Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Egészség, házi praktikák

• Please log in to reply
1306 válasz a témához

#441 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 10. - 8:10

Topy, a mezei zsurló szára tapintásra érdes, míg a mocsári-mérgezõ zsurlóé sima!

#442 Ybrik

Ybrik

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 254 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 10. - 8:49

Lécci ajánljatok valami bogyót, kenceficét, bármit, ami feloldja/eltünteti a csípõízûletben felhalmozódott mészkristályokat, vagy miket.
a, és nem injekció, nem (annyira) drága, könnyen beszerezhetõ, ha lehet, RP nélküli. (És nem döglök meg tõle fekélyben, még mielõtt hatna. )
Köszi.

Nem igazán tudom mik azok a csípõizületben felhalmozódott mészkristályok. Nekem a jobboldali csípõm szokott bosszúságot okozni,- talán ez az örökségem a nagyanyámtól ...?
Elsõsorban terhelés után fájt.
Aztán mióta méheket molesztálok azóta nagyjából megszüntek az ilyen jellegü gondjaim. A méhméreg gyulladáscsökkentõ hatását sokra tartják az orvosok is.
Valószínünek tartom ,hogy ez csak tüneti kezelés de mûködik és ez a lényeg.
A kezelés mellékterméke a méz ami szintén hasznos étrendkiegészíttõ.
Én több olyan helyet ismerek ahol lovak közelében vannak a méhek és nincs velük probléma.
Szoval ez az én tippem ami rp. nélküli könnyen beszerezhetõ nem túl drága de sajna mégiscsak szuri.

#443 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 10. - 9:51

Lécci ajánljatok valami bogyót, kenceficét, bármit, ami feloldja/eltünteti a csípõízûletben felhalmozódott mészkristályokat, vagy miket.
a, és nem injekció, nem (annyira) drága, könnyen beszerezhetõ, ha lehet, RP nélküli. (És nem döglök meg tõle fekélyben, még mielõtt hatna. )
Köszi.

Kalgon...

(vicc vót)

#444 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 11. - 15:10

Éreztem, hogy Benned nem csalódom. :D Már dúdolom is az új szlogent: Kalgonnal a Kistáltos is tovább él... :D

#445 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 11. - 15:47

:D Barátokért mindent. :D

Kezdjük újra.

Köszi.

Almaecet.

#446 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 11. - 15:57

Õöööö...... azt alulról vagy felülrõl?

#447 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 11. - 16:29

Szájon át. Fitotékában kapható változatban, ne ipari elõállításút. Ezzel együtt is reménykedj, hogy jól emlékszem a 90-es évek egyik természetgyógyász magazinjára, hogy erre a bajra is jó ( :gm: :D :dev: ), de az biztos, hogy az almaecettõl csak csucsibb lesz neked.

#448 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 19. - 17:34

Valaki próbálta már a polarizáltfény-terápiát? Ha igen, kíváncsi vagyok a tapasztalatokra ;)

#449 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 19. - 18:25

Már a Fenyõ Márta-Bioptron-Evolite izére gondolsz?

#450 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 19. - 18:31

inkább az új hullámra (Sensolite), de tulajdonképpen igen, mivel mindegyik az Õ nevéhez fûzõdik.

#451 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 19. - 20:06

Mindig figyelemmel kísértem a dolgot, mert mindig kellett volna, de mindig soknak találtam az árját a nagynak. :D Szerintem nem lehet kétséges a hatékonysága (bizonyos dolgokra, általában). Most, hogy lejárt a szabadalom, sokan árulják olcsóbban a hasonlókat (Az Index fóruma meg telelett eladó Bioptronokkal), de ahhoz képest, hogy mi van bennük, még mindig jó a haszon. A forgalmazók általában nagyon hülyék a polarizált fényhez, egy pár bemagolt mondatot ismételnek. A honlapokon a % marhára mindegy, hogy 99 vagy 99,1. Az is, hogy mivel állítja elõ, szûrõvel vagy tükrökkel. A különféle szûrõk azok meg a mágia irányába tett engedmény szerintem. Tudom, ezek nem válaszok a kérdésedre. :)

#452 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 8. - 12:44

Csontkovácsról mi a véleményetek? Volt már valaki? Durván fáj a hátam, nem húzódás, az egyik bordám szarul áll hátrafelé, emiatt a jobb kezem pl. nehezebben tudom vállból hátrafordítani mint a balt, nem friss a dolog, több mint 10 éve voltam elõször dokinál vele, de senki nem mondott értelmeset, legutóbb azt mondta ez van így áll a csont, kezembe nyomott egy doboz flector tapaszt és hazaküldött... Tud segíteni ezen valamit vajh a cs.kovács?

#453 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 8. - 12:47

A csontkovács repertoárja valahonnan tanult fogások gyûjteménye, mindenki mást és máshol szedett fel, és ezek a fogások vagy jók valami ellen, vagy hatástalanok. Akiket én ismerek, kettõt, õk megmondják, ha nem tudnak segíteni. Hátmagyarul, utána kell járni.

Edited by Ernest, 2010 szeptember 8. - 12:48.

#454 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 9. - 9:45

Az nyilvánvaló, hogy utána kell járni.... :) Csak arra lettem volna kíváncsi hogy akik jártak már ilyen helyen, milyen gonddal mentek oda, és segített-e :)

#455 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 9. - 12:17

Az utánajárás tehát úgy és csak úgy értve, hogy ha egyik nem segít, attól a másik még segíthet.

Márhogy pontosan? Azt nem lehet tudni. A csontkovácsnak e tekintetben inkább babonái vannak, mint pontos diagnózisa. Kiugrott a dereka... Egy ilyen kifejezéstõl egy anatómus hülyét kaphat. Nekem - azt mondja - a keresztcsont el is fordult eredeti hossztengelye irányában, meg a tengelye is elfordult a függõlegestõl ("bebukott").

Nekem egy áldás, hogy 90-ben megemlítették a dolgot, mert már a végletekig el voltam keskenyedve, és azóta, bár évente egyszeri 5 perces beavatkozás és 3-5000 forintok árán, de semmi deréktáji mozgáskorlátozottságom nincs.
Egy kollégámnak a tartósan "elaludt" nyakát rakta helyre.
Egy másik ismerõsöm meg, mikor focimecs közben futott és hátranézett, mindig beleszúrt neki valami oldalt, azt is megoldotta.
E kettõ azóta hangoztatja, hogy õ ugyan a csontkovácsolásban nem hisz, d ez történt vele.

Ha a XI. kerben jársz, ezt odaadhatom tanulmányozni, hogy a (egy másik) csontkovács szerint mi mindenre jó a csontkovácsolás.

Edited by Ernest, 2010 szeptember 9. - 12:57.

#456 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 16. - 8:11

brit-francia vizsgálat:
Naponta két pohárnyi pezsgõ jót tesz az ereknek

Ebbõl szerintem a "napi két pohárnyi" szakkifejezést a brit tudósok adták, a "pezsgõ"-t meg a franciák. :D

#457 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2010 szeptember 27. - 9:54

Az elliptikus trénerekrõl
tud valaki valamit? Úgy értem tapasztalata van-e?
Most kapnék egyet, de ha nem jó, akkor ne álljon itt fölöslegesen.
Nagyon könnyû hozzájutni mindenféle edzõgéphez, mert sokan túlértékelik a kitartásukat.

#458 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 27. - 10:08

Mi a célod vele? Én szeretem, mert nem terheli annyira a térdet, mint a futópad, viszont cardio mozgásnak ugyanolyan jó, ha megfelelõ nehézségi fokozatot állítasz (alacsony fokozaton becsapósan könnyû).

#459 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2010 szeptember 27. - 10:13

Próbáltam, nekem tetszik, a célom az erőnléti edzések levezetése. Nem mindig jutok ki futni, meg ebben a ratyi időben kedvem sincs. No meg ha hozzámvágják, akkor nem szaladok el előle ha tudom használni. vagyis ha futás helyett használható, akkor elfogadom.

Edited by Mongol, 2010 szeptember 27. - 10:14.

#460 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 27. - 10:18

Szeretem, mert kíméli a térdet, viszont 20 perc után baromi unalmas (de melyik cardio gép nem az?).

#461 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2010 szeptember 27. - 10:20

Húsz perc után a futás is kezd unalmassá válni, meg az evezés is, de sorolhatnám. :) Szóval jó, ez a lényeg.

#462 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 27. - 12:32

Nekem is tetszett. Meg kell tanulni rajta mozogni, edzõtermekben azért lehet látni elég érdekes mutatványokat ezen elõadva. Külön elõnye, hogy ideális Tabata edzéshez is, ha arra szottyan kedved.

#463 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2010 szeptember 27. - 12:45

Most néztem utána a Tabatának, azt hiszem ezt kihagynám, nem akarok zsírt égetni, nekem hízni kéne. :)

#464 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 30. - 22:25

Van olyan, hogy valaki egyszer csak ordas módon allergiás lesz egy/több olyan kajára, amit addig két pofára fogyasztott? :rolleyes: Előzmény: tizenéve ekcéma, ami egyértelműen rosszul bírta a speciális étrendemet ("csoki császárszalonnával"). A diéta segített (se cukros, se zsíros, se fűszeres, se tartósítószeres, se citrusféle, tejtermék csak kevés & sovány, hús főleg hal, kevés szárnyas), de majd' beleőrültem, plusz fogytam 6-7 kilót, úgyhogy a sokéves tapasztalat alapján az egészséges éhenhalás helyett inkább az egészségtelen és viszketős zabálást választom. Működött is a rendszer, aztán bő egy-másfél hónapja elmentem bőrgyógyászhoz, kaptam egy kencét (Protopic), ami überdurván belobbantotta az ekcémámat: az addigi hónaljra korlátozódó, szolidan viszkető foltok szétmásztak a mellkasomra, karomra, nyakamra, arcomra, vörös, égő, bedagadt izék lettek belőlük, nyakamból-hónaljamból folyt valami trutyi, nem volt mókás. Gyorsan diétára fogtam magam, (ezúttal teljesen kivontam a tejtermékeket plusz lisztes dolgokat is) úgy-ahogy helyrejött a dolog, aztán egyik este megint vétkeztem kajailag (két vajas zsemle, sajt, sonka, egy szelet disznósajt), és másnapra totál visszarohadtam, kiegészülve azzal, hogy fél diónyi gennyes, fájdalmas kiütések lettek mindkét lábszáramon. :eek: Azóta gyakorlatilag csak puffasztott rizses borzadályt, tonhalat, krumplit meg olajos magokat merek enni, ha kicsit kilengek a normál étrend felé, egyből belobban ez a szar és teljesen visszarohadok, és hát nem elég, hogy bűnronda, de mocskosul fáj is, a fele is sok lenne. :( Ja, voltam orvosnál, vett vért allergiateszthez, két hetet vártam az eredményre - tegnap felhívtam, hát negatív az összes teszt, mármint az inhalatív. És az ételek? Ja, arra nem csinálták meg... Tiszta szerencse, hogy elmondtam, tuti a kajától lettem rosszul. :guny: Most várhatok újabb két hetet az újabb eredményre, pocsék ez a bizonytalanság, gyakorlatilag már nem merek enni, az aktuális étrend meg részemről a lassú kín- és éhhalállal egyenlő. Van valakinek tippje, tapasztalata, akármijeis? (testápolásra csakis biocuccokat használok évek óta, végigpróbáltam egy rakat biocsodaizét, nem hordok műszálas ruhát, csak pamutot és viszkózt, mosás spéci cuccal, stb.)

Edited by Rosinante, 2010 október 30. - 22:26.

#465 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 31. - 10:22

Allergiád van? Átlagos dolgokra, pollenre, porra, mittudomén mire?

#466 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 31. - 12:30

Tizenéve a teszt szerint volt (mi más, mint lószõr, gabonapor és társai... :D ), az aktuális teszt szerint nincs. Meg én sem tapasztaltam, hogy bármire érzékeny lennék, annyi volt, hogy tudtam, ha egy nap alatt betolok 3 tábla csokit meg másfél kiló császárszalonnát töpörtyûvel, akkor az egyébként elviselhetõre állandósult kéttenyérnyi ekcémám kicsit jobban fog viszketni oszt ennyi. Na, ennek lõttek...

#467 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 31. - 12:42

nagyon durva keresztallergiára tippeltem volna hirtelen, de nem azért mert rezidens orvos vagyok, hanem mert nekem a csonthéjas gyümölcsök-zöldségektől dagad be a szám, és hasonló baromi fájdalmas hólyagok lesznek a (de csak lekopogom az ajkam, nem az egész szám) belső felén, de hol előjön hol nem, amióta az allergiámra abbahagyás nélküli gyógyszert szedek lekopogom semmi ilyen tünet. (csak már a f.. kivan hogy 22 évesen ötvenféle szar gyógyszert kell szednem különben megdöglök az allergiától, még így november legelején is...)

Edited by tötõ Zsó, 2010 október 31. - 12:42.

#468 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 1. - 21:43

Tötõ, mit szedsz? Mert én is egész évben gyóccerezek, a durvább 2 hónapban reggel és este, amúgy csak napi 1x reggelt szedek Cetirizin Hexalt. Rosi, a Protopic nem valami jól mûködött nálam se, egy kevert krémet kaptam az "aktív" foltokra, ami kicsit enyhíti a viszketést, de nem fújja el õket sajna, és a Protopicot a "passzív", száraznak tûnõ, világosabb foltokra, hát elmondanám hogy semmit se ér, sõt, rosszabbak tõle a foltok - újra aktívakká válnak vagy nem változnak. :( Ez az ekcéma rohadt egy dolog, együttérzek azzal akinek van és max respect akinek durvább van mint nekem.

#469 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 1. - 22:52

Ha ez allergiától van, akkor én inkább befogtam a szám :-/// Amúgy Xyzalt szedek, és úgy néz ki télen sem hagyhatom abba, mert akárhányszor csak egy hétre is félbehagyom, este 9-10 órától (nem viccelek, halál komolyan szinte órára pontosan) nekiállok hurutosan köhögni, taknyosodni, és iszonyatosan viszket a torkom. Mindezektõl pedig semmit nem alszom éjjel. Ötlete van valakinek amúgy, hogy miért ilyen késõ este kezdek el durván köhögni? (egész nap semmi bajom, ilyen 9-10 óra felé pedig mint az állat elkezdõdik..) Hozzá kell tennem a tüdõm nem 100-as valszeg, mivel egy ideje az asztmám is újra elõjött ettõl a buzeráns allergiától. Gyûlölöm amúgy az egészet, az egész egészségügyet emiatt, hogy azon a pengeélen tartanak, hogy ne dögölj meg de ne is legyél egészséges, viszont tömd tele magad a sok szarral, mert az nekik faszán megéri.

#470 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 1. - 23:16

Ez az ekcéma rohadt egy dolog...

Helló, sorstárs... Közben több irányból kaptam olyan tippet is, hogy esetleg lisztérzékeny vagyok - annyiból örülnék ennek a fejleménynek, hogy akkor ehetnék húst. :D Miután a kórházi vizsgálat eredményére újabb két hetet kell várni, én meg unom az éhenhalásos ájuldozást, gyorsan csináltam egy hevenyészett gyorstesztet kolbásszal - ha reggelre nem rohadok be még jobban, akkor valószínûleg lisztérzékeny vagyok, és megehetem a maradékot. :D
Egyébként meg fontolgatom a szteroidos Milka kifejlesztését. A csomagoláson egy felpumpált boci lenne.

#471 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 2. - 9:08

Próbáltad az oxycortot?
Vakarás tilos, helyette oxycort.
A poratka is gond lehet.
Töredékére lehet csökkenteni a számukat a kárpitozott cuccok-padlószõnyeg mellõzésével a lakásban.
Próbából két-három hétig szigorúan házikedvenc mentes állatszõrtõl is jól kitakarított hálószobában, 2-3 naponta frissen mosottra cserélt tehát poratka mentes ágynemûben aludni.

#472 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 2. - 9:14

Moon, ezt Rozinak írtad? :eek:

Próbáltad az oxycortot?
Vakarás tilos, helyette oxycort.
A poratka is gond lehet.
Töredékére lehet csökkenteni a számukat a kárpitozott cuccok-padlószõnyeg mellõzésével a lakásban.
Próbából két-három hétig szigorúan házikedvenc mentes állatszõrtõl is jól kitakarított hálószobában, 2-3 naponta frissen mosottra cserélt tehát poratka mentes ágynemûben aludni.

#473 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 2. - 9:30

Persze.

#474 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 2. - 10:37

:D Az Oxycortot próbáltam :) , jó cucc, csak attól függetlenül szép lassan mászik szét rajtam a rohadás barominagy felületen. Kaptam egy lövet Diprophost, és nem szeretném magam még szteroiddal tolni, a szememre/arcomra pláne nem merem használni - persze lehet, hogy csak túlizgulom ezt a részét. A szobám kivételesen oké (számomra is hihetetlen :D ), macska egy szál se (Etus a nappaliban van, ketrecben.) Sajnos tuti durva ételallergia van a háttérben, már erősen hajlok arra is, hogy rövid időre beköltözöm a kórházba (már a múltkor bent akartak tartani, de Pimpa nyomora miatt nem tudtam maradni.)

Edited by Rosinante, 2010 november 2. - 10:37.

#475 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 2. - 10:38

Egyél szõlõt. (Csak azt.)

#476 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 2. - 11:11

Öööö. Ennek a koncepciónak van valami tudományos magyarázata?

#477 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 3. - 6:27

asztmatikus-allergiás tünetegyüttesre ajánlják a fürjtojás fogyasztását. Nagyobbik fiam miatt akarok is majd tartani fürjeket. A kutatások szerint 30szor annyi aktív anyag pl. lizozim van benne, mint a tyúktojásban, ezért is tartható el nagyon sokáig és ezért is használják a kozmetikában is-tulajdonképpen kívülrõl bejuttatva konzerválja a bõrt. A köhögéses betegségekre tuti jó, lehet, hogy ekcémára is, azt nem néztem, de esetleg egy próbát megér. Illetve tudom, hogy teljesen más tészta, de mikor terhes voltam és a megõrülésig viszketett a bõröm, akkor én urea tartalmú krémet használtam a seba med-tõl. Gondolom az ekcémát nem gyógyítja, de hátha a tüneteket enyhítené, hmmm?

#478 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 3. - 8:08

Öööö. Ennek a koncepciónak van valami tudományos magyarázata?

Rengeteg. Nem-evés helyett alkalmazható a monodiéta, gyakorlatilag ugyanazzal a kedvezõ eredménnyel.
Leginkább a szõlõt és a barnarizst ajánlják monodiétára. De a barnarizst fõzni kell, a szõlõt meg elõkapni a zacskóból.

Az baj lenne, persze, ha az ember éppen a szõlõre lenne allergiás.

#479 sunny83

sunny83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 31 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 6. - 12:09

Sziasztok! Csípõs (mint testrész, nem mint íz :D ) kérdésem lenne... Szóval, adott az én jobb csípõm, ami kicsit kattog, kicsit ropog, kicsit zsibbad, és nagyon nem tudok ezektõl a kicsiségektõl menni. Van, hogy éjjelente arra ébredek, hogy zsibbad, szúr. Néha hetekig semmi, aztán egy nap elkezd fájni, ez tart 2-3 napig, majd megint semmi egy ideig... Iszok kalciumos-magnéziumos pezsgõtablettát, kenegetem gyógynövényes krémmel, de nem javul. Hallottam egy zselatinos kúráról, ami 6 hónapig tart, zselatinnal kell bekenni a fájós részt. Valakinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatban? Esetleg ezen a zselatinos dolgon kívül más ötlete? Bármi, ill. minden érdekel, legyen az tabletta, krém (fõleg, ha ez a kettõ gyógynövényes), békaszeme, macskanyála, mindegy, csak hasson. Köszönöm! :)

#480 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 6. - 12:41

Ha nem volt mûtve, akkor napi rendszeres gimnasztikával, alapos átmozgató tornával tünetmentessé lehet tenni. Az izületi folyadék aszerint termelõdik, amennyit mozog az ember, a totális pihentetés és kímélés többet árt mint használ. Legalábbis én ezt tapasztaltam. Amúgy meg Fastum gél vált még be nekem amikor megrántottam valamelyik izületemet.