Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kedvenc ételek topikja

• Please log in to reply
999 válasz a témához

#441 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 12. - 15:29

Úúúúúúú... a som, meg a hecsedli se semmi! Hol, melyik piacon? És megn is lehet kóstolni? :cool:

Békásmegyeri piac. De azt mondta a hölgy, nincsenek kint mindig, csak pénteken és szombaton, meg néha csütörtökön. És igen, meg lehetett kóstolni! (nyálcsorgatósszmájli)

#442 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 22. - 20:03

Nincs valakinek egy jó csipkebogyószörp receptje?

#443 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 23. - 7:19

Próbáld meg a mindmegette.hu-n vagy a mindmegitta.hu-n.

#444 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 28. - 20:29

Ma megvendégeltem/megjutalmaztam magam egy igazi mexikói forró csokival. Gyömbérrel, fahéjjal, rumba áztatott mazsolával, sok tejszinhabbal és egy csipetnyi kurkumával. :yeah: :kir:

#445 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 28. - 20:43

Te készítetted el, vagy vetted valahol?

#446 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 28. - 20:47

Sajnos vettem. Én valahogy sosem tudok olyan igazán sûrû, krémes forró csokit fõzni :( Az enyém mindíg kakaószerû lesz.Azért nagyon finom volt :D

#447 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 14. - 22:17

Ha egy ültõ helyemben fölfaltam egy csokirénszarvast a belsõségeivel (smarties) együtt az gyilkosságnak számít? :rolleyes: :gm:

#448 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 14. - 22:27

Nem, sõt: tápláló. A zsírszöveteknek :gm:

#449 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 15. - 0:38

Alkottam ma egy nevenincs sütit, nagy sikere volt, az utolsó morzsáig elfogyott. Meg kéne keresztelni. A recept: egy kb. 2,5-3 decis bögrényi liszt, kb. feleennyi cukor, (ha valakinek így nem elég édes, tehet bele többet is) 1 csomag sütõpor, 2-3 tojássárga összekeverve annyi tejjel, hogy piskótatészta sûrûségû masszát kapj. A tojásfehérjét fel kell verni kemény habbá és óvatosan belekeverni azt is. Ha ez megvan, jöhet a fûszerezés: õrölt fahéj, õrölt szegfûszeg, gyömbérpor és (nem tévedés, nem elírás) õrölt szerecsendió. A gyömbért és a szerecsendiót ajánlott csínján adagolni. Ezt a kulimászt kikent, kilisztezett tepsibe kell önteni, és a tetejét bõven megszórni almával. (Az almát természetesen elõzõleg meg kell hámozni és kis darabokra vágni.) Aki nem bánja a macerát, keverhet reszelt almát is a tésztába, ez esetben nem muszáj a tetejét megszórni.Mikor anyum megtudta, hogy szerecsendiót is tettem a sütibe, furcsán nézett, de mikor megkóstolta, ízlett neki. A sütit lehet tovább is variálni, dióval, mazsolával, kókuszreszelékkel, stb.Szóval mi legyen a neve?

#450 Encõkeanyuja

Encõkeanyuja

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 15. - 6:59

Sziasztok ! :) A segítségeteket szeretném kérni, karácsonyi beigli sütéssel kapcsolatban / eddig is sütöttem, csak mindíg élesztõs-vajas tésztából / a férjem kedvence viszont a zsíros tészából készült beigli. Sajnos nincs receptem hozzá, de nagyon szeretnék a párom kedvében jáni. Ha valakinek van ilyen receptje, naon-naon megköszönném ha elküldené nekem. Nálunk csak a Dédimama tudta ennek a receptjét, de a recept már sajna nincs meg :nem: . Elõre is köszi ;)

#451 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 15. - 8:22

névötlet: karácsonyi bögrés-almás. (csak mert a fûszerek miatt elképzeltem, hogy olyan karácsony-illata van)

#452 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 15. - 9:17

Hát ez van. :)

#453 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 15. - 11:11

névötlet: karácsonyi bögrés-almás. (csak mert a fûszerek miatt elképzeltem, hogy olyan karácsony-illata van)

Stimmel, tényleg karácsony-illata van. Közkívánatra ma is kell belõle sütnöm egy tepsivel. A név megvéve!

Sziasztok ! :) A segítségeteket szeretném kérni, karácsonyi beigli sütéssel kapcsolatban / eddig is sütöttem, csak mindíg élesztõs-vajas tésztából / a férjem kedvence viszont a zsíros tészából készült beigli. Sajnos nincs receptem hozzá, de nagyon szeretnék a párom kedvében jáni. Ha valakinek van ilyen receptje, naon-naon megköszönném ha elküldené nekem. Nálunk csak a Dédimama tudta ennek a receptjét, de a recept már sajna nincs meg :nem: . Elõre is köszi ;)

Nézz körül a mindmegette.hu-n. Biztos találsz valami használhatót.

#454 Guest_yourhorsetasteyummy_*

Guest_yourhorsetasteyummy_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 20. - 4:59

hátaló. természetesen : )

#455 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 20. - 5:52

hátaló. természetesen : )

Gyömbéres, fahajas mézeskalácsból....mmmmmennnyei...fonálra fûzve a fára aggatva....ah!...oh!...beh!...andalító :ang:

#456 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 25. - 18:45

Többek között a karácsonyi menü miatt is imádom annyira ezt az ünnepet. Nagyon szeretem ezeket az ételeket és csak ilyenkor vannak mûsoron. A hagyományos karácsonyi vacsora fogásai nálunk: borleves, gesztenyével töltött szalonnával tûzdelt pulykamell és az elmaradhatatlan beigli. Mellette van egy csomó nasi is: keksztekercs, (bár ez az idén kimaradt) ananász, kókuszdió, datolya, stb. És gesztenyét is szoktunk ilyenkor sütögetni. Érdekelne, hogy nálatok mi a vacsora szenteste?

#457 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 24. - 16:56

:D 10 pont HH-nak!

#458 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 24. - 17:55

..sszus HH! Most megint annyit röhögtem, hogy ma már nem ehetek semmit... :rolleyes: :hupp: :DMegyek is narancslekvárt fõzni... :P

#459 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 24. - 18:37

Ha finom lesz elrakok Neked egyet..., ööö, mondjuk szülinapodra! ;) :ang:

#460 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 24. - 21:00

Én is csak úgy kaptam. :)

Más tollával ékeskedsz? Nahát... :P

#461 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 24. - 21:03

HH! :yeah: :kir: Megyek is elrakok egy kis savóport :gm:

#462 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 24. - 21:03

Más tollával ékeskedsz? Nahát... :P

Ha nem ékeskedett volna vele, nem röhögtem volna ilyen jót, ha nem röhögtem volna ilyen jót, nem kapna narancslekvárt, ha nem kapna narancslekvárt, akkor nagyon morcos lenne szerintem... :gm:

Edited by Bokorugró, 2007 január 24. - 21:05.

#463 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 24. - 21:07

ez a tékozló homár oldalán van fent :) azon a boldog békeidõk (unatkozóknak, akik nem ismerik ezt az oldalt, konkrét hasfájásokat tud okozni. könnyen idegesedõ embereknek fõnöki tárgyalások elõtt nem ajánlom, agyvízforrást tud okozni egyik-másik cikk. nem azért, mert rossz, hanem mert megtörtént)

#464 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 január 24. - 22:46

Ha már idetévedtem: bableves füstölt csülökkel, decens leveszöldség-dúsítással, tésztabetét nélkül!!! :yeah: Mákosrétessel nyomatva!!! Elõtte (hideg) sör, utána (hideg) sör...KÖZBE NEM!!! :ang: :kocc:

#465 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 21. - 20:04

Ma rakott mángoldot készítettem. Egy réteg mángold, egy réteg vékonyra vágott éppen csak megpirított tarja, egy réteg sajt, majd újra mágngold, tarja, sajt és mángold. Az egészre egy pohár tejföl, és zutty a sütőbe.Isteni lett :yeah:

Edited by lisawica, 2007 március 21. - 20:05.

#466 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 március 21. - 21:06

Pompás!!!! Lehetne-é mángold NÉLKÜL IS?!? :D

#467 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 21. - 21:12

Neeeeeem!Én halfilével is szoktam elkészíteni.

#468 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 21. - 21:13

miaza mángold???

#469 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 21. - 21:30

miaza mángold???

Répafélék családjába tartozó kétéves növény,melynek nem a gyökerét,hanem a levélzetét fogyasztjuk.Van belõle több változat is.Levél szine szerint:világos zöld,sötét zöld.bordó stb.Levélnyél vastagsága szerint:Nyél mángold,a megvastagodott levél nyele kiválló pl.a rakott mángoldhoz.Levél mángold:spenótot lehet vele helyettesíteni ,annál lágyabb ízû,utóiz nélkül.

#470 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 21. - 21:42

Jut eszembe, ma nagyon jól sikerült az egyik újításom. :yeah: :cool: Spenótos rakott tészta á lá Bokor.Nem volt itthon lassagne tészta, így fodros kockatésztát fõztem. Spenótból tejszínnel, fokhagymával, csipet borssal és sóval, kevés liszttel mártást csináltam. Nagy lyukú reszelõn füstölt sajtot reszeltem, és összekutyultam a megfõtt tésztával, meg a spenóttal. Beleöntöttem az egészet egy teflon tepsibe, a tetejét még megszórtam sajttal és meglocsoltam tejföllel. Majd úgy fél óra alatt szép piroskásra sütöttem elõmelegített sütõben. Mmm... Finom volt. :)

#471 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 21. - 21:47

Jól hangzik,próbáld ki egyszer levél mángoldal is. :yeah:

#472 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 22. - 17:56

Itt van elõttem egy töltött kakascomb meg egy csomag újhagyma a kertbõl,mit kezdjek vele?

#473 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 22. - 18:04

Küldd el nekem! De gyorspostán! :gm: Posted Image

#474 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 22. - 20:42

Lekéstél!A barack teánál tartok,Ziegler csokis kekszel.

#475 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 23. - 19:25

Most nagyon éhes lettem... Megyek és berakok a fejembe egy kis zserbót.

#476 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 23. - 19:46

Kaptam egy darabka marha lábszárat,ugyhogy:marha pöri,úttörõgombóc,kovászos ubi.(gömbölyödõ hasát simogató szmájli) MOst kimenjek sörért? :eek:

#477 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 23. - 19:55

Mijaza úttörõgombóc? :confused: :(

#478 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 23. - 20:12

Gépi tarhonya,száraz időben vetik,különben a vetőmagja könnyen szétázik. :P

#479 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 24. - 11:18

Ritkán vagyok a konyhában, de akkor mindig rájövök, hogy zseni vagyok... :kir: Mai felfedezésem: narancsos-mazsolás-krémtúrós palacsinta. Kapható tej-, vagy savó-, vagy joghurt alapú ízesített ital. Ennek a narancsos változatát adjuk az étkezési túróhoz (csak ne legyen sok, mert folyós lesz), meg cukrot, simára elkeverjük, mazsola bele, és mehet a palacsintába. :cool:

#480 Kispaci

Kispaci

Csikó

• Fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 24. - 11:56

Fincsiiii!