Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kis színesek

• Please log in to reply
5186 válasz a témához

#441 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 19. - 9:16

Sõt, Bare!Ha neked már megy egyszerre két arabbal , és ráadásul a lezárt szemhéjodon keresztül még ki is tudsz tekinteni a világba, egyenesen professzor leszel. ;) Képzeld el, akkor mit tehetnél Sheriffel! Pl. felültethetnéd õsmagyar szerkóban egy huculra... Posted Image

#442 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 19. - 11:12

Barefoot, a könnyeimmel küszködtem (-döm). :D A Kisbéri azt adja, ami a lénye: elega- is intelige-ncia, szuperlatívusz a hatványon. Ha csak azt írod, hogy a történtek után találjuk ki, milyen fajta Kapitány fõló, aki az arabon kívül más fajtáról is hallott, kapásból rávágja, hogy igenigenigenigen! - ez Õ, a nagy, a Kisbéri félvér! Posted Image U.I. Mellesleg szinte gondoltam, hogy Sheriff lesz az elsõ, aki reagál a történtekre. Vajh' mibõl? Posted Image

#443 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 19. - 14:46

SzereposztásElérkezettnek láttam az idõt, hogy tisztázzam a lovammal az erõviszonyokat, mármint azt, hogy kinek hol a helye a csapatban. Éppen ezért kivittem a körkarámba, felültem a karámfára és hosszasan felolvastam neki az alpha-egyedrõl mindent. Sommáztam is a lényeget, nehogy elsikkadjon fölötte, mondtam, hogy az alpha-egyed a capo, az überlény, a totálcsúcs, amolyan félisten, akinek pallosjoga van, plusz az elsõ éjszaka joga is õt illeti. A ló ide-oda bámult. Mondom neki a nyomaték kedvéért, hogy namármost delejes paripám, vésd az eszedbe, az alpha-egyed kettõnk közül én vagyok. - Csillag! Figyelsz Te rám egyáltalán?- Parancsolsz, Omega?Hát így voltunk mi tegnap naplementekor a körkarámban. Én és az alpha-egyed.

#444 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 19. - 17:42

:D Posted Image Posted Image :D :D :cool: ;) Posted Image

#445 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 19. - 20:41

Csak a szurkapiszka miatt jegyezném meg, hogy paripa = herélt, továbbá az alfa egyed nõnemû Posted Image

#446 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 19. - 23:31

Ez a nõnemû alpha egyed már a egy másik témában is szúrta a szemem, de ott nem akartam offolni, viszont ezt a topicot Sheriff indította és így nyugodtan beleoffolok, mintegy bosszúként a nyilvánvalóan irigység táplálta rosszindulatú beszólásáért Posted Image Szóval a lovak társadalmi élete annál azért bonyolultabb minthogy van egy fejes, ami egy kanca, és mindenki neki jelent. A lovak természetes körülmények között kétféle csoportot alkotnak - háremet és csõdörcsapatot. Az utóbbiban azok a mének élnek, akik még nem elég nagyfiúk egy saját háremhez, de már elég nagyfiúk ahhoz, hogy a csõdör kirugja õket a hárembõl, illetve itt vannak a leváltott öreg mének is. Az ilyen csapatokban értelemszerûen nem lehet kanca a fejes, tehát az "alpha egyed" mén. A háremekben bonyolultabb a helyzet, ezekben a rangsor és a szó szerint vett vezetõ szerep nem ilyen egyértelmû. A háremek egy felnõtt ménbõl, öt-hat kancából és a csikókból állnak. A kancák általában rokonok, és közöttük, illetve a csikók között van egy lineáris rangsor, az egyik végén a legfrissebb csikóval, a másikon a matriarchával, vagyis a vezérkancával. A csapatot általában a vezérkanca vezeti, ha vonulnak elöl megy, mögötte a rangsorban következõ és így tovább, mellettük az idei csikójuk, a nagyobb csikók pedig hátul, és a legvégén követi õket a csõdör. Így, csak ezen a képen nincsenek csikók.[url="http://"http://kep.tar.hu/kotenbatir/images/pic855452.jpg"]http://kep.tar.hu/kotenbatir/images/pic855452.jpg[/url]A csõdör ennek a rangsornak nem része, kívül áll rajta, mert ahhoz hogy belépjen a sorba (ahol egyébként nyilván elsõ lenne, mert õ a legerõsebb), meg kéne vívnia a kancákkal, márpedig nyilván nem rúgja szét a saját kancáit. Másrészt viszont éles helyzetben a csõdör átveszi az irányítást. Így pl az itatóhelyhez közeledve a csõdör áll az élre. Éles helyzetnek számít egy másik csõdör felbukkanása is, ilyenkor a csõdör megpróbálja a másik csõdört távol tartani, vagy úgy hogy elüldözi, vagy úgy, hogy arrébb hajtja a háremét - addig csipkedi a kancákat, amíg arra nem mennek amerre akarja. Közben persze a kancák rúgnak rá mint a géppuska, de ez a csõdört viszonylag kevéssé szokta érdekelni.[url="http://"http://kep.tar.hu/kotenbatir/images/pic855461.jpg"]http://kep.tar.hu/kotenbatir/images/pic855461.jpg[/url]Na most akkor el lehet dönteni hogy ki is az igazi fõnök Posted Image Kicsit olyan mint az indiánoknál - van egy fõnök hétköznapra, meg van egy harci fõnök (hol az indiános szmájlim?) [ 21 Április 2002, 12:21: Az üzenetet átszerkesztette: Cavalier ]

#447 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 19. - 23:49

Vagy szõrén - vagy sehogy!Legutóbbi két lovaglásom ismét szõrén kövekezett be az imádott póni, Fáncsi hátán. Az egyik tegnapelõtt, a másik ma. Mivel az elsõ, pár héttel ezelõtti terepen-szõrén-pónizás olyan jól sikerült, akkor megfogadtam, hogy hacsak valami különleges ok nem indolokja, én többet nem teszek nyerget a pónira, ha vele megyek ki. Hát ezt eddig nem is bántam meg. Posted Image Szerdán jó kis csapattal keltünk útnak: Melinda Indiánnal, egy törökbálinti barátnõje, Ildi saját kancájával, Bellával, az õ egyik barátja a mi Miltonunkkal, és én Fánival. Jó hangulatban haladtunk a farkashegyi reptér felé, hogy ott aztán majd jól megengedhessük a pacikat. Ez végül nálunk a pónival úgy nézett ki, hogy csodálkozva bámultunk az elporzó nagy lovak után, hogy vajon hová rohanhatnak? Persze mi is mentünk rendesen, de azért egy póni csak nem akkora léptekkel halad, mint a nagy packók; én mindenesetre hihetetlenül élveztem a hosszú, kénylemes vágtát szõrén. Az már kevésbé volt vidám, mikor a reptéri autó visszafele elvágta az utunkat, és közölte, hogy legközelebb már lõni fog... Szépen bocsánatot kértünk és elkullogtunk, mert sajnos jogos, elfelejtettük, hogy most nem éjszakai terepen vagyunk, és a repülõk még javában fel-le szállingóznak. :eek: De hogy ne romoljon a jókedv, hazafele beiktattunk még egy-két jó kis vágtát... Így aztán sikerült jó három órát a lovon tölteni, hát mit ne mondjak, a végén már nem tudtam, hova lógjak. Posted Image Viszont ma úgy éreztem, megérte a kemény terep... Ma ugyanis már nagyon jól együtt tudtam dolgozni a pacival, a második ügetésre már nagyon megtaláltam a helyem rajta, és nem kellett egyáltalán könnyûügetnem, sikerült úgy ellazulni, hogy teljesen át tudtam venni a derekammal a mozgását, hiába gyors nekünk az az ügetés, ami a nagy lovaknak kényelmes. Posted Image Azt hiszem, ma végre teljesen együtt éltem a lóval.Ma szintén négyen mentünk, Melinda-Indi, Zita-Milcsi, Gyula-Donna és a szokásos hátsó páros. Posted Image Még 5 percre se voltunk otthonról, mikor a fiatal Donna egy lóevõ teherautó hatására úgy döntött, megválik lovasával együtt nyergétõl is; így aztán Donna-Melinda-Gyula haza, nyeregcsere (a heveder ugyanis elszakadt), majd némi Donna-fegyelmezés után ismét útnak eredtünk. Viszont így már igen erõsen szürkült, mert eleve nem indultunk korán... De abban mindannyian megegyeztünk, hogy a holdvilágos hegytetõ és az illatozó virágok miatt már bõven megérte. Posted Image Ezután már csak egy említésre méltó történt: az utolsó vágtánál egy futó emberke jött szembe velünk, kicsit hirtelen elõbukkanva az út sötét szélérõl. Egy ló se rándította elõttünk még a vállát se, kivéve minket: a nyugalom szobra, a mit-ugrálsz-te-dilis-az-csak-egy-kombájn Fáni akkorát ugrott oldalra, hogy majdnem a röhögéstõl fordultam le róla. :D Szóval úgy döntöttem, végérvényesen és hivatalosan megfogadom a Vavyan Fable-tõl kölcsönvett fenti jelmondatot (Fánit illetõen legalábbis :cool: ).

#448 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 20. - 21:47

Bare, kisdoktorid egészen remek! tongue.gif Mivel Prflh és Csilike nem egynemûek, ezért a méncsapatot eleve kihagytam. A második fejtegetésed a mén irányításáról pedig egyszerûen nevetséges Posted Image

#449 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 20. - 23:12

Sejtettem hogy ezzel a kis etológiai eszmefuttatással csúnyán belegázolok a harcosabb feministák lelkivilágába Posted Image De sajnos ez van. Emlékszel még mi ment szilveszterkor a National Geographic-on? Remélem nem, mert annál azért jobban sikerült a bólém Posted Image A wild asia sorozatból ment az a rész amiben a vadlovak is vannak (meg a vadszamarak is). Na abban kiválóan dokumentálva volt amirõl írtam.

#450 Barb

Barb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 89 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 21. - 10:13

Csakazértsem a víz az úr Tegnap végre történt velem egy "kis színes"... na jó, pontosítsunk, egy "kis szürke" (az is szín). Egyik barátnõmék vettek egy ötéves kisbéri (bocs, Kisbéri) kancát, Evitát. Most lett belovagolva, így még egyedül nem megy el, csak másik ló után, és nap mint nap kellene jártatni. Mivel senki nem volt, aki egy szombat délelõtt ráért volna, engem kért meg a lány, hogy menjek az "öregen", õ meg majd elficánkol Evitán. Nem sütött a nap ugyan, mikor elindultunk, de nem volt rossz idõ sem. Egészen addig, míg eljutottunk oda, hogy "na, innen már nem fordulunk vissza". Mintha csak erre várt volna, az esõ rázendített. Hogy teljes legyen kínszenvedésünk, a szél is elkezdett fújni - szembõl. Hamarosan alig láttam ki a szemüvegen, mindkettõnkrõl csurgott a víz, és kiderült, mennyivel jobb slaggal mosni a lovat, mint kefélgetni órákon át. Idõnként alábbhagyott az égi áldás, és a környezõ erdõkben rázendített a madárkórus. Ekkor éreztem úgy, hogy azért csak érdemes volt elázni. Evita meglepõen szépen ment ahhoz képest, hogy valójában csak harmadszorra ül rajta ember. Vágtába hamarabb beugrott, mint Szende, az "öreg", és van neki egy nagyon lassú, szép vágtája. Csodás az a kis ló, na!Hazafelé már minden mindegy alapon szépen, lassan jöttünk, látszott Evitán, hogy azért nehéz és furcsa neki a nyereg, meg az ember súlya. Az egyetlen affér akkor történt, mikor kereszteznünk kellett egy autóutat. Ilyenkor jön elõ az ember "embersége". Itt inkább embertelenségrõl volt szó. Az autósok csak azt látták, hogy "falu vége", és nyomták a gázt. Evita az egyik, pocsolyán átrohanó autó után keresztbe fordult. Ez még nem lett volna baj, mert Bea meg tudott kapaszkodni a nyakán. Csakhogy Evita már el is feledte az egészet, és figyelmét lekötötte az orra elõtt hajladozó, egyetlen fûcsomó. Lehajolt érte. Beával együtt. Szerencsére talpra csúszott a barátnõm, a ló sem ment el, bár meglepte a hirtelen mellette termett ember. A visszaülés bajosabb volt: mindig kifordult, amint megérezte a kengyelbe nehezedõ súlyt, megfogni viszont nem tudtam a másik ló hátáról, mert hatalmi harc bontakozott ki. Nagy küzdelem árán azért sikerült megállítani Evitát, és folytattuk (a már csak kb. 500 méteres) hazafelé vezetõ utat. Otthon betakargattuk a lovakat... Mire megszáradtak a boxban, kisütött a nap. Tanulság: a nap nem szereti a lovakat. :( Barb

#451 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 21. - 12:19

Barefoot, légyszives ne képként illeszd be a képeket a hozzászólásaidba, hanem csak URL-ként, mert így mindig itt szenved egy fél órát mire lejön a topic, mivel a tar.hu még mindig nem mûködik (és nem is fog mostanában) külföldrõl, és itt külföldi a proxy. Köszi. Posted Image Cav

#452 calypsoo

calypsoo

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.084 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 21. - 17:33

Posted Image Akkor én is elõállok egy kisbéri pacis sztorival.Szombaton Kunszigeten volt Kisbéri félvér tenyészszemle, sajna nem tudtunk lószállítani a 7végén...Ebbõl egyenes vonalban következett hogy nekem kell majd az odavissza 10km-es utat megtenni a lóval (szerintem több is volt az). A lényeg, hogy a paci (Hohenstein II Larina névre hallgat) még nincs belovagolva, így gyalogosan indultunk neki a túrának.Tiszta ideg volt amikor elindultunk, de nem rúgott rám, nem ágaskodott (azt a felvezetésre tartogatta), csak kicsit sietett,de csodák csodájára 1 km után lenyugodott annyira, hanggal le tudtam lassítani (ezen nagyon meglepõdtem).Szerettem eddig is ezt a lovat de ezekután imádni fogom. Igazán egyszer ijedt csak meg az úton , mert talált egy nagy kõtömböt (nekem eddig még nem tûnt fel hogy ott van, pedig terepen már kismilliószor elmentünk arra), na egyedül attól a nagy fehér izétõl próbált hazafutni...DE! Átmentünk egy hídon, miközben jött mögöttünk egy autó (egysávos híd), és alattunk a Duna volt, mindezt úgy csinálta mintha reggelente ezt gyakoroltuk volna, visszafelé ráadásul 2 másik lovast is "átvittünk" , mert a lovaik nem voltak odáig a hídért :D az út egyik részén egyfolytában autók jöttek-mentek mellettük (a legtöbb idióta nem kis sebességgel), Larina a fülebotját sem mozdította meg ilyen "apróságokra" Posted Image Ezekután még kérdezi vki, hogy miért szeretem a Kisbéri félvért (nagy K-val)?Azért a Kisbéri csak az ARAB TELIVÉR és a SHAGYA ARAB után jöhet a toplistámon tongue.gif :D

#453 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 21. - 18:00

Egy képben – El Bronco Létezik egy idétlen gyakorlat a vendéglátásban. A vendégek – úgynevezett – animálása. Arról szól, hogy a turistát feszt (vö. permanens módon) ki kell tenni valamifajta élménynek, hogy egyik ámulatból a másikba essen, s csak hazautazása után tudjon elgondolkodni azon, vajh, mi is történt vele, amíg nyaralt. Szerintem a luxus óceánjárók programigazgatóitól született ez a filozófia, de lényeg a lényeg, hogy ma már a szállodák is megtesznek mindent azért, hogy "animálják" a vendéget, s annak ne legyen kedve kimenni a Hotel Megafeelingbõl. (E pár sort mottónak tekintettem.)Végre El Bronco. Már nagyon kellett. Nem tudtam mi kell, azt se tudom mi történt velem. Erre még hazautazásom után sem jöttem rá. Nehéz lesz elmesélni. Elõször tõmondatokat írok. Érkezés este. Irány Akasztó, Mustang kocsma. Western vetítés. Kávé. Kávé. Kávé. Onnan visszautóztunk Broncóba. Udvar. Pad. Asztal. Huxley, Bazs, Mithorn, Cavalier, Sandocan. Coronita Crveza. Guiness. Mazsolapálinka és unicum. Istállóillat. A zaklatott munkahét után a szívem visszaállt alapjáratra. Nagy alvás. Senki nem horkolt.Hétkor ébredtem. A quintet másik négy tagja még aludt. Kitámolyogtam a levegõre. Ismét megfogadtam, ha csikóm lesz, Quarelinnek keresztelem. Az udvaron majdnem átestem egy emberen. S ha már, hát bemutatkoztam. Örült megint. Állítólag este hosszabb idõn át beszélgettünk. Gábornak hívják. Kávét ittunk. Nem sokat beszéltünk. Megmutatta a tipiket. Õ készítette. Elsétáltunk a karámhoz. Bemutatott a lovaknak. Agára felpattantam. Végre hát. Megint lovak. Az élet az olyan, hogy sûrûn bejön mostanában. Megint ott evett a fene egy ló hátán. Aga Gábor lova. Négy éves, herélt. Magyar félvér. Felnyergeltük. A karámban próbálkoztam vele. Eszement jó ló. Kb. húsz percen át ugrált, bakolt és ágaskodott. Mondom, hogy az élet olyan, hogy az bejön. Gábor azt mondta, reggeli után kilovagolhatok Agával, ha kedvem tartja. Kicsit élénk, mert október óta nem dolgozott. Igyunk egy kortyot reggeli elõtt!Töredék-féleség a Bronco-szótárból:BBM – Big Black Mama. Ahol õ van, ott étel van. Juci-mama nagyon rulez. Meg kell jegyezni. Olyan életmentõ hívószó az éhezõknek, mint reményvesztett hajótörötteknek az SOS. Kenyér ízû kenyér – egy eszement, s mint hírlik, nem egészen piacképes helyi pék terméke. Olyan kenyér, ami csak a civilizált világ ismer, ha még ismer, a nagyvárosok lakói, az urbánus szféra számára ismeretlen termék. Prekenyér, azaz a kenyér elõtti kenyér. Egyszóval az, aminek lennie kell. Ama bizonyos mindennapi lehetett ilyen valamikor.Tál – Vadkolbász. Felvágottak. Sajtok. Ingajáratban közlekednek hozzá valami kezek. Nem vágunk kést egyetlen kézfejbe sem, lehet, hogy a végén egy cimbora van!Nem csak az eufória okoz örömöt, ezt meg kellett állapítanom. Aga úgy közlekedett, mint egy óramû. Bazs, Cav meg én, hárman lovagoltunk ki a tájba. Ez a táj hülyén hangozhat, de tényleg az. Egyszer csak azon kapja magát az ember, hogy ott van benne. Része. Nagyon komótosan lovagoltunk. A kisebb dûnékre lassú, lomha vágtában emelkedtünk fel. Elvittük a lovakat sétálni, futkározni, ezt is mondhatnánk, s vice versa, vittek õk minket. Bekukucskáltunk egy-két tanyára, a távolról felismerhetetlen jelenségekhez közelebb lovagoltunk, szemügyre vettünk mindent: romos házat, földjelzõt, fura fát, nem fura fát, szóval nézelõdtünk vagy két-két és fél órán keresztül, hogy milyen is az élet innen a tájból nézve "kívül", odakint, amit végtére is, meg a francba és fenébe, meg egyáltalán, jól ismerünk, de innen, madártávlatból oly' messzinek és visszataszítónak tûnt az egész, hogy gyorsan elfordultam. Jobb volt belül. Csak azért nem jellemzem az egészet úgy, hogy meditatív lovaglás, mert magam is röhögõgörcsöt kapnék a definíciótól, pedig de.BBM életmentõ csirkepörköltjét ettük éppen, amikor az egyetlen és kellemetlen jelenséggel szembesültünk. Betoppant Sheriff. Enyhítette a helyzetet, hogy egy szép virággal jött és nem colttal. Nekem eszembe jutott, hogy végül az is egy rítus, ha több ember együtt eszik. Meg az is eszembe jutott, hogy minek kell folyvást definíciókban gondolkodni, te hülye?! De ez magángondolat volt. Privátötlet. Bronco egyik legközvetlenebb csikója, Gergely azt kérdezte tõlem, hogy hiszek-e Istenben. Ekkor megtudtam, hogy milyen az, amikor hirtelen keresztbefordul a csirkecsont az ember szájában, vagy ha a homlokához ér egy hideg pisztolycsõ. Valóban. Ha egy gyerek mosolyogva és naivan odaáll az ember elé és neki szegez egy ilyen kérdést, bizony fel kell kötni a gatyát. Me' mit mondjon? Igen? De ha egyszer nem. Vagy azt mondja, hogy: nem? De ha egyszer igen. Hogy van ez? Végül kivágtam a rezet: – Bazs, válaszolj má' wazzeg, ha kérdez a gyerek! És hirtelen dolgom akadt máshol...., és akkor már megint mentünk. Akasztó. Kastély Attila farmja. Igen, nyert. Persze, hogy westernkurzus volt. Nyilván, mintegy véletlenül. Sörsátor. Sör. Sátor. Coca-Cola. Traubi. Hordókerülés és szlalom. Ismét megállapítást nyert az a tény, hogy Huxleynak dokumentarista hajlamai vannak. Szerencsére. Lett egy NB I-es fotó, egy forumfertich kép, a lényege az, hogy a ló balra el, Fáy Kata jobbra el, az egész kép egy ló, egy ember és egy mosoly. Namost a westernkurzus több ennél, hasonló képek sokasága élõben. Nem mintha bármiféle okom, meg alapom lenne rá, de az a gyanúm, hogy valami itt, a szemünk elõtt van születõfélben. Hogy embrionális vagy már kifejlett magzatállapotban van-e már, nem tudom, mert marha mód nem értek hozzá (nem is akarok), de itt alakul a hazai sportwestern a szemünk láttára. Lássátok feleim mik vogymuk stb., stb. Ha most objektív beszámolót írnék, azaz a személyes megfigyelések és tapasztalások elõl átengedném a teret a realista gondolkodásmódnak (az lene a próza vagy mi a lóf.sz), el kéne mesélnem pl., hogy mit láttunk Kastély Attila istállójában. De nem mondom. Bízom benne, hogy Huxley képriportja hamarosan megjelenik, s nem nekem kell kiejtenem a számon, hogy álomszép arab telivéreket láttunk. Én nem, mondjuk, mert behunytam a szemem. Mi több: erõs hányingerrel fordultam ki az istállóból. Csikók, kancák, csõdörök... Hé, ha valaki átutazik Akasztón, térjen be a faluszélen az istállóba.Ja, tényleg! Mi történt Broncón? Nem tudom. Kész animáció volt az egész. Mint a Psziché Bódy Gábor-féle változata. Elõször is voltak jó arcok. Nagyon jók. Körkarámot építõ emberek. Lovak. Szamarak. Tehenek. Kutyák. Volt a táj. Mikor mivel. Gyerekekkel, esõfelhõkkel, tört fénnyel, növényillattal. S k...va sz..r volt kilépni belõle.

#454 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 21. - 19:08

Nocsak, nocsak! Az ilyesmit, mint ez itt fenn, nem ide kell írni! Ennek a western filozófiája topicban a helye!(És ez az ember hörgött itt acsarkodva pár nap elõtt, hogy arab kecskék így, meg vadhajtásos western úgy! Szomorú sorsa legyen intõ példa minden tatteros elõtt! :D )

#455 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 21. - 20:46

Napfény, esõ, lovak, idegbaj, miegymás Posted Image Ma végre hosszú idõ után kimentem lovardába. Elsõ meglepetésként ért, hogy kaptam szülinapra egy lovaglópálcát Bazstól. (kérem, sheriff, etc. ne szóljanak meg ezért, mint "tatteros" cucc, nagyon örültem neki :D )Aztán elindultunk lehozni Carment és Tököt. Aztán valahogy hiányérzetünk támad. Naigen. Mintha Tök nem lett volna a lovarda környékén. Mint kiderült, Zolika (az egyik "lovász"gyerek) lenyúlta Tököt meg a lovaglócsizmámat egy terep erejéig. Noigenám, csakhát mivel számítottam arra, hogy csizmában megyek ki, olyan bakancsot vettem fel, ami nem feltétlenül felel meg egy lovagláshoz...Egyfolytában beakadt a kengyelbe, és mivel ma olyan hangulatavolt Carmennek és Babának (õt vittük ki Tök helyett) , hogy a legkisebb fûrezdüléstõl is 2 métert kell arrébb ugrani vágta közben (is), jobbnka láttam, ha kengyel nélkül vágtázom...Igen, csakhogy ebben nem voltam annyira gyakorlott, dehát mondtam magamban, hogy inkább próbálkozom, minthogy nagyobb baj történjen. Aztán az elsõ vágtánál elégedetten nyugtáztam, hogy egész jól megy, tapadtam nyeregbe, úgyhogy nem volt semmi vész.Na, visszatérve a címhez (Napfény, esõ, lovak, idegbaj, miegymás): amikor elindultunk hétágra sütött a nap, gyönyörû idõ volt, legszívesebben elkurjantottam volna magam, de mivel Bazs egyfolytában a telefonon lógott, gondoltam, nem hozom rá és a vonal másik végén lévõ emberkére a frászt Posted Image Aztán eleredt az esõ, Bazs meg is jegyezte, hogy szerinte õ vonzza a vizet, mert 2 héten belül már 3-jára ázik ronggyá, ami nem is lenne baj, ha a nyereg nem púposodna fel a víztõl... MOndtam neki, hogy nem valószínû, hogy vonzza a vizet, mert az elmúlt egy évben terepre menet még egyszer nem esett az esõ, ez volt elsõ "vizesterepem".Mentünk,mentünk, aztán visszafele menet konstatáltuk, hogy ott, ahol terveztük az úton való átmenetet, nem fog nagyon összejönni a dolog, mivel el volt kerítve, kerítésén egy randanagy "Magánterület" táblával...Jó, kerülünk. Igenám, de Babáék nem így gondolták. nem túlzok, legalább 20 percet töltöttünk el 10 m2-en. (négyzetméter) ...Mindentõl bepánikoltak, közben megjelentek a bringás kölkök (Bazs meg én híresen "gyerekimádók" vagyunk :D ), akiktõl szintén fostak a lovak. Aztán odáig "fajult" a helyzet, hogy Babával nem lehetett máshogy elõrehaladni, minthogy Bazs leszáll róla, és vezeti... Mondanom se kell, elmentek mellettünk (persze kétoldalról, mert miért nem fokozzuk a ló félelmét alapon...) a bringáskölkök, majd odadobtak nekem egy Csá-t. erre kedvesen visszaszóltam, hogy nekem ne köszöntgess, amíg nem veszed észre, hogy pánikol a ló miattatok. Ezt megértette, és többet színüket se láttuk, hallottuk Posted Image Persze közben az esõ már zuhataggá vált, és ronggyá áztunk, megspékelve egy kis északisarki jeges széllel Posted Image végülis, mentünk egy jó terepet, kb. 2 és fél, 3 órásat, ami alatt megtanultam kengyel nélkül vágtázni, nagyon jól éreztem magam, lovak kirohangálták magukat. Szóval, el lehet könyvelni (részemrõl) egy nagyon jó terepnek a mait.Bazs, szerinted? Posted Image üdv: Apple

#456 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 21. - 21:49

Undorral..

#457 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 22. - 9:54

Bejövõs hétvége, jól/esõ túra... Nem néztem még meg a fórumot, lehet, hogy a többiek megírták már a beszámolójukat, de nem akarok abba a hibába esni, hogy csak annyit írjak, hogy igen, igazuk van, tényleg jó volt. Szóval most külön megírom, és elküldöm, így legalább láthatjátok több szemszögbõl is. De gyanítom, hogy hasonló lesz a végleges kép. Miért is nem írtam elõbb? Tegnap, vasárnap hajnalban értem haza 3-kor, Porfelhõnek még volt egy szép útja azután. Reggel 5-kor keltem, mentem dolgozni, aztán szavaztam, és lovaztam, majd amikor 7kor hazaértem gondoltam szunyálok egyet, aztán írok. A szunyálásból hajnali 3kor ébredtem, aztán már nem is keltem fel inkább, hanem aludtam tovább 5-ig. Pedig én akartam lenni az elsõ aki beszámolót ír...Csütörtökön hajnali 6-kor kelés, vonat elcsípés, érkezés a Délibe 8-ra. Metró Kõbánya Kispestre, ahol Huxleyval találkoztam, vagyis kijött elém, aztán kocsival mentünk El Bronco Citybe. Érdemes eltölteni fél órát azon az állomáson, megismerni legalább látásból (többet inkább ne) a helyi szubkultúrát. Az út érdekes volt, az amit a térkép alapján jó útnak gondoltunk, az volt a legrosszabb, göcsörtös, kátyús, stb. Érdemes terepjáróval közlekedni, de nem csak Boncoba, hanem amúgy is. De odaértünk kb. 2-re, a Kormányzó nem volt ott, ezért elfoglaltuk a várost, kitûztük a zászlót, de sajnos megjött az úr, és visszafoglalta, megcsonkított tetemeinket a kutyáknak adta. A kutyáknak nem kellettünk, szóval maradtunk bulizni. Átugrottunk megnézni a Kastély ranchon a gyorsasági traininget, hordókerülés és szlalom volt a program, ezt próbálta az olasz bajnok tréner a magyar wescosok agyába tolni. Több kevesebb sikerrel. Valaki meg van gyõzõdve róla, hogy õ a nagy wescos, és a tréner hiába mondja neki, hogy 2 kézzel fogja a szárat, õ csak lazázik. Aztán meg anyázik, ha a ló feldönti az oszlopot, mert nem fordított rajta eleget. Amúgy ez a sportwestern, már amikor olyan "vérprofin" csinálják, nem tetszik. Szép, jó, látványos dolog a hordókerülés is meg a szlalom is, de megnéztük a versenyfelvételeket, meg mutattak pár katalógust, milyen cuccokat használnak, ez igen messze van az eredeti western feelingtõl. Full mûanyag felszerelések, metálfényes piros, kék, rózsaszín patavédõk, ez nem bejövõs. A versenyzõk végigpálcázzák a lovukat a pályán, ez nagyon szúrta a szememet. Egy olasz verseny volt, nem tudom, hogy amerikában is így van-e. Alapvetõen tetszik az egész, szívesen csinálnám is, de úgy vagyok vele mint a díjlovaglással, díjugratással, csak addig élvezem, amíg nem tétre megy, csak szórakozás. Mentünk pénteken egy jólesõ terepet, jól meghatározott helyen, jól meghatározott idõben.Ilyen tehát nem csak Silveradoban van. Úgy indult a dolog végülis, hogy Hux meg én rájöttünk mi áll az egész mögött, márminthogy Sandokan meghívott minket El Broncoba. A fõ cél az volt, hogy a fórum olvasóit wescossá tegyék, vagyis, elõször a fórum kitalálóit kell wescossá tenni. Ezért kitaláltukn egy stratégiát. Természetesen elfogadtuk a meghívást, ezáltal bejutottunk a magyar wesco fellegváraiba, felmértük a gyengeségeiket, hogy aztán készek legyünk a támadásra. Tatterosok, gyülekezõ! Posted Image A másik, hogy meggyengítsük El Bronco hatalmát, vagyis azt, hogy náluk még soha senki nem esett le lóról, ezáltal vonzó a népeknek a hely. Sorsot húztunk, így Hux lett az önfeláldozó, akinek le kell esnie. Vágtáztunk az erdõben, megbeszéltük, hogy Hux elõrehúz a lovával, én takarom, hogy Fáy Kata ne lássa hátulról, hogy direkt ugrik le. Ez be is jött, jövünk vágtában, én mentem elõl Színessel, egy foltos kis lóval, tényleg kicsi, nem nagyon vettem észre magasságkülönbséáget amikor leszálltam róla, lehetett vagy 150 magas. Szegény rossz helyen élt, mielõtt ide került, és szétmentek a patái a sáros trágyás alomban, ahol egy évig állt. Most már javult, de megint elrepedt a patája, nem lehet lovagolni egy darabig biztos. Na, szóval Hux mögöttünk jött Kánnal, és elhúzott mellettünk, beadta a többieknek azt, hogy nem merte húzni a feszítõzablát (amin nem is volt álladzólánc Posted Image ) és a wesconyereg hótt rossz, és ismeretlen neki, és aztán a kanyarban megtámadott egy fát, de az nem dõlt ki mivel 40 centis törzsátmérõvel rendelkezett. A dolog bejött, Sandokán az elkövetkezõ napokban végig le volt törve, nem tudott megbírkózni a történtekkel, végülis arra jutott, hogy az ominózus helyet körbekeríti, és Silverado-területnek jelöli. Estére megérkezett Bazs és Porfelhõ is, és elkezdtük a bulit a Musztáng kocsmában, talán Akasztón, de nem emlékszem, majd folytattuk El Boncoban. Az udvaron mulattunk, volt sör, bor, pálinka, unicum, meg minden. Reggel meg fejfájás. De jól mulattunk, jól eldumáltunk, a pia csak arra kellett, hogy ne fázzunk. Szombaton aztán mentünk újból terepre, Bazs, Porfelhõ, meg Cav, és a GPS. Más nem tudott jönni, mert nem volt több ló ott, Akasztón a tréningen van 2, szexelni van másik 2. Mondtam Sandokánnak, hogy majd jövünk, de lehet, hogy nem is jövünk vissza, ha túl jó lesz. Ezt lehet, hogy komolyan vette, nekünk bejövõs volt a túra, ezért mindig egy kicsit távolabb mentünk, majd a végén megkerestük a Silverado-területet Bronco mellett, megmutattam Bazséknak hol esett meg a nagy esemény... Posted Image Oda eltaláltam GPS nélkül is, és onnan haza is, nem volt gond, de útközben azért jól jött a modern technika. Sandokánék meg már indultak ki értünk a terepjáróval, nem tudták élünk, vagy halunk-e, de addigra már ott voltunk a célegyenesben. Lovagoltunk vagy 3 órát, én egy Vénusz nevû fakó paccon ültem, és Sandokán régi nyergében, ami nagyonjó... Sandokán, ha egyszer el akarod adni szólj ám! A fakóval jól megvoltam, nagyon jó ló, jó fejû, és szép is. A túra igen bejövõs volt ( © 2002 by Bazs! ) ez az igazi western feeling, ez kell nekem. Az idõnk nagyon jó volt, egy csepp esõ nem esett addig, visszaértünk, akkor elkezdtek gyûlni a felhõk, és esni az esõ. 5 perc múlva megérkezett Sheriff is. Posted Image Ennyit az esõs túrákról. Átgurultunk Akasztóra újból, megnéztük hol tartanak a gyorsasági tréningen, nem volt túl élvezetes, szóval leültünk a sörsátor elé. Majd visszatértünk Silveradoba, hosszú idõ után, újra találkoztunk a régi ismerõsökkel. Szépen fejlõdik a tanya, Sheriff nem pazarolja az idõt. Majd az új épület átadó buliján ott akarok lenni azért! Posted Image Sheriff visszavitt minket El Broncoba, aztán mennie is kellett haza. Megjegyezte, hogy valahogy mindig törött bordával autózik, ha én is ott vagyok, az esõs túra elõtt is úgy volt. Posted Image Sajnos szombat este készülõdnünk kellett hazafelé menni, én vasárnap dolgoztam. Késõn indultunk, és késõn értünk haza, bár a kocsiban tudtam aludni egy kicsit. Jó emlékekkel tértem haza, remélem mehetünk újra, bár ezek után... De végülis Sandokán terve bejött, venni fogok wesco nyerget, meg pisztolyt, western tanyát építek a Bakonyban rönkházakkal meg minden. Posted Image Ja, és az avató bulira hivatalos Sandokán is, meg Sheriff is, mindenképpen, mert valahogy viszonozni kell a vendéglátást. De persze voltam már máshol is vendégségben, és leszek is szóval sok fórumos lesz ott. Hogy mikor lesz ,azt nem tudom. Cav

#458 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 22. - 10:12

Na mit mondtam neked Sandokán?A mézre mindig jönnek a méhek! Még a darazsak, meg a medvék is!Aztán bele is ragadnak! :D

#459 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 22. - 14:16

Tegnap késõ délután érkeztünk haza El Broncóból, gyorsan elrejtettem a lószagot tartalmazó ruhadarabokat a lakás különbözõ pontjain, nehogy véletlenül kimossák õket. A bakancsomat is díszhelyre raktam, és meghagytam, hogy ne mozdítsák, le ne jöjjön róla a jó kiskunsági homok. Aztán leültem a fotókat nézegetni, és addig nézegettem õket, hogy késõ éjszaka lett, így a beszámolómat mára hagytam.Látom Porfelhõ és Cav megírtak mindent szépen és jól, nekem már csak a képek magyarázata maradt. A több tonnányi képbõl ez persze csak egy kis ízelítõ.[url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/01.jpg"]A nagy vigyor[/url] avagy Fáy Kata és Oszi hordót kerülnek. Fergeteges látvány volt, pont mint a képen, csak még olyanabb. Hozzá kell tenni, hogy Kata akkor csinálta ezt elõször életében, ráadásul kengyel nélkül! Csak néztünk nagyokat.[url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/04.jpg"]Porfelhõ koma,[/url] amint a reggeli fogmosás közben épp leendõ csikója nevén gondolkodik. A Quarelin tényleg szép név.[url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/13.jpg"]Sandokán[/url], kormányzónk kedvenc lova büszkén tekint végig a birtokon.[url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/09.jpg"]Az akasztói kurzus résztvevõi[/url] trénerük a por összetételére vonatkozó kiselõadását hallgatják.[url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/26.jpg"]A westernes vágtabetolás[/url] egy újabb, fejlettebb változta: már nem a talajról történik, hanem lóhátról. Láthatjuk azt is, hogy a western igen lóbarát stílus, a lovas kesztyûs kézzel bánik hátasával.Ilyen egy igazi magyar [url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/moci.jpg"]western motor[/url]. Szõrmeborítású tank, sárvédõk és kormány, állatkoponyák, beépített sörtartó, természetesen jól kézre esõ helyen.Még néhány hordókerülõs kép: [url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/08.jpg"]egy[/url], [url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/10.jpg"]kettõ[/url], [url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/11.jpg"]három[/url].[url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/07.jpg"]A zsákmány.[/url]Indulás elõtt: [url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/14.jpg"]Porfelhõ[/url], [url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/15.jpg"]Cav[/url], [url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/16.jpg"]Bazs[/url] és [url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/17.jpg"]jómagam.[/url] Sikeres földfoglaló akcióm után már nemigen mertek nekem lovat adni.[url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/02.jpg"]Portré[/url] táltosomról, Miklósról.[url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/12.jpg"]Hazatérés.[/url] Porfelhõn látszik, hogy õ még szívesen "meditálna" tovább. Elõttük haladt a terepjáróval az aggódó kormányzó által vezedtett mentõexpedíció.[url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/18.jpg"]El Bronco ura[/url] a nagy izgalmak után rehabilitációs tevékenységként birtokát szépíti.El Broncói életképek:[url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/05.jpg"]pónifogat a rach kapujában[/url] és a [url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/03.jpg"]kies El Broncói tájon.[/url]A [url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/21.jpg"]nagy fa[/url] a legelõ sarkában. [url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/20.jpg"]Vénusz.[/url] [url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/19.jpg"]Találkozás.[/url] [url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/06.jpg"]Mutatvány.[/url]Silveradói látogatás:[url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/22.jpg"]Kánkán[/url], a legifjabb silveradói. [url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/23.jpg"]Kánkán és Véres Penge.[/url] [url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/24.jpg"]Silverado ura[/url] elégedetten hallgatja a hódításainkról szóló beszámolót.[url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/25.jpg"]Kiskunsági naplemente.[/url] El Broncóból való távozásunk után szegény kormányzó megtépett idegei megnyugodhattak végre, persze csak egy kis idõre, hiszen jövünk mi még. Reszkess El Bronco! :D [ 22 Április 2002, 14:21: Az üzenetet átszerkesztette: Huxley ]

#460 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 24. - 19:25

Tök jóbarátEz a kis színes egészen pontosan egy zsufafakó herélt. Esett már róla szó itt-ott, de a portréja megrajzolásához külön kell szentelnem neki pár mondatot. Meg miért Tök jóbarátról portrét rajzolni? Mert megérdemli. Mint minden egyed.Tök egyed nem leplezett flegmával viseltet a világ ügyes-bajos dolgai iránt. Helyén van a szíve és az esze. Például ha este kilenckor belép két vadidegen ember az istállóba, egy, csak egy lovat talál fekve és az Tök. Nem szekálja magát vigyázzbaállással, még csak oda sem biccent, hogy mi van koma, ideevett a fene? Tök csak csöndesen mereng a világ dolgain, bölcs megértéssel, de enyhe távolságtartással.Ezt a Tök egyedet láttam a minap a karámban. Amikor odaérkeztem éppen egy vemhes kancát rúgdosott nagy igyekezettel. De nem ám, hogy csak úgy odarúgok. Záporoztak a paták a vemhes kanca oldalán, aki nem sokban különbözhetet Tök jóbaráttól, mert az egészet nagy alázattal tûrte. Miután jó alaposan kiporolta a kanca szõrét, Tök egy tapodtat sem ozdult a kanca mellõl. – Az én asszonyom, mert én verem! – nézett körbe diadalittasan a karámban, s minden lovat elkergetett, aki csak egy fél lépést is tett a vemhes kanca felé. A kanca meg? Le-föl sétált, mint egy várandós anyahercegnõ a testõrség védelmét élvezve. Tökkel a nyomában, aki, mondom, egy centire sem engedte távolabb magától a kancát.Ez Tök jóbarát, a zsufafakó egyed, a blazírt herélt, nagy titkok tudója.

#461 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 24. - 20:13

miylen az a zsufafakó? :eek: :confused:

#462 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 25. - 10:43

Zsubaba, láttál már sötét színû dizsoni (hogy írják helyesen, nem tudom...) mustárt? Merthogy arra hajaz a zsufafakó. :D

#463 nemeth zsuzsa

nemeth zsuzsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 25. - 12:36

Sziasztok Fórumlakók!Az elmúlt 3 hétben akkreditálás miatt nemnagyon tudtam figyelemmel kísérni a fórum mozgalmas és színes életét, de mostantól pótolom.Elõször is elmentem lovagolni, három hét után erre már nagyon vágytam.Innentõl kezdve színes a "kis színes" ugyanis megtörtént az elsõ igazi esésem!! tongue.gif Színesnek leginkább a vállam színesedett ki, -bekékült. Én magam abban a pillanatban valószínüleg fehér lettem.A szemlélõdõk azt mondták, igazán szép, rutinos esés volt, csak mivel alig tartott 2-3 másodpercig, nem igazán tudtam jól megkoreografálni a dolgot Posted Image Nagy veszély nem lehetett, mert "életem filmje" helyett a következõ dolgok peregtek le a fejemben:Jajj, ezt nagyon elb...tam!Mit is tegyek, hogy ne a fejemre...!?Fáj az a lónak, ha a sörényébe kapaszkodok?Remélem a lányaim nem állnak épp a pálya szélén....Ha leestem mi lesz a lóval? Elengedjem a szárat, vagy mi..?Innen hogyan kéne hátradõlni...?A szárat biztosan el fogom engedni, de mi lesz a paccal....?De hülyén nézhetek ki most....És ehez hasonló fennkölt gondolatok közepette lepottyantam.Semmi bajom nem történt, a kék lapockámat leszámítva, (nem tudom hogy sikerült a ló bal oldalán a jobb vállamon landolni....) a ló is megállt kicsit arrább. Visszaültem, átsétáltam a másik pályára, és mentünk tovább. (A többi vágtát aznapra azért kihagytam....)Szóval mindent egybevetve jól sikerült lovaglás volt.Itt a tavasz, mindenkinek sok szép (esés nélküli)lovasélményt kívánokZsuzsa

#464 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 25. - 13:03

Zsuzsa, legközelebb (ha nincs komoly bajod az esés után), és ha lesz egyáltalán legközelebb :D , akkor ülj vissza és ha csak 2 vágtaugrásra is, de ugrasd be vágtába a lovat, hogy ne az maradjon benne, hogyha lerakja a lovasát akkor vége a melónak. Jó? Posted Image

#465 Angi

Angi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.074 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 25. - 13:10

Milyen furi!Igen sok esésben volt már részem, de eddig oan pillanatok alatt lezajlott, hogy mire észbekaptam már keltem fel a földrõl, nemhogy kisebb monologokat költsek a fejemben. :D

#466 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 25. - 14:44

idézet:
Eredeti szerzõ: Zsubaba:miylen az a zsufafakó? :eek: :confused: [/QUOTE]Elõször is fakó.A lábai (térd tájéktól lefele), a sörénye és a farka fekete színû. Ezért különbözik az izabella fakótól. Annak a lába nem fekete, sörénye és farka pedig világos szõke.A dijoni mustárra meg nem hajonlít a zsufa fakó színe. A mustár kissé zöldbe hajlóan barnás-sárga színû, a zsufa fakó meg vöröses-barnás-arany színû. Az ízük meg pláne nem hasonlít. :D

#467 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 25. - 15:00

Sheriff! Megpenészedett a mustárod, dobd ki! Méghogy zõdbe hajlik. (Amúgy Huxleynak kellene belekotornia digitalizált fotóarchívumába, hogy Zsubabának segítsen.) Az a színelegy, amit leírtál, teljesen elképzelhetetlen. Ergo fotó kell.nemeth zsuzsa, Te mázlista! Ha tudnád én mióta dekázok, hogy zúgjak egy nagyot... <nagy és mély sóhaj szmájli>

#468 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 25. - 16:17

Zsuzsa, gratulálok, hogy ilyen profira sikerült az elsõ esésed, és megúsztad gond nélkül! redface.gif ))

#469 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 25. - 18:27

Hát így nézne ki Tök koma, a maga teljes zsufafakó, flegma valóságában. [url="http://"http://www.egsys.hu/~bazs/BozseKrinyo/flegma.jpg"]Tök[/url] Meg néha [url="http://"http://www.egsys.hu/~bazs/BozseKrinyo/kapucnis02.jpg"]így.[/url] És néha [url="http://"http://www.egsys.hu/~bazs/BozseKrinyo/modell02.jpg"]így.[/url] Esetleg [url="http://"http://www.egsys.hu/~bazs/BozseKrinyo/tok02.jpg"]így.[/url] A színe legjobban [url="http://"http://www.egsys.hu/~bazs/BozseKrinyo/konyvtarban.jpg"]ezen[/url] a képen látszik.Ez tehát Õ. Tök. [ 26 Április 2002, 07:52: Az üzenetet átszerkesztette: Cavalier ]

#470 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 25. - 18:55

Itt meg egy izabellafakó, Zsubaba. A dijoni mustárról nincs fotóm. :D [url="http://"http://www.kerekperec.hu/lovas/esemeny/bronco/15.jpg"]Vénusz[/url] [ 26 Április 2002, 07:50: Az üzenetet átszerkesztette: Cavalier ]

#471 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 25. - 19:44

izé... ez nem tetszik Posted Image Porfelhõ az az "izabella fakó" az nekem palomino Posted Image mármint azon a képen én palomino szinûnek nézem azt a lovat!Porfelhõ te ismered Laci atyát? Neki van nagyon szép izabella fakó pacca... meg Zsuzsi nevû lova Posted Image

#472 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 25. - 19:47

félreérthetõ...tehát bazs zsufafakós képe nem tetszik... legalábbis így képen, élõben lehet hogy jól néz ki (nem úgy mint egy csacsi :D ) a palomino pacc meg az izabella az tecc :D Posted Image

#473 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 25. - 20:14

idézet:
Eredeti szerzõ: Zsubaba:tehát bazs zsufafakós képe nem tetszik... [/QUOTE]Egy..

#474 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 25. - 20:39

egy mi?

#475 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 25. - 22:40

Kettõ.

#476 Barb

Barb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 89 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 26. - 7:42

Zsubaba!Én úgy tudom, a palomino igazából egy fajtanév Amerikában, aminek "olyan a színe, mint a frissen vert aranypénz" (engem is meg lehet verni, ha nem így van Posted Image ). Úgyhogy e tekintetben amit mi izabella-fakónak hívunk, azt "odaát" önálló fajtaként jegyzik. De mivel mi magyarok vagyunk, és ennek a színnek (is) megvan a maga érdekes története a legendáriumban, legyen inkább "csak egy szín" és sok fajta. Bazs: nekem azért kéne Tök... fõleg a macskával a hátán. :D Porfelhõtõl meg egyszerûen csak irigylem Vénuszt...(Bare: mindjárt jön a három? ;) )Barb

#477 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 26. - 7:49

Az ott nem Porfelhõ, hanem Cav, és Vénusz meg Sandokáné, de én is irigylem tõle... Posted Image Cavps.:Megy a cowboy a sivatagban a lován, mellette az asszony a szekéren. Mennek, mennek, a ló megbotlik. Erre a cowboy: - Egy.Mennek tovább, egyszercsak a ló megint megbotlik.- Kettõ. Séta tovább, a ló újra megbotlik. A cowboy leugrik, lelövi a lovat. Erre az asszony:- Miért lõtted le azt a lovat, nem volt vele semmi gond, csak néha megbotlik, minden ló megbotlik néha! Mire a cowboy: - Egy.Ps2.: Ne így rakjátok má be a képeket, csak linkekkel plíz. Posted Image

#478 Barb

Barb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 89 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 26. - 8:09

Cav: Mea culpa... Sorry... Posted Image

#479 vörös haj

vörös haj

Új vendég

• Fórumtag
  • 7 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 26. - 8:41

Kedves fakó-rajongók!Nem akarok szerénytelennek tûnni, de NEKEM is egy szépséges fakóm van, akire meszze földön irigyek a lovasok. Legfõképp Sheriff... Bár mostanság kicsit viseletes a szõrméje, ugyanis a többiek -valszeg - színe és kora miatt ki nem állhatják!!Nagyon klassz rúgás és harapás nyomok vannak rajta. Talán egyszer megérem, hogy beilleszkedik a lótársadalomba.Addig is bíztatom, hogy szép ló, okos ló, aranyos ló! Posted Image

#480 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 26. - 11:23

Olyan szép az a paci de hogy lehet ilyen neve hogy Tök? :confused: :( Posted Image