Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Babázó

• Please log in to reply
6870 válasz a témához

#441 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 6. - 19:56

Hát csajok, így olvasva, elárulok egy intimet: A tejbelövelléssel senki sem szenvedett meg úgy, ahogy én. Mivel azt a tortúrát és fájdalmat az ellenségemnek sem kívánom, minden frissen szülő kismamának csak azt javaslom, rögtön szoptasson, akárhogy is fáj, különben úgy jár, mint én. Ott kezdem, hogy: Trixi születése utáni 3-dik napon (császárral szültem sk. kérésre) úgy bedurrant az a kicsike melleim, mint ha 2x akkora szilikont ültettek volna be. Rohadt jól nézett ki :D , csak nem volt egyáltalán jó érzés. Nem csak a mellem, de a hónalji tejmirigyek (van akinek ott is van, persze miért maradtam volna ki a szórásból :gm: ) is bedurrantak. Drága anyám, mikor már otthon voltam, mesélte, hogy jééé! neki is ilyesmi volt. Megköszöntem, hogy időben tájékoztatott. Akkor nyomban elhatároztam, én nem fogok kicseszni a kislányommal, időben elmesélek neki mindent. Már a nővérkék is sajnáltak, hisz azokat próbáltam jegelni. Mivel, kemény volt, mint a kő, a kicsi lány nem tudott szopni, nekem meg fájt, de nagyon, már az is, ha hozzáértek. Mindketten szenvedtünk. Annyira, hogy a dadusok éjszaka próbálták masszírozni (a dokim hatására, hisz, a legvégső esetben műteni kellett volna), hogy lazább legyen, de akkora kínt, ahogy csinálták (csak jegyzem, hogy a bőr lejött sokhelyről) tényleg nem kívánom senkinek. Nagy nehezen pár nap elteltével lazult a dolog, közben masszír-dörzsi után próbálkoztak a gépi fejéssel (tiszta tehénnek éreztem magam, holott negyed akkora tőgyökkel sem rendelkeztem :dev: ) és csak azt hajtogatták, csak a baba tud segíteni rajtam. Végül összejött. De mindig csomósodtam. Aztán otthon, az idős védőnéni igen elítélte a hallottakat (mármint ahogy a kórházban bántak velem) és megmutatta, hogy finom, símogató mozdulatokkal, felülről lefelé, hogyan is kell csinálni. Istenem! Hol volt addig? :rolleyes: Ezután semmi, de semmi gond nem volt, élveztem az intim együttléteket a kislányommal. Szinte nevetőgörcsöt kaptam, mikor elkezdte az egyikből és bizsergető érzést követően spriccelt közben a másikból. Ilyenkor ordítottam a páromnak, gyorsan hozzon valamit, amibe mehet. Szóval lányok, ez a kis rémtörténet ne ijesszen el senkit, ez csak velem fordulhatott elő. :dev: :D Akinek nálam nagyobb melle van (nem nehéz :gm: ) annak talán nem lesznek ilyen gondjai. Népi megfigyelés: Nagy mellből kevés tej, kis mellből sok tej jön. Nálam és ismerősöknél, igaz volt. De a kivétel ugye, erősíti a szabályt. :D

#442 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 6. - 20:13

A tejbelövéssel én is megszenvedtem. Igaz, nekem relatíve nagyobb(acska) melleim vannak, de ezek viszont Pamela Anderson-i méretûre duzzadtak a szülés után 3-4 nappal. A pasiknál jó voltam, :D de rohadtul fájt. Nekem a meleg (!) vizes zuhany esett nagyon jól és a kézi (!) fejés + szoptatás. Azthiszem meg is haltam volna ha valaki elkezdi masszírozni :gm: Éjszakánkánt arra riadtam, hogy álmomban hasra fordultam (volna, de görögdinnyéken relatíve nehéz aludni :gm: ) és ahogy hozzámért az ágy máris irgalmatlanul fájt. De kb. 3-4 nap alatt "beállt", fellazult, a méret visszaállt majdnem az "eredetire" és elmúlt a fájdalom :) Ismerõsök körében azt a tapasztalatot szûrtem le, hogy a kisebb mellûeknek jobban fáj - gondolom relatíve nagyobbat kell nõjön hogy tudjon tejet termelni.

#443 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 6. - 20:23

No, nekem olyan normál méretû melleim vannak, viszont ma, amikor felvágtam a zacskós tejet, tejbelövéssel leterítettem Boriska kutyát és a plafonon himbálódzó pókokat. Csak úgy mondom, érdekesség gyanánt. :D

#444 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 6. - 20:25

:D :yeah: :kir:

#445 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 6. - 20:31

Nagggyon Hüllle Natos! :D :dev: :kir:

#446 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 6. - 20:44

Raktározni azért nem árt, ha van mit, végülis elõfordulhat valamikor, hogy a mami nem ér haza, mert mittoménmi, például sürgõsen a loviba kell mennie, és a papának kell etetnie :yeah: Ettõl a tejbelövésrõl azt hiszem jó, hogy egyelõre lövésem sincs, én ugyanis félek azoktól a dolgoktól, amikrõl elõre tudom, hogy fájni fog.. Közeli ismerõsömnek nagyon durván sebesedett a bimbója, sõt, olyat is hallottam, hogy véreset büfizett fel a gyerek (egy másik alomból) :eek:

#447 Kriszti2

Kriszti2

:)

• Fórumtag
  • 641 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 7. - 8:26

Boka, a bimbóvédõt tényleg nem árt beszerezni, jó dolog az, ha az ember már csillagokat lát. A fejéstõl a mai napig idegenkedem, de hát mindenki maga dönti el. Én személy szerint csak akkor fejtem, ha nem volt otthon rendes tej és kellett a kávémba. De akkor egyenesen a kávéscsészémbe nyomtam :D . Ja és Lisával naggyából mindenben egyet értek :yeah: . Hasonlóan gondolkodom. Igyekezzetek szerintem ne túlspirázni a dolgokat. Ha mindent tökéletesen akarsz csinálni, elõbb utóbb azt veszed észre, hogy lóg a beled és tele a tököd az egésszel. Mindenbe bele fogtok jönni. Ez még nekem is sikerült annak ellenére, hogy igazi lúzerként kezdtem. 9-10 hónaposan elvittük Ácit, hogy megvegyük az elsõ igazi cipõjét, ami általában a 18-as méret. Már a 23-ast próbáltam rá és még mindig panaszkodott, hogy szorítja. Hát, az apja is nagykezû, nagylábú, gondoltam büszkén, de azért ez már kezdett gyanús lenni, majd odajött az eladónõ és kivette a papírtömést a cipõk orrából:D. Na mindegy, hordtuk boldogan a cipõt, Áci lassan elkezdett beszélni, de csak egy szót hajtogatott, elnyújtva panaszosan: láááába. Büszkék voltunk az okos 1 éves kisfiunkra, igaz, hogy csak egy szót mond, azt is sirósan, de az már beszédnek számít. Aztán az anyukám felvilágosított, hogy új cipõt kéne venni, mert háromrét hajtogatva van a gyerek lába a cipõben :ang: . De hát én ezt honnan tudjam. Néma gyereknek az anyja se érti a szavát :D . Eszembe se jutott, hogy egy gyereknek nõ a lába, amikor az enyém már évek óta 37-es.:D És még Áci is túlélte a kisdedkort, pedig mi voltunk a szülei.

#448 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 7. - 8:59

Hát igen, az elsõszülöttek mindig csak a gyakorlás :gm: (mondtam már, hogy nõvérem van? :D )

#449 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 7. - 11:26

És már megint könnyû dolgod lesz, mert a babázásban is tapossa majd elõtted az utat! ;) :yeah:

#450 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 7. - 11:47

Így vagyok az orrszívóval is, ami sok listán rajta van

Hát igen, és különben is legjobb orrszívó a porszívó! :gm: :D
Van egy gyerekorvos ismerõsöm, aki feltalálta a leghatékonyabb orrszívót. Fogta a porszívó csövét, hozzácsatlakoztatta valahogy a kézi orrszívót, aztán adjá neki! :dev: :D :D Azt mondta, sokkal hatékonyabb, bár külsõ szemlélõ számára nyilván úgy fest, mintha egy elmebeteg szadista lenne a kedves anyuka. :D

#451 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 7. - 20:53

Hát igen, és különben is legjobb orrszívó a porszívó! :gm: :D

Ja, ez nálunk is bevát. Majd a Fuszekli elmeséli az élményeit. :D
Csak úgy hívta, hogy pocibu. Lefordítva, pórszívó. :D
Lehet, hogy az agyát is kiszítttttuk? :D

Edited by don quihote, 2007 július 7. - 20:57.

#452 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 8. - 9:26

Amit gyógyszertárakban és más üzletekben lehet kapni porszívós orrszívót, az lecsökkenti a szívás erősségét. Nem kell félni, nem szívja ki a gyerek agyát. :D De különben is azt írja a papír, hogy a szívás erősséget állítható porszívón kb. közepesig használjuk.:) Viszont sokkal hasznosabb, mint a kézi. Az, az én tapasztalataim szerint, nem ér semmit. Trixi, míg nem tudott nagyon kapálózni, ugye nem tudott védekezni ellene. Később meg elmagyaráztuk neki, hogy sokkal könnyebb lesz, jobban tud lélegezni. Okos kiscsaj volt, rájött, igazunk van, hisz az egész nem fájdalmas semennyire. Volt mikor meg kellett fenyegetni, de inkább ez, mint tényleg kórház. Olyan 2,5 éves koráig használtuk, míg nem tudott orrot fújni. És igenis megéri a "harcot" a gyerekkel, hisz sosem kellet sem arcüreg, sem homloküreg gyulladással orvoshoz vinnem. Ismerőseim sopánkodnak, hogy jaj, nem akarja a gyerek, tiltakozik ellene. Persze egyszerűbb feladni, csak az a kérdés, utána megéri-e, a kórház, vagy súlyosabb baj?

#453 Lacika

Lacika

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 8. - 10:46

Kádügyben Krisztikém mellé kell mondjak valamit.A kád mérete mindegy, a benne levõ víz mélysége az érdekes. Mi egy pelenkát terítetttünk a kád aljába és két centi vizet engedtünk rá,belefektettük a babukákat és jól érezték magukat.A víz mleg volt ,az "alom" puha,biztonságos is volt mert nem a kezemben lógattam õket.

#454 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 8. - 16:49

Amit gyógyszertárakban és más üzletekben lehet kapni porszívós orrszívót, az lecsökkenti a szívás erõsségét. Nem kell félni, nem szívja ki a gyerek agyát. :D ...
...Viszont sokkal hasznosabb, mint a kézi. Az, az én tapasztalataim szerint, nem ér semmit. Trixi, míg nem tudott nagyon kapálózni, ugye nem tudott védekezni ellene.
...Volt mikor meg kellett fenyegetni, de inkább ez, mint tényleg kórház.
...Ismerõseim sopánkodnak, hogy jaj, nem akarja a gyerek, tiltakozik ellene. Persze egyszerûbb feladni, csak az a kérdés, utána megéri-e, a kórház, vagy súlyosabb baj?

Nekem mondjuk sikerült végignéznem egy ilyen kûzdelmet... :eek: :D Anyuka egy kézzel összefogta hátul a gyerek kezeit, térdelõtámaszban a lába közé fogta, és egy perc volt az egész. Mondjuk kétségtelen, hogy a csöppség sikított meg rúgkapált :D :rolleyes: , de hamar túlvolt rajta, és egy perc múlva már vigyorgott... Szerintem csak a hangját utálhatják, de még mindíg jobb, mintha egész éjjel fuldokolnak...

Edited by Bokorugró, 2007 július 8. - 16:51.

#455 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 9. - 8:04

Nekünk a babakád nagyon bejött, évekig használtuk (egy tök olcsó darabot). 2 év van a fiaim között, mikor a kics már ülni tudott, a kettõt egyszerre fürdettem benne, kb. egy évig. Úgy csináltuk, hogy a kis kádat beletettük a nagykádba, így még vizes sem lett az egész fürdõszoba. Amúgy lustaságból (utálok nagy kádat sikálni) és spórolásból (sokkal kevesebb víz kell bele) csináltuk így :) Mellszívó: vettem kézit, amit tüdõvel kell szívni, hát elég hamar elkezdtem szédülni a szívogatástól. Tej meg nem nagyon jött. Maradt az éhes csecsemõ, aki profin csinálta. Mikor a kicsi 1 éves volt, egy fertõzés miatt kórházba kerültünk. Mivel hányt, nem engedték, hogy szoptassam (bezzeg hozták a tápszeres cumit a hülyék, pedig mondtam, hogy még sohasem ivott cumiból és tápszert sem kapott még és nem is fog). Kérdeztem, hogy akkor most mit csináljak, hogy ne apadjon el a tejem, miért nem adnak mellszívót. Közölték, hogy mellszívó nincs, fejjek. Mondtam, hogy nem tudok. Csúnyán néztek rám, és kérdezték, hogy akkor hogyan etettem a már 1 éves gyereket, ha nem tudok fejni. Kérdeztem, hogy mi köze a kettõnek egymáshoz, a gyerek tud szopni, akkor minek fejjek. Aztán szegénykém bõgött az éhségtõl és a cicihiánytól. Kérdeztem, hogy mit csináljak vele. Adjak neki cumit. MOndom nincs. Hát az hogy lehet? értetlenkedtek. 1 éves a gyerek és nincs cumija? minek lenne? ha éhes kap cicit, az kielégíti a szopási igényét. Na ez volt a bababarát klinika, másnap saját felelõsségre hazavittem a gyereket. Orrszívás: nekünk vízcsapra szerelhetõ van, rengeteget kellet használni. Kíméletes, gyors, nem fáj és egy mozdulattal a lefolyóba megy a kiszívott trutyi. A kád csapjára szereltük, leültem a kád szélére, a gyerek a 2 lábam között, a kezei hátul, bal kézzel átölelve tartottam, úgy hogy az éppen nem szívott orrlyukát még be is fogtam (így sokkal hatékonyabb), jobb kézzel fogtam a szívót. Azt sohasem kérdeztem a gyerektõl, hogy akarja-e hogy csináljam, nem hiszem, hogy az õ dolga lenne eldönteni. Néha volt egy kis hiszti, aztán megszokták.

#456 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 9. - 12:10

Ezt feltétlenül nézzétek meg, haláli:
http://velvet.hu/por...icsak_ki_mozog/

Porszívó orrszívót a patikákban lehet kapni, vagy hol? Meg milyen az a vízcsapra szerelhetõs?

És egy egész jó, használható babakelengye lista Agrobénak ;) :
http://velvet.hu/por...03/babakelengye

#457 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 9. - 12:31

köszi, de ami ilyen hosszú, már eleve nem lehet jó nekem... :) nincs egymillióm a gyerekre. Mi a fenének kell 3 cumisüveg, ha szopni fog? ez pl. egy naív kérdésem a sok közül... én még jól emlékszem az orrszívásra: utáltam, egy trauma volt, pedig kézi volt anyukámnak. Emlékszem arra is tisztán, hogy fáj. A spanyolok egyszereűen sós vizet cseppentenek az orrba, az feloldja és kifolyik, ennyi. DE majd utánakérdezek, hogy pontosan hogy is van...

Edited by agrobe, 2007 július 9. - 12:34.

#458 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 9. - 12:41

Hát... pedig a babák akár hogy is, de költséggel járnak. Az elsõszülöttek meg aztán pláne. Pl. a te ruhásidat biztos nem fogja tudni hordani :D És egy idõ után azért a saját ágy is kell, és nem cipelheted mindenhová kézben, stb. Cumisüveg: nem csak szoptatós idõ van. Utána is kell folyadék, de ezt majd elmondják a tapasztalt anyukák, én csak tippelek. Sós vizet kösz, de én biztos nem cseppentenék a gyerek orrába. CSíp, és nyálkahártyát szárít. Mondjuk én torreádorkodni se mennék :D

#459 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 9. - 13:59

inkább a porszívó? :) a könny is sós, a takony (bocs) is. Szerintem a nyálkahártyaehhez szokva van. CSak annyira sós a víz, mint a tengervíz, azaz a vér. Tisztában vagyok vele, hogy nem 18 éves koráig fog szopni :D De most amikor ezermillió dolgot kell venni miért vegyem meg? Az orrszívóval is vagyok, ha beteg lesz és tényleg kell, akkor megveszem. Ha kell a fejõgép akkor megveszem. CSak az a bajom ezekkel a listákkal, hogy úgy írják, hogy vedd meg, költsd a pénzed most azonnal. Szerencsére itt Miskolcon még a bababoltok is nyutvavannak legalább szombaton, de van ami vasárnap is a plázában. Ezért ha nagyon kell, akkor rögtön meg lehet venni, ha viszont egyátalán nem fog kelleni akkor csak áll benne a pénz. Most így az "új" házba való beköltözés miatt pedig ez számít nagyon is. Tudtam én, hogy a ház majd nagy pénznyelõ lesz, de hogy ilyen hamar is ilyen sok pénzt kivarázsol a zsebünkbõl, azt nem. TEhát ezért kértem olyan listát, hogy mi az ami tutbiztoshótziher hogy mindenképpen kell. Most egyelõre nagy falat az új padló, bútorok a gyerekszobába és a babakocsi. Ahol meg tudok, igyekszem spórolni, vagy legalábbis eltolni a kiadásokat késõbbre.

#460 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 9. - 14:21

Ha pénzt akarsz spórolni, akkor a bababoltokat, és a plázákat kerüld el szerintem. Messzire. Viszont nézd meg a vaterát, és a teszveszt-t. Babakocsit is ott érdemes venni szerintem, nem újat. Az új ár töredékéért lehet tök jókat kifogni. Tudod már milyet akarsz/fogsz venni? Amúgy én meg pont a kevesebb költés miatt gondolnám/gondoltam/gondolom, hogy nem szabad mindent az utolsó pillanatban beszerezni, mert akkor tényleg csak a tök drága, vasárnap is nyitva tartó plázák maradnak. Amit szintén a vateráról, de az első napokra is kellően már szerezz be, az a kocsiba köthető biztonságos babahordó. Szerintem legalábbis. Pár ezer forintért ki tudsz fogni nagyon frankót.

Edited by BoKa, 2007 július 9. - 14:24.

#461 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 9. - 14:44

Pont a babakocsiból nem szeretnék használtat, mert nem egy gyereket tervezünk, nekem fontosa garancia is. és naná, hogy abból amit kinéztem két modell, tök drága-viszont van hozzá hordozó. Cam és Neonato között vacilálok. 2007-es modellek, nem is láttam egyébként használtat sem itthon, sem külföldön. Így viszonylag fixen kalkulálható az összeg, bútort az IKEA-ban néztem, padlót meg a praktikerben-ott volt eddig a legolcsóbb, ami tetszett is.

Edited by agrobe, 2007 július 9. - 14:45.

#462 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 9. - 14:58

Attól, hogy több gyerek lesz, miért nem jó a használt? Nem értem. Azért ezeket a kocsikat nem 1-2 gyerekre tervezik ;)
Különben meg akkor neked ez most aktuális:
http://velvet.hu/por...abakocsiorveny/

Csak hogy kicsit elbizonytalanítsalak, hogy milyet is vegyél, és mi mindenre is figyelj ;)

#463 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 9. - 21:47

Ha mindenképp sokat akarjátok kint az utcán tologatni a gyereket, vagy ezzel telepakolni úgy a kocsit, hogy nem fér el semmi más (hacsak nem teherautó-szerűtök van)vegyetek babakocsit. Én is vettem. Újat. Aztán 1x-eri használat után soha többet nem használtam, eladtam. Nekem nem jött be. Nem kellett. Bárhova mentünk, vittük magunkkal Trixit, vagy a babahordozóban volt, vagy a kezünkben, vagy máshol. Ez sokkal jobban meggondolandó vétel, mint a porszívós orrszívó, vagy 1 db Avent cumisüveg, melyen lehet cserélni, ahogy nő a gyerek, a cumit.

#464 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 9. - 22:23

Szerintem is jól meg kell gondolni a babakocsi vásárlást. Szerintem pl. nem jó, ha a babakocsiban is hordozóban van a gyerek, mert nem tesz jót a gerincének. (Dévény-es gyógytornász ismerõs mondta, neki elhiszem) Feküdjön csak szépen vízszintesen amíg nem tud ülni. Új babakocsit is lehet olcsóbbat kapni, ha nem divatozni akar az ember. Külnönben szinte mi se használjuk - a kertbe szoktam csak néha kitolni, ha lusta vagyok a járókát kicipelni - de Krisztián már nem is nagyon szereti (7 hónapos). Márk is útálta már ennyi idõsen :D Én használtat vettem, már a 2 gyerekem gyûri és semmi baja.

#465 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 9. - 23:10

Hát igen, egy használt-új babakocsi választásnál 30-40 e ft-ot simán meg lehet spórolni. És a legtöbb (vagy csak sok?) babakocsinál a részeket le lehet szedni a vázról, és ki lehet mosni, vagy akár fertõtleníteni is, ha akarja valaki. Én is azt tettem. A babahordozókról megoszlanak azért a vélemények, hallottam már olyat, hogy alá van támasztva a gyerek benne, nem maga tartja a súlyát, és pont azért jó, mert olyan helyzetben van benne, mint az anyaméhben volt. Én nem tudom, mindenesetre hosszú idõre abban tárolni nekem se szimpi valamiért. Max. 1-1 kocsiútra, oda viszont mindenképp abban..

#466 Tánczos Anikó

Tánczos Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 846 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 10. - 0:17

Sziasztok! Én most néztem be ide elõször, de sok téma felmerült köztetek, ami engem is érint, vagy érintett a közelmúltban. Zalán fiam 20 hónapos, most hagyta el a szopit, se bimbóvédõt, se cumit se cumisüveget soha nem használt. Véleményem szerint annak a babának aki igény szerint szophat nincs szüksége ilyen kiegészítõkre és anyukájának is sokkal egyszerûbb ezen eszközök nélkül, hiszen nem kell semmit kifözögetni, vizetforralgatni, tápszertkavargatni..., sõt elmaradnak az órákig tartó ringatások, altatások, mert a baba szopi közben megnyugszik, elalszik...Tapasztalatból írom, mivel kislányom 4 hónapos korátol tápszeres volt, "környezeti tényezõk" hatására másodszorra mindent megtettem a szopi érdekében, csak a babára és magamra hagyatkoztam és sikerült! Életem egyik legszebb ajándéka volt ez a 20 hónapig tartó szopis idõszak, remélem még egyszer átélhetem! Zalán 6 hónapos kora után sem nagyon igényelt még több folyadékot az anyatejen kívül, de ahogy elkezdett kortyolgatni 8-9 hónapos korában azt pohárból tette. Szopis témában a La Leche Ligát és szoptatási szaktanácsadóikat csak ajánlani tudom! Honlapjuk: www.lll.hu. Nekem nagyon sokat segítettek! Kiságyból szerintem a lehetõ legnagyobbat érdemes venni (70x140), hiszen meglepõ módon és meglepõen korán tudnak alvás közben helyezkeni és felébrednek, ha azonnal a szûk rácsokba ütköznek, másrészt hamar kinövik. Nekünk kikol heverõvé alakítható kiságyunk van, masszívabb a divatos plázákban és babaáruházakban kaphatóknál és feleannyiba kerül, de legalább annyira dizájnos. Szerintem az elsõ idõkben az éjszakai szopik és a nyugodt, meghitt alvás miatt a legjobb ha magunk mellé vesszük a babát az ágyunkba. Én így tudtam a legnyugodtabban és a leghosszabb idõkre pihenni. Babakocsiból nekünk nagyon bevállt a Bergon babakocsi terepkerekekkel. Jól alakítható babakocsis idõszak végéig kiszolgálja a babát, tesvérfellépõ rászerelhetõ, bírja a tanyasi-lovas körülményeket és a második gyerek után úgy látom a harmadikat is (ha itt lesz az ideje) ki fogja szolgálni. Szerintem nagyon praktikusak a kengurúk, hordozókendõk, míg az ember "dajkálja" a kicsit két keze felszabadul, bármit meg tud csinálni: házimunkát, nagyobb testvérrel játszani, én még lóetetésben is szerepet vállaltam így. Üdv: Anikó

#467 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 10. - 7:46

Eddig kb. 2-3 órát töltöttem el kocsipróbálgatásokkal, mert várhatóan Matyi sokat lesz majd benne. Pl. nekem nem kényelmes az olyan, aminek fix kerekei vannak, tehát ezek kilõve, legyen hozzá hordozó-ez is szûkíti a kört és ne két botja legyen tolókar gyanánt, mert az szintén nem volt jó nekem. Ezen kívül nagy kerekeinek kell lennie. Nekem sokkal kényelmesebbek voltak a 3 kerekûek. Na így már elég szûk a kör. Férfiszemmel meg már tudom, hogy a kerekeknek fém csapágy és tengely kell, mert az bírja a strapát a mûanyag nem olyan körülmények között, ahová én fogom használni: lovardában száll a homok és az szétrágja a mûanyagot. TEhát leszûkült a kör így 3 gyártóra: Cam, Neonato és a Chicco csinál ilyet. Végülis árban szinte azonosak sajnos. DE próbálok még futni egy kört külföldön és a használtak között is, de eddig nem jártam sikerrel. Sok idõm meg nincs már, mert ha rendelni kell, akkor több hét is lehet a szállítási idõ.

#468 Tánczos Anikó

Tánczos Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 846 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 10. - 8:49

Eddig kb. 2-3 órát töltöttem el kocsipróbálgatásokkal, mert várhatóan Matyi sokat lesz majd benne.
Pl. nekem nem kényelmes az olyan, aminek fix kerekei vannak, tehát ezek kilõve, legyen hozzá hordozó-ez is szûkíti a kört és ne két botja legyen tolókar gyanánt, mert az szintén nem volt jó nekem. Ezen kívül nagy kerekeinek kell lennie.
Nekem sokkal kényelmesebbek voltak a 3 kerekûek.

Na így már elég szûk a kör. Férfiszemmel meg már tudom, hogy a kerekeknek fém csapágy és tengely kell, mert az bírja a strapát a mûanyag nem olyan körülmények között, ahová én fogom használni: lovardában száll a homok és az szétrágja a mûanyagot. TEhát leszûkült a kör így 3 gyártóra:
Cam, Neonato és a Chicco csinál ilyet. Végülis árban szinte azonosak sajnos. DE próbálok még futni egy kört külföldön és a használtak között is, de eddig nem jártam sikerrel. Sok idõm meg nincs már, mert ha rendelni kell, akkor több hét is lehet a szállítási idõ.

Hidd el nincs üzleti érdekeltségem a Bergonosoknál, de érdemes elnézned hozzájuk, egyszerûen csak bevállt számomra, hiszen nagyjából ugyanezen szempontokat szerettem volna figyelembe venni, mint Te!
Én is újat szerettem volna elérhetõ áron, ami több gyerkõcöt kiszolgál és bírja a tanyasi körülményeket. Ez a oicsi nálunk nagyon bírja a strapát immáron 4 éve, az alföldi futóhomokban, úgy hogy mi nem csak kijárunk a lovardába, hanem itt élünk a tanyán, a faluközpont 3 km-re van, tolom én ezt a kocsit napi rendszerességgel legelõn, mélyszántásban, dülõúton....sokszor két gyerekkel, mert a nagyobbik a testvérfellépõn (lascal típusú) áll. Zsófi lányom sokszor órákat aludt babakocsiban, míg én körülötte lovagoltam a pályán, Zalánnál már nem volt ilyen egyszerû õalatta állandóan mozognia kellett a kocsinak, különben felébredt, de ilyenkor legalább nagyot sétáltunk, kirándultunk a környezõ erdõkben a "nagylánnyal".
Ha sokat lesz benne a baba nem utolsó szempont, hogy a kocsi minél tágasabb legyen, hogy kényelmesen és lehetõleg ne csak 3 hónapos koráig aludhasson benne a pici, a bergon kocsiban nekem még most 20 hónaposan is alszik a fiam, a leányzó is kényelmesen aludt benne 2 évesen is, pedig nem apró termetû babák! A 3 kerekûek mindíg szûkebb fekterûek, mint a 4 kerekûek. Fontos, hogy jól téliesíthetõ legyen, nekem télen ugyanúgy aludtak benne kint, mint nyáron hiszen minden tartozékkal el van látva ami ehhez kell: kivehetõ mózeskosár, lábzsák....
Lovastanyasi körülmények között az sem mindegy, hogy mennyire mosható, ennek minden részét le tudod szedni és be tudod rakni a mosógépbe!
Igazad van sokkal praktikusabb az egy tolókar, mint a két bot, hiszen ez egy kézzel is könnyedén tolható!
A bolygosítható kerekek viszont csak sima városi utakon jók, földutakon minden buckában elakadnak, inkább átok, mint elõny, ezért nincs is nagy terepkerekû kocsi bolygosítással kombinálva.
Úgy tudom a Bergon kocsi nem mûanyag csapágyas, kerekei levehetõek, így még a mi kis fiestánk csomagtartójába is befér. Nekünk a rugú kopott el 3 év után, amivel le - föl tesszük a kerekeket, kaptunk a "Bergon-központban" egy garnitúra ingyen kereket, pedig már rég lejárt a két év garanciánk!
Ez sem utolsó szempont, hogy itthon is könnyedén szervizelik, nem kell alkatrészekre várni rendelni...
Központjuk: Bp. Szentmihályi út, a Pólus Centerrel szemben.
Sogórnõmnek 3 kerekûje van sokkal nehezebben boldogul vele, nehezebb járdán, lépcsõn le föl tolni, hiszen instabilabb, ez a legkisebb buckánál jelentkezik, de a legnagyobb hátránya, hogy a tolókar nem állítható át egy mozdulattal könnyedén egyik irányból a másikra - az állítható tolókart jobban kihasználja az ember mint gondolnád! (pl. ne süssön a szemébe a nap, esõs idõben ne terítsék be az arcát az autók sárral, merre akar nézelõdni...). A 3 kerekût nem is lehet olyan kicsire összecsukni. Ráadásoul sok helyen, ha van, olyan a rampa a babakocsik számára, hogy csak két keréknyomot alakítanak ki, itt ezt nem lehet feltolni, cipelni kell.
Ne haragudjatok, hogy hosszú voltam! Üdv: Anikó

#469 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 10. - 9:03

Anikó, egyáltalán nem voltál hosszú! Egyetértek amúgy, én is ezért vettem Bergont. NAgyon jó,hogy minden része leszedhetõ, mosható, és a másik nekem fontos szempont az az volt, hogy télen mennyire fagy ki belõle egy újszülött. Na ezt a tundrára is fel lehet készíteni :yeah: Kerekei több változatban kaphatók: vagy bolygó, vagy fix, vagy felfújható, vagy még egy fajta. Tehát aki amilyet akar kerekekbõl. Amúgy szerintem is a legnagyobb hülyeség lenne bolygósítható Agrobénak, amire neki kell, azzal pont megõrülne :) És én tényleg végignéztem rengeteg fajtát, hát a legtöbb még a külön vett mózeskosárral is igen nyárias volt... És tényleg nem mindegy, hogy 150e ft, vagy 50 újonnan.

#470 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 10. - 10:46

Nekem sokkal kényelmesebbek voltak a 3 kerekûek.

3 kerekût semmiképp ne vegyél, csak ha kizárólag betonon akarod tologatni. A földutakat egyáltalán nem bírja! A mi elsõ babkocsink 3 kerekû vadonatúj "design" modell volt, nagyon sok pénzért. 1 hónap után cseréltem el a most is haszált, használtra :D. A 3 kerekû minden göröngynél fel akart borulni, pedig nagy kerekei voltak - most egy városi barátnõmnél van, és neki, a betonon 100%-osan bevált.

Lovastanyasi körülmények között az sem mindegy, hogy mennyire mosható, ennek minden részét le tudod szedni és be tudod rakni a mosógépbe!
Igazad van sokkal praktikusabb az egy tolókar, mint a két bot, hiszen ez egy kézzel is könnyedén tolható!
A bolygosítható kerekek viszont csak sima városi utakon jók, földutakon minden buckában elakadnak, inkább átok, mint elõny, ezért nincs is nagy terepkerekû kocsi bolygosítással kombinálva.

Ezzel is maximálisan egyet értek :)

Amikortol tud ülni a baba már bõven elég egy kis esernyõkocsi is, fõleg ha dönthetõ (pihenõpozícióig legalább) a háttámlája, és az viszont szinte egy ridikülben is elfér :)

Edited by lisawica, 2007 július 10. - 10:51.

#471 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 10. - 11:32

Már késő! :)

megrendeltük most.

Fixálható a kereke, tehát ilyen is és olyan is tud lenni.
Nekem a Bergon egyátalán nem jött beMár a boltban sem boldogultam vele egyátalán, csörgött zörgött és nagyon műanyagok voltak.

Ehhez minden van ami nekem kell, mindent le lehet szedni, mosni.

piros-fekete lesz.

http://www.matti.hu/...n...ina X3 Tris, mint itt van ilyen színben, de a formája meg ilyen:

http://www.expressz....38501,51,1.html

és szerencsére se járda, se rámpa nincs erre.
ami tetszett benne, hogy egy mozdulattal lehet a hordozót, a mózest belepattintani a vázba, mivel autós baba lesz ez fontos.
És minden van hozzá.

Edited by agrobe, 2007 július 10. - 12:27.

#472 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 10. - 11:55

DE a kávét nem fõzi meg!!! :D

#473 Kriszti2

Kriszti2

:)

• Fórumtag
  • 641 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 10. - 12:16

Nekünk peg perego Milano volt és mindenkit óvok tõle, mert ritka szar. Szép és pillekönnyû, de kirázta szegény Matykót a pelenkából. Agrobe, szép nevet választottatok :yeah: :kir: .

#474 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 10. - 12:26

Nem kávézom :D Köszi:D, nem volt könnyû a névválasztás, mert a keresztneve Fukk lesz. Lesz ezzel elég baja szegénynek.

#475 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 július 10. - 12:37

Nem kávézom :D

Köszi:D, nem volt könnyû a névválasztás, mert a keresztneve Fukk lesz.

Illetve a vezetékneve. :ang:

#476 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 10. - 12:40

na jóvanmá, nem kell minden kis részleten fennakadni, kereszt, vagy vezeték, név-név, nem? :D

#477 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 11. - 15:35

DE a kávét nem fõzi meg!!! :D

Hát, ha tényleg annyiba kerül, mint a honlapon :hu: akkor jobb ha a kávét is megfõzi és be is pelenkázza a gyereket :D :D :D Én annak idején (3 éve) még a 35 eFt-ot is sokaltam a 4 funkciós 3 kerekû babakocsiért amit Bécsben vettünk.
Remélem meg leszel vele elégedve :ang: meg a Matyi is :ang:

#478 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 12. - 6:30

olcsóbb volt, de nem sokkal. ha nem válik be, akkor felgyújtom. a boltot is

#479 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 12. - 14:18

ha nem válik be, akkor felgyújtom.

Az hülyeség lenne. Inkább add nekem :D
Én meg majd eladom, és veszek belõle 3 vadi újat, amibõl az egyiket megkaphatod :D
Na, milyen vagyok hozzád? :ang:

#480 Tánczos Anikó

Tánczos Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 846 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 12. - 14:36

Sziasztok! Esetleg van köztetek olyan akinek obstruktív bronchitis-es vagy asztmás a babája, netán tartós gyógyszeren van (pullmikort vagy flixotide)? Tapasztalatcsrére szívesen felvenném olyanvalakivel a kapcsolatot, aki szintén átél ilyen fulladós nehéz napokat, kórházakat....