Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Számítógép

• Please log in to reply
659 válasz a témához

#441 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 17. - 9:46

csak négyszer kellett lefuttatnom a telepítõt, de végre mûködik :)

#442 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 17. - 11:55

Az új skypot nem lehet testreszabni? Háttér és betűszínre gondolok. A betűtipust megtaláltam, de nem lelek olyan menüpontot, amiben ezt lehetne állítgatni. Van egyáltalán ilyen? :confused: (Msn-en lehet, azt tudom.)

Edited by Jucc, 2009 április 17. - 11:55.

#443 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 25. - 22:41

Régen, ha az ember azt akarta, hogy kreálmánya a keresõben megjelenjen, kellett valamit csinálni. Ma kell?

Nekem bevált a következõ forgatókönyv:

1. Oldal fejlécben a meta tageket kitölteni, html deklarációkat megadni, nyelvet definiálni, :

pl.
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta name="verify-v1" content="5KJHFB78IOERSLBHFMSGAZ56POUIZGFSUDHF=" />
<title>Oldal címe
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<meta http-equiv="Content-Language" content="hu" />
<meta name="description" content="Oldal tartalmának rövid leírása, ez jelenik meg a google keresõben a honlapod linkje mellett" />
<meta name="keywords" content="kulcsszavak, vesszõvel, elválasztva, max. 200 karakternyi" />
<meta name="revisit-after" content="1 days">
<meta name="robots" content="index,follow,all">
stb. </head>

Nézzük végig soronként:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

Html deklarációk.

<head>
<meta name="verify-v1" content="5KJHFB78IOERSLBHFMSGAZ56POUIZGFSUDHF=" />
Létrehozol itt egy google fiókot, és rögtön kapsz egy authentikációs kódot, melyet integrálsz az oldal fejlécébe, és onnantól kezdve megtekintheted a google statisztikáit az oldaladra látogatókról. Pl milyen kulcsszavakkal találtak az oldaladra, stb.

<title>Oldal rövid címe
A google keresõ algoritmus a találatok kiértékelésénél a title, description, keywords tagek tartalmára súlyozottan odafigyel, ezért érdemes kitölteni és fõleg jól kitölteni.
Ha szolgáltatást akarsz reklámozni, akkor ezekben a tagekben szerepeljen.
Fontos, hogy a title tagbe került szöveg max 65 karakter legyen.

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
karakterkészlet definíciók
<meta http-equiv="Content-Language" content="hu" />
oldal alapértelmezett nyelve
<meta name="description" content="Oldal tartalmának rövid leírása, ez jelenik meg a google keresõben a honlapod linkje mellett" />
Ide is érdemes befogalmazni, a legfontosabb szolgáltatásokat. A description szöveg hossza ne legyen hoszabb 160 karakternél.

<meta name="keywords" content="kulcsszavak, vesszõvel, elválasztva, max., 200 karakternyi" />
fontos ezt is kitölteni, mégpedig úgy, hogy gondolkodjunk kicsit a felhasználók fejével: Ha olyan szolgáltatásra keresnénk a googliban, amit mi nyújtunk, akkor miylen szavakkal keresnénk rá?
Pl. lovaglás, helységnév, ..., vagy: lovas, fotók, rendelésre, ... stb.

<meta name="revisit-after" content="1 days">
<meta name="robots" content="index,follow,all">
ez utóbbi két meta tag (revisit, robots) kihagyható, mert az indexálást célszerûbb megadni a robots.txt-ben is, lásd majd lentebb, valamint a google úgyis maga dönti el, hogy milyen idõközönként jön az oldalra, éspedig ez a látogatók számától, valamint a frissítések gyakoriságától fog függni.
A találati lista ettõl nem függ direkt módon.

2. Érdemes készíteni egy sitemap fájlt, melyet elhelyezve a gyökérkönyvtárban, pontosan tudjuk szabályozni, hogy olyan oldalakat is elérjen a google keresõ, melyekhez esetleg különféle programozási kurflik miatt nem jutna el magától a google keresõrobot.
Ezt legcélszerûbben a GsiteCrawler programmal tudjuk elkészíteni.
Elõnye még, hogy pontosan megadható a készült sitemap fájlban, hogy mely aloldalainknak adunk nagyobb prioritást.
Az elkészült sitemap fájlt xml formátumban elmenti a program, ezt feltöltjük a tárhelyre, majd a google fiókon belépve indexeltetjük a googliba, és onnantól az összes sitemapben megadott oldalunkról fog tudni a google, ha eddig nem tudott volna.

3. robots.txt néven feltöltünk egy szövegfájlt, ebben lehet megadni a keresõrobotnak, hogy weboldalunkon mely tartalmakat érhet el, illetve melyek számára a tiltott mappák, melyekben tilos turkálnia.
a robots txt szerkesztésének rövid szkriptnyelv szabályzatáról itt is olvashatunk bõvebben.

4. Releváns tartalom.
Célszerû pár 1-2 oldalas cikket feltenni az ajánlott szolgáltatásról, mely cikkben jó ha szerepelnek a fontosabb kulcsszavak is.

Röviden ennyi.

[A kódokat a jövõben kérlek code tagek közé írd. Köszi. - Hux]
Oks. : )

Edited by moon, 2009 április 25. - 23:16.

#444 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 26. - 13:00

ütős :D ezt feljegyeztem, legközelebb,ha honlapot készítek akkor jól fog jönni, köszi :) statisztikára nem csak a webmester eszközök van, hanem a google analytics is, azt szoktam használni, hogy ha csak látogatottsági statisztika kell, nagyon nagyon részletes kimutatás, kik nézték meg a honlapot, honnan találtak oda, mit néztek és meddig, mikor, mivel, és merre távoztak :)

Edited by Rajmund, 2009 április 26. - 13:00.

#445 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 26. - 21:44

Nem próbáltam még, de ami késik nem múlik. :)
Lehet vigéckedni a honlapba integrált google keresõvel is, aminek elérésére a google fiók regisztrációja után lehetõség van. Meg lehet adni, hogy egyes kulcsszavakra melyik oldalt adja ki, stb.
Vannak még segítségül online teszter weboldalak is, melyek analizálják a kért oldalt keresõ szempontból és javaslatokat adnak. Pl:

AnalyzerHQ

SearchWho

#446 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 26. - 22:23

anyukám...

#447 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 26. - 22:31

:D Ez akkor kell, ha minden áron azt akarod, hogy az oldalad könnyen megtalálható legyen. Bár a súlyozott oldalakon való linkelgetés is elég hatékony. Mindenesetre ezek nélkül is rádtalál a google, csak lehet,hogy az 5321427 találat lesz az oldalad. ;)

#448 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 5. - 12:34

Lenne egy kérdésem. Vettem egy laptopot, és szeretném beállítani a vezeték nélküli internetet. Tegnap sikerült befogni rajta. 2-öt is talált, egyik az enyém a másik a falué. A faluéra (a nevébõl gondolom, hogy azé lehet) elég sokszor silerült rácsatlakozni, a sajátomra viszont egyszer és onnan is ledob pillanatok alatt. Inviteles elõfizetésem van :-( Vezetéken megy rendesen a szolgáltatás. A router Tilgin márkájú, iptv is megy rajta, nem tudom mi kellhet még hozzá? Vagy az normális, hogy ilyen vacakul megy az egész? Köszi a segítséget!

#449 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 5. - 20:38

Megoldódott. FN F2 billenytû kombinációval.

#450 ruffryder

ruffryder

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 938 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 12. - 13:11

Nekem inkább Gmaillel kapcsolatos a kérdésem. Van olyan funkció a Gmailben, hogy meg lehet nézni az elküldött üzeneteket és látom, hogy akinek elküldtem elovasta-e?? Egyáltalán van ilyen valamelyik szolgáltatónál? yahoo stb?

#451 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 10:53

A freemailnél biztos van. Esetleg nem tudja-e valaki, hogy egy laptot esetében normális, ha a dvd írás több, mint egy órát tart (ha dvd-rõl dvd-re másol)? Sõt, ha csak egy dvd adattartalmát másolom fel is egy óra. Vagy valami meghajtó telepítõ kéne hozzá?

#452 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 15:42

mindig ilyen volt, vagy csak egy ideje? illetve hány (ezer)éves laptopról van szó? :gm: milyen CD író program van a gépeden? (a nero-nak -és egyéb programoknak is biztosan- van olyan része ami kiír egy rakás infót a DVD-meghajtódról, ott érdemes megnézni,hogy hányszoros sebességre képes hivatalosan és ahhoz lehet viszonyítani)

Edited by Rajmund, 2009 május 26. - 15:42.

#453 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 20:52

A gép egy hónapos sincs. Nero 6. valahány van a gépen. Dual layer-os. Viszont találtam a gépen valamit ami a dvd meghajtóra vonatkozik. CD/DVD Drive Acoustic Silencer és ez valami Speed-et emleget. Van egy Quite, ha zenét akar hallgatni az ember és van egy normál. Most letesztelem, hogy mit csinál, ha normálba teszem, hátha ez volt a baja. Megnéztem, és így viszont gyors. :-) Nem is gondoltam volna, hogy azért tesznek bele "lassítót", hogy a zenehallgatásnál ne zavarjon.

Edited by Frakk0310, 2009 május 26. - 21:02.

#454 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 26. - 21:03

Jah, hát porszívóhangot megelõzendõ :)

#455 boomsly

boomsly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 284 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 11. - 13:16

Bekaptunk egy jó kis zenélõ vírust. Kellemes kis 16 Bites zenét nyom megállás nélkül, de azért elég idegesítõ is tud lenni. Ismeri valaki netán?

#456 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 11. - 17:31

Rádió1? Ja, az nem kellemes. Akkor Bartók?

#457 boomsly

boomsly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 284 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 11. - 19:51

A Bartók kellemesebb?
Valami hasonló megy a windóz alatt.

Haj, régi szép idõk!

Edited by boomsly, 2009 június 11. - 19:52.

#458 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 17. - 7:26

Hali! Nem tudja vki h hol a jo istenbe lehet konnektyor-nyomtato kabelt kapni? HP f2280. A nyomtatokabel megvan, a tap nincs :)

Edited by herites, 2009 július 17. - 7:29.

#459 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 17. - 9:16

Jaj de jo h nem szerkeszteni hosszabb ido utan :) Na mindegy, a problema megoldodott, az egyetlen helyen volt ahol nem neztem: a konnektorban XD

#460 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 18. - 16:56

naja, sztem 10 elõtt kár bárminek nekifogni, addig a kérdések is alulról karcolják a járás II-t. :D

#461 boomsly

boomsly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 284 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 23. - 19:28

Lenne egy kis problémám a mai napra. Vírusos volt a gépem, amit Avasattal "orvosoltam". Azonban a net böngészõk még mindig összeomlanak néhány másodperc után! Mi tudok még tenni??

#462 ASE

ASE

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 52 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 23. - 19:46

Heló próbáld újratelepíteni a böngészõdet, ha az sem segít, akkor vagy a oprendszer károsodott, vagy még mindig van egy kis vírus a gépen. Több vírusirtóval is futtass le víruskeresést. Más ötletem nincs.

#463 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 23. - 21:11

Még a víruskeresés kapcsán talán érdemes lenne kipróbálni pl. az fsecure rescue cd-jét (http://www.f-secure....-3.01-14505.zip), ami a gépen lévõ op.rendszertõl függetlenül nézi át a dolgokat

Edited by StG, 2009 július 23. - 21:12.

#464 boomsly

boomsly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 284 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 11. - 7:59

Köszönöm a segítséget, de újra kellett raknom a windowskát. Érdekes az volt a dologban, hogy én a NOD32 vírusírtót használom, ami bejegyzett, vásárolt darab. Ennek ellenére képtelen volt megtalálni a problémát!! A windows saját figyelõ rendszere, amit az SP3 telepítettem (ha jól tudom), tökéletesen felismerte a vírust és képes volt megnevezni is. A NOD adatbázisban is megtaláltam, de mégsem tudta kezelni. Az ingyenes spyware irtók kapásból szûrték és próbálták eltávolítani, de sajnos addigra már túl fertõzött volt a rendszer. A Nod csak a Windiws Care2 program telepítésénél jelzett egy "lehetséges" "valószínûleg vírus"-t !!!! Most azonban egy jó és olcsó számlázó programot keresek, ami képes szállítólevél kiállítására is! Valamint abból tud számlát készíteni.

#465 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 11. - 10:08

Ezért nem adok pénzt szoftverekért... Nálam most az AVG ingyenes verziója fut, de csak azért mert szinte semmi más nem bírt feltelepülni rendesen. A legjobb vírusírtó akkor is formázás marad. :(

Edited by Rajmund, 2009 augusztus 11. - 10:10.

#466 boomsly

boomsly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 284 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 11. - 12:48

Nálam az avasat! fut most és edig minden okés vele. Azt hiszem, hogy minden felhasználónak megvan a saját kedvenc irtója, ami kiszolgálja. Nekem a Nod védelme kevés lett. Olyan oldalakat kezdtem el látogatni, ahol ez a védelem már édeskevés.

#467 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 11. - 19:52

Infocentrum számlázót próbáltad már? Számítógép védelem: Router meg valamilyen rezidens víruskergetõ megfogja a többséget. De olyan irtó nincs ami mindent megfog, már annyit kipróbáltam... Lassan már érdemesebb netezésre külön gépet használni, amit idõnként újrahúz az ember.

#468 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 5. - 11:40

Valaki tud segíteni víruskeresõvel? A hajam kihullik lassan. Most Kaspersky 30 napos próbaverziója van fent, elõtte AVG volt, azelõtt meg ezer másik. Feltettem egy spyware-t is,de valami még mindig nem stimmel. Mi az, amelyik a trójait is írtja és megbízható? Vagy marad az újrahúzás? :(

#469 boomsly

boomsly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 284 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 5. - 13:01

Hasonló volt a problémám nekem is.
Sztem ne tölts le semmiféle ingyenes spyware keresõ programot.
Sok maga is fertõz és hibákat generál, csak azért, hogy megvedd a fullos változatát!
Én még lefuttatnám a Nod32 online ellenõrzõjét.

Nod32 online

#470 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 6. - 15:05

Köszi. Nem talált semmit a cucc. :kv: Jövõ hétvégén újrahúzás. :)

#471 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 6. - 21:05

Persze, hogy nem talál rá, hiszen mire a víruskeresõ indul, a vírus már rég álczta magát. (nem hülye írta :D ) Orvoslás: csökkentett módban (iduláskor F8 gombbal kérhetõ a csökkmód) indított oprendszer alat futtatni a víruskeresõt. ha nem lett meg, akkor hozzáértõ (szakácsiskolából kijött, ha leteszi a sipkát már esélyes) vegye ki a wincsesztert, csatlakoztassa egy másik gépre második meghajtóként és így futtasson egy vírusgyilok programot. (elõfeltétel, hogy amihez csatlakoztatva lészen, maga vírustól mentes legyen) Majd természetesen kell rá egy spay -okat, levelezést, netforgalmat is on-line figyelõ vírusprogram. (ingyenes AVG, Avast, Comodo, NOD 4-es ver. stb) Ehhez képest egy korekt, minden részletre kiterjedõ újrahúzás rengeteg munka. Sok sikert!

#472 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 7. - 20:33

Nekem rövid idõn belül mindkét gépemet újra kellet húznom emiatt.. Semmit nem tudtam tenni, hetekig próbálkoztam. Aztán meguntam. Nálam a csökkentett mód se segített, aztán már nem is mûködött.

#473 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 7. - 21:49

nálam hamarosan egy kölcsönbekapott üres külsõ hdd bevonásakor teljes újrapartícionálás majd win7-re átállás lesz :)

#474 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 11. - 2:09

Hogyafrászba van ez a kódolás dolog? Eddig jól ette a myphotoalbum.com a magyar karaktereket, most meg (tán 3 hete) mindig át kéne állítanom középeurópaira. A baj az, hogy mások, akik megnyitják, ugyanúgy rosszul látják, és emiatt azt mondják, hogy á, ez komolytalan, el sem lehet olvasni... Na és ha magukban mondják, akkor nem sok esélyem van azt tanácsolni nekik, hogy állítsák át a böngészõjükben...

Edited by Ernest, 2009 szeptember 11. - 2:10.

#475 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 11. - 11:18

Ha nyomsz ctrl+u-t az oldalon akkor a fejlécben ezt olvashatod: " <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR...nsitional.dtd"> illetve <meta content="text/html; charset=utf-8" http-equiv="Content-Type" /> Ebbõl azt olvasom ki, hogy -vagy a te gépeden rosszak a böngészõ vagy a területi beállítások -vagy a honlap szerkesztõivel kell üzletelned De nem vagyok teljesen naprakész a problémában, nem ismerem ezt a honlapot.

#476 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 11. - 13:09

Köszi, de nálam amúgy a ctrl u-ra nem jön semmi elõ...

#477 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 11. - 13:14

Menüben: Nézet/Oldal forrása (vagy valami egészen hasonló :P)

#478 Sylvi

Sylvi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 44 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 11. - 17:53

Ernest, nem ismerem az oldalt. De ha igaz amit Rajmund ír, akkor a myphotoalbum.com kakrakterkódolása UTF-8, na most erre te állítottál egy közép európait, ne csodálkozz, hogy kriksz kraksz. :) Ha ez se oldja meg a gondot, akkor a honlapot rontották el (nem ritka), biztosan nem nálad lesz a gond, az azért eléggé nonszensz, hogy mindig állítgatni kelljen.

#479 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 11. - 18:40

Ugyan nem értem, mit írsz, de ez magában nem baj. Látszatra fordított a helyzet, amikor rossz, akkor áll az UTF-en, és mikor középeurópaira állítom át, akkor lesz jó.

#480 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 11. - 20:45

Adj linket, megnézzük.