Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Veszprém megye

• Please log in to reply
2065 válasz a témához

#441 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 23. - 14:14

Sziasztok! Jó rég jártam már erre, vagy legalábbis nekem úgy tûnt. Kissé sûrû volt a programom az utóbbi napokban. A hõség minket is megviselt, meg a lovakat is, bár õk egész nap kint vannak a legelõn (az istállóban megfõnének nap közben sajnos). A legelõ félig víz alatt, úgyhogy nem is kell strandra menniük ha pancsolni akarnak...A lovarda tulajdonosa ahol dolgozok szombaton elutazott öt napra és átadta nekem az irányítást. Így ketten voltunk a lovásszal a sok állatkára. Már ezelõtt is volt ilyen és megúsztuk különösebb gondok nélkül (egy kivétellel), de most kijutott a "jóból".Az egy kivétel régebben Chany a hidegvérû csikó volt, aki pont akkor született, mikor a fõnök külföldön volt, és hát kicsit küzdelmes volt, mire rávettük, hogy felálljon és szopjon. Most már azóta eltelt 16 hónap és megint vele történt baj, méghozzá elég komoly :( .Vasárnap történt, hogy lementünk Józsival a legelõre, ahol a kis tó is van és néhány kutya. Vittünk fel a kutyáknak ennivalót, és halkaját. Útba ejtettük a lovakat, és megláttuk Chanyt, aki az anyja mellett ácsorgott és elég rendesen vérzett az oldala. Rögtön odarohantunk hozzá. A bal elülsõ lábánál, könyök mögött a hevederhelyen egy nagy lyuk éktelenkedett. Kb. 3x3 cm-s, szabálytalan szélû seb volt, és elég mélynek tûnt. Felnyársalta magát a ló valamin. :( Megfogtuk Chanyt és az anyját, hogy a legelõrõl levigyük az istállóhoz. Azt kell tudni, hogy van egy istálló 450 méterre a legelõtõl (ezt használjuk még most) és van egy a legelõnél közvetlenül, de az még nincs készen teljesen és nem használjuk. De mivel Chanyt még ide is nehéz volt elhúzkodni, ezért betettük az egyik új bokszba az anyjával együtt.Gyors telefon a doktornak. Szerencsére nagyon hamar kiért. Ekkorra már elállt a vérzés, és még viszonylag normálisan lélegzett a ló. Kitisztította a sebet, és összeöltötte két öltéssel, hogy tudjon kifolyni aminek ki kell majd elment. Kapott a csikó tetanusoltást és antibiotikumot. Én kérdeztem, nem-e kéne azért jobban feltárni azt a sebet (belsõ vérzés miatt gondoltam), de azt mondta hogy nem, mert a belsõ vérzésnek komoly tünetei lennének. Ezután elment. Én tettem-vettem, aztán ránéztem a lóra. Álldogált az anyja melllett. Elmentem a halkajás vödörért amit a nagy sietségben valahová félretettem. Az utam Chanyék boksza elõtt vezetett el és gondoltam, még ránézek, mielõtt lemegyek a tóhoz.Abban a pillanatban kezdett folyni a sebbõl áttetszõ-véres folyadék, amint beléptem az istállóba. És úgy pumpálta ki magából, ahogy lélegzett és a légzése is meggyorsult a lónak és kicsit sípolt, kapkodta a levegõt. Egyértelmû volt, hogy lyukas a tüdeje, csak eddig el volt záródva a lyuk. S.O.S. rohantam telefonálni a dokinak( mert itt nincs térerõ, csak 50 méterre). Közben lefogyott a telefonomról a pénz is, így lesprinteltem 400 métert a házhoz a vonalas telefonhoz. Az orvos rögtön mondta, hogy ezt meg kell mûteni, vagy elpusztul, de hát a mûtétrõl a tulajdonosnak kell dönteni. Úgyhogy felhívtam a fõnököt, hogy mi a szitu. Beleegyezett a mûtétbe.Míg a doktor útban volt hozzánk, fent az istállónál elõkészítettem neki a terepet. Csillagot kivezettük a legelõre, a csikó bent maradt. Elõször azt hittem, a doki hoz egy segédet, mert mintha arról lett volna szó, aztán kiderült, hogy én leszek a segéd. Bár ez sem újdonság, mert már néhány beavatkozásnál segítettem neki.Elbódította a csikót, akinek Józsi fogta a fejét. Csinált egy kb. 15 cm hosszú vágást, belsõ varrással összehúzta a roncsolódott bordaközi izmokat, jól belocsolta betadinnal, azután az eredeti roncsolt sebszéleket kivágta, majd összeöltötte. Megint antibiotikumok tömege ment a lóba, mivel az a veszély áll(t) fenn, hogy elkezd üszkösödni a tüdeje. Éppen ezért szerdával bezárólag minden nap jött a doki, és tetemes mennyiségû antibiotikumot nyomott a lóba, és ez a kúra még mindig folytatódik. Szerdán ért haza a fõnök, így tegnap már õ adta be a gyógyszert. Kedd óta már kijár a csikó az anyjával egy ideiglenesen az istálló elé telepített kis karámba, mert a mozgás jót tesz az ödéma felszívódásának. Antibiotikumot még legalább 5 napig kell kapnia.Azt mondta az orvos, hogy talán megmarad a ló, mert ha netán elkezdett volna üszkösödni a tüdeje, annak már lennének jelei. De Chany jó étvággyal eszik, kicsit sántikálva ugyan, de mozog. Majd lehet hogy a napokban megint jön az orvos leszívni a felgyülemlett folyadékot. De bízom benne, hogy másodszor is sikerült megmenteni az életét. :ang: (Bár még félek, nehogy üszkösödni kezdjen, dehát csak használ ez a rengeteg antibiotikum...)Egyszer lovagoltam az elmúlt héten, pont szombaton, miután elutazott a fõnök. Jött egy lovashölgy terepre. Már többször vittem ki. Mindig Szenátorral megy, én meg Tinával és leginkább lépés-ügetés van, és csak kevés vágta. Ahhoz képest, hogy Tinán már régen ültem, talán ilyen jól még soha nem ment. Laza száron tudtam lovagolni, nem kellett vele most bírkózni és még csak nem is ijedezett. Csak érdeklõdve figyelte az elõttünk átrohanó õzeket is. Szenátor is aranyosan viselkedett, úgyhogy nagyon jól sikerült kis terep volt. :) Itt vannak a héten készült képek.

#442 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 23. - 16:03

Jaj, Méz, nemsemmi, amit átéltél... :huh: Mostmár - ahogy telnek a napok - gondolom egyre biztosabb, hogy megúszta a kis ló ennyivel. Csak így legyen. Azér' ezt a pechet... hogy épp akkor történik a baj, mikor elmegy a gazda, rádmarad ott minden... :rolleyes: De karakán kis csajó vagy, azt már látom! :yeah: :kir: (Majd azért tudasd velünk, hogy alakultak a dolgok! :))

#443 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 23. - 21:06

Hát, Murphy velem van. ;) De a csikó most jól van, bár felgyûlt neki a folyadék a szügye alatt. A doktor majd jön és lecsapolja, továbbra is kapja minden nap az antibiotikumot. Remélem javul majd az állapota és nem fordul visszájára. Szegényke eléggé "összeesett", leadott jópár kilót, de kap abrakot, zöldet, lucernát, úgyhogy most már csak erõsödnie szabad. :ang:

#444 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 3. - 13:37

Nagyon leült a téma, mindenki lovagol vagy dolgozik gondolom. Már egy hete nem lovagoltam, a hülye betegség miatt, de ma már mindenképp megyek ki a rétre. (Mam, nyugi, már nincs lázam, csak taknyos vagyok)Felmegyünk szerintem a tési fennsíkra, a múltheti utat végigjárjuk, másszanak és fáradjanak egy kicsit a lovak. Rájuk fér, fõleg úgy, hogy holnap egy kislányt fel kell ültetni a vadállatra. :) Jobb a békesség. Hegynek föl nem hisztizik annyit és a terep is nagyon szép.Hát jó tevékenykedést kinek itt, kinek ott. :)

#445 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 3. - 14:16

Halihó, szûkebb hazám lovasai!Szombaton mánmeg megint lóra ültem! Királyságos volt! Szép vidék, sok víz, tündéri ló, rengeteg bögöly, szóval minen ment mint a karikacsapás! Bár sokszor az volt az érzésem, hogy nem is lovagolok, hanem valami kajak túrán veszek részt! Dehát ettöl szép az élet!Mindenkinek, szép napsütéses, lovacskázós, boldog hetet kívánok!

#446 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 3. - 22:05

De jó lehetett... :hupp: Lehet, az idén én nem is kerülök ki terepre? :confused: Gyerekek, hogy mikeket tanátam ma a bolhapiacon... félpézér'..... :kv: Majd holnap fényképezek, rakok fel fotókat. Annyit elárulok, hogy iszonyat-klassz origi lovaglókesztyûket, lovaglópálcákat vettem/kaptam (a seftes pasi elhozza a lányát, és lelovagolják az árát... :yeah: ) Majd most lesz, mit ajándékozni a legjobb lovas barátaimnak, és a "forrást" is elárulom, (annak, aki jó lesz :D ), mert van még ott, ahol ez volt, (feszítõzablák, csuklós, tört, kétszer tört, mindenféle zabla, angol verseny lovaglónadrág, rugalmas lovaglónadrág, /bõrbetétes/, gumi, bõr, orkán lovaglócsizmák, lovaglóbakancs, még hagytam ott kesztyûket, orrszíjat, kantárt, vaxos kabátot, polármellényeket, mind-mind origi csomagolásgan, hyper-super dolgok!) [Sütyi, megöllek, ha visszabetegíted magad! :huh: Pakujjá, aszt gyeremá', mer' jön megint a kánikula! ]

#447 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 4. - 10:16

Õõõ izé...Akkor szerintem péntek reggel (korán) vonatraülök, és megyek, mert akkor lesz szél a meleg mellett. A net legalábbis azt mondja. És mész terepre. Vagyhát pontosítok: megyünk! :) Hajnalban és este lehet lovagolni, akkor jó idõ van, és este negyed 10-ig még látunk. (hányas lábad van? :D )

#448 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 4. - 10:42

És mész terepre. Vagyhát pontosítok: megyünk! :)

Hozzászólás megtekintése

Megyûûûnk? :cool: :kir: Hujjééé! (De ki kel fel hajnalban? :confused: ) Mindegy megyek én akár éjfélkor is. Csak már indujjunk!!! :D [35-36-os, de az utsó mûtét óta a j. lábamra 37-es köll, így hát van itten a 35-östõl a bõ 37-esig mindenféle edzõ, meg magasszárú, megamitakarsz! :kv: ]

#449 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 10:01

Tessék, csak tessék, ez itt egy JátékEz meg egy Sütyi rövid hajjal egy kis JátékonJajj, de jó :DTegnap kb. 3 órát ültem nyeregben...de jó is volt, és nincs izomlázam, és ma is megyek.

#450 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 10:46

Én is ültem tegnap Mulatton, bübûûûû! :P Eljöttek lelovagolni a tartozásom árát, amirõl tegnap írtam. A kislány nagyon félõs-nyávogós volt, (13-14 éves) de a szüleivel együtt addig-addig bíztattuk, hogy csak felült. Ugye õk abban voltak, hogy majd jönnek, ott fog állni a felnyergelt ló, aztán rá, aztán hajrá. Nem így volt. :) Kérdeztem a kislányt: szereted a lovakat? ...hááát... - volt a válasz... :rolleyes: Azzal kezdte, hogy meg fog harapni? Nem rúg meg? :huh: :hupp:Na, - gondoltam akkor elõbb megismerkedünk a paccal. Fogtam egy kefét, az õ kezébe is nyomtam egyet, és bíztattam, simogassa a kefével õ is. Nagyon bátortalan volt. Aztán elkezdtük együtt kézzel símogatni. Mondtam neki, a keze mindig legyen az én kezem nyomában. Mindig az ujjai végével simizte csak, rávettem, hogy teljes tenyérrel csinálja. Nem akarok részletekbe menni, elég sok idõt szántunk erre az "ismerkedésre", végül felnyergeltem Mulattot, úgy, hogy a kislánynak kellett tartania a szárat. Persze kétszer elengedte, Mula meg ment, amerre látott. Ezt is megoldottuk. Jött a felülés: az a baj, hogy annyira fél, hogy közben sikitozik is. (Én azt hittem, azért akarják hozni, mert szereti a lovakat, meg szeretne tanulni lovagolni, és õ akarta ezt az egészet. Közben kiderült, hogy a szülõk hallották valhol, hogy jót tesz a lovaglás a hátizmoknak, gerincnek, és valami baj volt a kislány tartásával-gerincével, ezért egy darabig járt gyógytornára.)Na, szóval az elsõ perc után le akart szállni, de én rá tudtam beszélni, hogy ne adja fel már az elején. Minden másodpercben megkérdezte: nem dob le? Szelid?A lényeg, hogy még arra is rá tudtam venni, hogy kivegye a lábait a kengyelbõl, és lógassa lefelé, u.akkor még (pár pillanatra) a nyeregkápát is elengedte, és egész jól ült így is. Még egy kicsit mosolygott is. A szülõk nagyon szeretnék, ha többször jöhetne. Én mondtam, hagyják, had eméssze meg ezt az elsõ találkozást a lóval, a felülést, stb., és majd ha õ maga akar jönni, akkor jöjjenek. Ne erõltessék - egyenlõre. Remélem, hogy visszajön. :)(Az iccaka akkorát tanyáztam a nappaliban... Már feküdtem, mikor eszembe jutott, hogy elfelejtettem a gyogyijaimat bevenni. Nem akartam lámpát gyujtani a papagáj miatt, a sötétben akartam odabotorkálni a konyhapulthoz... Elfelejtettem, hogy elõtte elkezdtem kipakolni a konyhaszekrényt, és ott voltak a földön a szelektálni, átmosni való edények. Köztük két porcelán pecsenyéstál. Na, ebbe a halomba én belerúgtam, aztán a törött porcelántálba térddel beleestem. Csontig felvágta. Legalább 2 deci vérem elment...:( És kötözgethettem magam a nagy magyar éjszakában... :rolleyes: )

#451 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 10:51

Jobbulást Mam!! Legközelebb kapcsold fel a lámpát(a te egészséged fontosabb mint a papagáj nyugalma)!!!

#452 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 10:52

És még a gyerekek felelõtlenek... annak a nyavajás papagájnak nem mindegy plusz egy perc villany? Inkább összemetéled magad? :( Ejjakiskésit! :o*na aroon, alapítsunk papagáj fan clubbot :D *

Edited by Sütyi, 2006 július 5. - 10:53.

#453 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 10:54

:hupp: Jóvan, hát nem is azzal volt a baj, mert ha nem felejtem el, hogy kiraktam azokat az edényeket (pont az útba!), akkor odatanátam volna sötétbe is. A kicsi papagájnak meg izé... igen: túró a fülibe! (Viszi a balhét a Bobó! :yeah: Õ az oka mindennek :kir: )(Gyeremán, Sütyi, mer' látod, hogy "támogatásra" szorulok.... :guny: :kv: )

#454 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 10:58

Írtam magánt, pénteken megyek. :) (ha nem metélem össze a lábamat...)Tegnap Játék rárúgott arra a lóra, amelyiken ültem, hát nem a sipcsontomat találja el a rohadék? Szép nagy dudor van rajta és kék. Vagy fekete. Szines na!

#455 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 6. - 6:40

Sütyi! Ha jössz a Mamhoz, vedd rá, hogy ugorjatok el hozzánk is!!!!! :yeah:

#456 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 9. - 8:25

Egy lovaglás története!Tikkasztóan süt a nyári nap! A növények kókadoznak, várják a feüdülést, a megváltó esõt! Szikrázóan kék az ég, csak itt ott látszik egy kis felhõfoszlány. A madarak sem énekelnek, mert elvitte hangjukat a rekkenõ hõség. Talán majd holnap, a felhõk összevonják erõiket, s s legyürik a gyilkos nap tüzét. Halgat a határ! Csak a lovak lábainak ütemes dobbanása, töri meg a csendet. Mennek sorban, viszik lovasaikat, nem szólnak, nem ellenkeznek, õk már csak ilyenek. Ismerik az utat, hisz jártak már erre. Az elpilledt lovasnak sincsen kedve, gyorsabb járásra ösztökélni, megizzadt hátasát, nincs szíve hozzá. Keményen döng a föld, minden lépés alatt. Halgatok, nincs kedvem beszélgetni. Lovam ütemes mozgása ringat, nézem a tájat, de nem látom, merengek, ébren álmodom. Nem kell kengyel, nem kell szár, bízunk egymásban, hisz összetartozunk. Álmomban kentaur vagyok, egy test egy lélek egybefortunk. Csodálatos állom! Egy hangra eszméllek, egy köszönésre. Idegen lovasok érkeznek az erdö másik felérõl. Nem láttuk még õket. Lovam élénkülve szemléli, a mellete lépkedõ helyre kis kancát. Teszi neki a szépet, nincs az a meleg, amiért lemaradna tõle. Legalább nem unatkozik. Beveti minden férfiui vonzerejét. Elképedve szemlélem, az emberinek is beillõ megnyilvánulásait. A fák lassan változnak melettünk. A társalgás kissé szakaszosan, nehézkesen indul. De amikor a lovakhoz érünk, megváltozik minden. Érezni a szívböl jövõ érzelmek, mindent elsöprõ erejét. Tudom, érzem csak az tud igy beszélni, aki valóban szereti a lovát! Belemelegedünk, s csak azt vesszük észre, hogy az idõ, és közös út elfogyott. Elbucsuzunk. Ma gazdagabb lettem, egy élménnyel. Mert a lovak iránt érzett olothatatlan szeretet, valólan összeköti az idegen embereket is!Mindenkinek jó lovaglást, szép hétvégét!!

#457 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 9. - 12:40

Aaron, Sütyi így elsõre csak másfél napra jött (tudod, felmérte a terepet :D ), de aztán ulláccik jól vizsgáztam/tunk, mert jön még augusztusban is. Most vsz. egy hétig nem leszek, mert össze kell csomagolni ezt az egész virtuális cájgot, kezdõdik a festés-mázolás.(Még lehet, hogy beüzemelem a teraszon v. az istállóban. :P )Jók legyetek, lovazzatok sokat, majd gyüszmékülõdök! :)

#458 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 9. - 12:55

Akkor már a finisben vagytok! Most már lassan végetér, az "áldatlan" álapot.Sok sikert Mam! Az egy hét hamar eltelik.

#459 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 9. - 13:43

Ágimam!Kitartás!B1

#460 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 9. - 13:53

Köszi! :) El nem hiszitek, mennyire jól esik a bíztatásotok! :ang:

#461 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 10. - 19:10

Szûkebb régióm lovasai!Van-e valaki Hajmáskér közelében aki bevállalna -legalább néhány alkalomra- társnak némi tereplovaglásra egy nem túl rutinos lovast (engem), és nem túl rutinos lovát (Dárius)? Itthon a karámban már egész tûrhetõen dolgozunk, de kimenni még nem merek egyedül. Tudna-e valaki segíteni rajtam? :kocc: B1 :ang:

#462 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 10. - 20:15

Szia Péter!Nem akarok beleszólni, de egyedül, még ha szuper lovas leszel, akkor se menj ki! Nálunk most volt belõle komoly baleset! Nem éri meg! Ne kockáztas! Tiszt.: Aroon

#463 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 11. - 5:40

Aroon!Köszi a figyelmeztetést. Én is jobban szeretnék szimpatikus lovasok társaságában bóklászni a dombok között. Kellemesebb és biztonságosabb is lenne. mindössze annyi a problémám, hogy reális távolságon belül nem ismerek senkit akit érdekelne a dolog.Más téma: irigyellek mind a lovas élményeidért, mind az írásaidért. Nekem tetszenek. :yeah: Üdv:B1

#464 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 11. - 5:47

Szia Péter!Nem kell irigykedni! Te csak most kezdted! Eltelik pár év, és te is teleleszel élménnyel! De addig kitartás, mert kemény "munka"! Tanuljatok nejeddel, aztán mehettek együtt terepre! Mi is ezt tesszük! Most szombaton nejem volt a VEZÉRLOVAS!! Büszkeségem határtalan!!! Szóval csak keményen!!! Sok sikert! üdv.: Aroon

#465 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 11. - 7:46

Aroon!Gratulálok a nejednek. (És persze neked is) :) :) :) Az én feleségem még csak néhány napja érzett rá a lovon való létezés ízére: másfél hónap alatt mindössze kétszer ült fel, inkább csak a földrõl simogatta, szeretgette. A múlt hét csütörtökén történt meg a nagy áttörés: azóta minden este futószárazunk egy bõ fél órácskát. És nem én eröltetem, õ kéri!Az irigységet azért ne értsd véresen komolyan. Élményekben nekem is bõven van részem. (Persze csak az én szintemen.) Majd minden délután gyakorlunk Dáriussal 1- 2 órát. Nem beszélve arról, hogy már az is egy nagy élmény, hogy napjában akárhányszor kimehetek hozzá egy kis simogatásra, kényeztetésre. Szenzációs egy jószág!Az itthoni lovaglással mindössze annyi a "probléma", hogy mindössze egy gyenge fél hektár terület áll redelkezésünkre, amit már keresztbe-hosszába ezerszer bejártunk. Sokszor azt veszem észre, hogy Dárius már elõre tudja, hogy hol mit fogok majd kérni tõle. Pl. van egy kb. 60 méteres "vágtaszakaszunk". Ha arra ráfodulunk és nem fogom vissza, akkor magától ugrik vágtába. Vagy van egy kis "szlalompályánk" az almafák között. Kipróbáltam: ráfordítom aztán nem csinálok semmit, csak utazom a hátán. Mindig ugyanazon a nyomvonalon megy tovább. Magamtól nem vettem észre, de õ megfigyelte, hogy ezt mindig ugyanúgy szoktuk csinálni. :yeah: És még ezer apróbb-nagyobb élmény, ami egy rutinos lovasnak talán szintén nem olyan nagy szám, de nekem hatalmas dolog, ahogy napról napra jobban megismerem a lovamat, és lassacskán, de egyre jobban összeszokunk.B1 ;)

#466 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 11. - 8:17

Hát ne figurázz mindig ugyanúgy, mert tisztára olyan lesz, mint a házasélet, és a ló is kezdi majd, hogy fájafejemdrágám, meg szaggataderekamdrágám, szóval: légy találékony! A találékonyság csodákra képes!

#467 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 11. - 9:10

Hát ne figurázz mindig ugyanúgy, mert tisztára olyan lesz, mint a házasélet, és a ló is kezdi majd, hogy fájafejemdrágám, meg szaggataderekamdrágám, szóval: légy találékony! A találékonyság csodákra képes!

Hozzászólás megtekintése

Hát te kivagy kedves? :rolleyes: Beleszólsz a nagyok dolgába! :D Péter öröm olvasni!!! ;) Csak igy tovább! Nem értettem félre! Rutint anno én is a négyszögben szereztem, nincs abba semmi kivetnivaló! Ha ott, megértitek egymást, a lóval, és elfogadja a segítséget, és az utasításokat, akkor nyert ügyed van. A terep, már csak a hab a tortán! :kir: :kocc: üdv.:Aroon

#468 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 11. - 9:15

Aaron bácsi! A négyszög az olyan a lovaglásban, mint a franciaágy a házasságban? :P

#469 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 11. - 9:18

Aaron bácsi! A négyszög az olyan a lovaglásban, mint a franciaágy a házasságban? :P

Hozzászólás megtekintése

Nem teljesen! :D De talán is-is! :rolleyes: Belekeveredtem! :huh:

#470 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 11. - 9:33

Hozzászólás megtekintése

Próbálkozom, próbálkozom! De:A) Nehéz ám talalékonynak lenni pár négyzetméteren, adott terepviszonyok között hosszú hetek után. (De az is lehet, hogy találékony vagyok, csak a lovamnak vannak telepatikus képességei.) :) B) A lovaglást csak tavasz óta ûzöm, a házaséletet évtizedek óta, ergó az utóbbi esetében bõségesebb tapasztalatokból meríthetek. (Remelem nejem nem olvassa!) ;) B1 :ang:

#471 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 11. - 10:57

Nekem is az most a gondom,hogy nem igazán tudok kivel kijárni terepezni.1 társam van,de õ meg nem ér rá mindig,így nekem is marad az egyedül.Persze,mindenki csak ígérgeti,h kijön,aztán meg csak majd,majd...... :(

#472 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 11. - 11:32

Nekem is az most a gondom,hogy nem igazán tudok kivel kijárni terepezni.1 társam van,de õ meg nem ér rá mindig,így nekem is marad az egyedül.Persze,mindenki csak ígérgeti,h kijön,aztán meg csak majd,majd......  :(

Hozzászólás megtekintése

És te ezt merrefelé ûzöd??? B1

#473 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 11. - 12:07

Nekem is az most a gondom,hogy nem igazán tudok kivel kijárni terepezni.1 társam van,de õ meg nem ér rá mindig,így nekem is marad az egyedül.Persze,mindenki csak ígérgeti,h kijön,aztán meg csak majd,majd......  :(

Hozzászólás megtekintése

Kellemes hetet és jó lovazást mindenkinek!Nekem is egy társam van akivel kijárok terepre Õ a kicsi csodaló! :ang: Sajna attól tartok hogy mi itt a megyehatárnál Nektek is messze vagyunk :huh: :kocc:

#474 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 11. - 12:34

Szia!Te hol laksz?Mer nem igazán tudom.. :confused: Én Veszprémben lakom,és Nvámoson lovagolok.

#475 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 11. - 13:16

Én Hajmáskéren lakom (Kossuth u. 36 (volt TSZ. udvar)), és mondhatnám ott is lovaglok, ha ez nem lenne túlzás. De a lényeg, hogy a lovacskák itt állnak az udvarban. Épp most kaptak egy kis nasit, meg némi simogatást.B1Ps: Ja, a telefonszámom: 30/9695-263

#476 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 12. - 7:46

Veszprémben utcazene fesztivál van a héten. Aki teheti menjen! Sok színpad, sok együttes, sok stílus, jó hagulat. :kocc: Szóval érdemes. :yeah: Szerintem...B1

#477 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 12. - 8:24

Kútfúrót keresek. (Komolyan!)Továbbá: Balaton környékiek adhatnának fülest, hogy Veszprémhez közel hol van jó szabadstrand. Mármint a Balatonnál.

Edited by Natos, 2006 július 12. - 8:26.

#478 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 12. - 16:44

Natos! B.kenesén van egy.És utcazene rulz!! :yeah: :kocc:

#479 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 12. - 18:43

Köszi Sütyikém, de közelebb nincs? (Bocs...)

#480 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 13. - 9:44

Biztos van, de én csak ezt tudom. :)