Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Tatabánya és környéke

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
971 válasz a témához

#441 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 18. - 14:27

Nekem sem lenne távolság Ororszlány, de nem ismerem az utat!! :)

Azt nem is kell! Elég, ha az irányt ismered. :)

#442 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 19. - 10:20

Ha egy üzlet beindul..
Újabb méncsikó született az éjjel Szárligeten.

#443 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 19. - 19:01

Ha ez üzlet lenne, akkor Vona Laci nem nyögne így. :) Holnap 2-3-tól kint leszek. Tiga is igérte magát. Mehetnénk egy laza terepet!

#444 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 május 21. - 9:47

Mizu Szárligeten? Van már valami fejlemény "az üzlettel" kapcsolatban? Kilátások a nyárra, eladó lovak, lovagoltatás, versenyzés... Altair! Már alig várom a szombatot, egy jó kis terepet. KundK! Milyen volt vasárnap?

#445 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 21. - 16:03

Vasárnap lusta nap volt. Ebéd után alig bírtam összekaparni magam, hogy kiegyen a fene a tanyára. :) Aztán nehezen csak beindultam. A póni csikók egyre jobban mennek futószáron. Kár, hogy Laci türelmetlen és már tegnap befogta volna õket, ha kész a kocsi. Utána fel akartam volna ülni valamelyik lóra egy kis terepezésre, de csupa invalidus van. Fec javasolta, hogy próbáljam ki Gerdát, hátha 3 hét pihenõ alatt elmúlt a sántasága. Két kör futószár alatt kiderült, hogy sajna nem. Igy maradt volna a szürke, de már nem volt hozzá kedvem meg türelmem.

#446 csavargó

csavargó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 137 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 25. - 22:52

Ma nagyon szuper terepet mentem Legénnyel:) Térképpel indultam el ugyan, de végül is nem tudtam használni, mert lementem róla...:) A Szomód utáni szõlõs dombra kapaszkodtunk fel, innen szuper volt a kilátás mindkét oldalra, vissza Tatára, elõre a Leshegy felé és jobbra, északnak a Duna irányába, de innen még nem látni el addig, csak a megmüvelt földeket, szõlõket és a dimbes dombos tájat. Nem ereszkedtem le a völgybe, hanem egy nyergen keresztül átvágtáztunk a szomszédos szõlõs dombokhoz, ami már szerintem a Hilltop borászathoz tartozik. Út közben rengeteg állatot láttam, vöröses bundában pompázó õzeket, rengeteg fácánt, amitöl Legény ügyesen meg sem ilyedt, rókát, és egy a lovon ülve szemmagasságban lévõ madárodúba is bekukkantottam, jo nagy csivitelés volt:) Láttam búbos bankát is. Aztán elindultam a Duna irányába, de elég fura felhõk jöttek, igy inkább visszafordultunk és a Dunaszentmiklós határában lévõ quadpályát megkerülve, elvileg itt vannak benn az emuk is..., visszaindultunk, pontosabban leereszkedtünk a võlgybe, itt egész jó volt az út, ismét tudtunk vágtázni kicsit. Aztán sajnos kellett a betonon is menni egy szakaszt, mert a katonaság területét nem tudtam kikerülni, pedig próbálkoztunk árkon bokron, keritésen át, de inkább visszfordultam és maradt a betonut... Aztán átkeltünk egy fahidon, ez is izgi volt és hazabaktattunk. Jó volt a mai nap!

#447 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 26. - 9:46

Millyen "legénnyel"? :D

Tatán a Fényes fürgõ/strand elõtti gyepes részen a szokásos pünkösdi lovasverseny zajlik égész nap.
Érdemes meglátogatni még délután is, mert sötétedésig szokott kitartani a rengeteg résztvevõ miatt.

Burokban született

#448 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 27. - 11:36

Pár kép a versenyrõl.

#449 gwendolin

gwendolin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 29. - 11:45

Szia Fec! Ez a Gréti csikója?(burokban született) Mese szép!!! Úristen de gyönyörû:... :(

#450 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 29. - 12:29

És hol a többi kép, Fec? Ha már a vasárnap délután a fotózással ment el. Illetve fõleg a lovak becserkészésével. :) Zoli lovász visszatért szabadságról és természetesen újra elkezdett húzózni a pónikkal. Ezt csak este tudtam meg, de rögtön gyanús lett, amikor a csõdi csak vágtában volt hajlandó megint elindulni. Ezt a fickót csak hintaló közelébe szabadna engedni! :(

#451 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 május 31. - 19:43

Szombaton Naszályon lesz lovasnap, díjugrató lovasverseny, többek között C0 kezdõknek és rajtengedély nélküli lovasoknak. Móron rodeó!

#452 lui

lui

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 45 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 4. - 21:05

Sziasztok! Csákvárfele nem szoktatok jönni? Mert itt is lenne aki beszálna túrába. Vagy találkozót is lehetne szervezni. Csak ötlet! Üdv: Lui

#453 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 5. - 9:01

Csákvár már picit messze van nekünk és lovacskáik is fogytán vannak. De találkozóban benne lennénk!

#454 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 6. - 14:01

Ma eldötöttem, hogy délután kimegyek lovagolni, de már látom, hogy nem lesz belõle semmi. Szakad az esõ. :( Sokat dolgozom, nincs nagyon idõm. Fec, mi ujság Ligeten? KundK, mikor mész ki a tanyára? Elvinném a cd-t. Ismeri valaki az Agostyáni lovardát?

#455 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 6. - 14:20

Nem tudom, egy hete nem jártam arra. A Mátyás féle?

#456 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 6. - 14:31

Még nemtom, mikor jutok ki. Vasárnap tervezem, de még nem biztos, mert péntek szombat nem leszek otthon. Kicsit el is ment a kedvem attól, hogy próbálok elérni valamit (szerintem jót), mások meg közben bekavarnak. :(

#457 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 6. - 19:19

Miért? Mi történt?

#458 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 6. - 19:29

Hát ahogy meséltem, pár hét munka után (nem csak én, Fec is) már egész szép nyugodtan dolgoztak a pónik futószáron. Aztán jött Zoli, és következõ hétvégén megint csak vágtában bírtak elindulni. :(

#459 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 6. - 21:36

Hát igen. De talán meg kell mutatni neki, hogyan kell ezt csinálni. Tudom, nem fogja. De ha sokáig beszél valamit az ember, végül csak meghalja. Fec, igazából nem tudom, csak azt, hogy sok ló van ott. De semmi egyebet nem tudok. Viszont nincs messze. Mikor mentek Ligetre? Csatlakoznék (már végre).

#460 Portofino

Portofino

Új vendég

• Fórumtag
  • 5 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 10. - 14:58

Sziasztok! Még új vok itt, gondoltam ide írok elõször, mert hogy Tatabányán lakom. :) Olvasgattam a fórumot, láttam, mindig jó hangulat van itt, jó a társaság. Remélem majd beilleszkedem, befogadtok... :cool: :ang: Bye

#461 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 12. - 11:26

Szia Portofino! Üdvözöllek közöttünk! Hol lovagolsz? Hangulat jó, csak kevesen vagyunk. Fec! Megbeszéltél valamit a Lacival? Altair! Vasárnap talán jó, ha csak nem megyek haza szülõ látogatóba. Megy valaki Vértesszõllõsre szombaton?

#462 Degulo

Degulo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 306 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 13. - 20:34

Sziasztok! Kicsit eltûntem, vizsgaidõszak, új munkahely, stb... De örömmel látom, hogy itt fellendült az élet! Most szombaton lesz a díjugrató verseny? Hm, szeretnék ott lenni! Mikor kezdõdik? 4tõl megyek a Táltosba 2 órás terepre. Biztos izgi lesz! Szárligeti csikók gyönyörûek, fõleg a "burokban született". Nekem így néz ki az álomlovam :-) Fec, nincs róla egy frissebb képed?

#463 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 14. - 6:08

Mostanában kis arab golyókat lovagolok. Fantasztikusak. Vasárnap Tatán betyár hétpróba lesz, Altairral megyünk, ha jó lesz az idõ vagys nem lesz kedvünk inkább lovagolni. LOT -ra megy valaki?

#464 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 14. - 10:29

Tiga Hova jársz most? Tudsz oktatni is? Én megyek a LOT-ra. Valszeg szombaton megyek, vasárnap jövök. Enikõ sajnos nem tud jönni. :(

#465 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 14. - 15:32

Szia! Bánhidán lovagolok, nem tudok oktatni. De talán jobb is így, mert nem volt szabad hétvégém. Ha szólnál a Fecnek, talán õ tud segíteni. Galya esetleg alkalmas lovaglásra. Most amúgy is csak a lovász lovagol. ("A lovarda gyilkosa a lovász.") :dev: Altairrel gondolkoztunk rajta, hogy el kéne menni, de igazából nem találtam programot magamnak, ami megfogott volna. Talán csak a feeling. De ha mennénk, csak úgy, hogy szombaton megyünk és este jövünk. Üdvözlöm Enikõt!

#466 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 14. - 18:21

Maradjatok sátrazni éjszakára és akkor mehetünk egy kocsival! A tapasztalat, hogy este nagyon jó buli van. :) Amúgy pár napja megálmodtam a megoldást Vona Lacival. Bérbe kellene közösen venni az istálló és lovak egy részét. Persze ez egy sok tényezõs kérdés, de talán érdemes gondolkodni rajta.

#467 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 15. - 6:28

Ez érdekes meglátás, de nem hiszem, hogy hosszú távra kiadná, esetleg az istállót, de a lovakat nem. Itt persze felmerülne egy csomó kérdés azzal kapcsolatban, hogy pl. ki eteti a lovakat (a lovászt is fizetni kell), a kovács, az állatorvos, a nyergek és a pálya használata, az összes lovak körüli munka elvégzése... Mostanában már járnak hozzá lovagolni kezdõk futószáron és a lovász gyerek oktat ( :D ). És továbbra is azt mondom, hogy a lovakba csak pénzt és idõt fektetsz, de nem kapsz vissza sokat, mert már nagyon sok lovarda van a környéken és egyik sincs teljes mértékben kihasználva. (Gondolod, hogy eladtam volna a lovaimat, ha megérné csinálni?) Neked, Fecnek is csak hétvégén van idõtök, mivel van munkahelyetek. Az nagyon kevés (és még számold hozzá azt, hogy van magán életed is, amirõl a lovak tartása mellett le kell mondani.) Szerintem, mégis csak más megoldás kellene, de ha gondolod, próbáld meg! Én szorítani fogok és segítek, ha kell.

#468 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 15. - 8:24

Egyedül ehez biztos kevés lennék. Pont a munkám meg a napi négy óra utazás miatt. :( Mivel konkrét összegeken, üzleti terven nem gondolkodtam, ez így csak egy rózsaszín lufi. :)

#469 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 15. - 8:47

Az ötlet jó volt, de tényleg ehez kevés egy ember, de még kettõ is. Lacinak kéne gondolkodni azon, hogy mit is akar valójában. Ott a lovak csak úgy vannak és nem mennek. Illetve nem hozzá értõ kezek alatt vannak. És ez nem csak hogy nem segít a lovakon, hanem még sokat is ront a lovagolhatóságukon. Így nem lesz ott lovasparadicsom. (Ha én mennék valahova lovagolni pénzért és látom, hogy a lovász "felül semmi" és koszos nadrágban vár sárga foltos szürkével, asszem lemondanék e lehetõségrõl. Ez a lovardát minõsíti.) Lovaglás tekintetében sznob vagyok, mert már nagyon sokat láttam, de az ilyen hely kevés van a környéken. Megfelelõ eszközökkel sokat lehetne kihozni belõle.

#470 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 15. - 20:22

Teljesen egyetértek veled. Van ott egy jó istálló (az újra gondolok), pár jó ló (akik még jobbak is lehetnének) és fantasztikus terep lehetõségek. Szóval az emberi erõforrásokon kívül (jó fõnök és lovász) szinte minden. :) Ezen segíthetne egy megfelelõ bérlõ. Így Laci is látna a lovaiból pénzt, amire nagyon vágyik, és valaki jól menedzselhetné az egészet. Kérdés, mennyi pénzt lehetne hosszú távon, jó marketinggel, odafigyeléssel behozni. És persze Laci mennyiért adná a hátteret (istálló, lovak, kaja). Bár õ csak jól járhat mert most csak viszik a pénzt az állatok. Fec Te mit beszéltél vele múlt vasárnap? Valamit említettél a telefonba.

#471 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 17. - 8:44

Kaptam egy figyelmeztetést , hogy hasonló dolgokat enm a fórumon kéne megvitatni, mivel sokan nem látnak bele a dolgokba és félre értik. Csakhogy mi nem akartunk semmi rosszat, sõt. Próbáltunk találni egy megfelelõ megoldást, amely segítene felvirágoztatni egy elfeledett lovardát és nekünk, mint lovasoknak semmi hasznunk nem lenne belõle! Sok pénzt, idõt és munkát fektetnénk bele. Nekem van hol lovagolnom, sõt van egy-két fantasztikus ajánlatom is még, de ebben a lovardában lehetõséget látok, amelyt ki kéne használni. Csak sajnos rajtam kívül csak egy ember látja. Teganp voltunk Szõllõsön versenyen. A melegítõ pálya egy hatalmas porfelhõ volt, a pálya szintén. Valószínûleg a tavalyi tapasztalatok miatt idén sem jöttek sokan. Kiapadt a kút, amely ott van a pálya szélén és nem csak hogy nem tudtak locsolni, hanem a lovak sem tudtak nagyon inni a hõségben! Én nem értem, hogy hogyan lehet még mindig engedélyük verseny megrendezésére.

#472 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 18. - 9:27

KundK, Altair! Pénteken meghívtak egy céges buliba Pozsonyba, talán oda megyek. Ezért nem tudok elmenni Tatárra. És pénteken még Pestre is megyek dolgozni. Aztán 2 hét újra utazás Pestre.

#473 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 18. - 17:52

Na emberek, megtértem énis , fórimmentes idõszakot iktattam be idõ és tevhnikai gondok miatt valamit elállítottam Tiga mondta lessek be mucsuda szervezõdés :) Lui üdv a klubban :) :kocc:

Edited by Altair, 2007 június 18. - 18:05.

#474 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 18. - 19:02

Én??? :eek: Én nem is mondtam semmit!!! De szervezzünk valamit, ha már így megemlítetted!

#475 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 18. - 20:51

Eddig az volt a buli szervezési tapasztalatom, hogy a legjobb, ha valaki kijelöl egy idõpontot és foglal egy helyet. Aztán aki tud és akar jön, aki nem, nem. Itt várni és próbálkozni, hogy mindenkinek jó idõpontot találjunk, felesleges.

#476 lui

lui

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 45 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 18. - 22:04

Sziasztok! Köszike Altair! Szóval próbálkozom az itteni lovasokat összehozni de nem egyszerü. pedig jó programokat lehetne csinálni szerintem . Helyszineket is tudok meg egyebeket csak beszélni kéne róla.

Edited by lui, 2007 június 18. - 22:06.

#477 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 19. - 6:41

Akkor találjatok ki valamit! De ahogy már korábban említettem, nem nagyon lehet össze hozni egy közös lovas tereplovaglást, mivel nem mindenkinek van lehetõsége lovaglásra és annak ellenére, hogy Tatabánya és környékérõl van szó, elég nagy a terület; ha van ló, messze van. És találjatok ki jó programokat is.

#478 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 19. - 7:25

hûûû Tiga most nézem mi ez a korai kelés? :) jól bírod én tudom mit kell szerezzünk egy ötlovas lószállítót :D azt mindent és mindenkit egy helyre kell paterolni

#479 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 19. - 9:10

Altair! Nagyon félre nézted az idõt! Nem vagy fáradt? Milyen helyszínre gondoltatok?

#480 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 19. - 12:26

akárhonna nézem, nekem 5:41 et ír a fórum az elõbõ hozzászólásodra Tiga :) ez kééész fáradt vagyok és pici és éhes és Vukk :ang: