Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Frízek

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
4992 válasz a témához

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 3. - 19:29

Ami ott fríz ló címen ment, az vicces volt tényleg... Eleve bejön így, és ráadásul nem is csináltak semmit. Együtt jöttek be többféle idomító ág képviselõivel (duplafutószáras andalúz, két lipp díjlovas és két dámalovas), valamelyik mindig épp bent lovagolta a maga bemutatóját, a többiek addig kint a szélén léptek, vagy ügettek, keret képpen. Aztán csere. És a fríz, az csak ügetett, ügetett kívül, majd egyszercsak vége lett az etûdnek anélkül, hogy bármit is csinált volna... Kész.

#442 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 3. - 19:31

khm, az a dupla futószár jó lesz hosszúszárnak is ;) nem fedezni hozták

#443 BnB

BnB

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 125 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 3. - 19:31

Látom nem csak nekem szúrt szemet. Ennek örülök.Az andalúzok nagyon szépek , már volt szerencsém sokszor látni õket. Nagyon jó dolgokat tudnak, de azért én nem vagyok tölük úgy elájulva, de azért szép, hogy õk legalább amit csinálnak azt mondjuk precízen csinálják, nem úgy mint egyes spanyol-iskola imitátorok!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 3. - 19:41

khöm, a hosszúszáras munkát pulafutószárazásnak* is szokták hívni, khömmmm :P*ezt muszáj volt bennehagynom, mert röhögök nagyon magamon! :D duplafutószárazást akartam írni :gm:

#445 BnB

BnB

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 125 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 3. - 19:48

Nem ide való de ezt én nem így tudom, itt most uninak adnék igazat. ami az andalúzos képen van az hossúszáras munka (gyalogolsz a ló után, mint ha hajtanál, csak kocsi nincs alattad) a duplafutószárnál, meg a ló futkorászik körön, mint a sima futószárnál, csak két futószár van a kezedbe, amit a futószárazó hevederen keresztül a külsö- és a másikat meg a belsõzablakarikába csatolsz.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 3. - 19:50

ok.lényeg, én az utóbbit gyakorlom. bár lépésben meg az elõbbit is. és a kettõ nem független egymástól akkó sem. :D nekem kicsit összemosódik a kettõ, de igazatok van.uni, egy viszont nem esett le, ez a "nem fedezni hozták", ezt nem vágom :)off off

Edited by Dé, 2005 szeptember 3. - 19:59.

#447 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 4. - 9:46

Azt ti el tudtátok csípni, hogy "ki" volt ez a fríz, meg a roppant autentikus lovasa??(tesómmal mi is azon szörnyülködtünk amúgy, hogy hamár fríz, meg díjlovas-blokk, akkor a díjlovasságot nem csak a hosszú pálca kéne, hogy jelezze; hanem minimum egy díjlovas-nyereg, meg frakk, meg cilinder... Ha nem csinálnak semmit, akkor is.)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 4. - 10:06

Nem, nekem sejtelmem sincs, kik voltak õk.Hát ja. Egy cilinder minimum dukált volna, vagy nemtom, elég érdekes volt így az összekép...No mindegy. Ha mi szerveztük volna, biztos máshogy lett volna :D

#449 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 6. - 8:38

A fríz a melegítõpályán:12345678

#450 ruffian

ruffian

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 168 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 6. - 9:11

Hûha, Õz, ezek FRANKÓ képek!Ha megtalálom az usb kábelt, én is felpakolom a képeket.Kimentünk a fríz után, mikor lejöttek a pályáról, és a lovasa kivezette, hogy alaposan megnézegethessük, látván az intenzív érdeklõdést. Különben tényleg nem csináltak semmit - egy szép vágtát vártam volna... - de akkor is rájuk figyelt szerintem a lelátó fele. Állítólag nehezen ugrik be vágtába, de ha egyszer megtette, ember legyen a talpán, aki visszaveszi ügetésbe! Pápa mellõl jöttek, a ló 4 éves, Hollandiában minõsített fedezõmén, õk Németo.-ból vették meg( nem árulta el, mennyiért), és nemes egyszerûséggel a "Muki" névre hallgat :D A lovas az ápolója, igen Vas megyeiekre jellemzõ tájszólással.

#451 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 1. - 18:04

na jöttem, hadd csorgassatok, mert találtam valamit.eladó az USAban Romeo de Roza papíros fedmén :gm: ($100.000)

#452 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 1. - 20:02

Nekem valahogy alkatilag sokkal jobban tetszik, az eladó lovak között szereplõ, már eladott, TEAKE nevû példány. :)

#453 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 1. - 20:07

az is nagyon, nagyon szép :)utálnám, ha ilyeneket kellene fotóznom :gm:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 1. - 20:08

Azért a videó elég pofás volt, bár a zene inkább vicces, sõt, nekem ennek a lónak a neve is olyan... muris... :gm: Valahogy feláll a szõr a hátamon, ha egy ménnek ilyen nyál neveket adnak :rolleyes:Jut eszembe, a lovamnak, aki ugyan nem fríz, de azért ízlése van, valamelyik nap kedve támadt fríz-udvarlásra, bár az urat eléggé zavarba ejtette intim közeledésével. De aranyosak voltak. Illõen bemutatkoztak, késõbb azonban a lovam túl rámenõs lett, és elkedvetlenítette a szép urat. :cool:

#455 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 1. - 21:24

Szelcsi, biztos, csak egy Tangot akart eljárni vele... :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 2. - 6:49

Hát, szép tánc az... :D

#457 Zsófi89

Zsófi89

Új vendég

• Fórumtag
  • 19 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 4. - 17:46

sziaztok most regrisztáltam és engem mindig érdekeltek a FRÍZEK és azt szeretném kérdezni hogy õket lehetne dáma nyeregbe lovagolni?:)

#458 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 4. - 19:48

Hogyne lehetne. Minden lovat lehet, csak úgy kell idomítani. Vannak külföldi dámalovasok frízekkel.

#459 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 4. - 22:00

Kimentünk a fríz után, mikor lejöttek a pályáról, és a lovasa kivezette, hogy alaposan megnézegethessük, látván az intenzív érdeklõdést. Különben tényleg nem csináltak semmit - egy szép vágtát vártam volna... - de akkor is rájuk figyelt szerintem a lelátó fele. Állítólag nehezen ugrik be vágtába, de ha egyszer megtette, ember legyen a talpán, aki visszaveszi ügetésbe! Pápa mellõl jöttek, a ló 4 éves, Hollandiában minõsített fedezõmén, õk Németo.-ból vették meg( nem árulta el, mennyiért), és nemes egyszerûséggel a "Muki" névre hallgat  :D  A lovas az ápolója, igen Vas megyeiekre jellemzõ tájszólással.

Hozzászólás megtekintése

Csak most olvastam a hozzászólást, ezért késve reagálok. Kicsit megakadt a szemem a ló nevén, meg hogy fríz. Balatonszõlõsön egy magánlótartónál van egy Muki névre hallgató fríz, aki szintén nehezen ugrik be vágtába. A lovasa tündéri történeteket mesél róla. :) Állítólag most kapott egy westernfelszerelést és megígérte, hogy majd átjön a lóval az új cuccban. Majd ha ez megtörténik, fényképezek ezerrel.Frízt élõben nem olyan régen láttam elõször. meglátogattuk a lódoktorunkat Bándon. Õ hozott Hollandiából eredet holland törzskönyves frízt, mellé meg Angliából egy shire-t, de azt már eladta. Csikók voltak, mindkét jószág gyönyörûséges, nyugodt, szelíd. Vagy egy órán át dögönyöztem õket. :)

#460 Szeretlek...

Szeretlek...

Csikó

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 6. - 14:49

Nagy rajongója vagyok a frízeknek! Telis-tele van a szobám kinyomtatott fríz képekkel és nagyon szeretnék egyszer frízen ülni. Lehet valahol teljesen kezdõknek való frízeken lovagolni?

#461 PVeronika

PVeronika

Új vendég

• Fórumtag
  • 10 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 6. - 18:40

Ugy tudom Piliscsaba után van egy lovarda és ott lehet frizeken ülni.

#462 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 8. - 17:41

Igen. Pilisjászfalun.

#463 Ditapaci

Ditapaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 10. - 15:29

Haho!Hat mi most voltunk a hetvegen Kecskemeten, es megprobaltuk megtallani a forumban korabban felmerult Friz lovasudvart - bar az olvasott megnyilatkozasok utan fenntartasaim voltak az illetovel, de hatha.... Tizbol tiz Kecskemti nem tudta hogy mi az es hogy hol lehet. Szoval vegul szimpatikusnak talaltuk a vadasparkot, es kirandulas gyanant oda mentunk setalni. (ez nem ide tartozik de nagyon helyes rendezett tiszta kedves hely. Nagyon jol ereztuk magunkat, az hagyjan, de az allatok is szemmel lathatolag. A meddonek hitt fekete parduc vemhes es folyamatosan hangosan dorombol.:) ) Szoval beszelgetni kezdtunk a gondozoval, nagyon kedves jo fej lany volt, kerdeztuk tole a frizeket, es teljesen eltorzult az arca. Mondta hogy abban ne is remenykedjunk, mert az illeto nagyon titkolja magat, es nem enged senkit a birtokanak a kozelebe se. Igazolta a forumos hozzaszolasok festette kepet. (hozzateszem ettol meg lehet profi tenyeszto szakember.) Naszoval azt ajanlotta, hogy Zalaegerszegen vannak frizek, akiket meg lehet nezni, meg lehet lovagolni, kocsiztatni, meg ilyesmi. Ugyhogy legkozelebb oda megyunk friz udvar utan nyomozni... :gm:

#464 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 10. - 15:43

Én ma "frízeztem" Balatonszõlsõsön. :P Mint fentebb írtam, van itt egy fríz egy magánlovardánál. Ma értem jött az ott dolgozó lóápoló srác és megmutatta Mukit. Készítettem is róla pár képet, bár Muki elég szégyenlõs, így nem sok sikeredett. Majd valahogy megpróbálom feltenni õket a netre. Na ez a fríz nem Pápáról való, hanem a kecskeméti Fríz udvarból. :rolleyes:

#465 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 10. - 16:03

(hozzateszem ettol meg lehet profi tenyeszto szakember.)

Hozzászólás megtekintése

Hát nekem nagyon bûzlik itt valami, ugyanis ha tényleg jó szakember, és lótenyésztõ, akkor mit kell takargatni :confused: .. mindegy.

#466 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 10. - 16:09

Volt itt az úriember a fórumon, míg ki nem zárták.Csak azért "bújkál" mert a fríz lovak miatti emberseregre, csak bámészkodókra, nem vágyik. Nem akar átjáróházat az udvarából.Õ potenciális vevõket akar. Nagyjából meg is értem.Azt nem tudom, hogy tenyészt-e, de szemlézett lovakat hoz be. Többségüket nyersen, de lovagolható, fogatozható korban. Árai vaskosabbak, mint a Zalaegerszegiéké, bár azok lovait nem láttam. Zalaisok, szoktak behozni tinkereket is, én inkább azokat nézném, próbálnám ki.

#467 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 10. - 16:15

Én is Kecskeméti vagyok és szégyen v nem én semtudo merre van.A honlapjukon sincs fletüntetve asszem csak a telefonszám.A honlapon inkább hírdet lovakat,ad el,de ennek aki akar úgy is uttánna jár. :)(és csak zárójelbe mert off-h azért a vadaspark , nem egy szép hely :rolleyes: )

#468 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 10. - 16:19

a kettõ között szerintem létezik átmenet is. lehet úgy is csinálni, mint a lázár-testvérek, hogy mindenki tudja, hol van a lovarda, de csak bejelentkezéssel lehet bejutni és akkor is alkalmazott vezet körbe. nem átjáróház, nem lehet akármikor betoppanni, mégis meg lehet nézni a lovakat. szerintem egy ember, aki lovakat szeretne eladni, kellene engednie, hogy legalább így be lehessen menni a tanyájára, hogy ha nem is vesz az ember a lovai közül, de tudja vinni a reklámját tovább, hogy micsoda fantasztikus lovakat láttunk ott, bárcsak lenne pénzünk megvenni...igaz, itt most bejelentkezésrõl nem volt szó.olaszhonban net alapján megtaláltunk vigasszal egy quarter-tenyészetet. nyitva volt a kapu (mint utólag megtudtuk, ez nem volt szabályos). behajtottunk a parkolóba, még a parkoló környékén ámuldoztunk (arcese QH ranch, megtaláljátok a képeket az oldalamon, akkor megértitek, miért), mikor megjött a tulaj családjának egyik tagja, õ mondta, hogy igazából ilyet nem lehet, csak bejelentkezés alapján, de ha már így megtaláltuk õket és nyitva is volt a kapu, akkor beszéljünk meg egy idõpontot, amikor körbevezetnek minket és még aznap visszamehettünk így, beengedtek a kapun, vártak minket és körbemehettünk. így is lehet.(az egy más kérdés, hogy nem mondhatjuk, hogy a kutya sem vezetett körbe minket, mert egy kutya végig, de tényleg végig, velünk jött, biztosan be volt poloskázva... vagy bolházva :gm: )

#469 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 10. - 16:28

Azért írtam, hogy nagyjából megértem. Mondjuk úgy lenne ideális, ahogy Te írtad.De sajna a tulajdonos Némethonból (legalábbis úgy emlékszem, azt mondta) települt vissza és szerintem csak simán nem bízik meg a magyarok többségében.De, ha rákeresünk a frízudvar szóra, akkor a hozzászólásaiban, mint, ha lett volna errõl is szó, hogy miért így csinálja, amit.

#470 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 10. - 16:31

A 3. oldaltól, ebben a topicban lehet olvasni tõle az írásokat.

#471 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 10. - 16:43

Azért látszik,h õ sincs tisztában azzal,h fajtatiszta v fajtiszta :DBocsi d ez nem hagyhattam ki :D

#472 Ditapaci

Ditapaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 12. - 12:55

off:Hasufel: jartam jopar vadasparkban es allatkertben. Magyarorszagon nem tul szepek, a budapesti es a nyiregyhazi nagyon szep, a szegedi es a gyori is egesz jo, a tobbseg pedig eleg ramaty allapotban van. A kecskemeti azert tetszett, mert nagyon tiszta es gondozott volt annak ellenere, hogy mivel, milyen eszkozokkel gazdalkodnak.Unicorn: elfelejtettem hozzatenni, hogy irtam a kecskemeti honlapon megtalalt emilcimre egy udvarias levelet, miszerint szeretnenk meglatogatni a lovasudvart , lenne e erre lehetoseg. Semmilyen valaszt nem kaptam... tenyleg megertem, hogy ne legyen atjarohaz a lovarda, de szerintem ez akkor is tulzas, hogy igy el legyen szigetelve.

#473 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 12. - 13:14

Ditapaci! Ez elég szégyenletes, hogy még válaszra sem méltatnak. Barátságtalan hozzáállás. :( Képek a balatonszõlõsi frízrõl: (sajnos tényleg nagyon szégyenlõs a ló, ezért alig tudtam lencsevégre kapni, nem hogy még igazán jó képek is készüljenek róla.)1234Elég jó húsban volt Muki (mondhatni túl jó húsban), de az áploója viccesen megjegyezte, hogy ha még 150 kg rámenne, már elég jól nézne ki. :gm:

#474 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 15. - 9:37

Díta!Nem nyitok vitát,mert nem akarom h szét legyen offolva a topic.Nekem ez a véleményem és kész!off off-többet nem lesz :)Méz!Szép ez a paci!De fajtatiszta?

#475 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 15. - 9:48

[FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial]

Méz!Szép ez a paci!De fajtatiszta?

Hozzászólás megtekintése

Igen, az. Teljes papíros. (De nem fajtastandard szvsz.) Láttam már szebbet is.

#476 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 15. - 17:50

A tanyán ahol lovazok, van 2 db fríz mén. (nem fedeznek) Gyönyörûek és iszonyú jófej pacik :). Néha a tulajdonosuk megkér, hogy a sörényüket és a farkukat fonjam be :kir: frízfogatEelkeFoppe

#477 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 19. - 14:35

Megható és egyben példaértékû összefogásotok ösztönzött arra, hogy röviden megpróbáljam átverésem történetét tanulságul leirni. Nyár elején vásároltam egy firz mént  Kecskeméten  a frizudvar nevû "intézménytõl". A bemuttatás során nyilván manipulálva volt a paci, mert nem mutatta azt az állapotát, amit személyesen én csak egy hónap elteltével /szomszéd községben hagytam kiképzés céljából/  tapasztaltam. A széklete mint a tehéné, iszonyatosan magas a viztartalma, amikor szellent /óránként 20/ "ömlik" belõle a hig lötty, pemetezik .Farmatán, bélflóra helyreállitás, orvosiszén, birsalma, homeopátiás kezelések sora,LENYO lux biorezonanciás kezelés mind-mind eredménytelen. Vér és székleteredményei jók, látszólag semmi baja szegénynek, de olyan a bélmozgása,mint a kertitraktor hangja. A paci kedélye jó kondiciója normális. A combra, csánkra , bokaszõrre, farokra  tapadt  szmötyi, amely az utóbbi egy hétben nagyobb mennyiségü lett, egyre kezelhetetlenebb. A hidegek beálltával a fürdetés is kizárva. Utólag az is kiderül, hogy az a szemét eladó tudott a dologról,de csak az alacsony bekerülési értékü kezést alkalmaztatta /persze lehet, hogy a drágább sem hatott volna/ Szavatossági per elméletileg szóba jöhet, de a pacit szeretjük, és Mo.-ról lévén szó 5-6 év mire megnyerhetem a pert s ha még akkor él, ugyse tudnánk elválni tõle.Ha van gyógyitási ötletetek, örömmel és köszönettel fogadom!  Ében

Hozzászólás megtekintése

Gondoltam ide illik... Kicsit durva.

#478 Lear

Lear

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 677 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 20. - 7:46

http://kep.tar.hu/le...9396/16970579#2Ide is berakom :D Ki a paci és ki a lovasa?Én tudom :dev:

#479 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 20. - 8:53

A lóra nem nehéz rájönni, Aiso lehet csakis, hiszen a róla szóló képtárban van a fotó. :) A pasi meg színész, de nem ismerem fel... :o

#480 Zsofisz17

Zsofisz17

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 853 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 21. - 21:24

Jeremy Irons? (ha így kell írni) :confused: