Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Debrecen és környéke 2.

• Please log in to reply
815 válasz a témához

#441 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 23. - 13:14

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

:kir:

#442 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 23. - 13:25

Arcodra fagyna a smile ha szembevágtázna veled valamelyik. :dev: (Mészáros kapitány nem olyan felvonulós díszhuszár, hétköznapokon mezõrként gyakorolja a lovasrohamot, rettegik is a nevét a kisebbségek. :gm: )
Posted Image

Edited by ori, 2013 április 23. - 13:27.

#443 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 23. - 19:14

Arcodra fagyna a smile ha szembevágtázna veled valamelyik. :dev:

Meg hiszem azt!

Egyébként, szemet gyönyörködtetõ látvány! (Mármint a kép, nem az animációk :) )

#444 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 23. - 19:29

Örülök, hogy tetszik! És nektek hogy megy a pacigolás? Nincs kedved kikapcsolódni egy kis karcagi kunbulin? Sanyi azt mondta, vigyek debreceni lovasokat az ügyességire - én azt válaszoltam, hogy errefelé egy másik megyébe történõ átruccanást nem döntenek el 5 nap alatt, de talán tévedtem... :gm:

#445 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 23. - 22:25

Nem tévedtél. :P

#446 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 24. - 6:00

Lehet, sikerül "haza" ruccannom a hétvégére...és egyéb kötelezettségeim miatt "kun-földön" fogok tartózkodni szombaton...lesz mit megnézni? :kv:

#447 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 25. - 6:54

Qkesz, nem tudom, mivel én szombaton Debrecen és Tetétlen között fogok küzdeni a távval. A programok szerdán, májuselsején lesznek. Illetve otthon lesz meccs (Siófok), nézd meg azt. :gm: Ja, a Laci csikóját megnézheted. ;)

Edited by ori, 2013 április 25. - 6:55.

#448 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 25. - 19:40

Arra is sort kerítek majd valamikor....csak az idõ lenne több...

#449 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 29. - 9:46

Na átértünk nagyobb baj nélkül, kisebb is csak az emberi hülyeség miatt volt. Lezárták a Berettyó hídjánál a vasúti átjárót, ott vitatkoztam az õrökkel, közben elõttünk tehervonat ment át a hídon, mögöttünk kamionok, még ez sem lett volna gond, mert a lovaim álltak, mint a cövek, de aztán olyan hülyén nyitották ki a sorompót, hogy a csikó beverte a lábát. szerencsére semmi komoly, csak egy kis seb. Ezen kívül simán átjöttünk, csak az utak voltak döbbenetesen szarok, ezért lassan haladtunk. A csikó végig zabált, dagadtabb, mint amikor elindultunk. :rolleyes: Most már biztos, hogy Délceg átadott neki valami póni gént. :dev:

#450 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 29. - 11:32

:ang:

#451 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 2. - 9:12

Azt még nem is írtam, hogy sikerült bõvítenünk a palettát egzotikus állatok terén. Hétfõn átjöttünk egyik állomáshelyünkrõl a másikra, szépen haladunk a tesco parkoló gyepes részén a cirkusz mellett, megnéztük a pónikat, befordultunk egy vagon mellett, és tõlünk 10 méterre 3 gyönyörû királytigris emelkedett fel fektébõl. :eek: Én jobban meglepõdtem, mint a lovak. :gm: A helyzethez képest elég nyugodtan viselkedtek, sokkal nyugodtabban, mint amikor a déli városon haladtunk át. Azt végig szuszogták, toporogták, nyilván rasszista lovaim vannak, mert a tigrisszagot jobb bírják, mint a cigányszagot. :dev: A Kunnap klassz volt, sok régi ismerõssel találkoztam. Az eddigi legnagyobb izgalmat akkor sikerült átélnünk, amikor odafelé menet összefutottunk Bencével és szamárcsõdörével. Nem kell mondjam, hogy reagált a csajokra, a hangeffektek fülsiketítõek voltak. :eek: Füzér menekült volna, Zengõ éppen ellenkezõleg (neki gyengéi a szamár udvarlók :dev: ), de saját problémáimról megfeledkezve hangosan nevettem, mert a nagydarab srácot az a csepp szamár vagy kétszer beborította az árokba. :dev:

#452 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 2. - 11:04

;)

#453 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 2. - 12:21

Pisti, ha Karcagon jársz, Álomfit feltétlen nézd meg! Igaz tegnap kórházba juttatta a lovasát, mert hát "benne van a vír", meg a mozgás is, de el fogsz ámulni...

#454 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 3. - 20:16

Részleteket (akarok) szeretnék! Mivel egy ideig még a "Bakony" vendégszeretetét kell élveznem.... :gm:

#455 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 4. - 7:38

Pedig ezt látni kell. Röviden, tavaly óta szépen berakodott izommal és sokat nõtt - remekül néz ki, hasonlít az apjára, csak az én szememnek jobban mutat.

#456 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 4. - 9:10

Kíváncsi vagyok rá...mert szeretem a "tenyészkörzetünkben termett" jó és kiemelkedõ Kisbéri-félvér egyedek sorsát nyomon követni...és képekkel is nyomon követni a fejlõdésüket...sorsuk alakulását. :)
Laci kancáját is majd szeretném megnézni valamikor...csak elõbb innen kell hazajutni a "kun-rögre". :)
De addig is minden részletet szívesen hallgatok! :kocc:

#457 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 5. - 9:56

Azt még nem is írtam....

Mennyi minden meg nem történik az ember lányával, az ilyen hadjáratok során! :ang: :kir: :yeah:

Igaz tegnap kórházba juttatta a lovasát, mert hát "benne van a vír", meg a mozgás is...

Ezt hogy kell elképzelni? :confused:

#458 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 10. - 12:23

Szmötyi! Hoztam olajat, gyere ki érte hozzánk!

#459 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 20. - 20:01

...lehet már nem is kell neki... :kv:

#460 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 21. - 6:54

:confused:

#461 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 22. - 21:39

Gratulá-LOKI! :yeah: :kocc:

#462 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 23. - 7:09

Kösziii. :yeah: Nem állítom, hogy hú de kialudtam magam, de jó volt. Bogár, neked is köszi, hogy intézted a szemüveget. :ang:

#463 julica

julica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 508 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 24. - 8:19

Fúha, jó régen nem voltam, de most visszaolvasgattam, jól nyomjátok fiatalok, fõleg, hogy a FB mekkora térölelõ lett! O.o
No velünk az utóbbi pár évben történt pár "apróság" (mindenféle értelemben). A legfontosabb, hogy született két csemetém is. :) Csanád, a fiam idén volt 3 éves (Szmötyivel egy napon születtek :D) és szeptemberben kezdi az ovit :D És szülõi értekezletre kell mennem, hát ezen teljesen kész vagyok... :'D A lányom, Luca április 30-án töltötte az 1 évet <3
NL-lel elköltöztünk az elõzõ bértartó helyrõl, mert a két gyerek + terhesség mellett nem tudtam hozzá kijárni, rá volt bízva a bértartókra és piszokul tönkrement ott :( Nem akarok utólag rosszat mondani senkire, meg fõleg nem a háta mögött, de eljöttünk. Az új helyen lassan két éve vagyunk és nagyon szeretem. Ami hiányzik itt, az egy normális homokos pálya, mivel csak körkarám van, meg terep. Viszont elõnye, h szerintem olcsó (bár itt helyi szinten a legdrágább hely :gm: ) és közel van. Értsd 20 percre van, csak az esõ miatti sár miatt mostanában nem tudom kitolni a babakocsit, de különben minden délután arra sétálunk.
Õk a jövõ lovas emberei.
Szóval itthon vagyok, de soha semmire nincs idõm :yeah:
Így sajnos NL-re is csak heti egy alkalom jut, mikor felügyeletem van a kicsikre, úgyhogy alig tudunk terepezni. Az idomító munkában sokat fejlõdtünk, csak mondom, hiányzik egy normálisabb pálya...
Még van csomó minden, csak az még annyira nem biztos, úgyhogy majd ha aktuális lesz megírom (munkával kapcsolatban :))

Edited by julica, 2013 május 24. - 8:27.

#464 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 24. - 8:50

Julica, köszi a beszámolót, majd még jelentkezem, ha valami eszembe jut az úttal kapcsolatban. A hétvégén útnak indulunk a NYSZ-re, Szmötty a Szabad Lovasokkal, én meg Zengõvel. A megváltozott helyszín miatt kicsit többet kell mennünk, illetve az utolsó 2 szakasz kicsit homályos számomra (nem volt már idõm megnézni), de majd lesz valami. :rolleyes:

#465 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 24. - 11:36

Ha valakit érdekelne :) :

„Lovas Juniális”
2013. június 8, Debrecen-Pallag

Tervezett program:
09.00-tól hivatalos CDN-B* Díjlovagló verseny
Kiírás elérhetõ a szakági honlapon: http://dijlovaglas.lovasszovetseg.hu/, nevezés a: http://www.nevezesdijlovas.hu/-n.
A verseny lebonyolítása után nyílt díjlovas konzultáció:
„ahogy a bíró látja, ahogy az edzõ véli, ahogy a lovas érzi”
Résztvevõk: Berényi Miklós, Illyés Csaba I. osztályú bírók, és Pachl Péter kiemelt edzõ (a junior és póni válogatott edzõje). A részvétel a versenyzõk és edzõik számára ingyenes és nyitott minden érdeklõdõ számára.
Kb. 13 órától gyereklovas verseny:
 kezdõ, haladó fokozatú gyerek ügyességi versenyszám
 nehéz, illetve nyitott kategóriájú díjugró versenyszám
 amatõr díjlovaglás: E8
A versenyszámokban az Amatõr Gyermek Lovasverseny sorozat szabályai érvényesek, amik elérhetõek a http://www.lovasverseny.hu/ honlapon.
További információ:
dr. Homoródi Nóra (CDN-B*) Kádár Ildikó (gyereklovas verseny)
homorodin@yahoo.com 06-30-514-9791
a lényeg hogy lesz egy díjlovas konzutáció: bíró, edzõ lovas.
ilyen eddig tudomásom szerint nem volt, esetleg ha valakit érdekel szívesen látjuk.

#466 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 24. - 12:01

Emese tervezi, hogy megy Lindával. Nekem sajna ütközik a NYSZ-vel, pedig jó kis program. :yeah:

#467 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 24. - 17:03

...na én is felveszem a táncrendbe...(megnézni) ;)

#468 Caty

Caty

Új vendég

• Fórumtag
  • 16 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 27. - 15:22

Sziasztok!

Nyílt egy új lovarda Debrecen környékén (Vámospércsi út, Debrecen-Nagycsere táblánál) és mivel még elég kevesen ismerik, örülnénk neki, ha minél többen tudnának róla. A bértartás és lovaglás mellett lehetõség van fogatozásra is, illetve különbözõ rendezvények, családi napok és táborok várják az érdeklõdõket.
Június 8-án például egy jurta-avató családi nap kerül megrendezésre, ahova mindenkit szeretettel várunk!

https://www.facebook...a.lovarda/about
http://www.gyerekekh.../hethatarpuszta
https://www.facebook....puszta?fref=ts

Edited by Caty, 2013 május 27. - 15:23.

#469 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 28. - 11:44

ori üzeni, hogy köszönik jól vannak, Zengettyû-pörgettyû semmi jelét nem mutatja a fáradtságnak, pedig tegnap hosszú szakaszt mentek. :D

#470 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 29. - 12:15

Mindenkinek köszönöm a tájékoztatás(oka)t! :)

#471 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 30. - 10:52

Ma hívtam orit, tegnap odaértek, bár az utolsó nap kalandosabbra sikerült a tervezettnél (eltévelygések, áradó folyó, beszakadó gát, patkó-elvesztés a sárban). Mindketten jól, Zengõ nem fogyott szinte semmit egy kis táplálékkiegészítõnek köszönhetõen. :D

#472 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 30. - 17:00

Ma hívtam orit, tegnap odaértek, bár az utolsó nap kalandosabbra sikerült a tervezettnél (eltévelygések, áradó folyó, beszakadó gát, patkó-elvesztés a sárban). Mindketten jól, Zengõ nem fogyott szinte semmit egy kis táplálékkiegészítõnek köszönhetõen. :D

Örülök! Mi az a "csuda" táplálék kiegészítõ?

#473 julica

julica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 508 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 6:29

Örülök! Mi az a "csuda" táplálék kiegészítõ?

Ez engem is érdekelne :D

Amúgy remélem lesznek képek! Ori elsõ állomása itt volt, NL bértartóhelyénél és szombaton, mikor a bátyjával lejöttek kaját hozni Zengõnek, találkoztunk is, csak aztán vasárnap, mikor Z-vel jött már nem tudtunk kimenni az esõ miatt.... szóval kíváncsi vagyok mindenre!! :))

#474 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 4. - 7:05

Sziasztok, beértünk tegnap Karcagra, Debrecenbe majd 8-án érkezem, így a jurtaavatón már nem tudok részt venni, de mindenképpen megnézzük késõbb, kik települtek a szomszédunkba. :D Z még mindig remekül van, tegnap mentünk 80valahány km-t, és este feltettem magamnak a kérdést, hogy vajon mennyit kellene menni ahhoz, hogy nyugodtan, ficergés nélkül le tudjak nyergelni :gm: . A kiegészítõ neve Jecuplex, keressetek rá a neten, fent van pdf-ben a leírása. A fõ hatóanyaga az L-carnitin (ez a zsírsav-anyagcserét pörgeti, bõvebben esetleg megírhatja a biológusunk), így általam adagolt étolajjal szinergizmusban tartotta a ló kondiját, igazából még most is vastagabb, mint ami egy túralónál ildomos lenne. :dev: Tavaly pedig lebordásodott már amikor Ópusztaszerre beértünk, úgyhogy mindenképpen megérte a cucc azt a 4000 Ft-ot. Szmötyiék még úton, nincs rájuk jó idõ, remélem, azért kitart a lelkesedésük. Most megyek melózni, majd este még írok. Shábának, Julicának, Marynek és Emesének köszönöm a segítséget. :ang:

#475 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 4. - 7:17

De jó Ori,sokat gondoltam rád, nem épp túraidõ volt, várom majd én is a beszámolót:) le a kalappal, szuper amit csináltatok!!! :yeah:

#476 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 4. - 7:36

A 40 foknál jobb volt azért, én nem áztam, mert vittem sátorlapot (MH 65M ;) ), a ló meg nem bánta, ha meg igen, akkor megállt és seggel fordult a szélnek :D , csak az esõ nyomán keletkezõ sár lassított le minket jelentõsen, de így is mindenhova sötétedés elõtt beértünk, úgyhogy nem volt gond.
Kivéve az Emese által említett eltévedõs napot, az horror volt, de ott a Tisza jött ki a medrébõl, amirõl engem nem tájékoztattak. :nem:

le a kalappal, szuper amit csináltatok!!! Posted Image

Zengõé az érdem, ha õ nem akar, akkor végem van.

#477 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 4. - 14:46

Na ugye, hogy aki tényleg menni akar, azt apró változtatások nem tartják vissza. :dev: Le a kalappal elõttetek! :kocc:

#478 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 4. - 15:40

Na ugye, hogy aki tényleg menni akar, azt apró változtatások nem tartják vissza. :dev:

:rolleyes: Most megint próbálok kulturált maradni.
Közelrõl ez a vakrepülés nem volt ennyire vicces, ahogy fentebb is említettem. :nem:
Tiszaugi gátszakadás:
http://video.xfree.h...
A guglin, amit nagy kapkodva megnéztem, ez nem látszott, a fogyatékosok (helyreállításon dolgozó munkások) meg érdeklõdésemre csak annyit mondtak, hogy "sár van". Hátizé...örülök, hogy csak egy patkót hagytunk ott. :rolleyes:

#479 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 4. - 19:10

Jól van na, csak vicceltem... :hupp:

#480 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 4. - 19:24

Ori!

Örülök neki, hogy megérkeztél KunCity-be! :) Majd én is kíváncsi leszek a beszámolóra: Mi volt az úton és magán a rendezvényen is.
Ügyesek vagytok!