Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Amatõr fotók topic

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
527 válasz a témához

#441 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 25. - 12:10

Köszi. Megtaláltam én is, bolondító beléndek :D Másnap megint lekaptam egy szépet, az a kedves "méreggyilok" névre hallgat. :D Most ilyenek jutnak :D

#442 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 25. - 15:18

Nálam megint virágok. Olyan szép neve van: ezüst hölgymál.
Aztán egy érdekes virág: csabaíre
Egy "alien" :D : csak egy zsályabimbó
végül megint egy ritka, védett orchidearokon: fehér madársisak.

és egy ráadás:
Posted Image

#443 Timsili

Timsili

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.326 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 25. - 15:31

A másik gyönyörûség, Bíbor kosbor

í, én is fényképeztem egy hete a Bükkben! :yeah: nagyon szép, én is szeretem! :) és ott volt körülöttünk egy csomó. csak mi szürkületkor voltunk már, és nem lett ilyen jó a kép róla. :P :D

és egy ráadás:

õ meg vmelyik boglárka lepke, de így fonákról már meg nem mondom melyik... :P :)

#444 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 25. - 20:36

Ilyen lepkéim nekem is vannak:

Posted Image

(bocsi, túl nagy a kép, de valahogy most nem tudom kisebbre állítani)

#445 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 3. - 18:49

Boglárkák: Lovagoltunk terepen egy ismerõssel, felkiált egy csapat kutyagumin ülõ boglárkalepke láttán: jajdeszépek! A következõ pillanatban rálépett a ló a lepkefarmra. Mondom, mostmár csak lepkematrica. :gm:

Tegnap reggel találkoztam vele, igen morcos volt, mert megzavartam alvás közben. Ilyen hatalmas jószágom még nem láttam, lehetett vagy egy kilónyi.
És még egy pók: Gisarinál láttam ilyet.

#446 Timsili

Timsili

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.326 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 3. - 19:21

na, nem sok dologért nem rajongok, ami állat, de ezek a püffedt bibircsókosok közéjük tartoznak... :nem: :rolleyes:

#447 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 3. - 22:46

Nagy őrgébics pár a tanyán itt költ az akácon, egyre több mondanivalójuk van, jófejek :)

Van még egy zsák madár, van, akit nem is ismerek, csak a hangját (bugyburugy-ot kiált egész nap, sőt egész éjszaka is, én nem tudom, ez mikor alszik), de nem hajlandó megmutatni magát.
Van éjjel valami öblös mély hangú is, aki "hú-zik egy porszívócsőbe", de még őt se ismerem... Hm, szokom a tanya hangjait, távol a város zajától. Élvezem :) Majd fotózom is, amit/akit tudok :)

Edited by skatya, 2011 június 3. - 22:50.

#448 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 4. - 10:27

:D :D :D Nagyon jó a kép és a leírás is :D (porszívó csõbe hú-zó madár :P ) Megkérdeztem a barátomat aki madarász, és azt mondta, hogy a bugyburugy-oló madár lehet egy költõ gyurgyalag. Van partfal, sziklafal a közeletekben? (oda szeretnek költeni) A másik egyenlõre még passz, tudsz még róla valamit? :) Hova költöztetek?

#449 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 4. - 14:35

Szerintem inkább pittypalatty-ot hallassz, az a fürj párzási éneke. Éjjel is mondja, valamelyik éjjel felébredtem rá, mert beleálmodtam az álmomba. :D A porszívós lehet, hogy bagoly? Felénk csak macskabagoly van(ill. õt hallom), õ nyávogó hangot ad ki, porszívõcsõ nélkül. :D

#450 Timsili

Timsili

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.326 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 4. - 15:38

fürj lesz sztem is, és pitty-palatty, a gyurgyalag inkább pütty-pürütty, de a prü-prü jellemzõbb. :D de éjjel azok nem mozognak. jesszus, mennyit röhögtünk anno, amikor ezeket tanultuk, pedig tényleg ilyen a hangjuk. :D

#451 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.562 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 4. - 16:03

Van éjjel valami öblös mély hangú is, aki "hú-zik egy porszívócsõbe", de még õt se ismerem...

- Bagolynak gondolom én is. Fülesbagoly, esetleg uhu :eek: .( Bár neki is van füle :) )

#452 Vampirgirl

Vampirgirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 48 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 4. - 16:12

fürj lesz sztem is, és pitty-palatty, a gyurgyalag inkább pütty-pürütty, de a prü-prü jellemzõbb. :D

Ó, a magyar nyelv szépségei, ez a sok hangutánzó szavunk és még milyen sokat vagyunk képesek kreálni. Nem beszélve a nyitnikék és társai elnevezésekrõl :)

#453 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 4. - 17:21

A "bügybürüggyös" madár hangját felvettem, itt lehet meghallgatni... Bocsánat a szélért, az is volt... ez a lassú szavú, valamelyik gyorsabban szövegel :)

A porszívócsöveset is megpróbálom felvenni, de az kizárólag esti. (Amúgy még arra tudnám hasonlítani a hangját, mikor a vizes üvegbe fúj a szél).

De van itt bíbic, erdei pinty, tengelic, mezei veréb, molnár fecske, házii rozsdafarkú, seregély, nagy õrgébics, egyszer láttam tövisszúrót is... Cigány csaláncsúcs, mezei pacsirta, búbos banka, barázdabillegetõ, vörös vércse, karvaly, fehér és fekete gólya... szóval lesz mit fotózni :)

#454 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 4. - 17:39

Amit a szélvihar mellett is kihallok ebbõl, az egy kisebb madár meg a fürj, õ a bügybürüggy. :D
Voltak házitörpefüjreim, õk is hasonlóan monták.
A pusztát meg különösen kedvelik.

Legszivesebben a csalogányt venném fel... :)

(u.i. Országh Mihály vett fel madárhangokat, õ a mikrofon köré valamiféle tölcsért szerkesztett, és így viszonylag tisztán sikerült neki elkapni. Ez volt az õskorban, olyan 80 körül, biztos vannak modernebb cuccok azóta. Csak úgy eszembe jutott. )

Bocs, folytatom.
Rákerestem a neten és szomorúan olvasom, hogyaz õszön meghalt. Tevékeny ember volt, állatkedvelõknek érdemes elolvasni a könyvét, ha hozzájuttok. Én rongyosra olvastam.

#455 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 4. - 17:48

Nagyon szerettem a Kossuthon hallgatni a mûsorát... :(

#456 Timsili

Timsili

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.326 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 4. - 18:00

Skatya hová költöztél, azon kívül, hogy tanyára? na, nem muszáj a település nevét írnod, csak egy tájegységet mondj! :) anno, mikor a tereprészét csináltam a szakdogámnak, minden éjjel egy pacsirta nyomta pont az ablakom mellett a fán. nem mondom, néha szívesen fejbe koppintottam volna :gm: , egyébként meg csodálatos volt a hangjára elaludni esténként. az általad felsorolt madárfajok közül majdnem mind volt ott is. sokszor eszembe jut. mázli, ha egy ilyen helyen lakhatsz. :ang: nekem az új projektem a sárgarigó. már egy fél szárnyat sikerült egyszer lefényképeznem... :D

Edited by Timsili, 2011 június 4. - 18:01.

#457 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 4. - 18:18

Ja, nem titok :) Kerekegyházához közel, Kunpusztán vagyunk... a Varga tanya nincs messze, itt járnak el elõttünk a csikósok olykor a két hátsó koch-pacival, mikor mennek a bögre csárdába :)

Egy esti kép....

#458 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 4. - 18:51

Azért gondoltunk gyurgyalagra, mert költéskor az is mondja sokszor éjjel :) Gratulálok, hogy ilyen helyen laktok :) Kistáltos: Ha Szeretnél madárhangokat hallgatni, akkor az MME-nek (Magyarországi Madártani Egyesület) vannak, nagyon jó madárhangos cd-i. Érdemes õket megvenni ;) (Bár tény, hogy semmi nem hasonlítható ahhoz, amikor élõben hallod õket. Például egy kellemes kis sátortáborozás közben.... Mikor lesz már vége a vizsgáknak, hogy mehessek???? :( :P )

#459 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 4. - 23:44

majd kevésbé szeles idõben próbálok hangokkal szolgálni, de a fürj (vagy gyurgyalag) most is dumált, így hajnali egyhez közeledve.. úgyhogy majd ha kevesebben lesznek itt akik zajonganak, kimegyek hang-vadászni :)

#460 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 5. - 12:13

Telivér, napom (és éjjelem) nagy részében csak azt hallgatom. :) Imádom, hogy mindíg mások, más dallamokkal. Csak nem tudom mindet beazonosítani. Az "átlagosak", kék és széncinke, fekete és sárgarigó, gyurgyalag, pintyfélék, stiglincek, mátyásmadár, őszapócsapat, ritkán egy-egy viziszárnyas, mostanában nagy seregélycsapatok cserregése, egy-két bagolyféle, fürj, fácán (bár ők mostanában csendben költenek), és a nagyonkedvencek: a pacsirta, csilpcsalp füzike és csalogány. Van errefelé egy lovas lány, aki kapásból vágja a madárhangokat, csak sajnos nem egyfelé lovagolunk. Egyszer megfűzöm, hogy oktasson. :)

Edited by Kistáltos, 2011 június 5. - 12:16.

#461 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 5. - 12:48

Mit találtam.
Igaz, nincs benne se gyurgyalag, se fürj, de lehet tovább keresgélni.

#462 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 5. - 13:01

Ezek nagyon jók :yeah:

#463 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 5. - 13:03

Minnyá átkeresztelem a topikot Amatõr fotók és hangfelvételek-re :dev: :D

#464 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 5. - 13:05

Amatór fotók, pókok, rákok és hangfelvételek. :) Meg zőccségek. :gm:

Edited by Kistáltos, 2011 június 5. - 13:06.

#465 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 5. - 14:40

Ezt már én is végignyálaztam :) Este vettem fel bügybürüggyös madarat szélvihar nélkül, meg ugató őzeket, egy hátrány, hogy tök sötét volt.... oké, majd mellé linkelek képeket is, hogy ne legyen off.... de majd később, mert még nincs feltöltve :P

Addig itt egy balatonvilágosi villantás.

Edited by skatya, 2011 június 5. - 14:40.

#466 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 6. - 21:09

Tegnap volt egy "kisebb+ viharocska Szekszárdon:

délutáni elõkészületek

és az éjszakai kiteljesedés :D

#467 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 7. - 6:47

Elmehetnél viharvadásznak. :D Jók a képek.

#468 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 7. - 7:21

Ez a villám rettenetesen félelmetes....

#469 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 7. - 7:26

De jók lettek!

#470 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 7. - 10:51

Köszi :D Mondjuk azoktól már én is megijedtem, mikor nem messze csaptak le, és akkorát dörgött, hogy az ablakok is beleremegtek. És olyan volt mintha a fél hegyet robbantgatnák közben. Ami a fotón van, az még a kisebbek közé tartozott. A nagyokat most nem tudtuk elkapni, vagy nem fértek bele a képbe :P Amúgy meg imádom a viharokat :P

#471 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 7. - 11:17

telivér, mivel kapod le a villámokat? Jó képek!
Villámok Kecskemét felé
Bocsi, hogy idõképes logós, de valamiért nem tudtam magamhoz feltölteni :)

#472 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 7. - 12:13

A villámokat már nem annyira kedvelem, fõleg, hogy jártamban nézegethetem a tegnap kiégett házat. :(
Éjjeli viharban meg lapítottam a tanyán alvás nélkül.
Úgyhogy szelídebb vizekre.
Reggeli idilli
Meg még egy virág

Edited by Kistáltos, 2011 június 7. - 12:20.

#473 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 4. - 21:46

Hoztam egyet: kis magyar cunamit láttam.

#474 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 24. - 14:15

"Földlakók, figyelem! Sajnálatos módon az önök bolygója egyike azoknak, melyek szanálásra kerülnek. A folyamat két földi percnél kevesebbet vesz igénybe. Köszönöm a figyelmüket."

#475 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 31. - 19:56

Kedvelem az õsz színkavalkádját.
https://picasaweb.go...feat=directlink

#476 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 2. - 12:49

Pont ma autóztam el egy hasonló fiatal gyümölcsös melett, minden fafaj más színben. Nagyon szép.

#477 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 2. - 13:18

Sziasztok!
Pár napja sikerült elkapnom ezt a kismadarat, miközben a lovakat fényképeztem. Fogalmam sincs, hogy milyen, de nagyon aranyos volt, ahogy figyelt, hogy mit is csinálok :D

#478 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 2. - 13:32

Háziverebentyû. Télen az ablakból próbáltam fotózni õket, de nem nagyon sikerült úgy, mint neked. :)

#479 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 17. - 21:30

Ezek is gyümölcsök, vadmeggy vagy cigánymeggy vöröslõ ruhája.
Mostanra már kopaszak az ágak.
És még egy:
Tündértánc

Edited by Kistáltos, 2011 november 17. - 21:34.

#480 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 23. - 22:09

Alone.