Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Építkezzünk, újítsuk fel!

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
740 válasz a témához

#441 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 29. - 10:35

Cav, joggal lehetsz büszke magadra! Gratulálok :)

#442 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 29. - 12:15

Cav, grat! :kocc: A hûvös, esõs, õszi napok beállta elõtt feltétlen áldozz a felületvédelemre, különben nagyon elcsúnyulhat ez az igényes munka. Kár lenne érte.

#443 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2010 augusztus 29. - 12:27

Ha ezt megcsináltad, azt hiszem más szakemberre se lesz szükséged. A ház is egy nagyon jó alap, már amennyi látszik belõle. Tetszik. :)

#444 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 29. - 15:31

Köszi nektek! :) Igen, a nagy átlaghoz képest jó a ház, karban volt tartva, jó lenne már végére érni a tervezett dolgoknak. Ja, a három ablak cseréje mindennel együtt olyan 60valahányezer körül volt. A kereteket berakás elõtt lekentem gombaölõ kártevõelleni impregnáló cuccal, meg itt van már hozzá a lazúr is, most pont ideális idõ van kint dolgozni. :)

#445 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 29. - 19:11

Mi tegnap 1kor kezdtünk neki a laksáfestõs bulinak, 8 után fejeztük be az elpakolást, tegnap meglett az elõszoba+konyha fehérrel, a nappaliban és a hálóban összepakoltuk és letakartuk a bútorokat, plusz párom lecsiszolta mára a hálóban a fél felületet, ma 10kor kezdtük és fél 7kor fejeztük be a melót, maradék lecsiszolás és háló teljes kifestése színessel. Persze mindkét nap meló után összetakarítás, cuccok elmosása, elpakolás. Kérdés. A festõboltban 2 hengert vettünk (eladó tanácsára), mondván egyet a fehérhez (ez egy hosszabb szõrös henger), egyet meg a színeshez (ez egy rövid szõrû). A fehérhez vásárolttal - látszólag - sokkal könnyebben tudtunk dolgozni, míg a színhez vett hengerrel sokat szenvedtünk, mert olyan mintha kevésbé egyenletesen vinné fel a festéket... Plusz amióta a színeset elkezdtük, extrém módon fogy a festék (egy db 14 literes vödörrõl beszélünk, amivel a fehéreket letudtuk és a "maradékhoz" hozzáadtuk a színezõt. valaki, esetleg magyarázat a fent leírtakra, vagy mi csináljuk rosszul?

#446 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 29. - 21:01

Mi tegnap 1kor kezdtünk neki a laksáfestõs bulinak, 8 után fejeztük be az elpakolást, tegnap meglett az elõszoba+konyha fehérrel, a nappaliban és a hálóban összepakoltuk és letakartuk a bútorokat, plusz párom lecsiszolta mára a hálóban a fél felületet, ma 10kor kezdtük és fél 7kor fejeztük be a melót, maradék lecsiszolás és háló teljes kifestése színessel. Persze mindkét nap meló után összetakarítás, cuccok elmosása, elpakolás.
Kérdés. A festõboltban 2 hengert vettünk (eladó tanácsára), mondván egyet a fehérhez (ez egy hosszabb szõrös henger), egyet meg a színeshez (ez egy rövid szõrû). A fehérhez vásárolttal - látszólag - sokkal könnyebben tudtunk dolgozni, míg a színhez vett hengerrel sokat szenvedtünk, mert olyan mintha kevésbé egyenletesen vinné fel a festéket... Plusz amióta a színeset elkezdtük, extrém módon fogy a festék (egy db 14 literes vödörrõl beszélünk, amivel a fehéreket letudtuk és a "maradékhoz" hozzáadtuk a színezõt.
valaki, esetleg magyarázat a fent leírtakra, vagy mi csináljuk rosszul?

Felkevertétek rendesen? Lehet, hogy a tetején hígabb volt, alul meg sûrûbb. Tolj bele egy kis vizet.

#447 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 30. - 10:52

De ne sokat. mert akkor meg nem takar rendesen. :) Cav gratu az ablakokhoz! :kocc:

#448 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 30. - 11:14

Föl van keverve mindig, legalább óránként, de a hengerrel is körbe szoktuk túrni amikor belemártjuk.

#449 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 30. - 16:40

De ne sokat. mert akkor meg nem takar rendesen. :)

Cav gratu az ablakokhoz! :kocc:

Köszi! Most valaki feltakaríthatna, meg elvihetné azt a 3 köbméter dzsuvát. :D Még két ajtó hátravan, meg egy ajtókiszedés. :)

#450 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 31. - 16:03

Jut eszembe. Valaha Herz hõmérsékletszabályozós (termosztatikus pontosan mondva) radiátorszelepeket vettem. De fejre nem volt pénzem mindenhová, csak egyet vettem a gyermekek helyére, meg nem is számított akkoriban, minden mindig egybe volt nyitva a kölykök miatt. Aztán vagy 10 év múlva ráébredtem, hogy a szelepek beálltak. Most aktuális lenne az anyagi szorulások miatt a komplettírozás, de lehet, hogy csere lesz. Lehet ezeket szétszedéssel kipucolni? Van jó termék még a Herzen kívül? Az elsõ két boltban azt mondták, Herzet Érden nem is tartanak, de egyébként meg háromnegyedes csatlakozásút semmilyent nem tartanak. Úgy néz ki, már elég égõ gravitációsan is mûködõ központifûtést tartani... :D

#451 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 2. - 11:59

:o És mi most a menõ? Ezek a lapradiátorok mennyire jók vajon? És mekkora cirkó kell egy nem túl nagy, ámbár három szintes házba? Lassan jövök én is a fûtés-jellegû kérdéseimmel... :gm:

Edited by Bokorugró, 2010 szeptember 2. - 12:08.

#452 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 2. - 13:05

Nem tudtok valakit aki elfogadható áron csinál spalettákat, és Délegyháza nincs NAGYON messze neki?

#453 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 2. - 16:12

Kedvenc asztalosunk Taksonyból: Müller József Telefonszám megy magánban!

#454 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 14. - 13:05

Há há! Miután párom házát átalakítottuk lakhatóvá visszaköltöztem a gyerkõcökkel egy félkész házba! Ismét köztetek! Bokor! Kb 40 m2-en laktunk, gázcirkó ment radiátorokkal (hogy lap-e vagy mifene gõzöm nincs) mellette ment egy kis öntöttvas kályha, ergó napközben nem kapcsolt be a gáz. A folyamatos fûtés mellé 30 000 Ft havi gázszámla. Igaz az ablakok és az ajtó még igencsak kifogásolható, mondhatni csereképes állapotban volt szinte az egész lakrészben. Másik utálnivalója, a zuhany elõször meleg, aztán hideg mint a fene, ezután bekapcsol a fûtés és így lesz ismét melegvized. Amellett hogy k-va szar volt a jéghideg víz miután a meleget vártam eleinte, még kb 10 liter víz eljolyt a semmibe mire zuhanyozható hõmérséklete volt. És a mosogatásnál ugyanez.

#455 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 8. - 14:38

Naggyon frankó ez a felújítgatásdi. Ismét sírnom kell minden fronton, jópofiznom, meg dugdosnom a pénzeket egyik likból a másikba. Tegnap csak a vízvezetékszerelõ közölte, hogy november. Jókat kacarásztam, mire mondta hogy tök komolly. Pár hete abbahagytuk pénzelfogyás miatt, most itt állok csöpögõ zuhannyal, letépett zuhanyfüggönnyel (köszike az albérlõm gyerekeinek) meg cseréltetném a mosdókat/csapokat is. Miután megcsináltattam jöttem rá mi hol miért nem jó, így csere-bere lesz kérem. Ja, és ajtót is kell vágatnom még három hete nem jelentkezett a kõmûves sem, meg rakatnék egy falat, amivel egy gázkonvektor arrébb rakása jár. ÉÉÉÉs ! Akkor már csak glettelni kell, meg festeni. Az meg már olyan apróságnak tûnik! CSak ott tartanék már. És még a kerítést amit totál ki kell cserélni a kutyák miatt nem is említettem. Szép az élet salala.

#456 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 8. - 20:25

Úgy néz ki, már elég égõ gravitációsan is mûködõ központifûtést tartani... :D

Pedig milyen jó is az, amikor januárban a hó miatt 3 napos áramszünet van! :gm:

#457 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 9. - 0:03

Fogyasztói társadalom: nehogy már valami magától mûködjön... Csináljuk meg úgy, hogy muszáj legyen venni hozzá valamit amivel egy ideig mûködik.

#458 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 31. - 7:03

http://ingatlanmagaz...egyzetmeterbol/

#459 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 17. - 9:44

http://cav.paci.hu/a.../DSCF3378_b.jpg
Így néz ki most a nappali.

http://cav.paci.hu/a.../DSCF3380_b.jpg
Meg a konyhaajtó kívülrõl.

#460 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 17. - 9:50

Huh, asszem mostanában nem kell majd altatóhoz folyamodnod esténként, meg az étvággyal sem lesz probléma ennyi meló mellett. :) Megyek folytatom a kerítés építését. :kv:

#461 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 17. - 9:58

Az biztos.. Tegnap elkezdtem kitalicskázni a homokot, hogy legyen helye a betonnak, meg már az ajtót is kiszedtem az új áthidaló alól a szobában.

#462 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 19. - 10:34

No és milyen lesz? Van valami rajzika az elképzelésrõl? :kv:

#463 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 19. - 15:07

No és milyen lesz? Van valami rajzika az elképzelésrõl? :kv:

Nem vagyok én képzõmûvész, pálcikaembert, pinát meg f@szt tudok rajzolni, oszt ennyi. :D

Úgy lesz, hogy (ITT) az ajtó mellett jobbra lesz a kompjúter asztal, felette pár polc, meg szekrényes cucc, balra meg a 42 colos lapostévé, dévédé, házimozi. :D

A másik felén meg bal oldalt könyvespolc a sarokban, jobbra sarokfotel, felette pár polc még a falon, meg lámpa.

#464 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 19. - 15:13

Nem vagyok én képzõmûvész, pálcikaembert, pinát meg f@szt tudok rajzolni, oszt ennyi. :D

Az jó, végül is bizonyos helyzetekben nem kell túlbonyolítani a kommunikációt. De vigyázz, ne a nappali falára helyezd el õket! :D :dev: Persze mostanság már lehet mindenféle táblafestékkel is falat festeni. És akkor bármit kiírhatsz vagy rajzolhatsz magadból, nem gond, mert le lehet törölni. :D

Edited by Bokorugró, 2010 november 19. - 15:15.

#465 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 19. - 15:22

és tulajdonképpen egy pálcikaemberrel meg a két nemi szervvel bármit el lehet mondani :D Az elõzõ rendszer változatos lakáskultúráját dicséri, hogy ahányszor Cav tesz fel képeket a házáról, mindig találok valami "ismerõset" a képen. Múltkor a falfestés mintája, ami a hétvégi telkünket idézte, most meg a lámpája, ugyanilyen lógott a panellakásban, ahol felnõttem. :ang:

#466 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 19. - 16:11

Ilyen lámpa volt õseimnél is gyerekkoromban, amíg egyszer véletlenül le nem bombáztam faklumpával.

#467 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 20. - 11:22

Szombat reggel: egyik helyi tüzépen sincs cement. :D

#468 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 20. - 11:43

A kétharmad bebetonozásához sok cement is kell.

#469 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 20. - 13:03

Így igaz, az úszókapu kétharmad - egyharmad arányban mûködik, ezért a pontalapokat jól le kell betonozni, hogy megmaradjon az egyensúly.
Még az elõzõ kormány idején túlkínálat volt olcsó, rossz minõségû sóderbõl, (nekem is mondták sokan, hogy az egyharmad ellensúlyozná a kétharmadot akkor is ha a beton csak sóderbõl van cement nélkül, de tudtam, hogy az nem mûködhet), ezért inkább megvártam amíg cement is lesz.

#470 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 20. - 20:28

:huh:

#471 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 20. - 20:49

Na, ha esetleg kell a lámpám, licitáljatok. :D Van egy kis haladás, a fentebbi linken megtekinthetõ. Holnap jön a beton. Egészen unatkozni fogok, ha mindennel végzek már... :)

#472 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 20. - 21:22

Ugyan, a jó ház sose készül el teljesen, mindig csak egyre jobb lesz. :) A nagykapu váz már készen van, csak kell az alap és mehet fel a helyére, aztán ha jól nyílik csukódik, akkor mehetnek rá az akác deszkák.

#473 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 20. - 21:27

Hahh, nem is a házra gondoltam, csak a nappali-konyhára. Utána egy darabig pihi, és pénzgyûjtés. Kell még aztán kint is vakolni, javítgatni. Istállót, garázst betonozni, garázsajtót csinálni, a tetejüket lecserélni, ne hulljon be a dzsuva a padlásról. Ereszt csinálni hátulra, tetõt javítani. Kapuépítés itt is lesz de jó eséllyel csak a szárnyakat cserélem, plusz távirányítós nyitó. :) Aztán kéne még építeni pár boxot hátra az udvarra. Tavasszal meg udvar tereprendezés, füvesítés, udvari asztal-pad készítés, aztán befedés. Jó lenne az elsõ szobába is két új ablak, a központi fûtésrõl nem is beszélve. Kb. ennyi. :D

#474 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 20. - 21:30

....Már tûkön ülök, hogy mikor vághatunk bele valami felújításba. :D

Vagyis? :)

#475 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 20. - 21:48

Nekünk meg kerítés befejezni, esõvízgyûjtõ ciszterna befejezni, tereprendezés, és végre valamikor eljuthatok mán álmaim csirkeóljának a készítéséhez is. Konyhakertbe öntözõrencer, kertbe vezetõ járda, másik kút fúrás, szivattyúház. Zöldséges és gombáspince. Napkollektorok felpakolása. Mindezek között persze némi pénzkeresõ szünet. Meg vannak apróságok, kandallót picit átalakítom, mert tavaly meglépett a mester mielõtt befejezte volna, miután kifizettem, itt-ott hiányoznak a kisérõk, emeleti lépcsõ burkolatra találni kéne jó olcsó fát, satöbbi. De most nagyon örülök, hogy felkerültek a kerítés deszkák, tök fasza kis privát terek és elõkert alakult így ki. Na meg hát valami mikroklíma alakító kerti tócsa, némi kiülõs történettel se lenne már hülyeség de csak tereprendezés után tavasszal. Szerencsére a fáim már nõnek mint a bolondgomba. :D

#476 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 2. - 22:16

Volna 1 villanyos kérdésem, fõleg Ernest, de ha más csináltatott ilyet, ne fogja vissza magát.. :) Szóval, 'elvileg' 32A-ig ingyenes a bõvítés. De kell egy eon-os villanyszerelõt hívatni, hogy átnézze a hálózatot, kell gondolom kiszállást, meg valamit fizetni, szóval, mibe szokott ez fájni kb.? Felszerelek a konyhában egy majdnem 7kW-os sütõ-fõzõlapot, és az nem annyira barátja a 16A-os kismegszakítónak. 32A talán elég lenne, meg mondjuk úgyse fog egyszerre minden menni a sütõn.

#477 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 3. - 8:38

Én hat-hét éve csináltattam, ingyenes csak valami már fogalmam nincs mi volt 10 000 Ft. Asszem a kiszállás vagy valami banális mondvacsinált, nehogymá ingyé legyen valami. Maszek villanyszerelõvel szerzõdtem (hát családbarát alapon) aki áthúzta a házat vezetékileg, az intézett mindent. Én csak fizetni mentem az ÉMÁSZ-hoz. Nem tudok róla hogy bármit is átnéztek volna.

#478 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 3. - 9:48

Hajjaj, sajnos én már eltávolodtam ettõl a résztõl. Nálunk szerintem 5 és 10 között van egy kiszállási díj.

#479 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 3. - 9:52

Én hat-hét éve csináltattam, ingyenes csak valami már fogalmam nincs mi volt 10 000 Ft. Asszem a kiszállás vagy valami banális mondvacsinált, nehogymá ingyé legyen valami. Maszek villanyszerelővel szerződtem (hát családbarát alapon) aki áthúzta a házat vezetékileg, az intézett mindent. Én csak fizetni mentem az ÉMÁSZ-hoz.
Nem tudok róla hogy bármit is átnéztek volna.

Nos, mivel én mindent magam csinálok (nem bízom a magyar villanyszerelőkben. * sem. ) ezért más lesz a helyzet. :) Regisztrált villanyszerelővel kell(ene) átnézetni, átköttetni a házat, az eon-os szerelők már csak a megszakítót cserélik, meg ha kell, a betáp vezetéket. Így igazából kéne valaki aki megnézi, és azt mondja OK, és mehetek az eon-hoz.

*miután arról akart meggyőzni egy, hogy a földelés nem fontos, mert a bejövő nulla az oszlopnál úgyis le van földelve, és a konnektorba is minek behúzni a zs-t, össze kell nullázni és kész. Én azért inkább kiépítem végig a védőföldet, FI relét, stb. Na, majd keresek valami helyi szakit aki egy kisebb összegért azt mondja, hogy OK. :D

#480 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 3. - 9:55

Hát, õszintén megmondva, szép lassan elkezdjük áthúzni mi is a házat ha itt maradunk vezetékileg. Ennyit a családbarát munkáról. De a hivatalos része az jól jött.

Edited by zsebi0202, 2010 december 3. - 9:55.