Kis színesek
Közzétéve 2008 november 10. - 22:14

Közzétéve 2008 november 11. - 7:52
Közzétéve 2008 november 11. - 8:35

Közzétéve 2008 november 11. - 11:22
És arra emlékszel, Lidérc milyen mély döbbenettel nézte ezt?
Befordultunk a kanyargós völgybe, melynek vége az a mezõ, ahol Boka fejeseket ugrált a fûbe - önkéntelenül is elmosolyodtam. Visszafelé az utolsó dombon ereszkedve a várost kerestem, de elrejtõzött a ködben. Lényegtelen, hisz az minden arcát megmutatta a közel hat év alatt, éjszakai fényeket, naplementét ;) , verõfényt, havat, zúzmarát, szakadõ esõt, szélvihar által kavart port.

VAgy hogy milyen büszkék voltunk magunkra, hogy lazán elengedjük lovainkat, hadd legeljenek a réten szabadon, amíg én tombolok, te meg a gyíkokat szedegeted ki a szétdobált gumiabroncsok közül?

Azt a környéket nem fogod elfelejteni, én se felejtettem el. Rengetegszer eszembe jutott a lidérces Lidérccel kedvenc rétünk, ahol Lidérc mindig szabadon legelt, én meg mániákusan írtottam a vaddohányt

(én meg olyan lettem, mint azok a vénasszonyok, akik a letûnt ifjúságuk/lányságuk hódításaival példálóznak és már csak nosztalgiáznak

Vagy arra emlékszel, mikor a két S kanyarban megversenyeztetted Lidércet és Mentolt? (és milyen büszke voltam, hogy Lidérc bár nagyon akart, de nem tudott tõlem megszabadulni

Vagy amikor Lidérc veled szemben is kifejezte véleményét, és konkrétan leszart?

Maradt ott azért sok emlék.
Hova is költözöl pontosan? ;)
Közzétéve 2008 november 11. - 12:01
...
Hova is költözöl pontosan? ;)
Alexandra?
Na, jól kombináltam, Osh? ;)
BoKa, a csömöri pampákról és rólatok nekem is van kedvenc emlékem.

Hárman mentünk ki, elöl Menthol, utána Lidérc, végül Csibi. Vágtázni kezdtünk, Osh szép komótos tempót diktált, Lidérc Tankisten ment utána, helyben, mint egy hintaló,

Közzétéve 2008 november 11. - 12:28

Közzétéve 2008 november 11. - 15:11
Közzétéve 2008 november 12. - 20:41

Még arra is, amikor a hóban sötétben kerestük a lovam patkóját - és meg is találtad.

A kis rétet felszántották mélyszántásba, majd úgy hagyták. Nyeregben nekem szemmagasságig ér a gaz, ami azért teljesítmény, miközben félméteres rögök közt bukik orra a ló. A gumik még ott vannak, a fehér ajtósor már nincs, viszont a szomszéd telket is felparcellázták.
Röviden ott is csak az kel át, aki megunta a lova lábát.
A kis völgy mindig is kedvencem volt, mit tudtak ott rohanni s-ben!
Persze az is el lett kefélve, harckocsipályát csináltak mellette pár éve, valami hagyományõrzõ gödöllõi társaság. Amit aztán úgy hagytak feltúrva, begazosodva - lett egy olyan 6 méter mély árok, amiben viszont kanyonvágtát lehetett játszani. Aztán amikor beledõlt egy fa én meg érkeztem nemlassan derékszögbõl lefele, majdnem leszedett a félig kettétört törzs, a frász kerülgetett, épp hogy elfértünk alatta.

Jó volt az ott, kétségtelen akkor volt a legjobb, amikor még Ti is ott járkáltatok.
Adrienn pedig nemcsak sikított, hanem egy korrektet puffant is. Én valahogy a szemem sarkából láttam is, ahogy repül a barna vaxosban. Tényleg korrekt szaltó volt.
Igen, Alexandra, jól kombináltál.

Szóval szomszédok lettünk. Szerintem hétvégén benézünk lovon, meglepetésszerûen. Majd lepõdjetek jól meg, ha kint lesztek.

Na tessék, gyarapodik a DVV háromszög lovasainak népes száma. :yeah:
Különben azon röhögtem, hogy annyi fórumos van a vidéken - nem fórumos cimbiket nem is számolva-, hogy a ló tetejérõl egy nagyot rikkant az ember és kész az új Tatár.

Edited by Old Shatterhand, 2008 november 12. - 20:37.
Közzétéve 2008 november 12. - 20:53
Na igen, minden jónak vége szakad egyszerKülönben azon röhögtem, hogy annyi fórumos van a vidéken - nem fórumos cimbiket nem is számolva-, hogy a ló tetejérõl egy nagyot rikkant az ember és kész az új Tatár.

(Értse mindenki ahogy akarja, hogy mi a kezdet, és mi a vég

Közzétéve 2008 november 12. - 21:00

Edited by tötõ Zsó, 2008 november 12. - 21:00.
Közzétéve 2008 november 12. - 21:04

Közzétéve 2008 november 13. - 0:06
Na igen. Emlékszem ám mindenre.
Jó volt az ott, kétségtelen akkor volt a legjobb, amikor még Ti is ott járkáltatok.
...
Adrienn pedig nemcsak sikított, hanem egy korrektet puffant is. Én valahogy a szemem sarkából láttam is, ahogy repül a barna vaxosban. Tényleg korrekt szaltó volt.
Szabályos cigánykerék volt a levegõben, nyújtott lábbal, ahogy kell. A puffanás a bal csípõm volt. De nem repedt

Örülök nektek nagyon

(Ha a hétvége vasárnap - merthogy szombaton lesz a HÍD - akkor akár csatlakozhatnál/nátok a DZ-vel szervezõdõ terepünkhöz is. Merthogy idõközben õ is Farmlakó lett.)
Közzétéve 2008 november 13. - 0:47

Edited by Old Shatterhand, 2008 november 13. - 0:48.
Közzétéve 2008 november 13. - 9:13
Égõ embert vonszolt a vágtató ló, hogy Guinness rekord legyen belõle
2008.11.12. 16:26 - ttl72
Új Guinness rekord felállítására készült délután fél háromkor Kisorosziban Halápi Roland kaszkadõr, és csapata. A terv az volt, hogy a kaszkadõrt egy vágtázó ló húzza maga mögött 500 méteren keresztül, miközben a férfi egész teste lángokban áll. A stáb egyik tagja elmondta a Velvetnek, hogy mintegy két hónapja gyakorolják a produkciót, az utolsó két hétben pedig már úgy húzta a ló Halápi Rolandot, hogy közben lángolt rajta a ruha.
A Guinness rekord elbírálói engedélyezték, hogy védõfelszerelést használjanak, azt viszont kikötötték, hogy nyaktól bokáig meg kell gyújtani a vállalkozó férfi ruháját. A kisoroszi lovarda melletti szántóföldön délután fél háromkor kezdõdött a produkció. A férfit a meglehetõsen egyenetlen talajon húzta maga után a ló, miközben a ruhájának háta lángokban állt. Kicsivel az 500 métert jelzõ cölöp elõtt a kaszkadõr elengedte a kötelet, ugyanis a ló nem bírta az iramot. Ezzel együtt az eredményt beadják hitelesítésre, hiszen ilyen kategóriában nincs érvényes rekord. Mindenképpen Halápi Roland lesz a világon az elsõ, akit égve vonszolt maga után egy ló. Mint megtudtuk, 472,8 méterig sikerült húzni a férfit, aki eloltása után úgy nyilatkozott, hogy nem sérült meg. Ugyan a combjáról elfogyott a védõruha, ami miatt forróra sikerült a mutatvány, de talán égési sérüléseket sem szenvedett. "Ha erõltetjük, és túlhajtjuk a lovat, akkor biztosan vitt volna még, akár 700 méterig is, de nem az volt a cél, hogy kínozzuk az állatot" - nyilatkozta a Velvetnek a kaszkadõr, aki - a bírálóbizottság hitelesítése után - valószínûleg magáénak tudhatja a "Teljes testes égéssel, élõ ember húzása egy vágtázó ló mögött" címû Guinness világcsúcsot.
Közzétéve 2008 november 13. - 9:31
Közzétéve 2008 november 13. - 9:59
Közzétéve 2008 november 23. - 18:15

Közzétéve 2008 november 26. - 11:07
Közzétéve 2008 december 1. - 17:25
Szóval Hollandiában voltam. Imádom. Minden zöld, a házak elött gyönyörű kertek, hangulatos házak , az autópályák mellett mindenhol lovacskák, birkák, tehenek legelésznek. Nagyon idilli az egész.
Egy kicsinyke falu gyönyörűséges vendégházában volt a szállás.
És ott találkoztam velük. Hárman voltak egy kisebb legelőn és négyenegy nagyobb részen, ahol beálló is volt meg normális villanypásztor. Ezek a hollandok nem nagyon erőltetik meg magukat karámépítéssel, egy csomó helyen láttam ezt a nem túl lóbarát szögesdrót cuccot. Az állatok nagy többsége ridegben van tartva, de sokszor nincs semmilyen beálló, ami védené őket a széltől, esőtől. Helyette néhol van a lótakaró, ami igazából nem tudom, mennyit védhet. Persze, ott nem nagyon van olyan cudar tél.
Annyira jó érzés volt, hogy csak kimegyek a házból és ott vannak ezek a nagyon kedves lények. Mert mindig annyira örültek nekem (meg főleg a csemegéknek, amiket vittem nekik)!
Harmadnap tüzetesebben felfedeztem a ház környékét. Találkoztam egy szegény nyuszival, aki a japánkakasokkal volt egy ketrecben(?), láttam pávapárt és egy picipónit. Nem olyan, mint egy plüssló?
Aztán sajnos betévedtem az istállóba.
8 box volt benn és öt ló. Ők is frízek és gyönyörűek. De olyan körülmények közt, hogy azóta nem hagy nyugodni a dolog. A csupasz betonon álltak a sz@rban. Egy marék szalma volt alattuk es bár volt szénatartó mindegyik boxban, mégis a szarba volt ledobva a széna. Az egyik ló elején óriási szarugesztenyék voltak. 5 percenként pisilt, fájtak az első lábai és volt egy óriási pukli a bal szájszegletében. Meg volt köztük egy félszemű is.
Na miután kizokogtam magam, beszéltem a tulajnénivel. Gondoltam, ha azt mondja, hogy nincs rá idejük, vagy ilyesmi, akkor felajánlom, hogy megcsinálom én. Hát miután elmondom, hogy mit tapasztaltam, megkérdeztem, hogy ez így rendben van? Yes. Mondom ez hülye, vagy vak. Mutatom neki a beteg lovat, azt mondja ez semmiség. Nothing. Neked!- gondolom én, de a nő már vérig sértődve elvonult.
Egyszerűen nem tudom, mit kellett volna tennem! Illetve az a legelkeserítőbb, hogy nem tudtam tenni semmit. Azonkívül, hogy onnantól kezdve tömtem őket répával, almával, kenyérrel. Az egy hét alatt nem voltak kinn egyszer sem az istállóból, de annyi reményem volt, hogy elég sarasak voltak, tehát azért vmikor járhattak már a legelőn.
Gondoltam, megpucálom kicsit őket, de az istállóban nem találtam semmit, ami egyáltalán lovak jelenlétére utalt volna (pucolók, kötőfék, stb.) Illetve az egyik ficakban ráleltem két botrányos állapotú nyeregre. Mintha 3 éves por ült volna rajtuk.
Megvakargattam őket egy kinyiffant gyökérkefével, amit vmi kéziszerszámok közt találtam. Annyira jófejek voltak, semmi rosszindulat, csak bújtak és élvezték a vakarászást.
Próbálom nyugtatni magam, hogy talán nem is olyan rossz nekik,hogy lehet a hollandoknál így szokás, meg különben sem értek én hozzá, de nem vagyok meggyőző.

Annyira jó lenne gondoskodni róluk!
Edited by Jucc, 2008 december 1. - 17:31.
Közzétéve 2008 december 1. - 17:40
Közzétéve 2008 december 1. - 17:49
Edited by tötõ Zsó, 2008 december 1. - 17:51.
Közzétéve 2008 december 1. - 20:08
Annyira jó lenne gondoskodni róluk!

Közzétéve 2008 december 2. - 9:45
Hát jah.. No comment..
Ilyenkor jut eszembe hogy esetleg meg is lehet kérdezni a tulajd hogy akarja-e hogy 2max300 K fejében meg szeretne-e szabadulni, hogy egy példánnyal kevesebb gondja legyen...
Esküszöm, megfordult a fejemben az OTP hitel! Lehet, potom pénzért meg lehetne venni õket. (Ja, meg egy vagyonért hazahozni!)
(Egyébként Hollandiában pénzt kapsz az állattartásért. Mekkora királyság, mi? Már lenne egy farmom, ha ott élnék. Sok helyen tartanak õzet meg lámát is, nem csak lovat, tehenet, barit.)
Mindjárt keresek is vmi holland lóvásárlós oldalt, hogy megnézzem milyen áron mozognak a frízek. Sajnos, még mindig nem tudom túltenni magam a dolgon.
Közzétéve 2008 december 2. - 9:51

Közzétéve 2008 december 2. - 10:16
Közzétéve 2008 december 2. - 10:44

Közzétéve 2008 december 2. - 11:32
Közzétéve 2008 december 2. - 11:37
Ragyogo ötlet!!!Esküszöm, megfordult a fejemben az OTP hitel!
Hamarosan nagy üzlet lesz Hollandiaban lovakat rossz körülmenyek között tartani es neked eladni!!!
Sokan kapnak erre ösztönzest, ha az OTP-vel a hatad mögött megjelensz.. uj Amerika!!!
Közzétéve 2008 december 2. - 12:20
Közzétéve 2008 december 2. - 12:41

Közzétéve 2008 december 2. - 12:45
Közzétéve 2008 december 2. - 13:14
Mi az hogy "is"? Rozi mas uton jar.. a tettek utjan.Itt van Rosinante is.Õ is befogad minden nyomit,meg árvát.
Nem olvastam meg töle ilyen langolo, önmagunk csodalataval eltelt sorokat.. mint itt.
Talan döntsetek el: tesztek valamit.. vagy nem.
Ha nem, az erthetö, mert ahhoz aldozatot kellene hozni.. akkor hallgassatok.
Az öndicseret büdös..
Szajhösök sokan vannak.. az igaziak, akik aldozatot hoznak valami ügyert.. ök kevesen.Kár,hogy kevesen vagyunk ilyen megszállottak.
En eddig 2 lovat mentettem meg: szereny teljesitmenyemert nem erdemlek ünneplest sem mastol, sem magamtol.
De ez az önünneples.. hogy milyen csodalatosak vagyunk, mert "ha lehetne", "ha lenne", "ha tudnank".. ez faraszt.
Persze izlesekröl nehez vitatkozni.. nekem nem tetszik ez a stilus.
Bocs!!!
Edited by Peter13, 2008 december 2. - 13:14.
Közzétéve 2008 december 2. - 13:38

Közzétéve 2008 december 2. - 16:47

Közzétéve 2008 december 2. - 16:52
Közzétéve 2008 december 3. - 5:57
Közzétéve 2008 december 3. - 8:10
Igazából azért van a lónak szeme,hogy nézzen,nem?Biztos akart valamit mondani ex-gazdinak,csak a fafej nem értette. :eek:
Kizárólag azért nézte gyanakvóan, mert nem értette, hogy a gazdája mitõl fél. Ez így egy ördögi kör lett, elkezdtek egymástól tartani és a fazon jobbnak látta megszabadulni tõle.
Ez nekünk csak jól jött, mert õ lett életünk elsõ olyan lova, aki csak az égi legelõkre fog távozni tõlünk.
Ellenben elgondolkodtató, hogy az ilyen ember mit keres a lovak közelében, ha egy birka ló is így kikészíti idegileg.

Közzétéve 2008 december 3. - 8:38
Elsõ mondatod jól írtad!Hát nem tudom.
Miért nem lehet az embereket a különféle helyes tartásmódokra oktatni? (fajtákra lebontva persze, mert Overdose elpusztulna ezen a télen nálam, míg a nyomorult félvér appaloosa Indy kövéren ficánkol)
Van ez a tévhit, hogy telivéreket nem lehet ridegen tartani. Én is így gondoltam régen, Õk is kiválóan érzik magukat szabadon, csak nekik is az a lényeg, legyen mindig ennivaló.
Közzétéve 2008 december 3. - 18:41
Árvai István.
KÉPEK:
Amikor hazaérkeztünk:
Kép1
Kép2
Ismerkedés az új otthonnal:
Kép3
Kép4
Bemutatkozás a szomszédoknak:
Kép5
Kép6