Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dunakeszi - Veresegyház - Vác háromszög

• Please log in to reply
5438 válasz a témához

#4721 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 5. - 9:13

Év végi lovazások, avagy emlékezet kiesés – 2009.01.05. Azzal a mondással kezdem, hogy ember tervez, isten végez. Ugyanis hiába határoztam el, hogy a hosszú szabadság alatt sokat fogok lovagolni, nem jött össze. Lett helyette sok teendõ otthon, karácsonyi készülõdés, vendégek garmada szilveszter tájékán. Így mindössze 3 alkalommal tudtam lóra pattanni. A sok rohangászás, házi tündérkedés, vendégfogadás úgy kimosta az agyamat, hogy szinte arra sem emlékszem, melyik napokon jutottam ki, és ott mi is történt. Arra még emlékszem, hogy karácsony elõtt Õrbottyán és Vácrátót között keltem át a patakon, bejártam azt a részt, ami régen a Hosszú rét vége volt, és jól széttúrták, majd az Alexandra mellett elhaladva tértünk haza. A következõ alkalommal – két ünnep között – az õrbottyáni fenyvest vettem célba, és elmentünk Veresegyház széléig, majd az elhagyatott gyümölcsösön jöttünk visszafelé. Az újév elsõ lovaglása Los Vegas környékére vezetett, majd újra csak a hosszú rét végét megkerülve, az Alexandra mellett jöttünk vissza. Mindhárom alkalommal nagyon jól viselkedett Jedi, erre határozottan emlékszem. Ennél több momentum viszont végképp végképp nem jut eszembe. Pedig mikor még lovon ültem, sok minden eszemben volt, hogy ezt is, meg azt is le kell majd írnom. De mind elfelejtettem. Az is lehet, hogy a hidegtõl belém fagyott nemcsak a szó, de még a gondolat is. Nem tudom, valaha elõjönnek-e még az emlékképek, de leírni akkor már biztos nem lesz aktuális. Az újévre pedig azt kívánom mindenkinek, hogy teljesüljenek vágyaik, álmaik!

#4722 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 5. - 14:19

Hát Iza, nem irigyellek. Mi is jöttünk-mentünk az ünnepekkor, de azért rengeteg idõm volt lovagolni. És sikerült meghosszabbítani a 2 hetes szabimat, még eggyel. Csak egy baj van, hogy ezt egy betegségnek köszönhetem. Hányás és láz. Már végigment a családon és most én voltam soron. Tegnap még lovagoltam egy jót Dömén, majd estére kijött rajtam ez a köcsög vírus. De azért nem bánom, hogy a 6 munkanapot itthon tölthetem. Állítólag gyors lefolyású a betegség, lehet, hogy a hét második felében már lovagolhatok is. :gm:

#4723 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 5. - 14:44

Mi ezt egy lovaglással teljesítettük! :yeah:

A 2008. évet én lovaglással kereteztem be. Kezdetekor és végekor is Robi hátán vágtában mentünk át egyik évbõl a másikba, a tanya egyik oldaláról a másikra. Sajnos a szép havas éjszakai keret között sok ûr maradt lovaglásügyileg.
Kint vagyunk a Prérin, de az évfordulókor körben beindult fény és hangjelenségek "peckes" járásra késztették a paripát. Még nem is kérdeztem tõle, mi a véleménye az ilyen menetekrõl. Azért a répát elfogadta pezsgõ helyett. Egy harapás neki, egy nekem. Testvériesen.

#4724 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 5. - 15:00

Csuti, üdv a klubban! Én is átestem rajta, 3 napig óvatosságból csak kekszen éltem... De ha az elsõ hányós, egyebes éjszakát követõ napot túléled, nagy baj már nem lesz! Mielõbbi jobbulást, és aztán soook lózást :) ! Szombaton sikerült kicsit együtt napoznom a fekve sziesztázó Szellõvel :) Aztán megdumáltam vele, hogy jó lesz, ha Vegáékkal kimegyünk terepre. És tényleg, igazam lett :cool:

#4725 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 5. - 16:30

Csuti, én is igen-igen sajnáltam magam. De mégsem mondhattam a vendégeinknek, akik 700 km-t utaztak hozzánk, hogy bocsi, én mentem lovagolni. :( . Persze azért volt az állataimmal kapcsolatom, hiszen bármikor mehettem hozzájuk hátra a kertbe. Csak éppen a kilovaglásból jutott kevés. Jobbulást! Robi, szilveszterkor az egész környék durrogástól volt hangos. De nálunk Jedi és Fülöp teljes nyugalommal szénáztak. Legelõször még a csacsi kirohant a helyükrõl, de mikor látta, hogy a ló még csak fel sem emeli a fejét, visszament, és evett tovább. A kaja mindig képes lekötni. :D

#4726 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 9:54

Köszi! Tegnap már nem hánytam, csak 3x szökött fel a lázam magasra a nap folyamán. Ma már csak egy hõemelkdéssel kezdtem. Jobban vagyok! Pirítóson és krumplilevesen élek egyelõre. Tegnap esett egy kis friss hó errefelé, szép lett tõle a táj. Úgy érzem holnap ki kell mennem lovagolni. :)

#4727 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 7. - 8:13

Úgy érzem holnap ki kell mennem lovagolni. :)

Ez fog meggyógyítani! :ang: Ha van motiváció, a szervezet csodákra képes!

#4728 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 7. - 16:28

Itt a környéken szinte egész nap havazott. Mivel csak porhó hullt, nem lett nagy mennyiség, de nagyon szép. Ki is mentem Döncivel és hû csatlósommal, Dagoberttel terepre. Máskor elõre tudom merre fogok menni, de most még útközben is módosítottam, hogy többet lehessek az erdõben. Végül a rétrõl a köztes út felé fordultam. A fordulóban még félszemmel láttam, hogy egy IFA jön a rét felé, majd meglepõ módon õ is a köztes út felé fordult. Pedig az nem egy olyan hûdeszéles út. Nyikorogtak, csapódtak az ágak az oldalán, a plató meg zörgött, ahogy egy valamirevaló teherautón ez lenni szokott. Így ügettünk-vágtáztunk-ügettünk Dömével sokáig, mert szakadatlan követett minket. Csak az erdõbõl kiérve léptünk újra, akkor már nem hallottam az IFA hangját. Hogy mi a fenét keresett az erdõ közepén, azt nem tudom. Fatolvajok lehettek, akik nem kispályáznak? Mit nekik utánfutó?! Ha sokáig tart még a tél, akkor elfogy az erdõ? :confused: Azt nem értem, hogy miért nem viszik el a kidöntött vadászleseket fûteni? Jó kis faanyag, mégsem kell senkinek. Pedig vagy 5 hever a környéken, a vadiúj vadászlesek tövében. A kidõlt fák és a vékonyabb ágak, gallyak sem kellenek senkinek. Csak a frissen kivágott törzseket és erõsebb ágakat viszik. Nem csak lopnak, törnek, zúznak, rombolnak hanem pazarolnak is. :rolleyes: Na, de ez csak egy mellékvágány volt, egyébként jót lovaztam és kutya bajom. De hát kiírtak betegállományba, ez van. :gm:

#4729 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 7. - 17:19

Csutííííí, te közveszélyes munkakerülõ! :D Én nagyon mérges tudok lenni, ha írtják az erdõt (és nem a tervszerû erdõgazdálkodásról beszélek). Nem is tudom, mi lesz, ha elhúzódik a ribillió az orosz gáz ügyében. Letarolják az erdõt? :eek:

#4730 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 8. - 11:32

Fel vagyok töltõdve, mert olyan jókat lovagoltam eddig. :yeah: (Biztos, most kiabálom el és a szombati edzés gyalázatosan fog menni. :dev: ) Vasárnap meglepõ módon terepen voltam. Diócska az elején hisztizett és képes volt megijedni még egy letört fenyõágtól is. Már éppen ecseteltem, hogy mennyire nem szeretek úgy terepezni, hogy minden kis rezdülésre oda kell figyelnem, de aztán Dió kezesbáránnyá változott és nagyon jó kis terepet mentünk. Utána jöttek az izgalmak, mert sikeresen lemerítettem az akksimat és rohannom kellett volna haza, mert a mosógép szállítók a kapuban toporogtak. Az egy órás terep volt a bemelegítés az autótologatáshoz.(Ezúton is örök hála a tologatóknak! :kocc: ) Mikor hazaértem levezetésként még volt mosógép emelgetés és nagytakarítás. Ennyit a pihenésrõl. Tegnap pedig Bíbor még mélyebbre lopta magát a szívembe! :ang: Szerintem aki egyszer felül rá, az beleszerelmesedik kicsit. (Mondom ezt annak ellenére, hogy a jobbkéz vágtám vmi fertelmes volt. De az meg nem a ló hibája!) Szóval nagyon jó kis edzés volt! Remélem, szombaton is lesz vmi kis sikerélményem!

#4731 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 8. - 12:04

Go Jucc, Go! ;) Szombaton megyünk mi is!

#4732 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 8. - 15:49

Bori, az igazságosztó, avagy ma megkaptam a magamét a munkából való lógásért Szóval az úgy volt, hogy a betegszabim 4. napján rendesen megyek ki lovagolni, ahogy kell és tartok a három sárga far felé, hogy az egyiket befogjam. Épp rakom a kötõféket Bíborra, amikor Bori tátott szájjal rendre utasítaná a jobbján álló Bíbort -aki fél órája már mellette szénázott, mé' pont akkor lett baja vele, nem tudom- csakhogy Bíbor már hátralépett, Bori feje meg akkorát lendült, hogy engem pont arcon terített. Felsõ fogsor a homlokomon, alsó a szám felett koppant. Szép látvány lehetett, ahogy a sárkány le akarja harapni a fejem, :D Fél perccel késõbb már úgy, de úgy szerettem volna kicsit megsimogatni a bakancsom orrával kedves Borbálát, de nem tettem. Már mindegy lett volna. Meg inkább nem bántom másnak a lovát. Pedig a múltkor kapott tõlem almát is (hogy ne böfögtesse már magát a kikötõben). Hát, nõtt egy hupli a homlokomon és kicsit bedagadt, felrepedt a szám felett. Egyébként csodás idõ volt, 0 fok körül, szikrázott a hó a napsütésben, láttam 3 rókát és sok õzet, jókat vágtáztam. Ennyi! :cool:

#4733 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 8. - 16:08

No comment. Jobbulást az új sérülésbõl!

#4734 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 8. - 16:18

A no comment után rakhatnál egy szmájlit legalább, hogy most utálsz, irigyelsz vagy egyetértesz Borival. :D

#4735 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 8. - 17:18

Jobbulást. (Azért a fõnöködnek találj majd ki valami elfoghadható indokot a sérüléseidre. A vírusus hasmenésre nehéz lesz ráfogni ;) )

#4736 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 8. - 17:21

:rolleyes: :huh: Bocsii! Naná, hogy melletted vagyok, nem a vérBorbála oldalán!! ;)

#4737 mzperiksz

mzperiksz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 174 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 8. - 22:14

Ezek biza a betegállomány veszélyei :dev:

#4738 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 9. - 11:15

Jobbulást Csuti! A szokásos elcsúsztál a fürdõszobában sztori, esetleg? :D Vagy azt még én találtam ki arra az esetre, ha a betegség alatt leesek a lóról? Már nem emlékszem. :D Vasárnap délelõtt lovi? PÉva? Sajnos az ünnepek alatt nem jött össze, jöttem-mentem, de most vasárnap bepótolhatnánk. Jön Zsuzsi barátnõm is a hõs pónijával is, aki megvédett Wapit és engem a vérebektõl.

#4739 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 9. - 11:31

Igen, ha nem dõlök ki addigra, akkor mehetünk! Rajtam most a megfázás jellegû tünetek burjánzanak :( De elég szívós állat vagyok, remélem :kv:

#4740 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 9. - 18:47

PÉva ne hagyd magad! Igyál neocitránt! :kv: Hú Zap, tényleg, veled aztán már jó rég lovaztunk! De PÉvával is össz-vissz csak egyszer az ünnepek alatt. A púpom még csak be sem lilult/zöldült. Úgy látszik elég kemény a fejem! :gm: Szóval nem fog kelleni álsztori. De a "nem emlékszem" tetszik a legjobban! :D Ma meglátogattam Vronyt és Tóth Lalát Csömörön a BL Farmon. A farm nagyon szép. Rendezett istálló, a fedeles is tuti, 2 oldalról szélvédett, egyik oldalán angolboxokkal. (Évek óta nem pucoltam/nyergeltem/tartózkodtam istállóban, ezért most fura, hogy lószagú lett a ruhám. :D) Belekukkantottam, hogyan dolgoznak a quarter és appaloosa western paccokkal. Karácsonyi bónuszként még egy terepre is kivitt Vrony az egyik kis gömböc félkóteren. Elöl kerek, hátul kerek, tényleg olyan, mint egy kisgömböc. Hú, de tud menni, vagyis gurulni! Nagyon szuper volt! Kicsit (vagy nem kicsit) béna voltam a lóhoz, dehát sosem tanultam westernben igazából, meg angolban is béna vagyok. :rolleyes: Ettõl függetlenül nagyon élveztem! A terep kicsit más, mint itt Vegas mellett. Dimbes-dombos, sok a szántó, de van erdõ is és a gyümölcsösben lehetett hosszan vágtázni a sorok között. Viszont egy kicsit szemetesebb a környék, mint errefelé. Hát így kell befejezni egy frankó 3 hetes év végi-eleji szünidõt! :cool: A vasárnapi terep nekem oké!

#4741 Nevzorov

Nevzorov

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 987 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 15. - 18:37

Sziasztok! Segítsetek plíz :) Olyan lovardát keresek a környéken, ami könnyen megközelíthetõ kocsi nélkül is. Tehát busz (Újpestrõl) vagy vonat (Nyugatitól) megálló mellett fekszik. Szeretnék hétköznap is kijárni, munka után, ehhez pedig mindenképp könnyen megközelíthetõ hely kell. Hétvégén oké az autó, (párommal kocsival tudunk menni) de nekem heti egy lovaglás nem elég :) (neki igen :) Dunakeszi, Göd, Fót, Veresegyház ezekre a helyekre gondoltam, ez van elérhetõ távolságon belül. Amúgy jó ideje olvasgatom ám a fórumot, de csak most regeltem fel. Ezt a régiós topikot elkezdtem legelejérõl végigrágni, nagyon tetszik, csak épp arra nem találtam meg a választ, hogy hova tudnék én kijárni. Még csak a harminc valahányadik oldalon tartok,úgyhogy nem vagyok naprakész, ki hova jár éppen :) Látom jó kis összeszokott társaság van itt, nagyon aktív a lovas élet. Ti hova jártok, és hogyan? kocsival? a Vegas Farm rettenetesen szimpatikus, de úgy tûnt kocsi nélkül bukó nekem... ha pár év múlva kiköltöznék Pestrõl ilyesmi helyen szeretném tartani a lovam :D (amúgy nem is vagyok pesti csak október óta...)

Edited by Nevzorov, 2009 január 15. - 18:39.

#4742 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 15. - 19:46

Szia Nevzorov! Üdv közöttünk! :)
Én is vidéki vagyok eredetileg. 2004-ben költöztem Pestre és eleinte, úgy fél évig vonattal jártam Gödre lovagolni, a Szálender lovardába. Ez olyan 10-15 perc sétára van az alsógödi vasútállomástól. Itt fõleg terepre jártam. Akkoriban lehetett angolban és westernben is lovagolni, most nem tudom. Aztán lett autóm és úgy jártam ugyanide. Majd hamarosan váltottam Vegas Farmra. (2 éve Fóton lakom, Vegastól 7 km-re, ez a legkirályabb!)
Aztán van Fóton 2 lovarda közel egymáshoz és olyan 10-15 perc sétára a Fótfürdõ vasútállomástól és kb ugyanilyen messze a fóti buszpályaudvartól. Az egyik a Határ-ranch, a másik nevét nem tudom, csak azt hogy a Norbié (Titanilla hirdetése a bértartós topikban). :)
Valóban Vegas kicsit messzebb van a vonat- és buszmegállóktól. :(
Vannak olyan helyek ahol meg lehet beszélni a tulajjal/oktatóval, hogy menjen ki érted a busz- vagy vonatállomásig! ;) (Gödön sokszor kijöttek értem.) Vagy a bértartótársakkal össze is lehet beszélni és egyszerre kimenni.

Azt nem írtad, hogy mik az igényeid: western/angol, pálya/terep, bérlovas vagy vagy saját lovad van.
Szerintem mindenképpen nézz be a lovas aprókba, a bértartás vagy lovagoltatás, lovasoktatás topikokba. Ott találsz hirdetéseket.
Ha valamelyik érdekel az általam említettek közül magánban le tudom írni, hogy hogy jutsz oda.

#4743 Nevzorov

Nevzorov

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 987 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 15. - 22:01

Szia Csuti! Magánüziket nyugodtan küldheted. :) Vegas Farmot mindenképp megakarom majd valamikor nézni, de akkor lehet az 7végi lehetõségnek marad csak :( igazából angolban lovazok, a westernt is szívesen kipróbálnám, kíváncsi vagyok rá, de nem tudom, hogy komolyabban bejönne-e. kemény pályamunka/terep egyaránt érdekel. a legfontosabb most a régi hibáim kijavítása. pl túlságosan kapaszkodom térddel, nem a ülök igazán a hátsómon, (rövid)vágtában sarkamat felhúzom. :S szóval jó lenne egy igazán jó oktató pályán. terepen rég voltam, (ahol most lovazok nincs sok zöld) de régebben voltak õrült terepeink. tavaly nyáron pl újrakezdõként a többéves törzslovasokkal egy csapatba kerültem, de még a párom is alig két osztály után, pedig korábban soha nem lovagolt, csak kiskorában voltizsált. szóval bekerültünk az õrült lovasok közé.azt azért nem kellett volna. padlógázon mentünk (kezdõként, ill újrakezdõként), erdõben 90 fokos kanyarral. a többieknek hiába mondtuk hogy mi még annyira nem tudunk...és fel se fogtuk hogy ezt talán nem kellene. aztán egy idõ után azt mondtam ok,akkor most már inkább jöjjön a pálya :) szal szeretnék megtanulni szépen lovagolni, és majd kényelmes terepeket menni.

#4744 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 8:51

Szia Nevzorov,

Üdv a háromszögben!
Hátulról kezdem, mert az utolsónak leírt történetedre reagálok. Az, aki terepen ezerrel rohan, az nem feltétlenül tud jól lovagolni. Nem az a "mûvészet" a lovaglásban, ha rongyolunk ezerrel, mert azt a ló magától is tudja. A szép összeszedett jármódok terepen is, különféle akadályok lekûzdése, vagy éppen olyan helyek megközelítése, ahol hajlítani, forgatni kell a lovat, vagy tolatni stb. Terepen ezek a "feladatok", amikben megmutatkozik a lovas tudás. Ne mérd magad a rohanókhoz, nem cél azt a szintet elérni. A jó lovas mindig képzi magát, nem ciki pályán lovagolni.

A Csuti által leírt helyek közül a Szálendert nem ismerem, csak tudom hol van. Határ-tanyán voltam sokáig a lovammal (Fót), aztán költözött az állat Vegas mellé, a Blue-tanyára. Ott is van rendszeres oktatás, mint ahogy Vegason is rendszeresen tartanak edzést. Tény, hogy ezek a helyek nincsenek közvetlenül a tömegközlekedési eszközök közelében, de éppen ez az elõnyük is.
Fóton a Norbi féle tanyának is pontosan ismerem a helyét, de nem ismerem az ott folyó oktatást.

Egyébként a környék tele van szórva lovardákkal, tanyákkal, de ismeretlenül egyikrõl sem tudok felelõsséggel nyilatkozni.

Jó keresgélést!

Szerk: Nem tudok írni

Edited by iBIza, 2009 január 16. - 8:52.

#4745 Nevzorov

Nevzorov

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 987 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 9:33

Szia Ibiza! Igazából egy idõ után már majdnem elvette az egész a kedvemet a lovaglástól. pl soha nem könnyítettem ki korábban vágtában, (pályán csak rövid vágtát tanultam) de itt kénytelen voltam magamtól rájönni, hogy hogy kell, mivel már kiülhetetlenül rongyoltak a lovak. Nem a lovarda oktatója a hibás, mert õ megkérte a törzsvendégeket, hogy figyeljenek ránk, ne õrültködjenek, mi is szóltunk, hogy inkább nem megyünk velük, ha száguldozni akarnak, inkább itt maradunk pályán. mondták, hogy persze persze, akkor csak lájtosan, de úgyanúgy száguldoztak. egyszerûen az alaptempójuk volt más. amit ezeken a terepeken megtanultam: túlélni :) mikor az oktatóval mentünk ki csodálatos volt, mintha hintaszékben vágtáztunk volna. mikor az az oktató elment onnan, egyértelmû, hogy mi is elmentünk. megint kihagytam egy évet. idén (mármint tavaly idén jajj hogy mondjam 2008 :P) nyártól pedig pályázok. ma is megyek pacizni amúgy! úgy várom. vasárnap voltam utoljára, de akkor inkább egy pónit próbáltam ki. inkább csak poénból, mert soha nem ültem ilyen kis pónin. kérdeztem is, hogy ez nem állatkínzás-e, biztos elbírnak-e azok a lábacskák, de tényleg éreztem,hogy könnyedén cipel. a tanügetése elképzelhetetlenül, megdöbbentõen kényelmes volt. a vágtája rohanósnak tûnt, de csak az apró lábai miatt. de ma lovazni akarok :)

Edited by Nevzorov, 2009 január 16. - 9:34.

#4746 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 10:57

És most hová jársz? Miért keresel másik helyet ? (Már ha publikus az indok...) Felelõtlen viselkedés, ha valaki nem figyel csapatban a másikra. Pláne nem az lenne a cél, hogy valaki elveszítse a kedvét a lovaglástól... Egy terep számomra úgy élvezetes, ha nem a stresszrõl szól. Ettõl még nem azt jelenti, hogy vánszorgunk. Jedi lovam amúgy is strapabíró, kimehetnék vele a világból. De azt is csak kényelmesen. ;) A lónak is az a jó, ha nem kell stresszelnie (márpedig a rohanás az az!). Ha nyugodt, akkor szívesebben dolgozik, ami az embernek is sokkal kényelmesebb. Aki meg a lovaglásban a sebesség okozta izgalmat keresi, az üljön motorra. A ló nem gép, és a hajszolás nem tesz jót az egészségének. (Gondolom azok a "törzsvendégek" nem a saját egy szem lovukon mentek ki, különben jobban vigyáztak volna a hátasokra is.)

#4747 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 11:13

Nevzorov, üdv a síkidomban! Nekem is voltak hasonló élményeim (kamikáze terepek passzív résztvevõjeként), és utólag visszagondolva konstatálom: sokszor leizzadhatott az Õrangyalom... Ha itt a környéken ajánlhatok edzõt (angol stílusban): Nikol és Fruzsi a Vegas farmon. Ha becsatlakozol hozzánk terepre, megígérhetem, hogy mi (Csuti, Zap, Eva - a teljesség igénye nélkül) elég kényelmeseket alakítunk. Kiöregedtünk már a deszant-stílusból ;) Vagy bele sem nõttünk... :kir: De a 24 fõs (12*4 + 12*2 lábnyi) csapattal túrázni is kellemes élmény volt, úgy vettem, észre, itt nem nagyon vadulnak a bajtársak/bajtársnõk hála az égnek :kv: Sok kellemes lovas élményt Nektek itt a régióban! PÉ Iza, én még motorozni is csak 80-90-nel szerettem :D így... meg így : :cool: Tiszta nyugdíjasklub :gm: jav: egoista véletlenszmájli

Edited by pudleinere, 2009 január 16. - 11:14.

#4748 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 11:20

:D Hétvégén megyek nyugdíjaskodni, remélem már használható a talaj! (van valakinek infója? meg a megközelíthetõségrõl?)

#4749 Nevzorov

Nevzorov

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 987 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 11:31

November óta a kisfedeles bérlovardába járok a Tatiba. hétköznap is megközelíthetõ lovardát akartam, ez volt az. gondoltam megnézem, aztán végülis az oktató lány nagyon nagyon szimpatikus, miatta maradtam ott, de terep az ugye egyáltalán nincs. fura volt hogy itt a fórumon a Tatter az olyan mint valami káromkodás, de gondolom az angolos szinonimájaként használjátok? :) én nem akarom "összecsomagolni" a lovat, pontosabban szeretném megtanulni, hogy majd késõbb elfelejthessem :) :) :) ohh nagyon szívesen mennék majd valamikor terepre veletek. Milyen a talaj, tudtok ilyenkor is lovazni? Ja megjegyezném hogy a kisfedeles külön van a nagytól. Itt van szalma lovak alatt, szénát zabot sem sajnálnak tõlük. :) Nem olvastam el a Tatis fórúmot de ott eléggé szidják az intézményt. az tény hogy szegény lovak nem látnak zöldet, na de ez egy másik fórum témája... Ne essetek nekem, hogy hova járok! :)

Edited by Nevzorov, 2009 január 16. - 11:36.

#4750 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 11:33

fura volt hogy itt a fórumon a Tatter az olyan mint valami káromkodás, de gondolom az angolos szinonimájaként használjátok? :)

Volt egyszer a "tatteros köcsög", meg a "bunkó veszkós". Ez egy régi vicc a fórumon. :D

Vasárnapi szelíd motoros terepre megyek én is! Délelõtt?

#4751 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 11:34

A talaj többnyire homokos, de a nagy hidegekben (értsd kitartó -5 és hidegebb) ugye ez is megkeményedik. Ennek ellenére vannak olyan dugi helyek, amiket elég jól süt a Nap, és akkor szupereket lehet rajtuk trappolni :) Tehát a válasz: igen! naná, hogy télen is! ;)

#4752 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 11:49

Tanusíthatom, hogy a nevezett egyének valóban nem rohanósak! :ang: (Lovagoltam velük.) Sõt, az egész Vegas csapat nem a rohanós, hanem az egymásra odafigyelõs kategóra. (Pl. Adriennék sem az eszeveszett rohanásról, hanem a hosszabb távokról a lendületesebb iramról híresek.) Ugyanez igaz a Blue tanya lovas közönségére is. Ott sem divat az "ereszd-el-a-hajamat" stílus. Nanená, hogy lovagolunk télen is terepen. :yeah: Persze nem ugyanolyan, mint nyáron, de éppen ez a szépsége. Meg lehet találni a legnagyobb télben is az olyan talajokat, ahol vágtázni lehet - igaz rövidebbet és lassabbat, mint nyáron, de nem baj. Lehet viszont sokat ügetni és mégtöbbet lépni. Azt is élvezzük ám. :yeah: Felénk nincs ellentét, hogy "tatteros" vagy "weszkós". Amatõr hobbilovasok vagyunk a legtöbben, és senkit sem szóltak meg eddig a felszerelése miatt. Felõlünk akár csikósnadrágban vagy bõrzekében is lehet valaki, lényeg, hogy szeresse a lovát és a lovaglást. :) Kiegészítés: még az sem lehetetlen, hogy vasárnap délelõtt csatlakozom hozzátok egy nyugdíjasra :D .

Edited by iBIza, 2009 január 16. - 11:52.

#4753 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 11:57

Apró popó, felszerelés, és ruházat!!! Felengedtünk egy lufit a szilveszteri túrán, hogy mi a vélemény egy beöltözõs farsangi lovas eseményrõl...? Akkor ott pozitív visszajelzések érkeztek... Ja, kábojnak és kágörlnek csak a """tatterosok""" öltözhetnek ;) ! Ti benne lennétek egy ilyen mókában?

#4754 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 11:59

Vasárnap délelõtti szötymörgés nekem is oké! :) Hánykor? Farsang is oké! :kocc: A mikulás túrán is be akartam öltöztetni Dömét szaloncukornak, de aztán mégse. Pedig jól mutatott volna! :D

#4755 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 12:04

Beöltözni? Abban vagyok a legjobb :dev:

#4756 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 12:06

Örülök neki! Majd ha már nagyon összeszokott a cspat, megpróbálhatunk egy nyári leöltözõst is, de talán ezzel mág várjunk ;) Jóvanna, csak vicceltem! (ezt javítottam)

Edited by pudleinere, 2009 január 16. - 12:16.

#4757 Nevzorov

Nevzorov

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 987 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 12:16

Kiskoromban télen a pálya szélét szalmával szórták le, úgy lovaztak. Akkoriban nem is voltam soha beteg, télen nyáron kint voltam a lovaknál. segítettem egész nap, és cserébe lovagolhattam. akkor majd valamikor megnézzük ezt a Vegas farmot. párommal, mert én sajnos nem vezetek. :) jogsim van, de pl 150km/h nél elájulok. ez nem vicc :) gondolom terep elõtt persze azért ránk néznek párszor, mégis kik vagyunk, honnan jöttünk, megmaradunk-e a lovon, vagy csak fényképen láttunk még olyat.

Edited by Nevzorov, 2009 január 16. - 12:17.

#4758 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 12:30

Hozzáértõ és megbízható az oktató gárda, garantálom! Én is valahogy így nyomtam, évekig. Esõben, hóban, szélben, fagyban is, egyedül, sárga busszal (13 éves kortól korlátlanul :D ). De nem bántam sose, sõt... ! Acélosodik az ember :kir:

#4759 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 12:39

Én is (csak 16 éves koromtól) Dunaújváros-Mezõfalva/Kisapostag Volán viszonylaton, néha stoppal is. :D És fûtetlen öltözõben milyen gyorsan lehetett átöltözni! És tényleg sosem voltam beteg!

#4760 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 12:44

Mi mindannyian Hõs(n)ök vagyunk!