Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Furioso

• Please log in to reply
10739 válasz a témához

#4721 Tánczos Anikó

Tánczos Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 846 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 19:20

Csendes, én az általad említett rendezvényekrõl nem is hallottam. Nem tudom a többiek tudtak e róla?

Kedves Ági!
Bevallom meglep, hogy Te aki ilyen jól ismered a fajtát nem hallottál ezen rendezvényekrõl! :eek:
Hoztam pár képet ízelítõnek:
Posted Image
2002. aug. 18. Orosházi XXXIV: Nemzetközi Lóverseny napja, Furioso- north star fajta síkversenye.
Posted Image
Forrás: Lovas Nemzet 2002. október

#4722 Tánczos Anikó

Tánczos Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 846 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 19:33

A váli tenyészszemléket a Champex kft. ; Vígh László tenyésztõtársunk szervezte. Íme pár pillanatkép a 2002 õszi szemlérõl:

Posted Image

Posted Image
Fotó: Vígh Dániel

Váli szemle 2003 õszén, fotó: Novák Pál:
Posted Image

Posted Image

Posted Image

#4723 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 19:33

Naná,hogy elsõ helyen az Apaji ló :yeah:

#4724 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 20:55

A váli tenyészszemléket a Champex kft. ; Vígh László tenyésztõtársunk szervezte. Íme pár pillanatkép a 2002 õszi szemlérõl:

De jó!!! Ezeket a képeket hol rejtegetted idáig? :yeah:

#4725 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 20:56

Ha lesz konkrétum, idõ, hely és cél, szóljatok, megyek és meghallgatom az igét. :kir:

#4726 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 21:09

Hát ezekrõl a rendezvényekrõl lemaradtam. Te ott voltál Anikó? Bereki, nem tudok még a kérdésedre válaszolni,mert gyerekekkel szívesen mennék, de Leila a gyerekló, kakasléptû,nem hiszem hogy nagy sikere lenne, vagy csak kinevetnék egyes" intelligens " társaink. Shadow-t szívesen vinném ha lesz rá lovas.

#4727 Csendes

Csendes

Új vendég

• Fórumtag
  • 19 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 10:08

Posted Image

Posted Image
Fotó: Vígh Dániel
Váli szemle 2003 õszén, fotó: Novák Pál:
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Igen, ezen rendezvények szép emlékek jelenleg, folytatni kellene a lovaink érdekébe! A tenyész szemlékre ki írt húzóvizsga, 4 km-es ügetõteszt, szabadonugró,mind arra irányult, hogy kis költséggel, kisebb lovas képzettséggel is belehessen mutatni lovainkat.Ezen feladatok, az egykori ménesi kipróbálásban is szerepeltek.Vásárhelyen elindult,mûködött egy darabig, de a részvétel mindig problémás volt és nem folytatódott.A lovainkról, így állomány szinten, nincs információja senkinek, kivétel aki versenyeztetni tudja lovait. Ha évente,csak egy alkalommal is, egy lóval jelentkeznének a tulajdonosok..-és mindegy,hogy gyermek, vagy felnõtt mutatja be,valamilyen feladatba-már rég tudhatnánk kancáink képességét,tenyészértékét és talán egységesebb lenne az egyesület. Ma, csak a "baráti közzösségek" tudják egymás lovait értékelni, de ez a fajtának kevés!A pontos és precíz szervezés pedig mindig fontos,hogy mindenki jól érezze magát, az eredmények pedig midig pillanatnyi állapotról szólnak, képességek és képzettségi szinten belül, amit az akkori bírálatról el kell fogadni!Köszönöm a fotókat, és örülök, hogy ez a téma nem csak, engem érdekel!

#4728 bolondtraktoros

bolondtraktoros

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 63 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 12:17

Igen folytatni kéne a lovak kipróbálását, de jó lenne olyan helyszín is, ami valamennyire az ország közepén van, elérhetõ a Dunántúlról és az Alföldrõl is. Jó lenne a kancákat is használatban elbírálni.

#4729 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 12:18

Igen, ezen rendezvények szép emlékek jelenleg, folytatni kellene a lovaink érdekébe! A tenyész szemlékre ki írt húzóvizsga, 4 km-es ügetõteszt, szabadonugró,mind arra irányult, hogy kis költséggel, kisebb lovas képzettséggel is belehessen mutatni lovainkat.Ezen feladatok, az egykori ménesi kipróbálásban is szerepeltek.Vásárhelyen elindult,mûködött egy darabig, de a részvétel mindig problémás volt és nem folytatódott.A lovainkról, így állomány szinten, nincs információja senkinek, kivétel aki versenyeztetni tudja lovait. Ha évente,csak egy alkalommal is, egy lóval jelentkeznének a tulajdonosok..-és mindegy,hogy gyermek, vagy felnõtt mutatja be,valamilyen feladatba-már rég tudhatnánk kancáink képességét,tenyészértékét és talán egységesebb lenne az egyesület. Ma, csak a "baráti közzösségek" tudják egymás lovait értékelni, de ez a fajtának kevés!A pontos és precíz szervezés pedig mindig fontos,hogy mindenki jól érezze magát, az eredmények pedig midig pillanatnyi állapotról szólnak, képességek és képzettségi szinten belül, amit az akkori bírálatról el kell fogadni!Köszönöm a fotókat, és örülök, hogy ez a téma nem csak, engem érdekel!

Válon amúgy én is voltam 2003-ban, a választási méncsikómat szemléztettem....
Sajnos a terepvizsgát nem láttam, ha jól dereng az másik napon volt. Nagyon kellemes hangulatú rendezvény volt, kiemelném Vigh Laci házigazdai szerepét, aki ennek záloga volt.

Szerintem is szükség lenne évente legalább két helyszínnel (a könnyebb megközelíthetõséget is szempontul véve a két országrészben kijelölve) hasonlók szervezésére.......esetleg nem csak a szakmai, hanem a tágabb közönség számára is meghirdetve. Ezzel is támogatva a fajta népszerûsítését.

#4730 ancsapancsa

ancsapancsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.894 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 12:56

Igen folytatni kéne a lovak kipróbálását, de jó lenne olyan helyszín is, ami valamennyire az ország közepén van, elérhetõ a Dunántúlról és az Alföldrõl is. Jó lenne a kancákat is használatban elbírálni.

Jó lenne,ha Apajt végre megint olyan ember vezetné,aki ért a lovakhoz és szereti õket,az ideális helyszín lehetne.

#4731 Vicomte

Vicomte

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 144 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 13:05

De jó olvasni és ilyen sok képet látni ezekrõl a rendezvényekrõl! Bárcsak megint lennének, akár több helyszínen is!
Vál pláne közel is van hozzám... :D
Tényleg jó ötlet lenne bemutatni a lovakat. Különben (bár asszem ezt már írtam korábban) csak az én környezetemben van vagy 5-6 furi, akik mennek bemutatón, lovasíjász lóként, huszárok alatt stb. Bár nem 160-as pályákon ugrálnak (mondjuk ki sem lettek úgy próbálva), de azért õk is népszerûsíthetik a fajtát, hiszen egyrészt látványosak a bemutatók, másrészt az is látszik, hogy nyugodt, megbízható hátasok, amilyenre a legtöbb embernek a "mindennapi lovazásban" szüksége van.

Roli, Bereki, Ezüstliliom, Naatha, Vicomte : Érdekelne hogy milyen szakágban szeretnétek esetleg lovaitokat bemutatni és kipróbálni. Csak furioso lovakat lehet hozni. Ez most róluk szól. :)

Hát én max. körbeügetném-vágtáznám a pályát, esetleg 1-2 db 80cm akadályt átugranék Bajánnal :gm: .
Sajnos - nem a ló hibája - ennél többet nem tudunk mutatni, a lovaim szinte csak terepre járnak.
Bár nyilazni lehet a hátáról, meg bemutatózni is lehet vele.
Ajsa meg ugye még csak totál alapszinten van belovagolva, meg most fog elleni, de õ majd jövõre akár szerepelhetne is majd...
De ettõl függetlenül jól hangzik a rendezvény, sok sikert hozzá (ha lejutok persze szívesen meg is nézem)!

Vicomte!
Szerintem ez egy nagyon jó ötlet! :)
Milyen ló fogja a furioso fajtát képviselni?
Szerintem ezt a rendezvényt is szerepeltetni kéne az egyesület honlapján is!
Nektek is sok sikert! :yeah:

Remélem tényleg beveszik a programba, ha igen, akkor szerintem is fel kéne tenni a honlapra is. Majd ha tudok pontos info-t, akkor azonnal megírom.
Még nem tudom, ki lesz a bemutatandó furi, talán Baján, de lehet Hegedûs T.-nak a gyönyörû kancája, nagyon szép az a ló. Ajsa alatt csikó lesz, bár Bia nincs messze (8km), de nem tudom kéne-e nyúzni.

#4732 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 13:13

Remélem, jól sikerül a rendezvény, fotózz sokat! És kérünk pontos infókat, mikor, hol, akinek van ideje, el tudjon menni. :) Sok sikert!

#4733 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 20:52

A Kék Tó Fesztivál a Vásárhelyi Hagyományõrzõ Hetek keretében kerül megrendezésre, rengeteg kísérõ programmal, bár elsõsorban a lóra lesz kihegyezve(vásárhelyi tájfajtára).
Most még csak nagy vonalakban tudok írni a tervezett programokról.
Versenyszámok: Fogathajtás,távlovas verseny( 20 km), tájékozódási verseny,lovastorna, szánhúzás,családi vagy csoportok csacsi versenye
Lehet hozni csikós kancákat , kanca is csikó is hivatalos bírálatot kap
kísérõ programok.(a programok több helyszínen zajlanak)
Népdalcsoportok,Rock koncert, DJ is lesz 50, 60, 70-es évek slágereivel,tangóharmonikás,sámán dobosok, fellépnek a Vásárhelyi Pálffy huszárok:huszár virtus,avarkori harcosok bemutatója, patkoló kovácsok koncertje, és még sok minden.Bárkit szeretettel várunk rendezõnek, ha bármi ötletetek van FIATALOK most bárki kibontakozhat, ha valaki szeretne bármilyen programot behozni,lehet vagy versenyszámot furiosonak...lehet , .......még mindig várjuk ötleteiteket.
Kucsora István felajánlja az egyesület tagjainak önköltségi áron való fedeztetést (10000 ft) 4 ménjével
http://www.kektoimenes.hu/index.php
Kucsora István 703823919

Edited by Backnight, 2010 március 7. - 20:58.

#4734 roli

roli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 402 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 7:44

Roli, Bereki, Ezüstliliom, Naatha, Vicomte : Érdekelne hogy milyen szakágban szeretnétek esetleg lovaitokat bemutatni és kipróbálni. Csak furioso lovakat lehet hozni. Ez most róluk szól. :)

Köszönöm, de ebben az idõpontban sajnos fél napra sem tudok elszakadni a munkámtól, de sok sikert és jó szórakozást mindenkinek!

Edited by roli, 2010 március 8. - 7:44.

#4735 Kis Mihály

Kis Mihály

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 91 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 10:09

En is koszi!
Bar en meg korabbra gondoltam.Sajna az eszem(noteszem)Mo-n maradt :( .
Az Aranyagi Tilda mamaja a NST-V utan nem karcagi tenyesztesu veletlenul?Tudhatunk a szarmazasarol tobbet?
A Tilda nekem igazan tetszik :) Sok oromet hozza!

Tilda tudomásom szerint az Aranyági ménesbõl származik az apja valóban Fáraó az anyja Topáz ( North Star VI x Türkiz). Tüskével egy család.

#4736 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 11:50

Tilda tudomásom szerint az Aranyági ménesbõl származik az apja valóban Fáraó az anyja Topáz ( North Star VI x Türkiz). Tüskével egy család.

Igen, a nevében is benne van" Aranyági", Kucsora István tenyésztette.

#4737 Tánczos Anikó

Tánczos Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 846 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 15:15

A Kék Tó Fesztivál a Vásárhelyi Hagyományõrzõ Hetek keretében kerül megrendezésre, rengeteg kísérõ programmal, bár elsõsorban a lóra lesz kihegyezve(vásárhelyi tájfajtára).
Most még csak nagy vonalakban tudok írni a tervezett programokról.
Versenyszámok: Fogathajtás,távlovas verseny( 20 km), tájékozódási verseny,lovastorna, szánhúzás,családi vagy csoportok csacsi versenye
Lehet hozni csikós kancákat , kanca is csikó is hivatalos bírálatot kap
kísérõ programok.(a programok több helyszínen zajlanak)
Népdalcsoportok,Rock koncert, DJ is lesz 50, 60, 70-es évek slágereivel,tangóharmonikás,sámán dobosok, fellépnek a Vásárhelyi Pálffy huszárok:huszár virtus,avarkori harcosok bemutatója, patkoló kovácsok koncertje, és még sok minden.Bárkit szeretettel várunk rendezõnek, ha bármi ötletetek van FIATALOK most bárki kibontakozhat, ha valaki szeretne bármilyen programot behozni,lehet vagy versenyszámot furiosonak...lehet , .......még mindig várjuk ötleteiteket.

Kedves Ági!
Ha már így buzdítasz mindenkit arra, hogy bátorkodjon ötleteivel, kérdéseivel...stb. elõállni, nekem lenne pár kérdésem...
Bár nem konkrétan a rendezvény "mûsorszámaival" kapcsolatosak...
Maximálisan egyetértek Csendessel abban, hogy a "a pontos és precíz szervezés pedig mindig fontos,hogy mindenki jól érezze magát..."
Ilyen szempontból a látszólag mögöttes, de mégis elsõrangú fontosságú dolgokról szeretnék kérdezni.
Milyen feltételekkel fogadják a lovakat Kék Tón? Boxos elhelyezés, vagy állás? Milyen takarmány lesz biztosított? Mit kell magunknak vinni? Hány vendéglovat tudnak így elhelyezni?
Lovasoknak, lótulajdonosoknak, érdeklõdõknek milyen szálláslehetõségek, étkezési lehetõségek...stb. biztosítottak? Van e ott egyáltalán helyben szállás, vagy arról nekünk magunknak kell gondoskodni? Ha van milyen?
Nekem pl. 3 kis gyerekkel ha bárhová elmegyek 3-4 napra nem mindegy, hogy hol szállok meg és milyen feltételekkel! De kérdéseimet általánosságban értve, minden érdeklõdõre vonatkoztatva tettem fel!

Szerintem ilyen dolgokkal mindenki szeret elõre tisztában lenni, mielõtt arról döntene, hogy el megy-e egy jónak ígérkezõ többnapos rendezvényre! :)

#4738 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 15:57

Kedves Anikó! Természetesen most van a felkészülési idõszak, ezért is írtam, hogy még elég képlékeny a dolog. Lesz boxos elhelyezés,most kb. 12 box van, de aki elõre ,idõben jelzi annak tudnak csinálni hasonló boxos elhelyezést, mint az Aranyági kiállítói területén volt. Állásokban kb. 60 lovat tudnak most elhelyezni, de ha több az igény megoldják. A lovak kapnak mindent feltehetõleg, szénát-zabot. Van lehetõség sátorok, lakókocsik felállítására, áram odavihetõ. Zuhany+Wc kialakítva. Egyéb szálláslehetõség bent a városban. Panziók. Ezek 8-10- percre vannak kocsival a tanyától. Vagy még annyi se. Panziók elérhetõségét majd belinkelem.Több pecsenyesütõst és vásározót is meghív Pista, kajában nem lesz hiány. De lesz fõzõverseny is.

#4739 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 16:06

speciel én a mikorra se találom a választ.

#4740 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 19:04

speciel én a mikorra se találom a választ.

Most lehet , hogy félreértem, de ezt nekem írtad? Olvass vissza és megtalálod a választ, de lásd kivel van dolgod bemásolom, hátha esetleg más sem olvasta és szintén nem találja:
hozzászólás 2010.03.06, 10:43
Post #4707

Törzsvendég

Csoport: Fórumtag
Tagszám: 10873

-----

A következõ rendezvényekre szeretném felhívni a figyelmeteket! Mindenkit szeretettel vár a rendezõség!
2010. ápr. 23.-24.-25. Állattenyésztési Napok Hódmezõvásárhely!
Az Állattenyésztési Napok rendezvényt ismeritek, a program majd megjelenik.

Kék Tó Fesztivál Hódmezõvásárhely
2010.jún. 24.-25.-26.-27. 4 napos kifejezetten a Furioso fajta bemutatására, szerepeltetésére és kipróbálására épülõ 4 napos rendezvény.
Minden fiatal, aki nem hivatásos versenyzõ , az is lehetõséget kap lovának kipróbálására , bemutatására.
Lesz tájékozódási verseny, távlovas verseny, gyerek ügyességi verseny és minden ötletet még szívesen fogadunk. pl. Robina az általad elképzelt versenynek is adnánk a helyszínt. A program most van kialakulóban várjuk az ötleteket és a jelentkezéseket. smile.gif
4 napos kötetlen szórakozás, lovaink bemutatása és kipróbálása és népszerûsítése a cél.
User is online!Profile CardPM

Go to the top of the page
+Quote Post

#4741 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 9. - 10:25

Kucsora István felajánlja az egyesület tagjainak önköltségi áron való fedeztetést (10000 ft) 4 ménjével
Kucsora István 703823919

Ez a rendezvény idejére szól?!

#4742 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 9. - 11:37

Jé. Színformalista vagyok.

#4743 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 9. - 14:10

Ez a rendezvény idejére szól?!

Nem csak a rendezvény idejére, hanem ebben az évben, 2010.május 10.-ig é Július 15.-tõl év végéig

#4744 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 9. - 17:23

Na, ki jön holnap ménvizsgára?!

#4745 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 9. - 17:43

Nem csak a rendezvény idejére, hanem ebben az évben, 2010.május 10.-ig é Július 15.-tõl év végéig

A fél lusitano-ra is él a kedvezmény?

#4746 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 9. - 17:48

Találtam egy kis olvagatnivalót.......ha még nem volt.

Fogathajtóhírek

Szerintem nagyon jó, gondolatébresztõ cikkek olvashatók az oldalon.

#4747 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 10:44

A fél lusitano-ra is él a kedvezmény?

Kérdezd meg 703823919

#4748 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 15:01

Jé. Színformalista vagyok.

Látom a belinkelt oldal nem kavart nagy port, pedig NEM csak fogatlovakról van benne szó.......sõt.

A lovak kiválasztása címû cikkbõl idéznék:

"A formalizmus csapdája:
Korábban – ma már talán kevésbé – sokszor estek a lótenyésztõk a formalizmus (a szinformalizmus) csapdájába. Amikor a szépséget, a „szépségideált” minden egyéb érv nélkül a valóságos teljesítmény elé helyezték.
Kerülendõ, nagy hiba!

Forrás: Horn Péter (munkatársa: Fehér Károly): Állattenyésztés (1) Mezõgazda Kiadó, 1995.
Bodó Imre – Hecker Walter: Lótenyésztõk kézikönyve, Mezõgazda Kiadó, 1992."

Nem szeretném újraindítani a vitát a szürke színrõl a fajtában, de akkoriban még nem fórmoztam, így egy gondolat erejéig szeretném körülírni a véleményem.

Mivel én kutyát is tenyésztek - magyar vizslát - eszembejtott egy szemléletes párhuzam.

A standard szerint színe: "zsemlesárga különbözõ árnyalatai"
Ez gondolom nem újdonság........vajon mi jutna eszünkbe, ha játnánk egy mondjuk fekete kutyát? Biztos nem az, hogy jé, egy magyar vizsla! Esetleg kiderülne, hogy remek adottságai vannak, kíválló vadászkutya, stb. sõt, papír szerint mégiscsak vizsla........nyilván egyértelmû lenne hogy valami más fajta bekeverésével nemesítettek rajta. (Ez a fekete szín öröklödésmenete miatt - domináns a sárgával szemben - teljesen egyértelmû).

Azonban vizslában is történtek cseppvérkeresztezések, többek közt pointerrel, aminek célja többek közt a vadmegállásra valom hajlam erõsítése, a vágtában való keresés fixálása és egyes anatómiai hibák kijavítása volt (vizslában a pointer olyan, mint lótenyésztésben az angol, vagy arab telivér)

Igen ám, de a pointer fehér foltokat is örökít, ami pedíg a magyar vizslában nem kívánatos.

Mivel ezektõl a jegyektõl generációk múlva is meglehetõsen nehéz megszabadulni, a mai standard így fogalmaz:

"Kisebb fehér folt - max. 5 cm átmérõjû -, vagy tûzés a mellen, toroktájékon és az ujjakon nem tekinthetõ hibának."

Tehát, a tarkák nem, de az ilyen kisebb jeggyel rendelkezõ kutyák továbbtenyészthetõk, gond nélkül törzskönyvezhetõk.
Ismerek olyan ortodox felfogású vizslást, aki ennek ellenére az alomban megszületõ kölykök közül a legkisebb fehér jegyet sem tûri meg, az ilyen kölyköket selejtezi........tehát tulajdonképp színformalista, mert lehet, hogy a legjobb adottségú kutyáknak nem ad esélyt a felnevelkedésre......

Végsõ soron Mókus77 véleményével értek egyet, aki úgy foglalt állást (bocs, nem keresem ki a hozzászólását), hogy a kockázatok és mellékhatások mérlegelésével :D lehet szürke egyedekkel tenyészteni, de ha a csikó nem a fajtában (eredetileg) elfogadott színû, akkor ne kapjon furioso bélyegzést.......

Uff én beszéltem! :cool:

#4749 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 15:46

várom már a tarka frízeket meg a fekete gidránokat :F viccen kívül, a ménvizsgáról Stallion nevû barátosném lesz szives beszámolni, UGYEEEE? :dev:

#4750 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 16:08

Tényleg nem értem a vitát,az a szegény szürke fedmén már elpusztult,a többi pedig pej,amiket felajánlottak a kedvezményes fedeztetési lehetõségre.Miért a szürkén vitáztok,hisz nem is él már.

#4751 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 16:11

Tényleg nem értem a vitát,az a szegény szürke fedmén már elpusztult,a többi pedig pej,amiket felajánlottak a kedvezményes fedeztetési lehetõségre.Miért a szürkén vitáztok,hisz nem is él már.

Hol itt a vita? Én pl. egyetértek Mókussal!
Igazából elvi állásfoglalásnak szántam a hozzászólásom, nem a fennti mén kritikájaként. (egyébként van szürke mén ivadéka)
Sajnálom, ha nem sikerült pontosan fogalmaznom.......

Edited by Bereki, 2010 március 10. - 16:16.

#4752 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 18:17

A szürkén szerintem már nagyjából túl vagyunk......... de az a félig spanyol félig furdancs hátterû....... és még fedengedélye is van.......... na az kéééééééééééééész! Húhhhh a vizsgán hideg volt... nagyon fáztunk! A Gyurika meg ügyes volt!!! Csak úgy röpült mint a föcske :) Az persze klasszikus, h pont rosszkor kell ütni "a segítõknek"..... na meg még mindig ezek a ponyvás rudak vannak.... én azon csodálkozom, h még nem küldte el valaki nagyobb hangú mén tulajdonos "ezeket" a francba....

#4753 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 18:20

Na, akkor nem maradtam le semmirõl.

Most lehet , hogy félreértem, de ezt nekem írtad? Olvass vissza és megtalálod a választ, de lásd kivel van dolgod bemásolom, hátha esetleg más sem olvasta és szintén nem találja:
hozzászólás 2010.03.06, 10:43
Post #4707
Törzsvendég
Csoport: Fórumtag
Tagszám: 10873

-----

A következõ rendezvényekre szeretném felhívni a figyelmeteket! Mindenkit szeretettel vár a rendezõség!
2010. ápr. 23.-24.-25. Állattenyésztési Napok Hódmezõvásárhely!
Az Állattenyésztési Napok rendezvényt ismeritek, a program majd megjelenik.

Kék Tó Fesztivál Hódmezõvásárhely
2010.jún. 24.-25.-26.-27. 4 napos kifejezetten a Furioso fajta bemutatására, szerepeltetésére és kipróbálására épülõ 4 napos rendezvény.
Minden fiatal, aki nem hivatásos versenyzõ , az is lehetõséget kap lovának kipróbálására , bemutatására.
Lesz tájékozódási verseny, távlovas verseny, gyerek ügyességi verseny és minden ötletet még szívesen fogadunk. pl. Robina az általad elképzelt versenynek is adnánk a helyszínt. A program most van kialakulóban várjuk az ötleteket és a jelentkezéseket. smile.gif
4 napos kötetlen szórakozás, lovaink bemutatása és kipróbálása és népszerûsítése a cél.
User is online!Profile CardPM

Go to the top of the page
+Quote Post

Messzebb nem találtatok helyszínt?

#4754 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 18:43

Messzebb nem találtatok helyszínt?

Szerintem Vásárhelyhez kifejezetten közel van... :D

#4755 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 18:47

Jah, nem mindegy, honnan nézzük....

#4756 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 19:51

Találtam egy kis olvagatnivalót.......ha még nem volt.

Fogathajtóhírek

Szerintem nagyon jó, gondolatébresztõ cikkek olvashatók az oldalon.

Jelentem, nekem tetszett, még meg is könyvjelzõztem! :D

A szegény halott szürke teljes furioso pedig nem egyenlõ a fél-lusitanoval, aminek a fedengedélye jogosan kavart nagy port. Bár ha meggondolom, lehetne alá kancát küldeni, a fajta kialakulásának megfelelõ ex-situ tartásmódba pár hónapra, had edzõdjön. :D :D

Mi anno a ménvizsgáinkon az összes csujogató embert megkértük a távozásra, és az az egy szem ember vezényelte a lovat, aki fel is készítette. Az elsõ alkalommal szükség volt némi rábeszélõ hangerõre, de az STV II, III-on már rutinosan levonultak a színrõl, amikor mi következtünk. :D Talán ezért szerepelt a ló normálisan. Most már más világ van, a magán méneknél jogod van hozzá, hogy nem kéred a segítséget.
De én szeretek ott lenni, mindig poén.

#4757 bolondtraktoros

bolondtraktoros

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 63 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 20:54

Kucsora István 703823919

Bocs, de TBC az nem a tüdõgümõkór nevû betegség?

És ez egy gyöngyszem: "A terület, amely körülbelül 700-800 ha 70-80%-a ligetes puszta és ehhez csatlakoznak az ezt körülvevõ szántók, amelyek hatást gyakorolnak a természetes élõhelyekre, például a vadon élõ állatok szívesen látogatják a gabonatáblákat mind éretlen, zöld állapotban, mind már beért termésként" - vagyis vadakat terem a búzatábla?

De van még pár ilyen bukfenc ezen a honlapon.

Edited by bolondtraktoros, 2010 március 10. - 20:55.

#4758 Freezse

Freezse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 32 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 11. - 12:04

Kicsit off, de nekem tetszik:
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Fruzsi

Edited by Freezse, 2010 március 11. - 12:06.

#4759 Tánczos Anikó

Tánczos Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 846 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 11. - 12:35

Kicsit off, de nekem tetszik:

Fruzsi

Valóban off, csak annyi köze van ehhez az egészhez, hogy tõlünk származik :)
Ha valakit bõvebben érdekel majd magánban kérdezi Fruzsit...
Fruzsi ne offold a topikot! :D

#4760 shutterfly

shutterfly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 347 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 11. - 13:26

Valóban off, csak annyi köze van ehhez az egészhez, hogy tõlünk származik :)
Ha valakit bõvebben érdekel majd magánban kérdezi Fruzsit...
Fruzsi ne offold a topikot! :D

Nem lehetne itt a fórumon mindenki számára elérhetõvé tenni, hogy kicsoda, micsoda Fruzsi?
Szerintem X-6-os csikó?!