Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dunakeszi - Veresegyház - Vác háromszög

• Please log in to reply
5438 válasz a témához

#4681 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 15. - 11:41

PÉ! Szerintem jó képek lettek rólatok! És a terepet is élveztem. Mit nekünk esõ! És a vadászokat is sikerült elkerülnünk, ez a lényeg. Szegény Heni! Az épülõ fedelesnél voltak a kutyák? Amikor mi mentünk ki sem dugták az orrukat. Vagy olyan gyorsan elsuhantunk hogy észre sem vettek? Nem hiszem. :D Én is pont gondoltam rád kutyasétánál, hogy lehet hogy pont ott mész haza az úton! Aztaaaaa! Ez telepátia! :D

#4682 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 15. - 11:52

Nem ott, azoktól nem félünk és kész! :D Egy új útra tértünk, elmentünk egy villanypásztorral elkerített rész mellett, ami egy tanyához tartozott, onnan rohantak ki a hõs házõrzõk. A gazdájuk próbálta visszahívni õket, de nem mentek. Zsuzsi kitalálta, hogy legközelebb is menjünk arra, hátha nem tudnak megfutamítani minket.

#4683 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 15. - 15:29

Tengerimalac? :eek: Az szerintem azért annyira nem illik rá :nem: Sose lesz egy angol agár testalkatú, remélem legalábbis. Inkább legyen rajta felesleg :) Meg nem is kicsi gombszemei vannak :( Gyönyörû meleg, nagy szemei :szerelmes: Ja, és nem is makacs, max megvannak az elképzelései a dolgokról, de azokról nem annyira nehéz lebeszélni :) Max ha lustizni akar pályán, akkor tudni kell a módját az ébresztésnek :) Különben meg egy cicaló, õ is, aki visszavakarászik, ha vakargatom. Nem tudom miért nem szereti Dömét, Döme kedves ló. Lehet, hogy szimplán csak a rangsor miatt cseszteti :) Mert megteheti :dev: Szombaton amúgy én voltam kint: szólítottam, és jött. Messzirõl, lassan, kényelmesen cammogva, de jött :) Bende bezzeg! Meghalotta a hangom, és már ott is volt, aztán üldözött el mindenkit az õ nõje, és vakarászója közelébõl :D Hiába no, a háremébe tartozom szerinte még mindig :D Szóval kint megnyugodva konstatáltam, hogy minden változatlan, hiába jönnek-mennek ismeretlen emberek. Amúgy én nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, hogy a lónak a legjobb, ha békén hagyják, és tök jól elvannak nélküle. Szerintem mindenkinek, mindegyik lónak szüksége van a foglalkozásra. Még akkor is, ha ezen a helyen vannak el legjobban a lovak magukban, sokkal-sokkal jobban, mint egy istállós rendszerû lovardában :) Ezért is örülök külön Évának :)

#4684 mzperiksz

mzperiksz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 174 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 15. - 23:53

Ja, és nem is makacs, max megvannak az elképzelései a dolgokról, de azokról nem annyira nehéz lebeszélni :)

Szerintem mindenkinek, mindegyik lónak szüksége van a foglalkozásra. Még akkor is, ha ezen a helyen vannak el legjobban a lovak magukban, sokkal-sokkal jobban, mint egy istállós rendszerû lovardában :)

Zsuzsi lova, a Temü, akinek ereiben szintén fjord vér csörgedezik, szintén makacs egy állat. Ez fajtajellem? Egyébként aranyos-barátságos ló szintén.
A legelõs rideg tartás tényleg sokkal jobb! Jártam elõzõ héten a régi helyen, Norbinál, és nosztalgiából nézegettem Tinti box-utódját. Tágasnak mondahtó boxban lakott, de most nagyon szánalmasnak láttam. Már jóideje behozhatták a lovakat, szénát kiette, szalmát kitaposta és csak forgolódni tudott azon a szûk helyen. Már lelkiszemeim elõtt láttam is a lovam beszûrõdött lábait...amiket szerencsére költözésünk óta szinte sose látok!! Pedig elég lusta, szereti kitartóan õrzni a beállót az üres etetõvel, de azért szabadon garázdálkodhat a nagy területen.

Jó is az, ha egész nap két lábon áll a ló, miközben a vassal csapkodja a másik hátát.
Nem fog lesántulni, a kancának meg dehogy fog fájni a háta.

nincs vas

#4685 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 16. - 9:02

Boka! Az írásodból látszik Te sem vagy kivétel, totálisan elfogult vagy a lovaddal szemben! :) Amúgy nem csak Vik csipkelõdik a kikötõben, pl Bíbor, aki Döme legjobb játszótársa, vele is szoktak csipkelõdni, míg a nyergelésre várnak. Szóval ez nem feltétlenül szimpátia alapú szerintem, csak elfoglalják magukat. Mz! Örülök, hogy eggyel népesebb a ridegtartást elõnyben részesítõk tábora! :yeah: OSH! Valószínûnek tartom, hogy a lovardavezetõnek, a kanca gazdájának vagy MZ-nek van annyi esze, hogy megakadályozzák ezt, ha már a lovak egészségét károsítaná a dolog. Mondjuk Vegasban van talán a legtöbb kanca és herélt egy helyen éjjel-nappal és olyat még sosem hallottam, hogy el kellett különíteni heréltet emiatt.

#4686 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 16. - 9:38

Noná, hogy elfogult vagyok vele :D De ettõl függetlenül, objektíven nézve is egy kedves, barátságos állat, kis mokány, önálló gyerek, önálló elképzelésekkel(amik sose rosszindulatúak) , amikrõl viszonylag könnyen lebeszélhetõ :P És õ is, mint minden ló, tudja, hogy mit tud megcsinálni, akár tetszik a kétlábúnak, akár nem, és meg is csinálja :) És elfogultságtól függetlenül, egy tengerimalac jelzõ azért nem annyira nagyon a kedves és helytálló jelzõi egyike :P Mz, igen. Nem fogom elfelejteni, mikor odavittük Vikket, és Vukkot, mondtuk Vegáéknak, hogy télen azért majd õk fõleg Vuk bemegy majd a boxba, a melegbe, ha lehet. Aha, nagyon bementek :D Már nem akarnám boxban tartani, nagyon végszükség esetén csak. A másik meg a méneses tartás. Meggyõzõdésem, hogy ez a legjobb a lovaknak. Az más kérdés, hogy totál megértem, ha valaki versenyzik a lovával, ezt nem engedheti meg magának. Meg a lovának :) De a mieink szerencsések :) Õk a pampák (fél)vad urai :D

#4687 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 16. - 10:17

Zap, Éva! Ma mentek tesztelni a pályavilágítást? Ha nem esik az esõ, akkor csatlakozom!

#4688 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 16. - 10:22

Oké, akkor találkozunk! Természetesen csak akkor ha nem zuhog az esõ.

#4689 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 13:52

Kedves régiósok! Nagyon boldog karácsonyt, és lovazásban gazdas új esztendõt kívánok.

(Neten már nem leszek elérhetõ ebben az évben.)

#4690 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 14:02

Békés, boldog ünnepeket! Jövõre ugyanitt :) !

#4691 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 21. - 21:07

Akkora szerencsém volt szombaton, hogy még esõ elõtt tudtam egy nagyon kellemeset lovagolni az erdõben. Utána hazaugrottam rendbe szedni magam (most elõször voltam nem lovas gúnyában lovardai bulin :D), majd Éváék fuvaroztak vissza Vegasba. A buli jól sikerült! Ma csak annyira voltam kinn, míg a párom unokahugát megzötyögtettem Döncin. Döme megint a szokásos jókisfiú formát hozta, nagyon türelmesen viseli a gyerekeket a hátán. Szép tiszta idõ volt, bolond széllel. Remélem holnap is minimum ilyen lesz, hogy tudjak még egy hosszabbat lovagolni a karácsonyi körút elõtt. Békés Karácsonyt kívánok! :ang:

#4692 kamilla

kamilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 858 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 24. - 11:32

Kedves Régiósok! Békés, Boldog Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!

#4693 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 25. - 19:11

Nagy nyugi volt ma, nem csak a lovarában, hanem terepen is. Se lovasok, se vadászok, se lovaskocsi, még fatolvajok sem. Se crossmotor, se motorfûrész hangja. Helyette vékony réteg porhó, elõ-elõ bukkanó napocska, suhanó õzárnyak és a tavalyi szaloncukrot ropogtató lovardai kutyák szép téli, karácsonyi hangulatot teremtettek! :) A szupervastag télikabátomba többször beleizzadtam egy-egy hosszabb vágta után, ellenben a lábujjaim lefagytak. Ma Dönci helyett Bíborral mentem, aki nagyon kényelmes és jó fej volt. Bírta a vágtákat és kettõnk közül én szuszogtam jobban. Döménél ez pont fordítva van. :) Hétfõn is lovaztam, akkor Dömével mentem egy karikát az erdõben. A fatolvajok és a lovaskocsi sem zökkentette ki a jófiú-üzemmódjából. Utána pedig kapott hókivetõt a patkóiba. Jöhet a hó! És jött is egy pici. Holnap megint karácsonyi, rokoni látogatás, de utána lovaglás ezerrel! Szóval jól alakul ez a szünidõ! :cool:

#4694 Narancs

Narancs

Új vendég

• Fórumtag
  • 20 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 26. - 16:54

Sziasztok! Nem tudom lehet e csatlakozni,de bepróbálkozok ha már Vác ide tartozik és ott lakok,plusz meglepõ módon lovagolok. :D amúgy Boldog Karácsonyt,kellemes ünnepeket :)

#4695 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 26. - 19:43

Szia Nari!
A nevedről az Inci Finci rajzfilm egy mulatságos feldolozása jutott eszembe, ahol a macsekot Narancsnak, azaz Narinak hívják. :D
Posted Image

Persze, hogy csatlakozhatsz! Hol lovazol? Milyen lovad van?

Edited by Csuti, 2008 december 26. - 19:44.

#4696 Narancs

Narancs

Új vendég

• Fórumtag
  • 20 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 26. - 19:50

Ezt ismerem,de ha Te nem mondod eszembe se jut . :D Máriaudvaron lovagolok,bár mostanában nem tudtam kijutni mert valami mindig közbejött :( idõjárás vagy épp nem értek rá. Saját lovam sajnos nincs :hupp: de még elõfordulhat,hogy vennék is ha találnék valakit akinél tarthatom magánháznál.

#4697 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 26. - 20:13

Láttam a bértartós topikban, hogy ilyen helyet keresel, azért gondoltam, hogy már van saját lovad. Miért fontos, hogy magánháznál legyen? Rossz tapasztalatod van a lovardákról? Lovarda van sok a környéken, környékeden. Most is magánhelyen lovagolsz? És ilyen paccokon? Pályán vagy terepen? Remélem nem zavarnak a kérdések, csak érdeklõdöm. :)

#4698 Narancs

Narancs

Új vendég

• Fórumtag
  • 20 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 26. - 20:32

Dehogy zavarnak,sõt örülök,hogy végre írhatok már, és lovasokkal beszélhetek :yeah: Ha találok ilyen helyet,utána vennék lovat.Nem kezdek el olyat amit még nem tudok, hogy lesz. :rolleyes: Igen benne van a rossz tapasztalat is meg van amikor ilyen helyen kedvesebbek az emberek. Most egy tanyán lovagolok ami végülis nem teljesen lovarda jellegû,inkább családias,ami nekem tetszik. :D A paccok akiket lovagolok/lovagoltam már, az két idõsebb és egy fiatal herélt akik ott laknak már egy ideje. A tereprõl meg, még nem láttam senkit aki ment volna,bár biztos van ilyen és én is szívesen mennék.Ettõl függetlenül karámban csiszolgatom a tudásom :D

Edited by Narancs, 2008 december 26. - 20:34.

#4699 mzperiksz

mzperiksz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 174 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 27. - 20:32

Kellemes karácsonyi ünnepeketek kívánok mindannyiunknak és a lovaknak egyaránt ;) ! BÚÉK!

#4700 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 27. - 21:40

Narancs, és mióta lovagolsz? Még nem olyan régóta, hogy terepre mehess? Én imádom a terepet, a rétet, az erdõt. Ott tudok igazán kikapcsolódni. Persze a pályamunka is kell, hetente, kéthetente egyszer én is szoktam. Azt viszont edzõ felügyelete mellett tartom igazán hasznosnak. Ma is terepre mentünk Évával. Nagyon szépen sütött a nap, de ennek ellenére a talaj egészen kemény volt, nem nagyon tudott felengedni. Emiatt is sokat léptünk, másrészt meg azért mert Döme alig akart menni. :( Kezdek aggódni miatta. Sokan azt mondják nincs kondija, azért ilyen, de én úgy érzem valami baja van. Egyrészt ugyanannyit vagy még gyakrabban van mozgatva, mint sok másik bértartott ló, (akkor a többi miért bírja?) másrészt a folytonos szuszogása. Rövid intenzívebb munka után már egybõl szuszog és lassan áll vissza a légzése. Ez a szuszogása -emlékeim szerint- azóta megvan mióta megvettem. Amikor kondiban volt akkor is. A nagy betegsége óta viszont nem tudom felhozni a kondiját. Tavaly vagy mikor meghallgatta a dokink és azt mondta nem kehes. Meg fogom nézetni mégegyszer, munka közben is. Ha valakinek van ötlete, hogy mitõl lehet ez a menõkedv-hiány, szívesen olvasnám! A kisebbik rossz, egy seb a szája szélén. Kb. 2 hetes, múlt héten már egészen beszáradt, de pár napja újra kifakadt. Beleragadt sok dzsuva és ma nem nézett ki túl jól. Kimostam és bekentem körömvirágkrémmel. Remélem hamarosan javulni fog!

#4701 Narancs

Narancs

Új vendég

• Fórumtag
  • 20 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 28. - 12:26

Rendszeresen huh valahogy tavasszal kezdtem,lassacskán egy éve.Elõtte is lovagoltam néha de akkor mindig máshol és ritkán. :( Terepre egyedül nem engednének el és nincs kivel elmenjek. :( de jó nektek,hogy ennyit terepeztek.Viszont mostmár egyre hidegebb és fagy lesz azt mondják. Amit írtál errõl nekem a kehesség jutott eszembe,na de nem vagyok én olyan okos, meg ne gondoljunk a legrosszabbra.Mindenesetre azért én megnézetném dokival.A szája meg majd begyógyul,csak türelem kell hozzá, na meg ápolgatás :D

#4702 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 28. - 21:04

Nem tudom van-e a kehességnek olyan fajtája, ami köhögéssel nem jár, eddig még nem olvastam ilyenrõl. Merthogy Döme egy cseppet sem köhög. De meg fogom nézetni hamarosan.

Ma szuperjót lovagoltunk. Pudleinere-Szellõ, Éva-Viking, én pedig Wapit kaptam kölcsön. Isteni volt megint olyan lóval menni, aki könnyedén, a legkisebb erõfeszítés nélkül tud sokat vágtázni. :) Éváék hazakanyarodtak hamarabb, mi pedig tovább kutattunk kevésbbé keményre fagyott útvonalak után. A napos részeken felengedett a talaj felsõ rétege, ott jól lehetett vágázni. Hazafelé azért sokat kellett lépnünk, úgyhogy a lábujjaim lefagytak kissé. Nagyon élveztem a terepet, köszönöm a kölcsönlovat! :)

#4703 mzperiksz

mzperiksz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 174 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 28. - 21:06

Rövid intenzívebb munka után már egybõl szuszog és lassan áll vissza a légzése. Ez a szuszogása -emlékeim szerint- azóta megvan mióta megvettem. Amikor kondiban volt akkor is. A nagy betegsége óta viszont nem tudom felhozni a kondiját. Tavaly vagy mikor meghallgatta a dokink és azt mondta nem kehes. Meg fogom nézetni mégegyszer, munka közben is.

Tinti nem szokott szuszogni, kivéve egyszer, amikor a doki a lábait vizsgálta és oda-vissza kellett párszor ügetnie :gm: marhára megterhelõ volt! Ennek már vagy fél éve. (Lehet, h a bemelegítés hiányzott neki akkor), meg elég forró nyári napok is voltak. Meg plusszban sokat is pihent akkortájt. És a lába is fájt.
Mindenesetre nálunk a menõkedv inkább lófejben dõl el, terepen rohanás van...Tinti szerint. A kondi csak annyiban befolyásolja, hogy meddig bírná, ha hagynám.
Egy korábbi helyen volt egy paci, amelyiknek gége szûkülete volt, vagy mi. És az görcsölni is tud. Jó sokáig kíméletesen melegítettek vele, utána megszûnt a görcsölés, v vmi ilyesmi. Az egy fiatal ló volt, veleszületett dolog.
Norbinál pedig volt olyan ló, amelyiket megendoszkópoztak és akkor derült ki, hogy nem kehes, hanem allergiás.
Nem egyszerûek ezek a légúti dolgok...vizsgáltasd meg Döncit!

#4704 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 28. - 21:13

A gégeszûkületrõl azt olvastam, hogy sípoló hangot ad légzéskor. Az allergia meg többnyire köhögéssel és/vagy orrfolyással jár gondolom. Ezek egyike sincs nála szerencsére. Tényleg meg fogom nézetni, de megvárom míg lemennek az ünnepek és picit jobb idõ lesz. Addig meg óvatos leszek.

#4705 mzperiksz

mzperiksz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 174 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 30. - 0:06

A gégeszûkületrõl azt olvastam, hogy sípoló hangot ad légzéskor. Az allergia meg többnyire köhögéssel és/vagy orrfolyással jár gondolom. Ezek egyike sincs nála szerencsére. Tényleg meg fogom nézetni, de megvárom míg lemennek az ünnepek és picit jobb idõ lesz. Addig meg óvatos leszek.

Nem azért írtam, h Döncinek ezek lehetnek a bajai, csak megírtam, amikkel találkoztam. Az allergiás tényleg borzasztóan köhög :huh:
Izzadékony is a lovad?

Ma nagyon aranyos volt Tinti :yeah:
Tök jót barangoltunk a fjordos Zsuzsival. Nem jártunk be nagy távot, csak kényelmesen cammogtunk. Jeges úttal nagyon kevés helyen találkoztunk, de azért nem árt az óvatosság. Az idõjárás is kegyes volt hozzánk, sütött a nap. A Somlyó mögötti részen kószáltunk erre-arra, aztán a kecskés tanyánál lyukadtunk ki. 3 szép õzzel is találkoztunk testközelbõl, Temü neki is iramodott, mert nem tudta eldönteni, hogy most csak az õzeknek kell megijedni, vagy neki is ;)
Sajnos a síkesztyûmet "otthon" hagytam a kikötõnél, így hazafelé felváltva ültem hol az egyik, hol a másik kezemen, de így is teljesen lefagytak. A lábujjaim szintén...pedig harisnya+kis zokni+nagy zokni -nál többet nem lehet a cipõmbe gyömöszölni.
Várom a tavaszt!

#4706 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 30. - 8:08

Ja, nem azért írtad, akkor bocs, féleértettem. :) Nem mondanám, hogy izzadékony a Dönci. Tegnap vele mentem ki,meg Éva is kijött Viikinggel. Hát, egyre keményebb a talaj és egyre kevésbbé enged fel, hiába sütött a napocska. Nekünk is lefagytak a lábujjaink.

#4707 Szörpi

Szörpi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 30. - 8:49

Posted Image

#4708 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 30. - 11:12

Kedves Régió lakók, - járók! Szerdára mik a tervek? Nem szórjuk tele konfettivel a környék településeit lóhátról ?? Kinek van kedve egy lábujjfagyasztós, vérsûrítõs-túlélõs Óév búcsúztató kilovagláshoz? Opcionálisan idióta, színes, lógós-csörgõs-szellemûzõs gúnyában :D ... "Kötelezõen" folyékony üzemanyagbevitellel összekötve... Hm? PÉ from Vegas

#4709 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 30. - 12:20

Hívd Nikolt, DZ és Pál már tervezget! (én meg szégyeljem magam, mert lusta vagyok és itt ülök a gép elõtt reggel óta és nem Vikinget boldogítom - vagy mégis? :dev:)

#4710 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 30. - 12:42

Belinkelem, hogy legyen mire készülni az új éveben ;)

Információim szerint 31-én, 10-körül a fóti Tó vendéglõhöz szervezõdik egy könnyed túra. Bár, ha enyire fagy, lehet, hogy csak lépésben?

Boldog új évet a tágabb régiósoknak is!

#4711 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 30. - 22:00

Hû, erre a Tóvendéglõs mókára szerintem becsatlakoznék Szellõvel, ha nem gond :rolleyes:

#4712 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 30. - 22:39

Már miért lenne. Gyere ki, legyél menetkész és máris a túracsapat tagja vagy ;) Ugyan ma, amikor beszéltünk, Pál még azt sem tudta megmondani, hogy tízre menjek ki, vagy tízkor indulunk. Mondjuk nálam az idõ amúgyis hozzávetõleges kategória, tehát a biztonság kedvéért inkább az indulást tervezem tíz órára :o

#4713 mzperiksz

mzperiksz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 174 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 31. - 19:20

Kedves Régiósok! Szerencse zápora hulljon Reátok, Boldog Új Évet Kívánok!

#4714 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 1. - 10:10

BUÉK Mindenkinek! :kocc:

Tegnap elég sokan lovazással búcsúztatták az óévet a Vegas farmon. Mi Évával 10-re mentünk ki, ekkor a 10-kor induló csapat még javában készülõdött pl. Adrienn sehol. :D Pudleinere is betoppant valamikor fél 11 után, szerintem õ nem is gondolta, hogy a csapat még ott lesz, így viszont velük tarthatott. Remélem majd ír pár sort, hogy milyen volt! Végignéztük az indulásukat, majd mi is lóra pattantunk, Vikingre és Wapira és nekivágtunk a fagynak, a másik irányba, a bócsai kocsma felé. A totális megfagyás ellen igyekeztünk sokat ügetni és vágtázni, persze csak a nem betonkemény részeken. Nekem a 2/A felüljáró elõtt fájdalmasan kiengedtek a bal lábujjaim. :D A 2/A túloldalán már rendesen fáztunk, beértünk a kocsmához végre, kikötöttük a lovakat, majd megrökönyödve tapasztaltuk, hogy a kocsma zárva van! Ekkora szívást!
Elindultunk visszafelé és bekéredzkedtünk az egyik lovas helyre, hogy legalább könnyíthessünk magunkon. Az állapotunkon már ez is sokat javított, így újult erõvel indultunk hazafelé ugyanazon a legrövidebb és járható útvonalon. Egyébként a lovaglás baromi jó volt! Wapi pedig egy ûberló! :yeah:
Hazafelé menet benéztem a tóvendéglõhöz valamivel 15 óra után, de már nem volt ott a csapat.
A fóti tó totál be van fagyva és egy csomóan koriznak meg jégkorongoznak rajta. Tök jól néz ki!

Az újévet is lovazással kéne kezdeni. Elég keveset aludtam ugyan, de remélem délután lesz még erõm kimenni. Gyönyörûen szállingózik a hó errefelé! :)

#4715 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 1. - 12:15

BUÉK Mindenkinek! :kocc:

Tegnap elég sokan lovazással búcsúztatták az óévet

Az újévet is lovazással kéne kezdeni.

Mi ezt egy lovaglással teljesítettük! :yeah:

#4716 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 1. - 17:53

:) Kettõt egy csapásra! Wow! És mindezt hány celsius fokban? :eek: Délelõtt tettem egy sétát a zuzmarás-havas Somlyón a kutyámmal. Gyönyörû volt! Majd lovagoltam egyet Döncin. Ma ijedõs hangulatában volt. Szembejött az egyik erdei keresztezõdésben egy autó, ami egy gyereket húzott szánkón és ez elõl baromira el kellett menekülni. (Fura szórakozás ez. Szívja a gyerek a kipufogógázt, ül egyhelyben a szánkón, meg se kell mozdulnia, egyrészt megfagy, másrészt nehogy sportoljon egy kicsit, azáltal, hogy a szánkóval fel kell gyalogolnia egy dombra... :rolleyes: Bezzeg a mi idõnkben! :D ) Örömteli a dologban, hogy Döme kicsit élénkebb volt, mint az utóbbi napokban. Dagobert kutya lassan állandó partnerem lesz, már nem is tudom hanyadszor jött velem a terepre, nagyon imád rohangálni! :)

#4717 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 1. - 19:12

:) Kettõt egy csapásra! Wow! És mindezt hány celsius fokban? :eek:

Kb -10 volt

#4718 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 2. - 11:08

Egészségtõl duzzadó Új Évet kívánok minden lovas bajtársnak, bajtársnõnek és állataiknak! Itt is megköszönöm a Vegasos Tóvendéglõ-túra népes csapatának, hogy megvárták, amíg rekordgyorsasággal összerántottam magunkat Szellõvel, hogy spontán csatlakozzunk az óév utolsó zabatúrájához! :kocc: Örülök, hogy el tudunk menni, nagyon jól éreztem magam, és az állatnak sem volt ellenére a ménes kivonattal való túrázás :) A vendéglõben alapos pusztítást végeztünk túrógombóc téren és valószínûleg fel kellett tenni egy újabb kondér forralt bornak valót is utánunk... :D Találkoztunk más szilveszteri lovasokkal is útközben, meglátogattuk a vérfarkasokat és vérmedvéket, akik nem borzolták fel túlzottan a zsákmányállatok kedélyét, ellentétben a színes mûkõbõl épült mûmedve alakú miniatûr mûbarlangszáj imitációval és a véletlenszerûen felbukkanó gyilkos színes mûanyag konténerekkel :guny: Desszertnek élvezhettük Nikol rögtönzött "Millitary" demóját Csomád határában :cool: Jó volt! Köszi! máskor is menjünk.

#4719 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 2. - 20:26

Sziasztok! Bocs, hogy nem lovas téma, de a környékbeliek akár találkozhatnak is ezzel az eltûnt kutyussal, aki egy kedves ismerõsömé:

Veresegyházon szilveszter éjjel eltûnt a képen látható, Rexi névre hallgató, 11 hónapos kan kutya. Fekete, közepes termetû, kissé hosszú szõrû, körmeinél, mellkasánál kevés fehéres szõr. Vidám, kíváncsi, de kicsit félénk. Nincs rajta nyakörv. Nagyon várjuk haza. Kérjük a megtalálót vagy a befogadót, illetve aki látta, hogy hívjon minket a 70/337-3456 vagy a 20/402-3213 telefonszámon. Minden segítséget nagyon köszönünk.
Kép

#4720 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 3. - 10:19

Rexi meglett ma reggel! :)