Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Furioso

• Please log in to reply
10739 válasz a témához

#4681 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 3. - 7:04

Bocs, nagyon OFF! :D

Székely gugli /mûködõképes/ http://www.gugel.pontmost.com/

Ezt elmentettem!! :D :D

#4682 Kis Mihály

Kis Mihály

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 91 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 3. - 8:01

Amúgy Firefox > Eszközök > Oldal adatai > Média és ott van minden, azt szedsz le, amit akarsz.
Földi halandó vagyok. A gugli meg a barátom.

És ilyet nem szabad amúgy csinálni!!!!
Én is csak elméletben tudom.

Lehet az oldalra regisztrálni is, saját fiókot létrehozni. Én csináltam. És tök jó, mert az aktiváló e-mail nem úgy jön, hogy Furioso Egyesület honlapja, hanem Dózsa Tamás honlapja...
Legalább a magáénak érzi. :D

Hát pedig én azt hittem lopni nem szabad és úgy értelmeztem, hogy ezek a képek az Egyesület tulajdonát képezik. Az más kérdés, hogy az Egyesület a tagoké és azok megérdemelnék akár azt is, hogy a képeket megkapják egy CD-n nézegetésre.

#4683 shutterfly

shutterfly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 347 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 3. - 8:09

Így már tudom köszönöm Szalai Balázs hirdeti Igorral együtt .

Szalai Balázs csak a Bendegúzt hirdeti, Igor nálam van, Õt én hirdetem. Egyébként a Bendegúz hirdetést is én csináltam csak az idei évtõl átírtam a méntartó személyét az õ nevére.
Csak hogy tisztán láss...

#4684 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 3. - 8:12

Legény. egyszer elszökött éjjel az állásból és lebontotta Goldnak( valaki linkelt be egy képet egy szép fakóról,amit András lovagolt) a fél oldalát,mert összeverekedett vele.(Naja 2 csõdõr mi mást tenne!) Nyomorult Gold nem tudott védekezni,mert ki volt kötve. Utána Goldot nem lehetett a Vásártéren lovagolni,ha kinn volt a Legény,mert annyira félt tõle. (A 90-es években találkoztam Golddal Solt környékén,kehesen ,lepusztulva. A sebhegek amiket Legény okozott még akkor is csúnyán látszottak.)

#4685 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 3. - 8:30

Landgraf, Õ lenne Gold?
(A képekért ismét köszönet Ernestnek!)

Edited by messi, 2010 március 3. - 8:31.

#4686 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 3. - 9:08

Landgraf, Õ lenne Gold?

Szerintem igen.....

#4687 shutterfly

shutterfly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 347 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 3. - 9:21

Landgraf, Õ lenne Gold?

Ha jól emlékszem ezt a lovat nem Goldnak, hanem Golfnak hívták és egy Hullám csikó volt.

#4688 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 3. - 9:26

Ha jól emlékszem ezt a lovat nem Goldnak, hanem Golfnak hívták és egy Hullám csikó volt.

Hopp, teljesen igazad vagyon......!

#4689 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 3. - 11:41

Bocsánat! Öregszem...mindig összekevertem! Tényleg GOLF és nem Gold...meaculpa (Így van egy Hullám csikó volt és 210 ugrott a ménvizsgán szabadonugróba...anno)

Edited by LANDGRAF, 2010 március 3. - 11:42.

#4690 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 3. - 12:24

-Ha már a horror:Helyszin szintén Kaposvár, valami elég komoly vorsöny, Sebi egyik lova, "becenevén"Ruckó(1152 Ramzes North Star-12" eszi a másik lovat,Romoluszt(talán Rakéta II-1). Mire a langaléta lovásza elönyargalt :állt fölötte és már a fél lapockáját letépte szegénynek Valahogy visszavarrták,jól sikerült, de a nyomokra azért mindig rákérdeztek. -estee-nek:Úgy tûnik, a honlapunk is innen tudta meg a ménvizsga-idõpontot.

#4691 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 3. - 13:13

Én is javítok! Böbe-Baba a Legénynek a lánya, nem pedig az unokája........ Bocsánat, de ebbe az istállóba mindenki-mindenkinek a valakije.......... Nehéz követni :kv:

Edited by Stallion, 2010 március 3. - 13:16.

#4692 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 3. - 14:17

(A 90-es években találkoztam Golddal Solt környékén,kehesen ,lepusztulva. A sebhegek amiket Legény okozott még akkor is csúnyán látszottak.)

Hát ez... Már sokadszor hallok ilyen esetrõl. Én nem értem. Hogy lehet ilyen hálátlan az ember? Hagyni, hogy ilyen állapotba kerüljön a hû társa??? :confused: :hupp: Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy ezeknek a lovaknak sosem volt igazán gazdájuk, csak tulajdonosuk, az is többnyire egy személytelen kft., vagy hasonló. :guny:
Ej! Elkeserítõ... Sajnos az én kedvenc lovam is így járt a gyulai Galopp Kft.-nél. Pedig gyûjtöttem rá, hogy majd egyszer megveszem. Azóta már rég fentrõl nyerít le rám... :hupp: :hupp: :hupp:

#4693 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 3. - 14:25

-estee-nek:Úgy tûnik, a honlapunk is innen tudta meg a ménvizsga-idõpontot.

Nem,nem innen tudta meg és lesz egy furioso mén is aki vizsgázik.

#4694 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 3. - 18:01

Szövi honlapról másolva: "A közelmúltban alakult /az MLLSZ nevet változtatott és alapszabályt módosított, az átláthatóbb szakmai mûködés kereteinek kialakítása érdekében/ Magyar Lótenyésztõk Országos Szövetsége elnöke Zilahy István és Lázár Vilmos a kapcsolatok további bõvítésérõl több alkalommal tárgyalt. /A megbeszélések alapja: a tenyésztés és sport történeti kapcsolatrendszere, egymásrautaltsága, illetve az együttmûködés kölcsönös szándéka / Erre – egyebek között – azért is szükség van, mert a közel egy tucat lóval foglalkozó, – vagy vele kapcsolatban álló – szervezet jelenleg legfeljebb konzultációs viszonyban van egymással. Mindenki tiszta átlátható, jól szervezett, vezetett, kommunikált szakmai munkát kíván végezni a saját területén. Ezért határoztuk el közösen az MLLSZ átalakítását. Sikeres együttmûködés csak jól mûködõ szervezetek között képzelhetõ el. Ezen dolgoztunk – eredményesen - az elmúlt másfél, két évben. Megteremtettük a modern együttmûködés alapjait. Elsõrendû szakmai kérdés a lovassport, lótenyésztés, lóversenyzés együttmûködése, ezért mozgunk ebben a hármas körben intenzíven. A cél: a lovaságazat – és benne a lovas-, a lósport, a lótenyésztés valamint a többi lovasszervezet – együttes érdekeit szem elõtt tartó – lazább, vagy szorosabb – irányító és szolgáltató /így együtt!/ átlátható, ellenõrizhetõ, egységes /ezért megtakarításokkal is járó/ szervezet körvonalazása, majd megszervezése, életre hívása. / én ma inkább szervezeti és gazdasági együttmûködésrõl, klaszterrõl beszélnék, bár lényegileg teljesen egyetértünk / A Lázár-Zilahy megbeszéléseken körvonalazódtak a két Szövetség együttmûködésének fontosabb területei. A közös tartalmi elemek: * a lovassport, lótenyésztés társadalmasítása; * nemzetközi kapcsolatépítés; * az ágazati együttmûködés modern rendszerének kiépítése; * az ágazat önfinanszírozó képességének fokozása; * állami támogatások rendszere; * ágazati szakmai programok, rendezvények kidolgozása, rendezése, finanszírozása; * jogszabályalkotás, a rendeleti környezet módosítása, /Pl. Állattenyésztési Törvény, Oktatási Törvény, Erdõtörvény, 14/2008./XII.20./ önkormányzati miniszter rendelete a lovas-szolgáltató tevékenységrõl stb./ * lovas szellemi tudásközpontok kiépítése, mûködtetése; * a tantervbe iktatott iskolai diáksport szakmai segítése; * teljesítményvizsgálat a lovasversenyek alapján /is/; * adatbázis-kezelés, tenyészértékbecslés / elsõrendû kérdés, több évtizedes lemaradást pótolva lépünk egy fajsúlyosat /; * hagyományõrzé; * tájékoztatás, közvéleményformálás, ágazati kommunikáció, lovas PR,. A módszer:Rendszeres kapcsolattartás, szakmai egyeztetés, közös fellépés, közös PR "

#4695 Miko Erika

Miko Erika

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 89 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 3. - 19:18

Visszaterek egy kicsit szegeny Legenyhez.Elete utolso eveiben talalkoztam vele, o is megkapta az elettol a magaet...De a Nagycenk North-Star-50 az unoka igen hasonlit ra :D

#4696 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 3. - 21:00

Visszaterek egy kicsit szegeny Legenyhez.Elete utolso eveiben talalkoztam vele, o is megkapta az elettol a magaet...De a Nagycenk North-Star-50 az unoka igen hasonlit ra :D

Ugyeee?! Azt hittem csak én vagyok elfogult.......

Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
(Bocsi Ernest, lenyúltam a képed!)

Posted Image

Posted Image

Arra lennék kíváncsi mentalitásra mennyit hozott.........

Edited by Stallion, 2010 március 3. - 21:08.

#4697 Miko Erika

Miko Erika

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 89 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 3. - 21:26

Belsoleg nem tudom mennyit valtozott,de nem igazan volt vele gond,joindulatuan tette a dolgat,idegen lora "fickosan" reagalt mindig.Lovaglaskor nekem csalodast okozott,azutan, hogy mondtak dijlo volt, de ez visszavezetheto szerintem arra hogy mi mindent kaphatott a kulonbozo helyeken, ahol fedezett. :( Es nem vagy elfogult :D Vagy akkor mar ketten vagyunk :D

#4698 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 3. - 21:41

Belsoleg nem tudom mennyit valtozott,de nem igazan volt vele gond,joindulatuan tette a dolgat,idegen lora
"fickosan" reagalt mindig.Lovaglaskor nekem csalodast okozott,azutan, hogy mondtak dijlo volt, de ez visszavezetheto szerintem arra hogy mi mindent kaphatott a kulonbozo helyeken, ahol fedezett. :(

Es nem vagy elfogult :D
Vagy akkor mar ketten vagyunk :D

:kocc:

#4699 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 4. - 18:52

Na mi történt? Nincs box nincs élet?

#4700 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 4. - 18:55

Tényleg, dolgozik az elnökség?

#4701 Miko Erika

Miko Erika

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 89 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 4. - 19:03

Szerintem meg nem telt le a megfelelo ido a valasztas ota.... Kedves Stallion!Ugy emlekszem a NST-VII egy ideig Nagycenken fedezett.Esetleg tudsz rola valamit?Sajna nem tudom pontosan mikor,jopar eve mar...Ha van valami, elore is koszi.Esetleg ha mas is tud valamit rola,johet :)

#4702 LeGrand

LeGrand

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 69 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 4. - 21:33

Sziasztok!

Idén elõször a kinti pályán :)

Posted Image

Aranyági Tilda(2000-es fekete kanca.Fáraó x FN 3,15 North Star V) pedig a héten került Majláth Csabához versenyzésre(Tüskét lovagolta a Vk-n), így tehát újabb furioso kerül(vissza) a sportba. :)
Posted Image
(A kép 2006-os, Gál Ildikó készítette Dánszentmiklóson.)

#4703 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 5. - 9:20

- Miko Erikának:North Star VII a 2006-os lista szerint Feldebrõn volt felállítva.(Erre nem járt..) -hihi-nek:Aszongyák,"A Kormány a helyén!", ma éppen Kéktón. Mög aszt is mongyák, hogy huszonégynéhány ló lösz,nagyábú fele hidegvérü, talán hat sport, lipicai égy nyerög alatt(valami mögy majd kocsiba is , mer a fogathajtó 4szöget is fõrakták) Mög jön égy Dani-csikó Karcagrú.

#4704 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 5. - 9:27

Köszi!!!

#4705 Miko Erika

Miko Erika

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 89 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 5. - 19:21

En is koszi! Bar en meg korabbra gondoltam.Sajna az eszem(noteszem)Mo-n maradt :( . Az Aranyagi Tilda mamaja a NST-V utan nem karcagi tenyesztesu veletlenul?Tudhatunk a szarmazasarol tobbet? A Tilda nekem igazan tetszik :) Sok oromet hozza!

#4706 LeGrand

LeGrand

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 69 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 5. - 19:51

Én sajnos nem tudok semmit a származásáról, ezt is csak a sportlovak adatbázisából tudtam kinézni :) de gondolom nem maradsz válasz nélkül :D Még nincs is itt egy hete, de nekem is nagyon szimpatikus ló, de nem véletlenül, ugyanis szinte majdnem egy az egyben Tüske :D Persze vannak részletek, amik nem egyeznek(fõleg Tüske és Fáraó gyönyörû szemeit hiányolom), de összességében, munkában nagyon egyformák. Tilda ráadásul nagyon jó mozgású, nagyon jó laza háta van, szeretem nézni munkában és hát persze kényelmes is :) Egyébként ha jól tudom, most egy Talizmán csikó lett leválasztva tõle nemrégiben( ugyanaz a tulajdonosuk )

#4707 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 10:43

A következõ rendezvényekre szeretném felhívni a figyelmeteket! Mindenkit szeretettel vár a rendezõség! 2010. ápr. 23.-24.-25. Állattenyésztési Napok Hódmezõvásárhely! Az Állattenyésztési Napok rendezvényt ismeritek, a program majd megjelenik. Kék Tó Fesztivál Hódmezõvásárhely 2010.jún. 24.-25.-26.-27. 4 napos kifejezetten a Furioso fajta bemutatására, szerepeltetésére és kipróbálására épülõ 4 napos rendezvény. Minden fiatal, aki nem hivatásos versenyzõ , az is lehetõséget kap lovának kipróbálására , bemutatására. Lesz tájékozódási verseny, távlovas verseny, gyerek ügyességi verseny és minden ötletet még szívesen fogadunk. pl. Robina az általad elképzelt versenynek is adnánk a helyszínt. A program most van kialakulóban várjuk az ötleteket és a jelentkezéseket. :) 4 napos kötetlen szórakozás, lovaink bemutatása és kipróbálása és népszerûsítése a cél.

#4708 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 10:50

És a Kék Tó Fesztiválnak mikor lesz olvasható programja?

#4709 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 11:07

És a Kék Tó Fesztiválnak mikor lesz olvasható programja?

Írtam, hogy várjuk az ötleteket a konkrét program kialakításához. 4 nap, minden igényt szeretnénk kielégíteni.Tehát várom az ötleteket, kívánságokat és alakítsuk ki együtt a programot!

#4710 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 11:19

Pontosan hol lesz? Ha tudju, hol lesz, de még új a hely: Milyen a helyszín? Milyen adottságokkal rendelkezik? Mennyi lovat lehet elszállásolni? Hol lehet megszállni? Étkezési lehetõség? Ki rendezi? Van addig 3 hónap. Mi az, ami biztosan lesz?

#4711 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 12:25

Közben kikerestem, mert, ugye, nem mindenkinek egyértelmû, hogy ki kivel van:

ELÉRHETÕSÉG
Levelezési címünk:
6800 Hódmezõvásárhely, Tanya:1154

Telefon:
Kucsora István tulajdonos (+36)70/382-3919

E-mail:
kektoi-menes@freemail.hu

Egy kép hozzá:

Posted Image

#4712 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 14:19

Kedves Hihi! Nagyon kedves hogy ilyen aktív vagy és máris válaszolsz a saját kérdéseid egy részére. Köszönöm közremûködésed. Még egyszer tehát várjuk a javaslataitokat :mit szeretnétek? milyen programokat? Anikó , Robina a gyerek ügyességi versenyt a Ti kedvetekért csináljuk, hiszen Ti írtátok hogy szeretnétek furioso lovakon gyerekeket versenyeztetni. Roli, Bereki, Ezüstliliom, Naatha, Vicomte : Érdekelne hogy milyen szakágban szeretnétek esetleg lovaitokat bemutatni és kipróbálni. Csak furioso lovakat lehet hozni. Ez most róluk szól. :)

Edited by Backnight, 2010 március 6. - 14:20.

#4713 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 14:22

Nagyon szívesen, máskor is segítek, ha információhiányos szösszenetek kerülnek fel. Hiszen nem egy gondoltamegyetrendezzünkegyversenyt- rõl van szó. ;) Kik a rendezõk? Ha meglesz a hivatalos versenykiírás felrakod? Ha melasz a hivatalos program felrakod?

#4714 Csendes

Csendes

Új vendég

• Fórumtag
  • 19 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 15:37

A következõ rendezvényekre szeretném felhívni a figyelmeteket! Mindenkit szeretettel vár a rendezõség!
2010. ápr. 23.-24.-25. Állattenyésztési Napok Hódmezõvásárhely!
Az Állattenyésztési Napok rendezvényt ismeritek, a program majd megjelenik.

Kék Tó Fesztivál Hódmezõvásárhely
2010.jún. 24.-25.-26.-27. 4 napos kifejezetten a Furioso fajta bemutatására, szerepeltetésére és kipróbálására épülõ 4 napos rendezvény.
Minden fiatal, aki nem hivatásos versenyzõ , az is lehetõséget kap lovának kipróbálására , bemutatására.
Lesz tájékozódási verseny, távlovas verseny, gyerek ügyességi verseny és minden ötletet még szívesen fogadunk. pl. Robina az általad elképzelt versenynek is adnánk a helyszínt. A program most van kialakulóban várjuk az ötleteket és a jelentkezéseket. :)
4 napos kötetlen szórakozás, lovaink bemutatása és kipróbálása és népszerûsítése a cél.

Remélem István és csapata eredményesebb lesz, és sikerül a tulajdonosokat megmozdítani a rendezvényre! Ezen próbálkozások idáig érdektelenségbe fulladtak, gondolok itt a Váli és Orosházi rendezvényekre, néhány tenyésztõn és tízen pár lovon kívül nem mozdult meg senki.A célok hasonlóan, nem csak a "versenyzõknek" adtak lehetõséget! A váli volt sörgyári birtokon, nagyon jó adottságok vannak lovasrendezvényekre, a terep számokra pedig kifogástalan a beláthatósága végett, az orosházi lóversenypálya(1600m-es nemzetközileg akreditált pálya) adott szinte minden rendezvényre,bemutatóra,rendezvényeiken bármikor részt lehetne venni,több ezres nézõközönség elõtt.
Ha sikerül elindulni végre ezen az úton és a részvétel bõséges lesz, akkor mozdul végre az "állóvíz", és lovainkról végre állományszinten is többet tudunk!Sok sikert! ;)

#4715 Tánczos Anikó

Tánczos Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 846 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 16:31

Anikó , Robina a gyerek ügyességi versenyt a Ti kedvetekért csináljuk, hiszen Ti írtátok hogy szeretnétek furioso lovakon gyerekeket versenyeztetni.

Kedves Ági!
Amikor gyermekversenyzésrõl/versenyeztetésrõl írok, nem feltétlen saját magamra, ill. lovaimra gondolok, hanem próbálok "állományszinten", fajtára vetítve gondolkodni: úgy értem szerintem a fajta kiegyensúlyozottsága, nyugodtsága miatt alkalmas erre a célra is.
Nekünk most 3 lovunk van Frezseenél képzésen. Ebbõl kettõ furioso egy lovagló póni. Frezsee, kifejezetten gyermekek versenyszerû oktatásával foglalkozik, kis pónink is neki és tanítványának köszönheti tavalyi évben kiváló eredményeit. Azt hogy a nála lévõ két furioso lovunkból melyik lesz erre a célra alkalmas még korai megítélni, hiszen a képzés legelején tartanak, de feltehetõleg inkább Csipet lesz igazi gyermekló, Fényfolt kiváló mozgásával inkább díjlovaglásra alkalmas, felnõtt lovassal. Frezsee tanítványa, aki a póninkon OB II. helyezett lett, egy májusban 3 évét töltõ furioso kanca Fontoska boldog tulajdonosa, ha a kis pónit kinövi vele kíván tovább versenyezni. A többi lovunk alatt (amelyeken én oktatok itthon) akkor csikó lesz, így õk sem jönnek számításba.
Tegnap Kucsora István nem említette Imrének, hogy gyermek ügyességi versenyt rendezne; ráadásul a mi kedvünkért :eek: De köszönjük a megtiszteltetést, és hogy az ötleteink meghallgatásra találnak! ;)
Rendezvényt említett, de nem mondott konkrétumot, ha meg lesz a pontos program értesíti a tagságot, felkerül az egyesület honlapjára is!
Sok sikert! :)

Bár nem egy nagy dolog, de muszáj idekotyognom :gm: . Képzeljétek, idén is megrendezik nálunk (tavaly volt az elsõ) az Ördöglovas-napot (gróf Sándor Móricra emlékezve, az õ egykori biai kastélyának udvarán). Felvetettem, hogy nem lehetne-e egy rövidke "magyar lovak fajtabemutatója" két program között. Azaz felvezetni minden fajtából egy-egy példányt (szerencsére a környéken mindenbõl van :D), közben pár szóval elmondani a fajták történeteit. A Lovas Körnek (szervezõk, én is tagja vagyok) tetszett az ötlet, valószínû meg is lesz tartva.
Az a tapasztalatom, hogy az emberek egyáltalán nem ismerik Hazánk kutya- vagy lófajtáit. Hogy ez mennyire igaz, már a lovasköri gyûlésen is kiderült: egy lovas leányzó hangosan kételkedve nevetett, hogy "a shagya tényleg magyar fajta? Ne már...".
Szóval ha nem is csak a furiosonak, de mindenesetre ez is egy "reklám" lehet a magyar lovaknak! :yeah:

Vicomte!
Szerintem ez egy nagyon jó ötlet! :)
Milyen ló fogja a furioso fajtát képviselni?
Szerintem ezt a rendezvényt is szerepeltetni kéne az egyesület honlapján is!
Nektek is sok sikert! :yeah:

#4716 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 16:46

Nagyon szívesen, máskor is segítek, ha információhiányos szösszenetek kerülnek fel.
Hiszen nem egy gondoltamegyetrendezzünkegyversenyt- rõl van szó. ;)

Kik a rendezõk?
Ha meglesz a hivatalos versenykiírás felrakod?
Ha melasz a hivatalos program felrakod?

Hihi, az természetes hogy minden információt felteszek, de pont azt szeretnénk hogy a csapat , a furiosos csapat döntse el hogy mit szeretne?
Csendes, én az általad említett rendezvényekrõl nem is hallottam. Nem tudom a többiek tudtak e róla? De pont ez volt a kérés hogy mozduljon valami, csináljunk valamit. Robina helyszínt keres az ötletéhez, ilyet akartatok, ha ez is érdektelenségbe fullad akkor nem tudom mirõl beszéltünk eddig?!

Anikó,most olvastam amit írtál. Még csak most körvonalazódnak a programok, Pistával azóta beszéltük meg hogy mit lenne jó csinálni, ezért nem beszélt errõl Imrével. Teljesen képlékeny a dolog. Kérlek, gyertek el, hiszen mindannyiunkért lesz a rendezvény. Megpróbálunk még egyéb dolgokat is bevetni, pl. én említettem hogy van egy csomó régi videofelvételem , fotóm, lehetne ezekbõl kiállítást csinálni, ha Ti is adnátok hozzá anyagot. Esténként beszélgethetnénk kötetlenül a tenyésztésrõl, ménekrõl, párosításokról. Kérdezhetnétek közvetlenül.

Edited by Backnight, 2010 március 6. - 17:01.

#4717 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 16:54

És mi az, ami a rendezvényen biztosan lesz?

#4718 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 16:58

Anikó , Robina a gyerek ügyességi versenyt a Ti kedvetekért csináljuk, hiszen Ti írtátok hogy szeretnétek furioso lovakon gyerekeket versenyeztetni.
Roli, Bereki, Ezüstliliom, Naatha, Vicomte : Érdekelne hogy milyen szakágban szeretnétek esetleg lovaitokat bemutatni és kipróbálni. Csak furioso lovakat lehet hozni. Ez most róluk szól. :)

Bár nagyon megtisztelõ, ne az én vagy Anikó kedvéért rendezzétek, hanem a gyerekek kedvéért. :) Meg a lovak érdekében.

#4719 bolondtraktoros

bolondtraktoros

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 63 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 17:12

Kérdezhetnétek közvetlenül.

Téged??? :D :D :D Na ne.....
Vagy megint Pista Bácsi az egyedüli, aki tudja a frankót? :D

Jó hogy van az egyesületnek egy mindent tudó embere, aki igaz nem szól, beszél helyette a szócsöve (épp elég hülyeséget :D )

#4720 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 17:17

Kedves Hihi!
Nagyon kedves hogy ilyen aktív vagy és máris válaszolsz a saját kérdéseid egy részére. Köszönöm közremûködésed.
Még egyszer tehát várjuk a javaslataitokat :mit szeretnétek? milyen programokat?
Roli, Bereki, Ezüstliliom, Naatha, Vicomte : Érdekelne hogy milyen szakágban szeretnétek esetleg lovaitokat bemutatni és kipróbálni. Csak furioso lovakat lehet hozni. Ez most róluk szól. :)

Mint megszólított, reagálnék. Én síkversenyen szerettem volna bemutatni a lovam :dev: , de ennek sajna (?) több akadálya is van. Egyrészt addígra reményeink szerint csikót fog nevelni, másrészt NEM furioso.......

Kedves Backnight! Te melyik lovaddal veszel részt a rendezvényen?