Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kis színesek

• Please log in to reply
5186 válasz a témához

#4641 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 15. - 6:53

Igen, nemhiába, kies hazánk is milyen míves beszámolót ihletett :ang: . Köszönöm, Ágimam, a szép sorokat.

#4642 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 20. - 23:17

Ma (illetve lassan már tegnap) Jászkarajenõn voltam. Holnap (vagy inkább ma) kezdõdik ott egy fogathajtó verseny, és lehívtak pályabejárásra, meg úgy általában széjjelnézni. Úgy tûnik vannak barátaim, akik próbálnak otthonról kirángatni, hogy pár órára megfeledkezzem Szõke miatt érzett bánatomról. Néztük a fogatosokat, ahogy gyakorolnak. Voltak szép lovak, szép fogatok. Begörbített nyakú, peckesen léptetõ lipicaiak, kevésbé elegáns sportlovak, szép összhangban dolgozó sárgák. Vegyes érzelmeim gerjedtek a versenyzõk láttán, illetve a versenyt övezõ hangulat kapcsán. Régebben is voltam fogatversenyeken. Igaz csak kisebbeken, de azokban nekem sok örömöm nem volt, mivel nekem a piszkos munka jutott többnyire: kocsi elõkészítése, szerszám elõkészítése, lovak elõkészítése. Ekkor maximum a versenyre vezetõ utat tudtam igazán kiélvezni, mikor kicsit megpihenhettem a fogaton és lecsukott szemmel élvezhettem az arcomat simogató napsütést, miközben ütemesen kopogtak a paták az aszfalton. Közben érzékeltem, mennyire mennek együtt a lovak, vagy mikor hagy alább Charlie lendülete és engedi át a húzást Pompásnak. Ma ahogy a beálló bokszok közt haladtunk a lovak felé, ezek a dolgok jártak az agyamban. Tulajdonképpen nem tudtam dûlõre jutni, hogy tetszik-e a versenyt megelõzõ készülõdés, vagy sem. De mostani lelkiállapotomban inkább a nem felé billent a mérleg. A nyüzsgés, a tömeg most valahogy még a szokásosnál is visszahúzódóbbá tett. A munkám megköveteli az állandó mosolygást a szállodában. Ott minden különösebb erõlködés nélkül megy is a dolog. DE itt erõlködnöm kellett, hogy egy halovány kis mosolyt is felvillantsak a fogatosokra, ha éppen odajöttek bemutatkozni hozzám. Zavartak a lovas emberek és a lovak. Kezdtem úgy érezni, hogy tulajdonképpen nekem már semmi keresnivalóm nincs is a lovak közt. Annyira becsapottnak és csalódottnak érzem magam. Szõke miatt. Legszívesebben elmenekültem volna a helyrõl. Aztán kezdõdött a maratonpálya bejárása autókkal. Akkor kicsit ki tudtam kapcsolni. Bár átfutott az agyamon, hogy ezen a sík homokos talajon milyen jól menne a kis Tina... Aztán inkább a tanyákra koncentráltam, hogy melyik lenne alkalmas arra, hogy benne éljek. Aztán visszaértünk a "fõhadiszállásra". Az õrházikó elõtt egy férfi lovat vezetett. Feketét. Nagyot. Gyönyörût. Orrára volt csavarva a kötél. Durván bántak vele. Van az úgy, hogy az ember egy másodpercet is örökkévalóságnak érez. Ez a pillanat ilyen volt: ránéztem a lóra, õ megtorpant és visszanézett rám, és csak néztük egymást. Szomorú szeme volt. És szinte tökéletes hasonmása az általam réges-régen lovagolt Martin csõdörnek, aki 6 éves korában vágóhídon fejezte be szomorú életét. Ez a fekete ló is olyan nagy növésû, enyhén kosfejû, nyurga, jegytelen ló volt. Valami borzongás futott végig rajtam, ahogy egymásra néztünk a lóval, és egy hatalmasat dobbant a szívem. Talán van még remény...

Edited by Méz, 2007 szeptember 20. - 23:22.

#4643 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 21. - 6:51

:ang:

#4644 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 23. - 20:47

Valahol Magyarországon, egy megyei díjugrató döntõ ifi számában: edzõ: - A négyes után mit csinálsz? lovas: - Balról zárok. edzõ: - Nem! Jól megrugdosod! :D

#4645 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 26. - 22:20

Hát, csórikám tényleg nincs valami jó bõrben :(

#4646 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 27. - 7:26

De jó, lehet, hogy tényleg az öreg nézett be hozzátok! Fog még jönni, mert szeretne valamit.

#4647 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 27. - 7:32

Ma délután meglátogatott "Sánta Õz" .

Tudta hova kell menni. :ang:
Szerintem is látjátok még.

#4648 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 27. - 8:13

És "véletlenül" kerülne a karám szélére egy kis széna, víz (abrak??) ;) :D

#4649 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 27. - 12:04

A szokásostól eltérő viselkedés a vadállatoknál simán lehet a veszettség jele. Egy őz is lehet veszett, még ha nem is rájuk jellemző főleg. Persze, ezzel nem azt mondom, hogy az volt, és le kell lőni, mert őz ( :D :dev: ), de azért ennyi józanság kikivánkozott. (és úgy értem, nem természetes viselkedés egy őznél, ha keresi az ember társaságát, és hagyja magát (még ha csak az orrát is) megsimizni. )

Edited by BoKa, 2007 szeptember 27. - 12:32.

#4650 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 27. - 13:18

A szokásostól eltérõ viselkedés a vadállatoknál simán lehet a veszettség jele. Egy õz is lehet veszett, még ha nem is rájuk jellemzõ fõleg.
Persze, ezzel nem azt mondom, hogy az volt, és le kell lõni, mert õz ( :D :dev: ), de azért ennyi józanság kikivánkozott.

(és úgy értem, nem természetes viselkedés egy õznél, ha keresi az ember társaságát, és hagyja magát (még ha csak az orrát is) megsimizni. )

Kivéve, ha ember kézben nevelte. Akkor teljesen érthetõ a viselkedése.
Mi elhagyott rókakölyköket neveltünk pár napos koruktól. Szabadon engedés után szürkület közeli idõben Robi rendszeres kisérõje volt az egyik, Rudika. A szekérúton a ló hátsó lába mellett a másik nyomban követett minket. Ügetésig tartotta a tempót, vágtánál kicsit hátrébb követett. Mikor megálltunk legelni, a ló elõtt 2-3 méterre leült, vakaródott és érdeklõdve várakozott. Közben a ló teljesen természetesen, minden félelem nélkül viselkedett.
A vadászszezon után már nem találkoztunk. Lehet, hogy a túlzott bizalom lett a veszte.

#4651 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 27. - 15:28

Két tanyát tudok a faluban ahol õzet neveltek. Majd utána kérdezek. (Szerintem is ember nevelte.) Egyet én is ismerek, barátkozóbb mint egy kutya vagy egy macsek. Ha újra megjelenne engem érdekelne....

#4652 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 27. - 21:37

Mostanában egyre többször lep meg a lovam,és talán én is Õt. Az utóbbi idõben pár alkalommal kötõfékkel lovagoltam terepen is, egyre inkább élvezem a szabadság adta bizalmat, és õ is sokkal jobb kedvvel lépked alattam és sokkal inkább figyel rám. Most is szeleburdi,menõs de figyel rám. 3napja felkantáraztam, de tettem egy nyakszíjat is, a szárhoz nem nyúltam, a nyakszíjjal léptettünk, majd tettük meg az elsõ vágtákat is az erdõben. Könnyûszerrel visszafogtam, hatalmas élmény volt. Már bánom hogy a terep vége felé csak megfogtam a szárakat mert felhúzták magukat a lovak, egy beszélõ vadászles miatt :dev: nem kellett volna kézbe venni. Viszont visszafelé nagyon szépen támaszkodott. :) Ma játszottunk és meglepõdtem milyen jókedvvel teszi ezt, majd volt idõnk egy röpke terepre (kötõfékkel) és teljesen ellazultan érkeztünk haza. :ang:

Edited by chyki, 2007 szeptember 27. - 21:39.

#4653 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 28. - 11:53

Hidd el, ha arról van szó, kantárral sem fogom meg, ha durvábban kellene belenyúlnom a szájába eldobná magát, nagyon érzékeny de nagyon agyas is tud lenni. Kötõfékkel viszont csuma vágtából is szépen vissza lehet állítani. Mikor mihez van kedvünk. Persze többet lovagolom puha, gumis zablával, de kell neki ez is. :) (sokféle zabla volt már a szájába de ez vált be) Viszont a nyakkötél mellé volt kantár. ;) A másik érdekes hogy bnõm a lovával is kezd rászokni, mert a ló felszabadul alatta. Rajta nagyon látszik hogy nem munkának hanem inkább játéknak veszi. Öregurasan dobálja magát, csavargatja a nyakát, miközben mégis figyel a lovasra. Zablával nem csinálja. Csak rójja a köröket / kilométereket. Ilyenkor viszont van életkedve. :kir: Jó õket eközben látni.

Edited by chyki, 2007 szeptember 28. - 12:08.

#4654 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 28. - 12:53

Ilyenkor viszont van életkedve. :kir: Jó õket eközben látni.

:yeah: Errõl van szó! :yeah:

#4655 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 29. - 16:58

Akkor annak megpecsételõdött a sorsa. Kiszoktatás mi? :gm: :mad: Miért nem adják oda valakinek ha már terhükre van?

#4656 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 29. - 17:16

Csak azt nem értem, hogy ha ha házigida, akkor most miért ilyen sovány.

#4657 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 29. - 18:13

Mert már ráuntak és nuku kaja. Vagy pörkölt, vagy kutyakaja lesz abból a kiszoktatásból

#4658 Guest_Tom Forest_*

Guest_Tom Forest_*
  • Guests

Közzétéve 2007 szeptember 29. - 19:47

Nagy felelõsség, az egyszer biztos. Jó esetben az õzet elszólítják idõvel az ösztönei az embertõl. De mi van, ha nem? Vagy egy sûrûbben lakott környezetben? El Bronco-n is volt egy kis suta, El Bamba, akit a mamája magára hagyott. Nagyon megkedveltem. Egy idõ után eltûnt, ahogy olvastam. :rolleyes: El Kormányzó mamája mesélt egy hasonló esetet, amikor bakot nevelt fel valaki. És a kis bak felcseperedve jó területvédõ ösztöneire hallgatva agancsával mindenkit kizavart az általa belakott épület folyósójáról :dev:. A helyzet késõbb elkomorodott. Szóval nehéz. Találsz egy elesett meleg szemû kis menekülõ állatot, és a Nagy Racionális agyaddal úgy döntesz, hogy a sorsára hagyod? :rolleyes: Vagy vadasparkba adod? :confused:

#4659 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 30. - 21:09

Köszönöm a Salföldi huszároknak hogy "elraboltak" és egy olyan közösségbe "hurcoltak" ahol az emberek képesek a régi értékek szerint élni. :yeah:

Edited by chyki, 2007 október 1. - 12:40.

#4660 Guest_Tom Forest_*

Guest_Tom Forest_*
  • Guests

Közzétéve 2007 október 1. - 21:06

Gizi az õzike valszeg megint be lesz fogva, mert úgy néz ki nem tud magáról megfelelõen gondoskodni.

:huh: :hupp: :(

#4661 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 2. - 3:39

Köszönöm a Salföldi huszároknak hogy "elraboltak" és egy olyan közösségbe "hurcoltak" ahol az emberek képesek a régi értékek szerint élni. :yeah:

Nahát! Micsináltál Salföldön? Én csak csikósokat ösmerek onnan. De rég is jártam már arra... :ang:

#4662 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 2. - 7:22

Gizi az õzike valszeg megint be lesz fogva, mert úgy néz ki nem tud magáról megfelelõen gondoskodni. Nyár eleje óta szabad, csak abrakolni jár haza, de a gazda aggódik az állapota miatt.

Helyes.

#4663 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 2. - 7:24

Nem én voltam Salföldön, hanem.....

#4664 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 2. - 12:48

Hűűű, ez nem semmi. :) :yeah:

#4665 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 4. - 17:37

Na, ezért, meg ezért néha még voltizst is érdemes nézni! :D Ne má' mindig csak a vén pedofilok járjanak jól... :dev: (A pasik se keseredjenek el azért nagyon ;))

Még egy... :)

Na jó... Khm... Asszem, nem nézegetem ezeket tovább. :D

#4666 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 4. - 17:39

nem mux... :nem:

#4667 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 4. - 17:41

nem mux... :nem:

:nem:

#4668 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 4. - 17:43

Nekem igen... Igaz, hogy vagy 3x rá kell kattintani a frissítésre. Ha úgyse megy, kitalálok valami mást.

#4669 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 4. - 17:56

talalj ki mast :nem:

#4670 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 4. - 18:13

Nem tudok... Extrém módon le van védve az oldal. Majd jön Uni és segít. :( (Addig meg lyukadjon ki az oldalatok! :gm:)

#4671 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 4. - 18:15

Itt mûx, sitty és sutty. :P /Csak az nézheti meg, akinek ferde orrú lova van :gm: / //Bocs, Filly :dev: //

Edited by Rosinante, 2007 október 4. - 18:17.

#4672 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 4. - 18:19

Én is látom hehe!

#4673 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 4. - 18:47

The page cannot be found
The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

--------------------------------------------------------------------------------

Please try the following:

If you typed the page address in the Address bar, make sure that it is spelled correctly.

Open the www.myrtill.com home page, and then look for links to the information you want.
Click the Back button to try another link.
Click Search to look for information on the Internet.

HTTP 404 - File not found
Internet Explorer

:hupp: :hupp: :hupp: :hupp:

#4674 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 4. - 19:50

amint lehet megint képtárra tenni, felteszek párat oda, rendben van így? :) csak valaki figyelgesse. a voltige nekem is nagyon bejött most. az egyik srácnak olyan szép izmos karja volt, hogy pfffffffffffffff :D

#4675 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 4. - 20:01

Jajjjjmáááá', most miért kell lelõni a pojént?! :gm:

#4676 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 4. - 20:03

há nem tom, nekem nem a röhögés jutott eszembe róla :gm: :pirulóssmiley: az úgyis megvigasztalná a csorgós lányokat, hogy szegényke olyan meleg, hogy a hasán tükörtojást lehetett volna készíteni :D

#4677 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 4. - 20:20

Nekem se a röhögés jutott eszembe róla, ez asszem, kitûnik az elsõ hozzászólásomból. És ha az ember úgyis csak a nyálát csorgathatja, hát a tojássütés is tök mindegy :)

#4678 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 4. - 20:37

nézd a jó oldalát, reggel praktikus, ha már az esti program max sakkozás volt :D

#4679 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 6. - 17:00

Khm... :)

#4680 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás