Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Furioso

• Please log in to reply
10739 válasz a témához

#4641 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 1. - 16:31

Hát na... Blokád... Korrekt!!! Nekem lovam :D Esetleg valaki Abádszalók Blokád-2-rõl vmi?!

#4642 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 1. - 17:06

és a te képeid merre járnak? :D

#4643 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 1. - 18:31

és a te képeid merre járnak? :D

:yeah: :dev:

#4644 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 1. - 18:38

Kunszentmiklós Blokád-5, Bendegúz, Blokád V törzsmén

köszönöm :)

#4645 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 1. - 20:11

Ne is említsétek!!!! A képek meg vannak, gyûjtögettem még más nagyon jókat is, ami már itt is szóba került ( pl. Legény :kir: )... Csak ahol van net ott nincs scan, ahol van scan ott nincs mûködõ gép :confused: ... rajta vagyok... Már megfenyegettem a gépem, h kivégzem... de aztán kiderült, h (komolyan vette) szövetségre lépett a radiátorral és õ akar ENGEM kinyírni! Ugyanis koleszos vagyok és a radiátorunk egy gyengébb fejõs kecskének hiszi magát, fõ feladatának tekinti a napi 2-3 L víz leadását.... Szóval (közvetlen a radiátor elõtt) ebben a vízben gépezek.... és valószínûnek tartom a pszihopatizmusom mellett, hogy ebbe halt bele a gépem... Megállt az élet körülöttem, lassan 3 hónapja szeretnék egy cikket megjelentetni, de háááát... mindig van következõ szám :( Igyekszem!!! Ígértem meg lesz!!! Hacsak nem a szövetség gyõz... :hupp:

#4646 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 7:46

Nem jók a mentségeid! :D Nekem sincs scanem.... Lefényképezem a fényképeket. :cool:

#4647 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 9:51

-hihi-nek: Az ember átnézi a nyomtatott sajtó felét-kétharmadát, majd odalopakodik a lánya gépéhez és ahogy õ tanítgatja:Tûzróka-Gógli-MGSzH-Áll.Teny.Ig.-Ló Telj.Vizsg.Közp.Áll.Nagycenk.. -Aztán megkérdezi egyik régi emberét, akinek segítgetett lovast találni nem hátas használati irányú szép szürke ménjére és így nagyjából tudja, hogyan állnak:Te, mikó kõ nektök bemönni? Asztán az mögmongya. -Ilyen egyszerü az egész! (Egyébként a jószág elég fotogén....)

#4648 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 9:53

-hihi-nek: Az ember átnézi a nyomtatott sajtó felét-kétharmadát, majd odalopakodik a lánya gépéhez és ahogy õ tanítgatja:Tûzróka-Gógli-MGSzH-Áll.Teny.Ig.-Ló Telj.Vizsg.Közp.Áll.Nagycenk..
-Aztán megkérdezi egyik régi emberét, akinek segítgetett lovast találni nem hátas használati irányú szép szürke ménjére és így nagyjából tudja, hogyan állnak:Te, mikó kõ nektök bemönni? Asztán az mögmongya.
-Ilyen egyszerü az egész! (Egyébként a jószág elég fotogén....)

:D :D :D

#4649 shutterfly

shutterfly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 347 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 9:54

Posted Image
Õ kicsoda ?

Õ 2809 Kunszentmiklós Blokád-5 Bendegúz, Blokád V-ös törzsmén. 3 évig volt felállítva nálam. Néhány oldallal ezelõtt találsz róla nyereg alatti és felálllított képet is.

#4650 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 10:14

-hihi-nek: Az ember átnézi a nyomtatott sajtó felét-kétharmadát, majd odalopakodik a lánya gépéhez és ahogy õ tanítgatja:Tûzróka-Gógli-MGSzH-Áll.Teny.Ig.-Ló Telj.Vizsg.Közp.Áll.Nagycenk..
-Aztán megkérdezi egyik régi emberét, akinek segítgetett lovast találni nem hátas használati irányú szép szürke ménjére és így nagyjából tudja, hogyan állnak:Te, mikó kõ nektök bemönni? Asztán az mögmongya.
-Ilyen egyszerü az egész! (Egyébként a jószág elég fotogén....)

:D :D :D :D ezkész :D :D

Ezt találtam:

Nagycenk
:D

#4651 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 10:23

Nagycenk

Akkor tudsz MINDENT! :D :D

#4652 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 10:25

#4653 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 10:30

Ez már új ,kb két hete néztem ez elõtt :akkor még a platánfa volt.

#4654 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 11:38

Bõség zavara, újabb televér ami sanszos lehet:

Posted Image

Roven xx

Õ pedig nem telivér, de nagyon tetszik:

Posted Image

Eldorado

#4655 Vicomte

Vicomte

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 144 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 15:07

Bár nem egy nagy dolog, de muszáj idekotyognom :gm: . Képzeljétek, idén is megrendezik nálunk (tavaly volt az elsõ) az Ördöglovas-napot (gróf Sándor Móricra emlékezve, az õ egykori biai kastélyának udvarán). Felvetettem, hogy nem lehetne-e egy rövidke "magyar lovak fajtabemutatója" két program között. Azaz felvezetni minden fajtából egy-egy példányt (szerencsére a környéken mindenbõl van :D), közben pár szóval elmondani a fajták történeteit. A Lovas Körnek (szervezõk, én is tagja vagyok) tetszett az ötlet, valószínû meg is lesz tartva. Az a tapasztalatom, hogy az emberek egyáltalán nem ismerik Hazánk kutya- vagy lófajtáit. Hogy ez mennyire igaz, már a lovasköri gyûlésen is kiderült: egy lovas leányzó hangosan kételkedve nevetett, hogy "a shagya tényleg magyar fajta? Ne már...". Szóval ha nem is csak a furiosonak, de mindenesetre ez is egy "reklám" lehet a magyar lovaknak! :yeah:

#4656 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 15:17

Posted Image

Õ kicsoda? :D

#4657 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 15:23

Kisbéridíjlovas neked most ez a legújabb hobbid?

#4658 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 15:30

Már kérdezni sem szabad ? :D Attól mert nem ismerek két mént , megkérdezem és nem hobby :D De látod eddig az volt a baj , hogy én azt mondtam , hogy nekem csak Ági segít , most kérdeztem többen mondták ki õ . Most ezen neked mi fáj , hogy én megkérdezek két mént ? :o Ahelyett , hogy belémkötnél inkább leírnád ki van a képen . Ebben lennél annyira okos :yeah:

Edited by KisbérisDíjlovas, 2010 március 2. - 15:31.

#4659 Kis Mihály

Kis Mihály

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 91 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 15:32

Frodo a tavalyi Állattenyésztési Napokon, Frodo szlovák tenyésztésû apja a Furioso XXIV törzsmén (Magyarországon Furioso XXXV, Franky), anyja Dunsany xx után. Arra lennék kíváncsi, hogy hackelted meg a Furioso Egyesület honlapját, mert földi halandóknak ezek a képek nem hozzáférhetõek.

#4660 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 15:35

Köszönöm szépen . Nekem mindig is bejöttek a képek , laptopon és gépen is . Jelenleg Operával van megnyitva nálam , de az Explorer is megnyitja . :)

Edited by KisbérisDíjlovas, 2010 március 2. - 15:36.

#4661 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 15:39

Bárki számára elérhetõ a kép, a galéria menüpont alatt. Ha feliratozva lennének, akkor meg nem is kellene kérdezõsködni.

Edited by ori, 2010 március 2. - 15:40.

#4662 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 15:44

Õ 2809 Kunszentmiklós Blokád-5 Bendegúz, Blokád V-ös törzsmén. 3 évig volt felállítva nálam. Néhány oldallal ezelõtt találsz róla nyereg alatti és felálllított képet is.

Így már tudom köszönöm Szalai Balázs hirdeti Igorral együtt .

#4663 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 15:44

Már kérdezni sem szabad ? :D
Attól mert nem ismerek két mént , megkérdezem és nem hobby :D

De látod eddig az volt a baj , hogy én azt mondtam , hogy nekem csak Ági segít , most kérdeztem többen mondták ki õ . Most ezen neked mi fáj , hogy én megkérdezek két mént ? :o

Ahelyett , hogy belémkötnél inkább leírnád ki van a képen .
Ebben lennél annyira okos :yeah:

Igen. Nos, pontosan tudod mirõl van szó.
A többi lófajtás topicban is ezt csinálod. ;)
Megint tanulhatsz valamit, eddig azt, hogy magaddal beszélgetni egy fórumon elõbb utóbb bukta, de most írok neked egy újdonságot, csak, hogy lásd, milyen rendes vagyok, és segítek.
Amikor belinkelsz egy képet akárhonnan( nem pont ez, inkább a többi topicra koncentrálj). Minimum oda kell írni, honnan van, nem csak "odaböffenteni" egy képet. Fõleg, ha nem a tied. ;)

#4664 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 15:55

Igen. Nos, pontosan tudod mirõl van szó.
A többi lófajtás topicban is ezt csinálod. ;)
Megint tanulhatsz valamit, eddig azt, hogy magaddal beszélgetni egy fórumon elõbb utóbb bukta, de most írok neked egy újdonságot, csak, hogy lásd, milyen rendes vagyok, és segítek.
Amikor belinkelsz egy képet akárhonnan( nem pont ez, inkább a többi topicra koncentrálj). Minimum oda kell írni, honnan van, nem csak "odaböffenteni" egy képet. Fõleg, ha nem a tied. ;)

Még ha csak linkelné......

"Copyright © 2003-2009 - Furioso - North Star Lótenyésztõ Országos Egyesület - Minden jog fenntartva."

#4665 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 16:08

Szerintem õ Legény és õ. :)
(A képen sajna nem sok látszik, de ennyim van egyelõre Ernest jóvoltából. :) )

#4666 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 16:25

Frodo a tavalyi Állattenyésztési Napokon, Frodo szlovák tenyésztésû apja a Furioso XXIV törzsmén (Magyarországon Furioso XXXV, Franky), anyja Dunsany xx után. Arra lennék kíváncsi, hogy hackelted meg a Furioso Egyesület honlapját, mert földi halandóknak ezek a képek nem hozzáférhetõek.

Amúgy Firefox > Eszközök > Oldal adatai > Média és ott van minden, azt szedsz le, amit akarsz.
Földi halandó vagyok. A gugli meg a barátom.

És ilyet nem szabad amúgy csinálni!!!!
Én is csak elméletben tudom.

Lehet az oldalra regisztrálni is, saját fiókot létrehozni. Én csináltam. És tök jó, mert az aktiváló e-mail nem úgy jön, hogy Furioso Egyesület honlapja, hanem Dózsa Tamás honlapja...
Legalább a magáénak érzi. :D

Edited by Robina, 2010 március 2. - 16:38.

#4667 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 16:51

Már kérdezni sem szabad ? :D
Attól mert nem ismerek két mént , megkérdezem és nem hobby :D

De látod eddig az volt a baj , hogy én azt mondtam , hogy nekem csak Ági segít , most kérdeztem többen mondták ki ő . Most ezen neked mi fáj , hogy én megkérdezek két mént ? :o

Ahelyett , hogy belémkötnél inkább leírnád ki van a képen .
Ebben lennél annyira okos :yeah:

Ezzel a goromba szájalással nem fogod belopni magad a fórumozók szívébe. Ha netán viccnek szántad, bocs, de számomra ez nem derült ki a szövegből. Amúgy viccnek sem igazán hajde...

Bár nem egy nagy dolog, de muszáj idekotyognom :gm: . Képzeljétek, idén is megrendezik nálunk (tavaly volt az első) az Ördöglovas-napot (gróf Sándor Móricra emlékezve, az ő egykori biai kastélyának udvarán). Felvetettem, hogy nem lehetne-e egy rövidke "magyar lovak fajtabemutatója" két program között. Azaz felvezetni minden fajtából egy-egy példányt (szerencsére a környéken mindenből van :D), közben pár szóval elmondani a fajták történeteit. A Lovas Körnek (szervezők, én is tagja vagyok) tetszett az ötlet, valószínű meg is lesz tartva.
Az a tapasztalatom, hogy az emberek egyáltalán nem ismerik Hazánk kutya- vagy lófajtáit. Hogy ez mennyire igaz, már a lovasköri gyűlésen is kiderült: egy lovas leányzó hangosan kételkedve nevetett, hogy "a shagya tényleg magyar fajta? Ne már...".
Szóval ha nem is csak a furiosonak, de mindenesetre ez is egy "reklám" lehet a magyar lovaknak! :yeah:

Ez egy nagyon jó ötlet volt! Gratula! :yeah:

Edited by ezüstliliom, 2010 március 2. - 16:51.

#4668 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 17:32

Ha lesz valami hivatalos meghívótok, berakod ide?

#4669 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 17:37

Szerintem õ Legény és õ. :)
(A képen sajna nem sok látszik, de ennyim van egyelõre Ernest jóvoltából. :) )

Na ismét szóba került Legény, így élek is a lehetõséggel , hogy (törlesszek) a nálam lévõ infókat közzé tegyem és egy kicsit hazai pályára játszam.... :kir:

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Nem, tudom mennyire lesz olvasható.... Elõre is bocsánat mindenkitõl, h ilyen vásott példányokat közre teszek de szinte ezekért is ölre mentem :D
Bele javítottam egy ici-picit, (volt bátorságom)... mivel az 5ik õsi sorban (a papír szerint) SZDSZ-es hozzá állással két csõdör alkotta nászból született Ramzes Junior - 33.... amit azért naaaaaaaaaaaaaaaa
De némi nemû utána járással bizton állíthatom a korrekcióm helytálló :)

Szóval Legény: 964 Orosháza North Star - 6 (IV.tm)

És íme egy régi méntörzskönyvi lap, habár szerintem a mostani sem sokban különbözik, és az OMINÓZUS méntörzskönyvi szám amit N.C firtatott már korábban a lap bal felsõ sarkában megtekinthetõ.... :kir:
Jó szemezgetést!

Ha van valakinek jó sztorija Legényrõl én szívesen venném!!! Magán üziben is......

Edited by Stallion, 2010 március 2. - 17:53.

#4670 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 17:40

Sziasztok!
Csak furikedvelõ vagyok, sok közöm nincs a fajtához, de szerettem volna már rég írni, hogy szeretem olvasni a topikotokat, fõleg, hogy megint ,,béke" van. Jó olvasni a régi történeteit, meg nézegetni a régi képeit a fajtának :)

és most kicsit off leszek, bocsánat:

Megint tanulhatsz valamit, eddig azt, hogy magaddal beszélgetni egy fórumon elõbb utóbb bukta,

akkor tényleg? :D

#4671 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 17:58

Na jó... van még egy vicces is

Akkora fülei vannak..... de itt eldugta :D :kir:
heheheheheeee

#4672 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 18:08

És íme egy régi méntörzskönyvi lap, habár szerintem a mostani sem sokban különbözik, és az OMINÓZUS méntörzskönyvi szám amit N.C firtatott már korábban a lap bal felsõ sarkában megtekinthetõ.... :kir:
Jó szemezgetést!

Köszi tényleg érdekes, nekem ez a régi mén törzskönyvi lap keltette fel az érdeklõdésemet, bár néhol nehezen olvasható.....

Bal oldalon van néhány rubrika, ahol évente vezették a méret és súly :eek: adatait......
(nem igazán világos, miért, mert marmagassag (bottal) és szárkörméret felnõtt korban nem szokott változni, az övméret, meg a szalaggal mért magasság mutathat némi eltérést a kondíció függvényében.) DE: ez - szerintem - azt jelenti, hogy évente(!) szemlézték a mént. :yeah:
Mindenesetre tanulságértékû.

#4673 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 18:41

Úgy áááám........ :kir:

#4674 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 19:13

Amennyit elsõ szemezgetésre kiláttam a származási lapból (én, aki nem vagyok sem furis, sem tenyésztõ és különben is), hogy nagyon jó õsökre vezethetõ vissza Legény. Jó lenne kikérdezni róla Kövy Andrást, végülis õ elég sokat dolgozott vele.

#4675 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 20:56

Bocs, nagyon OFF! :D

Székely gugli /mûködõképes/ http://www.gugel.pontmost.com/

#4676 Vicomte

Vicomte

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 144 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 21:24

Ha lesz valami hivatalos meghívótok, berakod ide?

Persze, azonnal amint meglesz a konkrét idõpont. Amúgy valamikor május közepén lesz, talán 15-16. Mindenkit szeretettel várunk.

#4677 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 22:33

Igen-igen :kocc: a Kövy tudna róla mesélni.... Én olyan kiváncsi vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#4678 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 23:01

Találtam még képet Legény unokáról!
Íme Böbe-Baba :)
A szoknya miatt nem sok látszik belõle, de túrok majd még rendeset képet is róla.

A Primadonna...

A maga mutogató... misssz tökély

és egy laza canter a vadászlovagláson... (díjlovas nyeregben (heheheeee))

Edited by Stallion, 2010 március 2. - 23:13.

#4679 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 23:07

mintha 2 ló lenne kb :D

#4680 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás