Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Furioso

• Please log in to reply
10739 válasz a témához

#4601 roli

roli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 402 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 8:17

Szerintem benne voltál még a 8 hétben......

(Amúgy szerintem is baromság az egész, de ha már ragaszkodunk a tényekhez jó lenne utánanézni a dátumoknak. :gm: )

Lényeg, hogy nagyon figyeljen oda mindenki (ezt tanácsolták a hatóság szakemberei), hogy ha esetleg a tarló, vagy a kaszáló akár csak kis mértékben is gyomosodik, akkor azonnal le kell takarítani, mert bármikor ellenõrízhetik és nem kötelesek a gazdát értesíteni az ellenõrzésrõl. Tehát az év 365 napjának bármelyik percében gyommentesnek kell lenni a területnek, fogadjátok meg, jó tanács! :kir:
Ha valakinek van ötelete, hogy az idõjárárst hogyan lehet úgy alakítani, hogy mindennek idõben meg lehessen felelni, akkor kérem ossza meg velem! :D :D :D

Írtam nekik, hogy elszeretném kérni a fedmén származási lapját =) Majd megírom, hogy mit irtak.
Nos akkor hozok képeket, hogy én is színesítsem itt a dolgokat ;)
Posted Image

Posted Image

:yeah: :yeah:

Nyugtass meg, ugye nem a fedménrõl van szó!

#4602 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 9:08

Lényeg, hogy nagyon figyeljen oda mindenki (ezt tanácsolták a hatóság szakemberei), hogy ha esetleg a tarló, vagy a kaszáló akár csak kis mértékben is gyomosodik, akkor azonnal le kell takarítani, mert bármikor ellenõrízhetik és nem kötelesek a gazdát értesíteni az ellenõrzésrõl. .......

Nyugtass meg, ugye nem a fedménrõl van szó!

A 8 hetet akkor honnan vetted? :eek:

Ez egy csikó......! Nem látod?
(az apjának a származását nyomozza szandikah)

Edited by Bereki, 2010 február 24. - 9:09.

#4603 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 9:46

Angol telivér! :)

Ja! Akkor bocsesz! :rolleyes: :gm: Az "atv."-rõl valamiért nem az angol, hanem az arab ugrott be. :guny:

#4604 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 9:48

Asszem az arabot At.-ként szokták írni,de ha tévedek,akkor majd vki kijavít. :)

#4605 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 9:57

Roli! Egyszerûen lehetetlen mindent kiküszöbölni. Ha bele akarnak kötni valamibe, akkor úgyis találnak rá módot. Nem tudom, máshol ez hogy van, de a magyar hatóság már csak ilyen. :guny:

#4606 Tánczos Anikó

Tánczos Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 846 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 10:16

Mivel azt mondtátok képek jöhetnek minden mennyiségben, ezért én is mutatok képet.
Ugyan a tenyésztésbe nincs beleszólása, de fogadjátok szeretettel "személyes élménybeszámoló" helyett :)
Õ Pásztor Furioso - 165 Szultán (Pásztor xx - Furisoso VIII Beatrix).
Õ a LÓ számomra, Tõle tanultam a legtöbbet. 1996-os születésû Apaj pusztai tenyésztésû mén. A képeken 6 éves.
Posted Image

Posted Image

#4607 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 10:29

-Berekinek : Bocs, én csak leginkább a cenki versenyeken láttam a lovat!

#4608 roli

roli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 402 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 11:01

A 8 hetet akkor honnan vetted? :eek:

Nincs meghatározva 8 hét, gyommentes állapot kell az év bármelyik pillanatában, ugyanis nem tudhatod, hogy mikor ellenõrzik. Kb 60 nappal az anyaszéna betakarítása után ellenõrízték én pedig csak kb 90 nap után szárzúzósztam le. Ha tudtam volna, hogy ellenõrzik elöbb is letakaríthattam volna, de akkor még arra vártam, hogy esetleg lesz rajta a katáng-kórón kívül valami fû is. Most már érted? Szóval nagyon legyen résen mindenki, hacsak nincs jó ismefrõse, aki idõben szól, hogy ellenõrízni fogják. :dev:

Ez egy csikó......! Nem látod?
(az apjának a származását nyomozza szandikah)

A szövegkörnyezetbõl hittem azt, hogy arról van szó... :hupp: Megnyugodtam.

#4609 roli

roli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 402 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 11:17

Roli!
Egyszerûen lehetetlen mindent kiküszöbölni. Ha bele akarnak kötni valamibe, akkor úgyis találnak rá módot. Nem tudom, máshol ez hogy van, de a magyar hatóság már csak ilyen. :guny:

Nagyon jó lenne rajta változtatni, hogy ne ilyen legyen! Ha tényleg kapnak a kancák génmegõrzési támogatást, akkor a keresztmegfeleltetéses ellenõrzéseket nem lehet majd elkerülni. Ha nem változik a hatóság hozzáállása, akkor mindent el fognak követni, hogy minél kevesebb támogatás kerüljön a tenyésztõkhöz! :mad: Csak azt tudnám, hogy miért!? :rolleyes:
Vigyázat, pl.túllegeltetés esetén bírságolhatnak. Mondja már meg valaki, hogy egy kisült legelõ az azért sült ki, mert aszály volt, vagy azért mert túl volt legeltetve. Pláne 7 hónap múlva, amikor már arra sem emlékszel, hogy éppen hol voltak a lovak. Jön egy fotó, amin a kitaposott/kisült legelõn ácsorog néhány ló. Vagy éppen nincs elötte takarmány, csípik a legyek és állatvédelmi szempontból fél évvel késõbb kifogásolják a helyes mezõgazdasági gyakorlatodat. Vagy esetleg épp megered az esõ és kicsit megáznak. Stb, ahogy mondod, bármibe bele lehet kötni.

#4610 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 12:31

Az anyaszéna betakarítása után aszály volt és egyszerûen nem volt mit kaszálni. Ez néhány gyomot nem zavart és vígan vegetált a területen. Miután már egyértelmû volt, hogy nem lesz sarjúszéna szeptemberben letakarítottam a füveseket, az általam jónak hitt helyes mezõgazdasági gyakorlatnak megfelelõen, de sajnos már késõn, ugyanis ezt az anyaszéna betakarítása után 8 héttel kellett volna elvégezni! De ki gondolt erre, hogy valaki odaoson lefényképez néhány szál gazt és 7 hónappal késõbb megállapítják a "bûnösségemet". :huh:

Még mindig nem vágom, hogy a 8 hetet az elsõ hozzászólásodban honnan vetted?

-Berekinek : Bocs, én csak leginkább a cenki versenyeken láttam a lovat!

Miért kell bocsánatot kérni......Rajz Kati is lovagolhatta, sõt!

Mivel azt mondtátok képek jöhetnek minden mennyiségben, ezért én is mutatok képet.
Ugyan a tenyésztésbe nincs beleszólása, de fogadjátok szeretettel "személyes élménybeszámoló" helyett :)
Õ Pásztor Furioso - 165 Szultán (Pásztor xx - Furisoso VIII Beatrix).
Õ a LÓ számomra, Tõle tanultam a legtöbbet. 1996-os születésû Apaj pusztai tenyésztésû mén. A képeken 6 éves.

Esetleg valami történetet nem mesélnél róla? Én is szívesen olvasgatnám a mások élménybeszámolóit........

#4611 szandikah

szandikah

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 19:24

A szövegkörnyezetbõl hittem azt, hogy arról van szó... :hupp: Megnyugodtam.

Jaja, õ a csikóm ;) Viszont a levelemre még nem válaszoltak, na majd majd :)
És mit szóltok a képekhez vagyis inkább a lóhoz? =)

#4612 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 19:48

Jaja, õ a csikóm ;) Viszont a levelemre még nem válaszoltak, na majd majd :)
És mit szóltok a képekhez vagyis inkább a lóhoz? =)

Mennyi idõs a gyerek?

#4613 szandikah

szandikah

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 20:30

Mennyi idõs a gyerek?

Júliusban lesz 2 éves. :P

#4614 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 21:22

Júliusban lesz 2 éves. :P

Ilyen korban a legkevésbé mutatósak a csikók, általában túlnõtt far, kialakulatlan izomzat és ezért mindenhol aránytalannak tûnõ testtájak. Szóval olyan igazi kamasz kinézetük van, mint a tiédnek is.
Ha lehet, csinálj majd róla kinti képet is, esetleg élénk ügetésben......amelyiknek ebben a korban jó a mozgása, az már mindenképp meg is fog maradni......

(De ez csak az én véleményem :rolleyes: )

#4615 szandikah

szandikah

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 22:16

Ilyen korban a legkevésbé mutatósak a csikók, általában túlnõtt far, kialakulatlan izomzat és ezért mindenhol aránytalannak tûnõ testtájak. Szóval olyan igazi kamasz kinézetük van, mint a tiédnek is.
Ha lehet, csinálj majd róla kinti képet is, esetleg élénk ügetésben......amelyiknek ebben a korban jó a mozgása, az már mindenképp meg is fog maradni......

(De ez csak az én véleményem :rolleyes: )

Oké, majd csinálok róla. Igeen, ilyenkor még igazán aránytalanok. Bár, hogy ne legyek túl elfogult, nekem most csak a hátsó lábai tetszenek igazán..:D :P
Ismeritek Ádám Zsolt-ot? Díjugrató és edzõ is, a lovardába jön márciustól, még nem sikerült vele találkoznom, de apumnak azt mondta, hogy majd megnézi Canadát. Igen..jó lenne már végre ha egy hozzáértõ megnézné a mozgását. Kiváncsi vagyok, sajnos én nem értek túlzottan a lovak mozgásához. De jó lenne egyszer megtanulni..vagy nem is tudom, hogyan szokták ezt elsajátítani. :P :)
Mindenesetre köszönöm a véleményt, ilyenre számítottam. ;) Akkor majd megpróbálok élénk ügetéses képet összehozni.

#4616 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 25. - 15:53

De jó lenne egyszer megtanulni..vagy nem is tudom, hogyan szokták ezt elsajátítani. :P :)

Naponta úgy 50 lovat kell megnézni 30 éven át, és akkor majd kezded kapiskálni, hogy még mindig mennyi mindent nem tudsz. Saját tapasztalat.

Volt egy sztori Kornél bácsiról (Dr. Kollár Kornél, a Budapesti Honvéd legendás lovasedzõje), ami szerint az egyik fiatal lovasa egy nap megszólította:
- Kornél bácsi, holnap nem tudok lovagolni, mert zongoraórára megyek!
Mire Kornél bácsi:
- Kisfiam, te ma se tudsz lovagolni, legfeljebb holnap nem tudsz jönni edzésre!

#4617 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 25. - 19:27

Naponta úgy 50 lovat kell megnézni 30 éven át, és akkor majd kezded kapiskálni, hogy még mindig mennyi mindent nem tudsz. Saját tapasztalat.

:D :yeah:

Ami azt illeti az igazi tudás szerintem is ott kezdõdik, amikor az ember kezdi belátni, mi mindent nem tud még! Ez pedig többnyire szerénnyé is teszi az illetõt........jó esetben.

#4618 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 25. - 19:36

:D :yeah:

Ami azt illeti az igazi tudás szerintem is ott kezdõdik, amikor az ember kezdi belátni, mi mindent nem tud még! Ez pedig többnyire szerénnyé is teszi az illetõt........jó esetben.

Rosszban pedig kishitûvé, depresszióssá, úgyis-eladom-az-egészet-a-francba illetve az elcse**tem-az-egészet vallás újabb követõjévé. :D :D

Edited by Robina, 2010 február 25. - 19:37.

#4619 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 25. - 21:29

Rosszban pedig kishitûvé, depresszióssá, úgyis-eladom-az-egészet-a-francba illetve az elcse**tem-az-egészet vallás újabb követõjévé. :D :D

Ez egy újabb bölcs megállapítás! :D :D :D :D

#4620 Tánczos Anikó

Tánczos Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 846 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 26. - 0:42

Esetleg valami történetet nem mesélnél róla? Én is szívesen olvasgatnám a mások élménybeszámolóit........

Attól félek, ha elkezdek Szultánról írni sosem hagyom abba :D
Még nem volt 3 éves, mikor egy kupectõl megvettem Tahiban, az akkori edzõm hívta fel rá a figyelmem. Szultánt ahogy megláttam, elsõ látásra szerelem lett :) Kölcsönösen.
Valószínû választási korban adhatták el (több méncsikó társával együtt) Apajról és onnantól kezdve kupectõl-kupecig vándorolhatott...ennek minden negatív tulajdonságát magán hordozva. Természetesen mikor elmentünk megnézni "tõkeszelíd" :D volt, miután elhoztuk kiderült rúg, vág..., teljesen bizalmatlan mindenkivel. Velem hál Istennek hamar megtalálta a közös hangot és úgy érzem mérhetetlenül hálás volt azért hogy végre lett egy igazi gazdája :) Nekem mindent megenged, én felvehetem a lábait, bárhová eljönne utánam, vagy elvinne a hátán....De rajtam kívül nincs ember aki a hátsó lábát felveheti, még Imre sem, pedig már tíz éve ismerik egymást. Így körmölni is csak bódítva lehet, de eleinte az is macera volt, mert vakcinázni is mûvészet volt õt, kisebb cseleket igényelt, a féreghajtó pasztát is csak én tudom beadni neki. 4 év minden napos kapcsolat kellett neki Imrével ahhoz, hogy meg tudja vénázni :) Szóval igazi egyemberes. De engem ez nem zavar, bevallom Õ nekem nem is olyan célra kellett, hogy boldog-boldogtalan ráüljön, hanem hogy csak és kizárólag az enyém legyen :) Egy kezemen megszámolom hányszor ült rajta rajtam kívül más. Amikor más ül rajta igazából semmi rosszat nem csinál, csak nem hajlandó semmi pénzért elõremenni, kezdõbbel egyáltalán elindulni..., ha nagyon elunja akkor bakolászik egy-kettõt :D Én viszont Tõle tanultam a legtöbbet, imádom lovagolni, hozzá kötõdik a legtöbb lovas élményem, "általa" kötõdtek a legszorosabb lovas barátságaim, hozzá fûzõdnek a legjobb terepek. Munkában igényli a változatosságot, szeret ugrani, terepen is nagyon megbízható, csak Õ menjen elõl, mert ha nem lehet elsõ bizony igencsak jelentkezik "telivér vérhányada" és mindenáron versenyezni akar :D

Mikor elsõ gyermekem Zsófi 15 hónapos volt, és én annyi idõre hátat fordítottam neki, hogy bekapcsoljam a villanypásztort, Zsófi bement Szulihoz a karámba, ez az egyemberes paci, aki gondolkodás nélkül rúgna meg bárkit rajtam kívül aki csak fel akarná venni a hátsó lábát, csak állt mereven, meg se moccant, én meg csak azt láttam hogy Zsófi a hátsó lábát simogatja...és csak néztem némán, nem tudtam mit csináljak, Szuli meg csak állt, Zsofi pedig lelkesen szeretgette, Szuli szépen mozdulatlanul megvárta, míg magamhoz térek és bemegyek Zsófiért.
Zsófi tavaly tavasz óta (6 évesen) többször ült már rajta futószáron. Õt teljesen elfogadja, Zsófi tornázik rajta, futószáron 3 jármódban tanul rajta lovagolni.

Szultánnal erõsen kötõdünk egymáshoz, már-már emberi tulajdonságokkal ruházom fel. Pl. sértõdöttnek látom, mikor valami oknál fogva hosszabb ideig nem tudok vele foglalkozni, pláne ha vele nem, de Furfanggal foglalkozom. Furfanggal utálják egymást kölcsönösen. A lehetõ legtávolabbi karámokba kell õket elhelyezni, közös munka velük elképzelhetetlen. Egyszer sajnos összeszabadultak (akáckarám és 2 X 3 sor villanypásztor volt köztük). Szultánt Furfang jól nyakon harapta. Ez az egyemberes ló utána érezte nagy a baj, egy rossz mozdulat nélkül hagyta Imrének a kezelést.

Mén létére nagyon nyugodt, akár vemhes kancával együtt tartható.

Itthon bármikor megugorja az 180-at szabadon :D , velem aki nem mondanám magamról hogy tudok lovagolni 130 cm-es pályákat is ment fénykorában (vagy fénykoromban, szülések óta nem minden a régi, de újra alakul :D ), szeretem idomítani is.

Egyenlõre ennyi :) remélem nem untattam senkit....

#4621 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 26. - 12:21

Nagyon jó lenne rajta változtatni, hogy ne ilyen legyen! Ha tényleg kapnak a kancák génmegõrzési támogatást, akkor a keresztmegfeleltetéses ellenõrzéseket nem lehet majd elkerülni. Ha nem változik a hatóság hozzáállása, akkor mindent el fognak követni, hogy minél kevesebb támogatás kerüljön a tenyésztõkhöz! :mad: Csak azt tudnám, hogy miért!? :rolleyes:
Vigyázat, pl.túllegeltetés esetén bírságolhatnak. Mondja már meg valaki, hogy egy kisült legelõ az azért sült ki, mert aszály volt, vagy azért mert túl volt legeltetve. Pláne 7 hónap múlva, amikor már arra sem emlékszel, hogy éppen hol voltak a lovak. Jön egy fotó, amin a kitaposott/kisült legelõn ácsorog néhány ló. Vagy éppen nincs elötte takarmány, csípik a legyek és állatvédelmi szempontból fél évvel késõbb kifogásolják a helyes mezõgazdasági gyakorlatodat. Vagy esetleg épp megered az esõ és kicsit megáznak. Stb, ahogy mondod, bármibe bele lehet kötni.

Leginkább azon kellene változtatniuk, hogy hónapokkal késõbb kap róla értesítést az ember. Ez enyhén szólva sem fair. Tessék idõben szólni, hogy reagálhasson rá a gazda!
Megjegyzem: a lovak nincsenek cukorból. Nem árt nekik egy kis esõ. Vagy az uniós lovak már nem ilyenek? :gm:

Milyen jó is lenne! :)

Volt egy sztori Kornél bácsiról (Dr. Kollár Kornél, a Budapesti Honvéd legendás lovasedzõje), ami szerint az egyik fiatal lovasa egy nap megszólította:
- Kornél bácsi, holnap nem tudok lovagolni, mert zongoraórára megyek!
Mire Kornél bácsi:
- Kisfiam, te ma se tudsz lovagolni, legfeljebb holnap nem tudsz jönni edzésre!

Ez a Kornél bácsi tud valamit... :kir:

Attól félek, ha elkezdek Szultánról írni sosem hagyom abba :D
...
Egyenlõre ennyi :) remélem nem untattam senkit....

Dehogyis untattál! Jó volt olvasni. :)

Ha nem is ennyire volt durva a dolog, de Csillagról is hasonlókat tudnék mesélni (féltette a fejét, fülét, nem hagyta magát felkantározni, a lábát is nehezen adta, bár rúgni senkire sem rúgott soha, a vakcinázás egy rémálom volt...). Annyi különbséggel, hogy mivel õ már 7 éves volt, mikor megvettem, teljesen sosem tudtam elnyerni a bizalmát :( , de sokat javult.

#4622 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 26. - 12:36

Tudott. Nem is keveset. Sajnos már csak felülrõl szemlél minket. Ági lányom nála vizsgázott mint versenybíró.
Natha!
Ha erre járnál szeretnélek megkérni egy szívességre ha elvállalod. Kecskeméten laksz , ugye?

#4623 naatha

naatha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 653 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 26. - 13:15

Tudott. Nem is keveset. Sajnos már csak felülről szemlél minket. Ági lányom nála vizsgázott mint versenybíró.
Natha!
Ha erre járnál szeretnélek megkérni egy szívességre ha elvállalod. Kecskeméten laksz , ugye?

Backnight, mi lenne az a szivesseg? :) amugy felesben vagyok Kecskemet-Pest, de mondd es akkor megbeszeljuk

Edited by naatha, 2010 február 26. - 13:16.

#4624 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 26. - 14:17

Az õ vezetése alatt a Honvéd az aranykorát élte. Nagyon jó szemmel választotta ki a lovakat, és szigorúan, de jól bánt a lovasokkal. Pár ilyen edzõvel kicsit elõrébb lenne a lovassport. Furioso vonatkozása: az apaji furioso állományból jó néhány ló futkosott Honvédos színekben a díjugrató pályákon (nem 1.20-on, hanem 1.40-tõl 1.60-ig). A lovasok mesélték, hogy egyszer Apajra mentek versenyre, és kitört egy amolyan emberes kiskunsági vihar. Az összes apaji furioso, beleértve azt is, amelyik éppen a pályán ment, megállt a szének háttal, kitámasztott, és egy lépést se ment arrébb, amíg alább nem hagyott a vihar.

#4625 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 26. - 15:06

Az õ vezetése alatt a Honvéd az aranykorát élte. Nagyon jó szemmel választotta ki a lovakat, és szigorúan, de jól bánt a lovasokkal. Pár ilyen edzõvel kicsit elõrébb lenne a lovassport. Furioso vonatkozása: az apaji furioso állományból jó néhány ló futkosott Honvédos színekben a díjugrató pályákon (nem 1.20-on, hanem 1.40-tõl 1.60-ig). A lovasok mesélték, hogy egyszer Apajra mentek versenyre, és kitört egy amolyan emberes kiskunsági vihar. Az összes apaji furioso, beleértve azt is, amelyik éppen a pályán ment, megállt a szének háttal, kitámasztott, és egy lépést se ment arrébb, amíg alább nem hagyott a vihar.

Mókus ez olyan szép hogy lementettem magamnak

#4626 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 26. - 16:22

Tudott. Nem is keveset. Sajnos már csak felülrõl szemlél minket. Ági lányom nála vizsgázott mint versenybíró.
...

Sajnálom, hogy nem ismerhettem.

#4627 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 26. - 18:43

Édes kis pusztai lovak,hát a könnyem potyog...

#4628 LeGrand

LeGrand

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 69 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 27. - 21:43

Sziasztok!

Megint eléggé nagy a csend, úgyh feldobom a topicot pár képpel. :D

A paci Zsófi névre hallgat, egy 4 éves, szürke kanca. Az apja Fukar az anyja pedig egy Ramzes Dollár(Abádszalók Ramzes 6) nevû kanca.
Nagyon elasztikus, rugalmas mozgása van és nagyon nagyon egyensúlyban mozog. Ugrani nagyon jó stílusban ugrik, szépen hátból és a hátulját is nagyon jól használja. Kissé akaratos, tudnia kell, hogy ki a fõnök :D , de pár hónap alatt alapszinten belovagolva, kisebb, 4-5 akadályból álló összefüggést lehet vele ugrani.
A részletes leírás részben azért, mert eladó a lovacska(remélem nem baj, hogy felteszem), ha valakit érdekelne telefonszámot tudok adni. :)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#4629 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 27. - 22:16

Jön valaki a márc. 10.-i ménvizsgára?

#4630 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 28. - 8:04

Én asszem igen.

#4631 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 28. - 9:23

Furioso Lesz?

#4632 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 28. - 12:10

Azt hol lehet megtalálni, mikor vannak ezek a vizsgák?

#4633 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 28. - 13:26

LeGrand nekem nagyon bejövõs a kanca :yeah: Látszik ki fia borja :D

#4634 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 1. - 10:13

Nagycenken lesz? Szokás ezeket hétköznapra tenni? :confused: :mad:

#4635 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 1. - 14:48

-Nagycenken lesz, szokás hétköznapra rakni, általában a hét közepére.(???) -Ha tudok valamit, írom.

#4636 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 1. - 15:26

De tényleg. Honnan tudom meg, mikor van ott vizsga?

#4637 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 1. - 15:29

hát innen, a fórumrol :D

#4638 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 1. - 15:56

:D Köszi! (zárójelben: ha innen tudom meg, akkor: jaj anyám, XXI. század.... )

#4639 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 1. - 16:03

Posted Image
Õ kicsoda ?

#4640 Kis Mihály

Kis Mihály

Törzsvendég

• Fórumtag