Kis színesek
Közzétéve 2007 május 4. - 11:46

Közzétéve 2007 május 4. - 18:19
Közzétéve 2007 május 4. - 19:18
A jövõ héten pedig, utánuk megyek. :yeah:A hír, igazából nem hír, csupán annyi történt, hogy 5 Gidrán sportló megkezdi a military kiképzését angliában.
Közzétéve 2007 május 5. - 10:10
Közzétéve 2007 május 7. - 21:10

Edited by Csapos, 2007 május 7. - 21:13.
Közzétéve 2007 május 9. - 19:36

Közzétéve 2007 május 10. - 13:17
Közzétéve 2007 május 10. - 13:59
Közzétéve 2007 május 10. - 14:00
Közzétéve 2007 május 10. - 14:08

Közzétéve 2007 május 12. - 20:18
Edited by chyki, 2007 május 12. - 20:47.
Közzétéve 2007 május 16. - 12:20
Nicaragua:
Feltûnõ, hogy ott alapból mindenki kötõfékkel lovagol és mindennapi feladatok megoldásának eszköze a lovaglás, a szállítás lóerõkkel teljesen megszokott. Sajnos nem nagyon mertem ismeretlen embereket fotózni, meg nem is mindig volt nálam a gép. De volt olyan, konkrétan az Ometepe-szigeten, vásárnapkor, hogy az úton szinte kizárólag málhás lovasok, öszvérek, ökrök, tehenek mentek, hihetetlen felkötözésekkel, kordékkal – és ezek voltak az alapjármûvek, mi voltunk a kuriózum a kisbuszunkkal. A tehén hátára is ugyanúgy felültek, mint a lóéra, szemmel láthatóan az volt a lényeg, hogy eljussanak A-ból B-be. Olyan volt, mintha visszacsöppentem volna egy száz évvel ezelõtti Magyarországra. Az út szélén csak simán szabadon, mindenféle kikötés, megkötés nélkül legelésztek lovak, a kikötõ mellett is csak úgy, bóklásztak a parton. Az egyik szálló kapuja mellett, ahol az éjszakát töltöttük, ott kukázott tök szabadon két ló a lehullott kókuszdiókból falatozva, mintha csak kóbor kutyák lennének, sajnos nincs róluk kép. Persze az útviszonyoknak köszönhetõen (fõleg földutak) nincs se nagy, se gyors forgalom. A lovak kisebb méretûek, és sokszor nagyon soványak . Gyakran mennek passzban .
Elõször Dél-Nicaraguában volt alkalmam lóra ülni. Ott, a szigeten 4 dollárért egy órára egy turistákat lovagoltató istálló ügyfele lettem. Meg se kérdezték, hogy tudok-e, és mennyire, lovagolni, ha fizetek, mehetek terepre. A lovászfiú, Efraín, alig tudta a körkarámban megfogni a kiszemelt lovakat, amelyek felnyergelve várakoztak esetleges lovasaikra. Nem mutattak túl nagy menõkedvet a 30 fokban és 60 %-os páratartalomban. Mivel nem volt más jelentkezõ, kettesben a vezetõvel mentünk ki. Én egy Crucero (tengerjáró, angolul cruiser) nevû lovat kaptam a paso fino fajtából (sajnos nincs róla kép), és mikor felszálltam, megjegyezték, hogy ezek szerint már ültem lovon. Na, gondoltam, olyat is kivisznek, aki elõször ül lovon? Én is kötõfékhez rögzített szárakat kaptam. Aztán elindultunk banánültetvényeken át egy tengerszemhez, közben poroszkáltunk (életemben elõször ültem poroszka lovon, tényleg nagyon kényelmes, és elhiszem, hogy a középkorban a hölgyek számára kifejezetten ezt a jármódot ajánlották), hallgattuk a bóbitás szarkák kiabálását és morpho lepkék szálldostak mindenfelé. A vezetõ srác elmesélte, hogy általában nem nagyon tudnak lovagolni a jelentkezõ turisták, és ezek az automata lovak pedig csak mennek a vezetõló után, nem csinálnak lehetõleg semmit. Tényleg elég fásult volt Crucero. Én mondtam, hogy azért szeretnék vágtázni is, és egy földúton kényelmes rövid vágtát mentünk. Egy szépséghibája volt csak, hogy a madzaggal rögzített kengyeleim közül a jobb oldali szétcsúszott menet közben. Amit aztán valahogy összecsomózott a srác. Hát ahhoz képest, hogy itthon gondos kengyelállítás és kobak nélkül nem szállok lóra, itt a „vad-délnyugaton” egy baseball-spkám volt az össz-védõfelszerelésem, az is csak a nap ellen… Kb. ilyen állapotú nyeregben ültem. Aztán lementünk a Nicaragua-tó partjára (amely a Balatonnál tízszer nagyobb és az egyetlen hely, ahol édesvízi cápák élnek) és megeresztettük a lovakat a fövenyen – hát Crucero olyan boldog volt, hogy végre vágtázhat, de persze nem volt kondija, és hamar elfáradt. Mondta is a srác, hogy „nagyon jól” lovagolok – nyilván ezalatt azt értette, hogy tudtam vágtázni, és a kengyel változó hossza sem probléma. Szóval nagy élmény volt. Csak azt nem értettem, hogy miután folyamatosan spanyolul csevegtem a sráccal, miért ragaszkodik ahhoz, hogy egy-két angol kérdést is feltegyen - nyilván büszke volt arra, hogy elkezdett angolul tanulni, és lassan artikulálva megkérdezte, szinte hallottam a fogaskerekeket a fejében: How is your country? Mert oké, hogy beszélgettünk, hogy ki milyen nyelvet mennyire tud, meg hogy milyen nyelven beszélõ turisták jönnek, de ha egyszer megállapodtunk a lingua francában, miért pont velem akarja gyakorolni ezután az angolt is… De persze válaszolgattam neki, hogy örüljön.
A nicaraguai városokban sok fogatot látni, pl. turistáknak szólót Granadában vagy munkafogatot a vályogvetés segítéséhez is. Sajnos nem értek a témához, de a képeken nyilván felfedezhetõk helyi jellegzetességek.
folyt. köv. C.R.-val
Közzétéve 2007 május 16. - 13:06
ott elõször a Csendes-óceáni partvidékre érkeztünk, ahova sajnos egyébként is a legtöbb amerikai megy turistáskodni. (C.R-t egyébként emiatt Gringolandnek is hívják) és az árak itt voltak a legmagasabbak, magyar színvonalúak. Egy igazi, turistaipari lenyúló mestert sikerült kifogni a Kócsagparton. A szálláshoz jött a saját lován és egy vezetéklovon, amit nekem szánt. Nem érdekelte, hogy eddig ültem-e lovon, eldarálta, hogy ha jobbra húzom a madzagot, jobbra megy a ló, ha balra, akkor balra, ha gyorsabban megy, mint szeretném, húzzam mindkettõt egyszerre, és üljek „nyugodtan” a nyeregben. Hát sajátos oktatás volt, de azt mondta, õ mindenkit és nagyon gyorsan megtanít lovagolni. A lovamat Bellezának hívták, ami szépséget jelent magyarul – mindenki eldöntheti, illik-e rá. A fickó azt mondta, tíz lova van, és abból csak kettõ van zablára belovagolva. Egy kint élõ srácnak megtetszett az egész lovaglás-téma, és elkunyerálta a fickó saját lovát – így kettesben a tengerparton bóklásztunk, de a vezetõ figyelmeztetett, hogy ne „futtassuk” a lovakat, mert aztán majd nem tudjuk megállítani. Persze mi vágtáztunk, de csak módjával. A srác lova nagyon húzott be a mangroveerdõ felé a hullámok miatt, a srácot pedig elmondása szerint soha nem tanították lovagolni, csak egyszerûen felültették, azt jiháá. Tõlem tudta meg, hogy a lovak képesek bakolni, ágaskodni lovas alatt is, és le lehet esni róluk. Azt hitte, olyan, mint a bicikli, hogy max. borulni lehet vele… Aztán mikor visszajöttünk, a vezetõ, akivel elmentem egy rendes naplementébe vágtázós-óceánparti giccslovazásra, miközben majmok rikácsoltak és keselyûk köröztek, szóval a vezetõ azt mondta, két napja fogta be a saját lovát a ménesbõl és kezdte belovagolni. Még jó, hogy nem volt semmi gond, amikor a srác ült rajta. Mivel a vezetõ gringának (fehér amerikainak) nézett, hiába mondtam, hogy max. macha vagyok (macho/macha a fehér külföldi, nem latin), és nem úszom a pénzben, mégis le akart vágni kétszer annyi dollárra amiatt, hogy más is lovagolt, és hogy – noha elõzetesen megállapodtunk, hogy másfél órára megyek terepre, õ nem szólt, mikor forduljunk vissza, így majdnem két óra lett belõle – túlléptük a keretet. Én csak kis felárat voltam hajlandó fizetni, jól be is sértõdött. Mindegy, egyhamar nem fogok megint arra járni…
Aztán továbbutaztunk, keresztül a hegyeken, ahol lovas pásztorokkal találkoztunk és segítettek útbaigazítani minket (felhívom a figyelmet a helyre kis hurokra a ló füle mellett, sajnos a tehéncsorda nincs rajta a képen). Egy kikötõvárosban lovas rendõrt is lencsevégre kaptam, és falovacskákkal biztosítják a jövõ nemzedékben az utánpótlást. Láttam westernszerûbben felszerelt lovakat is várakozva lovasaikra (ahol még kobakokat is láttam!).
Utolsó lovas élményem az Atlanti-óceán partjánál, már a karibi életérzéssel átitatott lovazás volt. Már azzal kezdõdött, hogy amikor a nagyképûen irodának nevezett viskóban befizettem a lovazást, közölték, hogy akár most is indul egy túra két lovassal, és csatlakozhatom. Itt megint belefutottam a nyelvi mizériába. Az üzemeltetõnek karibi angol volt az anyanyelve, amely mutatott némi diszkrepanciát Shakespeare nyelvével, és ugyan beszélte a spanyolt is (azaz a Costa Rica-it ;) ), de úgy gondolta, külföldi nem beszélhet spanyolul, pláne nem jobban, mint angolul. Na mikor ezen felülkerekedtünk, megkérdezte megdöbbenésemre, hogy mióta lovagolok, és hogy vágtáztam-e valaha és most akarok-e. (mint késõbb kiderült, mert a lovat egy egészen minimális szinten lovagolni is kellett, nem csak utazni rajta). Ekkor két dolog történt. Kiderült, hogy a tényleges istálló innen kb. 800 méterre volt. A másik, hogy egy gyönyörû félvér srác a viskó oldalában zuhanyozott egy napra kitett hordóból kifolyó víz segítségével (szakasztott úgy, ahogy a Balaton-felvidéken is tapasztalható). A két dologból pedig az következett, hogy a srác felajánlotta, hogy elvisz biciklivel. Így aztán ráültem a vázra és õ pedig azonmód vizesen eltekert velem a lovardáig (õt nem irigyeltem, de magamat annál inkább

Közzétéve 2007 május 16. - 13:19

Közzétéve 2007 május 16. - 13:25

Közzétéve 2007 május 16. - 13:35
Közzétéve 2007 május 16. - 13:43

Közzétéve 2007 május 16. - 14:02
Edited by igazi lóbarát, 2007 május 16. - 14:04.
Közzétéve 2007 május 17. - 13:43
Sajnos félvér fiúkról fotókat nem tudok prezentálni, mert mint írtam, nem erõsségem az emberek fényképezése, de ha lehetõvé válik az egyéni, képes memória megosztása, az elsõk között lesz, amit közkinccsé teszek

Közzétéve 2007 május 17. - 18:35

Közzétéve 2007 május 18. - 7:57

Közzétéve 2007 május 19. - 22:10

Közzétéve 2007 május 20. - 21:43
Közzétéve 2007 május 29. - 17:54

Másnap viszonylag korán keltünk, mert elhatároztuk, hogy átlovagolunk a Bakonybél melletti Pinto Farmra, ami cakkumpakk 40 km-t jelentett aznapra. A három lóra 4 lovas jutott volna, de Natos nem túl régi csigolyarepedéseire hivatkozva meleg szívvel átadta nekem Gojkót (aki nem mellesleg Walker évjárati féltesója), sõt, még azt is megengedte, hogy betörjem a vadiúj nyergét

A Pinto Farmon kicsaptuk a lovakat legelni, és mi is pihiztünk egyet. Fantasztikus az a hely, elképesztõen gyönyörû! Alig szusszantunk egy órácskát, már indultunk is haza. Leginkább azért, mert az elsõ dolog, amit Amatõr, leghátul lovagolva, még a túra elején elhagyott, a térkép volt, és visszafelé a fiúk nem voltak teljesen biztosak az útvonalban. Ekkor mintha egy picike kis vészcsengõcske szólalt volna meg a fejemben...

Másnap még felültem egy kicsit Gojkóra, hogy "pályán" is kipróbáljam õkelmét. Natos igazi profiként fotózta a lényeget

Csodálatos volt ez a pár nap! Legközelebb muszáj Walkert is vinnem...
Ja, Kikki igazi túravezetõ. Nem stresszelt be engem azzal, hogy részletesen elmondja, mily veszedelmek (majdnem függõleges meredekek, árkok, patakok, fahidak, ...) várnak ránk, mindig csak az épp következõ eksönre hívta fel a figyelmem, alig egy perccel annak beköszönte elõtt. Mondjuk, az utolsó, ami visszafelé a tanyától alig 300 méternyire volt, már kissé rosszul esett

Közzétéve 2007 május 29. - 18:20

Közzétéve 2007 május 29. - 19:02
Natos, Kikki és Amatõr örömmel fogadott (ezek se normálisak
).*
beállított ExHunter, majd Sheriff is **
Kikki valami istentelenül finom zöldségegyveleget és pulykahúst sütött a tábortûzön. ***
Másnap viszonylag korán keltünk ****
Natos nem túl régi csigolyarepedéseire hivatkozva meleg szívvel átadta nekem Gojkót *****
Ugyan szerettem volna, ha legalább valakinél van nyeregtáska némi ivóvízzel, de a fiúk aszonták, hogy nem terhelik szegény lovakat ilyesmikkel. ******
... már indultunk is haza. Leginkább azért, mert az elsõ dolog, amit Amatõr, leghátul lovagolva, még a túra elején elhagyott, a térkép volt*******
Hamar beigazolódott félelmem, mert a rövidebb út megtalálása valami elképesztõen nagy dzsindzsában történt.********
Másnap még felültem egy kicsit Gojkóra, hogy "pályán" is kipróbáljam õkelmét. Natos igazi profiként fotózta a lényeget **********
Ja, Kikki igazi túravezetõ. Nem stresszelt be engem azzal, hogy részletesen elmondja, mily veszedelmek (majdnem függõleges meredekek, árkok, patakok, fahidak, ...) várnak ránk, mindig csak az épp következõ eksönre hívta fel a figyelmem, alig egy perccel annak beköszönte elõtt. Mondjuk, az utolsó, ami visszafelé a tanyától alig 300 méternyire volt, már kissé rosszul esettEkkor mondta Kikki, hogy "te mehetsz tovább az úton, de itt még van egy árok, amit gyakorolni szoktunk". Ja, aznap a 47. árok volt... Nem baj, azért szép nyugisan gyakoroltunk még azon is...
* tényleg nem normálisak
** örültünk nekik is, diagnózist lsd fentebb (*)
*** mit kell ezen meghatódni?
**** ne röhögtess...
***** milyen repedezések? Konkrétan egy törött, kettõ meg összeroppant csigolya
****** sört kellett volna javasolnod, te kis naiva
******* szombaton délután elmentünk és MEGKERESTÜk a dzsuvában a térképet. És MEGTALÁLTUK!!!
******** Sheriffet és Kikkit össze kéne zárni egy túra erejéig, garantáltan nem látnánk õket pár hétig.
********* Jóvanna...
********** Na, mit gondolsz, hogy repedtem Húsvétkor ripityomra? És kivel? A helyes megfejtõk közt plüssgörényt sorsolunk ki!
Kieg: vasárnap még elmentünk egy magamfajta hikomatnak való lájtos terepre (csak 60 fokos hegyoldalak, gázlók, elméletileg létezõ ösvények, stb...) És amikor az egyik gázlónál kissé bedurcázott a lóállatom, én meg leszálltam, és oda-vissza vezetgettem a kisköcsögöt, a Kiváló Empatikus Nagy Túravezetõ (KENT) pikírten volt szíves megjegyezni: "Filly minden ilyesmin simán (SIMÁN!!!) átvitte..." Na, hát akkor én nagyon utáltalak mindannyiotokat!
Edited by Natos, 2007 május 29. - 19:13.
Közzétéve 2007 május 29. - 19:25
Guest_feribácsi_*
Közzétéve 2007 május 29. - 21:12

Közzétéve 2007 május 30. - 8:21
Vááá, plüssgörény! Kell egy olyan!!!...Na, mit gondolsz, hogy repedtem Húsvétkor ripityomra? És kivel? A helyes megfejtõk közt plüssgörényt sorsolunk ki!

Mélyen együttérzek. És közben visítozva röhögök, milyen jó, hogy a fõnököm épp megbeszélésen van......a Kiváló Empatikus Nagy Túravezetõ (KENT) pikírten volt szíves megjegyezni: "Filly minden ilyesmin simán (SIMÁN!!!) átvitte..." Na, hát akkor én nagyon utáltalak mindannyiotokat!

Közzétéve 2007 június 15. - 21:57
Ma már pityeregtem egyszer, amikor videora vettem Fecó-párom élete elsõ igazi, naaagy tereplovaglását.
Hát mégiscsak valóra válik az álmunk! Ezért vállaltuk, ezért küszködünk hat éve. Ezért választottuk ezt az utat. A nehéz, gyönyörû, édes-keserû utat.
Szabolcs, (az új edzõnk) ma 8-ra jött, én még gyorsan be akartam fejezni a takarmányos topikban a mondókámat, és mire kimentem, eltûntek.
Hát itthagytak. Pedig beöltöztem én is, felvettem a farmeromat, a nyári wescos csizmámat.
Fecó még rá is kérdezett kifelé menet: - Te is felülsz, szivem? Hát... még nem tudom. Majd odakint eldöntöm.
Kiérve láttam, kikészítette az õsmagyar nyergét Angyinak, de Angyi sehol. Csak Mula árválkodik a szénázó elõtt.
Mivel 9-10 tájban ígérték, hogy érkezik a 30 bála széna, kicsomóztam a szénatároló négysoros madzagjait, és a kb. ugyanabban az idõben érkezõ 5 kocsi földnek is elõkészítettem a helyet.
Aztán azon törpöltem, hogy Fecónak tulajdonképpen ez az elsõ önálló tereplovaglása, egyszeri és megismételhetetlen. Hisz a legutóbbi (tegnap elõtti) úgy zajlott, hogy Fecó ment csak Angyival, Szabolcs végig gyalogolt mellettük, és csak egy kb. 50 méteres szakaszon ügetett önállóan, egyedül. Ha ketten két lóval mentek ki, ez már egy igazi tereplovaglás. Meg kell örökíteni!
Összeszedegettem a "kellékeket" egy kis kosárba. Cigi, kamera, szemügõk, (egy a vezetéshez egy a kamerához

Hezitáltam. Találgattam, merre is mehettek, mert közel-távol senki-semmi nem látszott. Mivel úgy tippeltem, hogy a búzatáblás irányba mentek, (és az oda kivezetõ úton van egy jó tízméteres szakasz, ahol ilyen esõk után autóval nem lehet átmenni) leparkoltam a faluvégi sarkon, és elindultam az orrom után.
Felcaplattam a két hatalmas búzatábla közötti úton, és még mindig sehol senki. És ha a hegy felé mentek? És nem lesz megörökítve Fecó élete elsõ tereplovaglása? Fussak vissza a faluba? Menjek a másik irányba?
A közelemben egy hatalmas kandeláber... Vállamra akasztottam a kameratáskát, és felkapaszkodtam a vasakon.
Elõvettem a kamerát, és bezoomoltam a környéket. EKKOR PILLANTOTTAM MEG A KÉT LOVAST.
De hamar el is tûntek a szemem elõl, mert a távoli 8-as út irányába vették útjukat (ez légvonalban innen kb. 7-8 km.).
Aztán sokáig vártam ott, a reggeli, harmatos búzatáblák között, egy villanyoszlopra kapaszkodva... hamarosan rám is telepedett az aggódás. Megfordult az én fejemben mindenféle rosszaság-bajság, hogy mi érhette õket ezen a mindkét ló (és lovas) számára ismeretlen elsõ terepen, hisz Angyi és Herceg, a két együtt felnövõ csikó is életükben elõször mentek kettesben, az öreg Mulatt nélkül. Herceg biztosan megijedt valamitõl, aztán emiatt Angyi is, és valaki leesett, és most ott vannak segítség nélkül... Szabira ráimádkoztuk a lovaglós tökfödõt, de Fecón az sincs. Be ne törje nekem azt a kerek "varázsgömböt", mert megölöm...
Friss, reggeli szél fújt, és éppen ez a szél hozta el felém a hangjukat. Véégre! Vágtázva BUKKANTAK FEL a bokrok közül, aztán ügetésre váltva közeledtek. Azon kívül, hogy végre megnyugodhattam, olyan volt nekem ennek a két lovasnak a látványa, amit semmivel nem cseréltem volna fel. Sem gazdagsággal, sem fiatalsággal, sem semmi egyébbel.Már régóta tudom, hogy nem csak a mennyben, hanem itt a földön is van BOLDOGSÁG, de ezt így megtapasztalni...nagyobb ajándék bárminél.
A szívemben éreztem a párom szívét dobogni, a lelkével az én lelkembe bújt az öröme, felszabadult és boldog voltam én is, AHOGYAN Õ.
Olyan magától értetõdõ és természetes módon kocogott el az orrom elõtt a két ló a lovasával, mintha már századszor tennék.

LEKÁSZÁLÓDTAM A VASKONZULOKRÓL, hogy futva-rohanva utólérjem õket. Jó lett volna, ha odaérek ahhoz a nagyon sáros, hosszú részhez, hogyan ügetnek keresztül rajta, de elkéstem kicsit, nem baj, az is élmény volt, hogy a rossz helyen parkoló autó mellett flegmán ellibbentek...

Csodálkozva láttam, hogy nem hazafelé kanyarodtak, (de nagyon belejöttek!

És a két lovacska minden gond nélkül átballagott a sártócsákon. Hát ennyit jelent, hogy kettesben - egymást erõsítve - mennek, a tanuló lovon egy gyakorlott lovas, a képzett lovon egy tanuló lovas...
Hamarosan JÖTTEK IS VISSZAFELÉ, a "nagyfiú" és a "nagylány", a mama okos, drága csillagvirágszálai, a világ két legokosabb, legszebb lovacskája... És a párom! Ahogy fáradtan, de boldogan - és egyre lazábban - üget hazafelé. Katarzis-élmény, elmondhatom.
A hazaút felénél jártak, mikor felbukkant egy öreg nénike, egyik kezében kapa, másikban kis piros vödör. Uffa... Mi lesz ebbõl? Ráadásul a néni mindenáron szóba akart elegyedni velük, a távolból csak annyit hallottam, hogy szabi mondja: - köszönjük! HERCEGNEK NAGYON NEM TETSZETT A PIROS VÖDÖRKE

Azt hiszem, megnyugodhatunk. Irányítható, finoman fegyelmezhetõ, napról-napra fejlõdõ, ígéretes a mi "kis" jövõbeli hátasunk.

Amikor bekanyarodtak a telekvégi útra, visszapattantam a kocsiba, egyes-kettes-hármas, már otthon is vagyok. Kamera kikap, fut-rohan a karám felé, hogy a HAZAÉRKEZÉS boldog pillanatai is meg legyenek örökítve.
Hát ezt szerettem volna megosztani veletek! Mindõtökkel, akik figyelemmel kísérték eddigi útunkat, akik bíztattak bennünket, izgultak értünk, drukkoltak nekünk. Az örömömet, az örömünket, azt az érzést, élményt, amin már ti mind túl vagytok, és amire bizonyára örömmel a szívetekben emlékeztek vissza.
Fecó - három hét szabi után - hétfõn újra messzire ostorozza a 400 lovát, messze-Európába, hogy megint csak hetente, kéthetente jusson másfél-két nap arra, amiért dolgozik, amiért felvállalta ezt a vándor-életet.
Az a boldogság, ami most eltölti a szívét, az enyém is. És igyekezni fogok felzárkózni, hogy nyár végén, õsszel már együtt mehessünk. Szabolcs ígéri, így lesz. Rajta nem fog múlni. Én meg majd összeszedelõcködöm magam... Ígérem. Magamnak is, nektek is.
Köszönöm, hogy végig velünk voltatok!
Edited by Ágimam, 2007 június 15. - 22:13.
Közzétéve 2007 június 15. - 22:49

Edited by tötõ Zsó, 2007 június 15. - 22:49.
Guest_Pucca_*
Közzétéve 2007 június 15. - 22:56

Guest_Tom Forest_*
Közzétéve 2007 június 15. - 23:18
Közzétéve 2007 június 16. - 0:00
Közzétéve 2007 június 16. - 0:02

Edited by Ágimam, 2007 június 16. - 0:03.
Közzétéve 2007 június 16. - 1:09
Közzétéve 2007 június 16. - 9:40

Közzétéve 2007 június 16. - 10:58

Közzétéve 2007 június 16. - 11:26
Edit, ...sztán mégis mit gondolsz, kine-minek köszönhetõ ez?Elkezdõdött valami ami eddig az õ életében nem volt, nyitottabbá vált, és talán bizalmasabb is.

Errõl jut eszembe, ami az elõzményeket, egyéb körülményeket illeti, sokmindent nem említettem meg, így is eléggé terjedelmes lett.Látom, itt vagy Cally, grat, az idomításhoz meg a sulihoz!
Tegnap délután felhívtuk Calyt, hogy Fecó megossza vele ezt a friss örömét, és még egyszer köszönetet mondjunk azért, amit tett a lovainkért, értünk. Hülyéskedtünk, hogy "ez a mûsor nem jött volna létre..." meg ilyesmi, de mindhármunk torkát szorította valami. Több, mint két évig járt le Herceghez Gyõrbõl.
Amikor már tudtuk, az élet külföldi vizekre sodorja, közösen eszeltük ki, meg kéne nyerni Szabit a "továbbviteli" ügynek. Az õ jóváhagyása, kikerülése nélkül (letesztelte Szabit

Õ is örül a mostani eredményeknek, megnyugtató a számára, hogy jó kezekben van az õ kis tanítványa (akit nagyon megszeretett az oktatási idõ alatt), és (biztos ami biztos alapon) neki mindig külön elküldjük a videokat, minden egyes fontos történésrõl).

És még egyszer - itt is - KÖSZÖNET CALY!
Edited by Ágimam, 2007 június 16. - 11:30.
Közzétéve 2007 június 16. - 13:11
Már el is felejtettem, milyen rosszul sikerült a nyelvvizsgám. Legközelebb én videózok

nagyonszeretlekbenneteket

* kicsi Join