Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Furioso

• Please log in to reply
10739 válasz a témához

#4481 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 12:53

Na, akkor tényleg lovazzunk egy kicsit...... :D

Az alábbi képek és információk Novák Pál jóvoltából:

Karib (Kenitra x Hálás)

Posted Image

Posted Image
(fotók: Novák Pál 2009)

Tavaly még Hercegfalvi Tibi military lova volt, most Kaposváron van.
Karibot egy nagyon szép sárvári eredetû F IX-es kancából (Hálás) tenyésztette Fõzõ Attila Zalaszentgróton.
A mén apja 3029 Izsófalva Koheilan -49 ( Kenitra ) 1992 évi pej shagya arab mén.

Kieg. tõlem: EZ a Hálás csak névazonosságban szenved, nem 58. Haladj lánya (õ ugye Furioso XX apaságú), hanem a 7. Hágó kanca után van, aki "mellesleg" 50. Havas anyja, így a Furioso XXX (Havas) nagyanyja is egyben.

Edited by Bereki, 2010 február 15. - 12:55.

#4482 roli

roli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 402 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 13:35

Igazad van, valóban konszenzus született és remélem béke lesz.Már kezdik a munkát mai nappal, most is folynak egyeztetések.
Kár hogy nekem nem sikerült megismerni!

Biztosan rossz helyen ültél! :dev:

#4483 Tánczos Anikó

Tánczos Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 846 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 14:25

Posted Image
Suzy (Bacchus x Furioso VI Szibill) Tenyésztõ: Páli Sándor.

Ezeket a képeket már akkor fel akartam rakni, mikor Páli Sándor lovai felkerültek, de most jutottam el idáig:
Íme a Páli Sanyi által tenyésztett Szofi kancánk(Furioso XIII x Suzy- tehát a fenti kanca lánya):
Posted Image

Szofi lánya Szamóca Furioso VI-9 után 4,5 évesen:
Posted Image

Posted Image

Szofi lánya Szende Furioso XIV Párás II után 3,5 évesen:
Posted Image

Posted Image

Záborszky doktor Úrnak, Szende tulajdonosának külön köszönet, hogy a tegnapi napot törött lábbal is végigcsinálta a cél érdekében! :)

Szofi lánya Színfolt Napfolt I után, 2 évesen:
Posted Image

Posted Image

#4484 Tánczos Anikó

Tánczos Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 846 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 15:18

Bár gondolom látszódik a terjedelmén :D , de azért kiegészítésképp leírom Szofi éppen elõrehaladott vemhes a képen. Szamóca is vemhes a képen.

#4485 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 15:30

Ezúton is köszönöm a sok finomságot, hazait, amit végigkostólhattam a várakozás és "vajúdás" hosszú órái alatt!

...
A csokis süti nagyon finom volt, utólag is köszönjük szépen! És persze Anikónak is a kávét, ropit stb.!
Az önmagukat rutinosnak gondolók pedig egy hanyag mozdulattal otthon felejtették a gondosan összekészített, jól megtömött túlélõcsomagot... hogy aztán másokét lejmolhassák le. :gm:

Nagyon szivesen. :)
Az a lényeg, hogy a fontosabb dolgokat (azonosító iratok) nem hagytátok otthon. ;)

#4486 Tollforgató

Tollforgató

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 15:53

Kérlek, ezt ne.
Egyrészt Novák Pál itt nem regisztrált, nem tud reagálni.
Másrészt ha törékeny is, de végre valami béke van. Felesleges próbára tenni.

Szerintem sem kell(ene) próbára tenni, a törékeny békét, így mindenkinek érdemes meggondolnia, mit és hogyan mond. Még a Novák Pálnak is.
Egyébklnt mióta zavar az itt bárkit, hogy a szóba hozott vagy megemlített, netán kritizált személy regisztrálta-e magát a fórumon??? Nekem úgy tûnik, nemigazán...

Tollforgató! Ott voltál? :D
Sajnálom, hogy olyan nagytudású ember, mint bartók László, nincs az elnökségben. :(

hello hihi
igen, ott :cool:
most nem volt hóakadály :D bár ahogy hallom, most feletek nagy a ho

#4487 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 16:03

Biztosan rossz helyen ültél! :dev:

Álltam. Ülõhely nem volt, meg azt hiszem mi jöttünk legtávolabbról, eleget ültem kocsiban. De a kialakított ülésrend az elég érdekes volt. Szavazásnál figyeltem fel rá. :kir:
Én örülök az eredménynek.Talán ez volt a legjobb megoldás.

#4488 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 16:08

Szofi lánya Szamóca Furioso VI-9 után 4,5 évesen:
Posted Image

Ha jól látom, akkor õ Furioso VI-ra rokontenyésztett.....nagyon hozza is a VI-os típusát, felsõ vonalát.

Csak emlékeztetõül Furioso VI tm.:

Posted Image

#4489 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 16:14

Talán azok kedvéért, akik nincsenek bent a napi ügyekben, azért leírnám, hogy a konszenzus úgy jött létre, hogy a két korábbi elnökjelölt, Dr. Plutzer Imre és Bartók László hasonló támogatottságot tudott maga mögött, így mindketten - igen sportszerûen és emberi nagyságról tanúskodóan - visszaléptek Horváth Sándor javára, akit a jelenlévõ tagság egyöntetûen támogatott.

Én is gratulálok a megválasztott tisztségviselõknek, jó munkát nekik. :)

Teljesen egyetértek az elõttem szólóval! :yeah:

#4490 Tánczos Anikó

Tánczos Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 846 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 16:16

Kedves Tollforgató!
Egyetértek Robinával, a felesleges feszültségkeltésnek itt ebben a törékeny békében még véletlenül sincsen helye!
Szerintem Novák Pál senki és semmi ellen nem beszélt. Egyszerűen az elmúlt két-három hónapot öntötte szavakba. Az egész tagság számára rengeteg anyagi, idő és egyéb ráfordításokkal járt ez az egész elmúlt időszak...
Ha ez egyszerűbben történt volna, akkor ennyi energiabedobással, időráfordítással, anyagi ráfordítással akár egy nívós tenyészszemlét is rendezhettünk volna.

Ez így van.

Novák Pál az a személy aki legkevésbé lesz akadálya annak hogy ebben az egyesületben minden a fajta érdekében előremozduljon!

De a lényeg, úgy tűnik a probléma megoldódott, előre kell nézni és összedolgozni, nem egyes személyek hozzászólását a környezetből kiragadni, mert akkor maradunk az egy helyben topogásnál. Az nem vezet sehová!

Tehát vigyázzunk a békére! :ang:

Ha jól látom, akkor õ Furioso VI-ra rokontenyésztett.....nagyon hozza is a VI-os típusát, felsõ vonalát.

Csak emlékeztetõül Furioso VI tm.:

Le sem tagadhatná

Edited by Tánczos Anikó, 2010 február 15. - 16:16.

#4491 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 16:52

-ezüstliliom: Kavics se repült felém!

Így van. Szerencsére viszonylag higgadt volt a közgyûlés alaphangneme. Volt már ennél rosszabb, de remélem, ennél már csak jobb lesz! :kocc:

#4492 bolondtraktoros

bolondtraktoros

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 63 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 16:57

Én is gratulálok az új elnökségnek! :kocc: És ezúton üdvözlöm régi és új barátaimat!! :D :D :D

#4493 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 16:59

Nahát, ott voltam?! :D :D Tollforgató! Igen, nagy a hó, de járható! És ezek az új téli gumik... :D :D

#4494 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 19:00

Ha már sportló nyilvántartás: Babér a kaposváriaknál nem furi volt szintén?

Na, megint egy kis visszaemlékezés......

Sajna nem teljesen az én érdemem, hanem enying20 járt utána, Babér dömsödi tenyésztés, apja: 442 FuriosoII-4 (a késõbbi Furioso X), anyja Baba, 3468 Mezõtúr-12 után.

A kép szintén enying20 hozzájárulásával....

Babér

(A Papp Tibi által lovagolt GEAC-os Kártyás még nyomozati szakaszban van :D , a fele már biztos North Star, a másik felét még pontosítjuk.)

#4495 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 19:08

Atyaég... Bár én nem vagyok a '78-as klub tagja, de ez a sorozat nagyon érdekes. :D

#4496 Plutzer Imre

Plutzer Imre

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 22:58

Sziasztok! Nagy örömömre szolgál, hogy a közgyûlés végül békés körülmények között zárult. Köszönöm Horváth Sándornak, hogy a megbékélés érdekében elvállalta az elnökjelöltséget! Gratulálok! A született konszenzus úgy gondolom példa értékûnek tekinthetõ. Nagy szükség volt erre! Teljes szívembõl kívánom, hogy legyen béke az egyesületben, hiszen ez a fajta érdeke. Ez a fajta többre hivatott, többet ér, többet érdemel! Kérek mindenkit, hogy tegye félre személyes sértõdöttségét, dolgozzunk együtt, hogy minden érdeklõdõ örömmel csatlakozzon hozzánk, mind itt a fórumon, mind az egyesültben. Mutassuk meg, milyen az igaz lovas barátság, mit jelent az összefogás ereje. Azt megígérem, hogy az elnökség tagjaként tiszta szívembõl az egyesület érdekében fogok dolgozni! Továbbra is állok mindenki rendelkezésére, szívesen várok minden javaslatot, kritikát, ötletet, amit továbbítok az elnökség többi tagja felé! Köszönöm mindenkinek, aki támogatott, segített engem! Arra kérlek Benneteket, hogy Sándort legalább ugyanilyen lelkesen támogassátok, ki-ki erejéhez mérten maximálisan segítse munkájában! Üdv: Imre

#4497 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 12:09

Találtam jó képeket, hogyan tudom feltenni õket úgy hogy ne link legyen?

#4498 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 12:31

Atyaég...
Bár én nem vagyok a '78-as klub tagja, de ez a sorozat nagyon érdekes. :D

Ugye? Fõleg a "Nagyvázsonyi rettentõk" címû kép. :kir:

#4499 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 12:41

Saját könyvtárba kell elõbb feltölteni.....gallary.site.hu, vagy kep.tar.hu.......meg van több is és ezt a kettõt használom.

Ha odáig eljutottál, akkor segítek tovább, csak kérdezz!

#4500 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 12:46

Én meg írtam magánüzenetet. :)

#4501 Vicomte

Vicomte

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 144 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 14:40

Most, hogy végre lovakról beszélünk, lenne egy kérdésem, amit már korábban feltettem. Akkor nem tudott senki választ adni, de azóta regisztráltak itt jópáran, akiknek sok-sok információ és tudás van birtokukban :kir: : 3116 Rulett 1977. születésû pej ménrõl tud valaki valamit? Esetleg képe van valakinek? Elõre is köszönöm!

#4502 Kis Mihály

Kis Mihály

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 91 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 15:14

Rulett a BHSE ugrólova volt. Somi Zoltán és Rezgõ Zoltán is lovagolta. A Békéscsabai Szabadság Tsz tenyésztette Furfang telivér után, anyai oldalon az Andris xx is megtalálható volt. Salga Andor tenyészetében fedezett. Apai féltestvére Békéscsaba Furfang-6 (Bíboros) a moszkvai olimpián a military csapat lova volt, kisbéri fajtában jó ivadékai maradtak.

Edited by Kis Mihály, 2010 február 16. - 15:17.

#4503 Vicomte

Vicomte

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 144 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 15:17

Rulett a BHSE ugrólova volt. Somi Zoltán és Rezgõ Zoltán is lovagolta. A Békéscsabai Szabadság Tsz tenyésztette Furfang telivér után, anyai oldalon az Andris xx is megtalálható volt. Salga Andor tenyészetében fedezett. Apai féltestvére Békéscsaba Furfang-6 (Bíboros) a moszkvai olimpián a military csapat lova volt, kisbéri fajtában jó ivadékai maradtak.

Köszönöm a gyors választ!

#4504 Kis Mihály

Kis Mihály

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 91 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 16:03

Bereki jóvoltából, 2045 Furioso X-4 (Homály).

Posted Image

Ez meg egy ritkaság Döntõbíró xx X 20 Lenge.

Posted Image

#4505 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 17:24

Ez meg egy ritkaság Döntõbíró xx X 20 Lenge.
Posted Image

Jesszus, egy Lenge csikó! Hááát, az anyjáért finoman szólva is: nem lelkesedtem. Merész ötletnek tûnik, hogy még telivérezték is. Milyen lett a végeredmény? Nem kommentáltad a képet.

#4506 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 19:03

Köszönöm a segítségeket! Próbálkozom....

#4507 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 19:13

Köszönöm a segítségeket! Próbálkozom....

Mi meg várakozunk! :D

#4508 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 20:21

Jesszus, egy Lenge csikó! Hááát, az anyjáért finoman szólva is: nem lelkesedtem. Merész ötletnek tûnik, hogy még telivérezték is. Milyen lett a végeredmény? Nem kommentáltad a képet.

Én úgy érzem nem volt merész ötlet, egy nagyon jó csikó született ebbõl a párosításból, Dárius néven versenyzett, A1-ig. Utána ínsérülés miatt hagyta abba a versenyzést és mai napig hobbilóként mûködik. Egyébként itt két kanca volt, Lenge és Harmatos. Lenge egy pörgõs, de kezelhetõ, Harmatos egy jó fej, jó képességû ló volt még így öregen is, semmi szégyellnivaló nem volt a két kancán, bár minden furi legalább ilyen képességekkel lenne megáldva, akkor semmi baj sem lenne a mai furik megítélésében. Két nagyon jó tenyészkanca alapanyag volt. Sajnos már nem élnek. Igazán vemhesülésben már nem voltak fényponton. Mind a kettõnek egy-egy csikója született.

#4509 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 20:31

Most, hogy végre lovakról beszélünk, lenne egy kérdésem, amit már korábban feltettem. Akkor nem tudott senki választ adni, de azóta regisztráltak itt jópáran, akiknek sok-sok információ és tudás van birtokukban :kir: :

3116 Rulett 1977. születésû pej ménrõl tud valaki valamit? Esetleg képe van valakinek?
Elõre is köszönöm!

És Salga Andor ott volt a közgyûlésen és beszélhettél volna vele

#4510 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 20:38

Én úgy érzem nem volt merész ötlet, egy nagyon jó csikó született ebbõl a párosításból, Dárius néven versenyzett, A1-ig. Utána ínsérülés miatt hagyta abba a versenyzést és mai napig hobbilóként mûködik. Egyébként itt két kanca volt, Lenge és Harmatos. Lenge egy pörgõs, de kezelhetõ, Harmatos egy jó fej, jó képességû ló volt még így öregen is, semmi szégyellnivaló nem volt a két kancán, bár minden furi legalább ilyen képességekkel lenne megáldva, akkor semmi baj sem lenne a mai furik megítélésében. Két nagyon jó tenyészkanca alapanyag volt. Sajnos már nem élnek. Igazán vemhesülésben már nem voltak fényponton. Mind a kettõnek egy-egy csikója született.

Örülök, hogy ez a véleményed!

Nem tudom, mennyire ismerted a pusztaberényi ménes többi kancáját, de bizony én kitartok amellett, hogy ez a kettõ igencsak mínuszvariáns volt......képzeld, milyenek lehettek a többiek! :D

Lengének ha jól emlékszem két méncsikóját ismertem a kancán kívül és szerinetm nem csak képességben, hanem intelligenciában is igencsak alul kullogtak....de nem fényezem ezt a családot tovább......

Itt is látható, mennyire más az elképzelése egy-egy embernek az ideális lóról, furiosoról. Szerintem ez egyáltalán nem baj.

#4511 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 20:52

Örülök, ha ez a kettõ volt a selejt. Akkor hol van a többi jó? Mert ez, mmint Dárius egy közepes lovassal is biztosan ment A1-be, akkor ennek a többi szupersztárnak hol mennek az ivadékaik? :kir: :kir:

#4512 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 21:12

Örülök, ha ez a kettõ volt a selejt. Akkor hol van a többi jó? Mert ez, mmint Dárius egy közepes lovassal is biztosan ment A1-be, akkor ennek a többi szupersztárnak hol mennek az ivadékaik? :kir: :kir:

Nyilván volt annak a lónak apja is....mesélj nekem légyszíves Döntõbíróról! Nem ismertem, miért vele lett fedeztetve?

Harmatosnak mitõl lett csikója és mit lehet róla tudni?

(Több kérdésem, egyenlõre :D nincs)

#4513 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 0:41

Húúúú, na szerintem ez egy jó téma! Milyen egy jó Furi? Mitõl jó 1 Furi? Minden vélemény érdekel...... :) Hajrá, gyerünk pezsdítsük fel egy kicsit az oldalt!!!!!!! De nem box!!!!!

#4514 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 7:57

Húúúú, na szerintem ez egy jó téma! Milyen egy jó Furi? Mitõl jó 1 Furi? Minden vélemény érdekel...... :)
Hajrá, gyerünk pezsdítsük fel egy kicsit az oldalt!!!!!!! De nem box!!!!!

Ugyanattól, mint amitõl bármelyik ló: Hogy alkalmas arra, amire használni akarod.
Így hát a besorolás sajnos rém szubjektív :D

#4515 Kis Mihály

Kis Mihály

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 91 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 8:22

Azért a Döntõbírót választották, mert az állt a szomszéd boxban. Ha jól tévedek vagy Írha, vagy Írhás csikó volt, talán ment gáton is. Állítólag a Hercegfalvi Tibor tanácsára vásárolta a tulajdonos jóval a hercegi kancák elõtt.

#4516 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 8:32

Azért a Döntõbírót választották, mert az állt a szomszéd boxban. Ha jól tévedek vagy Írha, vagy Írhás csikó volt, talán ment gáton is. Állítólag a Hercegfalvi Tibor tanácsára vásárolta a tulajdonos jóval a hercegi kancák elõtt.

Köszi! Esetleg valamit a mén képességeirõl? Sportteljesítményérõl? (Mármint ugróban)
Csak azért izgat, mert hogy ennyit javított ezen a kancán.......

Edited by Bereki, 2010 február 17. - 8:33.

#4517 roli

roli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 402 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 9:51

Tudom, hogy hülye vagyok :) , de szerintem nem minden a genetika, tehát ha egy szerencsés ló-lovas párosítás van, akkor jó eredményeket érhet el egy szerényebb genotípusú ló is. A lényeg, hogy használni kell a lovat, hogy kiderüljön mire jó, és nem leírni, ha azonnal nem teljesíti az ideális sportló kritériumait.

#4518 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 10:17

OFF, de hátha:

Fõleg tenyésztõk figyelmébe!

SOS eladó csak együtt 2 jó papírú, jó mozgású kanca -mert nemsokára nem lesz, aki foglalkozzon velük-anya-lánya páros
10-17 évesek, de jó karban vannak
700.000.- a kettõ
Rheinlandi sütésüek

fiatalabb apja: Donnerwind - Donnerhall után ( vonal)

Anyai vonal: Landgraf I - Ladykiller

Az öregebb szintén Landgraf I. után, másik vonal, Furioso
Nagyon jól mozognak, jól is ugrottak.
Versenyezni nem versenyeztek.
Nagyon jól örökítenek
Ridegtartásban voltak eddig is, kitûnõ egészségi állapotnak örvendenek.

#4519 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 10:21

Tudom, hogy hülye vagyok :) , de szerintem nem minden a genetika, tehát ha egy szerencsés ló-lovas párosítás van, akkor jó eredményeket érhet el egy szerényebb genotípusú ló is. A lényeg, hogy használni kell a lovat, hogy kiderüljön mire jó, és nem leírni, ha azonnal nem teljesíti az ideális sportló kritériumait.

Azért olyan lovast én még nem láttam, aki egy közepes képességû lovat az Olimpiáig felhozott volna..... :D

DE: értem amit mondasz, sok jó lóról sose derül ki, mire lenne képes.

Az elõzõ témához még annyi lenne a kiegészítenivalóm, hogy egy igazán jó tenyészkanca nem csak "véletlenszerûen" ad kiemelkedõ csikót, hanem stabilan az átlag feletti utódokat produkál......õk szoktak aztán családalapító kancák lenni (jobb esetben).

Tud valaki a Bugacon született furiosok sportteljesítményérõl valamit?

#4520 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 10:23

-Milyen a jó furi? Kovácsi-Monostori szerint a mezõhegyesi tipusú angolfélvérü :luxuskocsiló és nehéz-vadászló.-Schandl Lótenyésztés 1955.:"Más európai hasonló testnagyságú felvérlovakkal szemben a furioso törzsnek jelentõséget biztosít az a körülmény -..-hogy bennük a nagy tömeggel és testméretekkel a -szövetek szívóssága a vérmérséklet élénksége párosul s így bennük erõ, gyorsaság, kitartás edzettség, szívósság oly szerencséssen egyesül hogy e tekintetben ritkítják párjukat."--Hát ilyen!