Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Furioso

• Please log in to reply
10739 válasz a témához

#4441 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 12. - 10:14

Látszanak!

A névtelent Titánnak hívják, az anyja Fintor Furioso XXVI után, elsõ négyesfogat szezonjára készül.

Köszi!

A három közül õ (Titán) tetszett a legjobban akkor. Ha jól emlékszem barátom is így ítélte. Volt egy sanda gondolat, hogy Trónörököst (Elsõsorban az apja miatt ) használni kéne, de a saját kancánkra inkább fajtabeli mént választottunk, és szerintem helyes döntés volt (de majd ha áll a csikó a 4 lábán akkor nyilatkozok újra). A Sport kancára pedig egy másik mén került, mert inkább a finomítás volt a cél, ott meg volt a megfelelõ telivérezettség.

Edited by kedves, 2010 február 12. - 10:15.

#4442 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 12. - 10:35

Az embernek jól esik a felé áradó bizalom :) Amennyire tudom, egy téves adatot tettem fel, azt is kimásolva Poénnak szántam,gyenge, nem sült el :P4292. -Talán ha K.1. is köztünk lenne.....Komolyra fordítva:Kérem!!! a javitást, igazítást, kiegészítést- tísztában vagyok vele milyen keveset tudok.

#4443 shutterfly

shutterfly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 347 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 12. - 11:08

Az embernek jól esik a felé áradó bizalom :)
Amennyire tudom, egy téves adatot tettem fel, azt is kimásolva Poénnak szántam,gyenge, nem sült el :P4292.
-Talán ha K.1. is köztünk lenne.....Komolyra fordítva:Kérem!!! a javitást, igazítást, kiegészítést- tísztában vagyok vele milyen keveset tudok.

De elsült. Cor de la Bryere egy Selle Francais fajtájú mén volt, az apja Rantzau XX volt atv.Szerintem inkább csak hidegen hagyja a fórumozókat tenyésztésvezetõnk sokadik szakmai bakija.

#4444 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 12. - 11:12

Kérnék egy kis megerõsítést!

Ha igaz, ezen a képen 53 Intõ (Furisoso VI - 22 Illem) van:

Posted Image

Ez pedíg a napokban szóbakerült Hálás (Furiosos XX - 58 Haladj):

Posted Image

Mármint a kanca, a csikóról se tudom, hogy melyik méntõl lehet.....

(A képek egy 2004-es, pöpec bugaci propagandakiadványból valók mindenféle kiegészítõ információ nélkül)

Edited by Bereki, 2010 február 12. - 11:24.

#4445 Kis Mihály

Kis Mihály

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 91 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 12. - 11:47

Szerintem nem csak The Bart xx miatt lenne érdemes eltöprengenetek a Trónörökösön, az anyai felmenõi között van az Imamalom xx, a Major xx, Felgyõ Csutora, amelyek szerintem egy kisbéri pedigrében sem kidobandók. Az anyja Fruska kiváló kancacsaládból származott, önmaga is jól használható (ugrott is, kocsizott is), rendkívül termékeny, jól örökítõ, jól nevelõ kanca volt.
Néhány kép a témához:

Posted Image

Tüzes (Trónörökös x Hilda, Regõs xx után) Tenyésztõ: ifj. Horváth Sándor.
Fotó: Vén János

Posted Image

The Bart Furioso II-43 (Trónörökös x Fátyol; Furioso XXIII x Fruska) Tenyésztõ: ifj. Horváth Sándor.

Posted Image

Tévedés (Trónörökös x 28 Szellõlány; Furioso XV) Tenyésztõ: ifj. Horváth Sándor. Hajtó: Juhász László.
Fotó: Mészáros Viktor

Posted Image

Masetta Furioso-161 (Masetta xx X Fruska; Furioso XV) Tenyésztõ: ifj. Horváth Sándor. Jelenleg Catalin XII, Calypsotól vemhes.

Posted Image

Fintor (Furioso XXVI, Rinaldó x Fruska; Furioso XV) Tenyésztõ: ifj. Horváth Sándor. Boszporusztól született csikója Bermuda 2009-ben Némedi Istvánnal kettesfogathajtásban A kategóriában versenyzett, részt vett a riesenbecki Német Hajtó Derbyn.

Edited by Kis Mihály, 2010 február 12. - 12:15.

#4446 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 12. - 13:13

Szerintem nem csak The Bart xx miatt lenne érdemes eltöprengenetek a Trónörökösön, az anyai felmenõi között van az Imamalom xx, a Major xx, Felgyõ Csutora, amelyek szerintem egy kisbéri pedigrében sem kidobandók. Az anyja Fruska kiváló kancacsaládból származott, önmaga is jól használható (ugrott is, kocsizott is), rendkívül termékeny, jól örökítõ, jól nevelõ kanca volt.

Az alapvetõ gond az, hogy a tõle születõ csikót akkor tudom nyeregtájon bélyegeztetni, és 100%-osan Kisabérinek elismertetni, ha az egyesület hivatalosan elismeri keresztezési partnernek. Ehhez azonban fel kell vezetni és elismertetni Kisbériben (tudtommal). Ez már csak azért is kényes téma, mert már így is túl sok mén van a katalógusban (túlzás lenne azt mondani hogy tenyésztésben). De ez igazából nem az én asztalom, hanem Mókusé. Bár azthiszem célpárosítási igényt lehetne benyújtani. Végülis a választott mén is telivér F1 lett, hagyományos Kisbéri anyai vonallal.

#4447 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 12. - 13:35

Elsõsorban Mókusnak.....de nem is annyira OFF itt ez a kép.

Emlékeim szerint a volt NDK-ban rendezett baráti versenyen készült ez a képem a GEAC csapatáról.

Posted Image

Gaál Imre: Szeles (North Star valahányas apaságú stpm), Rácz József: Nabucco telivér sh, Abay Pál: Cserkész (510 Blokád-6 - 306 Csillag) fm, Papp Tibor: Kártyás ph talán furioso is van benne (?)

Ezek a lovak EGYTÕL EGYIG magyar tenyésztésû, magyar származású állatok voltak, amelyekkel az egyetemi csapat (80-as évek) mind az igen erõs budapesti területben (BLK, Mezõhegyes!, Honvéd stb) mind az országos bajnoki fordulókon évekig méltó ellenfele volt a többi "nagy" egyesületnek.......

Bereki, ez klassz!
Mindig csak én tépem a számat, hogy ezelõtt 20 évvel a maihoz képest csúcsokat döntögetett a magyar lovassport, MAGYAR lovakkal, de mindenki azt hiszi, hogy csak a "régi szép idõkre" emlékezem.

#4448 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 12. - 14:26

Bereki, ez klassz!
Mindig csak én tépem a számat, hogy ezelõtt 20 évvel a maihoz képest csúcsokat döntögetett a magyar lovassport, MAGYAR lovakkal, de mindenki azt hiszi, hogy csak a "régi szép idõkre" emlékezem.

Azt nem tudom, hogy ez mennyiben klassz, de ezek szerint már kettecskén merengünk az elmúlt idõk dicsõségén..... :D

Mivel látom, hogy felcsigáztam az érdeklõdéseteket izomélettan ügyben :dev: , kaptok még egy kis olvasnivalót:

Lovas Magazin 1987/1

#4449 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 12. - 14:59

Azt nem tudom, hogy ez mennyiben klassz, de ezek szerint már kettecskén merengünk az elmúlt idõk dicsõségén..... :D

Mivel látom, hogy felcsigáztam az érdeklõdéseteket izomélettan ügyben :dev: , kaptok még egy kis olvasnivalót:

Lovas Magazin 1987/1

Egy nagyítót adnál mellé? :kir: Mielõtt aszemizom élettanom oda lesz! :gm:

#4450 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 12. - 15:06

jaja enyém is guvadt, mentsd le képként és nagyitsd fel :)

#4451 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 12. - 15:19

Egy nagyítót adnál mellé? :kir: Mielõtt aszemizom élettanom oda lesz! :gm:

Neked nincs a böngészõdben (nekem InternetExplorer) felül egy olyan menü, hogy "Nézet"? Ott lehet panorámaképet kérni. :)
Mint rutinos vakuló, én más alkalmakkor is használni szoktam. :cool:

#4452 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 12. - 16:31

Neked nincs a böngészõdben (nekem InternetExplorer) felül egy olyan menü, hogy "Nézet"? Ott lehet panorámaképet kérni. :)
Mint rutinos vakuló, én más alkalmakkor is használni szoktam. :cool:

A Tüziróka pedig bír egy igen hasznos kiegészítõvel: QuickPageZoom a neve, és gyakorlatilag tényleg egy nagyító, minõségtõl függõen bármeddig nagyít bármit. Mármint weboldalt. :D
OFF vége

#4453 enying20

enying20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 126 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 12. - 18:04

Bereki, ez klassz!

Nekem is megdobogtatta a szívem a kép. Bár Dél-Dunántúliként nem volt közöm a Gödöllõi lovasokhoz, Cserkész mégis belopta magát a szívemben. Egy nagyon mutatós, formás, nem túl nagy méretû mén volt (lehet, hogy csak Papp Tibor alatt látszott kicsinek), de a 84-es OB középkategória döntõjében úgy szurkoltunk neki, mintha a saját lovunk lett volna. Valószínû, a BLK hegemónia megtörésének lehetõsége miatt lelkesedtünk ennyire, de fantasztikus volt a végjáték. Végül is a két hibátlan ló (az egyik Cserkész volt) között néhány másodperc döntött. Sajnos nem az õ javára. Ez volt az az OB, ahol Hargitai János nyerte a nehéz osztályt Regölõvel (14 induló volt ebben a kategóriában). S ami számunkra akkor a legnagyobb eredmény volt, hogy a területi szövetségünknek sikerült az akkori három "nagy" klubból (Bóly, Kaposvár, Pécsi ÁG) ifjúsági csapatot csinálnia, amely bajnok lett (7 csapat indult). Talán a nevek ismerõsen csengenek: Fodor Gábor, Pátkai János, Vincze Zoltán és Schaller Gábor. A lovak pedig mind kisbéri vagy furioso származásúak. Úgyhogy Mókus azok az idõk tényleg szépek voltak.

#4454 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 12. - 18:36

Úgyhogy Mókus azok az idõk tényleg szépek voltak.

Már hogy a manóba ne lettek volna szépek? 25 évvel fiatalabbak voltunk....... :dev:

Ha már sportló nyilvántartás: Babér a kaposváriaknál nem furi volt szintén?

#4455 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 12. - 20:23

Nekem is megdobogtatta a szívem a kép. Bár Dél-Dunántúliként nem volt közöm a Gödöllõi lovasokhoz, Cserkész mégis belopta magát a szívemben. Egy nagyon mutatós, formás, nem túl nagy méretû mén volt (lehet, hogy csak Papp Tibor alatt látszott kicsinek), de a 84-es OB középkategória döntõjében úgy szurkoltunk neki, mintha a saját lovunk lett volna. Valószínû, a BLK hegemónia megtörésének lehetõsége miatt lelkesedtünk ennyire, de fantasztikus volt a végjáték. Végül is a két hibátlan ló (az egyik Cserkész volt) között néhány másodperc döntött. Sajnos nem az õ javára. Ez volt az az OB, ahol Hargitai János nyerte a nehéz osztályt Regölõvel (14 induló volt ebben a kategóriában). S ami számunkra akkor a legnagyobb eredmény volt, hogy a területi szövetségünknek sikerült az akkori három "nagy" klubból (Bóly, Kaposvár, Pécsi ÁG) ifjúsági csapatot csinálnia, amely bajnok lett (7 csapat indult). Talán a nevek ismerõsen csengenek: Fodor Gábor, Pátkai János, Vincze Zoltán és Schaller Gábor. A lovak pedig mind kisbéri vagy furioso származásúak. Úgyhogy Mókus azok az idõk tényleg szépek voltak.

Azok az idõk nemcsak azért voltak szépek, mert 25 évvel fiatalabbak voltunk, hanem mert a lovasok között az irigy vetélkedés helyett barátság volt, mindenki megvárta az eredményhirdetést, és a második kezet fogott az elsõvel még akkor is, ha a fogát csikorgatta közben. Ld. hogy drukkoltatok Cserkésznek, pedig jóformán nem is ismertétek.
Nem gyõzöm hangsúlyozni, hogy akkoriban az OB nehéz kategória három fordulós 1.60-at jelentett, 15-20 indulóval. Aki azt megnyerte, az megérdemelte. Mellette pedig ott voltak a kétfordulós, keményen megépített csapatversenyek.
Az a dunántúli ificsapat komoly volt!
Szó ami szó, Cserkészt nem a hatalmas méretéért szerettük.

#4456 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 14. - 0:38

Este a karámban: 3979 Gencsapáti Furioso - 149

Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

és csikója Shadow-val

Posted Image

Posted Image

Vicomte

Posted Image

Virtus és Vicomte

Posted Image

Edited by Backnight, 2010 február 14. - 0:48.

#4457 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 14. - 8:35

Ma van a közgyûlés. Sok sikert! Egy kalappal! És ne veszekedjetek! :D

#4458 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 14. - 16:28

:yeah:

#4459 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 14. - 16:31

Megvolt

#4460 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 14. - 17:01

tanulságos is volt, meg érdekes is, meg néhol szórakoztató is

#4461 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 14. - 17:42

paciponthu beszámoló volt? eredmények?

#4462 Tollforgató

Tollforgató

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 14. - 18:29

paciponthu beszámoló volt?

eredmények?

ifj Horváth Sándor lett az elnök.

#4463 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 14. - 18:44

ifj Horváth Sándor lett az elnök.

Gratulálok az új az elnöknek és az elnökségnek, én komolyan remélem, hogy elcsitulnak végre a viszályok és érdemi munka kezdõdhet végre a fajta érdekében.....

És nem volt paci.hu :)

Edited by Bereki, 2010 február 14. - 18:48.

#4464 Miko Erika

Miko Erika

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 89 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 14. - 19:03

:kocc: Es bizzunk benne ezuttal minden szabajos volt :yeah:

#4465 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 14. - 19:17

Lehet róla valamit bõvebben megtudni?

#4466 Tánczos Anikó

Tánczos Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 846 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 14. - 19:25

Gratulálok ifj. Horváth Sándornak és nagyon örülök és köszönöm neki, hogy a konszenzus érdekében elvállalta az elnökjelöltséget! :yeah: Egyben gratulálok az új Elnökségnek, melynek összetétele számomra ugyanolyan biztató, mint a decemberi közgyûlés eredménye volt :) Az Elnökség tagjai: Bartók László Korsós Zoltán Bálint Kucsora István Dr. Plutzer Imre Remélem most már jöhet a tavasz és mindannyian foglalkozhatunk lovainkkal a LOVAKKAL! :) Remélem a konszenzus valóban konszenzus lesz, mindenki szemében és szívében! :ang:

#4467 roli

roli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 402 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 9:46

Gratulálok az új vezetõségnek, kívánok sok sikeres munkát a fajta érdekében. Nekem úgy tûnt, hogy konszenzus van, remélem, hogy a közös ügy érdekében is összetart majd a csapat. A Valentin-napi ajándék is megvolt: Mindenki megismerhette BOLONDTRAKTOROST! :D :D :D

#4468 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 10:28

Gratulálok az új vezetõségnek, kívánok sok sikeres munkát a fajta érdekében. Nekem úgy tûnt, hogy konszenzus van, remélem, hogy a közös ügy érdekében is összetart majd a csapat.

A Valentin-napi ajándék is megvolt: Mindenki megismerhette BOLONDTRAKTOROST! :D :D :D

Igazad van, valóban konszenzus született és remélem béke lesz.Már kezdik a munkát mai nappal, most is folynak egyeztetések.
Kár hogy nekem nem sikerült megismerni!

#4469 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 10:49

Szerintem ezzel az eredménnyel mindenki nyert, elégedettek lehetünk. Azt hiszem, a megjelent tagok száma (133!!!) magáért beszél. Rekordot döntöttünk. :yeah: Azért csak felráztuk a tagságot, ezért már megérte! Én is tele vagyok reményekkel. Remélem, nyárra már látszani fog a változás. :kocc: És most végre mindenki tényleg a lovaival foglalkozhat. ;) Ja! És vittem csokis süteményt is. :D ;)

Edited by ezüstliliom, 2010 február 15. - 11:09.

#4470 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 11:03

Szerintem ezzel az eredménnyel mindenki nyert, elégedettek lehetünk. Azt hiszem, a megjelent tagok száma (133!!!) magáért beszél. Rekordot döntöttünk. :yeah: Azért csak felráztuk a tagságot, ezért már megérte! Én is tele vagyok reményekkel. Remélem, nyárra már látszani fog a változás. :kocc:
És most végre mindenki tényleg a lovaival foglalkozhat. ;)

Ja! És vittem csokis sütményt is. :D ;)

Ami azt illeti a rutinos közgyûlõk egésznapos programra készülve változatos piknikkosarakkal érkeztek..... :dev:

Ezúton is köszönöm a sok finomságot, hazait, amit végigkostólhattam a várakozás és "vajúdás" hosszú órái alatt!

#4471 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 11:12

Talán azok kedvéért, akik nincsenek bent a napi ügyekben, azért leírnám, hogy a konszenzus úgy jött létre, hogy a két korábbi elnökjelölt, Dr. Plutzer Imre és Bartók László hasonló támogatottságot tudott maga mögött, így mindketten - igen sportszerûen és emberi nagyságról tanúskodóan - visszaléptek Horváth Sándor javára, akit a jelenlévõ tagság egyöntetûen támogatott. Én is gratulálok a megválasztott tisztségviselõknek, jó munkát nekik. :)

#4472 Tollforgató

Tollforgató

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 11:23

Remélem a konszenzus valóban konszenzus lesz, mindenki szemében és szívében!
:ang:

Sajnos Novák Pál zórószóként sikeredett felszólalása nem ezt sugallta :gm:

#4473 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 11:43

-V.J.nek: Örülök,hogy így beszálltatok a gazdáddal!!! A "sárvári ménes" reaktiválása és SANYI (aki szerintem is minimum az egyik legjobb tenyésztõnk) hozhat változást, a bozótharc után kitalálunk az erdõbõl! -K.I.: A valóság van, hogy fölülmúlja a képzeletet, láttam ilyet...- -ezüstliliom: Kavics se repült felém! -Blacknaith: A bolond traktorosról én is lemaradtam.

#4474 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 11:58

Mi van a sárvári ménessel??? Tollforgató! Ott voltál? :D Sajnálom, hogy olyan nagytudású ember, mint bartók László, nincs az elnökségben. :(

#4475 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 12:04

Sajnos Novák Pál zórószóként sikeredett felszólalása nem ezt sugallta :gm:

Kérlek, ezt ne.
Egyrészt Novák Pál itt nem regisztrált, nem tud reagálni.
Másrészt ha törékeny is, de végre valami béke van. Felesleges próbára tenni.

Hihi,
Bartók László az elnökség tagja lett, nézd meg Anikó listáját!

#4476 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 12:07

Én teljesen elvesztettem a fonalat. Az elõbb nem azt írta Tánczos Anikó, hogy elnökségi tag?

#4477 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 12:09

Bocs, nem tudok olvasni...

#4478 Vicomte

Vicomte

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 144 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 12:22

:gm: Én is gratulálok az új elnöknek és az elnökségnek!
Remélem én is, hogy ezzel tényleg mindenki elégedett lesz és elkezdõdhet végre a munka - a mi aktív részvételünkkel persze.

Szerintem ezzel az eredménnyel mindenki nyert, elégedettek lehetünk. Azt hiszem, a megjelent tagok száma (133!!!) magáért beszél. Rekordot döntöttünk. :yeah: Azért csak felráztuk a tagságot, ezért már megérte! Én is tele vagyok reményekkel. Remélem, nyárra már látszani fog a változás. :kocc:
És most végre mindenki tényleg a lovaival foglalkozhat. ;)

Ja! És vittem csokis süteményt is. :D ;)

És az is jó lenne, ha a kevésbé fontos kérdéseknél is jó sokan megjelennénk a következõ közgyûléseken. :ang:

Ami azt illeti a rutinos közgyûlõk egésznapos programra készülve változatos piknikkosarakkal érkeztek..... :dev:

Ezúton is köszönöm a sok finomságot, hazait, amit végigkostólhattam a várakozás és "vajúdás" hosszú órái alatt!

Az önmagukat rutinosnak gondolók pedig egy hanyag mozdulattal otthon felejtették a gondosan összekészített, jól megtömött túlélõcsomagot... hogy aztán másokét lejmolhassák le. :gm:

#4479 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 12:24

[quote name='hihi' date='2010.02.15, 11:58' post='790277']
Mi van a sárvári ménessel???

Tollforgató! Ott voltál? :D
Sajnálom, hogy olyan nagytudású ember, mint bartók László, nincs az elnökségben. :(
[/quote]

P4430:

quote]Az elmúlt év során Antal Istvánnak a ménes értékesítésére tett kísérleteit siker koronázta. A ménes a pálfai székhelyû PT- Agro Kft (Korsós Zoltán és családja) tulajdonába került, a vállalkozás kiterjedt mezõgazdasági tevékenységet folytat. .....[/quote]

[quote]A bugaci kancák 2009 tavaszán ideiglenesen Borbáspusztára Horváth Sándor telepére kerültek. A tápláltsági és szaporodásbiológiai állapotuk kifogásolható volt. Ennek következtében az új tulajdonos, a szakmai és állategészségügyi stáb legnagyobb erõfeszítései ellenére a huszonkét kancából tizennégy vemhesült csak. A használt mének Furioso XXXVI (Gyanú), Furioso XLI (Johnson), The Bart Furioso II (Trónörökös). A nem vemhesültek között található sajnos: Havas, Hangulat, Jászol, Irka, Honos, Haladék, Pohár stb. Jelenleg Pálfán kialakításra került egy minden igényt kielégítõ ménesi infrastruktúra, amely méltó a ménes rangjához. A ménes irányítását Vén János látja el aki két évtizedes tapasztalattal rendelkezik ezen a téren (Állampuszta, Tök), valamint jelenleg is aktív fogathajtó a tavalyi B kategóriás kettesfogathajtó bajnokság ötödik helyezettje. A szakmai munkában, és a párosításokban ifj. Horváth Sándor és Domokos Gábor folyamatos segítségére támaszkodhatnak.[/quote]

#4480 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 12:50

Oké, vágom. :) Azt hittem a mostani sárvári ménesrõl van szó...nem értettem...mert ott kisbérik vannak. Tõlem 15 perc kocsival.