A célzott tenyésztés egyik csúcsa. Nem törölték belőle az ősi ösztönt csak kiemelték.
"Gusztustalan kis dög, az tuti." Izlés dolga. Teszi a dolgát. Ha éppen nincs fontos elintézendője "standby" üzemmódba kapcsol. Rezsicsökkentés jagd módra.
Közzétéve 2015 április 15. - 13:34
A célzott tenyésztés egyik csúcsa. Nem törölték belőle az ősi ösztönt csak kiemelték.
"Gusztustalan kis dög, az tuti." Izlés dolga. Teszi a dolgát. Ha éppen nincs fontos elintézendője "standby" üzemmódba kapcsol. Rezsicsökkentés jagd módra.
Közzétéve 2015 április 16. - 6:54
Szerintem is csúcs ez a fajta. Ahogy utánaolvasva, érdeklődve látom, eléggé homogén az állomány, hozza az elvárásokat. Házikedvencnek kicsit sok, de kezelhető sok odafigyeléssel, amit tőled és tőlünk is megkap.
Közzétéve 2015 április 16. - 14:07
Edited by The Oldenburgi, 2015 április 16. - 14:09.
Közzétéve 2015 április 16. - 20:41
Robi, a "gusztustalan kis dög" teszi a dolgát, teszi a többi is, a csivavák is megöldösik a vakegereket, de nem élve játszanak vele. Ez meg élvezte, hogy ott nyöszög a fogai között.
Öljön, az a dolga.
Közzétéve 2015 április 16. - 22:38
Most mit akarsz, éppen kifejlesztette a bio sípolós játékot...
Közzétéve 2015 április 17. - 7:01
Fúúújjj
Nekiülünk együtt Avatart nézni, hogy megtanuljon "szépen ölni".
Edited by Kistáltos, 2015 április 17. - 7:02.
Közzétéve 2015 április 18. - 19:06
Közzétéve 2015 április 18. - 21:18
Kutyáknál nincsen klimax.
Közzétéve 2015 május 5. - 12:53
Nagyon szakszerű
Első reakcióm: "rejtegetett"? Tele van hasonlóval a menhely...
"fajta"? Ahhoz több évtizeden át hasonló típus tenyésztése kellene, egy ilyen ultramix kutyánál eltartana egy darabig...
"a marhás a lábon fog"? khm... az angol marhákat és juhokat nem így képzik, az angol bulldog pofája azért olyan, hogy ha a marha ORRÁT fogja, kapjon levegőt. Az angol pásztorkutya (pl. collie) lábra csipked fajtajelleg szerint. (Mit össze görcsöltem, mire megtanítottam őket csibészkarra fogni. )
Az origó cikkeken már csak röhögök, az egyik cikk, "felfedeztek egy ember alakú gombát! T.i. egy csillaggomba faj, amit már több száz éve leírnak a gombászkönyvek, csak elő kellett volna venni egyet...
Edited by Kistáltos, 2015 május 5. - 12:54.
Közzétéve 2015 május 22. - 10:03
Végre esett az eső, kidolgoztam magam. Mivel úgysem használod az ágyad, bemennék egy kicsit szundikálni.
Közzétéve 2015 május 26. - 10:43
Milyen furcsa az élet (és furcsák az emberek)!
Rám írt ismerős,hogy ismerőse ismerőse a két kutyájának helyet keres, az ok: új nő az életében. Nem mondom, mit gondolok erről, ez az én véleményem, más láthatja a dolgot másképp, mint én.
De a legfurább, hogy pár nap múlva ez az ember megosztja eme videót. Kérdem én, értett ebből valamit is????
http://www.agrarolda...gX6lGV.facebook
Közzétéve 2015 június 27. - 19:51
A mai napi megnyugvásom, azt hiszem,megmentettem két kutyát.
A szomszéd tanyára tévedtek az állatok, a kerítésen kifelé már nem tudtak menni, reggel megmorogták a gazdát. Sajnos ők nem kutyabarátok, de felhívtak, gyorsan szereztem egy leolvasót és kimentem hozzájuk. A "veszélyes fenevadak" morgás közben pánikszerű menekülésbe kezdtek, de sikerült velük megbeszélnem, hogy nem kell félniük.
Csipleolvasás és az állatbefogó érkezéséig őriztem őket.
No nem azért, hogy el ne szökjenek, hanem mert az öregebb gazda vasvillával jött (persze a kutyák újra pánikba estek). Az öreg szerint nincs ez így jól, az ilyen kutyát agyon kell ütni...... Nem nagyon zavarta, hogy nálam nem pánikoltak, és próbáltam magyarázni,azért morognak, mert éppen tőle félnek...
Aztán mikor nem értette (nem is nagyon érdekelte) , mit mondok, foghegyről odavetettem , lehet ám börtönben is ülni ezért.
Vannak még ilyen emberek. :(
Szerencsére a fiatalabb lelkére tudtam kötni, inkább engem hívjon , ha újra ilyesmi történik.
Közzétéve 2015 június 27. - 23:16
Gut gemacht!
Közzétéve 2015 július 29. - 7:10
Eb élet ez, mikor ilyen unalmas a szolgálat az őrtoronyban?
Közzétéve 2015 augusztus 1. - 8:59
Zebulont most fogják műteni. Lépdaganat. Az UH-n más nem látszott.
Közzétéve 2015 augusztus 1. - 12:02
Most beszéltem a dokival, a műtét megvolt. Nem kellett eltávolítani a lépet, nem daganat volt, hanem zsírszövet volt rácsavarodva. Daganatot nem talált sehol.
Közzétéve 2015 augusztus 1. - 15:17
Ez legalább jó hír. De mi volt a tünet, ami miatt egyáltalán dokihoz vitted?
Közzétéve 2015 augusztus 1. - 16:13
Az első a tekintete volt, ami feltünt. Amúgy is olyan "melankólikus", elmélyedő tekitetű volt kölyök korától kezdve, most ez fokozódott. Kicsit visszafogottabb lett, tegnap nem jött ki a kapuhoz fogadni. Este nem akart húst sem enni, a hasa megduzzadt, folyadékkal telt meg. Nála ezek már aggodalomra adnak okot. Etetés után (23 óra körül) bélelzáródásra is gondoltam. Az UH-n több nézetből is olyannak látszott a lép vége, mint egy kinyílt hólyag. Ebből gondoltuk, hogy egy megnyílt daganat. Felnyitáskor 3-4 liternyi folyadék távozott (a kutya 36 kg körüli a viszonyításhoz).
Közzétéve 2015 augusztus 17. - 16:07
Kóborkutya 2.
A fészen posztolt egy ismerősöm, segítséget kérve. Egy kertbe bevette magát egy eb, harciasan támadva mindenkit, aki közel merészkedett, a házban egyedül él egy idős néni, a kutya őt meg is harapta. :(
A segítség csak nem akart érkezni, gondolkodtam, tegyek-e valamit, mire órákkal később odaértem, annyi történt, a "hivatalos befogó" kihelyezett egy befogóketrecet, aztán távozott. A csalira a jól táplált és rafinált kutya rá se hederített. A néni továbbra is a lakásban...
Gondoltam, megnézem ezt a harci ebet, amitől a befogó is megfutamodik, lesz, ami lesz.
Megérkezésemkor a kutya természetesen támadott, de mivel nem szaladtam el, előttem egy méterre elkanyarodott, és kirohant a keritésen. Az autómhoz, ahol a többiek ugatással fogadták. Na ez érdekes volt, meg kellett állni és szimatolni. Ekkor vetettem be titkos fegyverem, Hiszti kutyám, aki igen nagy empátiával bír, a közreműködésével közel csalogattam a fenevadat, hogy rátegyek egy pórázt. Ez két perc alatt sikerült is, majd pici szabadulásos mutatvány után a kutyát elkezdtem simogatni. 5 perc múlva a meg nem értett állat az ölemben landolt, bújt, törleszkedett.
Bizalmat kapott, bizalmat adott.
Amíg vártunk a "hivatalos befogóra", az értesítő személy szívét is alaposan összetörte kedvességével.
Szomorúak voltunk, mikor betuszkoltuk a szállítóautóba. Megint egy kutya, akiből kitört Mr.Hyde, mert nem foglalkoztak vele eleget. És ki tudja, milyen élet vár rá a harapásosdi után.
Közzétéve 2015 augusztus 23. - 6:26
??? Hogy volt szíved átverni?
Közzétéve 2015 augusztus 23. - 13:00
Mikor vertem át???
Közzétéve 2015 augusztus 23. - 13:52
"Bizalmat kapott, bizalmat adott. "
Aztán átadtad a "hivatalos" befogónak.
Közzétéve 2015 augusztus 23. - 17:15
Igen. Mert ha nem megyek segíteni, lehet, hogy lelövik, mint veszélyes ebet.
Sajnos nálunk a teltháznál is teltebb van, és nem vagyunk támogatott egyszázalékos kutyamenhely. És sorra jönnek az öreg ebek, akiket menhely/fajtamentés nem fogad be.
Már meghúztam a határt (az utóbbi 2 hónapban 6 kutya jött. :( ) mert már nincs hova tenni őket. Nincs elég idő rájuk. Ennek ellenére tegnap jött még egy öreg vizsla: "csak ezt az egyet, mert elaltatjuk..."
Szivesen látlak önkéntesnek, kutyát sétáltatni, gumit szedni, sőt, hozhatsz némi kaját is nekik. És akkor talán fér még.
u.i. Mivel megharapta a nénit, nem is mehet máshova, csak az eredeti gazdájához, vagy menhelyen KARANTÉNBA.
Közzétéve 2015 augusztus 24. - 7:29
Közzétéve 2015 augusztus 24. - 9:32
A tucat házőrzőmhöz jól jött volna, megharap itt is egy-két gyereket, hurrá. Van elég bajom a "vércsivaváimmal":
Ide semmilyen picit veszélyes kutyát nem hozhatok, a 2-3 éves kétlábúak miatt.
Az öreg vizslára meg elaltatás várt volna.
Egészséges, szófogadó, csendes, rendes, gyerekkompatibilis. Van még pár éve így.
Hú, ezek szerint jól bírta az altatást a 14 évesed! Enni hogyan fog?
Közzétéve 2015 augusztus 24. - 13:28
Közzétéve 2015 augusztus 24. - 21:36
Miből gondolod az agyvérzést? Nem lehet, hogy inkább vestibuláris szindrómája volt? Gyakran félrediagnosztizálják sajnos (ettől persze lehet, hogy a tiednek tényleg az volt, de az nagyon ritka)
A foxidnál meg a műtét előtt csinálnék egy tüdőröntgent, és csak ha az negatív (nincs tumorszórás benne), akkor tenném ki a tortúrának. Ha kicsi a csomó, akkor meg azért nem bántanám már ebben a korban.
Közzétéve 2015 augusztus 24. - 21:45
Vizsla: Nem ma kezdtem kutyázni és 40 évet úgy éltem le, vizsla sosem kell.
Erre egy fórumostárs idehozta az öreg vizsláját nyaralni. Annyira jó fej a kutya, a múlt héten kértem, ne vigye haza, nekem ez a kutya kell. Nem adja.
Erre vállaltam be a másik vizslát is, rá sincs panaszom. Lehet, hogy csak a fiatalok idétlenek, de akkor panaszkodhatnék az összes kutyámra. (labit se akartam, van öt. )
Közzétéve 2015 augusztus 25. - 7:17
Nekem német vizslám volt tizenhárom évig. Annyira jó fej volt, máig siratom. Mostanában kóbor kutyák a társaim, Fifikuszt is úgy szedtem össze, de a férjem azt kérte, a következő mentvény német vizsla legyen. Hát majd meglátjuk, mit hoz az élet....
Közzétéve 2015 augusztus 25. - 7:35
Közzétéve 2015 augusztus 25. - 9:15
Mindent jól csináltál
Közzétéve 2015 szeptember 11. - 6:41
Pálinkát inni- ezzel belopta magát a szívembe...
Lehetne Csányi Vilmosnak is ekkora népszerűsége.
Közzétéve 2015 szeptember 11. - 8:06
Ide is jön előtte Németországba, úgy döntöttem, megnézem....
Közzétéve 2015 október 9. - 16:48
Edited by The Oldenburgi, 2015 október 9. - 16:51.
Közzétéve 2015 október 12. - 20:12
Nagyon sajnálom a kutyád.
Pedig a megoldás az lenne, egy kutyagyerek, akitől a másik nem fél még és könnyedén összeszoknak.