Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Furioso

• Please log in to reply
10739 válasz a témához

#4361 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 14:14

Tulajdonkeppen csak egy kerdesem lenne!
A Bajor Hercegi menes sorsarol tud valaki valamit ?Megvannak meg valahol azok a lovak?Most csak igy eszembe jutottak... :)

Szia! Gondolom a magyarországra került rész leszármazottaira gondolsz.....tehát a volt Sárvári-Leutstetteni-Pusztaberényi-Bugaci lovakra.

Igen, megvannak. Én nem vagyok felhatalmazva, hogy a jelenlegi helyzetükrõl nyilatkozzam, mivel én is csak az ismerõseimtõl szerzem az infokat. :D

Talán lesz majd valaki, aki elsõkézbõl osztja meg velünk a híreket........

Nem olvastam végig a topicot, csak ehhez a részhez szeretnék hozzászólni.

A furioso állományt még 1999-ben eladták Pusztaberénybõl. Hogy hova kerültek, azt nem tudom. De Pusztaberényben azután kisbérit, most pedig fõleg magyar sportlovat tenyésztenek. Talán egy furioso van még ott, õ valamilyen leszármazott lehet, mivel fiatal.

#4362 roli

roli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 402 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 14:34

A furioso állományt még 1999-ben eladták Pusztaberénybõl. Hogy hova kerültek, azt nem tudom. De Pusztaberényben azután kisbérit, most pedig fõleg magyar sportlovat tenyésztenek. Talán egy furioso van még ott, õ valamilyen leszármazott lehet, mivel fiatal.

Pusztaberényben van 4 db furioso, de mindegyik bértartott ló. Amúgy Bugacra került az állomány, és onnan, ha jók az infoim eladásra kerültek. Mármint a maradék. Valahol Kecskemét környékén vannak a lovak. Sajnos többet nem tudok róluk.

#4363 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 14:53

A kis csillagos, piszrásra gondoltam , de akkor ezek szerint õ bértartott. :)

#4364 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 14:55

Pusztaberényben van 4 db furioso, de mindegyik bértartott ló. Amúgy Bugacra került az állomány, és onnan, ha jók az infoim eladásra kerültek. Mármint a maradék. Valahol Kecskemét környékén vannak a lovak. Sajnos többet nem tudok róluk.

Azt hittem, ez a ménes génmegõrzés szempontjából kulcsfontosságú.

#4365 roli

roli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 402 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 14:57

Hé! Az az én saját tenyésztésû kancám! :kir:

#4366 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 14:58

:dev: :ang: Olyan kis csinos ló. :)

#4367 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 15:03

Én voltam pár éve Bugacon megnézni egy furi fedmént barátnõmmel. Ott volt egy vagon kanca kinn ménesben. Ha jól emlékszem, csak Origóval (az ottani fedménnel) fedeztettek.

#4368 roli

roli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 402 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 15:05

Igen, ahhoz képest elég sanyarú sorsa van. 2004-ben láttam õket utoljára, de jobb lett volna ha nem látom. :(

#4369 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 15:06

Jesszusom.

#4370 roli

roli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 402 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 15:13

:dev: :ang: Olyan kis csinos ló. :)

Köszi, a 95. oldalon a 3796-os bejegyzés alatt (hála Berekinek) láthatod az anyukáját, õt vemhesen, meg a csikóját.

Jesszusom.

Én nem vagyok vallásos, de valami ilyesmi...

#4371 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 15:43

Már Bugacról is elkerültek......és errõl nem akartam részleteket írni.

(Pusztaberényben szerintem Haladj van még. (ROLI!!!!!!) Bár õ nem igazán fiatal......20 éves......esetleg egy csikója?)

#4372 roli

roli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 402 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 16:00

Már Bugacról is elkerültek......és errõl nem akartam részleteket írni.

(Pusztaberényben szerintem Haladj van még. (ROLI!!!!!!) Bár õ nem igazán fiatal......20 éves......esetleg egy csikója?)

Igen. Volt egy csikója nagyon régen, de nem tudom mi lett vele. Mikor nálam volt a mén megkérdeztük a tulajdonosát, hogy esetleg nem fedeztethetném-e be. Sajnos a tulajdonos-család vitázott rajta egy hónapig, de aztán úgy döntöttek, hogy inkább ne. Amúgy kiváló egészségnek örvend.

Haladjon kívül van még egy bértartott furi csikó, de róla nem tudok semmit.

#4373 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 16:15

Mit tudtok errõl a ménrõl: Jászboldogháza North Star-1 Még nem tudtam megnézni, most került nemrég a környékünkre. Esetleg fénykép, származás (apja, anyja megvan)

#4374 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 16:21

Igen. Volt egy csikója nagyon régen, de nem tudom mi lett vele. Mikor nálam volt a mén megkérdeztük a tulajdonosát, hogy esetleg nem fedeztethetném-e be. Sajnos a tulajdonos-család vitázott rajta egy hónapig, de aztán úgy döntöttek, hogy inkább ne. Amúgy kiváló egészségnek örvend.

Haladjon kívül van még egy bértartott furi csikó, de róla nem tudok semmit.

Haladj utolsó általam ismert csikója, 1996-ban született a lovasiskolában, FXX után, Hálás (stpk)......a ménes eladta, csak nem tudom hova? (A csikó születésérõl még egy videóm is van :cool: )

#4375 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 16:51

Az ilyen dolog nagyon gyomron tudja vágni az embert, eredetileg kiskunsági vagyok.... Más. Talán kicsit cinikus lettem, vagy túl sokat láttam már ebböl, de nem hiszek a nagy kibékülésekben. Azt gondolom, a következö VÉLEMÉNYem bizonyos szempontbõl közelebb hozza atáborokat: Akik a fajtát kialakították, rögzítették, újra talpraállították, azok okos emberek voltak. Mindig meghatározõ volt a saját mén, új elkerülhetetlenül bizonyos kockázattal jár :" Félvérbe jõ telivért- ez a lõtenyésztés tudományának magasiskolája". Ráadásul az F1, F2 igen szõr, igen erös szelekciõs nyomás szükséges,,amit pl fölvesz a remonda ha van.-Van itt a ,-Fõrumon is, aki jobban ért hozzá mint én -Legyen szives kiigazitani! Abbõl a pici szeletböl, amit én látok:A mi fajtánkon talán " másként" jön át a telivér--a KATI-ban az ANDRIS vagy F1 mén ISAMÕTÕL.(Bocs,de nem találom az ikszet..) Nem tudjuk a valõs teljesítményeket, ivadékok számát, minöségét, azok teljesítményét, és akkor van még valami megbízhatõsági indeksz is...Ha netán csak én nem tudom, az igen jõ lenne! Saját ménjeinket sem nagyon ismerjük: Ki tudja pl mekkorát ugrik igazábõl Gazduram, vagy Dalos úr edzöje azt mondta Járatlanra"echte reitpferd"(ezért is bocs!) Mindannyian tudunk egy-két ilyet, csak ez valahogy nem- vagy nem igy jön át, talán más el sem hiszi már.A világhálõ helyett az informáciõ szájhagyomány útján terjed annak minden elönyével és hátrányával, a honlapunkon csak az üdvözlölapot cserélik le. Hát azt hiszem, annyiban közeledtek ettöl az álláspontok, hogy minden táborbõl indulnak most el kocogva követszedni....

#4376 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 17:00

2445 Furioso XIII-7-rõl tudna valaki képet mutatni nekem ?

Senkinek sincs róla ? :(

#4377 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 17:18

Kedves N.C.!
Ne haragudj, de nagyon nehezen értem ezt az utolsó hozzászólásodat. Biztos bennem van a hiba...

...
Abbõl a pici szeletböl, amit én látok:A mi fajtánkon talán " másként" jön át a telivér--a KATI-ban az ANDRIS vagy F1 mén ISAMÕTÕL.
...

Milyen Katiban milyen Andris? :rolleyes:

... Dalos úr edzöje azt mondta Járatlanra"echte reitpferd"(ezért is bocs!)
...

Mit jelent ez a német kifejezés?

...
Hát azt hiszem, annyiban közeledtek ettöl az álláspontok, hogy minden táborbõl indulnak most el kocogva követ szedni....

Ezt sem értem. :confused:

Valami billentyûhibád van, hogy ó helyett õ-t gépelsz?

#4378 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 17:19

Mit tudtok errõl a ménrõl: Jászboldogháza North Star-1

Még nem tudtam megnézni, most került nemrég a környékünkre. Esetleg fénykép, származás (apja, anyja megvan)

Szia Kedves!

Infóval Halasi Endre tud neked szolgálni, 4 évig nála volt a cenki ménvizsgája után! Asszem 3, de 2 csikója tuti lett tõle! Baromi jók! A csikói amiket láttam sokkal jobbak lettek, mint amit a mén maga mutat (méretben is)!!!! Széplaki Jani vizsgáztatta, 2m-en nem tudták megbárolni......... :yeah:
Meg adom az Endre számát, nyugodtan érdeklõdj, tõle biztos információkat kaphatsz, nagyon szerette a lovat az egész családja! 20/341-0189

#4379 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 17:30

Milyen Katiban milyen Andris? :rolleyes:

Valami billentyûhibád van, hogy ó helyett õ-t gépelsz?

Arra utal (szerintem), amit én már korábban feszegettem, h az idegen fajtából választott keresztezési partner a kanca legyen. Mert a "normál" bevált módszer az, h a kanca furi x telivér, az ebbõl kikerülõ F1 nemzedék viszont nagyon szór!!! Ellentétben azok a párosítások, ahol a telivér kanca x furi mén került össze, a gyakorlat szerint nem maradt el a "siker"...
Talán így......
Jahhhh én is kuncogok, h nincs óóóóóóóóó, csak õõõõõõõõõõõ......

#4380 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 17:37

...
Egyébként akkor én nem károsítottalak benneteket, mert a kancáim java kisbéri hátterû, nem furioso. Úgyhogy ne haragudjatok rám, nem én vagyok az a bûnös sportlótenyésztõ. :kir:
...

Mint írtam, nem vetem senki szemére. Nem lehet mindenki olyan elkötelezett ezek mellett a fajták mellett, mint mi, csak egyszerûen sajnálom, hogy elveszítettünk jó tenyészkancákat. Véleményem szerint valószínûleg a legjobbakat.

Köszönöm a magyarázatot, Stallion! :)

#4381 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 18:04

Bocs, nem akarom az indulatokat szítani, de erre még muszáj reagálnom.

Na, most már elég legyen ebbõl!

Egyetértek. Ez nem idevaló hangnem. Mármint a Tiéd.

...
Az köztudott , hogy egyesületünk tagjai két pártra szakadtak, de miért van az hogy a Plutzer oldalon állók csak úgy tudnak érvényesülni hogy rágalmazzák a másik oldalon levõket, lovaikat stb.
...

Máshogy látom a dolgot. Nem olvastam rágalmakat ebben a topikban. Talán egyedül Bolondtraktoros stílusa erõs kissé, de errõl már egyszer emllítést tettem.

...
Mit gondolsz mi nem tudnánk hasonló tisztességtelen eszközökhöz folyamodni?
...

...

...
Nem értem azt sem hogy Plutzer Imre miért nem teszi helyre támogatóit, hogy ne így támogassák. Meg van annak a ,megfelelõ módja.
...

Nem tudom, Felétek hogy szokás (bár tudom, hisz írtad múltkor, hogy "felsõbb kérésre" írsz), de itt senki sem az õ bábja. Imre még ha akarná, sem tudná megakadályozni, hogy mindenki leírja a saját véleményét.

ezzel az egésszel az a probléma hogy csak akkor történnek ilyenek, ha Backnight olyat ír be, ami felveti ezeket a kérdéseket, ez volt Wotan fed. engedélyének kérdése is, és ugyanez Iszony sztorija is. Lehet hogy csak normális mondatokat kéne megfogalmazni és senkiben nem merülne fel kérdés. Wotan esetében is maga Backnight írta be hogy nem vizsgázott a ló és nincs fed. engedélye sem. Mi ez ha nem fölösleges indulatkeltés??

Az úgy volt írva, hogy akinek esze van az értette. Hihi pl. megnézte azonnal az egyesület honlapján és be is írta hogy szerepel az engedélyezett mének között.
...

Ez igen! Ha Te ezen a szinten vagy, akkor nincs mirõl beszélgetnünk a továbbiakban, mivel sosem tudhatom, mikor gúnyolódsz, viccelõdsz és mikor mondasz igazat.
Nem is az volt különben a kérdés, hogy engedélyezett-e a mén, hanem hogy vizsgázott-e vagy sem, de ezek után már nem érdekel a válaszod.

Olyan szép Valentin-napunk lesz, mint egy csokis sütemény :D :D

:D

#4382 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 18:04

Támogatom ezüstliliomot.... Egyetértés, PEACE..... az erõ velünk van :kocc:

#4383 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 18:13

Posted Image :D :D :D

Csak nem tudom berakni. Aki nem látja: 2 szmájli lézerkardozza egymást, de mindegy, ennyit a poénról...

Edited by Robina, 2010 február 10. - 18:40.

#4384 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 18:15

Igen, ahhoz képest elég sanyarú sorsa van. 2004-ben láttam õket utoljára, de jobb lett volna ha nem látom. :(

Jajjj! :hupp: :huh:

#4385 Miko Erika

Miko Erika

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 89 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 19:31

Sziasztok! Mindenkinek koszonom aki valamilyen formaban probalt tajekoztatni a hercegi menesrol.Vagy igy vagy ugy de szegeny Herceg :hupp: ha tudta volna mennyire becsulik az ajandekat, :hupp: inkabb a hannoveri tenyesztoknek adja szegeny parakat.

#4386 Miko Erika

Miko Erika

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 89 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 20:05

Kedves! 2977 Jaszboldoghaza North Star-1 es ment nem Halasi Endre tenyesztette, hanem annak fiat 4550 Nagycenk North Star-50 akire Stallion gondol szerintem, o a Jaszboldoghaza North Star-1 fia. JBNS-1 apja az a NSTIV, Legeny, akirol mar esett szo korabban,megeri visszalapozni! :) Udv Erika Bocsanat a tomenysegert, csak a" csalad" ragja a fulem, a kicsinek pizsiosztas van ;) ;) ;)

#4387 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 20:05

Szia Kedves!
Széplaki Jani vizsgáztatta, 2m-en nem tudták megbárolni......... :yeah:

Helyesbítenék!!!!!!! Valóságnak megfelelõ adatokat közölve 110 magas oxer 2mre széthúzva....
De hívd fel az Endrét.

#4388 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 20:16

Kedves!
2977 Jaszboldoghaza North Star-1 es ment nem Halasi Endre tenyesztette, hanem annak fiat
4550 Nagycenk North Star-50 akire Stallion gondol szerintem, o a Jaszboldoghaza North Star-1 fia.
JBNS-1 apja az a NSTIV, Legeny, akirol mar esett szo korabban,megeri visszalapozni! :)
Udv Erika

Bocsanat a tomenysegert, csak a" csalad" ragja a fulem, a kicsinek pizsiosztas van ;) ;) ;)

Így, Így! 2977 Jaszboldoghaza North Star-1 állami mén, kiképzése és ménvizsgája után került az Endréhez. Õ is fedeztetett vele, ebbõl lett: Legenda és Cók-Mók. Elnézést kérek, ha esetleg félre vezettem a becses olvasó közönséget!

Edited by Stallion, 2010 február 10. - 20:18.

#4389 Miko Erika

Miko Erika

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 89 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 20:20

:yeah:

#4390 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 20:34

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Került hozzánk egy Catalin IX /4102 Catalin IV-25 Concord/ tavalyi méncsikó. Sajnos egyáltalán nem vagyok otthon a furiosoban. Mi a tapasztalat, vélemény errõl a ménrõl, csikóiról? Köszönöm a segítségetek elõre is!

#4391 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 20:48

Azt azonban meg kell vallani, ügyesen politizáltál, mikor a telivérrel kapcsolatos enyhe elõiítéletemet azzal igyekeztél elsimítani, hogy: "Ááááá, EZ NEM OLYAN telivér! Hosszú száron szoktam rajta terepet lovagolni!"
A "feeling" szó valahogy akkor nem került elõtérbe és a "mezõvédõ erdõsávra" sem emlékszem kristálytisztán.... :dev:

Na és nem olyan, mint amilyennek mondtam? Fõ a bizalom! Mint fentebb láttam: kiváló sarzsiló, valamint hobby- és oktatóló.
De így 10 év után nem rossz megtudni, hogy másmilyen is tud lenni...

K.1,

köszönöm a származás-linket. K-2-ben nem túl sok a trakehneni, bár tévedtem, nem telivér van benne, hanem anglo-arab. Amit én, kelet-európai nem ismerek, az a kancacsalád -- ide kell a komoly tudás. Jó lenne, ha legalább a sajátjainkat ismernénk.

Stallion,
ne haragudj, de az a 2 méter nagyon nem mindegy, hogy vízszintesen vagy függõlegesen van-e. Szimpatikus, hogy helyesbítettél -- sajnos nagyon sok hasonló csúsztatást olvasok itt-ott.

#4392 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 21:47

Ez a szájról - szájra terjedõ infók hátránya... Szeretném a hitelességem megõrizni, ezért javítok :ang: ! Meg hát... tényleg érdeklõdik vki egy jó lóról, szerintem nem jobb 1 lovat sem többnek mondani, mint ami. Nálam Jaszboldoghaza North Star-1 már bizonyított, remélem más is bizonyosságot szerez róla...

#4393 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 23:22

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Került hozzánk egy Catalin IX /4102 Catalin IV-25 Concord/ tavalyi méncsikó.
Sajnos egyáltalán nem vagyok otthon a furiosoban.
Mi a tapasztalat, vélemény errõl a ménrõl, csikóiról?
Köszönöm a segítségetek elõre is!

A mént ismerem, Zalaszentgróton van felállítva.

Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Nagyon nyugodt,kiegyensúlyozott, hatalmas termetû mén. Díjlovaglásban versenyzett. Csikói öröklik hatalmas termetét, jó mozgását és nyugodt természetét.

Posted Image

Calypso, Concord 1,5 éves csikója, 170 cm magas, nagyon kedves mén csikó.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Edited by Backnight, 2010 február 10. - 23:50.

#4394 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 11. - 8:50

Vessy! Gratulálok az öreg kancádhoz, most találtam rá a pusztaberényi képtáradra...... :yeah:
A származása se semmi: Peleid!

#4395 Kis Mihály

Kis Mihály

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 91 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 11. - 9:05

Szép napot Mindenkinek! A Kati; pontosabban 18 Kati az orosházi Dózsa Mgtsz kiváló törzskancája volt. Az apja volt az Andris xx (Alpár x Dõre). Tenyészeredménye 5550 North Star "A" XIX-2 után North Star IV, North Star VI törzsmének, Furioso III után Katyusa. A családja a magyar sportló fajtában is él. A telivér témához egy kiegészítés: A második világháború után a mezõhegyesi állomány minõsítése során kiderült, hogy a legértékesebb kancák közé a telivér utáni 213 Álnok, és a félvér vonalból származó 270 Daimio I, 292 Daimio I, 287 Shannon III és a 293 Shannon III is bekerültek, sõt az elsõk között voltak mind örökítésükben, mind használati tulajdonságaikban. A 270 Daimio I-re vezethetõ vissza a Klárika család. 673 Daimio I-10 után származott az egyik legkiválóbb család alapítója Árverõ is. A Blokád xx sikerét nem hiszem,hogy be kell mutatni. A közelmúltból Masettaxx, Bûvölõ xx, The Bart, Ishamo xx, Texan xx után is lettek jó ivadékok. A telivér használata óriási szakértelmet, fegyelmet és a fájdalmas döntések felvállalását igényli. Csak az fogjon hozzá aki nem akarja a fajtába a kevéssé sikerült egyedeket visszahozni.

#4396 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 11. - 10:00

Mindenkinek köszönöm az infóket a North Starról.

#4397 shutterfly

shutterfly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 347 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 11. - 10:45

Senkinek sincs róla ? :(

2445 Furioso XIII-7 1987.évi gpej I/II osztályzatú állami fedezõmén. Méretei: 171/182, 196, 22 cm.
Származása:
Apja: 1662 Furioso VI-52 / Fontos / F XIII-as törzsmén
Anyja: 1443 Csinos, 117 North Star "A" XXI-11 után
Képet sajnos nem találtam róla.

Edited by shutterfly, 2010 február 11. - 10:47.

#4398 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 11. - 11:40

Kis Mihálynak köszönöm! -ezüstliliomnak: Ez új és idegen világ még nekem, a betûket se találom mindig nemhogy a megfelelõ kifejezésmódot. De igyekszem-már megvan az Ó is. A "KATI" példával csak emlékeztetni szeretnék kipróbált tenyésztési eljárásokra, igyekeztem úgy választani,hogy lehetõleg ne bántsak meg sok embert. - Volt módunk a ménkipróbáláson itt lévõ anyja után JÁRATLAN-nak hívott nagyon szép, elegáns pejt ERNST WEIS nagy tudású és tekintélyû osztrák lovaglótanárnár néhány edzésén lovagolni. Ott sem volt mindenki "furis",de az import dijlovak utáni sóhajtozasra mondta: Ez itt egy igazi hátasló.( Das richtige Reitpferd). - Az utolsó sor (mert idézni még nem tudok):Sajnos elõfordul,hogy valaki az eltérõ szakmai véleményt megtámadásként éli meg,én több témat érintettem : igy az a virtuális megkövezés reálisnak tûnik. :)

#4399 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 11. - 11:43

Szép napot Mindenkinek!

A Kati; pontosabban 18 Kati az orosházi Dózsa Mgtsz kiváló törzskancája volt. Az apja volt az Andris xx (Alpár x Dõre). Tenyészeredménye 5550 North Star "A" XIX-2 után North Star IV, North Star VI törzsmének, Furioso III után Katyusa. A családja a magyar sportló fajtában is él.
A telivér témához egy kiegészítés:
A második világháború után a mezõhegyesi állomány minõsítése során kiderült, hogy a legértékesebb kancák közé a telivér utáni 213 Álnok, és a félvér vonalból származó 270 Daimio I, 292 Daimio I, 287 Shannon III és a 293 Shannon III is bekerültek, sõt az elsõk között voltak mind örökítésükben, mind használati tulajdonságaikban. A 270 Daimio I-re vezethetõ vissza a Klárika család. 673 Daimio I-10 után származott az egyik legkiválóbb család alapítója Árverõ is. A Blokád xx sikerét nem hiszem,hogy be kell mutatni. A közelmúltból Masettaxx, Bûvölõ xx, The Bart, Ishamo xx, Texan xx után is lettek jó ivadékok. A telivér használata óriási szakértelmet, fegyelmet és a fájdalmas döntések felvállalását igényli. Csak az fogjon hozzá aki nem akarja a fajtába a kevéssé sikerült egyedeket visszahozni.

Abszolút!!!
Eme utolsó mondatot hívják úgy, hogy szelekció, és kiegészíteném azzal, hogy nemcsak a telivér keresztezettekre vonatkozik.

Andrisnak egy fiát jól ismertem (ugye, Bereki? André xx). Igencsak megemelkedett az adrenalinszintem, amikor azt mondta az edzõ, hogy Andrea ma üljön Andréra... De ezen kívül hihetetlen értelmes, becsületes, szorgalmas ló volt.

Blokádnak is közeli ismeretségben voltam egy fiával (Berekinek: Cserkész), akkorát tudott rúgni, hogy lejöttek a csillagok az égrõl, de a pályán 1.30-ig csak hibátlanul tudott végigmenni. Persze versenyben nem én lovagoltam, hanem Papp Tibor. Másik kedvencem volt a Blokád Furioso valahányas mén, magyarul Bacchus, õ a Honvédban versenyzett. Sajnos szomorú véget ért Apajpusztán, nem is sok csikó született utána.

#4400 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 11. - 11:49

Abszolút!!!
Eme utolsó mondatot hívják úgy, hogy szelekció, és kiegészíteném azzal, hogy nemcsak a telivér keresztezettekre vonatkozik.

Andrisnak egy fiát jól ismertem (ugye, Bereki? André xx).
Blokádnak is közeli ismeretségben voltam egy fiával (Berekinek: Cserkész),

Andrisról nekem is egybõl beugrott André! :D

De ne tessen engem sértegetni, arra is emlékszem ám, hogy Cserkész Blokád volt........

Viszont azt nem tudod véletlenül, Szeles melyik North Star vonalból származott???