Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kutyám ............

• Please log in to reply
4984 válasz a témához

#4361 ASE

ASE

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 52 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 7. - 9:29

A cikkel sok mindenbe egyet értek. Rengeteg ember úgy vesz magához kutyát, hogy majd jól el lesz magának,nem foglalkoznak vele. A kutya mikor unalmában ásni kezd, vagy valamit szétszed, akkor meg megszabadulnak tőle. A kutyám (Bojszi) is átélte ezt, 3. gazdája vagyok, és még nem volt 1,5 éves mikor örökbefogadtam. Első gazdája verte, menhely visszavette, második gazdi meg visszavitte "rongál" címszóval (odavinném neki a pulinkat, megtudná mi az hogy rongál  :gm:  ). Máig nem értem mi lehetett a baj vele, Bojszi jól szocializált, tanulékony, és nagy a mozgásigénye, amivel semmi bajom. 

Bojszival mi is találkoztunk egy érdekes futóval. Valószínű hogy engem nem látott, és ráugatott a kutyámra, Bojszi is csak nézett, mi van ezzel az emberrel :D . Miután észrevett a fickó, köszönt, és futott tovább nagy tempóban. Nem tudom hogy milyen reakciót várt a kutyától, de szerintem fickó se gondolta végig.

Bojsziról két kép:

Attached File  p1.jpg   28,33KB   4 downloads
Attached File  p2.jpg   55,2KB   4 downloads

• Kistáltos kedvelte

#4362 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 7. - 9:56

Vannak fajták, amik jól tolerálják a fent említett tartásmódot, olyat kell választani. Egyik barátnőm francia bulldogot tenyészt, szerinte ez olyan, hogy van is kutyád, meg nincs is. A jagdimnak szerintem 1 perc alatt több gondolat fut át a fején, mint ezeknek 1 év alatt. :dev:

Nálunk egyébként az van, hogy a jagd egyre nyugisabb, kiegyensúlyozottabb, ha valami akció van, akkor felpörög, amúgy meg szépen elücsörög - fekszik valamelyik humanoid közelében, akiből kinéz egy kis simogatás. Éjszaka persze megy a férgészet, kapar nagy gödröket, de ezt el is várjuk tőle.

Szóval ésszel kell kutyát választani, de mióta Izraelben huskyval, a panelben meg pumival találkoztam, azóta semmin sem csodálkozom. :unsure:

#4363 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 7. - 11:35

A filmipar is sokat "segített". Ilyen volt a Beethoven, Lassie, de nagyot dobtak a malamutokon és a huskykon is. A Walt D.-nek volt egy dán dogos-tacskós, és egy ír szetteres filmje is. Hab a tortán a 101 kiskutya. Elvileg a dalmata és a ló tuti páros, próbálkozott már valaki a fajtával? :gm:

#4364 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 29. - 15:00

1794827_680645235337432_6741312830335806

Stubby őrmester látható az 1918-as képen, aki a legtöbbet kitüntetett kutyus volt a háború során, több, mint 17 csatát megjárt a nyugati fronton.

• Kistáltos kedvelte

#4365 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 augusztus 20. - 11:54

http://nol.hu/kultur...k-elore-1476335

#4366 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 1. - 10:35

Pockász műszak után édes a pihenés

IMG_6891.JPGIMG_6894.JPG

#4367 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 1. - 21:31

Beköszöntött a zord ősz.

IMG_6909.JPG

• canossa, Kistáltos és Fifikusz kedveli

#4368 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 4. - 6:58

:kir: A híres falka és Panni. Örülök, hogy megismerhettem őket. :ang:

#4369 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 4. - 7:52

A híres falka

Egy része.

#4370 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 5. - 6:39

04szkafander1.jpg

A kutyaszkafanderre szeptember 13-án lehet licitálni Berlinben

#4371 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 12. - 11:46

Az ökörség elérte a célját a világon, a kájomnak nincs vágva a füle mert  ugye nem lehet , s lám begyuladt neki a fülatkátol genyedzik sebes , kaptunk rá minden féle kenficét és "olyan helyen kell tartani ahol nem fertözödik vissza" akkor most vigyem be a lakásba s én örizem a portát kint ? sokszor a tyukok közt fekszik van hogy némelyik rá is ül .De a fülét még igy sem vágja le a doki (fél) viszont mondta ha találok olyat aki levágja akkor egy csapásra megoldodik minden problémája.

#4372 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 27. - 6:47

Néha az ördög is pihen.

IMG_6932.JPG

• Kaiser kedvelte

#4373 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 27. - 11:39

Sokan ismerik Lajkát, az űrrepülés történetének első kutyáját

#4374 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 november 11. - 11:45

IMG_6945.JPG

Addiglustálkodtam, míg a hasamra sütüött a Nap.

IMG_6946.JPG

Így már van sütö(tt) tököm.

• Fifikusz és Monda kedveli

#4375 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2014 november 19. - 20:30

Sziasztok kutyások! :smile2:
Van egy nagyon kedves 9 éves keverék kutyám (ha ugyanezt pontosítani akarnám, akkor úgy hangzana, hogy életem kutyájáról van szó, de így tárgyilagosabbnak tűnt)
A kedves mama kaukázusi volt a papát pedig Kóbornak hívták, ez gondolom mindent elmond. A végeredmény egy kedves, ötven kilós óriás, valahol a rémisztő tanyaőr és a lökött juhászkutya közt félúton.
A kölyökkori oltásait megkapta, féreghajtózva rendszeresen van, kétszer volt babéziás az elmúlt 3 évben, ezen kívül csak pár nyári ekcéma miatt voltunk állatorvosnál. Közel idilli módon él, másfél hektáron bekerítve, két kisebb haverral, télen-nyáron szabadon, saját tóval, ahol úszkál, kapuval ahol ugat ha ahhoz van kedve, stb szóval tényleg kánaán van nekik.
Ilyenkor szokott jönni a sztorikban a hirtelen fordulat, jön is.
Nyáron egyik este rosszul volt, előzmény, előjel, minden nélkül. Egyszer csak reszketve ült, nem mozdult, nem állt fel, áttapogattuk, sehol nem mutatott fájdalmat, de a száját nem engedte kinyitni. Első pánikban betettük a kisautóba és siettünk vele az állatorkórházba, ahova ügyeleti időben este 8 után értünk. Sajna rengetegen voltak előttünk, valamivel 11 után kerültünk sorra, még el is vicceltük, hogy csak azért jöttünk, hogy nagyobb tévén nézzük a vébémeccset. Viszont mire Zeusz jött, teljesen jól volt, semmi olyat nem láttunk rajta mi sem, ami legalább azt indokolta volna, hogy az este elején a széles hátára borulva pityeregtem egy negyed órát, hogy jajjistenkémmileszveled. Nem volt lázas, a szája beül hibátlan volt, természetesen engedte, hogy belenézzenek, tüdeje, pulzusa rendben volt, lelkiismeretesen átnézte a doki annak ellenére, hogy lovasan, koszosan, büdösen mi voltunk az utolsó betegek egy tök egészségesnek látszó kutyával. Még meg is lett katéterezve, a vizeletéből sem derült ki semmi.
Szóval haza egy teljesen egészséges kutyával értünk.
Ma történt meg másodjára. Zavartan ült, nem állt fel, reszketett, a száját nem engedte kinyitni, ha fel is állt esetlenül sétált, látszott hogy valami nem jó, igyekezett újra leülni, ami sosem elsőre, csak második harmadik nekifutásra sikerült jól, addig csak olyan helyezkedős valami volt. Újra irány az állatkórház. Minden maradt ugyanúgy, csak az ijesztő ,,szájzár" múlt el, lihegős, nyálfolyós bemutató volt helyette. Láztalan, izületeinél, áttapogatásnál sehol nem jelzett fájdalmat, hasi ultrahang hibátlan, szívultrahang hibátlan, vizeletmintában pici bilirubin (remélem van ilyen tényleg, mert erre a szóra emlékszem) eltérés, lett véve vér, azzal is minden rendben.
Tök őszintén az állatorvos több volt, mint lelkiismeretes, több, mint alapos, de nem talált semmit, egyszerűen nem lehetne ,,beteg".
Egy fájdalomcsillapító szurit a biztonság kedvéért kapott. Mire hazaértünk teljesen jól volt újra
A babézia most és nyáron is egyértelműen ki lett zárva.
Mi lehet? Csinálhatunk valamit rosszul? Valaki látott, tapasztalt hasonlót? Ötlet arra vonatkozóan, hogy ha mi csinálunk valamit béndzsán, hogy kerüljük el?
Rajongásig szeretem ezt a nagy macit, a távoli ködös jövőt amiben már nem szerepelhet is csak egy pont ugyanilyen kutyával tudom elképzelni, szóval nna... dráma nélkül is csak úgy tudom mondani, hogy egy darab az életemből, egy nagyon szép darab, akivel egyforma széles a hátunk és ugyanannyit mutat a mérleg, ha ráállunk :ang:
Ő az, a hátsó

Edited by Lótuszvirág, 2014 november 19. - 20:32.

• kavpaca kedvelte

#4376 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2014 november 19. - 21:02

Lehet epilepsziás kisroham. Ha minden vizsgálat negatív, és gyakorlatilag magától elmúlik, akkor nagyjából ez a legvalószínűbb. Ha sűrűsbödik/súlyosbodik, akkor lehet gyógyszeresen kezelni, de ilyen stádiumnál még teljesen felesleges. Írd fel valahová, hogy mikor és milyen tünetekkel volt rosszul, akkor később tudsz mihez viszonyítani.

(egyébként nem akarlak elkeseríteni, de ezek a nagy mackók kilencévesen már igencsak öregnek számítanak :( )

#4377 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2014 november 19. - 21:51

Jobban örültem volna, ha mondjuk vitaminhiányt írsz...
De elolvastam gyorsan mindent a neten amit találtam és valóban illik rá, viszont akkor nagyon enyhe roham. Megbeszéljük majd a doktorbácsival.
Köszönöm Őz! :smile2:

#4378 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 november 20. - 9:41

Egy az egyben Fifikusz kutyám!!

http://index.hu/mind...a_szineszkutya/

• Kistáltos kedvelte

#4379 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 december 15. - 17:35

IMG_6972.JPG

Kutyafejű tatár pihenőben. (A lábmelegítő lemaradt.)

• Kistáltos és Kaiser kedveli

#4380 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 december 15. - 19:19

Emberhússal él? :D

#4381 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 december 17. - 12:13

Ez nem az a kis morcos kutty? Jó neked Robi, nekem azt az egyet kell beosztani, hogy hol melegítsen (a nagykutya nem lakásba való...)

#4382 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 december 18. - 14:54

Szóval, én utálom a ruhába öltöztett állatokat, nem szeretem, ha bohócot csinálnak belőlük, szóval a cikkíróval nem értek egyet, ez a reklám mégis talán használ párnak. A második videó a "making of", ahol bemutatják, hogy készült a film, és amiből kiderült, menhelyi állatokat válogattak, amivel talán itt is sikerül néhányukat gazdihoz juttatni, de legalábbis a menhelyet támogatni. :ang:

http://index.hu/mind..._rohogok_rajta/

https://www.youtube....h?v=guBWYqJv1DY

#4383 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 december 20. - 6:50

Ez nem az a kis morcos kutty?

Nem, az anyja,Júlia anyakirálynő.

Jó neked Robi, nekem azt az egyet kell beosztani, hogy hol melegítsen (a nagykutya nem lakásba való...)

Egy a lábnál, egy a fal felöl mellettem rendszeresen, alkalmanként egy a lábamnál, egy sapkaként a fejem körül és a legnagyobb takaróként félig rajtam. Gyapjúradiátorok.

#4384 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 december 22. - 10:08

Akkor ezért nem kell fűteni :happy: 

#4385 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 december 30. - 18:57

Éppen megosztom a szokásos petárda kontra kutyás intelmeket, mikor eszembe jut, megvan a szilveszteri program: autóba ülök és autókázok egy-egy kőrt, mondjuk kétóránként és ha gazdátlan ebbe akadok, összeszedem. Erre kommentben válaszolnak, VAN ilyen csoport! 

Hát tessék! Segítők, jelentkezzetek!

Nem csak járőrözésben, hanem más logisztikai kérdéseben is lehet segíteni! :)

https://www.facebook...78129719032750/

#4386 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2015 január 4. - 11:52

Sziasztok kutyások! :smile2:
Van egy nagyon kedves 9 éves keverék kutyám (ha ugyanezt pontosítani akarnám, akkor úgy hangzana, hogy életem kutyájáról van szó, de így tárgyilagosabbnak tűnt).....

Lótusz (csak most olvastam a hozzászólásod :) )!

nekem egy 14 éves foxim van, akinél 3 éve hasonló tünetek jelentkeztek. rajta is azt vettük észre, hogy csak ült, bambult maga elé, reszketett, és amikor felállt, támolygott. később már hányt is ilyenkor. elvittük orvoshoz, külső-belső vizsglat, laborral, és nekünk is azt mondták, mint neked Őz. epilepsziás roham, de nem súlyos. Misikénél (aki lány) fél évente 2-3-szor jelentkezik, onnan tudjuk, hogy mire hazaérünk összehányja magát, bágyadt, tompa, étvégytalan és szegény utána napokig össze van esve. a mi orvosunk is azt tanácsolta, hogy figyeljük mennyire gyakoriak a rohamok, ha már havi rendszerességgel, vagy annál sűrűbben jelentkeznek, akkor kap gyógyszert. hál' Istennek stagnál a gyakorisága. roham után igyekszem nyugalmat biztosítani neki, és ha nem nagyon akar inni, kis pipettával egy napig sűrűbben itatom a hányás miatt, mert ilyenkor egy tapottat sem akar mozdulni, csak fekszik. :( 

mondjuk ezt nálad talán kicsit körülményesebb lenne kivitelezni, mert míg az enyém 7 kilós, a tied hétszer annyi. :)

Edited by The Oldenburgi, 2015 január 4. - 11:56.

• Fifikusz kedvelte

#4387 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2015 január 11. - 15:52

Órák óta Cesar Millan-t nézek a TV-ben. Nem volt még igazán problémás kutyám, ösztönösen mindig jól reagáltam, ezért nem is volt tudatos a kutyanevelés, minden klappolt, akármilyen tappancsossal is találkoztam. Most, ahogy nézem a sorozatot, most jövökrá, mennyi hasonlóság van a kutyanevelés és a lóval való foglalkozás között. Ha ez előbb tudatosul bennem, biztos nem szenvedtem volna annyit az első lovammal bizonytalanságom miatt az elején, mert a lovaknál hiányzott bennem az ösztönös bizalom, és ezt ők rögtön tudják. Itt is, mint a lovaknál, többnyire nem az embereknek van "kutyaproblémájuk", hanem a kutyáknak "emberproblémájuk". Cesar Millan legalább annyira humánpszichológus, mint kutyakiképző. :ang:

#4388 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 január 11. - 17:59

"Most, ahogy nézem a sorozatot, most jövökrá, mennyi hasonlóság van a kutyanevelés és a lóval való foglalkozás között."

A gyereket se hagyd ki!

#4389 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2015 január 11. - 18:16

:D Azt már lekéstem, azon már túl vagyok (természetesen sokmindent másképp csinálnék, de ez a vonat már elment... :) )

#4390 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 január 11. - 18:19

Ez nem az a kis morcos kutty?

IMG_6697.JPG

• Kistáltos és Kaiser kedveli

#4391 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2015 január 13. - 10:34

MIlyen félelmetes tud lenni egy ilyen kis szőrgombóc;)

C.M-t gazdinevelő kurzusait én is szívesen nézem.

#4392 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2015 január 17. - 18:35

hát én ennél ritkán látok cukibbat  :rockon:  :wub:  :wub:

#4393 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 március 6. - 9:32

Kutyák az első világháborúban

kuty8.jpg

• Kistáltos kedvelte

#4394 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 március 25. - 13:07

http://gepnarancs.hu...ak-erteni-kell/

#4395 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 március 25. - 14:37

" A kutyák könnyebben értelmezhetőek, mint az emberek, ráadásul sohasem hazudnak. Mindig azt közlik, amit valójában éreznek."

Ha hazudni nem is, azért füllenteni tudnak.

Nyári meleg, kutyák különböző rejtekekben, konténerek, házak alatti szuterénban hűsölnek. A jelző kutya unatkozván, sétál, körbenéz, majd nyugodtan riaszt, utána tekintetét körbejáratván várja a hatást, ami nem marad el. A területen szétszórva pihenő ebek csillagtúrát szimbolizálva egy adott pont felé rohannak, majd ott értetlenkedve nézelődnek és ballagnak vissza hüsizni. A rohanást a jelző élénk érdeklődéssel figyeli. Mikor az ő helyét elhagyták, megfordul, kaján vigyorral pofáján, önelégülten ragyogó szemekkel nyugtázza, hogy a tréfa sikerült. Ez sokszor és nem azonos célterületet megjelölve történt.

#4396 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2015 március 25. - 15:06

:kir:

Meg sunnyogni is nagyon tudnak.

#4397 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 március 25. - 22:26

Lehet, többet tanulnak az embertől, mint az ember tőlük. :P

#4398 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 15. - 8:48

Mondhatjuk-e egy kutyára, hogy humánus vagy nem humánus...

A lovakat legeltettem túra közben, Maszlag/Pocok elkísért, szokása szerint folyamatosan dolgozott: kapart, keresett, szimatolt. Egy idő múlva csendben elfeküdt, bár tuti, hogy nem fáradt el. 

Becserkésztem, hogy  lőjek róla fotót, amikor gyenge cincogásra lettem figyelmes, majd megláttam a gumicukrot a szájában. A nyugalomnak oka: sikerült egy rágcsálófészket felszámolnia, de a többi kutyával ellentétben nem ölte meg azonnal, hanem... szopogatta... nem humánus módon. A csupaszka szerencséjére, mikor közelebb mentem, ráharapott...

11133783_772620206187255_244773347500209

• Rontó kedvelte

#4399 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 15. - 11:36

Szóval ezért ült meg nyugton, már azt hittem, amikor a fészen olvastam, hogy beteg. :dev: Az tuti, hogy nem fárad el.

• Kistáltos kedvelte

#4400 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 15. - 12:06

Nem akartam a fészre írni, ott sokan elájultak volna. :D  Itt szűkebb család olvassa csak. 

Gusztustalan kis dög, az tuti.  :dev:

Este, mikor bejön, elájul, olyan , mintha kivették volna az elemet. :D

• Rontó és Fifikusz kedveli