Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

LOVAK rajzolása

• Please log in to reply
1903 válasz a témához

#401 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 4:56

Posted Image Érdemes megfigyelni: a pancserok mindig civilek. :D Posted Image

#402 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 5:02

És végül egy kis ló-kultúrtörténeti csemege: ez a kép volt az "ötletgazdája" a Lénárd Béla által megvalósított puszta- azaz Koch-ötösnek. Ebben az esetben tehát elõbb volt a csibe, mint a tyúk vagy a tojás. Posted Image [ Február 23, 2005, 04:03: Az üzenetet átszerkesztette: Rosinante ]

#403 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 15:26

Te Rozi! Nem tudnád az általam küldött Leonardo rajzokat is ide benyomatni a többieknek? Nekem nem sikerül. Tudom béna vagyok. :( Posted Image Köszi!

#404 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 16:11

Az éccakai ügyeletben felteszem, jó? Azt legalább már nem kell megrajzolnom. :D

#405 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 16:15

idézet:
Eredeti szerzõ: Palomino: loxodonta, ne add fel ilyen könnyen! Ne akaratból rajzolj, és ne mások kedvéért, hanem azért mert Neked jól esik! Akkor kell leülni rajzolni, amikor már napok óta motozkál a fejedben egy kép és már majd meg bolondulsz, hogy papírra vethesd. Sok sikert! Posted Image [/QUOTE]Köszi Palo, aranyos vagy, hogy lelket akarsz önteni belém. Posted Image Az elmúlt 2 hónap kivételével én is így rajzoltam (ill. az utóbbi években csak festettem), hogy akkor ültem le, mikor "tomblot bennem az ihlet". Viszont így 3-4 hónap is eltelt két kép között, mert iszonyat sok energiát kivett belõlem. Valahogy a ráfordított energia és a végeredmény nem volt összhangban... Mostanában a fórumon felbuzdulva elkezdtem rajzolgatni, de én is érzem, hogy ez így nem megy. Asszem kihagyok megint egy kis idõt, aztán egyszer újra nekirugaszkodom. Posted Image

#406 Kalevala

Kalevala

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 80 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 16:42

Hát az a nagybani helyzet, hogy mindenki milyen kis ügyes! :D ;) Ilyen lószemrajzolós anatómiásos izét akinek van lécci tehetne fel MÉG.

#407 Kalevala

Kalevala

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 80 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 17:01

Te Rozi egyébként te valami rajzos fõsulira jártál, netán már gyermekkorod óta rajzolsz vagy ilyesmi??? :confused: ;)

#408 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 17:03

Nem ígérek semmit, de majd kotorászok valamit én is!Köszönöm Rozi, ha felpakolod õket! Asszem a méretüket is olyanra szerkesztettem, hogy jó legyen ide. Posted Image

#409 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 17:04

Kalevala!Nekem nem volt gyerekkorom... Posted Image Egyébként nem tanultam rajzolni, ha ez volt a kérdés lényege. Posted Image [ Február 23, 2005, 16:04: Az üzenetet átszerkesztette: Rosinante ]

#410 Kalevala

Kalevala

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 80 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 17:07

Úr ISTEN!!! Ez komoly. Wow. Ezen túl más szemmel nézek rád. És mióta alkotsz? És honnan tudod ezeket az izéket hogy egyben van meg ilyen izmok meg olyan árnyékok?

#411 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 17:13

Loxodonta! Azér olyan túl sok idõt ne hagyjál ki Posted Image , mert aztán a végén nem mered majd újrakezdeni!Én különben azt vettem észre, hogy egy kis szünet után nemhogy rosszabbul menne a rajzolgatás, hanem éppen, hogy jobban. Posted Image Talán azért mert az ember látásmódja akkor is érik és csiszolódik, ha nem gyötri állandóan a témát. Persze bizonyos dolgokat be kell gyakorolni. Másképp nem megy.

#412 Kalevala

Kalevala

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 80 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 17:15

Uff!Meg szerintem az is jó ha nem csak lovakat rajzol az embör. Ja.

#413 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 17:18

Bocs! Idõnként közbevetek valami "abszolút témába vágót". :D Posted Image

#414 Kalevala

Kalevala

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 80 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 17:19

Rosi?!?! :confused: Posted Image

#415 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 17:27

Bokorugró! Hát én is pont errõl beszéltem, nem? ;) (Ja, így utólag viszzanézve nem... :rolleyes: :D De én is így gondolom. Ha "pihentetem" a dolgot, talán jobban sikerül majd.) [ Február 23, 2005, 16:27: Az üzenetet átszerkesztette: loxodonta ]

#416 Kalevala

Kalevala

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 80 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 17:32

Elegem vammá ebbõ a genya idõbû. Nem lehet normálisan lózni. :mad: :mad: :mad:

#417 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 17:43

Kalevala, te jó ég, eddig milyen szemmel néztél rám??? Posted Image Már az oviban is csak állatokat rajzoltam, :D az pedig, hogy valamire azt mondom, hogy "egyben van", nem jelenti azt, hogy az úgy is van, csak azt, hogy én úgy látom. ;) Minél többet foglalkozol valamivel, annál jobban észreveszed az apró különbségeket (ez minden területre vonatkozik, nem csak a rajzolásra), és így megtanulod meglátni a hibákat. Biztos vagyok benne, hogy ha most elõvennéd néhány régebbi rajzodat, találnál rajta olyan részeket, amiket ma már máshogy csinálnál meg. Ez már olyasmi, amire azt lehet mondani, hogy látod, hogy "egyben van"-e. Ez egy folyamat, aminek sosem érsz a végére. Egyre több dolgot észreveszel, egyre kritikusabb szemmel látod a képeidet (hát még a másokét :D ), és optimális esetben egyre jobban rajzolsz, feltéve, ha hajlandó vagy átgondolni az addigi ismereteidet, szokásaidat, és mersz változtatni. Ha valaki mindig ugyanúgy rajzolja pl. az elfuserált patát, és meg sem próbálja máshogy, az ne csodálkozzon, hogy nem jut elõrébb.A ló "szerkezeténél" fontos, hogy az izmokat a csontvázra kell felpakolni, az adja a ló "alapját", az izmok pedig a végsõ formáját. Elsõ nekifutásra szerintem nem érdemes az anatómiakönyvbõl keservesen benyalni, hogy melyik izomköteg honnan-hová-miért, elég elsajátítani azoknak a nagy tömegû izomcsoportoknak a nagyvonalú ábrázolását, amik a fõbb formákat megadják. Ez az ötlet most jutott eszembe: elnagyoltan másold ki egy ló csontvázát (pl. a Szunyoghy-könyvbõl), és "öltöztesd" fel az izmokkal. A csontvázat akár indigóval vagy fénymásolatként is meg lehet oldani, lényeg, hogy teljesen korrekt, arányos legyen, ne vezessen félre.Amúgy meg jó sokat kell gyakorolni, lovakat, rajzokat, fotókat nézegetni, így rájössz, hogy melyik testrészt hogyan érdemes árnyékolni. Ezt a csontváz-felöltöztetést megpróbálom majd felrakni, sajnos az én Szunyoghy-könyvem Pesten van, (ha már a korábbiakban így elgyaláztam :rolleyes: ), de talán találok másik kiindulási alapot.

#418 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 17:59

[QUOTE]Eredeti szerzõ: Kalevala:[QB] Elegem vammá ebbõ a genya idõbû. Nem lehet normálisan lózni. :mad: :mad: :mad: Na ilyenkor lehet remekül rajzolni! Te nem mutatsz nekünk valamit? Posted Image Lécci! Posted Image Posted Image Posted Image

#419 Csikós csaj

Csikós csaj

Új vendég

• Fórumtag
  • 1 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 18:09

akkor hogyan lovazzon az ember lánya,ha a pálya felázott,majd megfagyott és ho esett rá!!!!!aztán nem tudva felmentem rá,és a pirulett ahhoz képest semmi nem volt,amit mi csinálltunk ott....

#420 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 18:15

Rozi! A Szunyoghy rajzokat én sem igazán bírom. Olyan kitökölt de lélektelen darabok. Valahogy az íze hiányzik nekem. Persze ha nem a mûélvezetet tartod szem elõtt, akkor tankönyvnek teljesen jó.VÁÁÁ! Megyek fogathajtást nézni a sport1-en! Posted Image

#421 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 18:40

Egy kósza ötlet: kit érdekelne egy amolyan lórajzolós tábor-féleség? Itt nálam Regölyben meg tudnánk ejteni. Van élõ modell is (a portrét majd nem Pimpán kezdjük gyakorolni. :D ) Ha valakit érdekelne, várom az ötleteket!

#422 teddy

teddy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 496 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 18:42

Bár nem lovas rajz, érdemes megnézni ezt a linket, eszméletlen, hogyan tud valaki megrajzolni és felöltöztetni egy emberi csontvázat. Nem semmi... :eek: [url="http://"http://fcmx.net/vec/get.swf?i=003702"]http://fcmx.net/vec/get.swf?i=003702[/url]

#423 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 18:48

Több magán rajzolattal má nem próbálkozom,mivel teli a puttonyod :D Rosinante [ Február 23, 2005, 17:49: Az üzenetet átszerkesztette: PozitívFeri ]

#424 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 18:52

hm... ügyes Posted Image

#425 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 18:58

Ja! Valami ilyesmi lenne a lényeg öltöztetésileg. Csak ezt a számítógépes rajzeszközt útálom mert nem lehet vele normális vonalakat húzni. Egy kicsit itt is döcögött a dolog. Én talán kétszer rajzoltam vele, aztán bevágtam a sarokba. Posted Image

#426 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 19:01

Rozi! Lórajzolós táborban benne vagyok, feltéve, ha nem augusztusban lesz. Iszonyodom a melegtõl.

#427 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 19:19

Bokorugró, az ötlet alig több mint fél órás, és Te vagy az elsõ jelentkezõ... :rolleyes: Kár, hogy inkább nekem kéne tõled tanulnom. :D Egyébként meg akkor csinálnánk meg és úgy, ahogy igény lenne rá. Szerintem jó buli lenne, ha mást nem érdekel, mi majd remekül elleszünk; 3 kocsma is van a faluban! :D :D PF! Puttonyoztam rajzilag! :D

#428 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 19:42

Olyan napközistábor lenne uzsonnával, vagy milyen? Egyhetes? Én max. modellnek mehetek csak, amiért nem tudok rajzolni? Na?

#429 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 19:43

Hát, ha ló vagy? :D

#430 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 19:53

idézet:
Eredeti szerzõ: Natos: Olyan napközistábor lenne uzsonnával, vagy milyen? Egyhetes? Én max. modellnek mehetek csak, amiért nem tudok rajzolni? Na? [/QUOTE]Igen, Natos, napközistábor, délután kötelezõ alvás, és mindig Te mosogatnál! tongue.gif (Ez esetben holnaptól jöhetsz. :D ) Modellnek nem alkalmazhatunk, mert nem a csacsi a fõ rajzolási téma, bár ha ló nincs... :rolleyes: Egyébként meg gyere!!! Ha véletlenül lesz, akkor olyan lesz, amilyenre megálmodjuk. A hagyományok egyelõre még nem köteleznek. :D

#431 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 20:10

Natos! Szerintem meg nyugodtan gyere modellnek! Ha elég hosszú az arcod, még mindíg jobban járunk, mint Pimpával. Posted Image De a rajzolást nem úszod meg! Posted Image Legalább Móricka szinten teljesítened kell, hogy megkapd az uzsidat.

#432 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 20:17

Tényleg gyere, Natos, akkor már hárman leszünk! :D Bokorugró! :mad: :mad: :mad: !!!! Ne cikizd a lovamat! Õ nem csúnya, csak öööö... haladó grafikusoknak ajánlott!!!! :mad: Egy igazi mûvészeti kihívás. :D

#433 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 20:19

Jaj, ilyet én is akarok! Posted Image (persze csak ha nem vagyok kizárva :rolleyes: )

#434 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 20:21

Antitalentumok is jelentkezhetnek?

#435 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 20:22

Artin, csak utánam! :)

#436 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 20:24

Naná! Azokkal kevesebb dolgunk van. Majd mondjuk neki, hogy nézze meg jobban azt kész! Posted Image

#437 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 20:38

idézet:
Eredeti szerzõ: Rosinante: Tényleg gyere, Natos, akkor már hárman leszünk! :D Bokorugró! :mad: :mad: :mad: !!!! Ne cikizd a lovamat! Õ nem csúnya, csak öööö... haladó grafikusoknak ajánlott!!!! :mad: Egy igazi mûvészeti kihívás. :D [/QUOTE]redface.gif Ööö, izé... én sem látom csúnyának, csak gondoltam bemelegítésnek jó lesz Natos is! Csak, hogy késõbb lazábban tudjuk bevenni a kanyart... :eek:

#438 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 20:40

Bemelegítésnek, mi??? Hah! És mi van, ha Pimpa hozzám képest egy Vénusz?

#439 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 20:45

:D :D Loxodonta, Artin, akinek van kedve jönni, az ne fogja vissza magát! Teszünk róla, hogy aki eddig véletlenül tudott rajzolni, az föl- izé lezárkózzon az ún. antitálentumokhoz. Posted Image Elvégre az egységes tanonci teljesítmény minõsíti a mestert (Bokorugró lesz a technikai felelõs, bár õ ezt még nem tudja. :D Innentõl minden nehézségrõl õ tehet! Posted Image )

#440 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 20:56

szóljatok nekem is, ha lesz valami konkrét, hely, idõ...stb.azt majd lesz cserebogár belõlünk :D