Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Egészség, házi praktikák

• Please log in to reply
1306 válasz a témához

#401 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 28. - 0:46

Szerintem csak engem tesztelt, hogy ébren vagyok-e még. (igen :D ) Már kifolyik a szemem a monitortól, átülök dévédézni jóéjt és szép álmokat mindenkinek (még magamnak is)

#402 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 28. - 7:46

Lótuszviri - kori alvászavarra tuti módszer, egy hétig bezárkózva kettesben,éjjel-nappal :gm: csak némi élelem és víz utánpótlásra pár perc, munkahelyen beteget jelenteni, utána három hét garantált alvás. Persze ehhez megfelelõ partner kell :gm: Ja, látom, Filly is rátapintott a lényegre :D :D :D Szájszélrepedés = vashiány??? Inkább enyhe immungyengeség, ami nõknél lehetséges havi rendszerességgel. Enyhe bacis fertõzés lehet (ha kizárt a herpesz) Ott már megadták a kezelést is, septosyl (nem szemkenõcsben :D )és Phlogosol. Göthös gyerkõc voltam kiskoromban, akkor is arra foghatták az állandó fül és tüdõgyuszimat. Állandóan "vasbort" kellett innom. Ami nem sokat segített, de legalább finom volt :D

#403 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 28. - 18:11

zavarba hoztok :elpirulósszmájli: ...

Edited by Lótuszvirág, 2009 december 28. - 18:14.

#404 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 28. - 19:52

...Ja, látom, Filly is rátapintott a lényegre :D :D :D
...

Sehol sem vagytok, én ezt már elõbb javaslottam, csak magánban, mert féltettem az ide látogató kiskorúak lelki épségét.

#405 nuttella

nuttella

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 719 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 28. - 19:59

Meg az inkognitódat...

#406 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 28. - 20:35

Hát, az elveszett a múltkor, a költözködéskor elpakolhattuk valahová... :gm:

#407 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 18. - 19:32

Eszembe jutott,hogy megosztom veletek is, ha már a "házi praktikák" benne van a topic nevében: korábban olvastam valamerre, hogy a méz jótékony hatással van sebek gyógyulására és voltam olyan szerencsés hogy szereztem egy szép nagyot és mélyebb fajtát a lábamra (10x6cm-es sebtapasz épphogy fedi :gm: ) ennek örömére kipróbáltam gyakorlatban ezt a méz-dolgot, más fertőtlenítőszer,vagy egyéb dolog úgyse volt a kéznél kezdetben nem gyógyult valami szépen (fertőzésnek tűnt) de négy nap alatt rengeteget javult, most már kezd olyan átlag-horzsolás kinézete lenni :) (jah, lehetne értékezni a dolog hátteréről, azt hiszem a magas glükóz koncentráció baktériumölő természetével, meg a helyben felszívódó cukor serkentő hatásával lehet kapcsolatban, de én csak a kémiához értettem, azt is 3-4 évvel ezelőtt, a biológiához semmit, szóval lehet,hogy hülyeséget mondok :gm: )

Edited by Rajmund, 2010 január 18. - 19:33.

#408 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 19. - 11:24

Nem mondassz hülyeséget. Bár én is itt olvastam elõször errõl, cukorral. Az a baj, hogy amikor lett volna lehetõség kipróbálni, sajnáltam a mézet :D Inkább belsõleg használtam. De jó tudni, hogy müxik. :)

#409 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 20. - 20:10

Eleinte szórakoztatott a dolog, de most már egyre kevésbé... Szóval tegnapelõtt elkezdett fájni az orrom. Mintha jól arconfejeltek volna, pedig nem történt semmi ilyesmi, nem verettem magam pofán kocsmai verekedésben, meg traktort sem próbáltam vele eltolni. Egészen konkrétan a csont-porc találkozásánál fáj, szépen körbe, és rohadtul. Tegnap még elrötyörésztem azon, hogy hehe, biztos nõ, (merthogy ugye elég nagy anélkül is :gm: ), ennek örömére ma kicsit be is dagadt, szépen, porc-íven, tehát még azt se mondhatom, hogy valami bizsergetõen feszítõ megapattanást növesztek bensõmben - ez masszívan a csont-porc találkozást érinti, mittoménhogyhívják, azt, ahová az orrszíj felfeküdne, ha ló lennék, na. Fáj, mint a veszedelem, kisugárzik a fejembe, és a falat le bírnám fejelni tõle (szigorúan nem orral.) Fáj érintésre, fáj egy apró grimaszra, a lehajlás meg felér egy fejberúgással. Nem fáztam meg, nem vagyok taknyos (még az hiányozna, ezt kifújni...), minimális hõemelkedésem van (37-37,2), ami pont arra elég, hogy jó szarul legyek. Mi a fene lehet ez? (Holnap megyek állatorvoshoz, úgyhogy szükség esetén tudok röntgent kérni. :D )

#410 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 20. - 20:14

arcüreggyulladás?

#411 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 20. - 20:23

helyesbítve: orrüreggyulladás Röntgen,aztán vagy van rajt' valami, vagy nincs. De az bíztos. :gm: Lehet, álmodban falba vered a fejed. Olyasmi, mint a fogcsikorgatás. :D

Edited by Kistáltos, 2010 március 20. - 20:24.

#412 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 20. - 20:32

Aszongya,

A betegség a nátha megszokott tüneteivel (orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés, stb.) kezdõdik. Az arcüreg elzáródását feszülõ fejfájás jelzi, mely az érintett üreg megnyomására, megkopogtatására fokozódik

Na, ebbõl a fejfájáson kívül semmim sincs.

#413 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 20. - 20:33

Fülorrgégész :dev: Addig is, amíg oda eljutsz, mutasd meg állatorvosnak. Ha hajlandó megröntgenezni, élj a lehetõséggel. Aztán próbáld rávenni, hogy írjon fel Cataflamot :) ("mezei" orrüreggyulladás nem kéne, hogy takonnyal is járjon?)

#414 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 20. - 20:43

Kezem-lábam ők szokták nézni, úgyhogy szerintem megoldható. :D (Orrüreggyula szerintem sem játszik, a fájdalmon kívül egyebet nem produkálok.)

Edited by Rosinante, 2010 március 20. - 20:44.

#415 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 20. - 21:00

Valószínûleg a beleidbõl a struktúrálatlan vegyes formátumú és szerkezetû víz nem klaszter rendszerû, rendezett Dávid-csillagos formációban szívódik vissza. :gm: :D
Forrás: http://www.beky-term...labelekben.html

#416 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 20. - 21:10

Valószínûleg a beleidbõl a struktúrálatlan vegyes formátumú és szerkezetû víz nem klaszter rendszerû, rendezett Dávid-csillagos formációban szívódik vissza. :gm: :D
Forrás: http://www.beky-term...labelekben.html

Hogy Te miket olvasol?! :hu: Egyébként érdekes...

#417 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 15. - 19:41

A házi praktikákba ez is elfér, ugye?

A sütõpor, az ezerarcú házi tisztítószer
A sütõpor erejét már nagyanyáink is ismerték, és nemcsak a sült tészták térfogatnövelésére, és színének feljavítására használták, de a makacs foltok, a penész, a kellemetlen szagok eltávolítására egyaránt. Házi sütõporos praktikákat kerestünk.
. Sütõpor
A sütõpor európai elterjedése a német gyógyszerész, Dr. August Oetker nevéhez fûzõdik, aki 1898-ban kezdte el a sütõpor tömeges gyártását, és 1903-ban szabadalmaztatta is az általa kikevert port. A "sütésre kész lisztet" újságokban, receptekkel együtt, hirdette, vállalkozása pedig annyira beindult, hogy alig pár év leforgása alatt, több mint ötvenmillió tasak sütõport értékesített. Azóta nemcsak az Oetker családi vállalkozás virágzik, de a sütõpor háztartási sikere is töretlen - a hófehér por nemcsak a sütemények felturbózására alkalmas, de a legdrágább tisztítószereknek is odaver.
Sütõpor a hûtõben
A hûtõszekrények kellemetlen szaga ellen a legmodernebb hûtõket már felvértezték a szagok ellen - például egyes hûtõkben az úgynevezett turmalin kristály ionokat hoz létre, amik megakadályozzák a baktériumok elszaporodását és a kellemetlen szagok kialakulását -, de a leghatékonyabb újítások ellenére a hûtõk többsége még nem tartalmazza ezeket a hatékony újításokat, és más, olcsóbb praktikákhoz kell nyúlni. Míg egyesek rendszeresen ecetes vízzel mossák át a hûtõ belsejét, addig mások egy pohár sütõport állandósítanak a hûtõ egyik polcán, ami elveszi a kellemetlen szagokat.
Sütõpor a mosogatógépben és a mikróban
Bár a mosogatógépekhez kifejlesztett speciális tabletták, mosogatószerek megteszik a maguk hatását, és mosogatás után nemcsak az edények, de a gép is csillog-villog, mégis gyakori a panasz, hogy a gép belsejébõl kellemetlen szag árad. Sok háziasszony ilyenkor a méregdrága kemikáliák helyett olcsóbb megoldások mellett dönt, és ecetet, szódabikarbónát vagy sütõport tesz a gépbe, és ezzel indít el egy üres programot. Sokan hasonlóképp járnak el a "szagos" mikró esetében is, egy pohár vízben sütõport - vagy szódabikarbónát - oldanak fel, majd pár percre elindítják a gépet, a sütõporos víz forrásnak indul, a pára a gép oldalán lecsapódik, amit eztán csak egy törlõkendõvel kell áttörölni.
Sütõpor a mosógépben

Elõfordul, hogy - a mosópor és az öblítõ ellenére is - a ruhák kellemetlen szagúak maradnak. Egyesek ilyenkor is sütõporhoz nyúlnak, és a mosópor mellé egy tasak port is a gépbe tesznek.

Sütõpor, a házi súroló
Legyen szó a gáztûzhely, a sütõ, a mikró vagy a hûtõ tisztításáról, a sütõpor súrolóként is helytáll, takarításkor nem kell mást tenni, csak a vizes szivacsra borítani egy tasakot, és mehet a dörzsölés - aki esetleg növelni szeretné a súroló erejét, adagoljon néhány csepp citromot a porhoz. Ez a recept azonban nemcsak a konyhában jöhet jól, egy kis ecettel keverve, a csempéket, fugákat is tökéletesen rendbe rakja.
Sütõpor a nedvesség ellen
A lakásban sajnos számtalan olyan pont van, ahol a magas páratartalom miatt hamar megjelenik a penész. Ahol ez megoldható - például a mosogató dézsa vagy a mosdó alatt - érdemes elhelyezni egy kis tál szódabikarbónát, hogy a nedvességet felszívja.
Sütõpor a rozsda ellen
A rozsdaoldó receptje egyszerû: végy egy pohár ecetet, oldj fel benne egy tasak sütõport, majd súrold át vele a rozsdás felületet - a keverék ezeken a területeken is hatékonyan felveszi a kesztyût.
Sütõpor a szemetesben
A lakás egyik leggyakoribb szagforrása nem más mint a konyhai szemetes. Akinek nincs elég ideje, hogy rendszeresen fertõtlenítse a kukát, az kiürítése után szórjon egy csomag sütõport a szemetes aljába, és várja a csodát, a szag perceken belül felszívódik. Amennyiben azonban a kuka állapota tarthatatlan, úgy érdemes sütõporos vízzel átmosni a szemetest.
Sütõpor a szõnyegen
Háziállatok tulajdonosai porszívózás elõtt gyakran szórnak sütõport a szõnyegre, hogy a házi kedvencek által hátrahagyott kellemetlen szagokat kiszedjék a szõnyegbõl.(Nedves szõnyegre nem ajánlott sütõport szórni)!
Sütõpor a dugulás ellen
A sütõpor a lefolyót is kiválóan tisztítja, elég egy tasakot a lefolyóba önteni, majd egy-két pohár forró vízzel leöblíteni azt

#418 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 16. - 7:36

"Sokat ront az alkohol jótékony hatásán a cigi" ez egy cikk címe... :)

#419 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 16. - 10:33

A következõ ez lesz: "sokat ront a cigi jótékony hatásán a gammasugárzás... " :gm:

#420 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 5. - 9:24

Tud valaki ajánlani jó tüdõgyógyászt Budapesten?

#421 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 5. - 11:12

XI. ker. Bocskai úton a Tüdõgondozó vezetõ fõorvosa, dr Major Katalin. Hátránya, hogy egy-másfél hónap az elõjegyzési idõ...

#422 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 5. - 11:18

Köszi szépen! :)

#423 Mesi

Mesi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 166 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 6. - 18:03

2 és fél hete vagyok beteg... Fáj a torkom(bár ez csak néha kezdi rá), folyik az orrom, köhögök(ez is csak 6-7/h), de meg van ez a beteg fíling... Túl vagyok egy 1 hetes antibio kúrán, de semmi. Ez valószínûleg idegi alapon megy, mert nem mennek mostanában olyan jól a dolgaim. De mit csináljak? Már kezdem unni... Segítsen valaki! ( Legalább nem vagyok már lázas)

#424 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 8. - 10:07

Elkezdtem kristálygombalevet inni, kíváncsi vagyok, milyen hatása lesz. Az íze egész kellemes.

#425 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 8. - 12:47

Tud valaki ajánlani jó tüdõgyógyászt Budapesten?

János kórház, Dr. Gálffy Gabriella. Gyakorlatilag több éve tünetmentesen tartja az asztmámat minimális gyógyszerezéssel, és egyébként is egy tündér. :)

Edited by maugly, 2010 június 8. - 12:47.

#426 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 9. - 13:05

Köszönöm. Közben találtunk már, szintén a János kórházban, egy szuper orvost. :)

#427 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 9. - 14:37

2 és fél hete vagyok beteg... ...

Az antibiotikum kúra hátránya, hogy kiüti a szervezetbõl a hasznos bacikat is.
Érdemes ilyenkor sok élõflórás cuccot, kaukázusi kefírt-kefírt, joghurtot inni.
Nekem télen a köhögés nem akart elmúlni, végül a diapulmon csepp segített, amit forró kamillateába kell csöpögtetni, inhalálni és befeküdni az ágyba izzadni jó citromos teával.

#428 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 9. - 19:12

János kórház, Dr. Gálffy Gabriella. Gyakorlatilag több éve tünetmentesen tartja az asztmámat minimális gyógyszerezéssel, és egyébként is egy tündér. :)

Olyanokat is hajlandó fogadni, akik nem a Jánosba tartoznak?

#429 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 14. - 6:44

Lécci ajánljatok valami bogyót, kenceficét, bármit, ami feloldja/eltünteti a csípõízûletben felhalmozódott mészkristályokat, vagy miket. a, és nem injekció, nem (annyira) drága, könnyen beszerezhetõ, ha lehet, RP nélküli. (És nem döglök meg tõle fekélyben, még mielõtt hatna. ) Köszi.

#430 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 14. - 10:41

3-4 hónapos kúra MSM-chondroitin-glükozamin (asszem :D), 2 hónapig minimum szedni kell. Én 4. hónapja szedem és elmúlt a hátfájásom.

#431 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 16. - 11:26

Köszi.(Na de hát Te fogytál is hozzá, az is sokat számít. :D ) Megpróbálom, mert már ott tartok, hogy lassan négykézláb közlekedek. Ma reggeli esõben, fokoson támaszkodva, rongyal a fejemen (az esõkabát elérhetetlen távolságban) cserkésztem be lóállatot, aki õrülten menekült a lassúbrékelõ botos szörnyetegtõl. :gm: aztán szénát pakoltunk le, nagygurigát, segítség nincs, csak a sofõr, úgyhogy ketten. Fokossal a kezemben, "ugráltam" (hehe) le-föl a teherautóra, meg néha a bála elõl. Még nem döntöttem el, két gereblyén vagy a fokoson kényelmesebb-e támaszkodni. Nincs valakinek kölcsön lovas-járókerete ? :gm: Ja, és isteni volt féllábon gyerkõcöket futószárazni. Ezért ma megismétlem.

#432 nuttella

nuttella

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 719 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 25. - 14:41

A szakirodalom ugyanakkor a béldaganatok gyakoriságát csökkentõ tényezõként tart számon egyes gyulladáscsökkentõ gyógyszerek (pl. az aszpirin) orvosi ellenõrzés mellett folytatott, kúraszerû szedését is. :eek:

#433 Topy Baba

Topy Baba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 3. - 17:26

Valaki ért a gyógynövényekhez? Vagyis csak a zsurlókhoz kellene egy kis segítség. :)

#434 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 3. - 18:07

Tessék:
http://www.vitaminsz...cikk.php?id=108

#435 Topy Baba

Topy Baba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 3. - 18:22

mármint megkülönböztetésben :)

#436 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 3. - 18:43

Mit szeretnél ?

#437 Topy Baba

Topy Baba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 3. - 19:34

mezeit :D nagyimnak

#438 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 4. - 12:43

Ezt találtam:
http://www.bioszalli...tea?termek-4042

#439 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 7. - 19:57

Arról a fültisztító spray-rõl van valakinek tapasztalata? Megéri megvenni?

#440 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 9. - 11:39

Nem kell vakcina az influenza ellen, egyél inkább gombát!

Más, ha már fül...
Tavaly nyáron az egyik kis tanítvánomnak óriáspufira bedagat a füle, de mielõtt azt hittük volna, hogy csípés, a másik füle is. Semmilyen szokásos csípés ellen cucc nem használt. Igazából a környéki dokik sem tudták, mi baja, de valamit hablatyoltak, hogy a véráramba bekerült kórokozók okozzák (hogy ez baci, vagy vírus, vagy egyéb kórokci, nem tudni)
Idén nyáron egy másik lovasomnál kezdõdött ugyanez. Az egyik doki (vagy természetgyógyász? ) összefüggésbe hozta a lovakkal...

Van-e valakinek ilyesmi tapasztalata? Nem történt alaposabb kivizsgálás a dokik részérõl (merthogy szegény az egészségügy, az elefántfül meg nem halálos kór), de kiváncsi vagyok...
Hasonló-e ez pl. a nyulak myxomatózisához? Hogyan terjedhet? Szúnyogok? A két gyerek nem érintkezett egymással, a közvetítõ csak a ló (vagy a vérszívók) lehetnek.