Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kedvenc ételek topikja

• Please log in to reply
999 válasz a témához

#401 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 27. - 21:03

És a szósz rajta?

#402 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 27. - 21:04

Titok ! EZ nagyon jól néz ki. Egyszer leírhatnád, mikek-hogyan vannak benne... :kv:

Edited by Ágimam, 2006 augusztus 28. - 6:17.

#403 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 27. - 21:05

Holnap reggel én is lefotózom a második adag császármorzsit

#404 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 27. - 21:25

Valaki meglepne magánban egy nála már bevált császármorzsa-recepttel? Fici?

#405 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 27. - 21:37

Ment a magán ;)

#406 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 27. - 21:49

Ideért :)

#407 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 28. - 17:45

És a szósz rajta?

Light majonéz (nem tudatos, de az üvegje összetört így el kellett használni) és csípõs ketchup kb 3:1 arányban.

Titok ! EZ nagyon jól néz ki. Egyszer leírhatnád, mikek-hogyan vannak benne... :kv:

Már pontosan nem emlékszünk, de valami ilyesmi:Az egyik: rakott karaj, a másik szalonnás pulykatekercs: pulykamell kiklopfolva, gombás-tojásos-fokhagymás (vagy akármilyen) töltelékkel megkenve, feltekerve és baconszalonnával körbeölelgetve. :)De a kép leírásánál ott van a kaják neve. :) Igaz ott nem pont így hangzik, már nem tudom melyik volt de mindegyik marha jó. :D

#408 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 31. - 15:39

Nemtom, miért kell magánüzikben titkolgatni a recepteket... :( :D

#409 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 31. - 15:48

hogy neked is kérni kelljen :)

#410 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 31. - 19:10

Egye fene..., kérjük Filly, kérjük! Szóval kérjük szépen nyilvánosan feltenni ide azt a receptet! Elõre is köszönjük! :D

#411 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 31. - 19:56

Na, megtanátam! EZ van meg nekem EREDETIBEN!!! 1912! Csak az enyém második, bõvített kiadás. Még a kép is u.ez az elején. Hú, de örülök, hogy megvan!Mosmámég ciberelevest is tudok csinálni! :kv:

Edited by Ágimam, 2006 augusztus 31. - 20:29.

#412 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 12. - 16:49

Na, Aniko kérte a receptet, meg Dének is nagyon ízlett, meg Vega is rinyált, hogy egy falatot se tudott belõle enni, mert rekordgyorsasággal fogyott el a bulin, úgyhogy íme az Almaféle TÉSZTASALÁTA. Legutóbbkb 20 emberre számoltam a mennyiségeket, úgyhogy azokat írom le :kir:1 és 3/4 csomag kisméretû penne (azért kell kicsi, mert a nagyban baromisok tésztaanyag van, és lehetetlen ízesíteni)2 nagy pohár tejföl1 csomag trapista sajt (az a corában/tecsóban elõre pirosba becsomagolt fajta)4-5 savanyú-ubi2-3 keménytojás1 konzerv kukorica1 almamustár, majonéz, bors, só, pici cukorSajtot, ubit, tojást, almát felkockázni, bele a tejfölös-mustáros-sós-borsos-cukros-majonézes trutyiba. Amolyan jóízû tartármártást kell kvázi csinálni, csak itt most a tejföl van fölényben.Miután megfõtt a pennea vegetás+sós vízben, addig kell a hidegvíz alatt tartani, amíg teljesen ki nem hûl, feltéve ha arra pályázunk, hogy sült-tejfölös tésztát kapjunk végeredményként :DJól összekeverni, de vigyázzunk, hogy ne legyen nagyon sok a tészta, mert ha betesszük a hûtõbe az egészet, a tejföl megdermed, és már nem lesz olyan szaftos, mint hûtõ elõtt.Ennyi a nagy találmány :kocc:

#413 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 12. - 20:29

Nem hangzik rosszul. ;)

#414 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 22. - 20:27

Valaki elárulná nekem, hogy hogy kell töpörtyût készíteni. Holnap szeretném kisütnie a zsírszalonnám, és szeretném, ha finom lenne!

#415 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 22. - 22:09

Nem egyszerûbb ha lefogysz? (:kir:)

#416 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 22. - 23:15

Kockára vágod, bele egy nagy lábasba, és nem túl magas hõfokon nekilátsz olvasztani. ha túl sok zsírt enged, le lehet menet közben önteni, csak vigyázz,ne égesd meg magad a forró anyaggal. Ha jó piros, akkor van kész. Nem bonci, ugye? :)

#417 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 23. - 12:19

Köszi! Abszolút, de nem bonyolult. A kolléganõm valami olyat magyarázot, hogy tejbe is bele kell rakni, viszont receptet sehol nem találtam és vele meg most nem találkoztam, de akkor megcsinálom így! Köszi még egyszer!

#418 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 23. - 19:47

Megsütöttem és jó lett!

#419 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 17. - 17:09

Töltött padlizsán á lá BokorMost húztam ki a sütõbõl és olllyan jó illata van, hogy gondoltam, leírom.Hozzávalók:-Két nagy, szép fekete, fényes héjú padlizsán,-4db paprika,-4db paradicsom,-40 dkg sajt ( lehet fele-fele füstölt és trapista),-20dkg füstölt sonka ( tarja, csülök vagy egyéb),fûszerek: só, bors, chili paprika, görög fûszerkeverék vagy oregano-rozmaring-kakukkfû-bazsaliom1 nagy fej vöröshagyma, sok fokhagyma ( 8 nagyobb gerezd), olajA két padlizsánt félbevágjuk, kivájjuk a belsejét, úgy hogy egy fél centis fala azért maradjon. A kivájt belsõt felszecskázzuk kockára és félretesszük. Felaprítjuk a hozzávalókat és a következõ sorrendben a teflonba dobálva, olyan 5-5 perces késleltetéssel, kevés olajon megdinszteljük: hagyma, paprika, sonka, paradicsom, padlizsánkockák, fûszerek. ( a fûszereket lehet bátran, mert a padlizsán is elég erõs ízû)Ha minden megpuhult, akkor levesszük a tûzrõl és a nagy lyukú sajtreszelõn átküldött sajtot hozzáadjuk, majd jól elkeverjük.Vágunk egy darab sûtõpapírt, a tepsi aljábahelyezzük, rá a padlizsánhajócskákat, amiket teletöltünk az összepárolt zöldséges sajtos cuccal. Elõmelegített sütõben kb. 3/4 óra, és szép piros-ropogós lesz. Salátával, rízzsel lehet tálalni. Jó étvágyat! :cool:

#420 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 18. - 8:49

Ez nyami...Egy hete már csak a kocsonyára tudok gondolni, hogy bejött a hidegebb időjárás.Kénytelen leszek főzni egy nagy kondérral.Aztán kénytelen leszek mind megenni, mert csak én szeretem. Na jó lehet, hozok a kollegáknak is. Lagalább akkor van indok, hogy miért kell olyan sokat főznöm...

Edited by agrobe, 2006 október 18. - 8:57.

#421 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 18. - 9:03

Hah. nem is rossz ötlet! :yeah:

#422 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 18. - 10:22

Ez nyami...Egy hete már csak a kocsonyára tudok gondolni, hogy bejött a hidegebb idõjárás.Kénytelen leszek fõzni egy nagy kondérral.Aztán kénytelen leszek mind megenni, mert csak én szeretem. Na jó lehet, hozok a kollegáknak is. Lagalább akkor van indok, hogy miért kell olyan sokat fõznöm...

Meg még azért is kell sokat fõznöd, mert én is szeretem, ( fõleg a cummogókat benne :gm: ), de ezzel én is egyedül vagyok, úgyhogy csak akkor szoktam enni, ha valaki csinál a környezetemben, aki egyedül van azzal a heppjével, hogy szereti a kocsonyát... :rolleyes:

#423 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 18. - 10:35

Kocsonyaparti?Hmmm?én füllel szeretem, ezért számomra egy 6 lábú elefántfülű sokbordájú(mert az oldalasból is a porcos a kedvencem) lény az ideális kocsonyaállat.

Edited by agrobe, 2006 október 18. - 10:37.

#424 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 18. - 11:04

Asszem egy kocsonyapartinak semmiképp nem bírnék ellenállni. A bolháson pl.? :dev:

#425 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 18. - 11:06

Na jóvanmá...Az egyiknek lekvár kell, a másiknak csípõs savanyú, harmadiknak zakuszka, negyediknek májas zsír.Még valamit?

#426 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 18. - 11:13

:( Csak egy kis kocsonyát...

#427 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 18. - 19:30

Meg még azért is kell sokat fõznöd, mert én is szeretem, ( fõleg a cummogókat benne :gm: )

NNNNA. Én imádom a kocsonyát (hánnaná) de a cummogókat nálunk csak Anya szereti. Najó Apa is megeszi. Egyébként a kocsonyába nem is kell hús. Max marhahús (a marhahús levesbõl nyami), meg SÁRGARÉPA na az jöhet egy vagonnal. Hmm egy kis citromlé a tetejére, bebökdösni hogy lefojjon a közepére is, és kanállal nekiesni. A rohadt életbe most csináltathatok énis a héten :gm:

#428 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 18. - 20:54

Én azt a kocsonyát szeretem amit Anyu nekem csinál. Kicsi tálba sok lé, soványhusi, répa, tojásszelet. Ehhez ketchup és pirítós. Nyamm. :)

#429 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 18. - 21:02

KECSAP A PIRÍTÓSHOZ??? :huh: :eek: :hu:A rohadt életbe, a pirítós helyett kocsonyát akartam írni. :kir: :D Tehát kezdem újra:KECSAP A KOCSONYÁHOZ??? :huh: :eek: :hu:

Edited by tötõ Zsó, 2006 október 18. - 21:07.

#430 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 18. - 21:05

Nem, a kocsonyához. És ehhez en block a pirítós. (tuttam hogy beleszósz waze :D)

#431 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 4. - 10:31

Anyu sütött tegnap sütõtököt. Az olyan finom lett! :) Még maradt reggelre egy fél szelet. Kicsit meglangyítottam a mikróban és azt reggeliztem. Nyami. :)

#432 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 8. - 9:03

Belenézegettem ebbe a topikba és egybõl beindultak a pavlovi reflexeim. Kedvencek: tej, tejtermékek, gyümölcsök, tésztafélék, krumpli. A gyengém az édesség, bármikor, bármennyi, bármilyen formában. Ezek közül is topon vannak nálam a krémes dolgok. (Minél krémesebb, annál jobb!) Szeretem még a hagyományos magyar kajákat, (lecsó, marhapöri, lehetõleg vörösborosan, csirkepaprikás tejfölösen, stb.) a kukoricát, fõzve, salátának, pattogatva, az olasz és a kínai étkeket, néha a görögöt is. A grillkajáktól is megvadulok.Kifejezetten utálom: hal és más vízijószágok, kapor, kelkáposzta, kelbimbó, tökfõzelék, spenót, sóska. Nyersen szinte minden zöldséget szeretek, de ha már meg van fõzve/sütve/párolva, akkor elveszti a színét, ízét, állagát, vitamintartalmát. Ha ráadásul még be is rántják/habarják, olyan, mintha egy tányér plakátragasztót kéne megennem. Brrr! Szóval a fõzelékek sem a kedvenceim. Amit fõzelék formájában hajlandó vagyok elfogyasztani: krumpli, borsó, sárgaborsó, bab, lencse. Nem szeretem a túl zsíros, agyonfûszerezett ételeket, a mócsingos vagy túl száraz húsokat. Nem szeretem a hagymát, fokhagymát sem magában, sem ha túl sokat raknak belõle egy ételbe. Salátákban egyáltalán nem szeretem.Van egy receptes honlap, a mindmegette.hu. Ismeri valaki?

#433 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 9. - 0:12

Anyu sütött tegnap sütõtököt. Az olyan finom lett! :) Még maradt reggelre egy fél szelet. Kicsit meglangyítottam a mikróban és azt reggeliztem. Nyami. :)

Én egyszer ettem úgy, hogy olvasztott vajjal, sóval és kakukkfûvel volt meglocsolva-megszórva a sütõtök...Hát az valami eszméletlen jó! Azóta csak így csinálom. :cool: :kv:

#434 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 9. - 9:46

Jól hangzik! Különben a sült tököt, sült gesztenyét és más hasonló nyalánkságokat is komálom.

#435 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 9. - 10:40

A sült gesztenye az jöhet ide is. :) A sütõtököt szokták mézzel bekenve is enni. :cool:

#436 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 11. - 20:27

Császármorzsa házi birslekvárral... Mit szólnátok hozzá?

#437 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 11. - 20:29

Mmmm.... :sóhajtozós:

#438 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 11. - 20:36

Tegnap jártam a piacon és egy hölgy mindenféle házi készítésû lekvárcsodákat árult, mint pl. sütõtöklekvár, diólekvár, somlekvár, berkenyelekvár, kökénylekvár, hecsedli, stb. Lekvárt azt végül is nem vettem tõle, csak kóstolgattam, (lehet, hogy majd legközelebb csábulok el :D ) de szörpöket is árult, szintén házi készítésût, abból vettem. Isteni finom házi szederszörp.

#439 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 11. - 20:50

Tegnap jártam a piacon és egy hölgy mindenféle házi készítésû lekvárcsodákat árult, mint pl. sütõtöklekvár, diólekvár, somlekvár, berkenyelekvár, kökénylekvár, hecsedli, stb. Lekvárt azt végül is nem vettem tõle, csak kóstolgattam, (lehet, hogy majd legközelebb csábulok el :D ) de szörpöket is árult, szintén házi készítésût, abból vettem. Isteni finom házi szederszörp.

Úúúúúúú... a som, meg a hecsedli se semmi! Hol, melyik piacon? És megn is lehet kóstolni? :cool:

#440 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 11. - 21:22

Én egyszer ettem úgy, hogy olvasztott vajjal, sóval és kakukkfűvel volt meglocsolva-megszórva a sütőtök...Hát az valami eszméletlen jó! Azóta csak így csinálom. :cool: :kv:

Én a sütőtököt tölteni szoktam. Karikára vágott sütőtököt félig megsütöm a'la nature, közben elkészítem a tölteléket: darálthús-t (én fele marha-, fele sertéshúst szoktam) olivaolajon megpirítok, só, bors, majoranna, bazsalikom, oergano, kakukkfű amikor már félig sült + sűrített paradicsom + a tökkarikák kikapart belseje.Majd megtöltöm a tököcskéket , sajt a tetejére, és zsupsz a sütőbe.Tejföllel tálalom. Próbáljátok ki, isteni és könnyű megcsinálni!

Edited by lisawica, 2006 november 11. - 21:22.