Ugrás a tartalmakhoz

HÍD A SZAKÁGAK KÖZÖTT - elõadássorozat

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
546 válasz a témához

#401 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 31. - 21:07

Annyira sajnálom hogy nem tudtam elmenni, fõleg mert mindig ott fagyoskodtam, hiába az 5órás út meg minden. De ez az érettségi.. gonoszak. :( Na nem baj fájdalom díjként megnézegetem a képeket. ÉS még meséljetek! Jó olvasni az élményeket. :)

#402 mercédes

mercédes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 204 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 1. - 7:03

Nagyon tetszett az elõadás,a terepen való bemutatás nagyon jó ötlet,igazán színvonalas bemutatókat láthattunk,a lovasijászok nekem a múltkor jobban tetszettek,de a szürkével való "munka" nos......az nagyon önmagáért beszélt!!!Köszönjük a szervezõknek!!

#403 Taxis

Taxis

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 318 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 7:12

Legyen szíves valaki leírni, hogy mit is csinálta az a bizonyos szürke?!

Edited by Taxis, 2008 április 3. - 7:13.

#404 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 14:38

Szerepet tévesztett - kutyát játszott. Amikor a gazdája elment mellõle, elanyátlanodva kereste, nem tudta mit csináljon egyedül. Röviden ennyit. :)

#405 gogana

gogana

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 85 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 6. - 18:29

Szerepet tévesztett - kutyát játszott. Amikor a gazdája elment mellõle, elanyátlanodva kereste, nem tudta mit csináljon egyedül. Röviden ennyit. :)

Valahogy így:
Kutyaló
meg így:
kutyaló 2

(a minõségért bocsi, a digifényképezõm ennyit tud)

#406 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 9. - 8:40

A fenti viselkedés rengeteg munka , idomítás eredménye, mire erre a szintre eljut valaki a lovával. :rolleyes: Kár kutya viselkedésnek aposztrofálni, hisz épp a a lovak kommunikációját felhasználva lehet elérni. Szvsz.

#407 gogana

gogana

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 85 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 9. - 13:28

A fenti viselkedés rengeteg munka , idomítás eredménye, mire erre a szintre eljut valaki a lovával. :rolleyes:
Kár kutya viselkedésnek aposztrofálni, hisz épp a a lovak kommunikációját felhasználva lehet elérni.
Szvsz.

Bocsánat, hogy belekotyogok meg hogy ezzel az elnevezéssel raktam fel a tube-ra, nem értek hozzá, de teljesen igazat adok neked, hogy ezt a kommunikációt csak akkor lehet felépíteni, ha a a ló "nyelvén" beszélünk. Azért lett ez a címe, mert Kassai Lajos sütött el egy viccet a bemutató alatt, hogy a srácnak (sajnos nem emlékszem a nevére), aki a lóval dolgozott, sikerült keresztezni a lovat a kutyával. Hát ezért ez a fura cím.
:)

Edited by gogana, 2008 április 9. - 13:28.

#408 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 9. - 15:24

de teljesen igazat adok neked, hogy ezt a kommunikációt csak akkor lehet felépíteni, ha a a ló "nyelvén" beszélünk.

azért nem kell átesni a ló tulsó oldalára. a ló "nyelvén" van minden ésszerû 'belovaglás' lovaglás, versenyzés, lovazás stb. tényleg ügyes látványos dolog, de tévedés azt hinni, ha egy ló ezt megcsinálja, akkor innentõl már nyert ügyünk van. ez csak 1 dolog, ez kb pár hét sztem. Ami persze nem kisebbiti az elõadók munkáját, mert érteni kell hozzá. csak ne miszifikájjuk a dolgot :D

#409 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 9. - 18:46

azért nem kell átesni a ló tulsó oldalára. a ló "nyelvén" van minden ésszerû 'belovaglás' lovaglás, versenyzés

Nemá...
Hány nyelvû a lovad? :P

#410 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 9. - 18:55

Nemá...
Hány nyelvû a lovad? :P

ért cigányul is :D fõleg amikor a nagy báló szemeit meresztgeti :D

ésakkor mikor lát a lovaskislány egy a fentiekhez hasonló alapjában érdekes,ügyes stb.dolgot, akkor áttér a hitre és kijelenti, hogy Õt, csak zavarja a nyereg a kantár a lovazásba. :D és erõszak nélkül hajlandó. :D

mer sok ijen vanám :huh: :D

#411 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 9. - 18:59

a lovaskislány... áttér a hitre és kijelenti, hogy Õt, csak zavarja a nyereg a kantár a lovazásba. :D és erõszak nélkül hajlandó. :D

Jaja, a sok kislány.

#412 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 9. - 19:04

ért cigányul is :D fõleg amikor a nagy báló szemeit meresztgeti :D
ésakkor mikor lát a lovaskislány egy a fentiekhez hasonló alapjában érdekes,ügyes stb.dolgot, akkor áttér a hitre és kijelenti, hogy Õt, csak zavarja a nyereg a kantár a lovazásba. :D és erõszak nélkül hajlandó. :D

...akit a ló zavar a lovazásban???

#413 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 9. - 19:07

Na, a poént élbõl deletézem....

#414 gogana

gogana

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 85 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 9. - 21:30

olyan jó, hogy ezen a fórumon csupa aranyos, kedves, kötekedõ ember van! :( Mert nem "isteneztem" le a srácot, nem mondtam, hogyaztámostan mindenki más csak kényszeríti mindeféle erõszakkal a lovát, bezzeg õ... Csak azoknak próbáltam magyarázattal szolgálni a fura elnevezésre, akik esetleg nem voltak ott a múltkori Híd-on. De tanultam az esetbõl, nem szól szám, nem fáj fejem...

#415 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 10. - 7:26

olyan jó, hogy ezen a fórumon csupa aranyos, kedves, kötekedõ ember van! :(

nem kell besérülni, nem kötexik senki sem. csak unalmas,( perszecsakszámomra :D ) hogy a sómüsorok, ide sorolható a 'cirkuszi' mutatványok is szinte kimeritik a lóval való korrekt és magasfokú lovazázt. Aki meg "csak" lovazik az 'ütiveristb :D azért ér el eredményt. Sok naturális lovazónak eléggé kártékony hatása van a fijatalabb nemzedékre, mert beszpoják a dolgokat.

#416 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 10. - 9:10

"Érted kûzdök, nem ellened" mondá f.

#417 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 10. - 19:09

hát, lehet, hogy csak arra gondolt, hogy barátod számtalan lehet az életben,de egy jó ellenségért meg kell küzdeni :D

#418 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 17. - 20:31

Az ide írt visszajelzések alapján is sokunknak nyújtottak élményt Varga Kata elõadásai a távlovaglásról.
Akik szívesen hallgatták õt, bizonyára örömmel értesülnek arról is, hogy Kata ma egy egészséges kislánynak adott életet.
A körülményekhez képest mindketten jól vannak. :ang: *
* a család engedélyével pletyiztem

#419 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 19. - 22:41

De jó! :ang: Sok boldogságot a családnak! :)

#420 Taxis

Taxis

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 318 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 21. - 14:35

Mikor lesz újra elõadás?

#421 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 22. - 9:47

Õsszel megy újra a sorozat - mosta versenyszezon miatt szünet van. Nehéz lenne egyszerre az elõadókat és a közönséget is összetrombitálni az idény alatt. De. Meg aztán. Jó ötletek érlelõdnek (szerintem). Pl. a következõ elõadás valószínûleg egy szabadtéri program lesz, ahol minden szakág versenyt mutat be, valódi versenykörülmények között. Ezeket videora vesszük. Késõbb az elemzésnél egy nagy projector mellett errõl beszélgetnek a bíró (értékelés), a versenyzõ (mit érzett) és az edzõ, vagy szakember (hogyan lehet korrigálni, amit kell, hogyan lehetne jobban megoldani a feladatot.

#422 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 5. - 11:58

Hello! Vannak esetleg hírek, tervek, ötletek? Mikor lesz (lesz-e) új 'Híd' sorozat? Oké, most nyár van, de mindjárt jön az õsz... :) Köszi az infókat elõre is!

#423 Haf-Shire

Haf-Shire

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 5. - 16:41

A HÍD csak aludni tért, mint a villamos, meg KisBalázs... Tervek vannak, amolyan õsz közepén indulós sorozatról, amikor a szakágak többségében már lecsengett a szezon és a delikvensek ismét kiéheznek egy kis lovas-öszejövetelre... Jól jönne, ha kitartana jó idõ sokáig, akkor igazán jót mutathatnánk idén!!!

#424 Taxis

Taxis

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 318 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 18. - 9:05

Mikor lesz mááááááááááááár???? :)

#425 Haf-Shire

Haf-Shire

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 23. - 8:51

Lassan csepegtetem az információkat, ahogy kialakul. IDÕPONT MÁR VAN: NOVEMBER 15. szombat

#426 Taxis

Taxis

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 318 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 23. - 18:52

Hát, akkor asszem meg fogok fagyni. :huh: :)

Edited by Taxis, 2008 szeptember 23. - 18:53.

#427 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 23. - 19:41

mé, nincs a kocsidban fûtés, vagy elhagytad a kabátod??????? :D :dev: / merrõl jösz, felveszlek és viszek vmi meleget...pl: grog????

#428 Taxis

Taxis

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 318 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 23. - 21:12

Ha bejönnek a mínuszok, nekem akko' lõttek. Fõleg ha egy nyitott fedelesben kell egész nap ácsorognom. Nem mintha panaszkodnék, mert ez nem tántoríthat el, csak hát a fagyosok népes táborát erõsítem. :) De ha még "nedû" is lesz, akkor legalább nemcsak fázni nem fogok, de mégjobb lesz a kedvem is. :)

Edited by Taxis, 2008 szeptember 23. - 21:14.

#429 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 23. - 21:18

Hát, akkor asszem meg fogok fagyni. :huh: :)

Nagyapám szerint.
Bolond ember az aki fázik... :ang: :D

#430 Taxis

Taxis

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 318 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 24. - 7:14

Igen tudom, a katona sem fázik, csak érzékeli a hideget... :)

#431 Haf-Shire

Haf-Shire

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 24. - 13:44

Jó idõ lesz. Napsütéssel és punktum. A military és a fogat levégyik a tereppájára. Téma: Jellemzõ (tipikus, visszatérõ, stb.) ló- és lovashibák - minden szakágban és azok korrigálása. Kérdéseket akár elõzetesen is várunk, gyakorlatban igyekeznek az elõadók megmutatni a problémák megoldásának módját.

#432 Jaina

Jaina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 110 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 24. - 14:22

Jó idõ lesz. Napsütéssel és punktum.
A military és a fogat levégyik a tereppájára.

Téma:

Jellemzõ (tipikus, visszatérõ, stb.) ló- és lovashibák - minden szakágban és azok korrigálása.

Kérdéseket akár elõzetesen is várunk, gyakorlatban igyekeznek az elõadók megmutatni a problémák megoldásának módját.

Lehet pl. olyasmirõl is szó, hogy tipikus hibák csikó belovaglásánál? Vagy lovashibák de mint "nevelési", nem lovon ülõs (ezt jól megaszondtam) :))) Vagy errõl az elõzõ alkalommal volt szó?

#433 Taxis

Taxis

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 318 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 24. - 14:53

Jó idõ lesz. Napsütéssel és punktum.
A military és a fogat levégyik a tereppájára.

Téma:

Jellemzõ (tipikus, visszatérõ, stb.) ló- és lovashibák - minden szakágban és azok korrigálása.

Kérdéseket akár elõzetesen is várunk, gyakorlatban igyekeznek az elõadók megmutatni a problémák megoldásának módját.

Úgy legyen! Nagyon jó a téma, remélem sok kérdés lesz. Én még jobban remélem, hogy nem jön közbe semmi és ott tudok lenni.

#434 Haf-Shire

Haf-Shire

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 24. - 19:32

Jaina, Igen, de ez így elég széles. Ha van konkrétabb kérdésed, akár már most megírhatod és ott biztosan kapsz rá választ. Igyekszünk minden konkrét kérdést érinteni.

#435 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 29. - 15:00

IDÕPONT MÁR VAN:
NOVEMBER 15. szombat

Tényleg õsz van, ezek szerint...
Idõpont a naptáramba bevésetett. :)

#436 Jaina

Jaina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 110 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 30. - 7:45

Jaina,

Igen, de ez így elég széles. Ha van konkrétabb kérdésed, akár már most megírhatod és ott biztosan kapsz rá választ. Igyekszünk minden konkrét kérdést érinteni.

Igazából arra lennék kíváncsi (errõl volt már beszélgetés is itt a fórumon), hogy kinek van igaza: a villanyéllel verõs öregeknek vagy a "suttogóknak"? Mivel én az erõszakmentesség híve vagyok, ezért kíváncsi lennék néhány trükkre, aminek segítségével okos paci válik majd az én pici csikómból :) Pölö majd egyszer ha nem áll meg nyergelésnél, vagy hasonlók. Nem szeretném azt a módszert követni, h "üsd addig amíg megáll", biztos van valami más mód is :))))
Vagy ez nég mindig nagyon tág?

#437 Haf-Shire

Haf-Shire

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 30. - 9:49

Nem :D Ez már egész konkrét. Ilyesmiket várok - illetve várnak az elõadók... :kir: Legyen az bármily egyszerûenek hangzó kérdés - ide tartozik!

#438 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 30. - 10:57

Volt egy lista tavaly év elején, hogy ki milyen témaköröket milyen preferencia sorredbe tenne. Talán azt is érdemes lenne elõhorgászni, ha még nem lett minden pont "kivégezve".

#439 Haf-Shire

Haf-Shire

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 1. - 19:04

HÍD A SZAKÁGAK KÖZÖTT - a ló sokoldalú képzése - „Sokféle szakág létezik, azonban a stílusok és a kifejezõeszközök igen-igen különböznek egymástól, de a szellemiség vagy inkább a morál mindenütt azonos. Az emberi tartás, amelyet a lovas mûvészet formál, mindig ugyanaz és mindig ugyanarra a fölényre törekszik a véletlennel szemben. Amit a lóval való kapcsolatunk kifejez: társas kötelék, a szolgálat elfogadása, a történelemmel és a szakmával szembeni alázat, következetesség, bátorság, harmónia, derû!” Szeretettel meghívunk minden lovast, edzõt, tenyésztõt, bírót, lótulajdonost, szponzort és lószeretõ embert ’A sokoldalú képzés’ címû elõadássorozatunk IV. részére. - MOST MINDEN ELÕADÁS, KÉRDÉSEK-VÁLASZOK GYAKORLATBAN! - Téma: A LEGGYAKORIBB LÓ- ÉS LOVASHIBÁK, VALAMINT AZOK KORRIGÁLÁSA Elõadók, lovasok: LÁZÁR VILMOS – világbajnok (fogathajtás) Hajtó: Móró LAJOS – magyar bajnok, válogatott versenyzõ (fogathajtás) TUSKA PÁL – szakedzõ, háromszoros magyar bajnok (military) Lovas: IFJ. TUSKA PÁL –magyar bajnoki ezüstérmes (military) VARGA KATALIN – szakági vezetõségi tag (távlovaglás) KASSAI LAJOS – lovasíjász mester (lovasíjászat) PÁSKA ILDIKÓ – szövetségi kapitány, a Testnevelési Egyetem tanára (lovastorna) VIKTOR FRÖSCHL – NRHAG Futurity Res. / BR Trophy Champ (western, reining) ZUPÁN PÉTER – szakedzõ, a Testnevelési Egyetem tanára Lovas: STÖCKLER INGRID – junior magyar bajnok (díjugratás) DALLOS GYULA – mesteredzõ, örökös magyar bajnok Lovas: DALLOS ZSÓFIA – kétszeres magyar bajnok (idomító lovaglás) Levezetõ, moderátor: VOBECZKY ZOLTÁN – a Danubius rádió sportszerkesztõje Helyszín: SÓSKÚTI LOVASSPORT CLUB (2038 Sóskút, Bajcsy-Zsilinszky út 61.) Idõpont: 2008. november 15. szombat 10.00 - 1000 – 1230 lovaglás – gyakorlati bemutató - 1230 – 1400 ebédszünet - 1400 - 1700 lovaglás – gyakorlati bemutató folytatódik kérdések - válaszok Részvételi díj: 3.500.- Ft / fõ Az ebédszünetben a helyszínen svédasztalos étkezési lehetõséget biztosít az étterem – melyet a fenti díj tartalmaz. Jelentkezési határidõ: 2008. november 8. szombat Regisztráció és további információ: Kérjük, jelezze részvételi szándékát a pasaret.auditor@mail.datanet.hu e-mail címen Szûcs-Gáspár Kinga felé Kérdéseket az elõadókhoz nem csak a helyszínen, de elõzetesen is várunk a www.paci.hu/forum lovas oldalának ’HÍD a szakágak között’ címû témájában, vagy e-mail-en. Budapest, 2008. október 1. Rendezõség messi, jó az ötlet, lista nincs elásva, sõt a helyszínen is közvéleménykutatunk még egyet, hogy tényleg arról beszéljenek az elõadók, amire szükség van és érdeklõdés és ez alapján állítjuk majd össze az idei elõadásokat (az idei alatt értem 2008-2009 õsz-tél-tavasz)

#440 Haf-Shire

Haf-Shire

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 1. - 19:28

szia messi, Nem felejtettük a listát, sõt közvéleménykutatunk méga helyszínen, és ezek alapján állítjuk össze az idei õszi - téli tavaszi 'elõadás-kollekciót'! :D