Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Haszonállatok

• Please log in to reply
4168 válasz a témához

#401 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 16. - 11:46

Látom a bariprojekt is befulladt. :( Olvastam a hirdetésedet.

#402 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 16. - 11:52

Beeeee... :)

Éjjel is üvölt! A szomszédom hálószobája pont az állatok felé néz! :D A kecske ehhez képest néma volt! Idõnként elgondolkodom, hogy csináljam-e tovább ezt az egészet! :hupp:

Jöhet a Shetland projekt. Abban érzem a megoldást... Aztán ha az se akkor mindenkibõl kolbászt csinálok!!!!! :dev:

Látom a bariprojekt is befulladt. :(
Olvastam a hirdetésedet.

#403 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 16. - 11:54

Beeeee... :)

Éjjel is üvölt! A szomszédom hálószobája pont az állatok felé néz! :D A kecske ehhez képest néma volt! Idõnként elgondolkodom, hogy csináljam-e tovább ezt az egészet! :hupp:

Jöhet a Shetland projekt. Abban érzem a megoldást... Aztán ha az se akkor mindenkibõl kolbászt csinálok!!!!! :dev:

Vagy vidd vissza a kecskét, lehet a szomszédoknak a bari után megváltás lenne és még szeretnének is :D

#404 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 16. - 11:58

Nem kell több párosujjú... esetleg õzike...hmmm nem is lenne hülyeség! :eek:

Vagy vidd vissza a kecskét, lehet a szomszédoknak a bari után megváltás lenne és még szeretnének is :D

#405 Nádor

Nádor

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 16. - 12:36

Nem kell több párosujjú... esetleg õzike...hmmm nem is lenne hülyeség! :eek:

Kezdem értékelni az én Pörköltömet! :ang:
Még a végén kiderül, hogy õ egy fajtaprezentáns egyed, kiemelkedõ IQ - val. :D (3 IQ - val ennél a fajnál, már doktori cím jár.)

#406 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 16. - 17:23

Nekem volt már õzikém, olyan mint egy kutyus. Bár akkor még a másodikon laktunk, és igencsak hozzánk nõtt. Ló mellé még nem próbáltam. De a hím ebbõl se jusson eszedbe se! Párom harcolt már ilyen háziasított bikával.

#407 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 16. - 19:54

Szarvas biztos nem kéne! Az tuti egész nap bõgne itt nekem! :D
Vadászlest épitenének a házam elé! :kir:

Nekem volt már õzikém, olyan mint egy kutyus. Bár akkor még a másodikon laktunk, és igencsak hozzánk nõtt. Ló mellé még nem próbáltam. De a hím ebbõl se jusson eszedbe se! Párom harcolt már ilyen háziasított bikával.

#408 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 16. - 20:19

Hát õszintén megmondva anyukám állítja, egyikünkhöz (hárman vagyunk tesók) sem kellett éjszaka felkelnie, ez a kis árvácska meg minden éjszaka kikövetelte a cumisüveget. Bevállalta negyedik gyerkõcnek. :D

#409 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 16. - 20:28

Hát õszintén megmondva anyukám állítja, egyikünkhöz (hárman vagyunk tesók) sem kellett éjszaka felkelnie, ez a kis árvácska meg minden éjszaka kikövetelte a cumisüveget. Bevállalta negyedik gyerkõcnek. :D

Honnan lehet õzikét szerezni?

#410 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 16. - 20:32

Gombászni járt édesapám, és minden nyavaját hazahordott. Volt vadnyulam, meg õzikém. Az õzike tulajdonképpen annak köszönheti az életét hogy rátalált, valszínû az anyja többet ellhetett, és õt otthagyta. Azt hitte döglött, tele volt már léggyel. De megmozdította a fülét, így hazahozta. Érdemes gombászni. Egyébként iszonyat hangosan képes üvölteni. :gm:

#411 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 16. - 21:14

Kezdek rájönni, hogy a ló tényleg tökéletes állat! :)
Már-már nem is állat... :rolleyes:

Gombászni járt édesapám, és minden nyavaját hazahordott. Volt vadnyulam, meg õzikém. Az õzike tulajdonképpen annak köszönheti az életét hogy rátalált, valszínû az anyja többet ellhetett, és õt otthagyta. Azt hitte döglött, tele volt már léggyel. De megmozdította a fülét, így hazahozta. Érdemes gombászni.
Egyébként iszonyat hangosan képes üvölteni. :gm:

#412 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 16. - 22:32

Ne akarj õzikét. Nekem is volt kettõ. Amúgy tavasszal ellés idején sokat csatangolsz az erdõkben biztos hogy találsz. Csak nem szabad olyat elhozni amelyiknek az anyja csak elment egy rövid idõre, ha hozzányúlsz akkor az anyja érzi rajta az emberszagot és otthagyja. A szabadban a helyük, ott boldogok De sok van olyan amelyik pl. beleesik egy gödörbe, a mienk is úgy lett, már ki volt száradva, a másik meg fennakadt egy kerítésen ami a katonai gyakorlópályán volt építve. Kecsketejen neveltem fel õket. És õztáppal etettem. De aztán összeengedtem a bakkal és megölte a kislányt, pedig agancsa se volt, éppen ledobta. 2 hétre rá a bak is elpusztult , nem bírta egyedül. Együtt nõttek fel, csak késõbb a bak bántotta és akkor külön tettem õket, de látták egymást.

#413 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 17. - 6:27

Kezdek rájönni, hogy a ló tényleg tökéletes állat! :)
Már-már nem is állat... :rolleyes:

Hát, lehet jobban jársz egy kis pónival. Mondtam hogy a birka is tud hangoskodni! Arról nem is beszélve, hogy szegénykémek olyan sötétek mint az éjszaka :D

#414 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 17. - 7:18

Az nem is lenne baj! DE LEGALÁBB KUSSOLNA!!! :mad:
Bepróbálkozzam a juhásznál, hogy visszaviszem? Mennyi esély van rá, hogy visszaveszi!
Szerintetek?

Hát, lehet jobban jársz egy kis pónival. Mondtam hogy a birka is tud hangoskodni! Arról nem is beszélve, hogy szegénykémek olyan sötétek mint az éjszaka :D

#415 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 17. - 7:22

Kérdezd meg a juhászt, hogy kölcsönbe adna-e pár napra másikat. Ha csend van megtartod. Ez sem tuti, a bárányok is mások-mások. De beválhat. Ha van még erõd...

#416 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 18. - 12:13

Na meglátogatott minket remek tanyagazdink, a kecskéit árulná kb 15-16 db. Sajnos azt nem tudom, hogy mennyi a bak, a nõnemû meg mennyi a gida. Asszonygya 100 000 Ft-ért odaadná az összeset. Az ár alkuképes. Sürgõsen kell a hely, most hajintották ki a szívességi bértartásból.

#417 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 18. - 13:01

Hát egyszerre eladni nagyon nehéz, mert az emberek általában 1-2 kecskét vesznek. Nekem pl. egy bak kellene, de szarvatlant akarok. Van kettõ is, de az egyik a testvérük, a másik meg az apjuk. Most üzekednek a kecskék, van ám ordítás mekegés , ugrálás egész nap. A bakoknak van 1 méteres szarvuk, alig tudom kordában tartani õket. :)

#418 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 18. - 13:34

Annyit sikerült megtudnom, hogy egy nagy fekete bak van, szép nagy szarvakkal. Nekünk is kellene még kecske, de még azt sem tudjuk hogy melyik vemhes, bakot sem hoztunk emiatt, meg a Manci miatt. Iszonyat állapotban van. Minden földi jóval etetem, eszik is ezerrel, mégsem hízik. Férget nem látok benne, azért féregtelenítjük, biztos ami biztos. Néha már átfut az agyamon nem kellene-e megváltani földi szenvedéseitõl. Szó szerint csak enne meg enne meg enne. Szõre meg már alig van, reszket a nyomorult, ha nem akar kijönni, ki sem engedjük. Bár sokszor inkább bent vannak már, itt a rossz idõ, mint ha madzaggal húznák õket, vagy a kukoricaszárra, vagy a csirkeetetõre, vagy a szomszéd kertbe indulnak. A jobbik eset ha egyfelé. Tegnap kiengedtem õket, hogy ellegelésszenek az udvaron amíg én pakolászok. Ketten rögtön megléptek föl a csûrhöz, ebbõl egy kintmaradt, egy beugrott a csirkékhez, egy a virágokra kattant rá, Mancimtól meg lépni sem tudtam a terményesben. Kb 10 perc után feladtam, hát összeszedni sem volt könnyû õket. A négy kecske kb annyi munkát adott mint egy nyáj juh.

#419 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 18. - 13:40

Mancit tedd külön a többitõl, õ már öreg, hadd legyen nyugalma, a többihez meg hozhatsz bakot. Õk ezt a kérdést megoldják.

#420 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 18. - 13:56

Mancit tedd külön a többitõl, õ már öreg, hadd legyen nyugalma, a többihez meg hozhatsz bakot. Õk ezt a kérdést megoldják.

Na ez még nem jutott az eszembe. Olyan gyenge a nyomorult, hogy tegnap erélyesebben arrébb löktem és elesett. Megpróbáljuk.
Te mivel féreghajtózod õket. Az itteni orvos sem egy nagyon megbízható.

#421 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 18. - 14:09

Valójában nem tudom, a doki ad egy injekciót nekik évente egyszer.De lehet kapni olyan port amit takarmányba kell keverni, ez olcsóbb. De én az injekciót biztosabbnak tartom. Nehéz külön etetni a kecskéket. Nekem is kettõ van egy boxban, csak a bakok vannak külön.Meg az öreg Bella.

#422 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 18. - 18:11

Nekünk is oltva voltak eddig, mindenféle külsõ-belsõ élõsködõk ellen. Most nem vinnénk el. Ma ment volna Gyulám a bakért, de leállítottam a tervezetet, elsõnek kitaláljuk hogy legyen elkülönítve a banda.

#423 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 18. - 20:43

Nem akarom elszólni magam de kezd alakulni a helyzet. Már nem nyomja egész álló nap, hogy: beee Vannak csendes pillanatai. Lehet, hogy beáll a rend lassan. Viszont a lóval nem voltam kint mióta ittvan Árnyék! Igazából nem merek kimenni vele mert akkor tuti karót döfnek bele a szomszédok! :D Lehet addig berakom a pincébe! :P

#424 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 19. - 19:43

Zsebi, Tipara! A Ti kecskéitek most mennyi tejet adnak? Én már csak egyszer fejek naponta, 1,5-2l tejet adnak erre az 1 fejésre.Hétvégén elviszem a régi bakot, eladom, és hozok friss vérvonalat és összeteszem a lányokkal.2-3 hónap múlva pedig már teljesen elapasztom a tejüket. Nagyon fog hiányozni.

#425 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 19. - 19:47

Jelenleg csak egy kecskét fejünk, azt is apasztjuk már, régóta fejõdik, még nincs vemhesítve de túlzásba sem akarom vinni. A tanyasiak azért nem fejik most, mert ûzõdés volt, és szerintük a tej íze sokkal erõsebb. Hallott vagy tapasztalt ilyet valaki? Ja és kb fél liter jön le egy nap. Hát most ennyivel kell beérnem. :(

Edited by zsebi0202, 2009 október 19. - 19:47.

#426 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 19. - 20:16

Jelenleg csak egy kecskét fejünk, azt is apasztjuk már, régóta fejõdik, még nincs vemhesítve de túlzásba sem akarom vinni. A tanyasiak azért nem fejik most, mert ûzõdés volt, és szerintük a tej íze sokkal erõsebb. Hallott vagy tapasztalt ilyet valaki?
Ja és kb fél liter jön le egy nap. Hát most ennyivel kell beérnem. :(

Zsebi,küldtem mailt neked az elõbb, megkaptad?
Én nem veszem észre a változást, csak kevesebb a tejük és izgágák,pedig én naponta megiszom a 1,5 l tejet.
4 kecskét fejek 6-7l-t adnak naponta 1 fejésre.

#427 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 8:49

Nálunk nagyon hirtelen kezdtek apasztani, egy hete még napi 7-8l tej volt 6-ukból (ebbõl 4 elsõ éves fejõs), most már napi 3l is alig van, mi eddig is napi 1x fejtünk, maguktól kezdtek nagyon gyorsan apasztani. Szerintem 1-2 héten belül nem lesz tejünk :( Mondjuk nálunk elég korán, augusztus elejefelé ûzõdtek. Gondolom, mostmár kezdenek teljesen a picire gyúrni.

#428 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 9:09

Félidõs korban el kell apasztani a tejüket és úgy mond utána "szárazon állnak". Ez fontos.

#429 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 9:19

Apasztanak maguktól. Holnaptól két naponta fejünk, de szerintem azt sem kell majd sokáig.

#430 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 9:35

Apasztanak maguktól. Holnaptól két naponta fejünk, de szerintem azt sem kell majd sokáig.

Ok. Ügyesek.

#431 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 22. - 16:12

Régen írtál Hilfigers. Mi újság?Bégetés ügyben?

#432 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 22. - 19:40

Hella!

Csend van, nyugalom! :) Nem kellett egy hét sem hozzá. Kint azóta nem volt a ló, arra ha minden jól megy holnap kerül sor! :)
Ettõl félek ugyan egy kicsit de majd meglátjuk...
A család itthon lesz, úgyhogy mondtam nekik ha nagyon kibírhatatlan lesz tegyék addig a pincébe!Van lent abrak, csak ellesz pár órát! :P

A káposzta levéltõl meg egyéb zöldség zöldjétöl meg kipattogzott a lovan!!! :(
Váladékozó liütések jöttek rajta. Nem sok és amióta megvontam tõlük, azóta mintha múlt volna. Más nem okozhatta!
Permetezve biztos nem volt mert nagyon bio a bácsi, a trágyát is tõlem hordja el. (isten álldja meg drága Sanyibácsit) :ang:

Régen írtál Hilfigers. Mi újság?Bégetés ügyben?

Edited by hilfigers, 2009 október 22. - 19:44.

#433 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 22. - 21:03

Akkor Happy and a vége. Sok sikert a holnapi lovagláshoz. Néhány alkalom után megszokja mind a kettõ. Tudják majd hogy 1-3 óra és újra együtt lesznek.

#434 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 22. - 21:44

Igen, úgytünik happy end! ;)

De biztos jövök még! :)

Akkor Happy and a vége. Sok sikert a holnapi lovagláshoz. Néhány alkalom után megszokja mind a kettõ. Tudják majd hogy 1-3 óra és újra együtt lesznek.

#435 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 22. - 22:17

Igen, úgytünik happy end! ;)

De biztos jövök még! :)

Hátha veszel még egy-két négylábút?!Ne hidd hogy a lovak csendben vannak, állandóan beszélgetnek, hol az egyik nyerít, hol a másik, hol ezért, hol azért.

#436 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 22. - 22:25

Tudom én azt! De messze nem olyan mint a kecske vagy a bárány! Az valahogy kedvesebb a szívemnek! :)
És cseppet sem idegesítõ!!

Hátha veszel még egy-két négylábút?!Ne hidd hogy a lovak csendben vannak, állandóan beszélgetnek, hol az egyik nyerít, hol a másik, hol ezért, hol azért.

#437 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 22. - 22:38

Tudom én azt! De messze nem olyan mint a kecske vagy a bárány! Az valahogy kedvesebb a szívemnek! :)
És cseppet sem idegesítõ!!

Jut eszembe, a végén elfelejtettem miért is akartam írni Neked, a Lovasok.hu-n van egy hirdetés a venne , örökbefogadna alatt, hogy valaki sérült de gyógyítható lovát jelképes összegért eladná.

#438 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 17:04

még mindig!!!! csüngõhasú kismalacok eladók! érd: magán,vagy 30/994-2064

#439 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 18:30

Megérkezett a lányokhoz az udvarló! Nagyon illatos az udvar :D .

#440 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 23:50

Akkor most happy mindenki!! Sok sok kisgidát! Én meg vasárnap elvittem Balatonkenesére Jago-t és eladtam, gondolom már õ is az új csajoknak csapja a szelet és remélem boldog. A másik öreg kecskémet összezártam a másik bakkal Zorro-val, de a lányoknak még nincs itt az új pasi. Keresnem kell egyet sürgõsen.