Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kis színesek

• Please log in to reply
5186 válasz a témához

#401 Lombardo

Lombardo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.519 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 8. - 21:37

Úristen Mac!Ezt szörnyû volt még olvasni is, nemhogy átélni!Örülök, hogy nem lett belõle még nagyobb baj!

#402 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 8. - 21:45

Sajnálom Mac! Itt olvastam, és gombóc jött a torkomba! Nagyon rossz ezt olvasni is, nem hogy ott lenni és végignézni, és cselekedni!Jobbulást a pacidnak Posted Image

#403 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 8. - 21:55

Jézusom, szegény Fõnixke!!!! Posted Image Posted Image Posted Image Nagyon sajnálom Õt, remélem minél hamarabb meggyógyul! Nagyon vigyázzatok a pacijaitokra, különösen a Fõnixekre! :cool: Meg természetesen az összes többire is! Általában olyan erõsnek tûnnek, de egy-egy pillanatban olyan sebezhetõk, olyan törékenyek... Egyébként ki fogta a futószárat? Nem az õ hibája volt?

#404 Barb

Barb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 89 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 9. - 7:37

Mac!Erre tegnap sem tudtam mit irni... Hétvégén meglátogathatom? Mikor lesztek kint? Viszek neki majd gyógyalmát, hátha attól hamarabb felépül ;) Titok!Szerintem itt most már felesleges "ki-volt-a-hibás"-t keresni. Megtörtént, :( de szerencsére nem lett nagy baj. (mac: de ugye nem az fogta a futó végét, akire gondolok? :confused: )Barb

#405 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 9. - 8:04

Szerintem mégiscsak érdemes lenne egy szeánszot tartani Realcowboynál, s mindenkinek megtanulni tõle, hogyan kell egy lovat erõszak nélkül futóra rakni.Furcsa egyébként, hogy az ember milyen agresszív. Normális emberek is nagyon hamar, pillanatok alatt elvesztik a fejüket, s rögvest az erõszak eszközéhez nyúlnak. Az eredmény, lovaknál legalábbis, törvényzserûen valami ilyesmi, mint a fenti esetben. Bár ez azért nem egy szokványos végkifejlet volt.Hûha!

#406 Ferenc

Ferenc

Vágtabetolós

• Fórumtag
  • 866 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 9. - 8:47

Nem egészen vág ide, de hétvégén megint láthattam Viktor Fröschlt. Szerencsére már több ilyen szintû trénert is volt szerencsém látni munka közben. Fantasztikus látvány számomra, amikor lovakkal vagy lovak között vannak vagy dolgoznak. Az egész viselkedésükön, mozdulataikon az a megfontoltság és nyugalom tükrözõdik, ami nélkül szerintem nem lehet eredményesen dolgozni lovakkal. A nyugodt, kiegyensúlyozott fõnök látható. Szerintem ezzel kezdõdik a tréning. Hiába tanúlja meg valaki precizen a mûveleteket, amit a lónál alkalmazni kell, ha nincs meg ez a kisugárzás, akkor sohasem válik igazán profivá.És igazam volt, ez tényleg nem idevágó téma. :D Ez van. tongue.gif Ferenc

#407 Angi

Angi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.074 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 9. - 10:45

Szegény packó.Mi amikor elhoztuk a csikómat Pilisvörösvárról, még sosem utazott utánfutóban. Egy vödör zab és egy kis türelem meghozta a kellõ hatást, így szinte magától ment fel. (pedig Blueberry a megmondhatója mennyire ijedõs, félõs.) Amikor a paci az autóra figyelt, hogy mi is az, csak megráztuk a zabot a vödörben és újra a zabra figyelt és próbálta elérni. Persze engedni is kell, hogy felfelémenet kajcsizzon belõle, mert érdektelenné válik a vödör számára. Mire észbe kap, már fenn is van a kocsin. Minden mozdulat lassú, megfontolt és határozott legyen. És nem árt ha az csalogatja amelyik emberhez a legközelebb áll érzelmileg. Így elég volt egy vezetõszár és a kötõfék a fején.

#408 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 9. - 14:28

Szegény pacc..... :( Ami az utánfutóra-felrakástilleti (jaj,nem mûködika Space...:// ) amikor Cipriánt levittük Silveradoba,akkor utazottelõször traileren. Elõször nem is akart felmenni, pedig Bazs ott hívogatta, körbesétáltatta,minden.De amikormárn 15perce próbáltuk felrakni,elõkerült végülaz említett zabos vödör. kicsit evett belõle, és szó szerint felugrott a kocsira:)))Szóval,én sem vagyok híve az ordibálós,ütlegelõsmódszernek...Jobbulást Fõnixnek.Énmeg alig várom,hogy megint lovagolhassak... :( :( :( üdv:Apple

#409 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 9. - 15:29

Hamis húszezresekkel fizettek egy lóért Lajosmizse, 2002. április 9., kedd (MTI) - Hamis húszezresekkel vásárolt lovat vasárnap a lajosmizsei vásártéren egy ismeretlen férfi - tájékoztatta kedden az esetrõl Hortobágyi István, a Bács-Kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje az MTI-t. Elmondta: a lovat eladó tiszakécskei vállalkozó csak otthonában vette észre, hogy az állatért kapott bankók fénymásolatok.A hamis húszezresekre, megtévesztésként, az eredeti bankón található hologramcsíkra emlékeztetõ fényes matricát ragasztottak. A férfi 255 ezer forintért adta el a lovat, és az átvett 13 darab valódinak hitt húszezresbõl egy valódi ötezer forintost még vissza is adott a vevõnek.Az ismeretlen tettes 35 év körüli, vékony testalkatú, körülbelül 170 centiméter magas, erõsen barna bõrû, fekete hajú, tört magyarsággal beszél, és feltételezhetõen nem magyar állampolgár.Én kérdezni, polgártárschak kedvesen, ki lehetni ez az undok emberférfi, aki kifizet banó hamis egy lónak? Esetre minden: adjatok vigyázva lovat el!

#410 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 9. - 16:19

Mos' nem azé', de egy fénymásolt húszezrest csak felismerek... :rolleyes:

#411 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 9. - 16:36

Ez a kupec nálam is bepróbálkozott. Csak idõben kiszúrtam a hamis pénzt, ergo én is egy fénymásolt lovat adtam el neki. Úgy hívták: Síkidom.

#412 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 9. - 17:06

Én is vennék lovat mûpénzért, meg tartanám is mûpénzért...de sajnos nem lehet ilyet :( Nekem miért nem lehet saját PACÓÓÓÓÓÓM?????? :mad: Posted Image

#413 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 9. - 22:20

Fekete... Kb 5 perce láttam a Reality Tv-ben a "Amikor állataink megvadulnak" c. mûsort... Olyat láttam, hogy hú...még most is futkos a hátamon a hideg....Arról volt szó, hogy (asszem) Dél-Koreában még mindig létezik egy kegyetlen "sport(!!)" . Ez pedig a következõ: Szelíd lovakat 4-et(mind csõdör) bekergetnek egy karámba, és addig provokálják õket, amíg teljesen fel nem hergelik õket. Ekkor aztán a 4 ló egymásnak esik, de az valami borzasztó! egymást szétharapják, agyonrúgják egymást. Amikor a "tisztelt rendezõ" úgy gondolja, beküld közéjük még egy kancát is, hogy tovább öljék egymást!!! Iszonyatos látvány!És ilyen (is) még van, és az embert nevezik intelligensnek????!!!

#414 calypsoo

calypsoo

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.084 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 11. - 23:10

Ma vhogy szomorú napom van....elõször azért a lószállításhoz szeretnék hozzászólni....Egyszer történt, hogy az edzõm lovát nem tudtuk felpakolni a lószállítóra. Mivel késésben voltunk vmelyik "jóember" rávágott a mélázó ló farára egy ostorral (ahülye) a ló elõre ugrott és a jobb elejével belelépett a rámpa melletti vas alkatrészbe (nemtom hogyhívják... a lószállító oldalán van... na nem lényeg). Egyrészt a ló megállt a versenyen ezekután, ugye fájós lábbal én sem ugrálnék. Másrészt félórákat könyörgünk neki hogy fel menjen a lószállítóra....Van úgy hogy gondol egyet és felüget a helyére akár zab nélkül is, de van amikor az agya megindul és tényleg meg kell fenyíteni - utánna felmegy mint egy kis angyal. csak nem lehet tudni, hogy mikor van az agyazós rész (kivéve ha harmadszorra megy fel 3/4-ed részt aztán kimegy (az orra elõtt zörgetett zab-keksz-alma ellenére is....) A "baleset" elõtt azért 5 perc alatt fennt volt...Más : :( :( Azért nem írom ezt a sztorit a vemhesség topicba, hogy ne rontsa ott a hangulatot.... :( A lovarda melletti faluban ellett a kanca... csakhogy nem volt egy szokványos ellés.A dolog úgy kezdõdött, hogy a kanca ráhúzott 3 hetet a csikóval, ennek ellenére is hagyták, hogy a lucernásban zabálja magát dagadtra. (Cav a te Mirage-od kisebb annál a lónál) A szomszédok vették észre, hogy a csikó feje kinnt van a kancából (kinnt a réten), szóltak a tulajnak. A tulaj szólt egy lódokinak,és az edzõmnek, majd az edzõm hívott még egy dokit miután kiderült, hogy a csikó 2 mellsõ lába hátul maradt és nem jött a fejével együtt (õrült nagy lett volna a csikó).Mindent megpróbáltak.... de a csikó megfulladt, majd 4 órás munkával tudták az anyjából elõvarázsolni Posted Image 2 napja még úgy nézett ki hogy a kanca megmarad... de tegnap sajna.... szóval mindegy Posted Image a kanca sem élte túlAz "ellést" követõ napon én is láttam azt a lovat, elhihetitek, hogy én még nem láttam lovat úgy szenvedni. Addig fogalmam nem volt arról, hogy mit ír a könyvem : "Erõs fájdalom jele: nyögés, verejtékezés stb.. stb"Na akkor megtudtam... ma is látom a szemét ahogy hálásan ránk nézett ahogy vizet és szénát raktunk elé (volt elõtte minden, csak feküdt és nem érte el) Posted Image Na sziasztok

#415 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 15. - 22:19

Bazs+én... és a krómozott kannának szerepe lett. Megtelt vízzel. Reggel hétkor hívtam Bazst, hogy ok, menjünk, de ha egy mód van rá, szánja nekem a westernnyerget. Szó nem lehet róla – ezt kapásból rávágta, úgyhogy nem is erõlködtem. Olyan határozott volt, mint aki már végleg eldöntötte, hogyha a nyereg miatt kenyértörésre kerül sor, a legvégsõkig kitart álláspontja mellett. Nem erõltettem. Ha nem, nem. Mr. Mannyana-t kértem magamnak, azaz Tököt. Tök az a ló, aki soha nem siet. Életfilozófiáját tekintete sugallja: "Nyugalom. A hosszú élet ritka. Minek rohanjunk?"Már az is megfordult a fejemben, hogy szõrén ülök rá, angolnyeregbõl kijut bõven Csömörön. Az istállónál nekiláttam elfogyasztani a reggelimet. Kalács, vagdalt hús és tubusos Bocisajt. Még kész szerencse, hogy Zokni ott kushadt a pad alatt. Mert a vagdalt kaláccsal borzasztó ízelegyet képez. Zoknit végülis nem zavarta. Inni nem ihattam sokat, mert én vezettem. Tehát csak azt az egy deci whiskyt linkeltem be a képembe, ami Bazs laposüvegében árválkodott, illetve a másik laposüvegbõl egy-két, na jó: legfeljebb három korty unicumot. De tényleg csak annyit. Mert amikor Bazs megemlítette néhány felmenõmet, illetve a vissza nem adható monológjában hímlovak ivarszervét emlegette, kényen-kénytelen elvettem a számtól az üveget és visszaszolgáltattam neki, jogos tulajdonosának. Nem tudom mire ment a csontszárazra szikkadt üvegcsével, ezt nem mondta. Lehet, hogy ereklye. Na mindegy.- Nyergelsz vagy nyergeljek? - ezt kérdezte, mondom, hogy még jó, hogy nyergeljen, mi vagyok én nyergelõ? És lássatok csodát, ez a jótét lélek rágyógyult a westernnyeregre és fölrakta Tökre. Tapsolni tudtam volna örömömben, de lepleztem, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy én kapom meg a nyerget. A nyerget, amin volt minden: lasszó, aktatáska, trafóolaj, kurblivas, pingpongütõ - szóval minden, ami egy kiadós túrához kell, no meg a krómozott kanna, aminek szerepét már megemlítettem egy célirányos bemelegítõ mondatban.Nekivágtunk a Tarcsai-, illetve a Gödöllõi-dombságnak. Nyugodtan, lépésben haladtunk, mint akiknek nagyon nincs semmi sietõs dolgunk. Az élet akkor és ott nagyon bejövõs volt (copyright by Bazs 2002. 04. 14.). Kisütött a Nap, ragyogott a táj és a képünk, ringattak a lovak, és Nyugalom-isten lelke lebegett a dombok felett. Vágtába fogtunk, a lovak majdhogynem sikongattak az örömtõl. Mr. Mannyana lecsapta a fejét, s akkorákat bakkolt örömében, mint egy kétemeletes ház. Ilyenkor mér' ne hagyja az ember? Ezek nem a nevelés, hanem a nevetés pillanatai voltak. Carmen szintén ficánkolt széles jókedvében. Amikor elõttem haladtak, nem gyõztem kapkodni a fejem a patából kirepülõ sárgalacsinok elõl. Olyant tettünk Tökkel, amit minden lovaskönyv szigorúan megtilt: megelõztük Carmenéket. Erre õk is olyat tettek, amit minden lovaskönyv szigorúan megtilt: visszaelõztek. Hát így voltunk mi az elsõ vágtaszakasz ideje alatt, cefet nagy hangulatban.Késõbb leheveredtünk a fûbe, éppen oda, ahol a legjobb falatok voltak. Ezt abból következtettem ki, hogy Carmen anyaló feszt valamelyikünk alól akart kilegelni egy kis zöldet, ami egy méterrel odébb volt, nem ízlett neki. Ami a szár hatósugarán kívül került, az szintén jó falat lehetett, mert azt is meg kívánta kóstolni. A fûben henyélés közben vetõdött fel (föl) bennem a kérdés: mi a harmatos fenyõtobozért kell a lovaknak éppen az a fûcsomó, amire rálép (-fexik) az ember, vagy az, amit a szár mérete miatt nem ér el. Ebbõl, már-már automatikusan adódott a másik kérdés: miért nem jó a lónak az a fû, ami az ember és a szárhossz között van? Költõi kérdések ezek tudom, és sok értelmük nincs, de akkor és ott ez volt a legalapvetõbb dilemmám. Azt kívánom, hogy soha alapvetõbb ne legyen, na mindegy, ez végülis nem tartozik szorosan a tárgyhoz.Húsz perc múlva kb. ismét nyeregben voltunk. Nem tudom merre haladtunk, nem is érdekelt nagyon. Csönd volt és nyugalom. Már-már túl nagy nyugalom. És egyszer csak ránkszakadt egy bazi nagy felhõ. Úgy elkezdett ömleni az esõ, mintha dézsából öntenék. Kinevettük. Lépésben haladtunk tovább és élveztük a záport. Egy dûlõúton haladtunk, jobbra cserjés, de szelíd emelkedõ. Bazs elkurjantotta magát: Le az útról, irány a domb! – és mire kettõt nyeltem már kemény vágtával rohamozta meg a dombot. Mi tökkel dzsa', erezd el a hajam, utánuk. Ha még látott valaki õrült vágtát, õrült lovakat és õrült lovasokat! A westernszár pokoli jó dolog, mert nagyon hosszú, akár egy lasszót, úgy lehet forgatni, s ha közben még kurjongat is az ember, igen lélekemelõ dolog sül ki belõle, igazi vad vágta, az örömtõl ficánkoló lóval, szertelen nyargalás az esõben, keresztül a cserjésen, lovasfogócska úgymond, két boldog ló és két bolond-boldog lovas... Ahogy az esõ csöndesedett, mi is lépésben haladtunk tovább. A képünk merõ sár volt, a ruhánk pedig csurom vizes. Új játékot találtunk ki: fél órás záporban-lovaglás után, miután lecsöndesedik az esõ is, az gyõz, aki hamarabb meggyújt egy cigarettát. Persze, Zippo... Le lehet tenni róla. Én gyõztem, megmondom a megfejtést. Gázos öngyújtó kell és száraz kéz. Ilyenkor csak a csizmaszár alatt száraz a zokni, ott kell kezet törölni és utána meggyúl az öngyújtó, mint a kénköves ménkõ. Jó, zárjel bezárva, további részletek után a 06-80-888-844-es tlf.számon lehet érdeklõdni.Nagyon téved, aki zápor és vágta után azt hiszi, hogy nincs új a nap alatt. Van. Bazs kitalálta, hogy hagyjuk a dûlõutat a francba, eléggé felázott és csúszik annyira a talaj, hogy átvágjunk egy viszonylag meredek lejtõn. Elsõ meglepetés az volt, amikor a vízhatlan dzsekim fölkunkorodott végében összegyûlt víz beömlött alám. Westernbidé – igen, ilyen is van lepett meg az élet egy újabb aprósággal. A másik meg az volt, hogy észre sem vettem, s olyan helyen jöttem le lóháton, ahol normális esetben kétszer is meggondolom, mielõtt visszafordulok. Lazán, könnyedén, nagy-nagy élvezettel. Pl. lehet az is cél, hogy fesztelenül és könnyedén lovagoljunk, olyan egyszerû természetességgel, mintha a ló játszópajtásunk lenne. Ja, hogy ehhez hasonlót már sok szakkönyvben leírtak? Bocs, tényleg. Viszont megint átgondoltam, és milyen igaz...Hogy mi történt a krómozott bögrével? Kiöntöttem belõle az esõvizet.

#416 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 16. - 5:04

Isten hozott Porfelhõ!Megérkeztél.

#417 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 16. - 14:19

Én megcsak ülök itt a gép elõtt,és nosztalágiázok Cirát levágott sörényét szagolgatva....kezd bennem halványuln a remény,hogy nyárig(vagy nyár végéig) egyáltalán lovat láthassak...Szülõk olyan fapofával jelentik ki még mindig, hogy nem mehetk ki lovardába, hogy inkább feladom,mielõtt még végleg eltiltanának. Könyörgöm, ennyire rossz jegyeimazért nincsenek!!!!Eddig azt reméltem,hogy szülinapomra megkapom az engedélyüket,de mivel errõl ma egy szó sem esett,feladom. Kész...

#418 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 16. - 16:09

Apple, a lovazás az egy szent dolog, senki sem tilthatja meg! Lázadj! :D Miért kell nekedaz engedélyük? Menj ki a lovakhoz, menj haza lószagúan, és kész, máris tudják, hogy veled nem cicázhatnak. Posted Image Cav

#419 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 16. - 16:21

idézet:
Eredeti szerzõ: Porfelhõ:[QB[/QB][/QUOTE]Jesssz!

#420 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 16. - 16:36

Cav: Hátigen, csak nem ismered az õseimet. Bazst is megkérdezheted, tudja, mit tennének.KÉpesek lennének leellenõrizni mindig, mindenkor, és én ezt nem akarom. Meg velük nem érdemes jáccadozni...

#421 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 16. - 16:42

A. verzió: felkoncolnának, és megetetnének a macskákkal.B. verzió: velem tennék ugyanezt. Nem érdemes kockáztatni. :D

#422 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 16. - 16:45

majd azt mondom, hogy te nem is voltál kinn, nem tudtál róla. Posted Image

#423 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 16. - 16:46

sõt, letagadjuk, hogy ismerjük egymást. Posted Image

#424 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 16. - 16:49

az is csoda, hogy anyám megfestette/csinálta azt a dobozt, amit kiszemeltem magamnak, és a tetején ott díszeleg Cirát fotója:)

#425 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 16. - 16:51

Az mindegy. Én vittelek a rosszba az elejétõl fogva. Én tehetek mindenrõl. 'Hogy száradna le a kezem :D

#426 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 16. - 16:53

ja, igen. és különbenis! el leszek tiltva, ha még emléxel... Posted Image najó, hagyjuk, sajnos ez nem olyan vicces...én meg megyek, mert ma este megyek színházba (mintha lenne kedvem...), és tanulni is kõ, mert: "NIncs láb, nincs csoki" alapon: "Ninsc tanulás, nincs lovaglás"...

#427 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 17. - 9:48

Kobboj Csak és kizáróan azért írom le a következõ esetet, mert a tisztesség azt diktálja, hogy ne csak istenkirálycsászárságunkról számoljunk be, hanem arról is, hogy bénák voltunk. Sõt. Többek annál. Ez egyben arra is magyarázat, hogy miért nem írok hosszan. Legszívesebben egy tõmondatban intézném el az egészet, majd két hétig vissza se tolnám a képem a fórumra.Tegnap vettem egy wnyerget. Kidzsaltam a lóhoz. Nézi, mi az, mondom, hogy az új nyerged szivi. Mondta, hogy ilyet még nem látott, mondom, én is csak filmen, de nem baj, meglásd, jó lesz. Kicsikét körkarámoztunk, majd amikor azt mondta, hogy meglátása szerint kellõképpen megnyalogattam a számat, s az orromat is szakszerûen lógatom a földig, abbahagyhattam a körbe-körbe ügetést. Beállt hozzám képest 45 fokba (hiába na, õ is Monty R. hívõ) és szólt, hogy most már odamehetek hozzá. Na jó, rátérek lassan a lényegre, bár nagyon nehéz...Kikötöttem, lepucoltam, ráraktam a vadzsi új wnyeregalátétet, majd a nyerget. Maga a tökély. [Istenem, most segíts át a nehezén!!!] De nem tudtam felfûzni a hevedert. [Kösz, Istenem, végül is kinyögtem a lényeget.]Néztem jobbról. Néztem balról. Alulról és felülrõl. Oldalt, srégen. Becsatoltam bal oldalon. Utána a jobbon. A ló hátra-hátra nézett, hogy most akkor segítsen? Mondom, Te ne segíts nekem négyballáb, mert oldalba rúgom magam, oszt' nézhetsz! Nota bene, hozzávetõlegesen fél órán át álltam és töprengtem a wheveder csatolási rejtelmein, majd földhözvágtam az egész hóbelevancot, hogy ott rohadjon meg a körkarám kellõs közepén.A ló meg csak nézett. Részvétet olvastam ki a tekintetébõl. Igen. Nem kárörömöt, nem gúnyt. Részvét volt az. Az. Kb. 620-szor mondtam el magamnak, hogy részvéttel tekintett rám a lovam és végül elhittem. Mondtam neki, látod Tündérem, milyen béna vagyok? Mondta: látom. És megkérdezte, hogy mivel tudna megvigasztalni. - Viszel egy kicsit a hátadon erre-arra, hogy jobb kedvem legyen? - kérdeztem. Azt mondta, persze, hogy visz egy kicsit, huppanjak rá, oszt' menjünk fél-egy kört a pályán, de nem többet, mert lassan vacsoraidõ lesz. S nem árt nekem is korán hazamenni, fürdeni, vacsorázni, fogat mosni, majd hónom alá kapni a plüssmackót és ágyba bújni idõben úgy, ahogy jó kisfiúkhoz illõ.U.I. Aznap este paradicsomlevet ittam kint, Meggyesnél. Reménykedve kérdeztem meg tõle: nagyon égõ? Azt mondta, az hát. És azonnal javasolt egy címet is az akkor még csak leendõ, s ezekben a pillanatokban realizálódó kisszíneshez. Két b-vel, j-vel a végén, ahogy látjátok. Legalább benne nem csalódtam.U.I.2. Ja, majd' elfelejtettem: senkinek a reakciójára nem vagyok kíváncsi! [ 17 Április 2002, 10:04: Az üzenetet átszerkesztette: Porfelhõ ]

#428 ultimo

ultimo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 114 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 17. - 10:27

Posted Image Csak azé' mert már én is jártam így a mágikus westernhevederrel! Posted Image ultimo

#429 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 17. - 14:30

IGEEEEEEN!!!!!! Újra lovagolhatok!!! alig hiszem el! Vasárnap megyek ki lóvakhoz!Üdv: Apple, aki perpillanat a világ legeslegeslegeslegboldogabb embere!!!! Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

#430 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 17. - 14:59

Én 3 perc alatt rájöttem, vagy legalábbis találtam egy alternatív csatolási módot a hevedernek. Posted Image Sajnos azóta ellopták az egyetlen wesconyerget ami a lovardánkban volt... :( Elõször le, át aztán fel át és vissza le-be. Ez a titka. :D De majd holnap El Broncoban meglátom elfelejtettem-e, és jól beégek... Posted Image Cav

#431 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 17. - 15:15

Természetesen a Te hozzászólásodat sem olvastam el Cav, de köszönöm a tippet! Asszem most már menni fog :D :D :D Epöl! Azé' nem válaszoltam, hogy mizújs velem, mert a szíved megszakadt volna. De most, hogy megint lovagolhacc, elmondom: Bazs+én; [url="http://"http://www.kerekperec.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=000168;p=11"]ha még nem olvastad volna[/url]. :D [ 17 Április 2002, 15:16: Az üzenetet átszerkesztette: Porfelhõ ]

#432 Poiuyt

Poiuyt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 39 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 17. - 19:18

Ugy tûnik a wescosok nem riadnak vissza semitõl. Úgy toborozzák a MWE tagokat mint régen a huszárokat, csak itt nem a csákót nyomják a delikvens fejébe, hanem a wnyerget az ülepe alá!!Elõszõr unicummal csalogatnak, elaltatják gyanakvásodat és míg az üveggel vagy elfoglalva wnyerget tesznek kedvenc pacid hátára, melynek hevederjét trükkzárral látják el, hogy azt csak beavatott tudja leszedni, evvel már nyakig benne vagy a pácban, mint 13.Pác Tivald... :D

#433 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 17. - 20:07

Van csat azon a hevederen vagy nincs csat?Ettõl függ a becsatolás módja is.Az oldtimer nyergek hevederén nincs csat, csak bújtató. Ottan úgy köll, hogy felrántószíj le, hátulról elõre kibújtatni a heveder bújtatóján, majd fel, kívülrõl bebújtatni a nyereg bújtatóján, szembõl nézve bal felé húzni, elöl átvinni a jobb kezed felé, hátulról újra kidugni és lefelé átbújtatni az elöl keresztezõ saját magán. (A félreértések elkerülése végett: nem a Káma Szutrából idéztem, hanem a western nyereg felrántószíjának és hevederének összekapcsolásáról szól a fenti szöveg!)Pont olyan lesz szembõl nézve a mû, mintha egy nyakkendõ lenne. Ha neked nem megy, akkor kérd meg a barátnõdet (ne a lovat!), hogy kösse meg. A nõk ügyesen szoktak segíteni nyakkendõt kötni a béna fiúknak.Ha viszont van csat a hevederen, akkor Cav módszere a jó!

#434 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 17. - 21:32

idézet:
Eredeti szerzõ: sheriff:A félreértések elkerülése végett: nem a Káma Szutrából idéztem, hanem a western nyereg felrántószíjának és hevederének összekapcsolásáról szól a fenti szöveg![/QUOTE]:D :D :D Természetesen az építõ jellegû hozzászólásokat sem olvastam el, de köszönöm szépen a tanácsokat. Senkinek nem szeretném a kedvét szegni, de kicsi a valószínûsége, hogy távírással megtanít whevedert csatolni. (Mellesleg van rajta csat.) Nem baj, a hét végén módom lesz rá, hogy szakavatott szemek elõtt gyakoroljam, kioldozok meg fölcsatolok ezerhatszázszor hevedert, az biztos. Úgy egy hétig legalább menni fog, aztán nyomás vissza a szakavatottakhoz ismételni. Ja, ha valakit érdekel: a lovat azért még (már) felismerem. :D

#435 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 17. - 22:47

Vigyázz Potty, nálunk is van ám wesconyereg! Posted Image

#436 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 17. - 23:59

Tûvé tetem az egész netet egy épkézláb képért amin a western heveder használata látszik, de nem találtam semmit. Aztán eszembe jutott hogy hol is kék keresni. Kopirájt báj Huxley limitid: Posted Image [ 18 Április 2002, 00:01: Az üzenetet átszerkesztette: Barefoot ]

#437 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 18. - 8:36

Hát ilyen ocsmány nyerget sem igen látni. (Kár, hogy az egyik régi, saját nyergem! :( )Azért az jellemzõ, hogy az egész világhálón egyetlen rendesebb képet találni western hevederrõl, s az is Silveradon készült kép! :D Mûanyag, topic, virtual és pszeudo cowboyok! Mit szóltok ehhez? Posted Image

#438 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 18. - 10:47

Nyert!!! Köszönöm Barefoot! :D

#439 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 18. - 22:43

Kisbéri nagy K-valTörtént ma reggel, hogy kicsûrtem lovagolni Mendére. Mikor megérkeztem, Gyuri, aki mint bereiter tevékenykedik Mendén, lazán visszakézbõl odaszólt hogy "Felülhetnél Kapitányra". "Igen?!" - kérdeztem, és közben arra gondoltam hogy üljön rá akinek két anyja van. Kapitány egy hároméves sárga kisbéri csõdör, úgy 165 és 170 között, és úgy nagyjából tök nyers. Jó, néhányszor már felült rá a Laci nevû kolléga - õ volt az aki múltkor szaltót dobott a másik hároméves csõdörrõl, akit csak Kopasz Kutyának becézek, merthogy üstöke az nincs, meg egyébként is illik rá a név Posted Image Laci már két hete elment (mármint nem meghalt Posted Image csak kapott egy jobb ajánlatot), szóval azóta a lovon nem ültek. Mit mondjak, kissé tartottam Kapitánytól. Najó, legyünk õszinték, markolatig be voltam szarva Posted Image Végül annyiban maradtunk, hogy lefutószárazom, aztán majd meglátjuk. Felhoztam a karámból, kikötöttem, nekiállok pucolni, hát nyerít össze-vissza, toporog, röfög a kancákra. Ennél a pontnál már biztos voltam benne, hogy ma meghalok, napirendre is tértem a dolog felett, egyszer élünk alapon, meg aztán megmondták a bölcsek, hogy aki nem hal meg fiatalon, az megöregszik. Nyereg, kantár, kikötõszár, futószár, ostor, meg az elhatározás - ezeket mind a helyükre tettem és már pörgetem is a lovat. Gyanúsan nyugodt, megy mint a gép. Fel voltam készülve laza negyven perc futószárazásra, ehhez képest úgy öt perc alatt lerágott. Át akar vágni, gondoltam és adtam neki még két percet, akkor már nem tudta merre lógassa a nyelvét. Hát jó, akkor próbáljuk meg, beálltam lazán, mondom: HÓ!!!... és áll a ló. Egy pillanatra átfutott az agyamon, hogy talán mégse ez lesz életem utolsó napja, de elhessegettem a gondolatot - majd ha felülök biztos kibújik a szög a zsákból. Leszereltem a lóról a felesleget, aztán tettem még egy kíséletet hogy tettenérjem - vezetgetni kezdtem a pálya körül, aztán bent az akadályok között. Semmi. Birkulás. Jön mögöttem mint a kiskutya. Hát jó, kobakot jól a fejembe nyomtam, és megkértem a Réka nevû leányzót hogy fogja meg a dögöt míg felülök. Megfogta, felültem, semmi. Elindítom lépésben, semmi. Ügetés, semmi. Tíz perc ügetés - nagykör átlóváltás, amit ilyenkor szokás - és kezdtem mérges lenni - ettõl féltem ennyire?! A második tíz percben aztán megnyugodott kis lelkem, mert a ló olyan szépen ment, puhán, ütemesen - szóval tökéletes volt, na. Leléptettem, lecuccoltam, a patamosóba úgy jött be, mintha ott szokta volna a zabot kapni Posted Image Ezzel a lóval barátok leszünk asszem.Kapitány, tíz pont, nagy K Posted Image

#440 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 19. - 6:02

Barefoot!Amikor ugyanez megy arabbal is, átjöhetsz a nagycsoportba.Ha rendes nyeregben (western) is boldogulsz az arabon, már iskolába is járhatsz.Ha kobak helyett stetsonban is megy a wesco az arabon, felsõtagozatossá váltál.Ha egyszerre két arabbal is megy, akkor meg egyenesen tanárbácsinak foglak szólítani! S bármikor adhatsz barackot a fejemre! :D Mindig mondtam, hogy a kisbéri (kis k) nem egy nagy durranás. Még le sem dobja a delikvenst. Mire jó akkor? Posted Image