Szerintem is alaposabban, jobban lehet kézzel fejni - igaz a mellszívó kényelmesebb
A legtöbb kórházban adnak ruhát a kisbabának, így csak annyi ruhát kell bevinni, amennyiben hazahozod a kisbabát

(1 body, 1 rugdalózó, 1 sapka) esetleg még egy vékony pokróc.
Érdemes még kesztyűt bevinni - nekem mindkettőre rá kellett adni, mert véresre karmolták a saját arcukat. Kis vékony pamutkesztyűket lehet kapni, de egy zokni is megteszi
Otthonra szerintem kell: babakocsi, kiságy, kiskád. Kiságyból szerintem érdemes 140 cm-est venni, amiből később rendes gyerek-ágyat lehet csinálni, babakocsit meg lehet használtan venni az interneten - egy gyerek úgyse tudja tönkretenni
Ruha: mivel eleinte úgyse lesz koszos a gyerek, szerintem 5-6 body és uennyi rugdalózó bőven elég (minnél egyszerűbb - legjobb a fehér (szerintem) mert azt ki lehet hypózni). Pulcsi, kisnadrág, trikó, stb. és egyebek szerintem feleslegesek, mert csak felgyűrődnek, és nyomják a babát. 1-2 sapi. 4-5 textil pelenka (büfiztetéshez). Ágynemű nem kell csak lepedő + hálózák (ebből 2 elég, amíg az egyiket használod a másikat ki tudod mosni + megszárítani). Ha hideg lesz akkor egy szellőztető zsák jól jön, vagy egy puha pokróc - ha van a babakocsihoz mózes + lábzsák akkor bőven elég a pokróc is.
Más szerintem nem kell. Fürdetőkrémet, posikenőcsöt, testápolót úgyis ír majd fel a gyerekorvos.
Magadnak vigyél a kórházba: fürdőköpenyt, papucsot, betétet, hálóinget, pizsamát, könyvet, vizet és szölőcukrot a szüléshez, ruhát amiben hazajössz (lehet terhesruha is, úgyis lesz még akkor egy adag pocak), tisztálkodó cuccot.
Parafinolajat (!) - ez a legtutibb ugyanis a szülés utáni sima kakiláshoz, a kórházban meg úgyis csak hashajtót adnak.
Ha viszont van mellszívó akkor érdemes azt is bevinni, mert már a kórházban, a tejbelüvés alatt jól fog jönni.
Ps.: amit senki nem szokat mondani:
- az utófájások vannak olyan rosszak mint az előfájások, így az első pár napban nem lessz mennyei öröm a szoptatás (a baba szopik - oxitocin termelődik - a méh összehúzódik)
- ne betétet vigyél, hanem Tena Lady-t és abból is nagyot!
- a mellbelövés fájdalmas, és nagyon jó ilyenkor egy picit fejegetni
Edited by lisawica, 2007 július 6. - 12:22.