Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovardatulajdonosoknak

• Please log in to reply
4016 válasz a témához

#401 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 6. - 19:36

Az intézõm javasolta az új takarmányozási technikát .Én nem a fülemhez tettem hanem néztem és megszagoltam . Nagyon nem láttam rajta semmit nem volt annyira szép sárga ,de felénk pont abban az idõben volt esõ amikor a zabot takarították be . Szép aranysárga zabot itt a környéken nem találtam .

#402 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 6. - 19:45

Az intézõm javasolta az új takarmányozási technikát .

Hozzászólás megtekintése

rukki. mer nem szólt, hogy szar a zab. mer aztán elmúlik a tél meg a lovak. télleg,nincs nálad üresedés? (intézõi poszton )

#403 neferu76

neferu76

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 91 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 6. - 19:47

Lovarda tulajok !Ti megszoktátok vizsgáltatni a szemes takarmányt mielõtt megvásároljátok ?

Hozzászólás megtekintése

marmint minden zsakbol vegyunk ki egy szemet vizsgalatra? :)a viccet felreteve igen, ez egy jo otlet. en valoszinuleg bevezetem jovore, tanulva a te esetedbol.jobbulast az osszes pacidnak. ;)

#404 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 6. - 20:59

Dél-Alföldi!Az utolagos vizsgálat már azért is gázos,mert azt mondja az eladó,hogy nálad lett penészes...és az egy nagyon hosszú vita és rossz kapcsolat elejét jelzi...megjegyzem elgondolkodtató,mert gondolom nem egy zsákról lehet szó,és több zsák és az penészesedik annak érezni a szagát. Akkor mégis ki kellene rugni valakit...(+Feri meg lehet hogy munkát keres?! ;) )Néhány nappal elöbb irtad,hogy kiadtad bérbe a földjeidet.Méé nem termelsz rajta zabot,árpát,kukoricát és eteted meg a lovaiddal( 36 lovat tartassz.Annak kell 70-75t zab/év 3,5t/ha átlagtermés mellett ehhez kell 20-25ha föd, traktort már azt hiszem vettél,de bérmunkába is megcsináltathatod.pl.)?

#405 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 6. - 21:26

+Feri: ps.: a héten igazi köcsög vagyok ám

nem hazudik, tényleg az :gm:

Petya neked sörfözdéd van ?

Van az is, de nem igazán foglalkozom vele. Viszont a kifõzött maláta igen jó etetésre.Egyébként normál étkezési répát etetek, nem takarmányrépát. Az a birkáknak való inkább és a szarvasmarhának.P.

#406 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 6. - 22:25

Mi kétszer etetünk szemest, reggel és este.Zab(kizárólag jó minõségû van,mert nem mernek rosszat adni :gm: )1,5lkukorica(csak télen) 0,5l,ha nagyon mínusz volt 1lkorpa 1lfutor egy gyenge marékkal.A futor azért kell,mert a korpa kalciumot von ki a szervezetbõl.Mindezeket forró vízben beáztatva,de csak annyira,hogy ne ázzon el,mert akkor nem rágják,csak nyelik.Széna egész nap van elõttük,folyamatosan.Ja,és marstall Force, egy marék/nap.Dél- Alföldi,jobbulást a lovaknak!Meg a te idegeidnek is. :)Ez most a téli takarmányozási variáció,nyáron másképp kapják.És attól is függ,mennyit dolgoznak.

Edited by hihi, 2006 február 6. - 22:35.

#407 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 6. - 22:45

Dél-Alföldi!Bár +Feri humorosan adta elõ, de a normális zab, mégha nem is aranysárga, de felismerhetõ. De a magunk fajta lovas, aki nem ebben nõtt fel, biztosabb, ha olyan embertõl veszi a kaját, akiben megbízhat. :D Az árpa, kukorica, zab, roppantva, plusz esetleg korpa, plán ha szoptatós lovad is van, szerintem igen jó kaja. Én az elmúlt tizenévben többnyire ezt etetem. De hidd el nekem, hogy nem kell agyon áztatni. A lónak rágni kell!Nõl a foga egész életében és meg kell termelnie naponta sok-sok liter nyálat, hogy rendben legyen a gyomor illetve a bélmûködése. Ez, ha úgy etetsz ahogy Petya és még sokan írják, törvényszerûen elõbb utóbb problémákat okoz majd. Szerencsés esetben csak drága pénzért reszeltetheted a fogukat.Remélem majd valamely orvosdoktor is megerõsíti ezt.Én nem szeretek pl. etetési mennyiségekrõl nyilatkozni, tanácsot adni, de az fix, hogy a lótenyésztõk könyve - amit egyébiránt bibliaként olvasok- nem nagyon reális amikor a mennyiségekrõl ír. De a normálisan mozgatott lónak azért lehet és télen kell is a kukorica etetése. Nagyon jó a csöves kukorica is, csak nem uras bizonyos körökben, de a ló nem tudja hirtelen befalni, alaposabban megrágja, elszórakozik vele, nem utolsó sorban szereti is. Sokan beáztatják mindig a zabot, akkor is , ha szép és nem poros, mert akkor nem látják a szemeket egyben a lószarkutatás során. De van olyan ló aki zsírkövér annak dacára, hogy esetleg nem minden szem alkul át a beliben és van olyanki látszatra jól emészt, oszt mégis kárcsú. :D

#408 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 8:58

De a normálisan mozgatott lónak azért lehet és télen kell is a kukorica etetése. Nagyon jó a csöves kukorica is, csak nem uras bizonyos körökben, de a ló nem tudja hirtelen befalni, alaposabban megrágja, elszórakozik vele, nem utolsó sorban szereti is.

Hozzászólás megtekintése

:eek:Egy jóbarát aki mellesleg állatorvos, azt mondta hogy eszünkbe ne jusson csöves kukoricát adni mert a csövet nem tudja megemészteni a ló. :confused:

#409 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 9:33

Mielõtt saját lótartásra adtam a fejemet, bértartó voltam és gondosan olvastam a szakirodalmat. A látottakból és a tudományból alakult ki az a fajta tartási mód, ami ma mûködik nálam.Azt hiszem istállónként vannak apró eltérések, de a lényeg a huszárok? óta változatlan ( abrak+széna).Ami nálam bejött az, hogy egy a lovardák ellátására szakosodott mezõgazdasági vállalkozótól vásárolok aki - mivel ebbõl él -, mindig jó mínõséget szállít.Ha volt is valami helyi olcsóbbnak tûnõ ajánlat, és engedtem a kisértésnek szinte mindig ráfáztam. ( A szállító szerintem több mint száz lovardába szállít és több mint ezer hektáron gazdálkodik )A szénát is és a zabot is a tároló ajtajába rakja le, az árat mindig szállítási díjjal kalkulálja. Én nem értek a növénytermesztéshez, és azt hiszem már nem is fogok.

#410 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 9:59

... ellemben minden szemes terményt áztatva adok a lovaknak. Egy napig áznak, nyáron a melegben csak fél napig.

Hozzászólás megtekintése

Petya! Istenbizony nem kötekedés, de egy nap = 24 óra. Ha kétszer etetsz, már ebben az esetben is max. 12 óráig ázhat az a szemes. (Hála az égnek!) De hogy nyáron pl. déltõl estig ázzon (fél napig) az a zab a vödörben... :rolleyes: :eek: Nagyon-nagyon nem vagyok szakember, (Agrobe sokkal többet tudna errõl mesélni nekünk) de megkockáztatom, hogy potenciális "baktériumágyazásos" módszer ez!Bõségesen elég (télen-nyáron) 1-1,5, legfeljebb 2 óra áztatás. És igen, nem azért csináljuk ezt, hogy sz@rrá-péppén ázzon, hanem hogy kicsit könnyebben eméssze az állat. Télen egyébként mindig idebenn (szobahõmérsékleten) folyik ez az áztatás. A kemény hidegben (ahol több ló van, és nem tudják ezt megoldani) mi történik azzal a vizes zabbal? (Ezt tényleg, csak kérdezem... :confused: )

#411 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 11:16

Amit reggel beáztatok azt este etetem meg, amit este beáztatok azt reggel etetem meg.Víz alá kerül a táplálék a gombák így nem tudnak fejlõdni. Etetés elõtt pedig 2 percel csurgatom csak le a vizet róla. A gombák fejlõdéséhez kell az oxigén amit a vízbõl nem tud felvenni. Nálam szívesebben eszik meg a lovak ha be van áztatva rendesen.A csöves kukoricáról az a véleményem, hogy a csövet úgysem eszik meg, nem is kóstolják meg így nyugodtan adtam neki pár hónapig tavaly amíg volt.P.

#412 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 11:53

Víz alá kerül a táplálék a gombák így nem tudnak fejlõdni. Etetés elõtt pedig 2 percel csurgatom csak le a vizet róla. A gombák fejlõdéséhez kell az oxigén amit a vízbõl nem tud felvenni. Nálam szívesebben eszik meg a lovak ha be van áztatva rendesen.

Hozzászólás megtekintése

Mámegen nem kötekedésibõl, de a víz két Hidrogén, és egy Oxigén atomból áll. A gomba meg qvára szereti a nedvességet. Azt hogy vetted észre, hogy szivesebben eszik így? Próbáld ki, hogy csak 1-2 órára áztatod be, ugyanolyan "szivesen" meg fogják enni.A "be van áztatva rendesen", az azt jelenti, hogy a kb. 12 órás áztatás után még van víz, amit le kell csurgatni róla? :eek: Az egész gabona 12 órán keresztül víz latt van? Nem oldódnak ki abból valamellyest az ásványi anyagok, vitaminok? :huh:[És különbenis mijaz, hogy Agrobe nincs itt 24 órás ügyeletben?! :confused: :gm: ]

Edited by Ágimam, 2006 február 7. - 12:06.

#413 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 12:05

Semmi nem oldódik ki belõle.

Mámegen nem kötekedésibõl, de a víz két Hidrogén, és egy Oxigén atomból áll. A gomba meg qvára szereti a nedvességet.

Ez igaz csak nincs a gombáknak kopoltyúja, hogy kiszedje a vízbõl a zoxigént :D Víz alatt nem él meg semmiféle gomba. Erjedni sem kezd el a cucc 12 óra alatt.Sokkal jobban megpuhul egy nap alatt.Hozzáteszem nyáron roppantani szoktam pár hónapon át a kaját és akkor csak etetés elõtt pár perccel vizezem meg, hogy ne porozzon.P.

#414 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 12:21

bocs

Edited by Ágimam, 2006 február 7. - 12:37.

#415 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 12:36

Semmi nem oldódik ki belõle.

Mámegen nem kötekedésibõl, de a víz két Hidrogén, és egy Oxigén atomból áll. A gomba meg qvára szereti a nedvességet.

Ez igaz csak nincs a gombáknak kopoltyúja, hogy kiszedje a vízbõl a zoxigént :D Víz alatt nem él meg semmiféle gomba. Erjedni sem kezd el a cucc 12 óra alatt.Sokkal jobban megpuhul egy nap alatt.Hozzáteszem nyáron roppantani szoktam pár hónapon át a kaját és akkor csak etetés elõtt pár perccel vizezem meg, hogy ne porozzon.

Hozzászólás megtekintése

Ahha. Tehát, ha van egy zsák jó gombás zabom, azt belerakom egy napra jó sok vízbe, és akkor már nem is lesz gombás? Dél-Alföldi, mitizéész? Mától nincs penészes, gombás zab! Fürdõkádba vele! :yeah: Petyám, Drága Szentem! Hát teneked nincsenek is öreg lovaid! Méköll azoknak "puha" abrak? A rövid áztatással még ropogós is marad. Csak éppen megduzzadnak a szemek kicsit, ami könnyebben emészthetõvé teszi. [Azt nem tudom, meddig nézik el nekünk a modok, hogy idõnként átmegyünk - Kólika,- Takarmánykiegészítõk, egyebek,- Árak (mit mennyiért? hol? milyen minõségben?)- Karórágó ló- Itatás- Mérgezés- Lófog- Lovak egészségvédelme: gyógyszerek, vakcinák, elsõsegély stb.témába, amikor ezeknek mindnek van külön topikja. :rolleyes: De hát nem "Lovardaépítés" a topikunk címe... Azért reménykedem, hogy ebbe ennyi minden belefér... :) ]

#416 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 12:59

Egy jóbarát aki mellesleg állatorvos, azt mondta hogy eszünkbe ne jusson csöves kukoricát adni mert a csövet nem tudja megemészteni a ló. :confused:

Hozzászólás megtekintése

De a jóbarát biztos nem etetett még, mert akkor tudná, hogy a ló a csövet szépen meghagyja, csak lerágja róla a szemeket. :D

#417 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 13:18

Jé! Tényleg! A lovak okosak! :gm: :D

#418 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 14:11

Jé! Tényleg! A lovak okosak! :gm: :D

Hozzászólás megtekintése

De a lovakat se csak az eszükért szeretjük. :rolleyes:

#419 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 17:05

hanem a húsukért.De Ági hidd el, ha van merszed és a penéses zabot átmosod akkor az is etethetõ lesz ha rendesen lecsurgatod a vizet és nem volt totál penészes az egész.Nekem az a tapsztalaton, hogy kevesebbet kell este itatnom valamennyivel lovakat a vizzel teleszívódott takarmány miatt.P.

#420 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 17:07

hanem a húsukért.

Hozzászólás megtekintése

Fujj, a belem jön ki! :D

#421 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 17:12

De Ági hidd el, ha van merszed és a penéses zabot átmosod akkor az is etethetõ lesz ha rendesen lecsurgatod a vizet és nem volt totál penészes az egész.

Hozzászólás megtekintése

Sokat segíthet az utólagos zabhegyezés is. Itatás megspórlásában a medencés tartás, esetleg vizilovak? Azok húsosabbak is. :rolleyes:

#422 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 17:18

hanem a húsukért.De Ági hidd el, ha van merszed és a penéses zabot átmosod akkor az is etethetõ lesz ha rendesen lecsurgatod a vizet és nem volt totál penészes az egész.

Hozzászólás megtekintése

Kedves Petya. (homloksimogatósüngyübüngyükisdrága)ojjan a lovastudásod, a nyerged, mint a zabostudományod :Degyszóval ojjjan ..... PETYAFÉLE :D :yeah:

#423 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 17:28

:dev: mondta, hogy köcsög a héten....

#424 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 17:40

Nem mondtam, hogy mosom a penészes zabot, csak azt mondtam, hogy szerintem meg lehetne tenni vele végszüksége esetén.Olvass már vazze, magam termelem és még sosem volt penészes zabom. Ha pedig lenne akkor simán kiborítanám. Vagy átmosatnám leszárítanám és eladnám egy olyan lámernek mint Te. Bocs, lúzernek ezt akartam írni. ;) Honnan tudsz te a lovastudásomról bármit is?A nyergeimet (amit nem magam egyedül készítettem) láthattad képrõl, a zab kezelésérõl nem érdekel a véleményed és amíg lovagolni nem láttál addig ne minõsítsd a lovastudásomat sem ! Megnyugtatlak nem mondták még a lovaim, hogy: "Ne tedd a hátamra ezt a fost!".Adjak neked angol ugrónyerget? Van kettõ is felesleges. Alig használt német import nem is a legócskább minõség. Még egy akkora köcsögnek is odaadom 1 forintért mint amekkora Te vagy ezen a héten :gm: . (darabját persze, tehát ha kettõt veszel akkor az 2 forint lesz ;) ) Nem kell megsértõdni rám sem ma ilyen napom van ! :D :guny: P.

Edited by Petya, 2006 február 7. - 17:57.

#425 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 17:57

Nem mondtam, hogy mosom a penészes zabot, csak azt mondtam, hogy szerintem meg lehetne tenni vele végszüksége esetén.

Hozzászólás megtekintése

Petya!Erre szokták mondani, hogy könnyû a csalánnal...Szerintem meg nincsen olyan "végszükség, hogy felismered a penészes zabot, aztán etethetõvé változtatjuk.Csak én elhumorizáltam a dolgot.A nyeregbírálatot meg nem szabad ilyen érzékenyen fogadnod, mint azt már magánban is említettem a napokban. Aki a honlapján hirdeti, hogy nyerget gyárt, annak ezt tûrni kell. :D A lovaglás bírálat az persze más, de ennek kapcsán most kitaláltam valamit, amit majd külön megírok más helyen. :D

#426 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 18:05

Honnan tudsz te a lovastudásomról bármit is?.... mondták még a lovaim, hogy: "Ne tedd a hátamra ezt a fost!".Adjak neked angol ugrónyerget? Van kettõ is felesleges. Alig használt német import nem is a legócskább minõség. Még egy akkora köcsögnek is odaadom 1 forintért mint amekkora Te vagy ezen a héten  :gm: . (darabját persze, tehát ha kettõt veszel akkor az 2 forint lesz  ;) ) Nem kell megsértõdni rám sem ma ilyen napom van !  :D  :guny: P.

Hozzászólás megtekintése

"külsõelsõlábravááágtaaa"(persze szárnélkül, kitárt karokkal) "13. után sikerült is":DPetya,köszi a nyerget,igényt tartok rá!! mind a kettõre! utánvéttel fizetek 2 azaz kettõ forintot. Remélem nem csinálsz a szádból segget. :Disten menccs, hogy megsértõdnék rád :DPs.: péntekig még bird ki lécci :ang:

#427 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 18:07

Szerintem meg nincsen olyan "végszükség, hogy felismered a penészes zabot, aztán etethetõvé változtatjuk.

Dehogynem, ha a +Feri venni akar akkor a föld all is kerítenék neki.Hogy mit írok ki a weboldalamra az akár a privát dolgom is lehetne. De igazad van, levettem onnét. Jobb ha összegyûjtöm ott a +Feri hozzászólásait hátha talál bennük valaki valami értékelhetõt azon kívül, hogy néhol mintha magyarul lennének írva. Tanulságos olvassatok csak bele !Nem veszem túlságosan a szívemre nyugi. Egyszer a szüleim azt mondták, hogy ne hagyjam, hogy az emberek felbosszantsanak mert ha látják rajtam, hogy sikerült akkor pont ennek örülnek a legjobban. Nem adom meg ezt az örömöt. :guny: Várom az építõ bírálat hangjait a lovaglás terén, bár a saját stílusomról alkotott külsõ vélemény eddig sem érdekelt egy kicsit sem.P.

Edited by Petya, 2006 február 7. - 18:12.

#428 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 18:11

Petya,köszi a nyerget,igényt tartok rá!! mind a kettõre! utánvéttel fizetek 2 azaz kettõ forintot. Remélem nem csinálsz a szádból segget. isten menccs, hogy megsértõdnék rád

Természetesen nem, tiéd a darab, használható csak nekem nem kell. Az elsõbbség nem csak a Tiéd ember másnak is odaadom ennyiért ! Nálam vannak a lovardában ami szerinted úgyis egy romhalmaz és fos gondolom de gyere, ott megtalász. Ha kp-ben fizetsz !06 20 539 8182Csörögj rám és jöhetsz érte !

Ps.: péntekig még bird ki lécci

Miért elmész?? Hová?? Hála az égnek.... :kocc: P.

#429 neferu76

neferu76

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 91 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 18:17

erdekes a tema. latom "olitek" egymast. :Den csak annyit fuznek hozza, hogy mint mindenben, talan ebben is az arany kozeput az igazi. fuggetlenul attol, hogy ahanyan vagyunk, masra eskuszunk. :) talan kicsit igy, kicsit ugy. :)kicsit aztatva ( mi is keveset aztatjuk a zabot, a mar tobbet altal felsorolt okok miatt) azonban allitolag, az az igazi, mikor a lo igy is kapja es ugy is. vagyis neha aztatva (nem szejjel aztatva) es neha szarazon (a nyaltermeles es a fog egyenletes kopasa miatt)ami a lotenyesztok konyvet illeti..haaat...erdekes mennyisegek vannak benne tenyleg. :eek:

#430 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 18:18

pOFF Megmondanád mijen gyártmány?(márka)ONNha teccik érte megyek :D

#431 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 19:11

8-10-12 óra alatt nem áznak szarrá a szemek és nincs arra sem emberem sem energiám, hogy a reggeli etetés vagy akár a esti elõtt 2órával valaki beáztassa a zabot. Annyira nem érdekel az a nyergem, hogy nem tudom a típusát.De itt egy kép róla:http://www.keletisze.../lovak/boni.jpgA sárgásbarna a ló, a vaj és furaszínû barna a tetején a nyereg. ;) P.

Edited by Petya, 2006 február 7. - 19:25.

#432 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 19:45

És az a fehér a bal elsõ lábán, az gipsz, ugye?

#433 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 19:48

Ezezek szerintem nem ebbe a topicba tartoznak!!! Írjatok a Petyának a Keletiszélbe!

#434 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 19:51

Hála az égnek Natos mester is megérkezett kontrázni !Tudod, hogy kell azt csinálni?Csettinteni kell az ujjaddal és valami olyasmit mondani, hogy "unca unca"Egyébként nem gipsz, csak fehéres színû szõrszálak. :kocc: P.

Edited by Petya, 2006 február 7. - 19:52.

#435 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 19:52

Unca, unca.(De én még nem vagyok mester.)

Edited by Natos, 2006 február 7. - 19:53.

#436 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 19:53

ezaz, tudod Te látod ;) P.

Edited by Petya, 2006 február 7. - 19:53.

#437 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 19:55

Nem vagyok lovardatulajdonos, de szívesen olvasom, vagyis inkább csak olvastam :( ezt a topicot. Egész jól indult, de mintha most már egész másról szólna.Most õszintén! Kellenek ide az ilyen, és ehhez hasonló írások?

Olvass már vazze, magam termelem és még sosem volt penészes zabom. Ha pedig lenne akkor simán kiborítanám. Vagy átmosatnám leszárítanám és eladnám egy olyan lámernek mint Te. Bocs, lúzernek ezt akartam írni.  ;) P.

Hozzászólás megtekintése

Egyébként egyetértek az elõttem szólók nagy részével penészes zab ügyben, miszerint:-Nem árt megvizsgáltatni a terményt mielõtt megvesszük.-Ha nem vizsgáltatjuk meg, akkor is észre kellene venni, ha nagy mennyiségben penészedik az áru.-Ha van intézõnk, de ennyit sem lehet rábízni, akkor inkább ne legyen.- Egy-két lovat tartónak is, de egy lovarda számára mindenképpen megbízható helyrõl kell vásárolni, ahol nincs olyan, hogy penészes zab, vagy ha van, az a megfelelõ helyen végzi (értsd: megsemmisítés), nem pedig a fentebb olvasható módon értékesítik.

#438 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 19:59

Dél-Alföldi!Bár +Feri humorosan adta elõ, de a normális zab, mégha nem is aranysárga, de felismerhetõ. De a magunk fajta lovas, aki nem ebben nõtt fel, biztosabb, ha olyan embertõl veszi a kaját, akiben megbízhat. :D Az árpa, kukorica, zab, roppantva, plusz esetleg korpa, plán ha szoptatós lovad is van, szerintem igen jó kaja. Én az elmúlt tizenévben többnyire ezt etetem. De hidd el nekem, hogy nem kell agyon áztatni. A lónak rágni kell!Nõl a foga egész életében és meg kell termelnie naponta sok-sok liter nyálat, hogy rendben legyen a gyomor illetve a bélmûködése. Ez, ha úgy etetsz ahogy Petya és még sokan írják, törvényszerûen elõbb utóbb problémákat okoz majd. Szerencsés esetben csak drága pénzért reszeltetheted a fogukat.Remélem majd valamely orvosdoktor is megerõsíti ezt.Én nem szeretek pl. etetési mennyiségekrõl nyilatkozni, tanácsot adni, de az fix, hogy a lótenyésztõk könyve - amit egyébiránt bibliaként olvasok- nem nagyon reális amikor a mennyiségekrõl ír.  De a normálisan mozgatott lónak azért lehet és télen kell is a kukorica etetése. Nagyon jó a csöves kukorica is, csak nem uras bizonyos körökben, de a ló nem tudja hirtelen befalni, alaposabban megrágja, elszórakozik vele, nem utolsó sorban szereti is. Sokan beáztatják mindig a zabot, akkor is , ha szép és nem poros, mert akkor nem látják a szemeket egyben a lószarkutatás során. De van olyan ló aki zsírkövér annak dacára, hogy esetleg nem minden szem alkul át a beliben és van olyanki látszatra jól emészt, oszt mégis kárcsú. :D

Hozzászólás megtekintése

Megbízhatónak tartottam a helyet , többször vettem tõle zabot . Eddig még soha nem fordult velem ilyen elõ . A zab tulaja nem problémázott , elszállítja , 6 tonnát vettem volna meg ha nem derül ki róla , hogy penészes .A zabot frissen zsákolták be ezért nem érzett rajta semmi penész vagy doh szag . Két érdekesség a dologból még , az egyik hogy kérdeztem kell a vizsgálati papír neki , azt mondta nem mert gond nélkül eladja másnak ????? Másik hogy elég sûrûn telefonált a hétvégén a lovak egészsége felõl érdeklõdve , lehet hogy a zabszem neki máshol volt ???

#439 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 20:07

Dél-Alföldi!Nehéz téged olvasni, mert elég érdekesen használod a mondatvégi írásjeleket. :rolleyes: Ha valóban eladják másnak a tõled elszállított zabot, az már jócskán a nem megbízható kategória. Azt még korábban írtad, hogy aratás elõtt esett az esõ, most meg azt, hogy frissen lett zsákolva, ezért nem érzõdött a penész szaga.Ha jól értem a dolgot, akkor már nem is kérdéses, hogy mitõl ment tönkre a takarmányod. :eek:

#440 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 20:08

(Monnyuk, ha tehenészetbe vagy disznóhizlaldába adják el azt a zabot, akkor nem akkora gáz...)