Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Számítógép

• Please log in to reply
659 válasz a témához

#401 gidrángirl

gidrángirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 17. - 15:08

A felhasználó adatait tartalmazó panel bal alsó sarkában (a profil és a p.ü. mellett, sötétkék mezõben) levõ off azt jelenti, hogy az adott felhasználó épp nincs fönt fórumon (vagyis offline). Az offolás az, hogy vmi nem oda tartozót ír valaki... pl megy egy beszélgetés az egyik topicban, és vki eltér a tárgytól, vagy vmi olyat ír, ami nem kapcsolódik az adott topic témájához... Remélem sikerült nagyjából érthetõen leírnom :)

Edited by gidrángirl, 2009 március 17. - 15:09.

#402 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 17. - 15:14

Stg! Ez ha jól tudom egy duplaalbum, most a dokumentumok közt van és ha rákattintok a megnyitás, vagy lejátszás-ra, akkor bejön a windows media player és azt mondja, hogy nem tudja lejátszani a fájlt, mert az sérült, vagy a program nem támogatja ezt a fájlformátumot :confused:

#403 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 17. - 15:18

Az offolás az, hogy vmi nem oda tartozót ír valaki... pl megy egy beszélgetés az egyik topicban, és vki eltér a tárgytól, vagy vmi olyat ír, ami nem kapcsolódik az adott topic témájához... Köszönöm! :ang:

#404 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 17. - 17:30

Stg!
Ez ha jól tudom egy duplaalbum, most a dokumentumok közt van és ha rákattintok a megnyitás, vagy lejátszás-ra, akkor bejön a windows media player és azt mondja, hogy nem tudja lejátszani a fájlt, mert az sérült, vagy a program nem támogatja ezt a fájlformátumot
:confused:

És mi az a fájlformátum? A media player nem tud mindent lejátszani rendesen sajnos, illetve elképzelhetõ, hogy nincs megfelelõ codec telepítve a gépre.

#405 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 17. - 18:30

Vagy egyszerûen sérült a fájl...

#406 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 12:13

:) megint én. Az mitõl lehet, hogy jelszavas tömörített fájlt nem csomagol ki a kicsomagolóm? :confused: Mert nem jelszavast csak letöltök, kicsomagolom és kész, ezzel a duplaalbummal meg bénázok két napja... Vagy csak annyi, hogy lehet tényleg sérült a fájl? Ha jól értem amit Artin kérdez, akkor rarból kellene mp3at csináljon... de nem teszi :D

#407 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 12:37

Az túl egyszerû volna, hogy kellene jelszó?

#408 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 13:37

Nem túl egyszerû, sõt!!! de hová írjam??? (most komolyan tugzipen miért nem találom hogy hova kell írni? és magától miért nem írja ki, hogy kell?)

#409 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 14:09

Mitol lehet az h belerakom az alaplapot a gephazba, rakotom a tapot bekapcsol. Becsavarok ket csavart az alaplapon, nem kapcsol be. Kompletten osszeraktam, bedugtam mindent a helyere es b*szik bekapcsolni, kiteszem az asztalra az egeszet es bekapcsol. power gomb be volt kotve, ha nem volt az alaplap becsavarozva akkor siman bekapcsolt power gombbal

#410 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 14:32

Sikerült! :D én bénáztam...

#411 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 14:51

Mitol lehet az h belerakom az alaplapot a gephazba, rakotom a tapot bekapcsol. Becsavarok ket csavart az alaplapon, nem kapcsol be. Kompletten osszeraktam, bedugtam mindent a helyere es b*szik bekapcsolni, kiteszem az asztalra az egeszet es bekapcsol. power gomb be volt kotve, ha nem volt az alaplap becsavarozva akkor siman bekapcsolt power gombbal

Szar az alaplap.. Ezek ilyen fantasztikus sokrétegû nyák-on vannak, valszeg valamelyik régegen vagy furatnál szakadás van, ami alapból érintkezik, és ha meghúzod a csavart kicsit deformálódik, és megszûnik a kapcsolat. Elég az is neki, ha egyszer valaki izomból akart benyomni egy kártyát.. Ha tudod, vidd vissza, vagy szabadulj meg tõle.

#412 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 22. - 4:05

A problemat sikerult orvosolni, nem polifoam es karton segitsegevel, valszeg a hazzal volt kontaktos. Viszont. Boot-vista toltodik, amikor epp kesz kekhalal. IRQL not less or equal. Nagy nehezen sikerult kibogaraszni h videokartya driverre hisztizik. Atallitottam h alaplapi videovezerlot hasznalja, felraktam egy uj drivert, ment egesz nap szepen. Most ujrainditom folyamatosan kekhalal, neha mar hibauzenet nelkul. Most eppen mukodik. Amikor bekapcsol a gep kapok egy olyat h "invalid mac adress in cmos and flash" (ez valszeg azert volt mert mire rajottunk h a hazzal kontaktos kicsit megsult az alaplap, MAC-spooferrel megoldottam) Videokarival annyi gaz van h az alaplap ala be kell oda tomni egy kis kartont, mert nem akartam belemenni teljesen a pci slotba, kicsit kilogott. A mostani lefagyasoknal mar alaplapi videovezerlovel is szorakozott, kb 20. kekhalal utan most valami csoda folytan mukodik. Device managerben van par hibas hardverelem (eger, bill nem szamit, azt sose szereti) Network adapternel sir vmi "isatap" driverre, non plug and play drivernel meg sptd driverre. windows bootnal hiaba allitom be h ne foglalkozzon a hibas driverekkel, ugyanugy kekhalal, ha olyan kedve van akkor bekapcsol. Az alaplap egy fos asrock, ahogy fentebb irtam mar egy kicsit atsutve (elpattant kondenzator nincs viszont), x3 phenom proci, 2*2gb kingmax ram es egy monstre gf9600 passziv hutessel, annak mereteivel es minden egyeb csodajaval.

#413 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 9:24

Többször belefutottam már, hogy különbözõ levelezõrendszerek közötti levélváltás (pl. céges vs. gmail, yahoo) a szövegben egyes betûk helyén krikszkrakszok vannak. Van erre megoldás felhasználói beállítással vagy próbáljam megszokni, esetleg térjek át az írógép+postagalamb kombóra? Köszi :ang:

#414 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 9:32

Ez akkor fordul elõ, ha a bejövõ helyen másra van állítva a karakter-kódolás, mint a kimenõn volt. Nálam az segíteni szokott, ha az ilyen leveleknél megváltoztatom. Pl sok levelet Unicode (UTF-8) kódolással kapok, nálam a rendszer viszont Nyugati (ISO-8859-1) -ra van beállítva.

#415 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 11:54

Köszi :ang:

Cserébe egy kedves ismerõsöm igazi "nõ és a számítógépe" sztorija délutáni humoradagnak ;)

http://goldenapple.blog.hu/ "mindenki szakít"

#416 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 20:20

Egy fokkal nagyobb volumenű problémám van: Kb három hete az ESET Smart Security 4 van a gépemen. Ma feldobtam egy .xls fájlt a haverom pendrive-jára, és a következő indításnál a vírusírtó csak annyit köhögött, hogy "error communicating with kernel" és kimúlt. uninstall, menet közben két registry kulcshoz sem fér hozzá,de azért törli magát úgy ahogy... Sima NOD32 3.0 verzió letölt>telepít, telepítés közben hiba, nem képes aktiválni egy szolgáltatást, nincs hozzáférésem? És hibával leáll, a telepítés sikertelen. Jah, a legszebb: az xls fájlt amit átmásoltam az office nem engedi megnyitni mondván vírusos... Vmi ötlet? (mivel szinte mindig vagy nod32, vagy smart security volt a gépen, újabb antivírust nincs kedvem felrakni, az ad-aware-al nekiengedtem egy keresést, és nem talált semmi komolyat) (megj: windóz xp espé3 az oprendszer)

Edited by Rajmund, 2009 április 3. - 20:23.

#417 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 21:03

Az ESET néha meghülyül, de az USB kulcsok nagy része gyárilag fertõzött, ami meg nem, az gyorsan összeszedi. Olyanok, mint egy siheder farka a szexuális forradalom idején: bárhova bedugják óvszer nélkül...

Edited by Hosszúhomlok, 2009 április 3. - 21:04.

#418 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 21:25

:D jaja... mindegy, feladtam az elveimet az után, hogy már három ESET termék van a gépemen darabokban, féligeltávolítva (behalt a smartsec.4 a nod32v3 meg a v2.7 is) és hirtelen felindulásomban felszórtam az avast-ot... Szépen feltelpült, már megy is a keresés, 0%-nál 32ezer ellenőrzött fájl után, és lassan melegszik a kezem alatt a vinyó... :gm: kíváncsi vagyok mit talál... Lehet nálam kezdi a conflicker a kitörését :D lassan olyan a gépem mint vmi keltetőgép baktériumoknak és vírusoknak... ---- ahhh, a szivem!!!! nyugodtan netezgetek, erre megszólal a csernobili tűzriadó, megjelenik a képernyőn egy nagy nukleáris veszély tábla, én meg hanyattesek a székkel :D persze azért az első mondata az,hogy "Ne essen pánikba, kövesse az utasításokat!" :D XD azért van egy kis irónia a programozókban is :D

Edited by Rajmund, 2009 április 3. - 21:26.

#419 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 4. - 11:08

csöbörbõl vödörbe: 12 órás víruskeresés után talált nekem pár trójait a crack fájljaimban, illetve valamiért nem sikerül bekapcsolnom a rezidens védelmét... asszem a végsõ megoldás csak az,hogy fizetek egy vírusírtóért, és egész nap a techsupportosokat szórakoztatom :( (mivel szoftverért még életemben nem fizettem, ez most sem fog megtörténni...)

Edited by Rajmund, 2009 április 4. - 11:10.

#420 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 4. - 12:45

1. Vedd kezedbe a vinyót, ballagj el egy géphez, amin jó és aktuálias víruskeresõ fut és azon írtsátok le. 2. Melegében másolj fel vinyódra egy szinpatikus figyelõ-irtót. 3. Vissza saját gépbe, majd hálózatra felcsatlakozás nélkül install a virusszoftver. Van virtualis gépet indító CD, USB bootos vírusírtó is, de ezek nem mindenre aktuálisak. pl WebDoctor.

#421 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 4. - 12:53

Már az elsõ pontnál letépem a laptop "Ha ez a matrica elszakadt, buktad a garanciát" matricáját. :gm: Igazából nem is biztos,hogy van vírusom. Az excelt már meg tudom nyitni, azután,hogy az eset cuccokat nagynehezen levakartam. Csak ez annyira rossz, hogy egy vírusírtó sem képes normálisan talpraállni a gépemen. De a terv jó, nyáron ha végtelen szabadidõm lesz, akkor az otthoni gép vinyójára backupolom a laptopon lévõ cuccokat, majd azt a vinyót elviszem vkihez és leírtjuk, a laptop meg format c: :)

#422 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 4. - 16:43

Jogos, bár azt nem írtad hogy ilyen nyûg is van. (Nekem kiesik, mert magam garantálok. :D )
Az ESET uninstall után még a registribõl is ki kell írtani a maradékokat.. CCleaner, vagy kézihajtány. Restart,
majd jöhet az újratelepítés.
errefelé körülnézhetsz.

#423 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 4. - 17:12

oks, kösz a tippet :) registry clean volt egyébként,de az újrarakott is ugyanazzal a hibával állt le... vszeg egy windows clean-re lenne szükség,de egy újratelepítés most nem fér bele az idõmbe (meg pillanatnyilag a cuccaimat sincs hova pakoljam, és az egésznek csak formázással lenne értelme)

#424 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 13. - 17:13

Régen, ha az ember azt akarta, hogy kreálmánya a keresõben megjelenjen, kellett valamit csinálni. Ma kell?

#425 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 13. - 19:09

kreálmány alatt honlapot értesz, keresõ alatt meg pl google-t? mert ha igen akkor asszem nem kell, csak egy rakás hivatkozás,hogy ne 4785321. találatként sorolja fel :)

#426 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 13. - 19:40

Meg célszerû kitölteni az oldal fejlécében a megfelelõ meta tag-eket, illetve lehet ajánlani az oldalt a google katalógusába is. Már ha valóban errõl van szó... :D

#427 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 13. - 21:08

Na, ez az, ajánlani! Ez jó szó. :) Amikor utoljára honlapoztam, még tán nem is volt google, és a vizslával ezt el kellett játszani. Googlenál hogy kell?

#428 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 13. - 22:03

talán:
https://www.google.c...s/hu/about.html

#429 Zebu

Zebu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 356 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 14. - 7:22

Mitõl olyan baromi lassú a gépem? Sok rajt az adat?Vagy sok a program?Vagy csak ilyen,és kész?Kevés a memória? A lassú az azt jelenti,hogy majdnem 2 perc,mire bekapcsol,és a programokat is lassan nyitja meg.

#430 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 14. - 7:39

talán:
https://www.google.c...s/hu/about.html

Ez is, meg ez: http://www.google.hu...ontinue=/addurl

#431 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 14. - 7:52

Köszönöm, köszönöm!!!

#432 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 14. - 9:28

Mitől olyan baromi lassú a gépem?
Sok rajt az adat?Vagy sok a program?Vagy csak ilyen,és kész?Kevés a memória?
A lassú az azt jelenti,hogy majdnem 2 perc,mire bekapcsol,és a programokat is lassan nyitja meg.

először is milyen géped van?

processzor
ram
videókártya
merevlemez

aztán milyen fajta windows?

ezután pedig meg kell nézni a futó programokat, lent a tálcán az óra mellett többnyire megjelennek, vagy pedig ctrl+alt+del-el behozod a feladatkezelőd, és ott megnézed a folyamatok fülön, esetleg printscreen és belinkeled ide ;)

jah, és mindig ilyen volt, vagy csak egy ideje?

Edited by Rajmund, 2009 április 14. - 9:29.

#433 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 14. - 9:44

Mert az ember úgy úszta meg legolcsóbban, ha a win98-at havonta újratelepítette, az xp-t meg negyedévente - elvégre az sokkal stabilabb... Én egy laptopon win2000-t gyûrök 7 éve, és az nem lassul, és össze sem akasztottam még sose semmivel... Érdekes, talán vírusos. :D :D

#434 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 14. - 9:45

az biztos :D én megvagyok xp-vel, kicsit tápolni kell néha, de elvan... állítólag a win7 jó lesz... majd kiderül

#435 Zebu

Zebu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 356 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 14. - 10:25

Fuhú,egyedül azt tudom,512 memória. Gondolom ezeket a gép indításánál tudom megnézni.Win XP-m vagyon.

#436 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 14. - 10:36

nem kell indítás, sajátgép jobb gomb, tulajdonságok vagy vezélőpult/rendszer különben 512 ram mellett már vszeg jobban kéne mennie, vmi futhat a háttérben ami lezabálja az erőforrásokat, dobj egy képet a feladatkezelődről :)

Edited by Rajmund, 2009 április 14. - 10:39.

#437 gidrángirl

gidrángirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 14. - 11:05

Van valakinek valami ötlete? Nem mûködik az illesztõprogram, ha csatlakoztatom a telefont usb-kábellel a géphez, azt írja ki a gép, hogy hiba lépett fel, nem tudja beolvasni a csatlakoztatott eszközt. Elolvastam a súgót, de semmi értelmeset nem írt. Húzzam ki és csatlakoztassam újra... természetesen semmi eredmény. Az illesztrõporgi nem érzékeli a telót, azt írja ki, hogy nincs csatlakoztatott telefon. Pedig külön mind a kettõ mûködik. Mihez kezdjek? :confused:

#438 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 14. - 11:10

Olyan még elõ szokott fordulni hogy ha rel. kevés memória (mint itt) és nincs sok hely szabad hely a winchesteren (amit nem tudunk) és rel. sokminden fut egyszerre (amit szintén nem tudunk - és amik között valóban lehet valami fölösleges), akkor lassulhat.

Mihez kezdjek? :confused:

Néha az "eltávolít-újratelepít" akció szokott segíteni.

#439 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 14. - 12:49

ismét felmerül a milyen windows milyen telefon kérdés, mert ezeket nem árt tudni,ha meg akarjuk oldani a problémát... :)

Olyan még elõ szokott fordulni hogy ha rel. kevés memória (mint itt) és nincs sok hely szabad hely a winchesteren (amit nem tudunk) és rel. sokminden fut egyszerre (amit szintén nem tudunk - és amik között valóban lehet valami fölösleges), akkor lassulhat.

Jah lapozófájl meg virtuális memória miatt is szokott lassulni. Továbbá lehet,hogy töredezett a lemez, vagy a registryt kellene kipucolni, de a legvalószinûbb a sok háttérben futó program. A legtöbb progi szeret felrakni ilyen hülyeségeket, hogy futtat egy 10-20Mb memóriát emésztõ kis gyorsindító alkalmazást,hogy gyorsabban indíthasd ha netán kell. Fõleg indulásnál lassítanak be. Ezek aztán teljesen feleslegesek, de még a winampnak is van. A másik lehetõség az,hogy túl agresszív a vírusírtó. Nekem a kaspersky akaszkodott össze egyszer valamivel, és tízszerezte meg a várakozási idõket...

#440 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 16. - 12:26

nah, megérett a meggy, kalandos reggelem volt, másodjára néztem végig az xp telepítőképernyőt... reggel ahogy indítom a gépet windows boot logo helyett nagy kékhalál... telepítőlemez be, javítás, fél óra múlva talpraáll a rendszer, vírusírtó felugrik, talált vmi dll-eket és sys-eket a windows mappában, vmi rootkit meg downloader trójaiak, mondom neki törölje... felmegy pár automatikus frissítés, reboot, erre megint kékhalál windows telepítőlemez ismét, most ott tartok,hogy ismét megy a rendszer, ugyanazokat megtalálta megint a vírusírtó, a windows meg telepíti a frissítéseket, én meg nem merem újraindítani... :(

Edited by Rajmund, 2009 április 16. - 12:26.