Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Északi-Bakony régió egy része (3 megye szeglete)

• Please log in to reply
749 válasz a témához

#401 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 6. - 11:51

hello!valaki volt a Borzavári Falunapon?Szerintem kegyetlen jó volt!!!!!!!!!! :yeah:

#402 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 11. - 8:24

Csetényben, voltunk kicsinykét. :D Ott fokoztuk a látvány okozta sokkot a népeknek. :kv: Persze, az semmi volt, ahhoz képest mikor egy "jóképességü" lovas csödöre ráugrott egy kislányra aki gyanútlanul ült kancája nyergében, akkor mondam ideje odébb állnunk........... Amúgy tényleg impozáns menet volt sok lovas és rengeteg fogat részvételével. Mire észrevettem magunkat, ott léptettünk a zenész kocsi mögött, a kis kanca elöször gyanakodva nézegette a két hangfalat, de aztán beletörödött , hogy mindenki "arca csupa derû", meg hogy "utcára nyílik a kocsmaajtó". Ami igaz is mert rögvest hozták a fehér és vörösbort ami igazán zamatos volt. :yeah: Szóval nem voltunk Borzaváron :hupp:

#403 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 11. - 11:56

az durva...ezért mondták, hogy ne menjek csõdörrel terpere...(hátha talizok egy ismerõs kancával és elszabadul a pokol)

#404 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 12. - 9:04

Csetényben, voltunk kicsinykét. :D
Ott fokoztuk a látvány okozta sokkot a népeknek. :kv: ...

Szia RM!
Kerestünk Benneteket, de nem láttunk. Hiába nagy falu Csetény :)
Gergõ fiamat másnap szállitmányoztam haza lovastul, mert elhagyták a többiek és ottragadt Banai Lacinál.
Sanos a fogathajtó versenyt nem láttam, mert csak délután tudtam átmenni. Az eredményhirdetést, meg a felvonulás egy részét láttam, fényképeztem. A csõdört én is láttam és az volt az érdekes, hogy mindenki tudta, hogy mi lesz, mert menekültek a környékérõl, de úgy látszik, hogy a palit nem nagyon érdekelte a dolog.
Szombaton Szentkirályra megyünk, remélem hintóval. Csetényre nem lett kész a kumethám. Most szereltük volna össze elõszörre, de hiányzott egy apró darabka... :)

#405 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 12. - 10:26

Napkelet! Miért kellett eladni azt a két lovat? És most ott maradtok ló nélkül?

#406 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 12. - 10:40

Árpa kéne kb két mázsa. Jó minõségû. Sasoljon, aki tud ilyet, köszönöm! N.

#407 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 13. - 8:48

Szia RM!
Kerestünk Benneteket, de nem láttunk. Hiába nagy falu Csetény :)
A csõdört én is láttam és az volt az érdekes, hogy mindenki tudta, hogy mi lesz, mert menekültek a környékérõl, de úgy látszik, hogy a palit nem nagyon érdekelte a dolog.

Hát ez érdekes, mert a fiam akkor vezette el a szürkéjét a csödör mellõl amikor az már kezdte a cirkuszt én meg vagy 5 méterre támasztottam a keritést, mert a lovam legelt a néptánc alatt, szóval nem lehettetek túl messze... :D
A paliról meg van a véleményem, de ez egy dolog, lehet, hogy a sómûsor miatt hívják (vagy nem hívják). Tavaly elött nálunk húzott ki egy oszlopot a lova, amig a gazdája szomjait oltogatta, majd valami kocsira támadt ami felborula és vele a rend is, csak ott még némi sérülés is történt és egy kis vér is csordogált. Ezért is gondoltam, jobb ha kicsinyég arrébb húzódunk... végül is nagy falu Csetény :kv: Bár igy visszagondolva nem értem, miért kellett az egész tömegnek bemennie olyan utcákba ahol aztán nem gyöztünk forgolodni és vissza keveredni. Szegény Csikós nem gyõzte mindig a sor elejét keresni...bár Õ legalább jól megülte a lovát :yeah:

Edited by RIDERMAN, 2007 szeptember 13. - 8:55.

#408 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 17. - 9:36

Esmét eltelt a hétvége (sajnos vége). Szombaton átruccantunk (Khalifa és én) Ácsteszérre, ahol remek verseny volt. Minden elismerésem a szervezõké, elõzõ este még alig-alig utalt valami arra, hogy mi készül. Másnap viszont pompás versenypálya várta a versenyzõket a kellemes környezetben. Kiváló hangulatú verseny volt. :yeah: Remélem, sikerült hagyományt teremteni ezzel a kezdeményezéssel. Magam csak azért nem indultam, mert mire az erdõn keresztül oda értünk már javában tartott a küzdelem, ja meg nem is tudok ugratni......... :D Az igazi ok persze az, hogy nem voltam úgy öltözve.... Egyébként én is sikert arattam, fõleg a nyergem (amit többen meg is néztek, amig a büfében egyeztettem az állás és evés pontokat). Késöbb lóra ülni vágyó gyerekek "rohantak meg" minket, és Khalifa mint türelem lépésben mozgó szobra hordozta a jövö reménybeli lovasait fel alá. Aztán szedtük a sátorfánkat és a mezõn keresztül haza húztunk. Tök jó volt :yeah: Ja, kellemes hetet mindenkinek! :D

#409 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 17. - 16:25

No még Csetényrõl. Sz'al Csiri Bandi volt a bizonyos csõdörös pali. Ezt az eksönt már nem láttam, mert haza kellett vinnem a gyerekeket, Õk már unták kicsit. A lényeg, hogy Csiriék a vadászhajtáson is alakítottak, a spanitert felborították a nagy sietségben. Így is utolsók lettek... :) Bakonyszentkirály igen gyenge volt, talán tíz lovas és egy spaniter. Ketten Dudarról, 4-5 lovas Cseténybõl és négy lovas az Oszlopi Ménesbõl... :), Ja és egy spaniter, Cseténybõl. Sem Csesznekbõl, sem Szentkirályról nem volt senki... 22-én, szombaton Bakonycsernyén szüreti felfonulás 14.00 órától, utána bál. 29-én Súr, de még nem láttam a programot, talán a helyiek segítségét kérem. Hátha-netalántán-talán, vagy esetleg van itt valaki Súrról. :) Mittomén...

Edited by Muraközi, 2007 szeptember 17. - 16:26.

#410 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 17. - 16:29

Esmét eltelt a hétvége (sajnos vége).
Szombaton átruccantunk (Khalifa és én) Ácsteszérre, ahol remek verseny volt. Minden elismerésem a szervezõké, elõzõ este még alig-alig utalt valami arra, hogy mi készül. Másnap viszont pompás versenypálya várta a versenyzõket a kellemes környezetben. Kiváló hangulatú verseny volt. :yeah: Remélem, sikerült hagyományt teremteni ezzel a kezdeményezéssel. Magam csak azért nem indultam, mert mire az erdõn keresztül oda értünk már javában tartott a küzdelem, ja meg nem is tudok ugratni......... :D Az igazi ok persze az, hogy nem voltam úgy öltözve....
Egyébként én is sikert arattam, fõleg a nyergem (amit többen meg is néztek, amig a büfében egyeztettem az állás és evés pontokat). Késöbb lóra ülni vágyó gyerekek "rohantak meg" minket, és Khalifa mint türelem lépésben mozgó szobra hordozta a jövö reménybeli lovasait fel alá. Aztán szedtük a sátorfánkat és a mezõn keresztül haza húztunk. Tök jó volt :yeah:
Ja, kellemes hetet mindenkinek! :D

Egyszer Hántára is ellátogathatnál a lovaddal! Megcsodálnám a nyergedet! :yeah:

#411 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 19. - 13:46

Muraközi! Csernyén még akár találkozhatunk is. Hívtak, de még nem tudom átmenjek-e? Ami a Súri murit illeti, nem tudok még semmit sem. De majd felírom ide. Pendemonium! Már tervezem egy ideje a kanyart arrafele, csak oda érek valamikor. A nyergemen sok csodálni való nincs (bár én elégedett vagyok vele), csak a birkabõrtöl nem látszik semmi. Gondolom azért bámulták meg. Egy illetõ kérdezte is, miért kell egy wesztern nyeregre gyapjútakaró? :D

#412 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 25. - 7:13

Ismét eltelt a hétvége! :D Sajna. Ahogy terveztem Csernyére mentünk, kissé késve indultunk, bár a kis kanca rendesen igyekezett, elindult a felvonulás mire "befutottunk". :kir: Nagyon kellemes hangulatú, jól szervezett szüreti felvonulás volt (amennyire én tudom) balhé nem történt. Az egyik néni adott pár szál virágot, igy aztán a paci füle mellett virággal bandukoltuk végig az útvonalat. :kv: Sok helyen kínáltak bennünket süteménnyel és innivalóval (üdítõ is vol!) :cool: Természetesen ahogy megálltunk, önjelölt fiatal lovasok leptek meg minket, és a kicsiló békésen vittte öket körbe körbe. A hídnál pedig "idegen lovasok jöttek szembe, aztán kölcsönös üdvözlés után tova ügettek. A végén gavallérosan megvendégelték a részvevõket, minden elismerésem a szervezõké! :ang: Amikor elindultunk hazafele, kancám rögtön tudta hogy rövidesen "nyakába dobom " a szárat, így aztán alig birta kivárni amig a Dolosdra vezetõ földutat elértük Csernye után, akkor aztán mint az Íj megindultunk, a kalapom a hátamat verte, a sörényétõl (meg a könnyemtöl) alig láttam az utat. A szembe szél miatt a paci nyakára hajolva, adtam az áramvonalnak. Egy vágtában értünk Dolosdra, aztán ügetésban le a dombról át a bozotoson, majd a réten megint beindult a kék kanca hazáig. Nagyon jó nap volt

Edited by RIDERMAN, 2007 szeptember 25. - 7:14.

#413 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 3. - 19:49

Csak úgy magamnak... :cool: Szombaton esmét szüreti felvonulás vala, most két lóval vonultunk ki. :kv: Remek idõ, pompás hangulat és jó szervezés kisérte a menetet. Körbe jártuk a falut, ahol megvendégeltek elfogadtuk, egészen szép számban voltunk. A végén a szokásos lovagoltatás is megvolt. Néhány szimpatikus lovas emberrel is összeismerkedtünk. Jó hangulatú délután volt. :yeah:

#414 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 7. - 7:54

Tegnap fogathajtó verseny volt a Hétkútiban. Sok induló és jó szervezés dícséri a rendezvényt. :ang: Úgy gondoltam lóháton vissza megyek, de aztán más okok miatt rövidebb kört mentem. Tiszta felfedezõ út volt, egy helyütt megviccelt a nádas. Valami gát maradványon mentünk át (gondolom, mert jobbrol-balról viz volt) szügyig érõ gazban, amikor észrevettem a nád között egy lyukat a talajban. Leugrottam, hogy megnézzem, hát még jó, ugyanis 60-70cm hosszon a gát szélességében méternél mélyebb rés tátongott alig egy arasznyira a kicsi ló körmétõl. Persze vissza fordultunk........ :( Késöbbi kisérletünk, jóval arrébb, ahol már úgy tünt át gázolhatunk illetve gazolhatun a nádason három lépés után megállt a kis kanca és csak a nyakát nyújtogatta (ami Tõle szokatlan) ismét le és gyalog a gazba illetve kiderült még egy lépés és egy kb másfél méter mély meredek falu árokban kötünk ki, amiböl a liánnal átszõtt sás és az embermagas csalán mindent eltakart, ismét tolatás és fordulás... Viszont két korábbi útvonalat is "tisztáztunk", valamint a mocsártúra után jó lendületeset mentünk a szép õszi terepen. :yeah: Hál' Istennek ma is kijutottunk, igaz az elmúlt 2 nap tempójához képest a mai laza füben ténfergés volt némi legelészéssel és vizen átkeléssel egybekötve. Nagyon szép idõben sikerült egy tényleg laza kényelmes sétálós, nézelõdõs terepet menni. (itt jegyzem meg rengeteg a fácán és az õz). :kir: Kellemes hetet mndenkinek! :yeah:

Edited by RIDERMAN, 2007 október 7. - 19:08.

#415 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 12. - 20:25

Tehetnél be képeket is, had csorogjon a nyálunk még jobban! :)

#416 Kedd

Kedd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 578 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 13. - 20:38

Volt szerencsém Bakonybél környékén kirángyulni egyet. Nemsemmi gyönyörúség az a környék!!!! És leakalappal a Sörényes Udvarház lakói elõtt, barátságtalanabb lovasemberekkel sose legyen dolgom....

#417 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 14. - 19:04

Remek hely a Sörényes és a terep sem utolsó :kir: (szépek a lippek is) Sütyi , sajna nem fotóztam, mint ahogy ma Kisbéren a díjugrató versenyen sem pedig igen jó kis verseny kerekedett, a szép számú mezõny és a pompás idõ miatt. :ang: Tegnap átmentem Hántára, és a kutyám ott maradt, ma mentem érte vissza. Hál istennek meglett már azt hittem a vadászok összekeverték a pulit a szarvassal. :D Ja, menetben vagy öt méterre tölünk tört ki egy csodás szarvasbika, de még egy bicska sem volt nálam vagy íj vagy távcsöves, így aztán ketten néztük ahogy méltóságteljesen eltünik a rengetegben. Nagyon klassz útvonalra találtam, a környéken tényleg szuper :yeah: Kilómétereket lehet az erdõben menni, ráadásul amikor kilátni egy egy nyiladékon akkor meg fantasztikus a panoráma a homokos füves erdei talaj már csak hab a tortán. :kv: A kis kanca ismét felülmúlta önmagát 58 perc alatt voltunk Hántán, pedig a múltkor 75 perccel is nagyon elégedett voltam ;) Igaz a múltkor andalúz paripák vágtattak mellettünk egy darabon (ja amíg a karám engedte õket). Most viszont az utobbi idõk legfenségesebb réti sas madara vitorlázott felettünk. :yeah: Ja, holnaptól kellemes hetet mindenkinek!! :D

Edited by RIDERMAN, 2007 október 14. - 19:06.

#418 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 14. - 20:24

Volt szerencsém Bakonybél környékén kirángyulni egyet. Nemsemmi gyönyörúség az a környék!!!!
És leakalappal a Sörényes Udvarház lakói elõtt, barátságtalanabb lovasemberekkel sose legyen dolgom....

Szerencse, hogy nem a hegy túloldalán jöttél-mentél, mert én tutira nem engedtelek volna beeeeeee!

#419 Kedd

Kedd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 578 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 15. - 15:03

Szerencse, hogy nem a hegy túloldalán jöttél-mentél, mert én tutira nem engedtelek volna beeeeeee!

Ahha! Így már értem!!
Meséltek Pénzesgyõrben egy lovastanyáról, ahol rendkívül barátságtalan a tulaj és ezer tábla szegélyezi az odavezetõ utat, hogy "belépni tilos és életveszélyes", "idegeneknek tilos a bemenet" és emberevõ kutyái vannak szabadon.
Ezek szerint rólad szólt a mendemonda.......

#420 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 17. - 19:11

Ahha! Így már értem!!
Meséltek Pénzesgyõrben egy lovastanyáról, ahol rendkívül barátságtalan a tulaj és ezer tábla szegélyezi az odavezetõ utat, hogy "belépni tilos és életveszélyes", "idegeneknek tilos a bemenet" és emberevõ kutyái vannak szabadon.
Ezek szerint rólad szólt a mendemonda.......

Nem, az rólunk szól Sövénykúton. Pölö ha Szegedrõl jössz minyimum ezer tábla szegélyezi az utat... és a kapunál még egy (1001!) ami télleg arról szól, hogy belépni veszélyes, de nem a kutyák miatt, hanem a képen mellettem álló egyén, a fedmén miatt. Mert az embert esz', de azért jó ember a ló.

#421 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 28. - 9:04

Ide is írok, mert már itt is régen jártam!
Lovazásilag (is) zsúfolt nyárutó és kora õsz áll mögöttünk!
Bejártuk a környéket, voltunk gazdafogathajtó versenyen és ilyászbemutatón (ezeken csak mint nézõk, de legalább lóhátról néztük), beneveztünk egy tájékozódási versenyre (várakozásom ellenére a középmezönyben végeztünk), túráztunk más lovasokkal, lovagoltunk kánikulában, esõben, szélviharban. Szóval ez egy nagyon jó idõszakunk volt.
Ja, és a "víziszonyos" Dáriusomnak is sikerült megmagyarázni, hogy a víz nem feltétlenül bántja a lovat: ma már "bátran" kelünk át a legfélelmetesebb gázlókon is! (Hogy bizonyítsam is, majd teszek fel pancsolós képet, ha a tár.hu is úgy lája jónak.)
Jó lovaglást mindenkinek! :)

#422 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 30. - 14:39

Örülök, hogy betüre méltattál bennünket! :D A munkával csinján kell bánni mert a végén még eltemeti az embert (én csak tudom), remélem azért a lovazást nem hanyagolod annyira mint a "firkálást". Tavasszal össze kell "fusssunk" a Nagy Kopasz tetején lovastul :yeah: Szombaton sikerült kijutnom végre terepre. A barátságos rideg, nyirkos rusnya ködben mentünk egy 2-2,5 órás kört, most derült ki a nyergem másik elõnye. Abban a cefet hidegben a vastag gyapjú mint egy kályha melegített, nem is nagyon emelkedtem ám ki a nyeregbõl :) Szép (szebb) hetet mindenkinek! :ang:

#423 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 5. - 21:10

A változatosság kedvéért most én írok! :D Tegnap, délután mentünk egy lendületeset abban az eszetlen szélben.

#424 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 9. - 20:55

Amit mára már visszasírunk, mert akkor legalább nem esett............. :huh:

#425 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 11. - 11:45

Esik itt a hó. Ha így hózik továbbra is, holnapra hóhelyzet lesz.

#426 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 12. - 11:16

Esik itt a hó. Ha így hózik továbbra is, holnapra hóhelyzet lesz.

Ah, nem lett hóhelyzet, csak stabilizálódott a sár-helyzet... :-)
Elállt a havazás és egész nap szakadt az esõ... Brrrr!

#427 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 12. - 21:27

Sa'r az élet................ :eek: Sárból vétettünk, meg ilyenek :D Szerencsére a füves, homokos részek még járhatóak, már uncsi ez a remek enyhe õszi napsütés :) Mindegy a hétvégén kilovagolok, ha a fene fenét eszik is! :yeah: (vagy nem? :hupp: )

Edited by RIDERMAN, 2007 november 12. - 21:28.

#428 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 12. - 21:30

Ah, nem lett hóhelyzet, csak stabilizálódott a sár-helyzet... :-)
Elállt a havazás és egész nap szakadt az esõ... Brrrr!

Hátja, ocsmány hely ez a Bakony :)

#429 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 10:39

Hátja, ocsmány hely ez a Bakony :)

Na-na! éppen ellenkezõleg. Szép! Szép sáros....újfent.... :) :) :)

#430 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 21. - 9:14

Úgy tûnik, a sár örök! :cool: Bár a szombati kirándulásom során meseszép volt a táj, a havas dombok, és a téli erdõ. Persze a hó alatt ott lapult a sár. Most pedig erõsen olvad , tehát csak a latyak az úr :D

#431 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 26. - 11:09

Úgy tûnik, a sár örök! :cool:

Bár a szombati kirándulásom során meseszép volt a táj, a havas dombok, és a téli erdõ. Persze a hó alatt ott lapult a sár. Most pedig erõsen olvad , tehát csak a latyak az úr :D

Ja, oszt még esett is tegnap... mit esett, zuhogott!
Nem is tudom, nem hiányzik valahonnan ez a rengeteg víz?
Persze vasárnapra terveztük a kirándulást, de nyergelésig sem jutottunk...
Csak híznak a lovak, híznak..., már az arab herélt is úgy néz ki mint aki vemhes. :-) Pedig diétán van.

#432 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 27. - 10:44

Hiányzik, majd jövõ tavasszal vagy nyáron! :D

#433 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 27. - 11:52

Laci ! Nem tudom, hova tûnt a "Köszöntgetõk"-bõl a szülinapi jókívánságom. :huh: (Még azt is írtam, hogy nem tudtam sms-t küldeni, mert megváltozott a számod... vagymi. :rolleyes:) Mindegy, még belefér a 8 napba, akkor itt is megismétlem. Nõj nagyra! Azaz ne! Jaj, ennél nagyobbra már ne nõjj, akkor inkább azt kívánom, hogy élj még kétszer ennyit, békességben, boldogságban, lovasan. (Azért nyugtalanít, hova-hogyan tûnt el a köszöntgetõs topikból az üzim... Bár amilyen szivacs az agyam....... :rolleyes: :confused: )

Edited by Ágimam, 2007 november 27. - 11:53.

#434 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 2. - 18:22

Köszönöm, a jókívánságokat (az mindig jól jön)! :D Tegnap "nagyerõkkel" nekiálltam dolgozni, de olyan meseszép idõ lett, hogy engednem kellett az unszolásnak és már nyergeltem is. :ang: Történt ugyanis, hogy a póni mint afféle szabaduló mûvész átjátszotta magát a kordonon és a kerítésen is, majd komótosan kiballagott az országútra, utána a szemközti rétre. Persze ahogy kell pont akkor jött a busz, szerencsére a sofõr rendes volt és megállt. A csikó leballagott a rétre és neki állt legelni. Én meg rohanok vissza, hogy lóháton vegyem üldözöbe, de mire vittem volna a kis kancát beballagott az udvarba. Na mondom Te itt maradsz, mi meg megyünk, de mikor nyúltam a sörényéhez, elszaladt és megállt a kapu mellett, mint aki azt mondja mikor indulunk végre? Igy aztán két lóval két kutyával nekivágtam a tájnak csodás verõfényes idõben. Kár hogy nem videóztam, mert a póni olyan sómüsort levágott, hogy könnyeim kijöttek a nevetéstõl. Szerencsére volt pár rövidebb szakasz ahol még vágtázni is tudtunk, késöbb az erdõn át érve kedves ismerõsõmnél megálltunk pihenni, hiszen a jóltáplált póni nincs edzésben. Itt aztán rácsodálkozott a Füles nevû szamárra mivel nekünk nincs otthon ilyesmi. Majd pár lépés erejéig próbálta tartani az iramot a Bambi nevû (félig háziasitott) õzgidával, mondanom sem kell ki volt a fürgébb. :kir: Természetesen azonnal belopta magát a háziak szívébe, megevett mindent amit lehetett. Hamar eltelt a pihenõ idõ, és hazaindultunk, vágtában nekirohantunk a sípályának, majd a gerincen léptetve hazatértünk. Nagyon kellemes kiruccanás volt. :yeah: Szép hetet mindenkinek!

#435 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 3. - 18:13

Ha vkinek van kedve,még lehet jelentkezni. :)

#436 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 5. - 7:58

Hali!!Húúú de rég jártam itt!!!!! Sajjna nagyon nagya sár...mi is tapasztaltuk vasárnap ...a lovaglásból csúcskálás lett. Szeretem a telet de csak ha nem sáros...

#437 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 6. - 9:53

Üdv Napkelet! (és többiek), most már szeretheted ,mert kopogósra fagyott minden. :D

#438 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 6. - 10:06

Hát ja! Állítólag jövõ héttõl jön a HÓ!! Végre! Már alig várom mert a kopogós sarat sem bírom :D BOLDOG MIKULÁST MINDENKINEK :D

#439 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 6. - 14:15

Lehet, hogy meghozza a havat a Mikulás :kv: akkor hóban lovagolunk! :kir:

#440 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 9. - 20:02

Háát, a havat nem hozta meg, de azért kilovagoltun! :yeah: Népes csapatunk 3 ló 2 lovas és 2 kutya, vágott neki merészen az uttalan utaknak, a csikó megint látványos sóelemekkel tûzdelt mozgás gyakorlatokat mutatott be. A két kutya néha beszált és mûmorgással segítette a produkciót. Igazán érdekes rész volt amikor végre olyan helyre értünk ahol vágtázni lehetett és amikor a kiskanca úgy döntött ideje elhúznunk, a csikó érezvén, hogy a tempót tovább nem tudja fokozni keresztbe vágtatott és kíshíján orba rúgta a kancámat, de még én is hátra kaptam a fejemet. Útána persze már jobban figyeltem a kis gézengúzra. :D Remek volt az idõ és most déli irányban is találtunk egy remek füves erdei utat ideális vágta utvonal erdõben enyhén emelkedõ éppen csak kanyargós erdei út a patakkal páruzamosan. :kir: Nagyon jó kört mentünk, láttunk ölyvet, fácánt, rókát és õzeket is. :) Kellemes hetet mindenkinek! :kv: