Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Fejér megye

• Please log in to reply
1941 válasz a témához

#401 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 23. - 10:47

Mindent tudok már!A hagyományteremtõ(?) - ezt azért írtam, mert baromira szeretnék majd egyszer azért a dunaparton lovagolni egyet, de most azért nem vagyok annyira elszánt hogy lovastól jelenjek meg- találkozáson ketten képviseljük az úrhidai lovasudvart.Természetesen sátrat és hálózsákot viszünk magunkal. :)

#402 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 23. - 10:53

Jaj, még egy friss hír:vendéglátóink most indulnak a dunakanyarból (lovastól), szerintem szurkoljunk nekik mert ugrik a zsíros kenyér.....

#403 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 23. - 11:17

Nagyon Gazdag, Békés Karácsonyt Kívánok a " Topiclakóknak". :ang: Az Újévben pedíg teljesüljenek az álmaitok. :kocc:

#404 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 23. - 12:01

Boldog Békés Karácsonyt Mindenkinek! :ang: :guny: :kocc:

#405 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 26. - 20:25

Beugrott ma a lovardába Lámpás a fiával és mesélt a rácalmási találkozóról. Sajnos nem tudtam elmenni hívásotok ellenére sem, (utólag és még egyszer köszönöm) ha mégis megtettem volna akkor itthon egy jól ácsolt bitófa várt volna rám.A Lámpás igen jó ötleteket adott a Keleti Szél Lovardával kapcsolatban, azt hiszem belevágok a dologba.ui: köszi Gyuri ! ;) P.

#406 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 27. - 8:03

Csak nem a Rácalmáson látottak alapján adta az ötleteket Lámpás?

#407 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 27. - 8:09

Hát sziasztok!Egyelõre csak képeket rakok fel, nyálcsorgatás céljából. :DPosted ImagePosted ImageAz összes kép ITT!A 2. oldalon vannak az összeröffenés képei.

#408 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 27. - 8:15

Mindenkinek nagyon köszönjük, aki eljött meglátogatni minket. Mi nagyon jól éreztük magunkat. Jó volt megismerni Lámpáséket és régi ismerõsükkel újra találkozni. És megint sikerült rájönnünk, hogy kicsi a világ.Részletes mesét majd remélem Csuti ideriggyent. :D

#409 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 27. - 8:26

Nekem is van egy pár képem, ami nálunk az udvarban készült. ITT VANNAK!

#410 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 27. - 11:31

Irigykedõsszmájli. Nagyon jók a képek. Legközelebb tuti elmegyünk. :kocc:

#411 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 27. - 11:36

Lilith is csinált képeket. Gondolom majd estefelé fel tudja rakni õket. Nagyon kiváncsi vagyok.Irigykedhetsz is. :DTerep ügyben is meg fórumos találka ügyben is.

#412 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 27. - 16:07

Köszönöm a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat, örülök, hogy végre megismerhettem pár fórumost személlyesen is. Fincsi volt a forralt bor, a zsíros kenyér pedig elmondhatatlan!Vrony lova nagyon szép kis kanca, sajnálom, hogy a csikót már nem láttam!Most majd megkiabálnak a telivérellenes egyesületi tagok, de szerintem Pendemonium is nagyon szép, ha a zebracsõdör meglátná!!! :kir: A fotókat majd egy késõbbi idõpontban, mûszaki hiba miatt nem tudom feltenni õket a gépre.Nagyon várom a következõ ilyen találkozót, ahová már mindenképp lóval együtt megyek, a nyáron pedig tartunk egy bográcsozós, lovagolós, iszogatós, ( esetleg tehénkergetõs ) találkozót nálunk is.Mégegyszer köszi mindent! :D

#413 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 2. - 8:16

Boldog születésnapot Vrony! :kocc:

Edited by Csuti, 2006 január 2. - 8:29.

#414 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 2. - 8:18

Köszi, édi vagy. :confused: :eek: :D :kocc:Azért a többit jelszózd le gyorsan. ;)

#415 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 2. - 15:56

Jajj, ideje lenne már kicsit írnom arról, hogy hogyan is töltöttük Pendivel az évvégét Rácalmáson. :oSzóval dec. 23-án délelõtt Béla seperc alatt felrakta a kölcsönkért egylovas futóra Pendikét és szerencsésen le is értünk Rácira. Mi a wagonR-rel a futó mögött mentünk és szemmel tartottuk Pendit, aki az út során egy szálat sem evett, csak folyamatosan az egyetlen lehetséges helyen kifele figyelt, azaz hátrafelé. Kicsit sajnáltam õt, hogy a mi hóbortunk miatt egy ilyen kényelmetlen helyzetben kell lennie 1,5 órán át, de szerencsére õ hamar túlteszi magát az ilyeneken. :)Na jó, megpróbálom rövidebbre fogni... :DKarácsony mindhárom napján 8-kor már mentünk a loviba, csõdör és herélt futtatás után nyeregbe szálltunk és elõször mindig Veráék házának érintésével (pálinka-tankolással) mentünk a Duna-part felé. Hazafelé pedig a mi házunk volt a megálló. Családom teljesen odavan a lovamért!A Duna-part gyönyörû, ahogy azt már a fotókkal prezentáltam. Molly iszonyatosan jó fejnek bizonyult. Ahhoz képest hogy egyedül egy kicsit paragép (és amúgy sem sokat terepezett még eddig), lovam társasága és viselkedése (merthogy Pendi egy angyal, de ez már köztudott :D) teljes mértékben átragadt rá! Csaholó kutyák? Rácsos csatornafedél? Biciglis? Hömpölygõ Duna? Piha! Rá se recece! (Kiv.: térkõ)Na, aztán voltak olyan napok, amikor az idõjárás kevésbbé volt kegyes hozzánk és baromi kemény volt minden. A lovanak se volt eszük ágában sem, hogy kifussák magukat a pályán, de enerdzsi azért volt, olyankor bementünk a focipálya melletti füves területre és ott osztályoztunk picikét. Ott nagyon jókat vágtáztunk!Pendi egyébként az elsõ pillanatban lerendezte Mollyval, hogy ki is a fõnök. Molly vigyori fejjel közeledett hozzá, hogy "végre egy barátnõ", de Pendi röpke összeszagolás után vagy a sunnyogó füleit vagy fogsorát vagy a tomporát mutatta neki. Azért 2 méter távolságra álldogáltak egymástól, amikor nem volt jobb dolguk és a közös hempergést is úgy adták elõ, hogy a lábuk majd összeért. Szóval öszebarátkoztak.A box kényelmes, az alom térdig ér, a reggeli-ebéd-vacsora fincsi, rend van és nyugalom, szóval panaszunk nem lehet. Az önitatókkal szenvedünk néha, mert vagy elfagynak vagy forróra melegíti benne a vizet a rendszer.A lovas összeröff is jól sikerült, szinte mindenki eljött aki ígérte és akire számítottunk. Süti, ropi, jó hangulat, (zimankó) és kifogyhatatlan csevely, persze lovakról. B***lovasoktól mire számítsunk?! :DÚgy néz ki még maradunk egy picit vagy hétvégéig vagy tovább.Mint tudjuk, a változatoság gyönyörködtet! :)

#416 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 2. - 16:47

Boldog szülinapot Vrony! :kocc: Csuti, te pedig csak igyekezz haza azért! ;)

#417 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 2. - 19:12

Sziasztok !Elõször is Boldog új Évet kívánok mindenkinek !Másodszor nézzetek be lécci' a Keleti Szél topikba, mert (a részleteket odaírtam) lovász-telepvezetõ oktatóféle mindenest keresek hátha érdekel valakit !P.

#418 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 2. - 19:13

Mindenkinek nagyon köszönjük, aki eljött meglátogatni minket. Mi nagyon jól éreztük magunkat. Jó volt megismerni Lámpáséket és régi ismerõsükkel újra találkozni. És megint sikerült rájönnünk, hogy kicsi a világ.Részletes mesét majd remélem Csuti ideriggyent. :D

Hozzászólás megtekintése

Na itt vagyok, itt vagyok ám ...Elõször is Boldog Szülinapot (utólag is), annyira fiatal vagy, hogy azt a badarságot még nem írom: - sokkal fiatalabbnak nézel ki! :D Nagyon örülök, hogy elmehettem Rácalmásra és személyesen találkoztam veletek.Egy kicsit bosszús is vagyok, hogy nem vagytok közelebb!Szóval akik nem voltak ott, azoknak elmesélem: az hogy a lányok mennyire csinosak és szépek a fényképekrõl is látszik, de ami még fontosabb, hogy nagyon, nagyon jót beszélgettünk (ez azért nem mindig jön össze lovas berkekben)Nagyon bízom benne, hogy tudjuk folytatni hiszen annyi mindent el lehet mondani, és lehet mutatni.Büszke vagyok rá, hogy a megye másik féltekén is vannak ismerõseim (barátaim?), de még nem is akármilyenek!

#419 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 3. - 8:24

Adrienn, kedves vagy! :) Majd meglátom, most épp filózom a dolgon. Gödi terepek kontra Duna-part. Így télen úgyis csak hétvégén tudok lovazni, de a szüleimhez menni is, így kézenfekvõnek tûnik, hogy ott maradjon a ló. :confused: Lámpás! Ne csináld, még elpirulunk! :DCsikasz! Az egy nóniusznak lesütött csõdör, Kormos a neve, de nekem sokkal testesebbnek tûnik mint egy sima nóniusz. A feje az szép, ilyen kis ék alakú, nemes fej és egyáltalán nem kosfej. A lovardatulaj kedvence, ha megszûnteti a lovardát, õt akkor is meg akarja tartani. Egyébként nagyon kis hebrencs csõdör, szereti hallatni a hangját, ha kanca van a közelben, akkor semmi más nem érdekli és szeret ugrani piciket, ami meglepõ az õ testalkatával és agyával. :D

#420 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 3. - 8:27

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a jókívánságot. Aranyosak vagytok, nagyon jól esett, hogy gondoltatok rám. :DKöszönöm Lámpásnak a dícséretet és reménykedem benne, hogy a lovardatulaj az istállóbontást is olyan hamar kezdi el, mint ahogy eddig megismertem a hozzáálását a hasonló dolgokhoz.Szóval reménykedhettek, hogy idén is találkozunk Rácalmáson. És aki tud persze idén már lóval fog meglátogatni minket és még többen leszünk. :)Adrienn!Csutit azért nem olyan könnyû visszaengedni a DVV-sek közé. Nagyon jól elvagyunk, lovaink is szerelembe estek (Mollykám rendesen be is sárlott), így nem lehet csak olyan ripsz-ropsz elválasztani õket se és minket sem. :D Csikasz!Ez a ló egy 6 év körüli nyereghelyen sütött Nóniusz mén. Fed engedélye nincs, nem tudom, hogy miért. Neve Kormos (nagyon elmésen), és õ a rácalmási lovarda törzstagja. Õ a legrégebbi egyed itt. A tulaj nagy kedvence, szerelme. Mindig azt hangoztatja, hogy nem adná el soha, de biztos van az a pénz. :DMár legalább egy éve nem ült rajta senki, annó rendszeres lovaglással elég kezelhetõ volt, de mostanában, hogy nem mozog eleget és nem foglalkoznak vele, elég gyagyás. Nem roszindulatú, csak mén.MÉGYEGYSZER KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A JÓKÍVÁNSÁGOKAT!!! :D

#421 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 3. - 8:50

A képen látható lovacska érdekelne, lehet róla tudni valamit?http://img.tar.hu/ve.../18449616.jpg#3

Én is tudok róla valamit: az egy kövér fekete ló !!! :gm: Vrony Boldog Szülinapot ! Most olvasom csak, felétek is bezárják a lovardát? Miért azt lehet tudni???P.

#422 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 3. - 9:00

Petyaaa! Te egy látnok vagy! :D

#423 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 3. - 9:00

Az biztos, hogy kövér, de gyönyörû. Kis edzéssel lehetne normlis lovat faragni belõle. És elõszeretettel ugrik is. Szórakozásból.Petya!Neked is nagyon köszönöm.Úgy néz ki, hogy azért akarja lebontani a tulaj a lovardát, mert eladta a szomszéd terciát és kell a hely. A melsainak kell építeni egy házat, illetve a két kamionjának kell a hely. De nagyon remélem, hogy ez a közeljövõben nem fog megvalósulni. Jó lenne, ha legalább addig lenne lovarda, amíg megépítjük Csutival a mi kis lovardánkat. :D

#424 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 3. - 21:38

A képen látható lovacska érdekelne, lehet róla tudni valamit?http://img.tar.hu/ve.../18449616.jpg#3

Én is tudok róla valamit: az egy kövér fekete ló !!! :gm: P.

Hozzászólás megtekintése

Na, ne bántsátok a nóniuszokat :nem: A mi kis büszkeségünk is dicsekedhet jelelntõs nóniusz hányaddal, ennek ellenére meg kell nézni versenyen, vagy akár a hétköznapokon.Sõt egyre jobban vonzódom a nóniuszokhoz, de ezt majd alkalmasint meg is mutatom ( hihetetlen sok kellemes tulajdonsága van!).Annyira elalélunk a friz lovaktól, és nekünk is itt van az egyik legrégebbi fajtánk a nóniusz, hasonló tulajdonságokkal.

#425 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 6. - 19:45

Esik az esõ, és halott a régió. Senki sem lovazott? Nálunk sárdagasztás három napja, még a mindíg megbizható homokbánya is víz alatt áll, szinte ki sem tudunk jutni a tanyáról. :( Napsütést szeretnék kérni! Csak egy icipicit!

#426 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 10:20

Nekünk sikerült lovaznunk mindkét hétvégi napon! Vasárnap gyönyörû idõ volt és fellendítettük kicsit a rácalmási lovas életet, ugyanis csatlakozott hozzánk még egy lány, Niki a lovával. Õk a kertjük végében tartják a sárga kisbéri kancájukat. Niki egyébként díjugratásban versenyez. Apukája kapott el minket elõtte való nap, hogy nem lovagolnánk-e Nikivel együtt, mert õ szegény mindig csak egyedül tud lovagoni.A lány anno még járt abba a kisapostagi lovas gyerektáborba, ahol mi voltunk a futószárazók a Vronyval. De szerencséjére Fehérváron az öttusalovardában is tanult lovagolni, így sokkal szebben üli a lovat, mint mi. :DNa nem mondom nálunk is volt csuszi rendesen, de a Duna-parton voltak vágtára alkalmas részek.És január végéig még marad Pendike Rácalmáson! Aztán majd meglátjuk...

#427 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 16:17

Boldog szülinapot Kivánok! Jók a fotók, remélem egyszer én is eljutok arra.Üdv mindenkinek!

#428 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 18:28

Na hétvégén igazán szép volt az idõ, még a pályát is sikerült felboronálnom (fogasolnom).A nóniusz téma nem igazán borzolta fel a kedélyeket - igaz kinek a pap, kinek a papné. :kocc: Szombaton jártam Isztiméren -hát csodálatos a Bakony- és meghívásom van oda is. Most már csak valami lovasfutót kellene venni, olcsón.Ilyen külföldrõl behozott, vagy egyéb forrást nem ismertek?

#429 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 19:34

Esik az esõ, és halott a régió. Senki sem lovazott? Nálunk sárdagasztás három napja, még a mindíg megbizható homokbánya is víz alatt áll, szinte ki sem tudunk jutni a tanyáról. :(  Napsütést szeretnék kérni! Csak egy icipicit!

Hozzászólás megtekintése

Nos, minden kívánságom így telejesüljön.A hétvége mindkét napján verõfényes napsütésben sikerült lovagolnunk. Szombaton csak egy rövidet, de vasárnap a teljes délutánt átkirándultuk! Nem túl jókislányosan még a kocsmába is betértünk, de hát megszomjaztunk! :dev: Láttunk õzet, fácánt, és rengeteg vizet. Mostmár tavaszig ilyen idõt szeretnék, hátha ez a kívánságom is teljesül. :) Lámpás! Nekem azóta tetszenek a nóniuszok, mióta Hortobágyon megnézhettem a gyönyörû méneket! ;)

#430 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 11. - 13:55

Lámpás!Gyere a Bakonyba kitaláltam hogy lehet a hófúváson átkelni.Posted ImageÉppen dombnak felfele "túrjuk" a havat............. :) Ui:Nekem is teszenek a nóniuszok, meg persze az arabok............ :kocc: Ja, lehet, hogy tudok lószállítót ha érdekel.

#431 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 12. - 11:21

Tetszik nagyon a kép!Igen, komolyan akarunk venni lószállítót.

#432 Eletibi

Eletibi

Új vendég

• Fórumtag
  • 25 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 12. - 19:50

Hozzászólás megtekintése

#433 Eletibi

Eletibi

Új vendég

• Fórumtag
  • 25 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 12. - 20:02

Hozzászólás megtekintése

Sziasztok.Én is itt vagyok . Lámpás veled már beszéltem telefonon. Legfrissebb kinti folyóirataim. Cavalló augusztus.Pferdemarkt.Reiter revue. Pferdebörse. címmel. képekkel árakkal.

#434 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 10:24

Vrony!Nagyon Boldog Névnapot Kívánok Neked!!! :) :kocc: Teljesûljenek az álmaid!!!

#435 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 10:35

Itt is nagyon köszönöm. :D

#436 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 10:45

Eletibi!Üdv. a listán, a telefonszámodat elmentettem foglak majd keresni.Riderman- hogyan öltözködsz fel amikor ilyen fotókat készítesz?- piszkosul fáj a derakam, 200 db kisbálát vettem, hogy biztosan elég legyen, és hát be kellett rakni a helyére.

#437 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 10:49

200 kisbála? Az nem is olyan sok. :D

#438 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 10:50

7végén megint megyünk Csutival terepre, megint hármasban,mert jön velünk még egy csaj.Azt tervezzük, hogy átmegyünk a 6os úton és felfedezzük a környéket. Állítólag arra is vannak jó helyek.

#439 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 10:55

Bizony! És vettem új lovaglókesztyût(=occsó cérnakesztyû), hogy abban a szakadtban ne fagyjanak le az ujjaim. Egyébként hasznos amikor kiszakad az ujjhegyeknél, mert így meg tudom fogni az apró dolgokat és a kantárcsattokat is könnyû becsatolni. De most hideg lesz!Ezért viszünk magunkkal lapost. ;)És most nem hagyom itthon a fényképezõt!

#440 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 12:03

Étkezési minõségû sárgarépa 16Ft /kgPusztaszabolcsról  válogatott  rekeszben tárolták eddíg.Én hozok magamnak megint 500kg ot . csatlakozhatsz . (MEG MÁS IS)

Hozzászólás megtekintése

Ha nem bánod itt is megosztjuk, ezt a fontos információt.Már hívlak is telefonon :kir: