Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Frízek

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
4992 válasz a témához

#401 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 17. - 19:05

Sziasztok!Régóta a frízrajongók táborába tartozok, de eddig sajnos még nem volt alkalmam élõbe látni. Ma érkezett 2 db fríz mén a tanyára ahol lovazok. Egyenesen Hollandiából jöttek. Nagyon széépek! a tulaj megkért hogy fonjam a sörényüket és a farkukat. Az egyiken majd lehet lovagolni is, bár elsõsorban fogatolás céljából lesznek tartva.õ az egyik, és õ a másik. :yeah: mostmár megvalósult egy álmom egyik része. a másik az lesz ha fel is ülhetek rá!Bogár

#402 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 1. - 18:40

Szépek. A végén még irigykedni fogok :)

#403 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 4. - 10:01

Még egy kis nyálcsorgatás:Sandokan fríze, Aiso

#404 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 4. - 10:08

Röviden és tömören: :hu:

#405 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 4. - 19:54

A francba, Zsubé!!!!!!!!!!!!!!Itt kell fájdítani a szívemet!!! :D

#406 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 10. - 23:57

Találtam Nektek egy ámerikás gagyishow-stílusban hátalt gebircset, nem egész 70000 dolcsiért (100 megmarad fagyipénznek). Alkalmi vétel, csak tessék, csak tessék! :D

#407 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 11. - 12:27

Nekem nem tetszik ez a fríz.Olyan érdekes az orra vagy csaka zabla miatt..Az biztso h jó drága,miért is ér annyit amennyit??? :eek:

#408 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 11. - 13:25

Csak azért, mert show-ló és fríz. Lehet, hogy ott a tengerentúlon még túl kevés van belõle. Egyébként sincs sok a világban. Ott hozzáddobják a quartert, itt milliókért veszed. Ugyanaz.

#409 Roxymami

Roxymami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 48 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 3:31

Hazája: Hollandia, Fríz-szigetekMarmagassága: 155-160 cmSzíne: fekete, jegyek nem kívánatosakTermészete: energikus, jó természetû, kiegyensúlyozott, egy kicsit érzékeny lelkûÁltalános leírásFeje nemes, kissé nyúlt profilú, száraz. Szenei nagyok, kifejezõk, fülei kicsik. Nyaka izmos, magasan illesztett. Sörénye sûrû, hullámos. Háta rövid, egyenes. Fara izmos, enyhén csapott, farka alacsony tûzésû, dús. Lábai rövidek, erõsek, jellemzõek a selymes bokaszõrök. Küllemük rámás, de nem túl nehéz testsúllyal. Mozgása energikus, elegáns, akciós. Hátas- és kocsilóként elterjedt. Története A fajta keletkezése a római uralom idejére tehetõ. Az ott élõ, akciós mozgású lovakat pár száz évvel késõbb spanyol lovakkal keresztezték. Az andalúzok hatása a mai frízeken is jól látható. Az általunk ismert fajta születése a XVI. és XVII. század idejére tehetõ. Sajnos, nem sokkal késõbb, a XVI-XVII. században e nemes lovak tenyésztését olyannyira elhanyagolták, hogy majdnem a feledés homályába vesztek. Fennmaradásukat csak a holland népi ügetõversenyeknek köszönhetjük. Gyorsaságuk miatt, ugyanis gyakran megnyerték ezeket. A XIX. század elején számuk ismét lecsökkent, méghozzá annyira, hogy már a kihalás szélén lévõ állatok Vörös Listájára is felkerültek. Az új évezredben azonban e rendkívül szép lovak jövõje biztosítottnak látszik A fajta használataA fríz, igen sokoldalú fajta. Egyedei jól szerepelnek a fogathajtásban, díjlovaglásban (amit akár magasiskolai színvonalon is mûvelnek), ezen kívül a showmûsorok elmaradhatatlan "kelléke" is. Társra találunk benne szabadidõnk kellemes eltöltésében is, mivel ideális partner a tereplovaglások alkalmával. Minden esetben megõrzik nyugalmukat és az alacsonyabb terepakadályok sem jelentenek számukra problémát. Tarthatjuk õket nyitott istállóban is, de a hosszú szõröket ne feledjük el rendszeresen ápolni!

#410 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 9:35

Jó alkata van annak a fríznek, csak a feje nem teccik. Hát ez van.

#411 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 10:00

Én is azt mondom h a feje yolan érdekes,de hát mind1.Szerintem ezt a leírást már mindneki ismeri ;) :)

#412 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 16:05

A mostani Cavalloba van rólunk 3 oldal!!! + legalább 6 kép! :D ;) Nagyon csinik!!!

#413 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 19:15

Találtam Nektek egy ámerikás gagyishow-stílusban hátalt gebircset, nem egész 70000 dolcsiért (100 megmarad fagyipénznek). Alkalmi vétel, csak tessék, csak tessék! :D

Hozzászólás megtekintése

:eek: Netalán Hawaii-on (vagy hogy kell ezt ragzani) készült a kép? Merthogy a lónak is van olyan virágfûzér szerûsége...

#414 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 14:06

Hölgyeim és Uraim, bemutatom ezt a fríz vagy fríz félvér lovat!Ki mit szól hozzá?? Én sem és Hasu sem tudjuk eldönteni, hogy mi? merre? meddig? :gm:

Edited by Keselyüstök, 2005 július 30. - 14:09.

#415 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 14:40

Szerintem tiszta. A színe lehet a Naptól fakult is, de vannak ilyen sötétpej színûek is, és pejek is. Csak ritkák és annyira kint nem szeretik.

#416 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 14:53

Látod Kesely én mondtam h fajtatiszta de te nem akartad elhinni!!! :)Jó mondjuk fura,de ez van. ;)

#417 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 20:34

Én ezt a képet vhol már láttam, és ott döle gubrandsal -nak (ne to jól írtam le?) volt leírva. De ha ti mondjátok... :)

#418 kisbambee

kisbambee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 658 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 21:53

Ezt a képet én ennek a lónak a képei között láttam aki fajtatiszta, törzskönyvezett, és még díjazott is:BaukjeDe ha az a kép nincs is közte azért a képei között van ahol pej szinü lett a fekete szépségbõl :) .

#419 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 22:05

"Ár megyegyezés szerint" Ha-Ha :dev:

#420 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 8:18

az az ár 3-4 milla.

#421 Szendepende

Szendepende

Csikó

• Fórumtag
  • 434 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 8:36

Nagyon durva ezt fésülni nem könnyû :huh:

#422 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 8:46

Ezt nagyon lovagolni sem lehet... :guny:

#423 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 8:52

Valami azt súgja; az ekkora sörényt az idõ 90%ában alaposan befonva "tárolják", és csak fotózáshoz viseli a ló ilyképpen kibontva.

#424 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 8:56

Mondasz valamit, különben lekopna.. :) De ez nekem nagyon szálkásnak hat, nem olyan egészségesnek..

#425 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 9:48

Én úgy tudom hogy a befonott sörényt 2-3 napnál tovább nem szabad úgyhagyni, mert berohad.. Akkor hogy "tárolják" befonva? 2-3 naponta újrafonják?

#426 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 9:53

szerintem amúgy is érdemes újrafonni, mert ahogy lefekszik-felkel meg minden, úgy összekócolódik. de amikor egy oldalra akartam szoktatni nina sörényét, akkor ha csak összefogtam a tincseket, azok kibomlottak, tehát befontam. 3 hétig szokik úgy maradni. amelyik tincs szétjön, újrafonom. nem volt eddig semmi probléma.

#427 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 9:57

Unicorn!Nem ide vág, de hogy sikerült egy oldalra szoktatni a lovad sörényét? Befontad és kész?

#428 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 10:35

nem idevág, tehát írtam privátot :)amúgy a frízesek megnézték már a hollandiában lövögetett frízes képeket? úgy vannak az út szélén, mint a vadvirágok :gm:

#429 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 10:40

Uni, ne bosszants. Csak két aprócska dolgocska vérlázító ezzel kapcsolatban: hogy amikor kint voltam, egyszer se láttam frízt az útmentén (csak fogatban, versenyen ill. edzés közben; azt is mindössze tán három alkalommal), és hogy már harmadik éve nem jutok ki. Végignyálcsorgattam az összes hollandiai képedet.(Nem kicsit kabaré, máskülönben; háromszor is voltam Hollandiában, elsõként rögtön másfél hónapig; és végül Broncora kellett mennem ahhoz hogy megérinthessek egy frízt...)

#430 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 10:41

a frízek sörényápolásához.Réggebben írtam, hogy a lovardába ahol tartom (tarottam) lovamat hoztak 2 fríz lovat. Alapból olyan a lovak sörénye és farka, hogy nem gubancolódik össze (én fontam is nekik, eszéletlen élmény volt :D). egyébként meg lehet már olyan hosszúszõr ápoló dolgokat kapni, mitõl sokkal dúsabbnak tûnik a farok ill. sörény, illetve amitõl selymessé válik, és könnyû fésülni... A frízeknél is szokták használni ;)

#431 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 10:46

õz, ez érdekes. komolyan, annyi volt, mint a szemét, még a felénél sem álltunk meg fotózni. csak sztrádán mentetek? bár onnan is idegesítõ mennyiségû lovat láttunk, csak nem akartam ott megállni :) de még több a mini-shety kint. azóta olvastam egy friss kiadványban, hogy európában hollandiában van a második legtöbb mini-shety. úgy tartják õket, mint a kutyákat, épp csak nagy, zöld legelõn. a lovak majdnem mindenhol ápoltak voltak (a hosszú sörényes frízeknek a karámban sem volt kócos, se nem befonva). ami furcsaság volt nagyon, hogy jó pár frízen takarót láttunk. augusztusban. nem volt rekkenõ hõség (16-20fok nappal), node azért takarót...

#432 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 10:52

Mindenféle legelõkön mindenféle négylábúakat láttunk, lámát, dámvadakat; minipónit tényleg annyit mint a nyû; lovagolható méretû pónit meg félvért se sokkal kevesebbet; frízt egy mukkot sem. Mondjuk mi inkább a délebbi felében voltunk az országnak, lehet hogy ez a titok nyitja.A normál méretû hosszú sörény, az egy dolog; az a bokáig érõ meg, ami a Szendepende által belinkelt képen van, egy egészen másik dolog... Szerintem. De lehet, hogy az is önkarbantartó, ki tudja.

#433 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 11:10

õz, mi szinte az egész országot bejártuk, a legdélebbi csücsökben léptünk az országba, épp csak egészen északon, groningen környékén nem voltunk. viszont a középsõ szigeten, ahol lelystad is van, ott nem láttunk lovat, node ott egy darabot sem. lovagolni csak a tengerparton láttunk 2 embert, õk se frízen nyomták, egy echte westernest és egy kobakos-csizmás angolos kislányt, viccesen mutattak egymás mellett :)nekem annyira nem vágyálmom egy fríz, sõt, immáron semennyire sem (vagy az számít, hogy ha valaha mutatós fogatot akarnék összerakni, akkor ezt a fajtát választanám? nem versenyre, hanem szépkedni), de örültem, hogy kint láttam õket. bár olyannak tûntek, mint amiket ausztriában és itthon láttam. épp csak az áruk különbözik. megvettem a pferdemarkt újságot és annyi frízt árulnak benne, hogy elképedtem. olyan éves korig még csak nem is eszeveszett összegekért. a körungolt, fedengedélyes ménekért és a tenyészkancákért súlyos ezreseket kell már az asztalra tenni (természetesen euroban). nagyon megnéztem volna egy tenyészetet is, de a neten nem találtam elõtte (volt pár órám rá keresni), látni meg nem láttunk igazi nagy telepet, illetve csak egyet, épp csak azok ügetõk voltak. volt vagy 80-100 ló ott a karámokban. jól mutattak :)

#434 Topy

Topy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 154 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 11:46

Ilusta!Értesz is te a Fríz félvérekhez.... :dev: :yeah: :guny:

#435 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 18:13

Topy drágám!Ezt most mire írtad??Holnap megbeszéljük!! :gm: :gm:Annyit mint Te, biztos! :dev: :gm:

#436 Larinero

Larinero

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 21:12

Ilusta!Értesz is te a Fríz félvérekhez.... :dev:  :yeah:  :guny:

Hozzászólás megtekintése

Helló ! Én nem értek a frízekhez, de ha 5 találatosom lesz a lottón, veszek egy pár fríz heréltet, az tuti! :D :D ui: fogatba, hogy parádézzak:)))

#437 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 30. - 20:55

Nagyon durva ezt fésülni nem könnyû :huh:

Hozzászólás megtekintése

Én vhol olvastam hogy ezt direkte iyen hosszúnak tenyésztik. Nem tom mennyi volt igaz belõle. Vizont az én privát véleményem szerint azért ez ár tényleg túlzás. :D

#438 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 3. - 10:03

123

#439 BnB

BnB

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 125 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 3. - 19:15

Nem akarok beleszólni, a ló szép, és nagyon szeretem a barokk lovakat, de , hogy lehet egy ilyen ló hátára így, és ilyen ruhába, és felszereléssel felülni? Nehogy félreértsetek nem vagyok hû de jó ovas, de nem is lépek fel az omékon. :confused:

#440 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 3. - 19:22

mi is ezen voltunk kibukva :D és még csak meg sem mutatták rendesen a lovat, csak sétált körbe-körbe. felemelõ volt. az andalúzokat legalább teljes szépségükben nézegethettük, bemutatóztak velük.