Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Appaloosa

• Please log in to reply
715 válasz a témához

#401 asset

asset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 22. - 18:32

Azt hiszem a foltos csõdi Paint Horse a neve talán Playboy?!?

Nem, a foltos mén neve Impala, és amit belinkelt Bubby, annak Dancing Rainbow a neve, neki Smartin Off az apja. Ott látható egy harmadik mén is, a leopárd mintás, az õ neve pedig Hartest Lewel OK.

Akire TE gondolsz, Playboy, õ Pátkán fedez(ne), Nagy Feri tulajdonában van...

pusza

#402 KwszeEdit

KwszeEdit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 474 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 22. - 21:20

Akkor bocsi :rolleyes: Elnéztem valamit.... nem kicsit nagyon......(ferink után szabadon :gm: )

#403 Bubby

Bubby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 140 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 22. - 22:21

A két appaloosa nevét én is tudom, a foltosét is mondta a gazdája de már nem emlékszem. A lovas életben is benne vannak, de nekem mondjuk mindegy, hogy hogy hívják :D A lényeg, hogy nagyon tetszett mind a három :D Dancinget jól meg is csapkodta a villanypásztor, úgy ráindult a kancánkra :dev: :dev: :dev:

#404 Bubby

Bubby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 140 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 23. - 15:17

Hivatalos forrásból (hogy végre rend legyen és igazság :D :D :D ): a Paint Horse neve Playboy és Mányon található a Cowboy Ranchen

#405 KwszeEdit

KwszeEdit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 474 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 23. - 16:42

Na most vagyok akkor csak igazán bekavarodva.... Ha te mányon jártál, és a fényképek is onnan vannak akkor õ Impala... És akkor Playboy van Pátkán.... vagy tényleg nagyon hülye vagyok... :rolleyes:

#406 Bubby

Bubby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 140 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 23. - 17:12

Hát õszintén szólva én se nagyon látom át a helyzetet....
Mert mi Mányon voltunk és ott volt ez a ló és a többiek
azt állítják itthon, hogy Playboyt láttuk, a lovas életben
is benne van ott is Playboynak írják, meg hogy Mányon
van a Cowboy Ranchen, akkor az a ló, amit feltettem,
a Playboy....
Én ezt az Impala nevet nem is hallottam, mondjuk nem vagyok
nagy Paint Horse ismerõ. Hmmmm....
Van lovas életed? Ha van nézd már meg, Dancing, Oki meg õ vannak
a hirdetésben.

http://www.cowboyran...exh.php?menu=11

:D :D :D :D íme itt az igazság!!!!! :D :D :D :D :D

Te mondtad jól! A foltos mén neve Playboy és nem Impala.

#407 Bubby

Bubby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 140 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 23. - 17:34

Az fura lenne, ha a 3 mént együtt hirdetnék, de külön külön lennének helyileg... vagy már tényleg nemtom, de jól elfilózok itt magamban :dev: :dev: :dev: az a baj, hogy Playboyról nincs másik oldali kép, minden képen csak az egyik fele látszik....

#408 KwszeEdit

KwszeEdit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 474 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 23. - 20:47

Oks... akkor a fekete-tarka Playboy.... a pej-tarka meg Impala... Hogy helyileg melyik hol azt meg passzolom... Egyébként nem lepne meg ha a három fedmén egy hirdetésben nem egy helyen lenne felállítva...

#409 Encõkeanyuja

Encõkeanyuja

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 24. - 13:38

Na rendezzük a nézeteltéréseket... :D
Tehát van egy pej-tarka, akit Impalának hívnak, az ELDORADO RANCH(Bámer Imre) a tulajdonosa, felállítási helye Mányban(Eldorado Ranch) van.
A másik pedig egy fekete-tarka, akinek a neve BJL Color Me Cool, alias "Playboy".
Õ Pátkán, a Red Horse Ranchon van felállítva, És a COWBOY RANCH(Nagy Ferenc) tulajdonában van.

Tehát, Mányban Eldorado Ranch van, és nem Cowboy Ranch. Úgy gondolom, hogy Mányban Impalát néztétek meg, amennyiben róla van kép a site-odon(boxban áll, és egy darab kép van csak róla).(Bubby ;) ) Remélem hogy így már mindenki érti, nekem hihettek, hiszen az összes lovat ismerem "személyesen" :ang:

#410 Bubby

Bubby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 140 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 24. - 16:21

:D :D :D :D :D bonyolultak ezek a lovak :D :D :D mi is elvittük a lovunkat Okihoz és azóta nem hajlandó sárlani :kir: Nagyon rémisztõ hely lehet neki ez a Mány :D

#411 asset

asset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 24. - 20:03

Nnnna akkor végre megoldódott a rejtély.... :gm: :dev:

#412 Bubby

Bubby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 140 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 24. - 21:53

Na, hogy kibogoztuk a szálakat végre, térjünk vissza az appikhoz. Van nekünk ez a kancánk ugye, és most látunk majd hozzá a belovaglásához, csak úgy megkérdezném, ne röhögjetek ki..... Nagyon gáz, ha angolban lesz lovagolva? Mert a weszkóhoz gõzünk sincs, megvenni meg nem akarják :hupp: Valamit meg már kezdeni kéne vele, mert már 3 és fél éves. Viszont ugye a mozgása, fõleg a vágtája annyira más, mint a többi lóé, amik jelen esetben shagya arabok, ott nálunk, hogy nemtom.... Ötlet??? :D

#413 Encõke

Encõke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 435 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 25. - 10:08

Na, hogy kibogoztuk a szálakat végre, térjünk vissza az appikhoz.
Van nekünk ez a kancánk ugye, és most látunk majd hozzá a belovaglásához,
csak úgy megkérdezném, ne röhögjetek ki.....
Nagyon gáz, ha angolban lesz lovagolva? Mert a weszkóhoz gõzünk sincs,
megvenni meg nem akarják :hupp:
Valamit meg már kezdeni kéne vele, mert már 3 és fél éves.
Viszont ugye a mozgása, fõleg a vágtája annyira más, mint a többi lóé,
amik jelen esetben shagya arabok, ott nálunk, hogy nemtom....
Ötlet??? :D

Lovagoltassátok be egy western trénerrel, és közben ti is tudtok ott tanulni, esetleg késõbb folytatni a ló képzését... Ha kell ilyen elérhetõség, magánban szívesen adok pár telefonszámot.

#414 Bubby

Bubby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 140 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 25. - 13:01

Akkor ezek szerint ne kínozzuk az angollal :D Amúgy olyan kis szelíd, futószáron már szépen megy, csak van egy kis lábproblémája, ezért nemtom.... Árban amúgy mit jelentene egy belovaglás? Csak úgy kb....

#415 Guest_dolly_*

Guest_dolly_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 25. - 21:40

KÉPZETT LOVAK-NAGY ÁRKEDVEZMÉNNYEL!!!
IMPORTBÓL SZÁRMAZÓ APPALOOSA ÉS PAINT HORSE LOVAK ELADÓK

Santo Domingos
12 éves paint kanca,vemhes,képzett iskolaló

Judy Luky Lad
9 éves paint kanca, VB. ezüst érmes cutting méntõl foltos kancacsikójával eladó(nélküle is elvihetõ)

JBL Color Me Kool
All round típusú USA import mén 10 éves,black/tobiano,jelenleg is lovaglás alatt,sikeres performance ló

Ima Silver T
appalosa mén 3 éves,most colorfull champion,reining kiképzés alatt

Jane Over Classics
9 éves appaloosa kanca,tenyésztésre és versenyzésre (gyorsasági számokban Olaszország versenyzett) alkalmas,jelenleg tréningben

Lady Freckles Lena
6 éves reining appaloosa kanca

Miss Stupenda
10 éves appaloosa tenyészkanca,jelenleg is lovaglás alatt,hobby célra ajánljuk,terepbiztos!

Absorokee Wildfire
2 éves appaloosa mén,megnyerõ küllemmel,all round típusú

Ima Smokin Tejon
Világbajnok reining apától származó 2 éves paint mén

Telefonos érdeklõdés:0620/3524297(Kisné Gabi)
A lovak megtekinthetõek a Red Horse Ranch-en(Pátka,Sós-ér dûlõ) illetve az itt megrendezésre kerülõ versenyen(06.30.-07.01. ; Reining Day és Ifjúsági Utánpótlás Nevelõ Program keretein belül )

#416 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 27. - 10:20

Na, hogy kibogoztuk a szálakat végre, térjünk vissza az appikhoz.
Van nekünk ez a kancánk ugye, és most látunk majd hozzá a belovaglásához,
csak úgy megkérdezném, ne röhögjetek ki.....
Nagyon gáz, ha angolban lesz lovagolva? Mert a weszkóhoz gõzünk sincs,
megvenni meg nem akarják :hupp:
Valamit meg már kezdeni kéne vele, mert már 3 és fél éves.
Viszont ugye a mozgása, fõleg a vágtája annyira más, mint a többi lóé,
amik jelen esetben shagya arabok, ott nálunk, hogy nemtom....
Ötlet??? :D

Én nem ragaszkodnék a westernhez a helyedben.Nem egy olyan appaloosaval és quarter horse-szal találkoztam,amelyik egész egyszerûen-mozgása,nagysága és testfelépítése alapján-sokkal alkalmasabb volt angol stílusra,mint westernre.Voltak olyanok,amelyek szívesen és nagyon szép stílusban ugrottak,de a spint képtelen voltak korrektül megcsinálni.Kerestem róla képet,egy hatalmas appaloosa herélt volt,lovagoltam egy ideig,de sajnos megszûntették azt a weboldalt,ahol fent volt egy kép róla egy díjugrató versenyen.Belovagoltam egy másik appaloosa kancát,amelyet aztán megvett egy hölgy díjlovagolni,nagyon szép és hatalmas mozgású ló volt,teljesen alkalmatlan westernre.Kár lett volna tötyörészni vele pleasure-ben és elpocsékolni a lovat.

Edited by Chilly, 2007 június 27. - 10:22.

#417 Bubby

Bubby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 140 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 27. - 10:56

Most nyáron mindenképp ráülünk már lesz ami lesz, így kiderül a lába mennyit bír, mert hobbylónak szerintem simán elmegy majd. Elõször voltizsba próbáljuk ki, aztán majd jöhet a fényes hobbyló karrier :D :D :D Amúgy valahol mintha láttam volna ilyen képeket, lehet pont itt a fórumon, már nemtom :confused: Volt ugrató, militaris, meg díjlovas appi kép is. Majd ha most megyek haza teszek fel friss képet róla, a nyári szõrzete teljesen szürke, tök ari, csak a lábai, meg a feje maradt barnás :)

#418 Bubby

Bubby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 140 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 2. - 19:05

Na itt is van néhány kép Kamilláról
nyári öltözetben :D

http://gallery.site..../Bubby/kamilla/

#419 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 2. - 19:10

ha a lábai rosszak, akkor az egy kézre való folyamatos vágta, ami a voltizsban kell, igen jót tenne neki... amúgy láttam 1,40en nyerni appaloosa lovat nemrég, fotóztam is, csak mire kiválogatom, hogy ki lovagolta... mindegy. szóval láttam. voltizsban is láttam appit, semmi extra nem volt. díjloviban még egyet sem.

#420 Bubby

Bubby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 140 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 2. - 20:46

a voltizs a paci belovaglására vonatkozott, nem a használatra nem akarunk nyerget tenni rá, hanem csak a voltizshevedert de intenzívebb munkára semiképp sem fogható, csak laza kis lötyögésre, teccik érteni? :D :D :D

#421 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 2. - 20:52

félig. ha fel is akartok ülni és rosszak a lábai, akkor szerintem a nyereg vs voltizsheveder nem oszt, nem von gyököt. nyereggel is lehet lötyögni :P

#422 Bubby

Bubby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 140 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 2. - 22:29

szerintem se, csak mi ilyenek vagyunk voltizshevederben szeretjük belovagolni a lovainkat :) amúgy nem hiszem, hogy futószárazáson (üresben) kívül nagyon mozgatnánk, fõként a tenyésztés a cél, nem a tönkretétel, bár ezt már õ megoldotta két évvel ezelõtt, mikor az állásban betekerte magát a kötélbe... mivel az ín is sérült a bal hátulján esélytelen, hogy teljesértékû munkásló legyen belõle. Õ örök nyugdíjas pacinak néz ki, de azért egy próbát megér...

#423 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 2. - 22:35

azért szerintem hobbylónak ésszel használva elmegy :) remélhetõleg. de helyes kanca, ha származásilag is OK, akkor tényleg érdemes tenyésztésen gondolkodni, de azért az is megterheli a lábat, de ha a súlyhordás nem annyira gáz, csak rendszeres kemény munkában nem mehet, akkor talán jobb neki valóban.

#424 Bubby

Bubby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 140 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 3. - 14:43

remélem én is, hogy egy könnyebb emberrel el lehetne vele lépegetni, mert tényleg a vehemnek is lesz súlya. Amúgy telipapíros jószág, apja Sweet Dreams, anyja First Lady Mink úgyhogy tenyészlónak megfelel :)

#425 Encõke

Encõke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 435 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 3. - 15:02

remélem én is, hogy egy könnyebb emberrel el lehetne vele
lépegetni, mert tényleg a vehemnek is lesz súlya.
Amúgy telipapíros jószág, apja Sweet Dreams, anyja First Lady Mink
úgyhogy tenyészlónak megfelel :)

Hûûûha, Sárffy Úrtól vettétek? :dev:
Viccet félretéve a lovadnak csak az apját ismerem, de Neki tényleg nagyon jó vérvonala van...

#426 Bubby

Bubby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 140 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 4. - 12:50

Nem, õ már nálunk született, teljes mértékig saját tenyésztésû :D :D :D

#427 Zemann

Zemann

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 661 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 5. - 20:30

Debreceni topikba szúrták be ezt az albumot.
Találtam Appaloosa-t is.

íme

:hu:

#428 Zemann

Zemann

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 661 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 18. - 7:48

ejha....pörgõs kis topik ez bocsi,nem akartam a szavatokba vágni :cool: by zé.

#429 Bubby

Bubby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 140 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 24. - 10:34

Látod Zé nem minden fórum olyan, mint a debreceni... Mi is elkezdtük belovagolni az appinkat, de felesleges ide beírni, mert olyan mintha csak magammal beszélgetnék :D

#430 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 24. - 16:02

Na, és melyik "tanuló", mennyi idõs? Hol tartotok? Nem ér csak elkezdeni, felcsigázni, aztán hallgatni.... :nem:

#431 Guest_Senors Emotion_*

Guest_Senors Emotion_*
  • Guests

Közzétéve 2007 július 25. - 8:13

Nekem is van ám Appaloosam...... :kir: Neve: :dev:

#432 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 25. - 8:25

IC For Me most 2 év 3. hónapos - futószáron szépen fejlõdik. Fõként az erõszak mentes belovaglást alkalmaztam a munka során. Semmi gond nem volt a nyergeléssel, sem a felüléssel. Minden lovas alatti munka elõtt dolgozunk földrõl, majd kimegyünk. Az elsõ terepen még zabla is volt a szájában, de hamar rájöttem teljesen felesleges. Most már csak kötõfékkel terepezünk. Rengeteget sétálok mellette, ügetéssel megtûzdelve. Vágtát még csak alig egy két száz métert megyünk. Természetesen minden könnyített ülésben zajlik. Az idei évben még csak a szoktatás a cél, semmi megterhelõ, semmi extra. Autók, traktor, kidölt fa megismerése, mindent jól megnézünk, megszaglászunk. 1o-15 km kb 4 óra alatt teszünk meg, ennél gyorsabban nem tudok gyalogolni a homokban :D . Õsszel megyünk tanulni, akkor fogunk pályán dolgozni, addig szabadon mehet terepen. S majd jövõre tervezzük a igazi munkát. Abszolút megbízik bennem, én meg benne, nem fél semmitõl, csak néha áll és bámúl, ha valami újat lát, mert neki még minden új :yeah: .

:)
Ez nagyon jól hangzik

Azért kérdezgetlek, mert most én is ilyesmi elõtt, közben állok. Nekem 2 év, egy hónapos csikóm van. Futoszáron megyeget, nyereggel, nagyon szépen, rövid ideig, és a földröl alap feladatokat csináljuk. Nagyon jó indulatú, de nekem rettenetesen lustának tûnik... Az a helyzet, hogy lipicai lovaim vannak, azok belovaglásához képest pedig fõleg furcsák az õ reakciói. Úgyhogy nagyon érdekes az egész. Korábban pedig mindíg sport csikókkal volt dolgom, azok sem ez a "kategória"... :)

De ez a csikó már a színével is meglepett, a pej -foltos színére jött rá az apjától örökölt tûzöttség és pöttyök. A pöttyök helyén elõször kihullott a szõr, aztán csak késõbb nõtt oda a fehér szõr. Azt hittem gombás.... :gm:

Jól bír téged a csikód? Nem fiatal a felüléshez? Én is nézegetem Römit, mert hamar kifejlõdött, persze sokkal hamarabb, mint a többi, de azért féltem a porcait... De ha már te is felülsz egy két honappal idõsebbre... Én õszre terveztem a felülést, akkor az talán lehet is.... :)

#433 Bubby

Bubby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 140 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 25. - 16:58

Na látom, most aztán lett nyüzsgés :D örülök neki Mi is sokat dolgoztunk futószáron, aztán hétfõn meg is ejtettük az elsõ felülést. Semmi ellenszegülés nem volt, szépen ment, csak sokszor még nem érti mit akarunk tõle. De olyan, mint egy ma született bárány :) Kamilla amúgy január végén volt 3 éves, így neki már illik is mennie, csak egy elhúzódó sérülés miatt vártunk idáig vele, de megérte, mert egyenlõre jól bírta a lába az elsõ 15-20 perces megpróbáltatást. Mivel Dream csikó, remélem szépen fejlõdik majd és hozza az eredményeket :) Nem semmi ez az erõszakmentes lókiképzés, elismerésem hozzá. Nekem biztos nem lenne elég idõm, meg türelmem hozzá :D Bár utána meg olyan jó látni, egy így kiképzett lovat dolgozni.

#434 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 26. - 8:16

Ma reggel a legelõn körmöltem a Römi csikót. Ahol ettek éppen nem volt fa, idõm sem volt sok, hát csak úgy elkezdtem körmölni, kötõfék nélkül. Szépen állt, nem volt baj, aztán rájöttem, hogy egyik késemet tõlunk 10 méterre hagytam a dobozban. Letettem a Römilábat, elsétáltam a késért, aztán vissza. Ez a kis szeplõs meg csak állt ugyan ott. Mikor vissza értem hozzá csak sóhajtott nagyott és bambult tovább. :D Pedig ilyet sosem gyakoroltunk. Néha az az érzésem, nyitott szemmel alszik. Még azt is hagyja, hogy a másik lóval a férjem ellovagoljon, több száz méterre, bokrok, fák mögé, Römike marad velem, utánnuk nézeget ugyan de nem indul, csak álldogál. Ehhez persze az kell, hogy én ápoljam. :rolleyes: Ha ápolgatom, fésülgetem, akkor bármi történjék, buksiját lógatva álldogál elõttem. Kezdem megszokni, hogy ez tééééényleg ennyire nyugis csikó... :cool:

#435 Guest_Senors Emotion_*

Guest_Senors Emotion_*
  • Guests

Közzétéve 2007 szeptember 4. - 7:39

Vörös Ördög a lovam halál nyugodt kis paci,amikor nincs rajta nyereg,bent a boxban,vagy a körkarámban játszik velem,odabújik,imádja ha szeretgetem,foglalkozom vele!Szereti ha szeretik! Régebben,ha felkerült rá a nyereg teljesen megváltozott,mintha kicserélték volna,benne volt a menni menni menni érzés. A két év alatt(mióta az enyém),az utóbbi 2-3 hónapban kezdem azt érezni,hogy nyugis,nem siet,figyel rám.Ez sok munkát,foglalkozást igényelt,de sikerült,és ez marha jó érzés! :yeah: Persze ez nem azt jelenti,hogy versenyen nem kapkod,meg ideges néha,de hát olyankor én is az vagyok! Van,hogy egy lovat elrontanak,hiába Quarter,Paint vagy Appaloosa akkor is nehéz visszahozni,de ha az ember türelmes,és szereti azt a lovat sokat tud várni!

#436 Guest_Ford_*

Guest_Ford_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 8. - 20:10

Sziasztok!Érkeztek appaloosák hozzánk.Nagyon szépek! Iszonyat jófejek!Ha érdekel valakit akkor képeket is rakok fel.

#437 Guest_Ford_*

Guest_Ford_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 8. - 22:10

Meglesz!Csak egyelõre sz@rakodik a képtár és nem tudok képeket feltölteni.De a lovasfoto.hu-n van egy-kettõ az appaloosák közt.Van egy mén is az nem a mienk.Az alatta lévõ kanca és csikója tartozik hozzám.Atöbbit majd ide is felrakom,ha megjavul a kep.tar.hu.

#438 fehér bölény

fehér bölény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 690 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 21:16

Van egy eladó 2,5 éves herélt Appi csikkóm. 50% QH õsökkel .Érd.30/22-555-60.

#439 fehér bölény

fehér bölény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 690 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 15. - 11:48

Csak jövõ héten tudok.

#440 bartorsi

bartorsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 276 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 19:33

Tud valaki segíteni abban, hogy hogyan kell kitölteni a csikó bejelentõt?

Edited by bartorsi, 2007 november 20. - 19:33.