Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kérdezz-felelek

• Please log in to reply
985 válasz a témához

#401 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 23. - 2:47

Hát persze, provokáció, te csak eddig látsz. Fogalmad nincs persze a kóser ételekrõl és arról, hogy milyen jó minõségûek. Na mindegy.

Más, tudja valaki, hogy a Nexus tabletek és az USB-n keresztül kapcsolódó mobilinternet kompatibilisek? Köszi a választ elõre is.

http://www.jayceooi....dem-on-nexus-7/ megoldható, de nem az a 2 kattintás és megy. Viszont létezik mobilinternet kütyü wifivel, meg okostelefonra, ha minden igaz tud kapcsolódni amin van modem.

A kóser konyhában pl. az is okos, hogy a húsokat, tejterméket, zöldséget külön kezelik. Pl. kisebb az esélye cifrafosást kapni a csirkén ülõ baciktól. :)

#402 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 23. - 21:31

Honnan tudom egy nagy számról, hogy prímszám-e? Mondjuk pl a 997. Nem emlékszem rá, ha tanultuk is. A kicsiket könnyû, de a nagyoknál csak nem kell végigpróbálni, mivel osztható. Van valami trükk?

#403 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 23. - 23:12

Trükkre nem emlékszem, de nem is kell sokat próbálgatni a nagy számokat. Ugye a párosok alapból kiesnek, aztán 3-al az osztható aminek az utolsó 3 számjegyének összege osztható 3-al, az 5-el oszthatóság egyértelmû, a 7-el oszthatóság nem rémlik, 9-el pedig nem is kell nézni, mert az 3-al is osztható. Szóval igazából csak a hárommal és a héttel oszthatóságra kell figyelni, a többi ránézésre egyértelmû.

Edited by Lótuszvirág, 2012 december 23. - 23:13.

#404 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 24. - 9:26

szerintem azért ez nem ennyire egyszerû :)

10 fölött is vannak prímszámok és két prímszám szorzata már nem prímszám

pl.: 121 nem osztható se 3-mal, se 5-tel, se 7-tel, se 9-cel, viszont oszható 11-gyel

http://hu.wikipedia....wiki/Prímszámok

#405 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 24. - 10:33

Wow, nem gondoltam volna, hogy a wikipédián a prím számok is fent vannak :kir: .
De nézd csak itt az oszthatóság is: oszthatóság. Eszerint (ha jól értem) akkor csak a 11-el való oszthatóságot felejtettem ki tegnap, ezt kell nézni a 3 és a 7 után, mert a többi oszthatóság már ránézésre látszik.
Szóval nekem úgy tûnik, hogy ha nem páros, nem végzõdik ötre, a számjegyek összege nem osztható hárommal, a 7-el és a 11-el oszthatóság szabályainak sem felel meg, akkor prím
Najóóóó, ez nem egy szabály, csak ráértem nagyon este :D

#406 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 24. - 11:07

ok, és a 131-gyel való oszthatóság honnét látszik? ;) a 17161 szerinted prímszám?

#407 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 24. - 11:09

Mondjuk én már elvesztettem a fonalat (1970-ben), de mivel 997 az kb a 170-edik prímszám, ezt még tovább kell gondolni a 11-nél, nem? (Még Juice elõtt írtam)

Edited by Ernest, 2012 december 24. - 11:10.

#408 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 24. - 11:14

Én kb 20 évvel késõbb veszítettem el a fonalat :kir: szóval... a háromjegyû és nagyobb számokkal való oszthatóság valóban túl van azon a tartományon amit még belátok. Bevallom ekkora számokkal már nem játszok fejben, csak gépen, így lehetett h elsiklok felettük hát így elnézést kérek, fõleg juice-tól valamiért nagyon a lelkébe gázolhattam ezzel a kommunikációra tett kísérlettel... bocsánat

#409 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 24. - 11:17

hát így elnézést kérek, fõleg juice-tól valamiért nagyon a lelkébe gázolhattam ezzel a kommunikációra tett kísérlettel... bocsánat

? :rolleyes:

részemrõl világbéke :ang:

#410 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 24. - 11:17

Nnno, ha már wikipédia, itt a megoldás: prímtesztelés

#411 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 24. - 13:19

http://www.jayceooi....dem-on-nexus-7/ megoldható, de nem az a 2 kattintás és megy. Viszont létezik mobilinternet kütyü wifivel, meg okostelefonra, ha minden igaz tud kapcsolódni amin van modem.

A kóser konyhában pl. az is okos, hogy a húsokat, tejterméket, zöldséget külön kezelik. Pl. kisebb az esélye cifrafosást kapni a csirkén ülõ baciktól. :)

Köszi. Ez mûködik a Nexus 1O-zel is? Apukámnál mobilinternet stick van, nekem meg egy csomó percem a mobilomon Skóciában, mindkettõvel össze tudom kapcsolni a tabletet?

Kóser húsokkal vega lévén nincs tapasztalatom, az egyéb kóser élelmiszer nagyon jó minõségû. Anyukám viszont csak kóser húst vásárol, sokkal jobb minõségûnek tartja a nagyüzemihez képest.

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#412 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 26. - 22:51

Na, errõl eszembe jutott, hogy hogy vágnak állatot egy 'kóser' vágóhídon...

#413 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 9:34

Én is láttam a házi vízilóról a filmet, azért tudom hogy van olyan.

#414 lóállatjóállat

lóállatjóállat

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 310 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 10:16

Jahogy forkissima zsidó, hát ez sokmidnenre választ ad. De nem is errõl akartam, hanem, hogy én UFO-król is láttam filmet már! Ezért hát: vannak olyanok. Igen, vannak. Örülök ennek.

#415 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 10:20

Tötõ. Most nem kapsz osztályzatot, következõ órára készülj fel. :)

#416 lóállatjóállat

lóállatjóállat

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 310 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 10:40

A hitem sziklaszilárd.:) lóállatjóállat mellkast ver nyomatékosításképpen.

#417 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 10:48

Ki nem szrja le mit hiszel. Nem hozzád szóltam.

#418 lóállatjóállat

lóállatjóállat

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 310 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 10:51

Bocsánat uram, ideges? Alapértelmezettként mindig az utolsónak szól, tudja... Egyébként rendszeresen f@szkalap vagy. Velem van bajod vagy csak úgy a világgal? Tudom-tudom, idegesítõ tényezõ vagyok. Zemberek imádják saját frusztrációjukat bennem megtalálni. Sebaj.

Edited by lóállatjóállat, 2012 december 27. - 10:53.

#419 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 10:52

Alapértelmezettként oda írtam kinek szól. Nem vagyok ideges, csak alaértelmezettként nem csípem a trollokat. De mostantól ez is kipipálva. Ez a felhasználó rajta van a tiltólistádon: lóállatjóállat. · Hozzászólás megtekintése · Eltávolítás a tiltólistáról lóállatjóállat

Edited by shepherd, 2012 december 27. - 10:53.

#420 lóállatjóállat

lóállatjóállat

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 310 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 10:55

Jahogy az egy nick. Jó. Komoly problémák vannak. Eliminálj a képernyõdrõl, engem, a trollt. Eszed, mint tenger.

#421 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 11:11

Jahogy forkissima zsidó..

Egondokoztam azon hogy mostakor miaza zsido.
Kijaz?
Nemzet? Valas? Faj? Kulturklub?
Nemtom.
A forkisima azer zsido mer koser zöcseget esz?
Az Aszony tegnap a tanyankon jokis koser disznocombol csinat valami tarkonyos pecsenyet.
Tök pikans vot, aszonta valami kis ecetet is tet bele. Iletve hoza.
Na.
Szova it a 8.emeleti panoramas irodaba unalomto gyötörve mer dogoznom ke, iletve bekel lenem iten, szova mindenre nagyon sok idöm van, szova irok tinektek.
Tegnapelöt jokis koser borjubo csinat az Aszony vadasat, valami szines tesztaize vot hoza, nagyon koser vot.
En a kandaloba nyomatam a fat, koser kis akacot, mer sajnos zabaja a fat de egesz nap etudom bamuni ot elöte ülök aszt bamulom, az Aszony meg zsörtöz hogy segicsek mer nem valami koser a kes kelene elezni.
Na az Aszony tegnap vegre kiment a lovaval decsak setazni mer faj a bokaja mer kibicsaklitota aszt a kenygyelbe lepesbe is faj, szova külön ment mer csak setalni akart mer az en Pinci lovacskam meg csak rohani akar aszt igy gondvan.
Na az Aszonyt ere röktön mektamata 4 kutya kin a reten, na ere leszalt a loro hogy erugdosa öket.
Mintketö rosz ötlet vot de a) efelejtete hogy Mubu lovacskaja nem fel a kutyakto söt imagya rugdosni a nagyobacskakat b) efelejtete a sajat rosz bokajat = ciponyi bokava jöt haza es mektalalta a felelöst : az Embert.
Kapot is az Ember ne fejetek nem marat rajta egy szörszal senem.
Na ere itunk egyet a koser palinkabo.
Namostakor Mubu a zsido vagy Pinci vagy mitudomen?
Na.
Remelem ez mindent megmagyaraz.

#422 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 13:01

Jahogy forkissima zsidó, hát ez sokmidnenre választ ad.

Forkissima NEM zsidó, de eszik kóser ételeket. Azt meg már megbeszéltük, hogy fajmagyar nincs. De ha már kérdezz-felelek, mit magyarázna meg, ha zsidó lennék? (Gyanítom Péter válaszát nem értetted, shepherd meg nem hozzád szólt.)

A Nexusra továbbra sincs senkinek semmi ötlete? Most egy régi gépen vagyok, és folyamatosan cd-t kér tõlem, hogy telepítse a tabletet, ami ugye nincs, így viszont nem ismeri fel a gépet.

#423 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 14:16

- Ettõl még a kóser-vágás olyan, amilyen, és ha Tötõnek a kóser vágóhídról nem szépek jutnak eszébe, akkor had' legyen már neki egy kicsi igaza!

#424 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 14:55

Na, errõl eszembe jutott, hogy hogy vágnak állatot egy 'kóser' vágóhídon...

- Ettõl még a kóser-vágás olyan, amilyen, és ha Tötõnek a kóser vágóhídról nem szépek jutnak eszébe, akkor had' legyen már neki egy kicsi igaza!

Igazad van olcsobb, mint a pszichologus.. ha ettöl jobban lesz, legyen jobban.

Mit szoltok a gonosz magyar ember disznovagasahoz?
Mihaly batyam nyeszetelte a diszno torkat.. mar halottnak hittük.. aztan a perzselö szalmalangtol felugrott es futott a mi kis szabolcs-megyei hazunk udvaran.. utana a ferfirokonsag a kesekkel..
Nagyanyam nyiszalta a tyuk nyakat.. a turul belsejebe született Arpad vezer emberei a makulatlan feher lo nyakat.. kedvenc indian höseitek a kinzocölöphöz kötött fogoly nyakat.. az arab a kecske-birka nyakat.. Algeriaban egesz falvak lakossaganak a nyakat vagjak at a muzulman bandak.. az alkaida-foglyok nyakara sem kötnek biztositast.

Es akkor beszol ide ez a koser-tudos.. csak hogy valakinek erezze magat.. legyen neki olcson önbecsülese.

Aldas-bekesseg.

Amen.

Edited by Peter13, 2012 december 27. - 15:27.

#425 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 14:58

Van igaza , ha állatvédelmi szempontbol nézzük a dolgot ,ha ember védelmi szempontbol akó nincs mert a koser vágásnak az a lényege hogy az állat vérét lehetö legnagyobb arányban kiengedjük ehez pedig az kell hogy az állat szive minél tovább verjen s pumpálja (szenvedjen) a vért ezt mindenféle kábitás hátráltatja ,mert ugye ha beteg az állat akkor elsönek mindig a vére betegszik meg + tele van mindenféle nem tul egészséges salak anyagal, sokféle bajom s problémám van a zsidókal de ez nem tartozik közéjük

#426 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 15:17

Es akkor beszol ide ez a koser-tudos.. csak hogy valakinek erezze magat.. legyen neki olcson önbecsülese.

Fogalmam nincs kinek szántad ezt, én kizárólag Tötõnek irtam, mert tudom pontosan, mire alapozza a véleményét. Kocsmákban vannak ilyen "rendszerû" beszélgetések záróra közeledtével, amikor már mindenki mindenkinek válaszol akkor is ha még a kérdés sem hangzott el.
"Az alkohol nem válasz." Dehogynem! Mindenre. :D

#427 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 15:23

Nem neked valaszoltam, hanem kizarolag tötö zso-nak szantam az irasomat a koser-beszolasara, tehat nem masnak, hanem nekije.

Jameg az NC-nek.

Nem teneked.

Aldas, bekesseg.

Fogalmam nincs kinek szántad ezt.. Kocsmákban vannak ilyen "rendszerû" beszélgetések..

..mikor valaki felebred a pulton es azt hiszi, neki szoltak.. zarora.

Edited by Peter13, 2012 december 27. - 15:37.

#428 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 15:28

"Az alkohol nem válasz." Dehogynem! Mindenre. :D

Csak amikor elkezd hatni, már nem tudjuk a kérdést... :D (42)

#429 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 15:29

Szerintem meg tökmindegy, hogy kóser vagy nem, mindegyik vágóhíd véres, oszt kész. Nem hiszem, hogy a nem kóser vágóhidakon kiimádkozzák a jószágból az életet.

#430 marshal

marshal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 46 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 15:37

Szerintem a kóserség szimplán élelmiszer technológiai kérdés, ami a bibliai idõkbõl ered jóval a globalizált világ elõtt. Azon a területen, éghajlaton az egész iszlám világban nagyjából ugyanazok az étkezési szokások voltak akkoriban.

#431 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 16:48

Szerintem a kóserség szimplán élelmiszer technológiai kérdés, ami a bibliai idõkbõl ered jóval a globalizált világ elõtt. Azon a területen, éghajlaton az egész iszlám világban nagyjából ugyanazok az étkezési szokások voltak akkoriban.

Hát persze. Nem is azért írta tötõ.

#432 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 16:52

Hát persze. Nem is azért írta tötõ.

hat persze. ha tötö nagyritkan szol, akkor vagy ciganygyülöletböl, vagy zsidogyülöletböl szol.
ilyen egyszerü a vilaga.

Edited by Peter13, 2012 december 27. - 16:54.

#433 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 18:18

:) Eszembe jutott a folyamat aminek végén kóser hús kerülhet az asztalra, engedtessék meg, hogy nem jó szívvel gondolok a kitépett légcsövû, 10 percig a saját vérében hörgõ állatokra... de ugye ha nem kóser hanem mondjuk tanyasi vágás módszere lenne ez, akkor most hátradõlve elégedetten röfögnél.

Gratulálok a mérhetetlen rövidlátóságodhoz és a stílusodhoz, miszerint ha olyat olvasol ami (természetesen antiszemita, mi más?) nem tetszik, azonnal átmész igazi alpári IQ mentes személyeskedésbe.

Amen

shalom

#434 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 18:58

Na. Én láttam ilyet is olyat is. Tököm ki van az állatvédõkkel egyébként úgy általában, mert az nem baj, ha a liba annyira szenved a töméstõl, hogy igen nagy százalékban bele is döglik, de a libamáj finom a tradicionális franci gasztronómia része, tehát maradhat. ugyan így van a kóser vágással. Ott is szenvednek, láttam. És láttam, hogy mennyire kevesebbet szenved minden "hagyományos" módon vágott állat, merthogy kötelezõ a kábítás ( vágtunk mi is és háztájiban is fejbelövik elõször a disznót) és kivérzik az is. Ha nem így lenne, szar lenne, nagyüzemben pláne. És nem annyira véres egyébként. Ja és nincs visítás a nagyüzemben, mert a disznók alszanak vágáskor. Hoppá. Szóval rohadtmód nem egyenlõ ez így, hogy ezért-azért valahol megengedjük, hogy szenvedjen a jószág. Vagy igen vagy nem. És ezért részemrõl elítélem a kóser vágást.

#435 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 19:10

Tököm ki van az állatvédõkkel egyébként úgy általában, mert az nem baj, ha a liba annyira szenved a töméstõl, hogy igen nagy százalékban bele is döglik, de a libamáj finom a tradicionális franci gasztronómia része, tehát maradhat.
ugyan így van a kóser vágással. Ott is szenvednek, láttam.
És láttam, hogy mennyire kevesebbet szenved minden "hagyományos" módon vágott állat, merthogy kötelezõ a kábítás ( vágtunk mi is és háztájiban is fejbelövik elõször a disznót) és kivérzik az is. Ha nem így lenne, szar lenne, nagyüzemben pláne. És nem annyira véres egyébként. Ja és nincs visítás a nagyüzemben, mert a disznók alszanak vágáskor. Hoppá.
Szóval rohadtmód nem egyenlõ ez így, hogy ezért-azért valahol megengedjük, hogy szenvedjen a jószág. Vagy igen vagy nem. És ezért részemrõl elítélem a kóser vágást.

Ezzel nagyon egyet tudok érteni, biológusként alá tudom támasztani, hogy tényleg így van. Törvények furcsák, egyrészt sztem szuper a vágóállatok védelme, de nem értem, miért vannak kivételek...

#436 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 19:55

Teljesen mindegy itt agrobe, hogy igazad van-e vagy nem. Most épp a kóser vágásról jutott eszembe, pontosan amit leírtál, de péter szerint ha már csak kiejtesz bármilyen szót ami zsidókkal kapcsolatos, azonnal köcsög náci vagy. Nevetséges. Ugyanez a libatömés. Tradícionális magyar kaja, még is kölyök koromban bõgve aludtam el mikor egész éjjel hallottam ahogy vergõdik az összes agyontömött liba a szomszédban. Nem is tudom mikor ettem utoljára.

#437 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 20:38

Szóval rohadtmód nem egyenlõ ez így, hogy ezért-azért valahol megengedjük, hogy szenvedjen a jószág. Vagy igen vagy nem.

- A kettõs mérce attól függetlenül az, hogy az úri közönségnek éppen teccik avagy nem.

#438 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 28. - 12:23

a kóser vágással nem az a bajom, hogy zsidó vallási tradíciók miatt engedélyezik. Felõlem lehetne muzulmán, vagy buddhista (tudom, tudom, hogy nem), pont ezért írtam a libatömést, mert az nem tartozik semmilyen valláshoz. Lengethetnék táblát párom szerint: NAIV VAGYOK! felirattal, de akkor sem értem, nem akarom megérteni, elfogadni. Az állat szenved-nem jó. Tök mindegy milyen eszme zászlaja alatt szenved-nem jó. És ezért nem akarnám "reklámozni" semmilyen ürüggyel a kóser vágás (libatömés) jóságát.

#439 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 4. - 17:12

Létezik olyan delfinfaj, amelyik 4-6-ot ellik? Én csak egy, max. kettõ utódról tudok, de Beljajev szerint lehet egyszerre 6 is.

#440 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 4. - 20:32

a kóser vágással nem az a bajom, hogy zsidó vallási tradíciók miatt engedélyezik. Felõlem lehetne muzulmán, vagy buddhista (tudom, tudom, hogy nem), pont ezért írtam a libatömést, mert az nem tartozik semmilyen valláshoz.

Lengethetnék táblát párom szerint: NAIV VAGYOK! felirattal, de akkor sem értem, nem akarom megérteni, elfogadni. Az állat szenved-nem jó. Tök mindegy milyen eszme zászlaja alatt szenved-nem jó.

És ezért nem akarnám "reklámozni" semmilyen ürüggyel a kóser vágás (libatömés) jóságát.

Hja, a vallás szent és sérthetetlen. A vallás nevében minden és annak az ellenkezõje is igazolható. Aki meg a kóser vágás ellen van (mint én is, mert kegyetlen és semmi értelme) az antiszemita. Világos.