Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Építkezzünk, újítsuk fel!

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
740 válasz a témához

#401 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 31. - 9:02

Hát... Ezt szerintem töröld ki, amíg nem olvassák sokan...

#402 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 31. - 9:14

Ha egy ember is tudja, hogy odavagyok a szigetelõkért, akkor már hiába. :)

#403 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 31. - 9:40

Szerintem a távvezetékek úgy összességében elég rondák de engem az oszlopok nem akasztanak ki különösebben. A ház volt lakóinak külöben is volt annyi eszük, hogy a kevésbé szép látvány és a ház közé egy nagy fát ültettek. :) Így ami látszik az egészbõl az csak egy ilyen perifériás kis részlet. A látkép nagy része távvezetékmentes.

#404 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 31. - 10:13

Az üvegszigetelõ maradhat. A többivel van bajom. Én nem tartom hülyének azt, aki tõlem különbözõ életmódot, környezetet szeret. Mi egyébként egy domboldalon lakunk Érden, egy kisebb dombra néz legtöbb ablakunk, annak a tetejéig van kb 25 telek, tavasszal csupa egy virágtenger volt, ami eltakarta a kis bódékat, mert ház az egy sem volt. A legközelebbi aszfaltos útig pontosan 1000 métert kellett menni. Odaköltözéskor. Ma ugyan már csak 100 métert. Ennyit a betonrengetegrõl. NanoTeslák nullától végtelen frekvenciáig egyfolytában vannak (a hûtõmágnes is lök egy csomót), különbözõ hatással. A Bokor által említett limitek pontosan az 50 és 60 Hz-es tartományban érvényes értékek. A nanoTeslák a távolsággal, és nem pedig annak négyzetével arányosan csökkennek. Van, ami másképp csökken, de a biológiai hatás szempontjából a nanoTeslák a jellemzõek. A feszültségszint meghatározó, mert a két fõ paraméter nanoTeslák szempontjából a szokásosan átvitt áram és a fázistávolság. A hatásnak kitett idõt elsõrendû fontosságúnak tartják a következmények szempontjából. Ja, üvegszigetelõt Bokor is láthat, ha Diósdra költözik, és sétál egy-két utcát.

#405 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 31. - 10:24

Túl komolyan veszed. ;)

#406 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 8:45

Rájöttem, hogy az akkus csavarhúzó valójában a feminista mozgalom nagy vívmánya: lehetõvé teszi a nõknek, hogy férfierõ nélkül is boldoguljanak tulajdonképpen a vibrátor távoli rokonának tekinthetõ :D

#407 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 8:58

Kedves Bokor, találtam neked egy csemegét, 10 éve írták egy fórumon: "Mivel izgatott a téma, rendeltem egy muszert, amely múlt pénteken érkezett meg. Hétvégén kicsit furcsán nézhettek rám az emberek, mert egy mobiltelefon méretu eszközzel, amely sipol a mágneses mezo erosségétol függoen. És eljött az igazság pillanata, amely megdöbbento tényeket tárt fel: mágneses mezo szempontjából 45m-re többszörösen biztonságban vagyok egy szimpla 120 Kv-os vezetékkel felszerelt (összesen 7 vezeték) kb. 50%-os terhelésnél (néhány számítás szerint az üzemido 90-95%-ában), mint egy tipikus óbudai utcán, vagy a saját lakásomban az ágyamban, vagy 60 cm-re egy muködo mikrohullámú sütotol, esetleg a metro peronán állva a sárga csíknál stb! A mérések megerosítették a fenti amerikai számokat: A 120 kv vezeték esetében (7 vezeték, szimpla) 15m (vezeték alatt): 6-8 mG 25 m: 3 mG 30 m: 1,7 mG 35 m: 1,0 mG 40 m: 0,7 mG A fentiekbol látható, hogy a távolság csökkenésével rohamosan csökken a mágneses mezo erossége, és elmondható, hogy 40 méter körül szinte a normális háttérsugárzás mérheto. Fontos kiemelni, hogy a fenti külföldi információk csak annyit tartalmaznak, hogy a statisztikák szerint 100 m-en belül no a kockázat. Igy például nem választották szét a statisztikát vezeték tipus szerint (120,230,500 kv és távolság 20 méter alatt 20-50 méter, 50-70 méter távolságban lakók és a betegségek elofordulása szempontjából stb.). Ez pedig hiba, mert a mágneses mezot tekintve nem lehet összehasonlítani egy 40 méteres távolságban lévo házat 120kV, 220 Kv vagy magasabb feszültség esetében, hiszen lényeges a mágneses mezo erosségének különbsége. A fentiekbol az látszik, hogy 40 m-re a vezetéktol 120 kV, szimpla 50%-os terhelés, nincsen nagyobb kockázat (kb 0,7 mG), mintha nem lenne ott a vezeték, ha a 2 mG-t veszük alapul kritikusnak és csak az elektromágneses mezot vesszük alapul. Találtam azonban dupla vezetékeset, ahol a 7 vezetékbol 6 duplán halad. Ekkor a mágneses térero lényegesen nagyobb volt. Pl. alatta a 10 mG skála nem tudta kimutatni, 30 méteren 7 mG volt. Ez brutálisabb! A döbbenet akkor ért, amikor kimentem egy egyszeru belvárosi utcára, és általában 3-5 mG körül mértem mértékeket gyaloglás közben!! Egyes helyeken, például keresztezodéseknél, a 10 mG-s muszer nem tudta kimutatni a mértéket. A lakásomban, ahol az ablak elott 2,5 - 3 m-rel 220V vezetékek van, állandóan változó mértékben 3-6 mG mértem mágnesesmezot, amikor kiléptem az erkélyre, amely kb. 1,5-2 m-re van a vezetéktol 7 mG-t mértem. Annyit mint a 120 kV vezeték alatt. Az ágyamon ezen vezetékek hatására 1 - 3,5 mG erosség van, a lakásban átlag szerintem 2 mG körül lehet. Ez pedig hihetetlen. Azt hittem, hogy otthon minden oké, közben az utcán járva sokszor nagyobb mG ért, mint a vezeték alatt, a lakás pedig átlag 1 mG felett van! Azt hiszem, szinte mindenki érintett. A metro peronján a sárga csiknál 7 mG volt a erosség, a szerelvényben 10 mG felett!! Ha villamost, trolit, metrót használsz, nagyobb mG kaphatsz mint a vezeték alatt. Nagyon sok ember érintett: A Diósgyori Acélmuveknél a elektrokemencétol kezdve a forrasztópálkával dolgozó muszerészekig stb. stb. Lakásban a legveszélyesebb: TV, mikróhullámú süto, ezek hatása 1 - 1,5 méterig eltart, a többi eszköz 50 cm-ig hat, azonban 10 mG felett sokszorosan: elektromos ébresztoóra, mosogatónál elektromos vizmelegíto, adapter, elektromos fogkefe, stb. AKKOR MOST MI LESZ VELÜNK??"

#408 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 10:47

Száz évig fogok élni. :D
A magasfeszkó alatt mennyi?

Rájöttem, hogy az akkus csavarhúzó valójában a feminista mozgalom nagy vívmánya: lehetõvé teszi a nõknek, hogy férfierõ nélkül is boldoguljanak

tulajdonképpen a vibrátor távoli rokonának tekinthetõ :D

Mekkora csavarhúzót használsz? :gm:

#409 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 10:56

Hmm, mekkora ötlet, 2in1 akkus csavarhúzó vibrátor funkcióval, ergonómikus kapaszkodóval, szép rózsaszín helókittys dizájnnal. :D

#410 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 11:03

Lakásban a legveszélyesebb: TV, mikróhullámú süto, ezek hatása 1 - 1,5 méterig eltart, a többi eszköz 50 cm-ig hat, azonban 10 mG felett sokszorosan: elektromos ébresztoóra, mosogatónál elektromos vizmelegíto, adapter, elektromos fogkefe, stb.
AKKOR MOST MI LESZ VELÜNK??"

Erre mondják, hogy az élet maga a rákkeltõ. :)

#411 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 11:03

Hmm, mekkora ötlet, 2in1 akkus csavarhúzó vibrátor funkcióval, ergonómikus kapaszkodóval, szép rózsaszín helókittys dizájnnal. :D

Hellopistis. :D
Rozival beszélek a szabadalomról. :D

Edited by Kistáltos, 2010 augusztus 23. - 11:05.

#412 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 11:38

Kedves Bokor, találtam neked egy csemegét, 10 éve írták egy fórumon:

...A fentiekbol látható, hogy a távolság csökkenésével :confused: rohamosan csökken a mágneses mezo erossége, és elmondható, hogy 40 méter körül szinte a normális háttérsugárzás mérheto.

Hmm... Köszönöm, bár nem teljesen világos számomra az mG és az nT mértékegységek összefüggése. :o

Továbbá némi zavart keltett az agyamban, hogy úgy tudom, a mágneses mezõ erõssége a vezetéktõl mért távolság növekedésével csökken, nem pedig a csökkenésével. Vagy én tudok valamit rosszul? :confused:

#413 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 11:49

Jelen ingatlannál egyébként a vezetékek, hogy a 120kV-os és a 220kV-oson is duplán vannak, úgy, hogy a 120kV van közelebb, kb. 20m, a 220kV meg egy kicsit távolabb, talán 40m a háztól. Ettõl föggetlenül mértek a ház vezetékhez közelebbi pontjain 180nT-t, a távolabbi pontokon 230nT-t. Nem tudom, ezek az eredmények hány mG-t jelentenek.

#414 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 11:55

Hmm... Köszönöm, bár nem teljesen világos számomra az mG és az nT mértékegységek összefüggése. :o

Továbbá némi zavart keltett az agyamban, hogy úgy tudom, a mágneses mező erőssége a vezetéktől mért távolság növekedésével csökken, nem pedig a csökkenésével. Vagy én tudok valamit rosszul? :confused:

1 tesla = 10000 gauss szóval, ha jól számolok 1,8 és 2,3 mG. Szóval ez nagyságrendekkel kisebb mint a föld mágneses mezeje, így nem aggódnék miatta.
Azért egy neutroncsillag mellé nem költöznék, de az gondolom feltűnt volna. :D
http://en.wikipedia....ki/Gauss_(unit)

#415 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 12:49

...Továbbá némi zavart keltett az agyamban, hogy úgy tudom, a mágneses mezõ erõssége a vezetéktõl mért távolság növekedésével csökken, nem pedig a csökkenésével. Vagy én tudok valamit rosszul? :confused:

Válasz 1.: A franc fog ezentúl erõlködni, ha csak ez érdekel belõle, hogy elírta... :D
Válasz 2.: Peterdi elmélkedett egy humorfalatjában, hogy a Jó vállalat az AFIT/Autókat megjafit reklámversikének volna értelme, mert nincs univerzális zseni, és így az emberek azt feltételezik, hogy aki nem tud helyesen írni, hát másban csak jó, mondjuk autószerelésben... :D
Válasz 3.: Miként az a mérési eredményekbõl is látszik, nem ezt mérte, ezt csak írta.

Igazából a két rendszer az úgy van összefüggésben, hogy a 3 fázis mágneses tere kioltja egymást, de sem te nem vagy szimmetrikus a vezetékekhez képest, sem õk nem azok saját magukhoz képest. Ez utóbbi aszimemtria meg még nagyobb, ha még van mellette egy rendszer. Ezt meg még másokat is figyelembevéve, nem fordított az arányosság, hanem négyzetesen vagy akár köbösen fordított a távolsággal.

Kistáltosnak egy tábla csoki, õ vette a mondanivalót, hogy minden más is éppolyan veszélyes tud lenni, mint az a két nagy távvezeték.

#416 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 12:56

Válasz 1.: A franc fog ezentúl erõlködni, ha csak ez érdekel belõle, hogy elírta... :D

Jóvanna! :) Már az is baj, ha figyelek? :hupp: Pedig tõlem meglehetõsen nagy szó, hogy egyáltalán felfogom, amit mondotok nekem. Fizikából kettes voltam mindig, bár a gimnáziumi és egyetemi tanáraim úgy gondolták, kizárt, hogy ennyire hülye lennék. :dev: (Pedig DE... )

Edited by Bokorugró, 2010 augusztus 23. - 12:59.

#417 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 13:26

1 tesla = 10000 gauss szóval, ha jól számolok 1,8 és 2,3 mG. Szóval ez nagyságrendekkel kisebb mint a föld mágneses mezeje, így nem aggódnék miatta.

Köszönöm! :) A vezetékek miatt már én sem aggódom.
A talajvizsgálatok viszont nem túl megnyugtatóak, de érdekes módon az arzén hatásairól eddig még csak jókat olvastam. :D :confused:
Úgy értem kis mennyiséggel túllépve a határértékeket a lovaknál egy érdekes tanulmány azt állapította meg, hogy kövérek, fényes a szõrük, csillog a szemük és általában az összes állat nagyobbra nõ némi arzénturbó hatására, mint egyébként nõne. :kir:
Hogy az ólom mire jó, azt még nem tudom, de próbálom az elõnyös oldalát néznia dolognak. :kv: így legalább nem viszi a szél a talajt sehova, mert olyan, mint a beton. Örni mondása szokott eszembe jutni a talajkeménység láttán. Hogy ugye Érden is olyan a föld, hogy csákánnyal kell palántázni... :rolleyes:

Hmm... Szóval legjobb lenne egy felszíni talajcsere...

Uhh..., az nem semmi lenne! :D
Juice! Csak nem fugát festesz?

#418 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 13:29

nem, arról egyelõre lemondtam, csak a fürdõszoba falát festem zöldre, az elõszobát meg lilára, meg felrakok két csík tapétát.

#419 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 13:31

Irigyellek. Már tûkön ülök, hogy mikor vághatunk bele valami felújításba. :D

Edited by Bokorugró, 2010 augusztus 23. - 14:18.

#420 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 16:49

Heeeeeelp Kis lakásomat (47 nm, 1,5 szoba) kifesteném, de síkhülye szõkenõ vagyok a témához :D lényeg hogy most fehér = piszkos a fal, és a terv egy nagyon világos halvány pasztelzöld. Kérdés: mi az amit érdemes megvenni a barkácsáruházak hatalmas kínálatából és mi az átb....ás? Vegyek egy nagy, nyeles hengert meg egy kicsi kézit? Ecset kell? Rács amin le kell húzni a hengert, fólia letakarni a cuccokat... mi kellhet még? Jó tudom, festék. :D Amivel gondolom 2 réteggel kéne számolnom. A másik amire remélem hogy a bölcsek se cáfolnak rá: ugye nem kell lecsiszolni a falakat, hanem rányomhatom az új réteget? :confused: Plusz minden tippet, trükköt, hasznos tanácsot szívesen fogadok, akár azt is hogy jobbról balra haladjak, vagy hányszor mártsam a hengert a vödörbe :D Teljesen kezdõ vagyok, de elszánt :D

#421 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 17:16

Heeeeeelp

Kis lakásomat (47 nm, 1,5 szoba) kifesteném, de síkhülye szõkenõ vagyok a témához :D lényeg hogy most fehér = piszkos a fal, és a terv egy nagyon világos halvány pasztelzöld. Kérdés: mi az amit érdemes megvenni a barkácsáruházak hatalmas kínálatából és mi az átb....ás? Vegyek egy nagy, nyeles hengert meg egy kicsi kézit? Ecset kell? Rács amin le kell húzni a hengert, fólia letakarni a cuccokat... mi kellhet még? Jó tudom, festék. :D Amivel gondolom 2 réteggel kéne számolnom.
A másik amire remélem hogy a bölcsek se cáfolnak rá: ugye nem kell lecsiszolni a falakat, hanem rányomhatom az új réteget? :confused:
Plusz minden tippet, trükköt, hasznos tanácsot szívesen fogadok, akár azt is hogy jobbról balra haladjak, vagy hányszor mártsam a hengert a vödörbe :D Teljesen kezdõ vagyok, de elszánt :D

Nézd meg jól a meglévõ festéket, lehet, hogy nem árt kicsit átcsiszolni, nálam már a 8. réteg van, és valahol a 4. körül olyan retkes volt, hogy dobja le, úgyhogy újra lesz festve minden lekaparás, glettelés után. (elõbb úgyis villanyszerelés, betonozás)
Nekem mondjuk a henger nem jött be, inkább pemzli, meg kis ecset, de próbálkozhatsz vele, kinek a pap.. Henger mellé elég egy közepes ecset. Jó festékkel elég egy réteg, fõleg, ha nem lesz nagy különbség a színek között, amúgy az 1800 forintos teszkós festék is teljesen jó, praktikerben meg nincs egy ezres a fél literes színezõpaszta. Az olcsóság jegyében így szoktam, nem veszem meg a bazidrága duluxot vagy ilyesmit. Viszont annak van annyi elõnye, ha esetleg elfogyna menetközben, kapsz még ugyanolyan színût.

Szerintem próbálj a fórumon rávenni valami pasit, hogy segítsen, pillarebegtetés, satöbbi. :D (Ha volna annyi idõm amennyi nincs, segítenék szívesen. )

Irigyellek. Már tûkön ülök, hogy mikor vághatunk bele valami felújításba. :D

Ezt most véssük kõbe, és majd nézd vissza, ha tényleg csinálod. :D Tud ám gigaszopás lenni, most nálam az, hogy 5 centivel kisebb volt a hely az ablaknak, de az pont a beton áthidalóban volt. :)

#422 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 17:29

Nézd meg jól a meglévõ festéket, lehet, hogy nem árt kicsit átcsiszolni, nálam már a 8. réteg van, és valahol a 4. körül olyan retkes volt, hogy dobja le, úgyhogy újra lesz festve minden lekaparás, glettelés után. (elõbb úgyis villanyszerelés, betonozás)
Nekem mondjuk a henger nem jött be, inkább pemzli, meg kis ecset, de próbálkozhatsz vele, kinek a pap.. Henger mellé elég egy közepes ecset. Jó festékkel elég egy réteg, fõleg, ha nem lesz nagy különbség a színek között, amúgy az 1800 forintos teszkós festék is teljesen jó, praktikerben meg nincs egy ezres a fél literes színezõpaszta. Az olcsóság jegyében így szoktam, nem veszem meg a bazidrága duluxot vagy ilyesmit. Viszont annak van annyi elõnye, ha esetleg elfogyna menetközben, kapsz még ugyanolyan színût.

Szerintem próbálj a fórumon rávenni valami pasit, hogy segítsen, pillarebegtetés, satöbbi. :D (Ha volna annyi idõm amennyi nincs, segítenék szívesen. )

Na ilyesmire gondoltam, köszi Cav! :kocc:
Most azért festem ki, hogy ki tudjam adni, reméljük az utolsó bérlõ lesz, aztán odaköltözöm, vagy tudja a fene, tehát most az a lényeg hogy gyorsan és minél egyszerûbben meglegyen. A szín is most egy próba, legközelebb mindenképp lesz csiszolás, most nem terveztem, remélem bírni fogja, ez elméletileg az építés óta az elsõ fehér ami fönt van a falon (2003). Igen nem a legdrágább festéket néztük, egy 10 literes (asszem) fehéret meg hozzá vmi színezõt, az egész 3-4e Ft.
Segítségem lesz, a párom (legalábbis azt ígérte :D), de köszönöm ;)

Ha van még valakinek mondanivalója a témában, ne fogja vissza magát, pénteken vagy szombaton megyünk csak bevásárolni, addig okosodnék :)

#423 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 19:53

szintén síkhülye szõkenõként :) én is kaptam egy kis elméleti útmutatást a festegetéshez, azt gondolom, a festék dolog részben hit kérdés. technikaként nekem az jött be, hogy a széleket ecsettel, a nagy felületeket hengerrel, de érdekes módon abból a kicsivel jobban boldogulok mint a nagyobbal. Nekem a plafont hosszú nyéllel földrõl nem jött be, inkább létráról. ez a két dolog volt, ami a hímnemû tanácsadó szerint az xx kromoszómáim miatt van (töpszli vagyok és gyenge) én a csempét meg a tereptárgyakat körbetagasztottam tesla szalaggal, mert nem vagyok még ura a mozdulataimnak, volt, aki erre is azt mondta, idõpocsékolás.

#424 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 20:32

Köszi juice, ezt is jó hallani. Akkor a plafont a párom csinálja. :gm: :D Maszkolószalagon én is gondolkoztam, lehet hogy jobb eltökölni vele egy fél órát, mint szentségelni utólag :)

#425 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 20:44

Heeeeeelp

Én így csinálnám magamnak:
Kocsimosó szivacs, vödör víz, bele egy kis szappan, vagy mosogatószer.
Áttörölni kétszer nedves szivaccsal a falat.
Ez átnedvesíti és ami le akar jönni, az lekaparhatóvá válik spaklival.
Ha ezt a lépést kiahagygod, és szimplán csak festesz, akkor meglepetések lehetnek, mert esetleg a teddy hengerre ragad a régi festék lemálló rétegekben, vagy ha zsíros a fal, akkor nem tapad rá a festék.
Mindkét esetben bûn ronda lesz a végén.
Tehát ajánlatos lekaparni a régi réteget ezzel a vizezéses technikával, már ami lejön spaklival.
Ha ez megvan, akkor rimano 0-3 vagy rimano "plus A" glettelõgipsszel javítani az esetleges leváló rétegek durva peremeit, gödröket, majd 100-as-200-as csiszolóvászonnal csiszolni.
Ezután lehet festeni ha diszperzit volt elõtte akkor célszerû diszperzittel.
Mészre nem festünk diszperzittel, ezt a kettõt nem keverjük.
Teddy hengerrel legalább kétszer átgurítani mindenhol.
Ablakokat szekrényt lefóliáznia keretre ragasztószalaggal erõsített fóliával.
Szerintem a sima vödrös Héra falfesték tökéletes.

Edited by moon, 2010 augusztus 23. - 20:45.

#426 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 20:55

jesus :huh: félek, ennyire nem vagyunk ezermesterek... :rolleyes: de köszönöm!

#427 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 21:04

Annyira nem ördöngösség, eccer kell ráérezni, lényeg, hogy jó alap legyen e felhordandó festéknek. Barátnõm a tesójával is így szokott festeni, anno albérletünket is kifestettük.

#428 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 21:23

...volt, aki erre is azt mondta, idõpocsékolás.

Marhára nem... minden jobb, mint a festéket le- vagy felmosogatni. Felraggantani fóliát, mmajd letépni és eldobni sokkal kevésbé fejfájós.

#429 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 24. - 12:12

Szerintem is. :) Kell egy kis türelem hozzá, de megéri.

#430 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 24. - 12:32

Na ilyesmire gondoltam, köszi Cav! :kocc:
Most azért festem ki, hogy ki tudjam adni, reméljük az utolsó bérlõ lesz, aztán odaköltözöm, vagy tudja a fene, tehát most az a lényeg hogy gyorsan és minél egyszerûbben meglegyen. A szín is most egy próba, legközelebb mindenképp lesz csiszolás, most nem terveztem, remélem bírni fogja, ez elméletileg az építés óta az elsõ fehér ami fönt van a falon (2003). Igen nem a legdrágább festéket néztük, egy 10 literes (asszem) fehéret meg hozzá vmi színezõt, az egész 3-4e Ft.
Segítségem lesz, a párom (legalábbis azt ígérte :D), de köszönöm ;)

Ha van még valakinek mondanivalója a témában, ne fogja vissza magát, pénteken vagy szombaton megyünk csak bevásárolni, addig okosodnék :)

Ha nem is csiszolod végig, azért elõtte legalább egy kefével szaladj végig rajta, vagy szárazon dörzsiszivaccsal, vagy valami. Villanykapcsolók környékén, radiátor, tûzhely felett szokott lenni ilyen mocskos rész, ahova nem tapad a festék rendesen, ott érdemes megcsiszolni jobban.
Fürdõben én nem vacakolnék maszkolással, a csempérõl, kádról könnyen lejön a festék vizes szivaccsal, ha festés után törli az ember. Persze aki szanaszéjjel fröcsköl, az inkább maszkoljon. :)

#431 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 24. - 12:35

Ezt most véssük kõbe, és majd nézd vissza, ha tényleg csinálod. :D Tud ám gigaszopás lenni, most nálam az, hogy 5 centivel kisebb volt a hely az ablaknak, de az pont a beton áthidalóban volt. :)

Jójó! Tudom én, hogy csak addig vonzó a dolog, amíg el nem kezdõdik. :D De mégis valami újnak a kezdete, és mint ilyet, örömmel üdvözölném azt az állapotot. :) Ezért mondtam a múltkor, hogy remélem hamarosan jólesõen káromkodhatok a saját házam felújítása miatt.

#432 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 24. - 12:38

Titok, én édesanyámmal festettem tegnapi nap a szobámat. négy falból 3 pasztellrózsaszín, egy s.barna.
én is félve álltam neki, elvégre két nõrõl van szó, és bár meg vagyunk áldva kreativitással, ez azért mégis neccesebb. pláne a s.barna felfestésénél a sarkokban, plafonnál...

amikor elmentem vásárolni, a következõket vettem:

-egy kisebb ecset, ez a sarkok kifestésénél, ill. az ajtófélfánál, kapcsolóknál praktikus
-egy nagyobb, széles henger
-egy kicsi henger, ezzel finomabb munkát lehet végezni, mint a naggyal, de nem húz csíkokat, mint az ecset
-festéklehúzó tálcát, aminek segítségével egyenletesen tudod eloszlatni a hengeren a festéket
-Tesa ragasztót. ajtófélfán, kapcsolóknál, ablakkeretnél kell ragasztgatni vele
-takarófólia
-festék :D

amúgy ami a festéket illeti, Dulux-szal festettünk. 1 l hozzávetõlegesen 7m²-re elegendõ. remek jó minõségû, gyönyörû egyenletes lett, késõbb könnyebben tisztán tartható, mert lemosható.
a Bricostoreban kevertettem, ott is vettem hozzá a cuccokat. ez a szóban forgó festék. itt azt írja, hogy 14-re elegendõ a festék, de értelemszerûen ha kétszer fested le a falat, pont felére jön ki. :)

ezt a kis egységcsomagot egyébként azt hiszem, 20.000 Ft-ért vettem. ebben benne volt egy 2,5 literes barna, valamint egy 5 literes rózsaszín festék (ennek majd' az 1/4 része megmaradt). a szobám egyébként 35m²-es.
d.u. 3 kor kezdtük, este 7-re kész volt a szoba. :)

plusz én még megspékeltem egy fával.
barna fa és az inverze . :) (telefonnal készült, csak úgy lekaptam, ezért a ratyi minõség)

#433 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 24. - 12:50

Sarkoknál, falak szélénél a találkozásoknál jó szolgálatot tesz egy egszerûen lemosható mûanyag vagy fém lap. Ahogy húzod az ecsetet, odarakod mellé mindíg a mûa. lapot, hogy a másik falsíkot ne kend össze. Idõnként vizes szivaccsal le kell törölni a segédeszközt, de kiválóan mûködik szegélylécek és falból kiálló csövek környékén is. :)

Edited by Bokorugró, 2010 augusztus 24. - 12:51.

#434 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 24. - 13:37

Én vacakolnék a maszkolással, mert akármi közbejön, a festék már szárad. Ha az ember kevesen van, mondjuk egyedül, és mondjuk megéhezik, elfárad, stb...

#435 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 24. - 13:52

Nagyon jók vagytok, az új hozzászólóknak is köszönöm!! :ang: Mondjuk elhozhattam volna a drótkefémet ma a lótól... :rolleyes: na sebaj, szerzek csiszolópapírt hogy ahol télleg dzsuvás, zsíros, ott le tudjam szedni a fölösleget. Egyébként a Bauhausban nézelõdtünk és mi is egy 20as körül kalkuláltunk mindenestül.

#436 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 24. - 16:28

Az a lovas elmebaj milyen foka amikor az ember két festékréteg felkenése között elmegy lovagoni? :D

#437 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 24. - 16:39

Az a normális, ezen a fórumon...

#438 Strucc

Strucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.330 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 24. - 19:06

Az a lovas elmebaj milyen foka amikor az ember két festékréteg felkenése között elmegy lovagoni? :D

Az jó. Amíg a festék szárad, a ló izzad...
Fordulhat is: két lovaglás közt felkensz egy réteg festéket...
Csak kitartás. Itt már se festék, se lovaglás :(

#439 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 29. - 9:28

Elõszoba, konyha ablakok könnyedén kicserélve. Csak 1-2 centit kellett levésnem a téglából.

A nappali nem volt egyszerû, alul, felül és oldalt is kellett szélesíteni. Belül mértem, de nem figyeltem, hogy a két részbõl álló ablak külsõ része kisebb. Ez azért volt, mert kívül élére állított téglákkal fel volt falazva, ami tartotta a vasbeton gerendát. Ami szintén belógott 10 centit. A gerendát szétvágtam gyémántos flexkoronggal, kivéstem a lelógó részt, és hegesztettem hozzá egy vas gerendát. Az oldaláról meg leszedtem a téglasort, de jött vele minden, ami a vályogra rá volt taknyolva az is.
1. bontás után.
2. felfalazva, betonozva Ytong elõfalazó elemek odataknyolva, plusz betonvassal a vályogba rögzítve. Itt is.
3. ablak bent dübelekkel megfogatva, körbe purhabozva.
A folyosó, hogy látsszon mi hol merre, és mekkora a kosz. :)
Sokat anyáztam közben, de most már öröm van, jobban is tetszik így, hogy mindent egyedül csináltam. :)

#440 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 29. - 9:56

Ez igen.