Építkezzünk, újítsuk fel!
Közzétéve 2010 július 31. - 9:02
Közzétéve 2010 július 31. - 9:14

Közzétéve 2010 július 31. - 9:40

Közzétéve 2010 július 31. - 10:13
Közzétéve 2010 július 31. - 10:24
Közzétéve 2010 augusztus 23. - 8:45

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 8:58
Közzétéve 2010 augusztus 23. - 10:47

A magasfeszkó alatt mennyi?
Mekkora csavarhúzót használsz?Rájöttem, hogy az akkus csavarhúzó valójában a feminista mozgalom nagy vívmánya: lehetõvé teszi a nõknek, hogy férfierõ nélkül is boldoguljanak
tulajdonképpen a vibrátor távoli rokonának tekinthetõ

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 10:56

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 11:03
Lakásban a legveszélyesebb: TV, mikróhullámú süto, ezek hatása 1 - 1,5 méterig eltart, a többi eszköz 50 cm-ig hat, azonban 10 mG felett sokszorosan: elektromos ébresztoóra, mosogatónál elektromos vizmelegíto, adapter, elektromos fogkefe, stb.
AKKOR MOST MI LESZ VELÜNK??"
Erre mondják, hogy az élet maga a rákkeltõ.

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 11:03
Hmm, mekkora ötlet, 2in1 akkus csavarhúzó vibrátor funkcióval, ergonómikus kapaszkodóval, szép rózsaszín helókittys dizájnnal.
Hellopistis.

Rozival beszélek a szabadalomról.

Edited by Kistáltos, 2010 augusztus 23. - 11:05.
Közzétéve 2010 augusztus 23. - 11:38
Hmm... Köszönöm, bár nem teljesen világos számomra az mG és az nT mértékegységek összefüggése. :oKedves Bokor, találtam neked egy csemegét, 10 éve írták egy fórumon:
...A fentiekbol látható, hogy a távolság csökkenésével :confused: rohamosan csökken a mágneses mezo erossége, és elmondható, hogy 40 méter körül szinte a normális háttérsugárzás mérheto.
Továbbá némi zavart keltett az agyamban, hogy úgy tudom, a mágneses mezõ erõssége a vezetéktõl mért távolság növekedésével csökken, nem pedig a csökkenésével. Vagy én tudok valamit rosszul? :confused:
Közzétéve 2010 augusztus 23. - 11:49
Közzétéve 2010 augusztus 23. - 11:55
Hmm... Köszönöm, bár nem teljesen világos számomra az mG és az nT mértékegységek összefüggése. :o
Továbbá némi zavart keltett az agyamban, hogy úgy tudom, a mágneses mező erőssége a vezetéktől mért távolság növekedésével csökken, nem pedig a csökkenésével. Vagy én tudok valamit rosszul? :confused:
1 tesla = 10000 gauss szóval, ha jól számolok 1,8 és 2,3 mG. Szóval ez nagyságrendekkel kisebb mint a föld mágneses mezeje, így nem aggódnék miatta.
Azért egy neutroncsillag mellé nem költöznék, de az gondolom feltűnt volna.

http://en.wikipedia....ki/Gauss_(unit)
Közzétéve 2010 augusztus 23. - 12:49
Válasz 1.: A franc fog ezentúl erõlködni, ha csak ez érdekel belõle, hogy elírta......Továbbá némi zavart keltett az agyamban, hogy úgy tudom, a mágneses mezõ erõssége a vezetéktõl mért távolság növekedésével csökken, nem pedig a csökkenésével. Vagy én tudok valamit rosszul? :confused:

Válasz 2.: Peterdi elmélkedett egy humorfalatjában, hogy a Jó vállalat az AFIT/Autókat megjafit reklámversikének volna értelme, mert nincs univerzális zseni, és így az emberek azt feltételezik, hogy aki nem tud helyesen írni, hát másban csak jó, mondjuk autószerelésben...

Válasz 3.: Miként az a mérési eredményekbõl is látszik, nem ezt mérte, ezt csak írta.
Igazából a két rendszer az úgy van összefüggésben, hogy a 3 fázis mágneses tere kioltja egymást, de sem te nem vagy szimmetrikus a vezetékekhez képest, sem õk nem azok saját magukhoz képest. Ez utóbbi aszimemtria meg még nagyobb, ha még van mellette egy rendszer. Ezt meg még másokat is figyelembevéve, nem fordított az arányosság, hanem négyzetesen vagy akár köbösen fordított a távolsággal.
Kistáltosnak egy tábla csoki, õ vette a mondanivalót, hogy minden más is éppolyan veszélyes tud lenni, mint az a két nagy távvezeték.
Közzétéve 2010 augusztus 23. - 12:56
Jóvanna!Válasz 1.: A franc fog ezentúl erõlködni, ha csak ez érdekel belõle, hogy elírta...
![]()

Edited by Bokorugró, 2010 augusztus 23. - 12:59.
Közzétéve 2010 augusztus 23. - 13:26
Köszönöm!1 tesla = 10000 gauss szóval, ha jól számolok 1,8 és 2,3 mG. Szóval ez nagyságrendekkel kisebb mint a föld mágneses mezeje, így nem aggódnék miatta.

A talajvizsgálatok viszont nem túl megnyugtatóak, de érdekes módon az arzén hatásairól eddig még csak jókat olvastam.

Úgy értem kis mennyiséggel túllépve a határértékeket a lovaknál egy érdekes tanulmány azt állapította meg, hogy kövérek, fényes a szõrük, csillog a szemük és általában az összes állat nagyobbra nõ némi arzénturbó hatására, mint egyébként nõne.

Hogy az ólom mire jó, azt még nem tudom, de próbálom az elõnyös oldalát néznia dolognak.

Hmm... Szóval legjobb lenne egy felszíni talajcsere...
Uhh..., az nem semmi lenne!Hmm, mekkora ötlet, 2in1 akkus csavarhúzó vibrátor funkcióval, ergonómikus kapaszkodóval, szép rózsaszín helókittys dizájnnal.

Juice! Csak nem fugát festesz?
Közzétéve 2010 augusztus 23. - 13:29
Közzétéve 2010 augusztus 23. - 13:31

Edited by Bokorugró, 2010 augusztus 23. - 14:18.
Közzétéve 2010 augusztus 23. - 16:49

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 17:16
Heeeeeelp
Kis lakásomat (47 nm, 1,5 szoba) kifesteném, de síkhülye szõkenõ vagyok a témáhozlényeg hogy most fehér = piszkos a fal, és a terv egy nagyon világos halvány pasztelzöld. Kérdés: mi az amit érdemes megvenni a barkácsáruházak hatalmas kínálatából és mi az átb....ás? Vegyek egy nagy, nyeles hengert meg egy kicsi kézit? Ecset kell? Rács amin le kell húzni a hengert, fólia letakarni a cuccokat... mi kellhet még? Jó tudom, festék.
Amivel gondolom 2 réteggel kéne számolnom.
A másik amire remélem hogy a bölcsek se cáfolnak rá: ugye nem kell lecsiszolni a falakat, hanem rányomhatom az új réteget? :confused:
Plusz minden tippet, trükköt, hasznos tanácsot szívesen fogadok, akár azt is hogy jobbról balra haladjak, vagy hányszor mártsam a hengert a vödörbeTeljesen kezdõ vagyok, de elszánt
Nézd meg jól a meglévõ festéket, lehet, hogy nem árt kicsit átcsiszolni, nálam már a 8. réteg van, és valahol a 4. körül olyan retkes volt, hogy dobja le, úgyhogy újra lesz festve minden lekaparás, glettelés után. (elõbb úgyis villanyszerelés, betonozás)
Nekem mondjuk a henger nem jött be, inkább pemzli, meg kis ecset, de próbálkozhatsz vele, kinek a pap.. Henger mellé elég egy közepes ecset. Jó festékkel elég egy réteg, fõleg, ha nem lesz nagy különbség a színek között, amúgy az 1800 forintos teszkós festék is teljesen jó, praktikerben meg nincs egy ezres a fél literes színezõpaszta. Az olcsóság jegyében így szoktam, nem veszem meg a bazidrága duluxot vagy ilyesmit. Viszont annak van annyi elõnye, ha esetleg elfogyna menetközben, kapsz még ugyanolyan színût.
Szerintem próbálj a fórumon rávenni valami pasit, hogy segítsen, pillarebegtetés, satöbbi.

Irigyellek. Már tûkön ülök, hogy mikor vághatunk bele valami felújításba.
Ezt most véssük kõbe, és majd nézd vissza, ha tényleg csinálod.

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 17:29
Nézd meg jól a meglévõ festéket, lehet, hogy nem árt kicsit átcsiszolni, nálam már a 8. réteg van, és valahol a 4. körül olyan retkes volt, hogy dobja le, úgyhogy újra lesz festve minden lekaparás, glettelés után. (elõbb úgyis villanyszerelés, betonozás)
Nekem mondjuk a henger nem jött be, inkább pemzli, meg kis ecset, de próbálkozhatsz vele, kinek a pap.. Henger mellé elég egy közepes ecset. Jó festékkel elég egy réteg, fõleg, ha nem lesz nagy különbség a színek között, amúgy az 1800 forintos teszkós festék is teljesen jó, praktikerben meg nincs egy ezres a fél literes színezõpaszta. Az olcsóság jegyében így szoktam, nem veszem meg a bazidrága duluxot vagy ilyesmit. Viszont annak van annyi elõnye, ha esetleg elfogyna menetközben, kapsz még ugyanolyan színût.
Szerintem próbálj a fórumon rávenni valami pasit, hogy segítsen, pillarebegtetés, satöbbi.(Ha volna annyi idõm amennyi nincs, segítenék szívesen. )
Na ilyesmire gondoltam, köszi Cav! :kocc:
Most azért festem ki, hogy ki tudjam adni, reméljük az utolsó bérlõ lesz, aztán odaköltözöm, vagy tudja a fene, tehát most az a lényeg hogy gyorsan és minél egyszerûbben meglegyen. A szín is most egy próba, legközelebb mindenképp lesz csiszolás, most nem terveztem, remélem bírni fogja, ez elméletileg az építés óta az elsõ fehér ami fönt van a falon (2003). Igen nem a legdrágább festéket néztük, egy 10 literes (asszem) fehéret meg hozzá vmi színezõt, az egész 3-4e Ft.
Segítségem lesz, a párom (legalábbis azt ígérte

Ha van még valakinek mondanivalója a témában, ne fogja vissza magát, pénteken vagy szombaton megyünk csak bevásárolni, addig okosodnék

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 19:53

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 20:32

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 20:44
Heeeeeelp
Én így csinálnám magamnak:
Kocsimosó szivacs, vödör víz, bele egy kis szappan, vagy mosogatószer.
Áttörölni kétszer nedves szivaccsal a falat.
Ez átnedvesíti és ami le akar jönni, az lekaparhatóvá válik spaklival.
Ha ezt a lépést kiahagygod, és szimplán csak festesz, akkor meglepetések lehetnek, mert esetleg a teddy hengerre ragad a régi festék lemálló rétegekben, vagy ha zsíros a fal, akkor nem tapad rá a festék.
Mindkét esetben bûn ronda lesz a végén.
Tehát ajánlatos lekaparni a régi réteget ezzel a vizezéses technikával, már ami lejön spaklival.
Ha ez megvan, akkor rimano 0-3 vagy rimano "plus A" glettelõgipsszel javítani az esetleges leváló rétegek durva peremeit, gödröket, majd 100-as-200-as csiszolóvászonnal csiszolni.
Ezután lehet festeni ha diszperzit volt elõtte akkor célszerû diszperzittel.
Mészre nem festünk diszperzittel, ezt a kettõt nem keverjük.
Teddy hengerrel legalább kétszer átgurítani mindenhol.
Ablakokat szekrényt lefóliáznia keretre ragasztószalaggal erõsített fóliával.
Szerintem a sima vödrös Héra falfesték tökéletes.
Edited by moon, 2010 augusztus 23. - 20:45.
Közzétéve 2010 augusztus 23. - 20:55

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 21:04
Közzétéve 2010 augusztus 23. - 21:23
Marhára nem... minden jobb, mint a festéket le- vagy felmosogatni. Felraggantani fóliát, mmajd letépni és eldobni sokkal kevésbé fejfájós....volt, aki erre is azt mondta, idõpocsékolás.
Közzétéve 2010 augusztus 24. - 12:12

Közzétéve 2010 augusztus 24. - 12:32
Na ilyesmire gondoltam, köszi Cav! :kocc:
Most azért festem ki, hogy ki tudjam adni, reméljük az utolsó bérlõ lesz, aztán odaköltözöm, vagy tudja a fene, tehát most az a lényeg hogy gyorsan és minél egyszerûbben meglegyen. A szín is most egy próba, legközelebb mindenképp lesz csiszolás, most nem terveztem, remélem bírni fogja, ez elméletileg az építés óta az elsõ fehér ami fönt van a falon (2003). Igen nem a legdrágább festéket néztük, egy 10 literes (asszem) fehéret meg hozzá vmi színezõt, az egész 3-4e Ft.
Segítségem lesz, a párom (legalábbis azt ígérte), de köszönöm ;)
Ha van még valakinek mondanivalója a témában, ne fogja vissza magát, pénteken vagy szombaton megyünk csak bevásárolni, addig okosodnék
Ha nem is csiszolod végig, azért elõtte legalább egy kefével szaladj végig rajta, vagy szárazon dörzsiszivaccsal, vagy valami. Villanykapcsolók környékén, radiátor, tûzhely felett szokott lenni ilyen mocskos rész, ahova nem tapad a festék rendesen, ott érdemes megcsiszolni jobban.
Fürdõben én nem vacakolnék maszkolással, a csempérõl, kádról könnyen lejön a festék vizes szivaccsal, ha festés után törli az ember. Persze aki szanaszéjjel fröcsköl, az inkább maszkoljon.

Közzétéve 2010 augusztus 24. - 12:35
Jójó! Tudom én, hogy csak addig vonzó a dolog, amíg el nem kezdõdik.Ezt most véssük kõbe, és majd nézd vissza, ha tényleg csinálod.
Tud ám gigaszopás lenni, most nálam az, hogy 5 centivel kisebb volt a hely az ablaknak, de az pont a beton áthidalóban volt.

Közzétéve 2010 augusztus 24. - 12:38
én is félve álltam neki, elvégre két nõrõl van szó, és bár meg vagyunk áldva kreativitással, ez azért mégis neccesebb. pláne a s.barna felfestésénél a sarkokban, plafonnál...
amikor elmentem vásárolni, a következõket vettem:
-egy kisebb ecset, ez a sarkok kifestésénél, ill. az ajtófélfánál, kapcsolóknál praktikus
-egy nagyobb, széles henger
-egy kicsi henger, ezzel finomabb munkát lehet végezni, mint a naggyal, de nem húz csíkokat, mint az ecset
-festéklehúzó tálcát, aminek segítségével egyenletesen tudod eloszlatni a hengeren a festéket
-Tesa ragasztót. ajtófélfán, kapcsolóknál, ablakkeretnél kell ragasztgatni vele
-takarófólia
-festék

amúgy ami a festéket illeti, Dulux-szal festettünk. 1 l hozzávetõlegesen 7m²-re elegendõ. remek jó minõségû, gyönyörû egyenletes lett, késõbb könnyebben tisztán tartható, mert lemosható.
a Bricostoreban kevertettem, ott is vettem hozzá a cuccokat. ez a szóban forgó festék. itt azt írja, hogy 14-re elegendõ a festék, de értelemszerûen ha kétszer fested le a falat, pont felére jön ki.

ezt a kis egységcsomagot egyébként azt hiszem, 20.000 Ft-ért vettem. ebben benne volt egy 2,5 literes barna, valamint egy 5 literes rózsaszín festék (ennek majd' az 1/4 része megmaradt). a szobám egyébként 35m²-es.
d.u. 3 kor kezdtük, este 7-re kész volt a szoba.

plusz én még megspékeltem egy fával.
barna fa és az inverze .

Közzétéve 2010 augusztus 24. - 12:50

Edited by Bokorugró, 2010 augusztus 24. - 12:51.
Közzétéve 2010 augusztus 24. - 13:37
Közzétéve 2010 augusztus 24. - 13:52

Közzétéve 2010 augusztus 24. - 16:28

Közzétéve 2010 augusztus 24. - 16:39
Közzétéve 2010 augusztus 24. - 19:06
Az jó. Amíg a festék szárad, a ló izzad...Az a lovas elmebaj milyen foka amikor az ember két festékréteg felkenése között elmegy lovagoni?
Fordulhat is: két lovaglás közt felkensz egy réteg festéket...
Csak kitartás. Itt már se festék, se lovaglás :(
Közzétéve 2010 augusztus 29. - 9:28
A nappali nem volt egyszerû, alul, felül és oldalt is kellett szélesíteni. Belül mértem, de nem figyeltem, hogy a két részbõl álló ablak külsõ része kisebb. Ez azért volt, mert kívül élére állított téglákkal fel volt falazva, ami tartotta a vasbeton gerendát. Ami szintén belógott 10 centit. A gerendát szétvágtam gyémántos flexkoronggal, kivéstem a lelógó részt, és hegesztettem hozzá egy vas gerendát. Az oldaláról meg leszedtem a téglasort, de jött vele minden, ami a vályogra rá volt taknyolva az is.
1. bontás után.
2. felfalazva, betonozva Ytong elõfalazó elemek odataknyolva, plusz betonvassal a vályogba rögzítve. Itt is.
3. ablak bent dübelekkel megfogatva, körbe purhabozva.
A folyosó, hogy látsszon mi hol merre, és mekkora a kosz.

Sokat anyáztam közben, de most már öröm van, jobban is tetszik így, hogy mindent egyedül csináltam.

Közzétéve 2010 augusztus 29. - 9:56