Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Furioso

• Please log in to reply
10739 válasz a témához

#4321 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 16:57

Kedvenc lovaim sorozat III. rész. :D

Bemutatnám az egy szem kancámat, Eksztázist aki jelenleg a szolgálati hátasom és egyben univerzális tanuló/gyerekló.

Eksztázis xx, szül. 1991, stp. kanca
(Arszlán - Excelence)
tenyésztette a Vadaskerti ménes, Tök

3 szezont töltött a galoppon, nem voltak kimagasló eredményei....ennek ellenére szeretném megmutatni nektek 3 éves kori, egy 1600 m-es futambeli gyõzelmét, ami csodával határos módon az elsõ tulajdonosa és a barátnõm jóvoltából videon eljutott hozzám. (Bocs a nagyon gyenge minõségû, digitalizált anyagért)

Olyan 300 m-tõl az utolsó elõtti lovat figyeljétek, amelyik kívülrõl jön......

Miczi hendikep

"Eszti" már 10 éve van nálam és nála ideálisabb hobbilovat el sem tudnék képzelni. Kifejezetten embercentrikus, bújós, imádja, ha valaki foglalkozik vele, a gyerekekkel, kezdõkkel végtelenül türelmes. Futószáron például olyan szinten relaxált állapotba kerül, nyergében az épp aktuális lovasával, hogy sokszor az is kérdéses, ébren van-e egyáltalán?

Ettõl persze vannak azért telivéres allûrjei, de a jószándéka határtalan.

Történetek helyett inkább mutatok pár képet róla.

2005 május:
Posted Image

2009 szeptember (18 évesen):
Posted Image

2009 október:
Posted Image

és ma, "télikabátban", 9 hónapos vemhesen:
Posted Image

A csikó apja egyébként Robina Riválisa......

Edited by Bereki, 2010 február 9. - 17:12.

#4322 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 17:17

Nagyon szép ló! :yeah: Kedves Stallion! Itt mindenki arccal vállalja az írásait, ha pozitív, ha negatív témáról van szó. Ha veszekednek, ha társalognak. Kérlek, tedd ezt te is, mutatkozz be. Üdvözöllek a fórumon!

#4323 Kis Mihály

Kis Mihály

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 91 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 18:14

Kedves Mindenki! Nagyon szép dolog a történelem (én különösen nagy lelkesedéssel vagyok iránta) sokat lehet belõle tanulni, de a történelem és a legendák miatt még senkit sem lehetett rávenni arra, hogy egy amúgy silány terméket megvásároljon. Egy gondolatsor (szigorúan magánvéleményem, nem inspirált senki), amely tanulságain érdemes volna elgondolkodni: C. G. Wrangel(XIX. sz. vége) a magyar lótenyésztésrõl írt kiváló mûvében a sikerek hátterérõl elmélkedik. arra a következtetésre jutott, hogy többek között azért olyan kiváló teljesítõképességûek a magyar lovak, mert a tenyésztéssel foglalkozók többnyire lelkes, szakértõ lovasok vagy hajtók. Ennek következtében csak olyan kancákat vettek tenyésztésbe, amelyek teljesítõképességérõl, szervezeti szilárdságáról saját maguk is meggyõzõdtek. Néhány kiváló ménes, amelyek élen jártak ebben(ménes - tulajdonos): Sütvény - Dõry József, Zsibó – ifj. Weselényi Miklós, Öreglak – Jankovich-Bésán Endre, Csákó – Geist Gyula, Sárvár – Ferenc királyi Herceg. A közelmúltból Ludwig von Bayern királyi Herceget említhetjük, aki Leutstettenbe menekített ménesének lovaival eredményesen szerepelt a németországi hajtóversenyeken (pl Wiesbaden 1946. I. díj), valamint a 70-es évekig rendszeresen vadászlovaglásokon próbálta ki a ménes állományát, a korabeli árverési dokumentumok bizonyítják, hogy a ménes lovait minden nehézség nélkül tudta értékesíteni az igen komoly holsteini, hannoveri, westfaliai konkurencia mellett is. Talán nem véletlen, hogy az ebbõl a ménesbõl származó egyedek még ma is a fajtaátlag fölé emelkednek mozgáskészségükkel, kiemelkedõ használati tulajdonságaikkal, modern küllemükkel. (Havas, Bûvölõ Furioso I Intõ, Gyanú I stb) Adott a példa, ha a használjuk a lovainkat, és az abban kitûnteket tenyésztjük tovább az állományunk a használati cél irányába fog átalakulni. Ha a szelekció során elég következetesek vagyunk. Az eredményre kell, hogy vezessen. A másik ami szintén elengedhetetlen, hogy csak a fajtaátlag feletti méneket használjunk, hiszen csak azoktól számíthatunk a kancaállomány átlagánál különb utódnemzedékre. Gyakori ellenvetés, hogy a teljesítményorientált tenyésztés során „értékes” vonalak, családok amortizálódhatnak. Sajnos ezzel számolni kell, de az utóbbi idõben már jelentõsen erodálódott a fajta génkészlete anélkül, hogy az áldozatoknak bármi haszna is lett volna. A fajta és fõleg a tenyésztõk piaci helyzetének érdekében gyakran fájó döntésekre kényszerülhetünk. Be kell látnunk, hogy kénytelenek vagyunk a fajtában elfogadott nemesítõket is használni; angol telivér, arab (lehetõség szerint Bábolnai), esetleg trakhenneni (talán ezzel a fajtával lehetne az identitásunk legkisebb veszélyeztetésével a leggyorsabban a kívánatos tulajdonságokat hordozó géneket feldúsítani a fajtánkban). Ehhez viszont szükség van kiváló fajtajellegû, igen jó származású kancákra és olyan fajtatiszta ménekre, amelyek egyrészt képesek a nemesítõtõl megfelelõ utódokat adni, ill. a nemesített kancákra megfelelõképpen rázárni. Másrészt ma még rendelkezésünkre állnak idõsödõ, és nem eléggé kihasznált félvér ménjeink, amelyek használatával a fajtajelleg legkisebb veszélyeztetésével lehetne a szükséges modernizációt végezni: Bûvölõ Furioso I, The Bart Furioso I, The Bart Furioso II, Blokád V, The Bart Furioso Tévedés. A fajta és valamennyiünk érdekében kellõképpen hagyománytisztelõ, de az újdonságoktól nem elzárkózó, a piaci igényeket figyelembe vevõ és a különbözõ irányzatokat integráló tenyésztõi szemléletre van szükségünk. Hiszen jól megférhet egymás mellett a hagyományos tenyészirány, ha annak produktuma származási értékei mellett széles, jó küllemû, szabályos lábállású, jó mozgású, jó fejû használható ló, amely kiváló partnere a nemesítõknek, valamint apaállatként jól illeszkedik a nemesített kancákhoz. Viszont mindenképpen meg kell erõsítenünk a fajtában a következõ tulajdonságokat: jól zárt felsõvonal, hosszú ívelt nyak, dõlt lapocka, hosszú lejtõs far, feltétlen munkakészség, teljesítõképesség. Ezen tulajdonságokat kizárólag szelekcióval is lehetne javítani, de erre nincs idõnk. Kénytelenek vagyunk a nemesítõkhöz nyúlni, szigorúan szabályozott keretek között. Meg kell próbálnunk az eredeti törzsek és vonalak óvása mellett valós értékeket hordozó új félvér vonalak kialakítását, a fajtán belüli variancia fenntartása érdekében. Nem várhatunk mindent az államtól, vagy egy jótékony EU-s támogatástól, mert a ló nem múzeumi tárgy, a lótenyésztés pedig nem jótékony tevékenység, hanem annak elõbb-utóbb hasznot kell hajtania, mert különben nem érdemes csinálni. Remélem sikerül valamilyen közös nevezõre jutnunk, mert nem tehetjük azt meg, hogy az utódaink majd ne úgy emlékezzenek ránk mint bölcs elõdeikre. Üdvözlettel: Kis Mihály

#4324 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 18:19

Hol voltál az elmúlt években? Ez a legépítõbb hozzászólás amit valaha olvastam. Köszönöm.

#4325 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 18:37

Nagyon szép dolog a történelem (én különösen nagy lelkesedéssel vagyok iránta) sokat lehet belõle tanulni, de a történelem és a legendák miatt még senkit sem lehetett rávenni arra, hogy egy amúgy silány terméket megvásároljon.

...
Remélem sikerül valamilyen közös nevezõre jutnunk, mert nem tehetjük azt meg, hogy az utódaink majd ne úgy emlékezzenek ránk mint bölcs elõdeikre.
Üdvözlettel: Kis Mihály

Okos gondolatok, követhetõ érvelés! :yeah:
Bár a trakehnenivel megleptél..... :D . Tegnap épp a kisbéris topikot olvasgattam visszafelé. Még ott is megoszlottak a vélemények a mai trakehneni minõségével és vérfrissítésben való használhatóságával kapcsolatban az õ fajtájuk esetében is.....

#4326 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 19:07

Kis Mihály, a hozzászólásod tökéletes, a kisbériben is hasonló gondolatok mentén kellene továbbmenni.
De hadd szóljak hozzá én is a trakehneni-kérdéshez, ha már Bereki megemlítette. A mai trakehneni fajta már nem az, ami régen volt, legalábbis a német változat. A telivér már nyomokban sem található meg benne (tisztelet a kevés kivételnek), átalakult egy igazi díszfajtává: látványos, magas ügetés, semmi vágta. És ami a legérdekesebb, hogy több éves tapasztalatom szerint magyar kancákon a trakehneni mének (főleg a csúcsmének, pl. Sixtus) semmit nem javítottak, ellenben csúnyán rontották a lábállásokat. Ellentétben az itt-ott becsempészett egyéb fajtájú telivérezett ménekkel (pl. Istafan, Lascadel, Ginus).
Ha nekem furioso kancám lenne, hozzá megfelelő pénzem, hosszú várható élettartamom és nagy-nagy elhivatottságom, akkor valahogyan szereznék spermát a Lauries Crusador nevű angol telivér méntől, amely a hannoveri tenyészkörzetben fedez (valószínűleg azért, mert jó mozgást örökít). A furioso fajtába is nagyon hiányzik a telivér, akárcsak a kisbéribe és a gidránba.

#4327 Beluga

Beluga

Új vendég

• Fórumtag
  • 4 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 19:27

Sziasztok!

Most van készülõben (fejlesztés alatt) egy pedigree-vel foglalkozó oldal.
Már mûködik (hibákkal, de megy)
Összes ló fajta- vonalak (törzsek) - és sok sok egyéb info.

http://pedigre.animo.hu

#4328 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 20:09

Kis Mihály, ez igen. :yeah:

#4329 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 20:35

Igen-igen a lényeg, Parrag Ági vagyok :) Még egyszer köszöntök mindenkit!
A fajtával csak mint lovas vagyok kapcsolatban, abszolút pozitív érzelmekkel!!!!!! Endre Úr nem fogalmaztam tisztán, nem neveztem meg senkit igaz, de az ellentábornak szólt..... Ne tessék megszidni :(
Extázis eszméletlen hajrába kezdett (nézd meg!!!)...... szép győzelem!!!!!! Kis Mihály témájában én is meglepődtem a trakehnenin. Viszont én úgy látom, h bármi nemű fajta idegen keresztező partner anyai oldalon van jó helyen. Mármint pl. telivér kanca x furi mén (ugye Bereki is gyakorlatban ezt valósítja meg). A csődör csikó menjen sportba (ne fedezzen), a kanca (szelektálás, sport kipróbálás után) mehet a tenyésztésbe. Mennyi lehet ebben az igazság? Agrármérnökként végeztem így tanulgattam azért erről is... de szeretnék még többet tudni, ha már így bekapcsolódtam :) .
Lauries Crusadort xx nem választanám, mert a gyakorlat azt mutatja, nem stabil idegrendszerűek a csikói, az viszont lovaglás szempontjából majd a legfontosabb tényező (lehet csak nekem). Nem azt mondom, hogy "birka- hobby" lovat tenyésszetek! Az egyébként is tehetségesnek született lovakat is ki kell képezni, rendszeres és szakszerű edzésen kell átesnie, hogy képességeit teljes egészében kibontakoztathassa. Minél tökéletesebb lesz a tenyésztés által előállított sportoló alkatában és KARAKTERÉBEN, belső tulajdonságaiban, annál eredményesebb lesz kiképzése és annál nagyobb a valószínűsége, hogy eredményes sportoló válik belőle.
Biztos jó meccsetek lesz Valentin napon! Sajnálom, hogy ennyire megy a marakodás, én sem fogok ezután ellentábort szapulni, úgysem ért célba....

Ha vannak még videók én szívesen veszem! Úgy vert a szívem a futam alatt is....... :D

Ági

Edited by Stallion, 2010 február 9. - 20:56.

#4330 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 20:39

Szia! Még egyszer üdv itt! :yeah: Te a díjlovas Parrag Ági vagy? :)

#4331 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 20:47

Én rakattam egy trakehnenivel, K2-vel, nagyon tudom ajánlani. Örökíti a mozgást, a korrekt lábakat, extra lovagolhatóság és nagyon jó munkakészség jellemzi a csikóit. Az én csikóm is 4 évesen néha már olyan érzésünk volt, hogy túl sokat tud, pedig még igazán nem sok munka volt benne.

Posted Image

Posted Image

#4332 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 20:51

Jééééézus :hu: ! Most lehet azt kéne írnom, h áhhh neeeem az a béna?! De igen, az vagyok én.... Nem gondoltam, h ekkora celeb vagyok... Igen, ÉN próbálkozom a díjlovaglással, asszem soha nem fogom feladni (az örök lúúúúzer) :huh: .......

#4333 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 21:00

Igen-igen a lényeg, Parrag Ági vagyok :) Még egyszer köszöntök mindenkit!
Ha vannak még videók én szívesen veszem! Úgy vert a szívem a futam alatt is....... :D :hu:

Szia!

Azt a videot én ezerszer megnéztem, mert azt próbáltam kiszámolni, hogy a csudába tudta az utolsó 300 m-en lelépni a mezõnyt???? (mekkora lehetett a vágtaugrások hosszának a különbsége, a többiekéhez képest? :eek: )

Maga a történet itt tulajdonképpen OFF, de azért mertem mégis megmutatni, mert valahol olvastam/hallottam, hogy a félvértenyésztésben inább a "flyer", mint a "stayer" típusú telivérek válnak be. Tehát a robbanékonyság, ami a rövid távú lovaknál megvan, elõnyösebb a hosszútávú lovak állóképességénél. Ha jól emlékszem ezt két típusú izomszövettel magyarázták, ami persze öröklõdik.

(Persze normál esetben a mén a telivér, nem a kanca...... :D )

Én rakattam egy trakehnenivel, K2-vel, nagyon tudom ajánlani. Örökíti a mozgást, a korrekt lábakat, extra lovagolhatóság és nagyon jó munkakészség jellemzi a csikóit. Az én csikóm is 4 évesen néha már olyan érzésünk volt, hogy túl sokat tud, pedig még igazán nem sok munka volt benne.

Ennek a lónak mi az anyja?

Edited by Bereki, 2010 február 9. - 21:05.

#4334 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 21:07

És ezt mondjuk izombiopszia minta vételbõl is kiderül? Mert tudom, h próbálkoztak anno cenken ménvizsgán is ezzel a módszerrel, de ezek eredményeit nem mindig lehetett egyértelmûen értékelni az eltérõ felkészítési körülmények miatt.

#4335 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 21:10

Ennek a lónak mi az anyja?

4965-ös kancacsalád. Bûnös ló. :kir:

#4336 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 21:11

Stallion nem vagy akkora celeb, ne aggódj. :D Csak lovas fotós vagyok, és járok sok lovas versenyre. :D

#4337 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 21:16

Na az jó! Ha esetleg van még valahol képed rólunk, szívesen vennék!

#4338 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 21:17

a legnagyobb lúzer-díjlovas-imitátor én vagyok, stipistopi :D

#4339 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 21:20

Huuu k.1! Egész jónak tûnik a ló, jó nyerged van :kir: , a képen 4éves?

a legnagyobb lúzer-díjlovas-imitátor én vagyok, stipistopi :D

Szevasz barátosném...... a "legnagyobb lúzer-díjlovas-imitátor" címért majd megküzdünk sóskúton :yeah:

#4340 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 21:21

4965-ös kancacsalád. Bûnös ló. :kir:

Esetleg földi halandók számára lehetne érthetõbben? :rolleyes:

#4341 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 21:22

Huuu k.1! Egész jónak tûnik a ló, jó nyerged van :kir: , a képen 4éves?
Szevasz barátosném...... a "legnagyobb lúzer-díjlovas-imitátor" címért majd megküzdünk sóskúton :yeah:

hát ott már nyertem a sánta lóval hétvégén lúzerségben, ráadásul te furioson ültél. ennyi, nyerteeeem :gm:

#4342 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 21:26

És ezt mondjuk izombiopszia minta vételbõl is kiderül? Mert tudom, h próbálkoztak anno cenken ménvizsgán is ezzel a módszerrel, de ezek eredményeit nem mindig lehetett egyértelmûen értékelni az eltérõ felkészítési körülmények miatt.

Ezt sajna nem tudom, viszont az atlétáknál is látványos különbség van a hosszútávfutók és a sprinterek közt és ennek tuti élettani okai vannak........

#4343 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 21:27

Húúúúúúú de milyen jó volt a Furi!!!! Már korábban is kérdeztem, tudok-e itt sütés alapján ló után érdeklõdni, de senki nem vetõdött rá a kérdésre (lehet csak azért, mert nem lehet boxolni miatta :dev: ). Uh OLDBOY családi hátterét továbbra is homály fedi..... Bereki, köszönöm, hogy utána jártál!

Edited by Stallion, 2010 február 9. - 21:29.

#4344 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 21:28

Stallion megnéztem, sajnos nincs rólad fotóm. :(

#4345 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 21:29

azért ha esetleg valaki tud valamit: bal o.: F 47 jobb o.:97, és mint már kollegina emlitette Oldboy névre hallgat a drága jószág :)

#4346 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 21:30

Stallion megnéztem, sajnos nincs rólad fotóm. :(

Köszönöm, hogy utána néztél! (huhhh... akkor anti celeb lettem :kir:)

#4347 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 21:33

Huuu k.1! Egész jónak tûnik a ló, jó nyerged van kiraly.gif , a képen 4éves?

A lovon nem én ülök. Enyém csak a tenyésztés érdeme. Tehát a nyereg sem az enyém. Egyébként egy Kieffer. A lovat már eladtam. Egy Pest környéki díjlovas lovagolja, nem õ, aki a képen.

Esetleg földi halandók számára lehetne érthetõbben? rolleyes.gif

A 4965-ös kancacsalád adta Clinton I, II-t, Levisto-t, Lord Caletto-t, Zandor Z-t. A kancám neve Strogoffe. Azért írtam, hogy bûnös (számomra persze nem :D ), mert holsteini. Talán egy kis érdekessége az, hogy közvetlen anyai testvére Clintonnak. Egyébként most Market Place xx-tõl választottam egy méncsikót tõle. Azért ismert ajánlani a múltkor ezt a telivért, mert egy szenzációs, laza mozgású, jó küllemû csikó született. Pár napja mutattam shutterfly-nak is, neki is tetszett.
Ahogy írtam régebben, most is leírom, ne kint keressétek a szuper telivért, sokkal közelebb van, mint hinnétek. Most Hortobágyon fedez, már nem nálam. Mint ahogy akkor is írtam a holsteiniek kérésére ment Hortobágyra, mivel onnan könnyen tudnak tõle folyó spermát vinni Holsteinbe. Ha nekik jó, akkor gondolom nekünk is. :D

#4348 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 21:42

Levisto barátnõm lovának az apja, imádom, Zandor Z meg egy másik csücske a szivemnek :) Kinek adtad el? jöhet magánban is a szerencsés neve, persze csak ha nem titok.

#4349 ancsapancsa

ancsapancsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.894 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 22:42

Kedvenc lovaim sorozat III. rész. :D

Bemutatnám az egy szem kancámat, Eksztázist aki jelenleg a szolgálati hátasom és egyben univerzális tanuló/gyerekló.

Eksztázis xx, szül. 1991, stp. kanca
(Arszlán - Excelence)
tenyésztette a Vadaskerti ménes, Tök

3 szezont töltött a galoppon, nem voltak kimagasló eredményei....ennek ellenére szeretném megmutatni nektek 3 éves kori, egy 1600 m-es futambeli gyõzelmét, ami csodával határos módon az elsõ tulajdonosa és a barátnõm jóvoltából videon eljutott hozzám. (Bocs a nagyon gyenge minõségû, digitalizált anyagért)

Olyan 300 m-tõl az utolsó elõtti lovat figyeljétek, amelyik kívülrõl jön......

Miczi hendikep

"Eszti" már 10 éve van nálam és nála ideálisabb hobbilovat el sem tudnék képzelni. Kifejezetten embercentrikus, bújós, imádja, ha valaki foglalkozik vele, a gyerekekkel, kezdõkkel végtelenül türelmes. Futószáron például olyan szinten relaxált állapotba kerül, nyergében az épp aktuális lovasával, hogy sokszor az is kérdéses, ébren van-e egyáltalán?

Ettõl persze vannak azért telivéres allûrjei, de a jószándéka határtalan.

Történetek helyett inkább mutatok pár képet róla.

2005 május:
Posted Image

2009 szeptember (18 évesen):
Posted Image

2009 október:
Posted Image

és ma, "télikabátban", 9 hónapos vemhesen:
Posted Image
A csikó apja egyébként Robina Riválisa......

Az anyja,Excellence egy tündér volt.
A galoppon szakmunkástanuló koromban rajta tanultuk a méretfelvételt,felvezetést,sörényfonást stb.

#4350 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 23:43

Bereki a kancád nagyon szép! Nem csodálkozom azon hogy nem ismerték fel a telivért azonnal benne! Számomra Õ azért érdekes,meg amit írtál,mert egy ideje foglalkozom vele, hogy vásárolok egy telivér kancát részben lovagolni, részben tenyészteni. Kedves Kis Mihály! Ezt most Kucsora István kérésére írom Neked. "Kérlek, légyszíves amit mutattál nekem, North Star XXV.tm. a csoda 40-es évek ménjeit Furioso VII., Furioso XXXIX ill.a mai kor sportlótípusának is eleget tevõ méneket feltenni a topikba a kör érdekében, hogy együtt tudjunk gondolkodni, érezni és látni hogy a cél ezen habitus-küllem azon elõdeink a lótenyésztésnek nagy alakjai már kitenyésztették "megalkották" a mai szemnek is tetszõ "sportlovat" a Furioso North Star fajtában. North Star XXVI meg van e Neked?" Eddig az idézet. Még szintén az Õ kérésére beteszem azt a 6 mént, akik egyesületi vizsgát tettek, ill. Iszonyt már korábban bemutattam nektek és az egyesület honlapon is megnézhetõ.

#4351 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 0:16

Mythos

Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Posted Image

Rally

Posted Image

Makett

Posted Image

Posted Image

Edited by Backnight, 2010 február 10. - 0:25.

#4352 Kis Mihály

Kis Mihály

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 91 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 8:16

A képek valóban megvannak egy kiadványban aminek a fénymásolatát egy évtizede megmutattam Kucsora Istvánnak. Jelenleg birtokomban van már az eredeti kiadvány is, de a minõségük igen gyenge. Egy barátom dolgozik azon, hogy élvezhetõek legyenek. A trakheneni pont a kiváló ügetõmozgás miatt jutott eszembe (fogatsport), szigorúan a legkiválóbb mének a legjobb kancákra. A megoldást egyébként a cseh és ukrán tenyésztõk is használták (pl.: Nomád, Fukar, Bojadéra). Más téma Extázis egy csoda.

#4353 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 8:25

Az anyja, Excellence egy tündér volt.
A galoppon szakmunkástanuló koromban rajta tanultuk a méretfelvételt,felvezetést,sörényfonást stb.

Köszi az infót! Tehát a jó idegrendszer öröklõdik...... :D

Bereki a kancád nagyon szép! Nem csodálkozom azon hogy nem ismerték fel a telivért azonnal benne!

Nem kellett azonnal felismerni......(de legalább tudni róla, hogy egyesületi kanca)

Más téma Extázis egy csoda.

Vagy csak jó a promója! Tudnék róla olyan képet is csinálni, ahol sárosan, bambulva ácsorog a karámban és ránézésre egy fabatkát se adnál érte....... :dev:

Sajna õ nem az én szellemi termékem, a kondíciójáért és lóhoz méltó életmódjáért (ami remélhetõen még sok aktív évet jelenthet számára) pedig Robinának jár köszönet. (Ja és persze hála Mókusnak, aki annakidején "rámsózta". :ang: )

A jó telivér NAGYON jó tud lenni........

Edited by Bereki, 2010 február 10. - 8:37.

#4354 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 8:54

Az biztos. Ha tehetném lenne pár. Persze néhany holsteini mellett. :gm: :dev: :dev: (viccvót!!!!!!!) :D :D

#4355 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 12:34

(Ja és persze hála Mókusnak, aki annakidején "rámsózta". :ang: )

Most már bevallhatom, hogy azóta alig lovagolok, mert nem találtam másik ilyen jó hátaslovat... De látva, hogy Bereki mennyire szereti, nem bántam meg.

Bereki, mentél vele nagy vágtát terepen? Én egyszer-egyszer megéreztem a Miczi-hendikep-feelinget a hátán... könnybe is lábadt a szemem, de szerencsére megállított mindket a mezõvédõ erdõsáv.

K.1,
K-2-ben mennyi a telivér? Akarom mondani, mennyi a trakehneni?
A trakehneni mének a holsteini kancákon javító hatásúak lehetnek, de én ott feljebb a magyar fajtájú lovakról beszéltem.

#4356 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 13:12

K-2-ben mennyi a telivér? Akarom mondani, mennyi a trakehneni?
A trakehneni mének a holsteini kancákon javító hatásúak lehetnek, de én ott feljebb a magyar fajtájú lovakról beszéltem.

Itt egy link az apáról, a származásáról:

K2

A kanca apa apja is telivér, Sir Shostakovich xx.

#4357 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 13:46

Inschallah AA és Ibikus itt a siker kulcsa szerintem, persze én nem vagyok szakember csak nyomon követem az élsportban versenyzõ lovakat és származásukat

#4358 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 13:54

A K2-nek a származása egy nagy csúcson megtervezett származás, mivel összehozták a két legnagyobb klasszis anglo arabot és a trakheneniben két legjobban meghatározó kancát. Így akartak egy csúcs mént tenyészteni, ami szerintem sikerült és a neve is így lett kitalálva, mint a hegycsúcs amirõl kapta a nevét.

#4359 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 14:00

ez jó lehetne furiba is szerintem

favoritas xx

#4360 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 14:10

Most már bevallhatom, hogy azóta alig lovagolok, mert nem találtam másik ilyen jó hátaslovat... De látva, hogy Bereki mennyire szereti, nem bántam meg.

Bereki, mentél vele nagy vágtát terepen? Én egyszer-egyszer megéreztem a Miczi-hendikep-feelinget a hátán... könnybe is lábadt a szemem, de szerencsére megállított mindket a mezõvédõ erdõsáv.

Nem csodálom, hogy alig lovagolsz, hiszen már a nyergedet is én koptatom! :D

A "feelingrõl" meg: töredelmesen bevallom, öregszem és a gödöllõi telivéreken elkövetett látványos "kaszkadõr-bemutatóink" után valahogy pont a könnyem-potyogós történeteket hiányolom az életembõl a legkevésbé.

Azt azonban meg kell vallani, ügyesen politizáltál, mikor a telivérrel kapcsolatos enyhe elõiítéletemet azzal igyekeztél elsimítani, hogy: "Ááááá, EZ NEM OLYAN telivér! Hosszú száron szoktam rajta terepet lovagolni!"
A "feeling" szó valahogy akkor nem került elõtérbe és a "mezõvédõ erdõsávra" sem emlékszem kristálytisztán.... :dev: