Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kutyám ............

• Please log in to reply
4984 válasz a témához

#4321 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 21. - 20:07

Gallérgyilkosok! :dev: Ajánlotta a doki, hogy tud adni hozzá gallért, de a beöltöztetésre szavaztam. Lényegesen kényelmesebb a kutyának, sőt már rutinos az öltözködésben. :gm:  Nagyon szeret a hasán feküdni, mint egy béka, kiterül. Akkor meg pont a seben feküdne. Viszont ehhez azért az is kell, hogy alapból nem bántja a sebet, mert abban a ruha nem igazán akadályozná meg.

Majd csinálok képet is róla. :dev:

Hétfőn lesz a varratszedés.

Szerencsére a gyerekek is megértik, hogy beteg a kutya, egyáltalán nem piszkálják, nem kergetik játékból sem. A nagyobbik (3,5éves) megijedt akkor, amikor dokihoz kellett vinni. Még most is kéri, hogy mondjam el mi volt a baja, és hogyan gyógyította meg a doki.

#4322 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 24. - 22:11

Ruhamodell! :dev: Ma megvolt a varratszedés, és gyógyultnak lett nyilvánítva. :rockon:

#4323 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 24. - 22:31

nagyon csini :D

#4324 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 25. - 9:06

:ang:  Szuper!  :)

#4325 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 27. - 11:56

Ezt nézzétek meg

http://eztnezdmeg.co...-nagyon-vicces/

#4326 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 27. - 21:01

életveszélyes :D

#4327 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 22. - 22:21

IMG_6697.JPG

• Fifikusz kedvelte

#4328 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 23. - 17:17

Apa, ez az én savóm!

IMG_6710.JPG

Nem érted, hogy az enyém?

IMG_6711.JPG

• Bokorugró és Fifikusz kedveli

#4329 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 24. - 14:46

Robi, ha esetleg ráunsz valamelyikre, nyugodtan küldd el nekem. :cool:

#4330 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 24. - 16:49

Esetleg valami ifjút a következő alomból?

#4331 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 7. - 19:38

Az enyémek még mindig várják, menjünk forgatni. :D

A "kölcsönkutyák" , ha kihozzák őket hozzánk, szó nélkül ugranak be a kocsimba, menjünk dolgozni. 

http://hvg.hu/kultur...s=og.recommends

• Fifikusz kedvelte

#4332 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 13. - 15:10

6077054_14ea35bde1279cda40d815e1fa6db089

• Kistáltos kedvelte

#4333 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 15. - 22:05

És az előzetes:  

#4334 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 18. - 8:13

Ja, és ez tényleg az állatok éve Cannes-ban, a Mundruczó-filmben nemcsak kutyák, de még tehenek is vannak. Az elején konkrétan felvonul egy kétszemélyes gulya. Ha ilyen ütemben fejlődnek színésszé, mint a Fehér istenben a kutyák, nekünk embereknek tényleg fel kell kötni a gatyát. Már most szólok: ha háború lesz, én a kutyákkal vagyok.

• Kistáltos kedvelte

#4335 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 19. - 0:07

Most nézzetek be ide: http://whitedogs.wix...about/aboutPage

Annyira jó érzés, hogy a legtöbbnél ott a piros felirat! Megkönnyeztem, ezért már érdemes volt csinálni. :)

#4336 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 20. - 12:55

Melyik volt, amelyik kerítésre tudott mászni?

#4337 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 20. - 14:46

Most akkor én vagyok nagyon eltévedve, ha azt gondolom, hogy ez a film alapvetően nem a kutyákról és állatvédelmi kérdésekről szól? :wot:

#4338 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 20. - 15:40

Lili és kutyája, Hagen, elválaszthatatlanok, legalábbis addig a napig, míg a lány apja úgy nem dönt, nincs szükségük többé az állatra. A serdülő lány fellázad apja ellen, hogy megtalálja elveszett barátját. Ahhoz azonban, hogy visszakapja, nemcsak ki kell ismernie a felnőttek világát, de magának is felnőtté kell válnia. Hagen időközben beveti magát a városi dzsungelbe, és megtapasztalja a kiszolgáltatottak életét. A kutyák végül fellázadva a mindenkori megaláztatottak nevében, a felsőbbrendű ember ellen indulnak. Lili az egyetlen, aki véget vethet a háborúnak.

#4339 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 21. - 11:18

Ez egy elég felületes ismertető

míg a lány apja úgy nem dönt, nincs szükségük többé az állatra.

valójában

Egy új rendelet szerint a korcsokat be kell jelenteni, minden példányt összeírnak, amelyik nem fajtiszta. Dániel viszont nem akar súlyos ebadót fizetni átmenetileg nála lakó lánya kedvencéért, Hágenért.

Listázás, faji (fajtai) diszkrimináció, stb.

De nem akarok belemenni, mert nem ebbe a topikba való, csak megjegyeztem.

• Kistáltos kedvelte

#4340 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 21. - 11:29

Emberi döntés alapján marad gazda nélkül.

Egyébként nem alaptalan:

Melyik kutya után nem kell adózni?

• A kilenc őshonos magyar kutyafajta (puli, pumi, mudi, kuvasz, komondor, rövidszőrű magyar vizsla, drótszőrű magyar vizsla, erdélyi kopó, magyar agár) után, amennyiben az állat rendelkezik törzskönyvvel.
  • Mentő-, jelző-, vakvezető, rokkantsegítő vagy terápiás kutyáknál.
  • A Magyar Honvédségben, rendvédelmi szervben, nemzetbiztonsági szolgálatban vagy közfeladatot ellátó őrszolgálatban alkalmazott ebek után.
  • A veszélyes eb kivételével – az ivartalanított kutyák után.
  • Az ismert tartóval nem rendelkező és állatmenhelyen, ebrendészeti telepen vagy állatvédelmi szervezet gondozásában tartott, valamint állatmenhelyről, ebrendészeti telepről vagy állatvédelmi szervezettől örökbefogadott eb után.

#4341 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 21. - 12:20

Bár a véleményem fenntartom, szívesen elmegyek veled ebbe az irányba :happy: , mert hálásabb téma, mint az elnyomott kisebbségek ezerszer körberágott ügye.

Szóval: a "jelző kutya" kategória mit takar? Az én férgészésre tartott (így igen nagy hasznot hajtó) terrierem miért alábbvaló, mint a fentebb felsorolt munkakutyák?

(Azért mégis: http://inforadio.hu/...tura/hir-638295

szóval a kutya csak metafora...)

Edited by ori, 2014 május 21. - 12:23.

#4342 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 21. - 12:41

Az előző beírásom a mobilnet miatt valahol az éterben kering.

Én is ezt kérdezném. Már nekem sincs se törzskönyves, se fajtatiszta a 8-as falkában. Azért arra kitérhetett volna a szabályozás, hogy a nemesi kutyabőr csak magyar fajtájú, fajtatiszta és törzskönyves egyedből készülhet vagy használható hozzá valami külhoni fajták keverékéből álló papírtalan, adóztatandó, alantasabb is.

Mint ahogy ezzel sem, a lovardatörvény szerinti megkülönböztetéssel (ez már részben módosult) sem értek egyet.

#4343 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 21. - 12:55

Még azt tenném hozzá, hogy külsőségeken a népek nem szórakozásból tartanak kutyát, hanem a biztonságérzet növelése céljából. HOgy a nénikének legyen lehetősége felriadni az ugatásra, és elereszteni  egy telefont, mielőtt rátörik az ajtót. Ezt megadóztatni....

#4344 Würfelzucker

Würfelzucker

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 21. - 13:20

az enyém se nem magyar fajta (kell a fenének vizsla), se nem szuperkutya (már ő maga is kissé rokkant, nyaktól lefelé egyszer már lebénult..), nem veszélyes és nincs ivartalanítva, mert vigyázok rá, illetve nem kapott k9-es kiképzést.

ellenben ő a világ legszuperebb kis 13 éves, drótszőrű foxi leánykája. 

ezért ő kevesebb, mint egy túltenyésztett, 6 évesen a halálán lévő, epilepsziás rohamokat kapó erdélyi kopó például? 

übermensch?.....

Edited by Würfelzucker, 2014 május 21. - 13:21.

#4345 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 21. - 14:52

.... azt gondolom, hogy ez a film alapvetően nem a kutyákról és állatvédelmi kérdésekről szól? ....

Nekem mi jut eszembe. A filmről.

Valami guru régen megmondta már, h. mi kell a filmsikerhez: gyerek, meg kutya. ...lehet habosítani. 

A 101 dalmata kb, csak itt a gonosz "bundatulaj" a "zemberek" lettek.

• Würfelzucker kedvelte

#4346 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 21. - 15:53

Nekem pedig az, hogy erről a "hetero fehérember ember lenézi, elnyomja, kirekeszti a feketéket/cigányokat/zsidókat/szakállas nőket stb. témáról hány bőrt lehet még lehúzni.

Ettől függetlenül a film jónak tűnik, a kutyák és kiképzőik előtt le a kalappal, csak az idézett mondaton hökkentem meg egy kicsit.

Már most szólok: ha háború lesz, én a kutyákkal vagyok.

(Akartam írni, hogy szerintem ez egy exploitation movie, de nem vagyok biztos benne, hogy mindenki ismeri a kifejezést, és magyarul nem találtam róla anyagot, angolul pl. itt

http://www.oxfordbib...91286-0096.xml)

Edited by ori, 2014 május 21. - 15:58.

#4347 Würfelzucker

Würfelzucker

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 21. - 16:26

ori, az index soha nem a hitelességről és a minőségről szólt. hangzatos, meghökkentő és provokáló cikkeket írnak, aminek sokszor semmilyen valós alapja nincs, pusztán a fgyelemfelkeltés, a felháborodás és az ebből adódó pocskondiázás a célja. 

nem tudom, hogy meg fogom-e nézni a filmet, de ha igen, megpróbálom kizárni a mögé erőltetett tartalmat, és csak a kutyák teljesítményére koncentrálok majd. 

#4348 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 21. - 21:46

Szóval: a "jelző kutya" kategória mit takar?

Rohamjelző kutya (epilepsziások esetében életet menthetnek)

#4349 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 23. - 22:12

Most nézzetek be ide: http://whitedogs.wix...about/aboutPage
Annyira jó érzés, hogy a legtöbbnél ott a piros felirat! Megkönnyeztem, ezért már érdemes volt csinálni. :)

Gratulálok! Nyert a film Cannes-ban!
(Nem tudok linkelni, az Index nyitócikke.)
  • Kistáltos kedvelte

#4350 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 23. - 22:40

Most nézzetek be ide: http://whitedogs.wix...about/aboutPage

Gratulálok! Nyert a film Cannes-ban!
(Nem tudok linkelni, az Index nyitócikke.)

• Kistáltos kedvelte

#4351 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 24. - 21:17

Igen, lehetne mögé nézni. 

Kell is, azt hiszem. A problémákra megoldást nem a fehér ember szemszögéből kellene abszolválni. 

A jó mozihoz kell kutya, gyerek, vagy vér - az sem mellékes. Az is van. (a forgatókönyvet háromszor finomították. )

Várom a filmet én is. örülök a sikerének, örülök, hogy benne lehettem a csapatban.

#4352 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 17. - 21:20

http://frissvideok.h...ten-keszitoivel

#4353 kt-gyu

kt-gyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 680 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 21. - 12:11

Sziasztok, elég rég dicsekettem utoljára. :)
Szóval íme két új kép Léna "Babáról". :)

10299058_678347165535439_566705452306030

10418270_677267418976747_319193805407133

• Kaiser kedvelte

#4354 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 27. - 7:30

Emlékművet kap Beni, aki 10 évig várta haza elhunyt gazdáját a Jókai-lakótelepen                                                           

#4355 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 27. - 8:15

Ő a magyar Hatshiko.

#4356 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 1. - 7:49

Éjjelente a kutyák rendszeresen szólnak, ha valami nincs rendben. Jelzik, ha a közelben mozgás van, ha a lovak nem a helyükön vannak, nem normálisan viselkednek (pl. kólika), ha valami változás van a kisállatoknál (nem alszanak, szaporulat érkezett....). Ezek egy jó részét elég egyértelműen, megkülönböztethetően teszik.

Tegnap előtt éjjel kettő után szólnak elég erőteljesen. A jelzésből azt értettem, hogy valami "zsákmánynak való" vagy kijött a helyéről vagy idegenként bejött a területre. Futás ki, ott már állt a bál. A négy kutya a kerítésnél dizsit megszégyenítő hangerővel csápolt. Ott nem látszott semmi. Kettő próbált a kerítésre mászni. Feljebb világítok és a fénysugárban megjelent az oszlop tetején max nyolc körmön állva egy sztatikusan feltött macska két zöld gyémántként világító szemmel. Nem sok hiányzott, hogy a hatalmas töltéskülönbség egy viharos villámlás kiséretében kisüljön közöttük. A macskát a kerítésen kívülre tessékeltem, elszaladt a lucernában a kutyák nem kis bánatára. Körbementem, megnéztem a lóállatokat is, minden egyéb rendben. Visszafelé nagy csaholás, szinte a lábam között elhúz egy világos csík, a szine az előbbi macskáéra emlékeztet. Utána a négy munkáját rohadt lelkesen végző házőrző. Macsek be a konténer alá, kutyák utána. Csak azt hallani, ahogy a fejük kopog a padló alján. Bevilágítok, de cirmos sehol. Kutyák is kijönnek, a hangulat lassan normalizálódik. Később az összerakott tekercsben levő vadhálónál állt a bál. Ez egy fanatikus macska. Testére erősítve nem láttam bombát, de ide bejönnie háromszor egymás után nagyon erős öngyikossági hajlamra utal. Lehet, hogy az al-Káida muzulmán terroristái a Moszad segítságével a KGB és a CIA finanszírozásával készítették elő az öngyilkos merényletét az éjszakai nyugalmam ellen a III/III. megbízásából? Jó lesz vigyázni!

#4357 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 1. - 8:48

:) Szerencséje volt a cicának.

A jelzésből azt értettem, hogy valami "zsákmánynak való" vagy kijött a helyéről vagy idegenként bejött a területre.

Én ilyenkor későn szoktam érkezni... :sad: Tavaly előtt még meg tudtam menteni 2 sünit, bár volt rajtuk sérülés, de túlélték. Tavaly már csak a darabokat tudtam összeszedni, egyszerűen szétszedték őket, mire kiértem. :sad:  Idén meg nem jött 1 süni sem... 

Valamelyik éjjel óriási csatazajra ébredtünk, először nem is tudtam, hogy mi lehet. Az erkélyről kinézve szembesültem az eseményekkel: a szomszéd kutya (labrador-forma) elkapott egy kis nyestet (?), és a szülei (?) próbálták megmenteni. Kattogó-cserregő hangokat adtak, és rendesen támadták a kutyát, aki emiatt néha otthagyta a harmadikat, de az már nem tudott elszaladni. Ijesztő volt nézni, ahogy az a két állat a kerítés alatt ki-be szaladgált, felborzolt szőrrel, hangosan "kattogva" és gondolkodás nélkül nekimentek egy kétszer nagyobb kutyának.

Végül harmadik állatka elhallgatott :sad: , és a másik kettő pedig elszaladt. 

#4358 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 1. - 9:56

Robiiiiii :kir:  Ezek a kutyák.....még a végén tényleg beújítok belőlük, bár terrierből ez az egy is soknak tűnik néha....

Izland, sajna a kedves kis állatkák (nyuszi, sikló, padláson fészkelő madarak) nálunk is így végzik, borzasztóan sajnálom őket, de egy terriernek nem lehet az ölést megtiltani.

És hát azért az áldozatok túlnyomó többsége a szívemnek kevésbé kedves rágcsálók közül kerül ki, tegnap is patkányt csaltam ki a mancsai közül.

Edited by ori, 2014 július 1. - 9:58.

#4359 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 6. - 18:21

http://www.csaladila...anelkuli_kutyak

• Fifikusz kedvelte

#4360 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 7. - 7:28

Mióta fenyegetőznek a vadászok, nem viszem a falkát vadászterületre, más útvonalon megyünk, igaz, kisebb a túra, de kutyafuttatásnak jó. Mostanában hajnal 4 körül már lovon vagyok, a kutyák teljes extázisban, nagyon szeretnek jönni. Persze nekem is kellemes, nincs még ekkor ember a környéken . 

A minap kicsit később indultunk, visszafele rövidítettem, mert egy "barát"- kutya is volt a falkában, a tanya útján jöttünk már vissza, fáradt ebekkel. szemben két futóbolond, ők is korábban rajzanak ki, még a kánikula előtt.

Nincs is evvel gond, a kutyák földig érő nyelvvel elkocogtak mellettük, ügyet se vetve az emberekre, mikor a férfi megfordult és hangosan, támadólag rámordult a kutyákra. Csak a legkisebb sheltie-keverék vakkantott neki vissza, odaérve szóvá tettem, mennyivel békésebb lett volna, ha csendben elvonulnak egymás mellett...

Persze a pasi rögtön betámadott, érteni nem értettem, mit mond, mert természetesen én is verbális hadviselést folytattam. :D

Megemlítettem egy ismerősnek, mondta, már az ő nagytestű kutyájával is találkozhatott, az a kutya furán nézett a manusra, lehet, ha legközelebb találkoznak, már nem marad csendben a kutya se.

Gondolom, a pasi direkt rájátszik, hátha megtámadja egy kutya, aztán majd a kutyást jól meg lehet hurcolni.  :unsure:

Kár, hogy az elmebeteg emberek ellen nincs szájkosár - és póráztörvény.

Edited by Kistáltos, 2014 július 7. - 7:31.