Furioso
Közzétéve 2010 február 6. - 21:49
Közzétéve 2010 február 6. - 22:16

Jók a képek, én is szeretem látni az ilyeneket.
Te versenyzel esetleg Tüskével?
Igen, Tüsi is az ifilovak rögös útját tapossa

Közzétéve 2010 február 7. - 8:08

Közzétéve 2010 február 7. - 9:26
Örülök ha tetszenek a képek
Jó nézegetni a mostanság felkerült régi képeket, de szinte mindenkinek vannak saját lovai is, akikrõl viszont alig-alig kerülnek fel fotók. Pedig ha jól veszem észre a többség szívesen nézegeti a képeket ;)
Igen, Tüsi is az ifilovak rögös útját tapossa![]()
![]()
Tavaly tettem le a rajtengedélyvizsgát, és kezdtem el a versenyzést vele.
Na, akkor remélem sokszor találkozunk majd! :yeah:
Közzétéve 2010 február 7. - 9:27
Hú, az nagy meló lesz nektek, de hidd el, megéri!!!! :yeah: :yeah:
Igen, tudom, mert hogy itt a fórumon szívesen nézegetjük, az OK, de már a honlapon is gáz a karámos-kötõfékes történet.
Mondjuk az egyik legkedvesebb profi fotózta képemet meg azért nem tudom igazán használni, mert ahol voltunk, ott nem jutott eszükbe megpucolni a fedeles ablakait, és háttérnek rémisztõ...

Tudom, lehet retusálni, de akkor is...
Közzétéve 2010 február 7. - 9:50
Közzétéve 2010 február 7. - 12:26
Kedves Röganyó és valamennyi érintett tagtárs!Internetrõl háromféle cégkivonatot lehet lekérni:
- ebbõl a tárolt cégkivonat ingyenes, azonnal letölthetõ, és 30 napon belüli és pár perc alatt letölthetõ,
- a közhiteles cégkivonat és az e-hiteles cégkivonat fizetõs, de az sem mutatja, ha friss változás van folyamatban.
A közgyûlésen néhány Kft. és Bt. is érintetett a témában, választ várnak, hogy elegendõ-e az ingyenes tárolt cégkivonat (mert akkor azt akár az utolsó nap bárki letöltheti), vagy a fizetõsbõl kell az olcsóbb e-hiteles kivonat, mert azt nem lehet utolsó napra hagyni.
Ide várják a választ, mert erre nem tér ki a meghívó.
A közgyûlésre mindenképp hiteles cégkivonat kell. Hiszen ha a legutóbbi közgyûlés végeredményét többek közt a nem megfelelõ hitelességgel végzett mandátumvizsgálat miatt érte kifogás, és emiatt a megfelelõ szervek meghozták azt a döntést, hogy harminc napnál nem régebbi cégkivonat szükséges, akkor a megfelelõ célkitûzést (HITELESSÉGET), csak és kizárólag hiteles okmányokkal érhetjük el.
Vannak olyan internetes oldalak, ahonnan e-hiteles cégkivonat 24-órán belül letölthetõ munkanapokon.
Üdv: Imre
Közzétéve 2010 február 7. - 12:30

Közzétéve 2010 február 7. - 13:40
Robina! Jól néz ki az "új szerzemény"! Jó húsban van! Hány éves?
'95-ös.
Tényleg jól néz ki, bár istállószõrben van szegény, úgyhogy a futóistállóban kicsit fázik a bõre.

De nem akarom takargatni, mert ha lefekszik, belegabalyodik, csinálhat magában kárt, inkább kapott nagyon vastag almot és jó kaját.
Egyelõre még a csirkéket csodálja, a fedelesben ilyen nem volt

Remélem, hamar beilleszkedik, most töröm a fejem, hogy hogy variáljam össze a csapatot, mert nem merem kockáztatni hogy a vemhes kanca rúgást kapjon.
Közzétéve 2010 február 7. - 13:52
Közzétéve 2010 február 7. - 15:03
És hogyhogy N.C. ménje ménvizsgával is csak saját kancákra használható valaki szerint?
Elgondolható, hogyan zokon esett ez a pártállami eljárás: rátelefonáltatni a volt kollégára!
A nagy szöveg, "LEJJSZTUNG", meg a "GANG" meg a "CÉLPÁROSÍTÁS"!
Az én ménem nem szlovák import, nem Cor de la Bryere vagy Lusitano ivadék csak egy magyar lovacska.
Talán nemzeti kincsünknél nem kizáró ok, hogy Mezõhegyesi és nem Portugál-félvér.
Közzétéve 2010 február 7. - 15:26
Közzétéve 2010 február 7. - 15:42
Elgondolható, hogyan zokon esett ez a pártállami eljárás: rátelefonáltatni a volt kollégára!
A nagy szöveg, "LEJJSZTUNG", meg a "GANG" meg a "CÉLPÁROSÍTÁS"!
Az én ménem nem szlovák import, nem Cor de la Bryere vagy Lusitano ivadék csak egy magyar lovacska.
Talán nemzeti kincsünknél nem kizáró ok, hogy Mezõhegyesi és nem Portugál-félvér.
Én remélem hogy rendezõdik Legenda ügye, mert szerintem nagyon szép.
Közzétéve 2010 február 7. - 17:52

Közzétéve 2010 február 7. - 19:04
azon a képen amin vágtázik, és te tetted fel, hát ott a jobb eleje elég khmm.. érdekes.Szabadna érdeklõdnöm hogy Te ezt hol látod?
most hogy a kérdésemre feltett válasz helyetti kérdést megválaszoltam, továbbra is várok olyan fényképet amin választ is kapok... bár már az is sejtet valamit, hogy ez a reakció a kérdésre.
Közzétéve 2010 február 7. - 21:34
azon a képen amin vágtázik, és te tetted fel, hát ott a jobb eleje elég khmm.. érdekes.
most hogy a kérdésemre feltett válasz helyetti kérdést megválaszoltam, továbbra is várok olyan fényképet amin választ is kapok... bár már az is sejtet valamit, hogy ez a reakció a kérdésre.
Fantasztikus a logikád! És persze árad belõled a jóindulat. Szerinted az szolgálja a fajta é4rdekeit hogy itt megpróbálsz lejáratni egy mént?
Robina, már ne haragudj, csak félre ne értsd a dolgot, én puszta jóindulatból kérdezem, de úgy láttam hiányzik Rivális fél szeme, no meg az egyik lába, a tökeit se látni ez nem volt szempont a bíráló bizottságnál fed vizsgán? De légyszi tegyél már fel róla olyan képet amin mindezek látszanak hátha akkor elhiszem hogy valóban van neki?

Álarc mögé bújni és onnan vádaskodni, rágalmazni! Ez aztán a bátor dolog!No meg gerinces! Ettõl fejlõdik a fajta! Ez lesz a jövõ?Van fedengedélye, csak gondolom az bántja a tulajdonosát, hogy olyannak is van engedélye, aminek nem kéne...
Meg olyan is fedez, amelyiknek van csak "házi".
Nem baj, változások szele fúj minden szinten (lásd politika) és az egyszer ilyen szinten odaégett vezetés már se kicsiben, se nagyban nem hiteles. Most mindenhonnan a korrupciót (mutyizást) próbálják kipucolni.
Közzétéve 2010 február 7. - 21:38
Szia LeGrand!
Jók a képek! Tüsi szép![]()
Munkában készült képeid, ahol már Te lovagolod nincsenek? Szerintem azt is szívesen megnézné mindenki!
Sajnos nincs aki képet csináljon :S Még versenyrõl is alig akad, mert fotós csak 2 versenyemen volt...úgyhogy én is remélem Hihi.Na, akkor remélem sokszor találkozunk majd!

Meg az én kis amatõr gépemmel csak kint lehet fényképezni...fedelesben, akármit csinálok, inkább csak ilyen suhanó szellemlovas van a képeken.

De megpróbálok valamit tenni az ügy érdekében, mert minden ismerõsöm ezzel nyúz.

Közzétéve 2010 február 7. - 21:41
Sajnos nincs aki képet csináljon :S Még versenyrõl is alig akad, mert fotós csak 2 versenyemen volt...úgyhogy én is remélem Hihi.
(ha jól emlékszem, a profilomon lévõ kép a Te mûved)
Meg az én kis amatõr gépemmel csak kint lehet fényképezni...fedelesben, akármit csinálok, inkább csak ilyen suhanó szellemlovas van a képeken.![]()
De megpróbálok valamit tenni az ügy érdekében, mert minden ismerõsöm ezzel nyúz.;)
Azért ezzel nem dicsekszem, de sanszos, hogy én csináltam.

Közzétéve 2010 február 7. - 21:46

Közzétéve 2010 február 7. - 21:49
Közzétéve 2010 február 7. - 21:52
leirtam amit gondoltam, feltettem egy kérdést, nem kaptam rá már második nekifutásra sem választ, megint csak az értelmetlenséget, másrészt Riválisról kicsit több a kép mint Wotanról. Ha a saját lovadról nem vagy képes feltenni egy olyan képet, amin normálisan van felállitva, akkor sajnálom.Fantasztikus a logikád! És persze árad belőled a jóindulat. Szerinted az szolgálja a fajta é4rdekeit hogy itt megpróbálsz lejáratni egy mént?
Robina, már ne haragudj, csak félre ne értsd a dolgot, én puszta jóindulatból kérdezem, de úgy láttam hiányzik Rivális fél szeme, no meg az egyik lába, a tökeit se látni ez nem volt szempont a bíráló bizottságnál fed vizsgán? De légyszi tegyél már fel róla olyan képet amin mindezek látszanak hátha akkor elhiszem hogy valóban van neki?![]()
![]()
Álarc mögé bújni és onnan vádaskodni, rágalmazni! Ez aztán a bátor dolog!No meg gerinces! Ettől fejlődik a fajta! Ez lesz a jövő?
Ha valaki másnak van, azt pedig megköszönöm. KÖSZÖNÖM A KÉPET. Most már látom hogy nem bakpatás a ló, tévedtem. én ELISMEREM...
a fajta érdekei? a te boldogulásod érdekeit sértem ezzel max, és nem vagyok benne biztos, hogy ez a fajtára is rossz hatással van...
Edited by estee, 2010 február 7. - 21:59.
Közzétéve 2010 február 7. - 21:57
Hát, szerintem ha csinálok egy teljes szépségû felvételt a bakló kocsikerék méretû golyóiról, úgy moderálnak át a 18+++-as topikba (ha van) mint a szél
![]()
![]()

Közzétéve 2010 február 7. - 22:43
Közzétéve 2010 február 8. - 8:38
Roli, Kontár képed nincs véletlenül? Egy volt fent pár lapja, de esetleg fenyvesi?
Pont az a bajom, hogy digitális fotó egy sem maradt rám. Tehát azt kell tennem, amit CS.M. javasolt, ha lesz egy rahedli idõm (táppénz v. ilyesmi) akkor le kell mentegetnem õket a digitálissal. Lehet, hogy van, megnézem.
Intésrõl van képem, nem túl jó, de nem digitális, majd lementem.
Edited by roli, 2010 február 8. - 8:59.
Közzétéve 2010 február 8. - 9:44
Közzétéve 2010 február 8. - 9:46
Pont az a bajom, hogy digitális fotó egy sem maradt rám. Tehát azt kell tennem, amit CS.M. javasolt, ha lesz egy rahedli idõm (táppénz v. ilyesmi) akkor le kell mentegetnem õket a digitálissal. Lehet, hogy van, megnézem.
Intésrõl van képem, nem túl jó, de nem digitális, majd lementem.
Jó pénzért én szívesen megcsinálom......

Közzétéve 2010 február 8. - 10:02
Kedves roli!
Hát úgy néz ki, szájbarágósan kell egy kicsit elmagyaráznom, hogy mekkora hülyeséget írtál már megint.
Igen, én mindíg hülyeségeket írok, de már hülyén fogok meghalni.Ez magánvélemény volt, ha úgy gondolod, hogy hülyeség akkor is. Tehát szájbarágósan sokadszor: Ha fogod a pénzedet és elmész külföldre elkölteni egy lóra, akkor az a pénz hiányozni fog a magyar adófizetõk pénztárcájából, mert azt az adót valaki másnak be kell fizetni. Te írtad, hogy az adófizetõk pénzébõl rendezik a kiállítást, de ez sem teljesen igaz, de errõl talán ne nyissunk vitát. Van egy vezetõ szervezete a magyar állattenyésztésnek, az pedig a MÁSZ. Elsõdleges feladata, hogy összefogja a tagszervezeteket, és segítse a magyar állattenyésztést. Ha ez a szervezet úgy látta jónak, hogy preferálja a magyar fajtákat akkor ez nem biztos, hogy hülyeség, azért mert a sportlótenyésztõk úgy hiszik, hogy azért nem jelenhetnek meg, mert látszik a különbség. Leírtam, és ismételten kiállok amellett, hogy nekem a különbség az, hogy magyar!
Jelen pillanatban a magyar lótenyésztésben úgy annyira nem repkednek a GDP-k, mivel ez még hálistennek nem egy annyira megszorított adónem.
![]()
De azért neked így szépen elmagyarázom, hogy én nem a holsteini szövetségrõl beszélek, hanem a magyar sportlóról, mint ahogy írtam is, és ismétlem sportlótenyésztõként mondtam azt, hogy bennünket sportlótenyésztõket mellõztek.
A sportlótenyésztõknek van egyesülete, ha tagja az egyesület a MÁSZ-nek, talán ott kellene megkérdezni, hogy miért pont a sportló nem szerepelt, helyhiány, vagy financiális probléma miatt.
Tudod mi sportlótenyésztõk Magyarországon adózunk, remélem érted.
[/i]Igen, remélem az összes értékesített lovad után befizetted az ÁFA-t illetve az összas kötelezõ közterhet, amit a mindennapos munkálatok után be kell fizetni. Természetesen, ha veszel egy másik magyartól lovat, õ is befizeti az ÁFA-t. Ugyanez igaz a takarmányokra stb.stb. Szóval ne nyissunk vitát a lótenyésztés adózási szokásairól, remélem arrafelé kivételesen befizettek minden adót.
Vagy majd következõre megírom egymás után négyszer és akkor talán megérted, lehet, hogy nem tradicionális magyar fajta, bár lehetne az is, ha nagyjaink nem cs.szték volna el és nem választottak volna egy új nevet az egyesületnek, akkor mi ma mezõhegyesi sportlótenyésztõk lennénk. És megjegyzem a mai napig bejegyzett tradicionális magyar fajta. Egy páran dolgozunk azon, hogy ez visszajöjjön, csak tudod vannak olyan államtitkárok, akik ezt annyira nem szeretnék, de majd talán lesz egy új kormány és akkor elmondhatjuk mi is, hogy tradicionális fajtát tenyésztünk.
Gratulálok, igazán nemes cél! Abban azonban ne bízz, hogy a kormány lótenyésztési ügyekkel fog bajlódni. Sokkal fontosabb dolgokat sem tudnak elrendezni.
Mellesleg jelen pillanatban Magyarországon legtöbb kancával a magyar sportló rendelkezik, a bejelentett sportlovak közt 70 %-ot a magyar sportló és a kintrõl behozott sportlovak teszik ki. Gondolom ezeknek a gazdái nem Holsteinben adóznak, úgyhogy bocs, ha picit szájbarágós hangnem ért, de azért tegyük már helyre a dolgokat.
Tehát kicsit bõvebben az adózásról, mert a legtöbb helyen pénzmosásra használják a lovat, tisztelet a kivételnek, tehát szeretném látni az egy sportlókanca tenyésztése után keletkezett éves jövedelem nagyságát és az utána befizetett jövedelemadót. Ja, a tenyészkanca tárgyi eszköz, tehát amortizálódik, ne felejtsd el!
Én azért írtam a holstein fríz és magyar tarka hasonlatát, hogy megértsd , hogy az egyik egy nem magyar fajta, a másik pedig tradicionális magyar és mégsem veszekednek, hogy ne jöjjön a fríz, mert több tejet ad, és vezeti a világ tenyésztését. Nem szégyen ez. Vagy egyeseknek fáj? Nem kéne.
Elmagyarázom: A Magyar Tarka fajta tenyésztõ egyesülete nem egyezik a Holstein fríz egyesülettel, sõt megalakult azóta a Koncentrált tejet termelõ fajták egyesülete is Magyarországon. Mindegyik tagszervezete a MÁSZ-nek. Nem járnak versenyekre, tehát az összes bemutatkozási lehetõségük az a néhány kiállítás, amit nem kis pénzzel finanszíroznak, ne keverd össze a hobbyló kategóriával, ugyanis ma a magyarországi egy fõre jutó tejfogyasztás egy harmada az EU-snak, és ennek csak felét termelik magyarországon! Meg van a maguk baja a tejtermelõknek, ezért fognak össze. Talán a mezõhegyesi fajtáknak is össze kellene fogni, beleértve a mezõhegyesi sportló fajtát is és akkor menne a bicikli.
Mindennek a helyére kell kerülnie, demokráciában élünk. Nem szabad homokba dugni a fejünket, és a homok alatt bújtatgatni a problémákat.
![]()
Egyébként Castor nekem sem jön be.
Pedig nem is tradicionális magyar fajta
Kis gondolkodás után egy utóirat: Én tisztelem, hogy ti mennyire véditek a tradicionális fajtátokat, de azt nem úgy tudjátok megvédeni, hogy közben leszarozzátok a világot vezetõ tenyésztõegyesülete,
Nem tudtam, hogy a Magyar sportlótenyésztõk egyesülete világvezetõ, bocsánat!![]()
hanem próbáltok értékeket fölállítani, és ezzel bizonyítani, mert higgyétek el, ha lesz bizonyítás lesz a fajtának jövõje.
Az értéket már felállították az elõdeink! Sajnos az értéket elcsesztük, tehát a maradék kis töredékét az értéknek próbáljuk megõrízni. Persze ha az elmúlt 20 évben minden sportoló magyar lóra ült volna és minden tenyésztõ ragaszkodott volna a tradicionális értékekhez és a nagy szakmai tudását a magyar fajtákra fordította volna, akkor most nem lenne mirõl vitatkozni.
És, hogy én mennyire saját magam is kritikával érintem, nekünk magyar sportlótenyésztõ egyesületnek is borzasztó nagy elmaradásaink vannak, de van most már hál istennek egy pár nagy tenyésztõ, aki meg próbál összefogni. Nekünk könnyebb dolgunk van, mert mi nyúlhatunk jobbra, nyúlhatunk balra, mert nem annyira kötött a fajta, mint nálatok. Nekünk abszolút a cél a minél jobb ugrás, minél lazább, elasztikusabb mozgás, és ebben nagyot kell még fejlõdnünk. De már vannak egyedek, amik nemzetközileg is sikeresek és biztos vagyok abban is, hogy majd nektek is lesznek hasonlóak.
A tragédia az, hogy voltak a magyar fajtáknak nemzetközi sikerei, ezeket a vonalakat, családokat hagyta a "lovas nemzet" kipusztulni, azért még próbáljuk menteni a menthetõt. A tenyészcélok minden félvérnél ugyanezek az egész világon azért a fejekben mindenhol XXI-ik század van. A katonai és igás tenyészcél már a múlté!
Hidd el nem azért osztom itt az észt, mert annyira utálom a furiosot, hanem azért, mert valamennyire érdekel a sorsa, mivel egy pár barátom erre adta a fejét és sokat beszélgetek velük errõl és hihetetlen, hogy mennyire elszántak a cél érdekében és ezt jó látni. Ha valaki hisz valamiben elõbb utóbb megjön az eredménye.
Köszi mindent![i]
Jó pénzért én szívesen megcsinálom......
Egyezkedhetünk!
Közzétéve 2010 február 8. - 10:03
Közzétéve 2010 február 8. - 10:17
És emlékeztetlek, hogy nekem is ígértél kisbéris képeket! :yeah:
Igen, de ígértél egy látogatást is!

Közzétéve 2010 február 8. - 10:39
Közzétéve 2010 február 8. - 11:33
Egyezkedhetünk!
Tehát, neked mennyit ér meg?
Közzétéve 2010 február 8. - 11:36
Közzétéve 2010 február 8. - 11:41
Mennyi képrõl van szó?
Na tessék! Versenytárgyalás lesz......

Ne rontsd az üzletemet légyszi!

Közzétéve 2010 február 8. - 11:51
Tehát, neked mennyit ér meg?
Há'nnem nekem kell!

Közzétéve 2010 február 8. - 12:05
Kedves Backnight! A felbecsülhetetlen genetikai értékû állományok ismertetése közben nem lehetne ügyelni esetleg a szakmaiságra is? A lótenyésztésben ugyanis nem használatos az "altörzs" kifejezés. Amire Ti gondoltok az a "vonal". Nem tudom más hogy van vele, de nekem borzasztóan szúrja szemem az ilyen zagyvaság.
Lehet, hogy rosszul tudom, de az "A" és "B" vonalakra bontást a fajtánál amúgy is a mének csoportosításánál használták, a kancaoldalon ennek nem volt jelentõsége......és már ez a rendszerezés is a multé......cirka 50 éve.
Közzétéve 2010 február 8. - 13:06
Kedves Backnight! A felbecsülhetetlen genetikai értékû állományok ismertetése közben nem lehetne ügyelni esetleg a szakmaiságra is? A lótenyésztésben ugyanis nem használatos az "altörzs" kifejezés. Amire Ti gondoltok az a "vonal". Nem tudom más hogy van vele, de nekem borzasztóan szúrja szemem az ilyen zagyvaság.
Sziasztok!
Egy valami engem is érdekelne szakmailag:
"2 tenyészévet fedezett a ménesben majd erõs tüdõtágulata miatt veseelégtelenségben pusztult el."
Ezt hogy kell érteni? Én ilyenrõl még nem nagyon hallottam, érdekelne az eset... Kíváncsi vagyok hogy tüdõtágulat hogy okoz veseelégtelenséget.
... ha már a szakmaiságnál tartunk...
Fruzsi
Edited by Freezse, 2010 február 8. - 13:10.
Közzétéve 2010 február 8. - 13:43
Közzétéve 2010 február 8. - 13:53
Tökéletes meglátás!Lehet, hogy rosszul tudom, de az "A" és "B" vonalakra bontást a fajtánál amúgy is a mének csoportosításánál használták, a kancaoldalon ennek nem volt jelentõsége......és már ez a rendszerezés is a multé......cirka 50 éve.
Közzétéve 2010 február 8. - 14:20

Közzétéve 2010 február 8. - 14:53
"K.1 és Roli!
Szerintem elbeszéltek egymás mellett. Béke!

Mindegy már, maximum jöhetsz velem homokozni, mert úgysem érted!

Edited by roli, 2010 február 8. - 14:54.