Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Furioso

• Please log in to reply
10739 válasz a témához

#4241 röganyó

röganyó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 619 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 6. - 21:49

Internetrõl háromféle cégkivonatot lehet lekérni: - ebbõl a tárolt cégkivonat ingyenes, azonnal letölthetõ, és 30 napon belüli és pár perc alatt letölthetõ, - a közhiteles cégkivonat és az e-hiteles cégkivonat fizetõs, de az sem mutatja, ha friss változás van folyamatban. A közgyûlésen néhány Kft. és Bt. is érintetett a témában, választ várnak, hogy elegendõ-e az ingyenes tárolt cégkivonat (mert akkor azt akár az utolsó nap bárki letöltheti), vagy a fizetõsbõl kell az olcsóbb e-hiteles kivonat, mert azt nem lehet utolsó napra hagyni. Ide várják a választ, mert erre nem tér ki a meghívó.

#4242 LeGrand

LeGrand

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 69 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 6. - 22:16

Örülök ha tetszenek a képek :) Jó nézegetni a mostanság felkerült régi képeket, de szinte mindenkinek vannak saját lovai is, akikrõl viszont alig-alig kerülnek fel fotók. Pedig ha jól veszem észre a többség szívesen nézegeti a képeket ;)

Jók a képek, én is szeretem látni az ilyeneket.
Te versenyzel esetleg Tüskével?

Igen, Tüsi is az ifilovak rögös útját tapossa :D :D :D Tavaly tettem le a rajtengedélyvizsgát, és kezdtem el a versenyzést vele. :)

#4243 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 8:08

Az nagyon jó, nekem nagyon tetszik ez a ló, remélem, jól mentek majd! Én tavasszal tervezem ha kizöldül minden, hogy rászánok egy napot, és végigfotóztatok minden jószágot normálisan, ne csak a saját barkács fotóim legyenek, hanem "igaziak" is. Még a vén kancákat is, mindent. Legyen mit lapozgatnom majd vénségemre :D

#4244 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 9:26

Hú, az nagy meló lesz nektek, de hidd el, megéri!!!! :yeah: :yeah:

Örülök ha tetszenek a képek :) Jó nézegetni a mostanság felkerült régi képeket, de szinte mindenkinek vannak saját lovai is, akikrõl viszont alig-alig kerülnek fel fotók. Pedig ha jól veszem észre a többség szívesen nézegeti a képeket ;)
Igen, Tüsi is az ifilovak rögös útját tapossa :D :D :D Tavaly tettem le a rajtengedélyvizsgát, és kezdtem el a versenyzést vele. :)

Na, akkor remélem sokszor találkozunk majd! :yeah:

#4245 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 9:27

Hú, az nagy meló lesz nektek, de hidd el, megéri!!!! :yeah: :yeah:

Igen, tudom, mert hogy itt a fórumon szívesen nézegetjük, az OK, de már a honlapon is gáz a karámos-kötõfékes történet.

Mondjuk az egyik legkedvesebb profi fotózta képemet meg azért nem tudom igazán használni, mert ahol voltunk, ott nem jutott eszükbe megpucolni a fedeles ablakait, és háttérnek rémisztõ... :)
Tudom, lehet retusálni, de akkor is...

#4246 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 9:50

Hát igen...sokszor nem is gondolja az ember, milyen dolgokra kell figyelni.

#4247 Plutzer Imre

Plutzer Imre

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 12:26

Internetrõl háromféle cégkivonatot lehet lekérni:
- ebbõl a tárolt cégkivonat ingyenes, azonnal letölthetõ, és 30 napon belüli és pár perc alatt letölthetõ,
- a közhiteles cégkivonat és az e-hiteles cégkivonat fizetõs, de az sem mutatja, ha friss változás van folyamatban.
A közgyûlésen néhány Kft. és Bt. is érintetett a témában, választ várnak, hogy elegendõ-e az ingyenes tárolt cégkivonat (mert akkor azt akár az utolsó nap bárki letöltheti), vagy a fizetõsbõl kell az olcsóbb e-hiteles kivonat, mert azt nem lehet utolsó napra hagyni.

Ide várják a választ, mert erre nem tér ki a meghívó.

Kedves Röganyó és valamennyi érintett tagtárs!
A közgyûlésre mindenképp hiteles cégkivonat kell. Hiszen ha a legutóbbi közgyûlés végeredményét többek közt a nem megfelelõ hitelességgel végzett mandátumvizsgálat miatt érte kifogás, és emiatt a megfelelõ szervek meghozták azt a döntést, hogy harminc napnál nem régebbi cégkivonat szükséges, akkor a megfelelõ célkitûzést (HITELESSÉGET), csak és kizárólag hiteles okmányokkal érhetjük el.

Vannak olyan internetes oldalak, ahonnan e-hiteles cégkivonat 24-órán belül letölthetõ munkanapokon.
Üdv: Imre

#4248 Tánczos Anikó

Tánczos Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 846 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 12:30

Szia LeGrand! Jók a képek! Tüsi szép :) Munkában készült képeid, ahol már Te lovagolod nincsenek? Szerintem azt is szívesen megnézné mindenki! Robina! Jól néz ki az "új szerzemény"! Jó húsban van! Hány éves?

#4249 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 13:40

Robina! Jól néz ki az "új szerzemény"! Jó húsban van! Hány éves?

'95-ös.
Tényleg jól néz ki, bár istállószõrben van szegény, úgyhogy a futóistállóban kicsit fázik a bõre. :)
De nem akarom takargatni, mert ha lefekszik, belegabalyodik, csinálhat magában kárt, inkább kapott nagyon vastag almot és jó kaját.
Egyelõre még a csirkéket csodálja, a fedelesben ilyen nem volt :)
Remélem, hamar beilleszkedik, most töröm a fejem, hogy hogy variáljam össze a csapatot, mert nem merem kockáztatni hogy a vemhes kanca rúgást kapjon.

#4250 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 13:52

Hamar kinõ neki, fõleg, ha jó a kaja. :yeah:

#4251 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 15:03

És hogyhogy N.C. ménje ménvizsgával is csak saját kancákra használható valaki szerint?

Elgondolható, hogyan zokon esett ez a pártállami eljárás: rátelefonáltatni a volt kollégára!
A nagy szöveg, "LEJJSZTUNG", meg a "GANG" meg a "CÉLPÁROSÍTÁS"!
Az én ménem nem szlovák import, nem Cor de la Bryere vagy Lusitano ivadék csak egy magyar lovacska.
Talán nemzeti kincsünknél nem kizáró ok, hogy Mezõhegyesi és nem Portugál-félvér.

#4252 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 15:26

anyám....

#4253 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 15:42

Elgondolható, hogyan zokon esett ez a pártállami eljárás: rátelefonáltatni a volt kollégára!
A nagy szöveg, "LEJJSZTUNG", meg a "GANG" meg a "CÉLPÁROSÍTÁS"!
Az én ménem nem szlovák import, nem Cor de la Bryere vagy Lusitano ivadék csak egy magyar lovacska.
Talán nemzeti kincsünknél nem kizáró ok, hogy Mezõhegyesi és nem Portugál-félvér.

Én remélem hogy rendezõdik Legenda ügye, mert szerintem nagyon szép.

#4254 bolondtraktoros

bolondtraktoros

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 63 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 17:52

Van fedengedélye, csak gondolom az bántja a tulajdonosát, hogy olyannak is van engedélye, aminek nem kéne... :D Meg olyan is fedez, amelyiknek van csak "házi". Nem baj, változások szele fúj minden szinten (lásd politika) és az egyszer ilyen szinten odaégett vezetés már se kicsiben, se nagyban nem hiteles. Most mindenhonnan a korrupciót (mutyizást :D) próbálják kipucolni.

#4255 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 19:04

Szabadna érdeklõdnöm hogy Te ezt hol látod?

azon a képen amin vágtázik, és te tetted fel, hát ott a jobb eleje elég khmm.. érdekes.

most hogy a kérdésemre feltett válasz helyetti kérdést megválaszoltam, továbbra is várok olyan fényképet amin választ is kapok... bár már az is sejtet valamit, hogy ez a reakció a kérdésre.

#4256 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 21:34

azon a képen amin vágtázik, és te tetted fel, hát ott a jobb eleje elég khmm.. érdekes.

most hogy a kérdésemre feltett válasz helyetti kérdést megválaszoltam, továbbra is várok olyan fényképet amin választ is kapok... bár már az is sejtet valamit, hogy ez a reakció a kérdésre.

Fantasztikus a logikád! És persze árad belõled a jóindulat. Szerinted az szolgálja a fajta é4rdekeit hogy itt megpróbálsz lejáratni egy mént?
Robina, már ne haragudj, csak félre ne értsd a dolgot, én puszta jóindulatból kérdezem, de úgy láttam hiányzik Rivális fél szeme, no meg az egyik lába, a tökeit se látni ez nem volt szempont a bíráló bizottságnál fed vizsgán? De légyszi tegyél már fel róla olyan képet amin mindezek látszanak hátha akkor elhiszem hogy valóban van neki? :D :D

Van fedengedélye, csak gondolom az bántja a tulajdonosát, hogy olyannak is van engedélye, aminek nem kéne... :D Meg olyan is fedez, amelyiknek van csak "házi".

Nem baj, változások szele fúj minden szinten (lásd politika) és az egyszer ilyen szinten odaégett vezetés már se kicsiben, se nagyban nem hiteles. Most mindenhonnan a korrupciót (mutyizást :D) próbálják kipucolni.

Álarc mögé bújni és onnan vádaskodni, rágalmazni! Ez aztán a bátor dolog!No meg gerinces! Ettõl fejlõdik a fajta! Ez lesz a jövõ?

#4257 LeGrand

LeGrand

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 69 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 21:38

Szia LeGrand!
Jók a képek! Tüsi szép :)
Munkában készült képeid, ahol már Te lovagolod nincsenek? Szerintem azt is szívesen megnézné mindenki!

Na, akkor remélem sokszor találkozunk majd!

Sajnos nincs aki képet csináljon :S Még versenyrõl is alig akad, mert fotós csak 2 versenyemen volt...úgyhogy én is remélem Hihi. :D (ha jól emlékszem, a profilomon lévõ kép a Te mûved)
Meg az én kis amatõr gépemmel csak kint lehet fényképezni...fedelesben, akármit csinálok, inkább csak ilyen suhanó szellemlovas van a képeken. :dev:
De megpróbálok valamit tenni az ügy érdekében, mert minden ismerõsöm ezzel nyúz. :D ;)

#4258 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 21:41

Szerintem nem bakpatás. Elõbányászok róla egy egész alakosat.

Sajnos nincs aki képet csináljon :S Még versenyrõl is alig akad, mert fotós csak 2 versenyemen volt...úgyhogy én is remélem Hihi. :D (ha jól emlékszem, a profilomon lévõ kép a Te mûved)
Meg az én kis amatõr gépemmel csak kint lehet fényképezni...fedelesben, akármit csinálok, inkább csak ilyen suhanó szellemlovas van a képeken. :dev:
De megpróbálok valamit tenni az ügy érdekében, mert minden ismerõsöm ezzel nyúz. :D ;)

Azért ezzel nem dicsekszem, de sanszos, hogy én csináltam. :gm:

#4259 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 21:46

Hát, szerintem ha csinálok egy teljes szépségû felvételt a bakló kocsikerék méretû golyóiról, úgy moderálnak át a 18+++-as topikba (ha van) mint a szél :D :D :D

#4260 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 21:49

Nem rakom be mégsem, mert nem valami jó kép.

#4261 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 21:52

Fantasztikus a logikád! És persze árad belőled a jóindulat. Szerinted az szolgálja a fajta é4rdekeit hogy itt megpróbálsz lejáratni egy mént?
Robina, már ne haragudj, csak félre ne értsd a dolgot, én puszta jóindulatból kérdezem, de úgy láttam hiányzik Rivális fél szeme, no meg az egyik lába, a tökeit se látni ez nem volt szempont a bíráló bizottságnál fed vizsgán? De légyszi tegyél már fel róla olyan képet amin mindezek látszanak hátha akkor elhiszem hogy valóban van neki? :D :D
Álarc mögé bújni és onnan vádaskodni, rágalmazni! Ez aztán a bátor dolog!No meg gerinces! Ettől fejlődik a fajta! Ez lesz a jövő?

leirtam amit gondoltam, feltettem egy kérdést, nem kaptam rá már második nekifutásra sem választ, megint csak az értelmetlenséget, másrészt Riválisról kicsit több a kép mint Wotanról. Ha a saját lovadról nem vagy képes feltenni egy olyan képet, amin normálisan van felállitva, akkor sajnálom.

Ha valaki másnak van, azt pedig megköszönöm. KÖSZÖNÖM A KÉPET. Most már látom hogy nem bakpatás a ló, tévedtem. én ELISMEREM...

a fajta érdekei? a te boldogulásod érdekeit sértem ezzel max, és nem vagyok benne biztos, hogy ez a fajtára is rossz hatással van...

Edited by estee, 2010 február 7. - 21:59.

#4262 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 21:57

Hát, szerintem ha csinálok egy teljes szépségû felvételt a bakló kocsikerék méretû golyóiról, úgy moderálnak át a 18+++-as topikba (ha van) mint a szél :D :D :D

:D :D :D az tuti :D :D

#4263 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 22:43

Kedves Réka nagy örömmel írok a Cserfes nevű 1997. évben született tenyészkancádról. Elsőnek teszem közzé a volt Aranyági Ménes kanca családjaiból Cserfes felmenőit- rokonait, azaz a Csoma családot. Cserfes: Arab telivér apja a Pap „ellenére” méretében, rámájában átlagos, tömeges, jó nyakú kanca, kiváló láb és pataszerkezettel. Ménesből bekerülve alapidomítását Csáki Móni majd irányításával Komlósi Zsolt végezte. Könnyen tanult. Jó szándékú, megbízható hobbyló lett, mely soha nem hagyja cserben gazdáját. Ezen érték, mint mind annyian tudjuk, az egyik legbecsültebb értékmérő tulajdonság, hiszen aki ebben az „iparban” dolgozik tudja, hogy a baleset mindenkor nehezen kiküszöbölhető, viszont ilyen lóval ennek esélyét legalább a ló oldaláról nagy részben ki tudjuk zárni. A Ló értékesítésre került Takáts Sándorhoz, ecseri lovasiskolájukba, majd csere útján vissza jön Vásárhelyre Kéktói Ménesünkbe. Cserfesre mint megbízható nyerges jellemző:- 2009 nyarán Kéktói Ménesünkben Kardos Imre nagyobb túrán vesz részt (kb. 60 km)Cserfessel, amikor egyik kengyelszíja elszakadt, a lóról leesett. Cserfes békésen megvárta lovasát, míg a többiek tovahaladtak, majd visszaülve az út nagyobbik részét kengyel nélkül tette meg, és még nem is fáradt el nagyon, hiszen kényelmes, nem „dobálós” mozgású kanca. Apja:2397. Pap nevű arab telivér. 1980-ban született az észak Kaukázusi Tyerskí ménesben. Apja: Pesniar 1000000 dollárért került egy amerikai nagyiparos tulajdonába. A mén anyai nagyapját Pomeranets a Trakheheni fajtában ugró regenerátorként használták. Pap versenyeredményekkel is rendelkezik. 2 évesen 7x futott 5 helyezéssel, 3 évesen 9x futott 6 helyezéssel. A mén Petkó-Szandtner Tibor, a Bábolnai ménes udvarán elhelyezett emlékművének felavatásakor rendezett nemzetközi tennyésszemlén került összehasonlításra hazánkban fajtatársaival. Az értékelés 6 szempontja – megjelenéés, fajtajelleg, fej, nyak, törzs, végtagok, lépés, ügetés – közül az utóbbi 3-ban nem volt értékelhető, ugyanis bal első lábtöve korában eltörött, rosszul forrt össze, s ez meglátszott állásán, mozgásán. E 3 szempontból alig kapott pontot. A közönség, a tenyésztők azonban nagy tapssal értékelték, tenyésztői szemmel nézve ezt a temperamentumos sötétpej mént. Papot egy üllői ménárverésen láttuk először, ahol állami ménnek lett felajánlva. Szerencsénkre nem kelt el, majd Novák Pál tenyésztőtársunk javaslatára került magánmén tulajdonomba ez a mén. 2 tenyészévet fedezett a ménesben majd erős tüdőtágulata miatt veseelégtelenségben pusztult el. Vásárhelyi apaméni szolgálatai során számos Arab ill. Arab telivér kancából maradt ivadéka, ill, az Aranyági ménesben Furioso kancák után is. Az Aranyági ménesben a Babona családból 3 ivadéka lett törzskancának felállítva: 1997. évi Bogica, melynek anyja: Boglár a Furioso XVII után. Ez a kanca átlagos méretű. 1996. évi Boróka melynek anyja Babona a Furioso XIII Fontos után, és 1996. évi Babér melynek anyja Bambi a Furioso XIII után, az átlagon felüli, nagy méretű nagy rámájú tözskancák lettek. Bogica STV-t díjlovaglásban tett. Babér 2003 évben az Országos F-NS nyeregalatti ügető vizsgát 24 indulóból nyert Fenyves Anitával 10 napos felkészülési idő után. Korábban a ló be volt lovagolva és díjugratásban versenyzett. E mellett a kanca takarmányos fogatban is dolgozott. Boróka jó kabátú fekete kanca. Fogatban és nyereg alatt kezdő lovasokkal dolgozott. Képek: Fotó:Lugosi Andrea Fotó:Kucsora Péter Fotó:Kucsora Péter Anyja: Csele 1992. évi kanca. Nagy rámájú, tömegű, durvább szervezetű ló. Ménesből bekerülve Mágori Katalin lovagolta be, majd kocsiba tanítás után takarmányos fogatos kancaként dolgozott a Kutasi úti szm, ill. csikónevelő telepen. Jó szándékú, de szívesen csak a rúd bal oldalán járt anyjával Csellengővel párban több éven keresztül. Anyai nagyapja: Furioso „A” XII. tm Egyetlen lánya a Csele lett felállítva az Aranyági ménesben tözskancaként utána. Itt kell megjegyeznem, hogy ez a mén apáról testvére a Furioso IX. tm-nek, mely az Aranyági ménesben több évig fedezett. A XII tm is az „A” altörzset volt hivatott regenerálni, ezen populáció nagyságát növelni. Anyai dédanyja: 494 Furioso „B” XIX. A már sokat emlegetett Furioso „B” altörzs XIX-es vonalának alapítóménje után született. („B” XIX mén pl. Fontos- F XIII tm, Havas- F XXX tm) Anyai nagyanyja: Csellengő Hatalmas ráma, tömeg, takarmányos hámos szolgálata mellet: 4-5 fogatok mindenkor hadra fogható hátsó lova. Országos Furioso North Star Szemle: Teher indító győztese (szánhúzás) 600kg illetve feletti teherrel. Anyai dédapja: Furioso XIII. „Fontos” A fajta Szuperelit ménje a „B” XIX vonalból. Lásd. Korábban Anyai dédanyja: 1490 Csoma 1975 évben született. „A” altörzsű családalapító kanca. Kisebb rámájú és tömegű, igazi cipós nyakú, kifejezett baltavágású, „magasan járó”, nagyon kedves kis kanca.(Istállóba lépve ő üdvözölte a halandót legelőszőr és fáradhatatlanul kérte a finom falatokat -takarmányt, jó étvágyú étkes ló volt.) Magasan járó jelzőt nem csak a mozgás kultúrájára értetem hanem arra is ,hogy úgy kitudta magát húzni ,hogy a nagyobb marmagasságú párjaival is, sokszor ötös fogatban középütt is igazán jól mutatott. Megkapó küllemű, szorgalmas, gyors, kitartó. A ménesben fogatos majd ellő kanca ként tartottuk számon. Ménesbe kerülése előtt 1-es fogatban sertés átvételre fuvarozta a gazdáktól az árút. „Disznósló” ma már kevesen tudják, hogy a hajnali átvételekre falvakban, városokban (így vásárhelyen is) több gazdasági udvarból, és többszöri fordulóval kellett egy adott időhatárig bevinni a sertéseket a gyűjtőhelyre. Tehát milyennek is kell lenni a disznós- fuvaroslónak? Jó szándékú hámosnak- saras utcák és udvarok, fordulékonynak, gyorsnak, kitartónak, jó tüdejű-jó szívűnek természetesen beleértve a pataszerkezetet is mert a ló ezen jár. És amennyi súlyt előre elhúz, ugyanannyit bírnia kell hátra be, ill. feltolni a fel ill lehajtókhoz és természetesen az ólakhoz. Cserfes: Mint többször említettem már, hogy Hódmezővásárhely, így az Aranyági Ménes íratlan feladata az „A” altözs regenerálása. Az ide tartozó Csele mivel durvább szervezetű kanca, ezért cseppvérkeresztezésként szánva a küllemi javító s teljesítményt adó Arab telivérhez párosítottam, a Paphoz, és ebből a párosításból született a Cserfes. A Cserfesben lévő csikó apja: Furioso „Á” XL-84 „Iszony”- Furioso „Á” XL. tm. után. (Iszony anyai oldala is „Á” altörzsű.) Ebből a párosításból született csikó többszörösen „A” altörzsbe fog tartozni. Cserfes mint anyai oldal is többszörös „A” altörzsű . Értékét még növeli, az arab hátterű ősök-gének kombinációja, az anya Cserfes révén: Pap, és Iszony anyai oldalán Koheilan Sahgia arab vér + ugyan itt Rulett magas félvér mén génjei melyek együttesen a sport irányba való teljesítmény ló mint egyed segítik. Kedves Réka! Remélem, hogy a kiscsikó egészségben születik, és ezen felbecsülhetetlen genetikai értékű majdan felnövekvő, ha mén akkor apaállatként, ha kanca törzskancaként szolgál a fajta elkövetkező nemzedékeinek szülője ként. Amennyiben szürke lesz, remélem, nemcsak a színt fogja örökölni szürke őseitől, hanem azt a kiemelkedő munkakészséget és jó képességeket is, ami miatt mi is használjuk őket a tenyésztésben. Mi tudjuk, hogy a jó lónak nincs színe, de mi azt is tudjuk, hogy a jó kabátú ló sok esetben könnyebben értékesíthető. Amennyiben a szín zavaró lenne vagy lesz számodra, szívesen látnánk ménesünkben. Iszonyról a www.furiosonorthstar.hu honlapon lehet képeket, ill videókat nézni az októberi nagycenki ménvizsgájáról, és az önök küldték rovatban a Kéktói Ménes küldeményei között is.

#4264 roli

roli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 402 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 8:38

Roli, Kontár képed nincs véletlenül? Egy volt fent pár lapja, de esetleg fenyvesi?

Pont az a bajom, hogy digitális fotó egy sem maradt rám. Tehát azt kell tennem, amit CS.M. javasolt, ha lesz egy rahedli idõm (táppénz v. ilyesmi) akkor le kell mentegetnem õket a digitálissal. Lehet, hogy van, megnézem.
Intésrõl van képem, nem túl jó, de nem digitális, majd lementem.

Edited by roli, 2010 február 8. - 8:59.

#4265 enying20

enying20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 126 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 9:44

És emlékeztetlek, hogy nekem is ígértél kisbéris képeket! :yeah:

#4266 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 9:46

Pont az a bajom, hogy digitális fotó egy sem maradt rám. Tehát azt kell tennem, amit CS.M. javasolt, ha lesz egy rahedli idõm (táppénz v. ilyesmi) akkor le kell mentegetnem õket a digitálissal. Lehet, hogy van, megnézem.
Intésrõl van képem, nem túl jó, de nem digitális, majd lementem.

Jó pénzért én szívesen megcsinálom...... :D

#4267 roli

roli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 402 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 10:02

Kedves roli!

Hát úgy néz ki, szájbarágósan kell egy kicsit elmagyaráznom, hogy mekkora hülyeséget írtál már megint.

Igen, én mindíg hülyeségeket írok, de már hülyén fogok meghalni. :rolleyes: Ez magánvélemény volt, ha úgy gondolod, hogy hülyeség akkor is. Tehát szájbarágósan sokadszor: Ha fogod a pénzedet és elmész külföldre elkölteni egy lóra, akkor az a pénz hiányozni fog a magyar adófizetõk pénztárcájából, mert azt az adót valaki másnak be kell fizetni. Te írtad, hogy az adófizetõk pénzébõl rendezik a kiállítást, de ez sem teljesen igaz, de errõl talán ne nyissunk vitát. Van egy vezetõ szervezete a magyar állattenyésztésnek, az pedig a MÁSZ. Elsõdleges feladata, hogy összefogja a tagszervezeteket, és segítse a magyar állattenyésztést. Ha ez a szervezet úgy látta jónak, hogy preferálja a magyar fajtákat akkor ez nem biztos, hogy hülyeség, azért mert a sportlótenyésztõk úgy hiszik, hogy azért nem jelenhetnek meg, mert látszik a különbség. Leírtam, és ismételten kiállok amellett, hogy nekem a különbség az, hogy magyar!

Jelen pillanatban a magyar lótenyésztésben úgy annyira nem repkednek a GDP-k, mivel ez még hálistennek nem egy annyira megszorított adónem.

:kir:

De azért neked így szépen elmagyarázom, hogy én nem a holsteini szövetségrõl beszélek, hanem a magyar sportlóról, mint ahogy írtam is, és ismétlem sportlótenyésztõként mondtam azt, hogy bennünket sportlótenyésztõket mellõztek.

A sportlótenyésztõknek van egyesülete, ha tagja az egyesület a MÁSZ-nek, talán ott kellene megkérdezni, hogy miért pont a sportló nem szerepelt, helyhiány, vagy financiális probléma miatt.

Tudod mi sportlótenyésztõk Magyarországon adózunk, remélem érted.

[/i]Igen, remélem az összes értékesített lovad után befizetted az ÁFA-t illetve az összas kötelezõ közterhet, amit a mindennapos munkálatok után be kell fizetni. Természetesen, ha veszel egy másik magyartól lovat, õ is befizeti az ÁFA-t. Ugyanez igaz a takarmányokra stb.stb. Szóval ne nyissunk vitát a lótenyésztés adózási szokásairól, remélem arrafelé kivételesen befizettek minden adót.

Vagy majd következõre megírom egymás után négyszer és akkor talán megérted, lehet, hogy nem tradicionális magyar fajta, bár lehetne az is, ha nagyjaink nem cs.szték volna el és nem választottak volna egy új nevet az egyesületnek, akkor mi ma mezõhegyesi sportlótenyésztõk lennénk. És megjegyzem a mai napig bejegyzett tradicionális magyar fajta. Egy páran dolgozunk azon, hogy ez visszajöjjön, csak tudod vannak olyan államtitkárok, akik ezt annyira nem szeretnék, de majd talán lesz egy új kormány és akkor elmondhatjuk mi is, hogy tradicionális fajtát tenyésztünk.

Gratulálok, igazán nemes cél! Abban azonban ne bízz, hogy a kormány lótenyésztési ügyekkel fog bajlódni. Sokkal fontosabb dolgokat sem tudnak elrendezni.

Mellesleg jelen pillanatban Magyarországon legtöbb kancával a magyar sportló rendelkezik, a bejelentett sportlovak közt 70 %-ot a magyar sportló és a kintrõl behozott sportlovak teszik ki. Gondolom ezeknek a gazdái nem Holsteinben adóznak, úgyhogy bocs, ha picit szájbarágós hangnem ért, de azért tegyük már helyre a dolgokat.

Tehát kicsit bõvebben az adózásról, mert a legtöbb helyen pénzmosásra használják a lovat, tisztelet a kivételnek, tehát szeretném látni az egy sportlókanca tenyésztése után keletkezett éves jövedelem nagyságát és az utána befizetett jövedelemadót. Ja, a tenyészkanca tárgyi eszköz, tehát amortizálódik, ne felejtsd el!

Én azért írtam a holstein fríz és magyar tarka hasonlatát, hogy megértsd , hogy az egyik egy nem magyar fajta, a másik pedig tradicionális magyar és mégsem veszekednek, hogy ne jöjjön a fríz, mert több tejet ad, és vezeti a világ tenyésztését. Nem szégyen ez. Vagy egyeseknek fáj? Nem kéne.

Elmagyarázom: A Magyar Tarka fajta tenyésztõ egyesülete nem egyezik a Holstein fríz egyesülettel, sõt megalakult azóta a Koncentrált tejet termelõ fajták egyesülete is Magyarországon. Mindegyik tagszervezete a MÁSZ-nek. Nem járnak versenyekre, tehát az összes bemutatkozási lehetõségük az a néhány kiállítás, amit nem kis pénzzel finanszíroznak, ne keverd össze a hobbyló kategóriával, ugyanis ma a magyarországi egy fõre jutó tejfogyasztás egy harmada az EU-snak, és ennek csak felét termelik magyarországon! Meg van a maguk baja a tejtermelõknek, ezért fognak össze. Talán a mezõhegyesi fajtáknak is össze kellene fogni, beleértve a mezõhegyesi sportló fajtát is és akkor menne a bicikli.

Mindennek a helyére kell kerülnie, demokráciában élünk. Nem szabad homokba dugni a fejünket, és a homok alatt bújtatgatni a problémákat.

:hupp:

Egyébként Castor nekem sem jön be. :kir:

Pedig nem is tradicionális magyar fajta

Kis gondolkodás után egy utóirat: Én tisztelem, hogy ti mennyire véditek a tradicionális fajtátokat, de azt nem úgy tudjátok megvédeni, hogy közben leszarozzátok a világot vezetõ tenyésztõegyesülete,

Nem tudtam, hogy a Magyar sportlótenyésztõk egyesülete világvezetõ, bocsánat! :)

hanem próbáltok értékeket fölállítani, és ezzel bizonyítani, mert higgyétek el, ha lesz bizonyítás lesz a fajtának jövõje.

Az értéket már felállították az elõdeink! Sajnos az értéket elcsesztük, tehát a maradék kis töredékét az értéknek próbáljuk megõrízni. Persze ha az elmúlt 20 évben minden sportoló magyar lóra ült volna és minden tenyésztõ ragaszkodott volna a tradicionális értékekhez és a nagy szakmai tudását a magyar fajtákra fordította volna, akkor most nem lenne mirõl vitatkozni.

És, hogy én mennyire saját magam is kritikával érintem, nekünk magyar sportlótenyésztõ egyesületnek is borzasztó nagy elmaradásaink vannak, de van most már hál istennek egy pár nagy tenyésztõ, aki meg próbál összefogni. Nekünk könnyebb dolgunk van, mert mi nyúlhatunk jobbra, nyúlhatunk balra, mert nem annyira kötött a fajta, mint nálatok. Nekünk abszolút a cél a minél jobb ugrás, minél lazább, elasztikusabb mozgás, és ebben nagyot kell még fejlõdnünk. De már vannak egyedek, amik nemzetközileg is sikeresek és biztos vagyok abban is, hogy majd nektek is lesznek hasonlóak.

A tragédia az, hogy voltak a magyar fajtáknak nemzetközi sikerei, ezeket a vonalakat, családokat hagyta a "lovas nemzet" kipusztulni, azért még próbáljuk menteni a menthetõt. A tenyészcélok minden félvérnél ugyanezek az egész világon azért a fejekben mindenhol XXI-ik század van. A katonai és igás tenyészcél már a múlté!

Hidd el nem azért osztom itt az észt, mert annyira utálom a furiosot, hanem azért, mert valamennyire érdekel a sorsa, mivel egy pár barátom erre adta a fejét és sokat beszélgetek velük errõl és hihetetlen, hogy mennyire elszántak a cél érdekében és ezt jó látni. Ha valaki hisz valamiben elõbb utóbb megjön az eredménye.

Köszi mindent![i]

Jó pénzért én szívesen megcsinálom...... :D

Egyezkedhetünk!

#4268 shutterfly

shutterfly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 347 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 10:03

Kedves Backnight! A felbecsülhetetlen genetikai értékû állományok ismertetése közben nem lehetne ügyelni esetleg a szakmaiságra is? A lótenyésztésben ugyanis nem használatos az "altörzs" kifejezés. Amire Ti gondoltok az a "vonal". Nem tudom más hogy van vele, de nekem borzasztóan szúrja szemem az ilyen zagyvaság.

#4269 roli

roli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 402 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 10:17

És emlékeztetlek, hogy nekem is ígértél kisbéris képeket! :yeah:

Igen, de ígértél egy látogatást is! :)

#4270 enying20

enying20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 126 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 10:39

Mostanság legfeljebb lovasszánon. De lesz még tavasz!

#4271 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 11:33

Egyezkedhetünk!

Tehát, neked mennyit ér meg?

#4272 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 11:36

Mennyi képrõl van szó?

#4273 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 11:41

Mennyi képrõl van szó?

Na tessék! Versenytárgyalás lesz...... :D

Ne rontsd az üzletemet légyszi! :gm:

#4274 roli

roli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 402 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 11:51

Tehát, neked mennyit ér meg?

Há'nnem nekem kell! :D :D

#4275 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 12:05

Kedves Backnight! A felbecsülhetetlen genetikai értékû állományok ismertetése közben nem lehetne ügyelni esetleg a szakmaiságra is? A lótenyésztésben ugyanis nem használatos az "altörzs" kifejezés. Amire Ti gondoltok az a "vonal". Nem tudom más hogy van vele, de nekem borzasztóan szúrja szemem az ilyen zagyvaság.

Lehet, hogy rosszul tudom, de az "A" és "B" vonalakra bontást a fajtánál amúgy is a mének csoportosításánál használták, a kancaoldalon ennek nem volt jelentõsége......és már ez a rendszerezés is a multé......cirka 50 éve.

#4276 Freezse

Freezse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 32 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 13:06

Sziasztok!
Egy valami engem is érdekelne szakmailag:
"2 tenyészévet fedezett a ménesben majd erõs tüdõtágulata miatt veseelégtelenségben pusztult el."

Ezt hogy kell érteni? Én ilyenrõl még nem nagyon hallottam, érdekelne az eset... Kíváncsi vagyok hogy tüdõtágulat hogy okoz veseelégtelenséget.
... ha már a szakmaiságnál tartunk...
Fruzsi

Edited by Freezse, 2010 február 8. - 13:10.

#4277 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 13:43

Kedves roli! Fu, nem gondoltam volna, hogy te ennyire nehéz eset vagy. Úgy látom hiába írok bármit, te vagy nem akarod, vagy nem tudod megérteni. Sõt össze-vissza kutyulod a dolgot. Nem is fárasztom magam azzal, hogy próbáljam értelmezni neked, mert úgyis kifordítod, de sajnálom, hogy nem értetted meg. Azért ajánlom, hogy az eredetit, amit írtam, majd olvasd el egy párszor, vagy ha van valaki a környezetedben, annak is olvasd el, hátha rájössz a lényegre. Talán jó hasonlatot használtam, amikor írtam, hogy homokba dugja a fejét, és nem a valóságot szajkózza, hanem amit hallani akar. További jó homokozást. üdv

#4278 shutterfly

shutterfly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 347 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 13:53

Lehet, hogy rosszul tudom, de az "A" és "B" vonalakra bontást a fajtánál amúgy is a mének csoportosításánál használták, a kancaoldalon ennek nem volt jelentõsége......és már ez a rendszerezés is a multé......cirka 50 éve.

Tökéletes meglátás!

#4279 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 14:20

K.1 és Roli! Szerintem elbeszéltek egymás mellett. Béke! :ang: Megfér egymás mellett a két fajta szerintem. Nekem egy dolog fáj, bár nem vetem senki szemére: a furioso, a kisbéri és a gidrán tenyésztésbõl sok jó kanca esett ki, mert a magyar sportló fajtába kerültek át. :( Ez van... Backnight! Köszönjük az újabb adatokat (Kucsora Istvánnak is)! Sajnos a képek valahogy kimaradtak. Vagy csak én nem látom õket?

#4280 roli

roli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 402 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 14:53

[quote name='ezüstliliom' date='2010.02.08, 14:20' post='787937']
"K.1 és Roli!
Szerintem elbeszéltek egymás mellett. Béke! :ang: Megfér egymás mellett a két fajta szerintem. Nekem egy dolog fáj, bár nem vetem senki szemére: a furioso, a kisbéri és a gidrán tenyésztésbõl sok jó kanca esett ki, mert a magyar sportló fajtába kerültek át. :( Ez van..."

Mindegy már, maximum jöhetsz velem homokozni, mert úgysem érted! :D :D :D

Edited by roli, 2010 február 8. - 14:54.