Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kutyám ............

• Please log in to reply
4984 válasz a témához

#4241 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 24. - 9:06

A babésia eltérõ lefolyású lehet fajtától és egyedtõl függõen.

Ezt nem akartam részletezni. Volt év, mikor 8 babesyas esetem volt. Nem egyformán reagáltak, a kilábalás üteme is eltérõ volt. Mind rendbejött utána.

Nagytestû kutyák késõn érõk. A területvédõ hajlam igazából két éves korra alakul ki. A nagytestûek is két éves korukra fejlõdnek ki.

#4242 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 24. - 9:31

Köszi Robi, Zuzu. Hát igen, szeretném ha szép nagy drabál állat lenne, elrettentõ fellépéssel. Ugyanakkor a környéken idõnként felbukkanó kóbor szukák miatt célszerû lenne ivartalanítani, házõrzõi hivatását se kint kóborolva, se láncon lógva nem tölti be (meg én nem is akarom így tartani). Ha kifejlett korban tököltetem ki, nem fog ugyanúgy vágyakozni a csajok után? Mert késõn herélt lovaknál is elõfordul, hogy akcióképesek maradnak. Tudom, sokat variálok. :gm: Csikaszéktól kaptuk amúgy ezt a kölyköt, KÁJ*komondor, remek jószág. :yeah: 6 hónapos volt, amikor kiraktuk a harapós kutyás táblát. :gm: Eddig nem is nagyon kóborolt, a legelõre nézett ki néha, ha nyitva volt a lovaknak a kapu, de most van itt egy kóbor szuka, az megõríti a környék kutyáit. :(

#4243 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 24. - 10:59

Ha ivarérés elõtt herélteted, lehet hogy még nagyobb lesz mint amúgy lenne. A házõrzési képesség fokozataihoz a gyakorlatban nem tudok pro/kontra hozzászólni; akiket ismerek ivartalanított kutyákat, mind kielégítõ módon õrzi a házat (van köztük olyan is amit fél éves kora körül már kiheréltettek), amelyik nem, az vsz golyókkal se tenné mert egyszerûen nem olyan típus. Ha kifejlett korban herélteted ki (amit valamilyen hülye konzervatív beidegzõdés miatt én inkább támogatok mint a kölyökkori kaszabolást), akkor sem fog ugyanúgy vágyakozni a csajok után - volt konkrétan olyan mentett kutya az ismeretségi körben, amit 5-6 évesen találtak, kb az kötötte le 24 órában hogy mindent aminek 4 lába van és mozog, meg akarjon kettyinteni (voltak is csúnya verekedései emiatt, mert a másik fél általában zokon vette), aztán kiheréltették, kiürült a tesztoszteron, és felfedezte hogy a világ a szexen kívül még számos érdekes dolgot tartalmaz :) Ha "akcióképes" is marad a kutya herélés után (ami egyébként meglepõen gyakori náluk), akkor is inkább csak akkor akciózik ha nagyon kelleti magát neki a tüzelõ szuka, vagy 1-1 kutyába konkrétan "szerelmes" valamiért; viszont nem mászkál el a csajok után, nem hülyül meg a tüzelõ nõstények szagától már messzirõl, a hátrahagyott szagnyomok sem izgatják különösebben. Amin NEM változtat a herélés, az az ha már rászokott a kutya a csavargásra; mert hacsak nem szigorúan 100%ban a csajok nyomában mászkál el, lesz még azon kívül egymillió izgalmas dolog amit házon kívül továbbra is csinálhat amiért megéri elmászkálni. És fenntartom, hogy azon kívül hogy a "legyet is röptében" és a "kihaénnem" hozzáállás eltûnik/csökken; és úgy általában egy kicsit kevésbé sarkossá válik a kutya személyisége; más változást nem okoz az ivartalanítás felnõttként ivartalanított kan kutyáknál. Ha ivarérés elõtt herélteted, akkor nyilván nem megy keresztül az ivaréréssel járó személyiségalakuláson. A kutya szociális érése és védõösztönös érése viszont ettõl független folyamatok.

#4244 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 24. - 11:25

Neked is köszönöm, azt hiszem, nagyjából már tudom, hogy lesz. A kutyus még csak 10 hónapos, úgyhogy még 1 évet ki kell bekkelni valahogy. Megpróbálok villanypásztort húzni a kerítés tetejére. Elég nagy már most is, és jó kis vérmes. Amúgy nekem nem tûnt csavargósnak, inkább területõrzõnek, de a tüzelõ szuka és az õt üldözõ kanok túl erõs ingernek bizonyultak. :rolleyes:

#4245 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 24. - 20:33

Amikor elkezd felemelt lábbal pisilni, akkor már nagyfiú :)

#4246 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 24. - 20:48

vacak már 4-5 hónapos környékén elkezdte :P

#4247 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 24. - 21:04

Mert vannak, akik korán érnek :D

#4248 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 25. - 6:51

Ez az óriáscsecsemõ még mindig lányosan csurgat. :gm: Miközben kétlábra állva már magasabb, mint én. :eek:

#4249 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 25. - 9:46

Amin NEM változtat a herélés, az az ha már rászokott a kutya a csavargásra; mert hacsak nem szigorúan 100%ban a csajok nyomában mászkál el, lesz még azon kívül egymillió izgalmas dolog amit házon kívül továbbra is csinálhat amiért megéri elmászkálni.

Ehhez kapcsolódva: ha pórázon viszem magammal az erdei kocogásaimra, az vajon erõsíti a csavargási vágyat? Mert ugye így rájön, hogy a kerítésen kívüli világ mennyi izgalmat tartogat.
Ugyanakkor mégsem élheti le az egész életét kerítésen belül, még ha elég nagy is a porta (1,2 ha).

#4250 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 25. - 9:55

Én pont azt vettem észre, hogy még a befogadott kutyák is, akik elõtte nyilván csavarogtak, megszokják, hogy kimenni csak velünk lehet. Egyéni kalandozás nincs. Mostanra már nincs szökdösés. Az elején kimentek maguktól is a rétre, ami ugye számukra nem volt biztonságos. Egy párszor utánuk mentem, de nem hívtam oda magamhoz, hanem odamentem hozzá, majd kicsit elfenekeltem. Sétára egyébként szükségük van, akármekkora is a terület, és szerintem ez meg is erõsíti a falkavezéri pozíciódat, meg megszokja, hogy kirándulást csak a fõnökkel lehet tenni, magába nem.

"Qei me amat, amat et canem meum."

#4251 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 25. - 10:24

Így, így. :)

#4252 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 25. - 10:43

Köszi, megnyugtattál. Nálunk ráadásul a falka sem állt még össze (3 eb), a kölyköt a régi, babésiában elpusztult kan helyére hoztam, de valahogy nem épült be, a foxink nem kedveli, az öregem meg semmibe veszi, játszani is csak velem tud. Mostanában, mióta a kóbor szuka miatt hosszabb idõre láncon vannak :( (kifigyeltem, mikor jár erre, és olyankor kötöm õket), kimegyek velük esténként egy nagy sétára, és úgy vettem észre, hogy nemcsak hozzám, de egymáshoz is jobban húznak ennek nyomán. A háromból kettõ nem hagyja el a falkát, így azokat váltva elengedem, kettõt meg mindig vezetek. A lovaglást is elhanyagoltam már miattuk :rolleyes: , de ez most fontos. Azért remélem, sokat alakul még a "kicsi", a megboldogult pl. 2 éves korától már szinte egyáltalán nem ment ki a nyitott kapun sem, és megbízhatóbb lett minden téren. De ez egy komolyabb kutya, ha kiszökik és valakit megtámad, az nem lenne vidám. :rolleyes:

#4253 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 25. - 11:33

Ha össze akarod kovácsolni õket, megoldás lehet a közös játék. Nálunk pl a kötélhúzás nagyon beválik. Vagy valami vadászat imitáció. Persze ez csak akkor jó, ha nem lesz a végén verekedés. A mieink is összeszólalkoznak néha, (nem marakodás, csak durvább morgás. Hallani ha már nem játékból megy) akkor mindig a dominánsabbat csesszintem le. Úgy néz ki a falkánk, hogy van egy 12 éves westim, egy 8éves németjuhász, 3 év körüli valami pásztor kutya mix, meg egy 2éves terrier mix. A két utóbbi kan, õk imádnak együtt játszani, hatalmas futkározások, birkózások vannak. Ebbe bele szokott szállni a westim is, de a németjuci szinte teljesen kimarad az ilyen játékokból. Ha be akarják vonni, gyakran figyelmeztetõleg rájuk is mordul, de konfliktus nem szokott lenni. Sétálni mi póráz nélkül szoktunk, szépen behívható mindenki. Minden falkának más a dinamikája, nem olyan baj, ha nem minden tag ragaszkodik szorosan a másikhoz.

#4254 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 26. - 8:12

Zuzu, az öreg kutyám már fiatalon sem szeretett játszani, most meg pláne. Õ csavarogni szeret, meg szomorú képpel sajnáltatni magát.
A foxi nem kedveli a kölyköt, így nem játszik vele, hanem megtépi. Ez most már kicsit vicces látvány a méretek miatt. :D Amikor hazahoztam a kicsit, és elmagyaráztam foxikának, hogy nem szabad bántani, fél napra befeküdt egy raklap alá, és a kajáért se volt hajlandó elõjönni, úgy megsértõdött. :rolleyes: Most úgy néz ki a dolog, hogy a kölyök incselkedik, a foxi nekiront, kitép belõle egy szõrcsomót, fuldoklik egy kicsit, aztán kezdik elölrõl. Azért ezt nem nevezném közös játéknak.
A behívás a két nagynál nagyjából mûködik, bár felnõttkorban befogadott, öntörvényû egyedekrõl van szó - szóval azért nem 100% A kölyöknél is alakul - de mint írtam, a környéken csavarog egy kívánatos szuka, ha a két kan egyszerre lenne szabadon és látná meg, nem garantálnám a behívás sikerét. Szóval inkább nem engedem el az egész bandát egyszerre.

Minden falkának más a dinamikája, nem olyan baj, ha nem minden tag ragaszkodik szorosan a másikhoz.

Hát, nem tudom, a korábbi felállás, amikor megvolt a kohézió, nekem jobbnak tûnt.

#4255 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 26. - 8:29

Hát, ha egy terrier nem akar valamit, akkor nem csinálja. :D És ismerõs a besértõdés is. Akkor sétáljatok együtt nagyokat, majd megszokja, hogy ha akarja, ha nem, a kölyök is a falkához tartozik. Csak ne hagyd eldurvulni a helyzetet, mert a terrierek néha oroszlánnak hiszik magukat, gyakran eltévesztik a méreteket, amibõl aztán nem mindig jól jönnek ki.. Off: nem hiszem el ezeket a kismacskákat. Hallok a fürdõ felõl valami gyanús csobogást. Hát a macsek éppen kepeszt ki a wc-bõl csurom vizesen... Át is estünk egy gyors fürdésen.

#4256 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 29. - 15:44

Nem félek a kutyáktól, de átgondolnám az életem, ha vele találkoznék:
Posted Image

A csavargáshoz: az ivartalanított fekete falka éjjel szabadon van, általában a tanya körül, sõt a kisház körül pihen, de ha kihagyok kettõnél több lovasterepes kutyafuttatást, akor bizony hajnalban elindulnak körül nézni. Szerencsére nem messze, csak a szomszédos szántóig, ahol felbukkanhat némi ûzni való.

#4257 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 29. - 20:23

Uff! :eek:
Nálunk közben a szuka leállt a tüzeléssel, és nem is nagyon mutatkozik, így ismét egész nap szabadon lehetnek a fiúk. :yeah: De azért a sétákat nem fogjuk elhagyni, nagyon jó hatással van a csapatra.

Szerencsére nem messze, csak a szomszédos szántóig,

Teljesen én sem fogom tudni felszámolni a kitérõket, de azért nem mindegy, hogy csak kinéz a legelõre egy kicsit, vagy eltûnik órákra. :rolleyes:

#4258 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 30. - 17:20

Nálunk a komondorok is területtartóak voltak. Most meg a középázsiaiak teljesen azok. A teljes terület villanypásztorral van körbekerítve, de ha hetekig nincs rajta áram akkor sem mennek ki a pásztor vonalán, egy kivétellel, ha gazdi életét veszélyben érzik és gazdi nem szól vissza, hogy minden rendben míg õk a villanypásztor mögött acsarkodnak. Nemrégiben úgy ítélte a szuka, hogy gazdit megeszi a nagy sárga markoló, mikor a gép kitakart a látószögébõl az áram alatti kerítésen vágódott át. Nagyon haragszik ezekre a gépszörnyekre. :kir: De nem lett gond, mert gazdi legyõzte a markolót és visszakísérte a kutyát (aki ugye akkor már nem tudott bemenni) a kapun a saját területére. Mi nem hordjuk õket sétálni, de én nem is tartanám jó ötletnek, mert egyiküket ismerve, ha "sokáig nem lennénk meg" tuti eljönne minket megkeresni. Nem csavargásból, de õ nagyon tudatos õrkutya. A területen belül ca: 5ha mindig a közelünkben van, sokszor akár észrevétlenül is, de mindig szemmel tart minket és a közelünkben még a kecskéknek sem szabad verekedniük egymással, mert rögtön rohan és széthörgi õket.

#4259 kt-gyu

kt-gyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 680 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 31. - 19:47

Na ennek is eljött a napja. :)

Ezelött több mint két évvel itt kerestem megbízható tenyésztőt, akkor kaptam egy tippet... Sajnos sokáig kellett rá várni, de ma végül csak beköltözött...

Bemutatom Dashing Dawn White Cassiopeia-t. :)

Posted Image

Edited by kt-gyu, 2013 július 31. - 19:47.

#4260 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 1. - 8:27

Nagyon cuki, biztos nem tudja, milyen elõkelõ neve van :)

#4261 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 1. - 10:25

Cuki :ang: Õ miféle egyébként?

#4262 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 1. - 14:32

Svájci fehér juhász? ;)

#4263 kt-gyu

kt-gyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 680 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 1. - 14:34

Az bizony. :)

#4264 Timsili

Timsili

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.326 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 1. - 14:52

gratulálok nektek a picúrhoz! :) milyen szép neve van tényleg. :)

#4265 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 1. - 15:37

Akkor hozzá fog nõni a szép nevéhez :)

#4266 kt-gyu

kt-gyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 680 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 1. - 19:49

Köszi :) Na igen attól nem félünk, hogy kicsi lesz. :D Holnap lesz csak 9 hetes és 7,5kg. :)

#4267 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 2. - 6:31

Gyönyörûség! :)

#4268 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 2. - 10:22

http://index.hu/tudo...el_mosolyognak/

#4269 kt-gyu

kt-gyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 680 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 3. - 6:31

Na bedobok egy kicsivel jobb képet a legújabbakból. :) A fülecske senkit ne csapjon be, az hol áll, hol nem, de egyelõre inkább nem. Hihetetlen anyás/apás a kisasszony, minden mozdulatunkat lesi és azonnal jön is utánunk akármerre megyünk. :)
Picit félek is ettõl, mert eddig egyszer zártuk be egyedül... csak a szobába... és hihetelen hangok jöttek ki belõle. :huh:
Posted Image

#4270 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 3. - 14:00

Édes :) Hát, ha a svájci fehér juhásznak távoli halvány köze is van a németjuhászhoz, akkor a hihetetlen hangokhoz bérletetek van... :D Arra érdemes odafigyelni, hogy mindig olyankor menjetek vissza hozzá amikor 2-3 másodperce már csendben van; különben egyre tovább, tovább és tovább fog "énekelni" (mert elõbb-utóbb úgyis eredményt ér el vele) és az senkinek nem jó.

#4271 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 3. - 15:12

(oszt ha meguntátok, befogadom :gm: :D :ang: )
  • Fifikusz kedvelte

#4272 kt-gyu

kt-gyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 680 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 3. - 18:22

Édes :)Hát, ha a svájci fehér juhásznak távoli halvány köze is van a németjuhászhoz, akkor a hihetetlen hangokhoz bérletetek van... :DArra érdemes odafigyelni, hogy mindig olyankor menjetek vissza hozzá amikor 2-3 másodperce már csendben van; különben egyre tovább, tovább és tovább fog "énekelni" (mert elõbb-utóbb úgyis eredményt ér el vele) és az senkinek nem jó.

Van köze a Németjuhászhoz, nem is kevés. :) A földöntúli hangjával elõször a zuhany alatt ismerkedhettünk. Hogy õszinte legyek, meglepett, hogy nem hívták ránk az állatvédõket. :gm: :rolleyes:

#4273 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 10. - 11:58

http://index.hu/kult...13/08/10/mancs/

#4274 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 10. - 15:57

Sok lesz már a kutyás filmbõl. :) Azt gondolom, nem most kellett volna belevágni, de õk jobban tudják. Jó magyar szokás szerint Mancs gazdit senki se kérdezte meg... ez szomorú.

#4275 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 10. - 19:08

Emlékszel még a "Kántor nyomoz"-ra?

#4276 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 10. - 20:25

Ha jól emlékszem, ez a könyv címe volt, a filmé Kántor. Olyan is megmaradt az emlékekben, mikor Csupati beleesik a vízbe (talán malomtó), leesik a fejérõl a sapka, de a partra már sapkában érkezik.

#4277 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 11. - 8:37

Onnan jutott eszembe, hogy a rendõrségi kutyatelep vezetõje apukám jó ismerõse volt. akkoriban költöztek a Maros utcából a Mártonhegyi útra. Én kutyarajongó, városlakó kislányként odajártam kutyasimogatóba. A legkedvesebb kutya neve Robi volt :) Talán még valahol van egy fotóm róla. Õt mindig kiengedték a kedvemért, ha ott voltam. Nagy állatbarát volt a a telepvezetõ, az volt az álma, hogy egy olyan helyet hoz létre, ahol vadon élõ állatok és a kutyák együtt élhetnének. Ebbõl annyi valósult meg, hogy egy kis elárvult õzsuta, Gyönygyike, miután tejet ivott a lábaskájából, odament a kutyaketrecekhez, bedugta az orrát, a kutyák meg lenyalogatták a tejet róla. Minden kutya igyekezett felhívni magára a figyelmet, hogy hozzá menjen Gyöngyike. Imádta a sárga rózsát, elõszür mindig azt legelte le, mielõtt az egyéb színeknk nekiállt volna. Jött aztán még egy õzbak is, meg egy kis vadmalac, és többféle sérült ragadozómadár, bagoly is. Olvastam a könyvet is, meg láttam a filmet is, de a részletekre már nem nagyon emlékszem.

#4278 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 11. - 13:54

Nálam is alapmû volt a Kántor, rongyosra olvasva a polcon. A jutub meg tele van a részekkel, lehet ismételni. :) A Rex-bõl néztem egy-két részt, azok nagyon gagyinak tûntek, így abbahagytam. (nem is jut hirtelen eszembe jó kutyás film , amit most szivesen néznék... :( )

#4279 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 11. - 14:49

Nagyon nagyon nagyon sok papírzsepi kell hozzá. Ki ne hagyjátok, úgy nem lehet meghalni, hogy ezt a filmet nem láttátok!!!

#4280 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 15. - 14:21

Újra és újra szólni kell:

Jön a durrogás-szezon.