No , akkor nézz körül egy kicsit kívülállóként a saját barátaid között és azok között akikre most felnézel,gondold végig az elmúlt 15 év eseményeit objektíven, nem pedig úgy hogy a saját sérelmedet helyezed elõtérbe. Most ne próbálj gúnyolódni, meg visszavágni hanem valóban gondolkodj!Inkább legyen bármi, mint aljas, kétszínû...

Furioso
Közzétéve 2010 február 4. - 9:35
Közzétéve 2010 február 4. - 10:31
Edited by PEJLOVAS, 2010 február 4. - 10:36.
Közzétéve 2010 február 4. - 10:47
Sajnos, ha végiggondolom az elmúlt 9-10 év történéseit - mivel azóta van furiosom, azóta követem az eseményeket -, nem sok pozitívumot találok. Inkább csak a fajta halódását akkor, mikor a többi magyar fajta már eredményeket tud felmutatni, és ezt a médiában is reklámozza. Rengeteg idõ állt a rendelkezésünkre a rendszerváltás óta. Ha olyan jó a régi vezetõség, miért áll ilyen rosszul a fajta??? Gondolok itt az egyedszámra, a teljesítményekre az utóbbi években, de ugyanannyira a közvélemény megítélésére is!No , akkor nézz körül egy kicsit kívülállóként a saját barátaid között és azok között akikre most felnézel,gondold végig az elmúlt 15 év eseményeit objektíven, nem pedig úgy hogy a saját sérelmedet helyezed elõtérbe. Most ne próbálj gúnyolódni, meg visszavágni hanem valóban gondolkodj!
A saját sérelemre meg csak annyit, hogy sajnos sokaknak van "saját sérelmük". Azért ez is elmond valamit. Nem zörög a haraszt...
Mire gondolsz, Pejlovas? 14-én új tisztújító közgyûlést tartunk. Erre voltál kíváncsi?sziasztok fórumosok !
nem túl régen regisztráltam, de utánna nem sokkal elutaztam most tértem vissza gratula mégegyszer az új vezetõnek vezetõknek
olvasom a fórumot
elég aktív a fórum egy két témában,de
most akkor hoy állNAK a dologOK
Közzétéve 2010 február 4. - 10:54
Ez most csak kampánybeszéd, vagy te is elmész szavazni?
Igyexxxxxem!

Közzétéve 2010 február 4. - 11:51
Sajnos elég kevés idõm van fórumozni, így nem sikerül mindig reagálnom arra, amire szeretnék. Már a múltkor is szerettem volna írni, de nem tudtam.Nem, ez nyilvános, bárki eljöhet hallgatni, az Alapszabály külön kitér erre.
Ezüstliliom, gondolom nekem szántad ezt az utólag morgolódást. Nos, próbáld felfogni, nem errõl volt szó. Mivel én vagyok az Etikai Bizottság elnöke, több telefonon beérkezett panasz vagy nem tudom minek nevezzem, bejelentés érkezett a szabálytalanságokkal kapcsolatban. Nem morgolódtam hanem az erre hivatott szervtõl egy törvényességi vizsgálatot kértem. A vizsgálat pedig megállapította hogy valóban törvénytelen volt a szavazás. Ennyi. Ne,m több nem kevesebb. Az Alapszabály szintén leírja, hogy a kisebbségek( itt nem a származásra gondol) jogai nem sérülhetnek, ennek ellenére a Dunántúliaktól jó messze Karcagon volt a Közgyûlés, pedig tiltakoztam ellene. Tõlünk 500 km. Oda - vissza ez 1000 km. Magyar utakon ez iszonyú távolság. Ezért többen Dunántúlról nem tudtuk megoldani hogy annyi ideig távol legyünk. Pestre természetesen a Dunántúliak is el fognak menni , én többrõl is tudok. De majd ott derül ki.
Leginkább nem Neked szántam, hanem inkább azoknak, akik állítólag Neked panaszkodtak, ahelyett, hogy vették volna a fáradtságot, és sajátmaguk tettek volna a saját nevükben panaszt, ahelyett, hogy mögéd bújnak. A háttérben sutyorgáshoz nem kell ám sok bátorság. Sajnos Neked sem volt bátorságod bevallani, hogy Te tettél panaszt. Ha már úgy döntöttél, hogy ebben a dologban mások szócsöve leszel, legalább tetted volna nyíltan felvállalva ezt. De tényleg az a furcsa, hogy csak most teszed, a régebbi szabálytalanságoknál nem tetted, pedig nem hiszem, hogy azok kapcsán nem keresett meg senki, ha egyszer tényleg az Etikai Bizottság elnöke vagy.
Megkérdezném azt is, hogy vajon a helyszínt ki választotta ki, mivel nem egyértelmû, hogy kit hibáztatsz emiatt.
Újabb magánvélemény dióhéjban: csatlakoznék az elõttem szólókhoz. Az Etikai Bizottság elnökétõl elég rosszul veszi ki magát, hogy olyan ménnel rendelkezik, amelyik nem volt ménvizsgán, mégis kapott fedeztetési engedélyt.
Tegnap délután már én is megkaptam a meghívót.Én még nem kaptam semmit.
Közzétéve 2010 február 4. - 12:17
Közzétéve 2010 február 4. - 13:55
Közzétéve 2010 február 4. - 14:10
Ebben nem vagyok egyáltalán járatos.
Honnan tudod, hogy nem volt ménvizsgán? Ez valahol visszakereshetõ?
És miért nem kaphatja meg otthon, ha odamennek lebírálni az illetékesek? A kancáknál is szokták.
Más esetleg nem kapott magánban választ, így nem biztos, hogy érti. A mi fajtánkban (kisbéri-félvér) is évekbe telt, míg az ilyen megoldásokat ki tudtuk irtani. Nem lehet odamenni és elbírálni egy-egy mént, hiába hivatkozunk bármiféle költségkímélésre, tenyésztõbarát egyesületre. Ez ugyanis a MUTYI melegágya, még akkor is, ha a beutalt ló valóban kiváló. Ha most a sportlótenyésztõk vezetõsége elmenne egy tenyésztõ udvarába, és ménvizsgára utalná For Pleasure-t (a világ egyik legjobb ugróörökítõje), akkor is az a hír jönne vissza, hogy a mén féldisznóért/vacsoráért/õzvadászatért kapott engedélyt. Nagyon fontos a nyilvánosság és az összehasonlíthatóság, amit csak tenyészszemlén és ménvizsgán lehet megteremteni.
Közzétéve 2010 február 4. - 14:14
Akkor idézem:Ebben nem vagyok egyáltalán járatos.
Honnan tudod, hogy nem volt ménvizsgán? Ez valahol visszakereshetõ?
...
Backnight, eljött a pillanat, hogy már engem is érdekel: Wotan mikor és hol tette le a ménvizsgát?
Nem vizsgázott és nincs fed engedélye sem. Így jó?
Ez biztosan nem igaz... (remélem)
(ha így lenne nem szerepelhetne a FNS oldalon mint engedélyezett mén sejtem)
Csak a saját véleményemet írhatom: szerintem minden ménnek szüksége van egy objektív bírálatra, mielõtt fedeztetési engedélyt kap. Ezt pedig szerintem csak olyanoktól kaphatja meg, akik a fajtától teljesen függetlenül, elfogulatlanul tudják megítélni a teljesítményét. Nem mellesleg össze tudnánk hasonlítani a ménjeink teljesítményét a többi fajtáéval. Csak hogy érthetõ legyek: pl. Nagycenkre gondolok....
És miért nem kaphatja meg otthon, ha odamennek lebírálni az illetékesek? A kancáknál is szokták.
Röganyó kérdése (mely valahogy így szólt: láttam-e már ménvizsgát, tudom-e, hogy folyik?) ugyan mostanra, mikor van idõm válaszolni, szõrén szálán nyom nélkül eltûnt, de én azért válaszolnék rá:
Nem, nem láttam még ménvizsgát, csak némely mén eredményeit olvastam. De szeretném megkérdezni, hogy ez miért probléma? A saját véleményemet írtam le.
Közzétéve 2010 február 4. - 14:34

Közzétéve 2010 február 4. - 14:41
Közzétéve 2010 február 4. - 14:42
Közzétéve 2010 február 4. - 15:14

Közzétéve 2010 február 4. - 16:17
No , akkor nézz körül egy kicsit kívülállóként a saját barátaid között és azok között akikre most felnézel,gondold végig az elmúlt 15 év eseményeit objektíven, nem pedig úgy hogy a saját sérelmedet helyezed elõtérbe. Most ne próbálj gúnyolódni, meg visszavágni hanem valóban gondolkodj!
Tudom, hogy furcsa neked, de gondolkozom. Ez alapján alkotok véleményt.
És nem teszem félre a sérelmeimet. Ugyanis tagja vagyok egy egyesületnek, ami elvileg értem is van. Hogy engedheti meg magának egy vezetõség azt a luxust, hogy sérteget, hogy ellenségként kezel pusztán azért, mert más a véleményem? Hogy pl. 2,5 éve nem képes megküldeni egy hivatalos iratot?
Az is furcsa lesz számodra, hogy nem nézek fel senkire. Pusztán van pár ember, akinek kikérem a véleményét esetleg lóról, vagy párosításról.
Barátaim sincsenek, hanem emberek vannak, akikkel tudok együtt dolgozni, gondolkodni, akár vitatkozva velük. Ezt úgy hívják: intelligencia.
Ha te most Bartók Lászlót támogatod, tedd azt. Ha jól emlékszem, ez kb. fél éve nem volt így a magánüzeneteid alapján; a te dolgod. Én simán el tudnék képzelni 12 embert elnökként, és kár, hogy közülük csak Imre vállalta. Én azt szeretném, ha az elnök csapatban gondolkodna. Ha nem királyunk lenne, hanem olyan ember, aki tenni akar valamit a tagságért, és nem csak pár kiváltságos "nagytenyésztõért". Ha egy közgyûlésen beszélgethetnénk értelmes dolgokról, nem órák hosszat a paciponthuról; hogy én meg Anikó, meg bolondtraktoros meg tudom is én, kicsoda legyünk kipellengérezve, ebbõl elegem van. Ennyi.
Az eddigi vezetõségnek volt ideje, de amit tettek, az az én szememben nagyon kevés. És ha azt a keveset, amit csináltak, nem tudják lekommunikálni, akkor az ugyanaz, mintha semmit nem tettek volna. Naplopó pl. 4 évvel azután lett lebírálva, hogy a tulajdonosa kérte. Ennyire azért nem kellett volna sietni.
Roli, Mókus: utolsó hozzászólásotok akár az enyém is lehetne: csatlakozom.
Közzétéve 2010 február 4. - 16:58
Az elsõ, amit sokadszor kérek, hogy ne válaszolj nekem úgy, mintha én egy csoportot képviselnék! Én csak a saját nevemben beszélek, és csakis a saját hozzászólásaimért vállalom a felelõsséget. Kérlek, ne írj nekem úgy, hogy Ti! Én is Neked címeztem, amit írtam, nem pedig egy csoportnak.
Nagyon nem értünk egyet abban, hogy ki cselekedett helyesen és ki nem. Az én szememben nem követendõ semmiben az a fajta titkolózás, egymást közti elintézési mód, amit a régi vezetõség preferál. Szerintem igenis jogunk van tudni itt a fórumon ezekrõl a dolgokról, így Imre tette jól, mikor tájékoztatott minket arról, miért nem emelkedett jogerõre az új vezetõségrõl való döntés. Máskülönben rajta kértük volna számon, miért nem kezdõdik a beígért munka végre. Nem várhatja tõle senki, hogy azért hibáztassák, ami nem rajta múlik, mivel még nem elnök jogerõsen, és nem vette át hivatalosan az egyesület vezetését.
De oké, elfogadom, hogy Te tartottad magad a kéréshez.
A méltósággal elviselésrõl röviden az a véleményem, hogy akik panasszal éltek a szavazás ellen, azoktól kérd ezt számon! És mivel nem voltál ott a közgyûlésen, szerintem nem kellene az ott történteket a hallomások alapján kommentálnod, mert esetleg nem pontos az információd. Igen, "a hang gyõzött", ezzel egyetértek, csak épp az akkori vezetõség hangja. Én sem jutottam szóhoz párszor, bár szerettem volna.
Ebben igazad van, és jó ötletnek tartom....
DE voltak jó dolgok. Pl. a tenyész szemlék Hódmezõvásárhelyen 2004.-ig. Fantasztikusak voltak. Vannak róla nekem is, tudom másnak is, fotóim, és videofelvételeim. Ha túl leszünk a választásokon, a következõ szemlén rendezhetnénk ilyen nosztalgia napot és megnézhetnénk ezeket a régi fotókat. pl. A szemle területén táblákra kihelyezve szöveggel kiállítást lehetne csinálni és akkor mindenki olvashatja , nézheti az egykori felvezetett lovakat. Származással, eredményekkel stb. Családokat bemutatni .
...

Kérlek, írd le, mikor mocskolódtam! Ha pedig nem tettem, légyszives ne nekem hánytorgasd fel!...
Inkább errõl kéne csevegni, nem pedig engem és a lovaimat szapulni. Mert ez viszi elõre a fajtát nem az a mocskolódás amit itt folytattok.
...
Sokadszor leírom ezt is: Bartók Lászlót szakmai tudásáért, tapasztalatáért tisztelem és becsülöm. Ezt a rengeteg tudást és tapasztalatot a vezetõség tagjaként ugyanúgy tudja kamatoztatni, mint elnökként. Ezt szinte senki nem is vitatta, hiszen 36 szavazatot kapott a vezetõségi tagok választásakor. DE egy elnöknek fontos feladata a tagság összefogása, a munka összehangolása is! Szerintem minden érdeme mellett õ erre nem alkalmas sajnos. Tényleg nem bántásként írom, csak a véleményemet próbálom elmondani! Kérek mindenkit, ne vegye ezért a fejemet!
Imre a saját idejét majd beosztja sajátmaga. Szerintem amikor elvállalta a jelölést, tudta, van-e erre ideje vagy sem. És bizony sokan vagyunk, akik szivesen segítjük majd a munkáját.
Én úgy tudom, ez is a cél, hogy a tenyésztõk elérhetõségei fent legyenek a honlapon. Ezért is kérte ezeket az adatokat Imre a közgyûlés végén mindenkitõl. Viszont ha most közzétenné ott, sok tag azért támadná, mert a beleegyezése nélkül kiadta az adatait. Amíg nem nyiltkoznak, hogy ehhez hozzájárulnak, nem teheti meg!...
Felkerült az egyesület honlapjára , hogy ha valaki a furiosoval kapcsolatban felvilágosítást szeretne vagy vásárolni akar ilyen lovat, keresse Plutzer Imrét. Hiba volt. Elõször , nem hiszem hogy õ tudna a legmegfelelõbb mértékben felvilágosítást adni a fajtával kapcsolatban, másodszer pedig azt kellett volna feltenni, hogy ha valaki vásárolni szeretne akkor itt vabnak a tenyésztõk és elérhetõségük, aztán mindenki keresse a hozzá legközelebb vagy legszimpatikusabb tenyésztõt.
...
Ha Bartók László írásban hozzájárul az elérhetõségeinek a közzétételéhez a honlapon, szerintem semmi akadálya, hogy felkerüljön oda. De ez megint csak az én véleményem.
Hogy Imre miért írta, hogy szivesen ad felvilágosítást? Szerintem azért, hogy ha mástól nem, legalább tõle kapjon a szerencsétlen érdeklõdõ, nem pedig azért, mert el lenne szállva a tudásától.
Ezt megint rossz helyre címezted. Tudod jól, hogy én csak örültem/örülök a sok ismeretanyagnak, amit kaptam tõle és másoktól....
Feltettem Kucsora Pista írásait. Azért hogy tanuljatok belõle, mert lehet. Javítsátok ki ha valamire rosszul emlékszik és tegyétek hozzá amit még lehet. Ehelyett, segítség helyet csak azt is szapuljátok. Hát ez az a nagy együttmûködés? Szerintetek ez a helyes út?
...
Már megbocsáss, de Te írtad január 29-én (most idéztem be), hogy nem vizsgázott és nincs fedeztetési engedélye. Akkor most melyik igaz???...
Ha már lovasok vagytok, az a legalapvetõbb hogy ismernetek kellene egy mén hivatalos útját. Én ugyan jól elszórakozom azon a sok ostoba és rosszindulatú megjegyzésen amit írogattok. Mert ezzel is igazoljátok hogy finoman fejezzem ki magam,mennyire tájékozatlanok vagytok. Wotan több ízben is részt vett tenyész szemlén és Parádon vizsgázott. Nem emlékszem a dátumra de kb. 11évvel ezelõtt. Novák Pali volt még akkor az egyesület elnöke, tehát abban az idõben. Felsõbb kérésre tisztázom a mént és azért mert itt a fórumon vannak laikusok is akik még hitelt adnak a Ti ostobaságotoknak.
...
Azt írod, ostobák vagyunk. Akkor most ki mocskolódik? Én mikor írtam ilyesmit Rólad vagy bárkirõl?
"Felsõbb kérésre"??? :eek: :confused:
Edited by ezüstliliom, 2010 február 4. - 17:03.
Közzétéve 2010 február 4. - 17:49

Közzétéve 2010 február 4. - 18:49

Közzétéve 2010 február 4. - 19:01

Közzétéve 2010 február 4. - 19:34
Címerrõl mi a véleményetek?
Loptam a kisbérisbõl......
Közzétéve 2010 február 4. - 19:47
Közzétéve 2010 február 4. - 19:48
Hozok nektek is valamit, hátha abba marad az a marakodás, amit mindíg találok, mikor néha ide kattintok!
Közzétéve 2010 február 4. - 21:27
Még a holsteini szövetségbe is meghívják elõadást tartani, jobban ismeri a holstein õsöket mint maguk a tenyésztõik.
Rég voltam már itt, de meg mondom õszintén ezen ismét jót derültem. Volt szerencsém pár nagy holsteini tenyésztõvel beszélgetni, sõt a tenyésztésvezetõvel is. Valahogy a pár magyar név közül ezt a nevet elfelejtették említeni, mit nagy tekintély. Egyébként még ha így is lenne itthon egy párszor már hallottam beszédét és megmondom õszintén nem sok hiányzott attól, hogy kinyíljon a bicska a zsebemben, mert az rendben van, hogy valaki szereti a saját becsben tartott fajtáját. De minden harmadik szavával szarozza a kinti tenyésztõk és a magyar sportlótenyésztõk munkáját. Én, mint sportlótenyésztõ minden más tenyésztõnek kívánok legjobbakat és nem köpködöm le õket.
Egy pár szót, ha már ma beszólós napom van. Pl. a hódmezõvásárhelyi állattenyésztési napok, ahonnan minket sportlótenyésztõket mellõzni kellett, mert túlzottan látszott a különbség. És ez egyeseknek fájt. Nekem pedig az fájt, hogy ez ugyanúgy az én adófizetõi pénzembõl is van és mégis mellõznek, mert arra hivatkoznak, hogy csak a magyar fajtákat lehet kiállítani. de hát forduljatok már a túloldalra, és nézzétek, hogy a túloldalon mik állnak az állásokban. 80 db holstein fríz és 30 db magyar tarka. Õk nem civakodnak, hogy lehet ez?
Közzétéve 2010 február 4. - 22:10
Közzétéve 2010 február 5. - 7:47
Egy pár szót, ha már ma beszólós napom van. Pl. a hódmezõvásárhelyi állattenyésztési napok, ahonnan minket sportlótenyésztõket mellõzni kellett, mert túlzottan látszott a különbség. És ez egyeseknek fájt. Nekem pedig az fájt, hogy ez ugyanúgy az én adófizetõi pénzembõl is van és mégis mellõznek, mert arra hivatkoznak, hogy csak a magyar fajtákat lehet kiállítani. de hát forduljatok már a túloldalra, és nézzétek, hogy a túloldalon mik állnak az állásokban. 80 db holstein fríz és 30 db magyar tarka. Õk nem civakodnak, hogy lehet ez?
Szerintem nem olyan nagy baj, hogy csak magyar fajták vannak egy kiállításon, pontosan azért, mert a magyar adófizetõk pénzébõl finanszírozzák! Nem hinném, hogy a Holsteini hozzájárul akár egy fillérrel is a GDP-hez, szemben pl. a Holstein Frízzel!
Egyébként amikor Castor és Jágó együtt szerepelt a kiállításon, valami olyan jó érzés fogott el, amit csak akkor érzek, amikor egy különleges magyar fajtájú állatot látok! Ilyenkor lepörög elöttem az a történelem, amit a magyar paraszt vérével írtak. Kit érdekel ilyenkor az a Castor? Nekem egyáltalán nem hiányzik a külföldi genetika egyik magyar kiállításon sem, mint ahogy nem hiányzik a Kisbéri sem Holsteinben.
Közzétéve 2010 február 5. - 11:07
Szabadna érdeklõdnöm hogy Te ezt hol látod?Tanulságos ez az oldal,de nekem - mint mindig- most is maradt kérdésem...
Az nem volt szempont Wotan elbírálásánál, hogy egy pöppet bakpatás?
Közzétéve 2010 február 5. - 11:56

Közzétéve 2010 február 5. - 13:01
Közzétéve 2010 február 5. - 14:07
:yeah:...
Egyébként amikor Castor és Jágó együtt szerepelt a kiállításon, valami olyan jó érzés fogott el, amit csak akkor érzek, amikor egy különleges magyar fajtájú állatot látok! Ilyenkor lepörög elöttem az a történelem, amit a magyar paraszt vérével írtak. Kit érdekel ilyenkor az a Castor?
...
És ezennel köszönöm mindenkinek, aki hozott képet ide Jágóról. Ahhoz képest, hogy két csikót neveltem fel tõle, nem volt egy igazán jó képem sem róla.
Közzétéve 2010 február 5. - 14:15
Edited by Robina, 2010 február 5. - 14:27.
Közzétéve 2010 február 5. - 15:00
Szerintem nem olyan nagy baj, hogy csak magyar fajták vannak egy kiállításon, pontosan azért, mert a magyar adófizetõk pénzébõl finanszírozzák! Nem hinném, hogy a Holsteini hozzájárul akár egy fillérrel is a GDP-hez, szemben pl. a Holstein Frízzel!
Egyébként amikor Castor és Jágó együtt szerepelt a kiállításon, valami olyan jó érzés fogott el, amit csak akkor érzek, amikor egy különleges magyar fajtájú állatot látok! Ilyenkor lepörög elöttem az a történelem, amit a magyar paraszt vérével írtak. Kit érdekel ilyenkor az a Castor? Nekem egyáltalán nem hiányzik a külföldi genetika egyik magyar kiállításon sem, mint ahogy nem hiányzik a Kisbéri sem Holsteinben.
Kedves roli!
Hát úgy néz ki, szájbarágósan kell egy kicsit elmagyaráznom, hogy mekkora hülyeséget írtál már megint. Jelen pillanatban a magyar lótenyésztésben úgy annyira nem repkednek a GDP-k, mivel ez még hálistennek nem egy annyira megszorított adónem. De azért neked így szépen elmagyarázom, hogy én nem a holsteini szövetségrõl beszélek, hanem a magyar sportlóról, mint ahogy írtam is, és ismétlem sportlótenyésztõként mondtam azt, hogy bennünket sportlótenyésztõket mellõztek. Tudod mi sportlótenyésztõk Magyarországon adózunk, remélem érted. Vagy majd következõre megírom egymás után négyszer és akkor talán megérted, lehet, hogy nem tradicionális magyar fajta, bár lehetne az is, ha nagyjaink nem cs.szték volna el és nem választottak volna egy új nevet az egyesületnek, akkor mi ma mezõhegyesi sportlótenyésztõk lennénk. És megjegyzem a mai napig bejegyzett tradicionális magyar fajta. Egy páran dolgozunk azon, hogy ez visszajöjjön, csak tudod vannak olyan államtitkárok, akik ezt annyira nem szeretnék, de majd talán lesz egy új kormány és akkor elmondhatjuk mi is, hogy tradicionális fajtát tenyésztünk. Mellesleg jelen pillanatban Magyarországon legtöbb kancával a magyar sportló rendelkezik, a bejelentett sportlovak közt 70 %-ot a magyar sportló és a kintrõl behozott sportlovak teszik ki. Gondolom ezeknek a gazdái nem Holsteinben adóznak, úgyhogy bocs, ha picit szájbarágós hangnem ért, de azért tegyük már helyre a dolgokat. Én azért írtam a holstein fríz és magyar tarka hasonlatát, hogy megértsd , hogy az egyik egy nem magyar fajta, a másik pedig tradicionális magyar és mégsem veszekednek, hogy ne jöjjön a fríz, mert több tejet ad, és vezeti a világ tenyésztését. Nem szégyen ez. Vagy egyeseknek fáj? Nem kéne. Mindennek a helyére kell kerülnie, demokráciában élünk. Nem szabad homokba dugni a fejünket, és a homok alatt bújtatgatni a problémákat. Egyébként Castor nekem sem jön be.

Kis gondolkodás után egy utóirat: Én tisztelem, hogy ti mennyire véditek a tradicionális fajtátokat, de azt nem úgy tudjátok megvédeni, hogy közben leszarozzátok a világot vezetõ tenyésztõegyesülete, hanem próbáltok értékeket fölállítani, és ezzel bizonyítani, mert higgyétek el, ha lesz bizonyítás lesz a fajtának jövõje. És, hogy én mennyire saját magam is kritikával érintem, nekünk magyar sportlótenyésztõ egyesületnek is borzasztó nagy elmaradásaink vannak, de van most már hál istennek egy pár nagy tenyésztõ, aki meg próbál összefogni. Nekünk könnyebb dolgunk van, mert mi nyúlhatunk jobbra, nyúlhatunk balra, mert nem annyira kötött a fajta, mint nálatok. Nekünk abszolút a cél a minél jobb ugrás, minél lazább, elasztikusabb mozgás, és ebben nagyot kell még fejlõdnünk. De már vannak egyedek, amik nemzetközileg is sikeresek és biztos vagyok abban is, hogy majd nektek is lesznek hasonlóak. Hidd el nem azért osztom itt az észt, mert annyira utálom a furiosot, hanem azért, mert valamennyire érdekel a sorsa, mivel egy pár barátom erre adta a fejét és sokat beszélgetek velük errõl és hihetetlen, hogy mennyire elszántak a cél érdekében és ezt jó látni. Ha valaki hisz valamiben elõbb utóbb megjön az eredménye.
Edited by K.1, 2010 február 5. - 15:07.
Közzétéve 2010 február 5. - 15:10
Roli, Kontár képed nincs véletlenül? Egy volt fent pár lapja, de esetleg fenyvesi?
Kontár képem CSAK NEKEM van......

Közzétéve 2010 február 5. - 15:13

Közzétéve 2010 február 5. - 15:14
Edited by Bereki, 2010 február 5. - 15:57.
Közzétéve 2010 február 5. - 20:06
(Nem jók a fényviszonyok a gépemnek, holnap csinálok róla rendeset)

Edited by Robina, 2010 február 5. - 20:10.
Közzétéve 2010 február 5. - 20:28
Na akkor a ma esti szerzemény:
Kicsit azért bemutathatnád pár szóban.
Amit látok belõle, a nyaka az nagyon tetszik!
Közzétéve 2010 február 5. - 20:37
Kicsit azért bemutathatnád pár szóban.
Amit látok belõle, a nyaka az nagyon tetszik!
Csak kíváncsi vagyok a véleményekre, anélkül hogy befolyásolnám.

Tényleg szép a nyaka, jó sárkányos

Na jó, viccen kívül: Õ Csodaszép, (Orosháza Hadfi-365 - Rozi) nem az én tulajdonom, de családban van

Eddig sportló-tenyésztésben használták, a lánya tenyésztésbe állítása után lett eladó, így került vissza hozzánk és a furioso tenyésztésbe. Õ maga B kategóriás ugrólóként versenyzett egy ideig, illetve tudomásom szerint egy OMÉK ezüst éremmel is büszkélkedhet, de az oklevél fénymásolata jövõ héten várható.
Holnap karámban megmozdítom egy kicsit, és talán pár jobb képet is tudok csinálni róla.
Közzétéve 2010 február 6. - 19:04

Közzétéve 2010 február 6. - 19:17

Közzétéve 2010 február 6. - 19:25
Ha már ekkora a csend, hoztam Nektek pár tegnapi havas-karámos-barátos-rohangálós képet Tüskérõl
Remélem nem gond, lekicsinyítettem, de ha így is zavaró, akkor átteszem linkre( csak végre rájöttem hogyan kell beilleszteni, gondoltam élek vele
)
Le ne vedd! Én szeretek így képeket nézegetni....pláne szép lovakról. :yeah:
(Nekem mobil netem van, de sose volt gondom a képek megjelenítésével...)
Közzétéve 2010 február 6. - 20:55
Ha már ekkora a csend, hoztam Nektek pár tegnapi havas-karámos-barátos-rohangálós képet Tüskérõl
Remélem nem gond, lekicsinyítettem, de ha így is zavaró, akkor átteszem linkre( csak végre rájöttem hogyan kell beilleszteni, gondoltam élek vele
)
Jók a képek, én is szeretem látni az ilyeneket.
Te versenyzel esetleg Tüskével?