Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kutyám ............

• Please log in to reply
4984 válasz a témához

#4201 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 22:23

Nézz szét egy gyepin vagy menhelyen, hogy hány meg hány kölyökkutya van ott. Fõ okok: egyszer fialjon a kutya, a gyerek hagy lássa a kicsiket, nem ivartalanítunk, mert tudunk rá vigyázni, úgy volt, hogy mindnek lesz gazdája stb Nézd meg az adatokat, évente hány kutyát altatnak el, gázolnak halálra, vagy lövik le a vadászok. Pedig valamikor õk is cuki muki kis szõrgombócok voltak.

"Qei me amat, amat et canem meum."

#4202 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 22:55

Értem, szóval nem te vagy a fõnök. Hát, van ilyen :rolleyes:

Nem, nem érted. Én nem akarok fõnökösködni rajta.
Egyszerûen nem azért van, hogy hülyeségekre idomítgassam.

Statisztikáról hallottál-e valaha?

Nem, még sosem. Õszintén szólva nem is nagyon tudom elképzelni a módszertanát. Honnan szerzik be példul az élve születések számát fajta szerinti lebontásban? Ki méri fel, hogy melyik kutya "éhezik a lánc végén", és melyiknek van felelõs szeretõje?
Õszintén kíváncsi lennék egy hiteles statisztikára. Nem a menhelyes vénkisasszonyok rinyálására, mert azt ismerem, hanem egy komolyan vehetõ statisztikára.

az emberek többsége baromira nem becsüli meg azt amit egy pillanatnyi átgondolatlan óhajtás miatt szerez be könnyedén

Na jó, eljutottunk az emberek ilyenek meg olyanok típusú, saját életbölcsességétõl áthatott ex cathedra kijelentésekig. Te ne haragudj, de ezen a síkon én már nem tudlak követni... általánosítasz egy pejoratív kijelentést az össztársadalomra nézvést, majd pedig levonod belõle a végkövetkeztetést, hogy emiatt az én foximat azonnal ki kell herélni? De miért csak a foxit? Nem volna jobb mindjárt inkább atombombát dobni "az emberekre", úgy általánosságban, számba nem vehetõ bûneikért? :guny:

Nézz szét egy gyepin vagy menhelyen, hogy hány meg hány kölyökkutya van ott. Fõ okok: egyszer fialjon a kutya, a gyerek hagy lássa a kicsiket, nem ivartalanítunk, mert tudunk rá vigyázni, úgy volt, hogy mindnek lesz gazdája stb Nézd meg az adatokat, évente hány kutyát altatnak el, gázolnak halálra, vagy lövik le a vadászok. Pedig valamikor õk is cuki muki kis szõrgombócok voltak.

És? Mi vagyok én, Jézus Krisztus, vagy mi a szar? Hát tán nekem kellene megváltanom a világot??? Vagy mit akarsz tõlem? Vedd tudomásul, hogy nem csak kóbor kutyák, hajléktalanok is vannak. Hadd kérdezzem meg: akkor már kijelenthetõ, hogy legjobb lenne minden fiatalt kasztrálni, nehogy már gyereket szüljenek?

Komolyan mondom: idegesítõen ostoba egy nõ vagy, jobb lenne, ha inkább a fakanalat forgatnád a nyelved helyett.

#4203 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 23:00

Koca, az hogy te szeretnéd dugatni a kutyádat mert az a számodra férfias megoldás a problémátokra; egy viszonylag érthető dolog. Hogy eközben ívben leszarod hogy mi lesz a születendő kiskutyákkal, meg azok utódaival a következő öt-tíz évben, az is egy viszonylag érthető dolog. De könyörgöm, muszáj mellé gyártani az ideológiát?... Tényleg bocs, de ahogy te valószínűleg jóval több elromlott műszaki cikket látsz mint én; én kicsit túl sok felelőtlenül beszerzett, -tartott majd kidobott kutyát látok nálad. Hadd' ne tapsikoljak hozzá hogy azér' hogy az agglegény-közösségetek legalább egyik tagjának csökkenjen a szexuális frusztrációja; újabb, újabb és újabb alomnyi kiskutyákat akarsz ennek kitenni. Az, hogy nem AKARSZ főnök lenni, nem mond ellent annak hogy nem vagy az... :rolleyes: Nem mintha a főnökség az ül-áll-fekszikről szólna. (És ha már úgyis személyeskedünk így hármasban, megemlíteném hogy valamiért a legtöbb hapsi úgy reagál hogyha a kan kutyája ivartalanításáról van szó, mintha legalábbis az ő golyóikról lenne szó. Freud biztos tudná, mi az oka. Nem mintha én pl mondtam volna hogy heréltesd. Csak azt ajánlanám, finoman, hogy ne szaporítsd, hacsak a küllem- vagy munkatulajdonságai nem olyan fantasztikusak hogy vétek lenne kihalni hagyni.)

#4204 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 23:04

Mondjuk nem kéne fokozni a helyzetet, csak mert nem tudod kordában tartani a kutyádat. De én kiszálltam, így is 3 pohár bor kellett, hogy eddig kibírjam ép ésszel a sok hülyeségedet. A személyeskedésed pedig már undorító mértéket ölt, ez megspékelve az idiotizmusoddal, meg némi szexizmussal. Ja, reagálni nem kell, tiltalak, mert a következõkben csak olyan hangnemben tudnék válaszolni, ami méltatlan lenne hozzám, neked meg még az is meghaladná az értelmi képességeidet. Véglény.

#4205 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 23:48

De könyörgöm, muszáj mellé gyártani az ideológiát?...

Az ideológiát ti gyártjátok. Ideológiátok az, hogy az élet egy szenvedés, amely az élet negálásával előzhető meg.
Én meg erre azt mondom, hogy attól, hogy van pár (sajnos jópár) felelőtlen balfasz, attól még nem áll meg, nem állítható meg az élet.

Tényleg bocs, de ahogy te valószínűleg jóval több elromlott műszaki cikket látsz mint én; én kicsit túl sok felelőtlenül beszerzett, -tartott majd kidobott kutyát látok nálad.

De ez az adat mit sem ér a nélkül, hogy tudnád, hány felelősen beszerzet és jól tartott kutyát NEM látsz. Ez a lényeg.

Hadd' ne tapsikoljak hozzá hogy azér' hogy az agglegény-közösségetek legalább egyik tagjának csökkenjen a szexuális frusztrációja; újabb, újabb és újabb alomnyi kiskutyákat akarsz ennek kitenni.

Nem kértem, hogy tapsikolj. Felőlem akár öngyi is lehetsz. Legalább nem szenvedsz tovább. Csak annyit kérek, hogy mielőtt megtennéd, légy szíves, ne öljél meg senki mást csak azért, hogy megmentsed az eltorzult gondolkodásod szerint rá váró szenvedésektől!

Az, hogy nem AKARSZ főnök lenni, nem mond ellent annak hogy nem vagy az... :rolleyes:

Őszintén szóla engem ez az egész hiearchia-dolog nem érdekel. Ismered a Barlanghasonlatot? No én valahogy így vagyok a ti kis korlátolt, béna, gyűlölködő társadalmatokkal, mint ama férfi, aki már látta a Napot. :-p

valamiért a legtöbb hapsi úgy reagál hogyha a kan kutyája ivartalanításáról van szó, mintha legalábbis az ő golyóikról lenne szó. Freud biztos tudná, mi az oka.

Ő biztos.

De azért én meg arra lennék kíváncsi, hogy a csajszik miért akarnak mindent kiherélni, tönkre tenni, sárba taposni, megalázni, kifacsarni, és nyomtalanul elpusztítani, ami egy kicsit is eltér az ő normáiktól. (Mely normák természetesen minden rációt nélkülöznek, miképp a te könyökkutya-gyűlöleted is.)

Egy férfi például sosem lenne képes kidobni egy működő hűtőszekrényt csak azért, mert az ajtó alsó szegélyénél kicsit megrozsdált. A nőcik viszont hisztériás rohamot kapnak a felvetésre is, hogy ha ennyire zavarja őt, vegyen két deci fehér trinátot és fesse le. Az egyetlen helyes megoldás természetesen csakis a vadonatúj frizsider vásárlása, és a régi, de működőképes darab még a sufniban sem maradhat meg tartalékul, azt el kell vitetni a vasas cigánnyal.
De volna még ezer példám, hogy pocsékolnak a nők. Ti már ezt a szép kis foxit is elpocsékoltátok volna, és most, hogy azt mondtam: NEM, megy a hiszti, ugyanaz a hiszti, mint a frizsideres példában.

a következõkben csak olyan hangnemben tudnék válaszolni, ami méltatlan lenne hozzám, neked meg még az is meghaladná az értelmi képességeidet. Véglény.

Újabb példa. Én vagyok a véglény, mert nem rohantam kiheréltetni a kutyámat egy zugivó nõstény elsõ böffenésére.

Edited by Kocalovas, 2013 július 19. - 23:45.

#4206 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 20. - 11:22

A fenti vitába nem belefolyván azért azt megjegyezném hogy egy állat ivartalanitása rendesen megváltoztatja az egyed viselkedését , s az a állat amelyiket szeretünk utána már nem az lesz , megváltozik a viselkedése s megváltozik a habitusa ................................ más Pártunk s kormányunk propagálja hogy mekkorát nõt a közbiztonság , ennek ellenére felénk egyre több a betöréses lopás, ez ellen gyógyszerként gondoltam beszerezek valami nagy testü örkutyát (kangal, moszkvai, kaukázusi, közép ázsiai ,kuvasz , komondor) elkezdtem nézegetni a fajtamentöket s a menhelyeket , nézetem pislogtam bambán hogy ki ez sok barom (3 éves 70 kg kan kaukázusi csak kedvencnek nem õrenek) ezt nem komentálom, szoval realizálodot egy kutya kétéves forma középázsiai keverék vagy arra hasolitott, 100 kilométeren belül volt s retentöen tetszet , felvettem velük a kapcsolatot és elkezdödött az alku mert ugye ilyen költség olyan költség végül is megegyeztünk (40) de csak eztán jött a fekete leves hogy alá kell irnom egy papirt hogy ö jönn s bármikor szétnézhet nálam , csenben halkan megjegyeztem hogy ép ezért akkarok ilyen kutyát hogy ezt ne lehesen megtenni , de mondta hogy csak igy lehet elvinni , köszöntem szépen nem kértem . Be pögyögetem az aprodra hogy mit szeretnék délután már mentem is a kutyáért rendes adás vételel tuladonos lettem s nem sokal került többe az állat védök meg bekaphatják egyesével s kolletive is .

#4207 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 20. - 12:53

Koca, azért nem (vagy azért sem?) jó veled beszélgetni, mert egy idõ után te nem azzal beszélgetsz aki éppen írogat neked, hanem a régi nõiddel. Mi meg (asszem ezt többünk nevében írhatom :D ) nem a régi nõid vagyunk, bocsi, téves hívás. Egyember, valóban (hím állatok esetében) finomodik, tompítódik a személyiség, eltûnik a "legyet is röptiben" és - többnyire legalábbis - lecsökken a "ki ha én nem" hozzáállás. Ha ez a tulajdonos számára központi része az adott állat személyiségének, akkor nyilván: ne heréltesse ki. :) Egyéb, drasztikus változás nem szokott bekövetkezni; nõstény állatnál meg még ennyi sem.

#4208 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 20. - 16:17

Hogy nagy létszámú ivartalanított állattal igazoljam, tényleg nem változnak nagy mértékben. Én már nagyon örülnék, ha nyugodtabbak lennének, kevesebb mozgásigénnyel, de majd 10 év múlva :D Olyannyira nem változtak, hogy ismerõs elhozta a tüzelõ tacsiját, és az összes eunuch rápattant :D A srác rémülten kapta fel a tacsit, de megnyugtattam, kölyköt legyártani nem fognak. :D Volt, hogy össze is ragadt a kis herélt a szukával. Tehát nem képtelen, csak nemzõképtelen. De nem mennek csavarogni, nem szenvednek, mert a közelben szerelmes nõstény van. Kell ennél szebb élet? :D :gm:

#4209 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 20. - 16:37

Valojaban, aki ivartalanittatja a kutyajat (macskajat), az jot tesz vele. Meg, ha ez az elsö latasra nem is egyertelmü. Lehet, hogy nem ez a termeszetes, de ök reg nem termeszetes körülmenyek között elnek es a jelen környezetben ez kifejezetten kivanatos lenne, hacsak nem kifejezett tenyeszcelbol letezik az egyed. (ami szinten nem neki erdeke, hanem a tulajnak, aki penzt keres vele)

#4210 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 20. - 16:49

Valojaban, aki ivartalanittatja a kutyajat (macskajat), az jot tesz vele.

De méginkább a zsíros, kapzsi állatorvosokkal, akik mértéktelen pénzéhségükben sorozatban csonkítják meg az ártatlan kis lényeket, akiknek a gyógyítására tették fel -állítólag- az életüket.

Nem mondom, egy macskát én is kimiskároltatnék, mert azt úgysem lehet kordában tartani, és a kandur még fertelmesen büdös is, de egy kutyát teljesen felesleges.

#4211 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 20. - 20:54

A zsiros, kapzsi allatorvos jol keres a gennyes mehgyulladasos, emlörakos szukakkal meg a prosztatarakos, vegbeldaganatos kutyakkal, meg a beparzott szukak magzatelhajtasaval is, a kölykök oltasarol meg fereghajtasarol nem is beszelve. Az ivartalanitas az allat erdeke, nem az allatorvose.

#4212 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 21. - 5:54

Nekem is telebeszélte tavaly a kutyakozmetikus a fejemet ezzel a hülyeséggel, meg is kérdeztem a dokimat, hogy mi a véleménye a preventív herélés propagandáról, nagyon dühös lett, és aszonta, hogy hülyeség, ezen betegségek bekövetkeztének nem nagyobb az esélye, mint a mûtéti kockázat, vagyis ez egy negatív lottó, aminek a fõnyereménye az, hogy az állat felépül, és ugyanolyan lesz, mint azelõtt, de az is lehet, hogy nem így lesz. És valószínûleg igaza volt, mert egyik korábbi, ivaros kutyámnak sem volt se méhgyulladása, se prosztatarákja, szépen leélték a kis életüket ilyesmi nélkül.

#4213 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 21. - 8:01

És valószínûleg igaza volt, mert egyik korábbi, ivaros kutyámnak sem volt se méhgyulladása, se prosztatarákja, szépen leélték a kis életüket ilyesmi nélkül.

Örülj neki, szerencsések vagytok. Kanokat mi se vágattunk ki idáig, de eddigi életem legkedvencebb kutyájának a hereszövetbõl kiinduló daganatos nyomorúságai miatt valószínûleg másképp fogok tenni ha legközelebb kankutya áll a házhoz..... Ha már nem tenyészállat, akkor szerintem megérdemli, hogy ne rontsa le az utolsó éveiben az életminõségét, vagy ne rövidítse meg az életét jelentõsen egy ilyen banális módon megelõzhetõ probléma. Nem szívesen tenném, de én ilyen mûtétet tizenéves kutyával nem kívánok többé végigcsinálni.

#4214 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 21. - 8:13

A kutya karakterének megváltozásáról meg annyit, hogy édesapám hisztikézett a munkakutya-alapanyag németjuhásznál h ne legyen ivartalanítva, mert kiképzõ ismerõsök is ezt hajtogatták, hogy nem szabad, aztán a dokinkkal elõásattam az ide vonatkozó nemzetközi szakirodalmat, ami megerõsíti, hogy szignifikáns változás nem fog bekövetkezni..... És azóta ivartalan a németjuci is és marha jó kutya :P

#4215 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 21. - 10:02

Ha már nem tenyészállat, akkor szerintem megérdemli, hogy ne rontsa le az utolsó éveiben az életminõségét, vagy ne rövidítse meg az életét jelentõsen egy ilyen banális módon megelõzhetõ probléma.

Vágasd le a fejét is, hiszen agyrákot is kaphat agg korára, legjobb az ilyesmit megelõzni. :kir:

#4216 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 21. - 13:59

hihetetlen elmés poénjaid vannak

#4217 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 21. - 14:02

Elmebeteget meggyõzni nem, csak gyógyszerezni lehet :P

#4218 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 21. - 17:24

Kicsit csalodtam bennetek mert ugye ez egy lovas oldal s itt jönn képbe a herélt s a csödör és hogy mennyire változtatja meg a karakterét a kasztrálás......................................

#4219 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 21. - 17:35

Na és szerinted a lónak kárára válik munka szempontjából a herélés?

#4220 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 21. - 18:01

mi a munka ? tanithatóság ? akkor elönyére robanékonyság ?, hátrányára nem hiába a galopp lovakat nem herélik ...................................... de itt nem erröl van szó ,hanem arrol hogy megváltoztatja e ? válasz egyértelmü igen ,am a fenti vitábba ezután sem akkarok beszálni !

#4221 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 21. - 18:06

Na és szerinted a lónak kárára válik munka szempontjából a herélés?

Lovat is csak a kocalovasok heréltetnek, akik nem tudnak úrrá lenni egy csõdörön.

Az ókori és kora-középkori csatalovak pl. mind ivaros csõdörök voltak. Akkoriban a ló herélése nem volt társadalmilag elfogadott. (Szemben mondjuk a kezelhetetlen rabszolgák kiherélésével, ami ellen senki sem emelt szót.)

#4222 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 21. - 18:33

Lovat is csak a kocalovasok heréltetnek, akik nem tudnak úrrá lenni egy csõdörön.

Persze Koca :D Menj és tájékozódj kicsit a világban még :)

de itt nem erröl van szó ,hanem arrol hogy megváltoztatja e ? válasz egyértelmü igen ,am a fenti vitábba ezután sem akkarok beszálni !

akkor bocsi, nem fogalmaztam egyértelmûen. Az alapsztoriban a kérdés az volt, hogy kárára válik-e a kutyának munkában az ivartalanítás :) Amúgy meg persze nyilván a kan nem hajtja majd állandóan a szukákat, meg nem akarja összeverni a többi kant, viszont szukánál szerintem még ennyi sincs, maximum õk is békésebben elvannak egy fokkal talán, bár az is egyéniség kérdése.

#4223 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 22. - 6:03

Az alapsztoriban a kérdés az volt, hogy ki kell-e herélni egy teljesen egészséges, viselkedési zavaroktól mentes kutyát, vagy sem? Vizsgáljuk meg, mit nyerhetünk ezzel? Legjobb esetben felépülése után ugyanolyan egészséges és viselkedési zavaroktól mentes lesz, mint a mûtevés elõtt. És mit veszíthetünk? Lehet, hogy már fel sem ébred az altatásból, vagy a seb elfertõzõdik, és ha végül fel is épül, jelentkezhetnek viselkedési zavarok, elhízás stb. Ezek után azt hiszem, kijelenthetjük, hogy aki a mûtét mellett kardoskodik, az vagy vágós állatorvos, vagy hülye.

#4224 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 22. - 7:22

Az alapsztoriban a kérdés az volt, hogy ki kell-e herélni egy teljesen egészséges, viselkedési zavaroktól mentes kutyát, vagy sem?

Elõször is, nálunk konkrétan nem ilyen egyszerû a helyzet. Mindig is több kutya volt, kanok is, stb, nincs szükség sem bunyóra, sem hisztire, sem pedig egy alom váratlan kiskutyára

Vizsgáljuk meg, mit nyerhetünk ezzel? Legjobb esetben felépülése után ugyanolyan egészséges és viselkedési zavaroktól mentes lesz, mint a mûtevés elõtt. És mit veszíthetünk? Lehet, hogy már fel sem ébred az altatásból, vagy a seb elfertõzõdik, és ha végül fel is épül, jelentkezhetnek viselkedési zavarok, elhízás stb.
Ezek után azt hiszem, kijelenthetjük, hogy aki a mûtét mellett kardoskodik, az vagy vágós állatorvos, vagy hülye.

Ez egy rutinmûtét manapság már, pláne a herélés. Nem egy, nem két, és nem három kutyával csináltuk végig szóval nyugodtan mondhatom, hogy jóformán meg se kottyan nekik. Vicces, hogy megint úgy beszélsz valamirõl, hogy fingod nincs róla :)
Az elhízás meg szerintem még mindig a városi legenda kategória....

#4225 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 22. - 7:57

Az alapsztoriban a kérdés az volt, hogy megdugass-e valami jóképû foxicsajt a felteszem, tenyészszemlével nem rendelkezõ ámde roppant kanos és jófej foxi fiúddal. :rolleyes:

#4226 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 22. - 8:22

Mindig is több kutya volt, kanok is,

Ez természetesen egy elfogadható érv a csonkításra.
Az, hogy "így elõzzük meg a hererákot" az NEM.

Vicces, hogy megint úgy beszélsz valamirõl, hogy fingod nincs róla :)

Kérdezzük meg Õzt, mint illetékes személyt: van kockázatmentes mûtét?

#4227 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 22. - 9:18

Nincs. Például elüthet az autó, mikor mész a dokihoz. Nyilván mindennek van kockázata. Mindig mérlegelni kell a kockázatot és az elõnyöket.

#4228 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 22. - 13:58

sziasztok! az agaram egy hete lovaglás közben kedvetlen volt és lassú, ezért elmentünk az állatorvoshoz. közben sötétsárgává vált az vizelete is. a vizeletminta és a többi tünetbõl arra következtetett az orvos, hogy nyers sertéshúst evett és az elkapott betegség miatt a mája és a veséje is megbetegedett. minden nap járunk kezelésre. abban szeretném a tanácsotokat kérni, hogy akinek van tapasztalata vesés/májas gyógytápban, az adjon tanácsot. eddig három táp került számításba: Happy Dog Sano Croq Trovet Hepatic Diet és a Hill's vonatkozó szárazeledele (elõre szeretnék mindenkit megkérni, hogy ne folytasson messzemenõ vitát és fejtisztítást nyers sertéshús etetés ügyében. tisztában vagyok a körülményekkel és a lehetséges következményekkel, a kutyának se trichinellája, se aujeszky betegsége nincs. mivel Budapesten nem szeretném tartani a kutyát, a szüleimnél él, így történt meg a disznóhúsevés)

#4229 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 22. - 15:37

Te szegény. Sajnos vagy hála én nem tudok segíteni. A beszólogatókat meg le kell tojni. nincs fényképezõm, basszus, ez a kis véreb egy iszony kis szörnyeteg. A macskák dupla akkorák, de már óriási vehemenciával ûzi ki õket a házból. Reggeli etetésnél a kb 5-7 kilós kölyköket ez az alig kilónyi elkergeti a tányér mellõl, a kecskével incselkedik, ma a tehet akarta megregulázni :D , abba azért én is beleszóltam. Amellett egy igazi cicabogár, a kicsi leányzó a babakocsijában tologatja, ül benne lógó lábakkal mint valaki, és látszik a fején hogy rettenet élvezi. Nem fogunk unatkozni mellette, már a padlószõnyeggel harcol, meg minden kell neki ami a földön van. Jaj lesz nekem ha nem tartok rendet. Gyulám totál kész van ettõl a kutyától, se szõre, vékony, hosszú pálcika láb, görbe farok, össze-vissza álló fülek. Lányom azzal érvelt, ki hozta volna el ha nem õ, annyira csúnya. :kir: Én meg úgy jártam, a négyes alom négy hós kölykökbõl az egyik gyomra nem stimmel, a többiek bármit ehetnek, gyönyörû a székletük, az egy, mellesleg legrosszabb kannak meg minden szartól megy a hasa. külön nem tudom õt kezelni sajnos, így a többiek is le kell mondjanak a húsról, meg az új ízekrõl.

#4230 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 22. - 17:22

kedvetlen volt és lassú, ezért elmentünk az állatorvoshoz. közben sötétsárgává vált az vizelete is.

Babesya biztosan kizárható? A vérbõl kimutatható.
Vérfesték vizelés, vese mûködés akadályozása, a nem kiválasztott anyagok idõvel a májat túlterhelik, akár be is sárgul. Étvágytalan, kedvetlen, elesett.

#4231 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 22. - 17:39

A babézia magas lázzal jár. És nagyon gyors lefolyású. Egy hét alatt már kampec lenne az agárnak, ha babézia lenne.

#4232 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 22. - 17:46

a babézia leüti a kutyát mint ha egy taglóval találkozot volna kb mint az embert az ebola ,én egyet láttam szintén agár(ir farkas) túlélte de brutális volt folyt a genny az orrábol nem evett nem ivott nem birt lábra állni, állat orvos gyogyitgata s ö is diagnosztizálta a vérböl a babéziát

#4233 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 22. - 18:03

Babesya biztosan kizárható? A vérbõl kimutatható.
Vérfesték vizelés, vese mûködés akadályozása, a nem kiválasztott anyagok idõvel a májat túlterhelik, akár be is sárgul. Étvágytalan, kedvetlen, elesett.

Nekem is ez jutott az eszembe. De a doki biztos csinált vizsgálatokat. A tápra nem nagyon tudok mit mondani, ilyen speckókat nekünk nem kell használni, most sima Happy Dogot kapnak(szója mentes). De sok embert halottam, sõt állatorvost is, hogy a Hillst nagyon dicsérik.

#4234 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 22. - 18:14

Baktériumos fejlõdés, a babézia kizárható.

#4235 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 22. - 19:52

a babézia leüti a kutyát mint ha egy taglóval találkozot volna

Ja. Nagyon látszik rajta, hogy valami baja van. Tavaly megkapta a foxim... szerencsére én már hallottam a nyavalyáról, úgyhogy az elsõ jelek után hét órával már a vizsgálóasztalon volt. Kapott öt szurit három egymást követõ napon, és meggyógyult. De mondta a doki, hogy csak azért, úsztam meg ennyivel, mert azonnal vittem. Ha vártam volna egy-két napot, mint mások, hogy "hátha meggyógyul magától" akkor már nem úsztam volna meg ennyivel.
Szóval a babéziával ne játszatok! Vérfesték vizelés, magas láz, sárga fogíny, levertség, étvágytalanság esetén mindent félredobni, és spuri a dokihoz. Mert kezdeti stádiumban még jól gyógyítható... de csupán napok alatt maradandó károsodások, majd halál is beállhat.

#4236 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 22. - 22:06

Hill's-t javasolnám, fagyállómérgezett vesebeteg macskánk azt eszi (jó jó, tudom, hogy most kutyáról van szó), kutyánk is szintén Hill's párti, csak hálisten õ nem orvosi tápot eszik

#4237 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 23. - 15:47

k... kutyáim tényleg megneszelték, hogy a dokik nyaralnak. Eddig nem volt semmi bajuk, kezdte a sort a méregzabáló, majd a hét végén az egyik csontot nyelt és fuldoklott, a másik toklászt gyûjtött a fülébe... A fuldoklót megoldottam, lenyomtam az ujjam a torkán, mire megharapott :gm: De a csont lement, úgy néz ki. Csak el ne kiabáljam, remélem, távozik is.

#4238 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 23. - 16:01

A fuldoklót megoldottam, lenyomtam az ujjam a torkán,

Melyik ujjad lett rövidebb? (Az ujjperc csontjai könnyen kijönnek, csak a huzata marad bent.)

#4239 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 24. - 8:40

A babésia eltérõ lefolyású lehet fajtától és egyedtõl függõen. Az öreg kanom volt az elsõ, aki pár éve megfertõzõdött, és mivel akkor még nem voltam ennyire képben a betegséggel, valamint õ amúgy is egy kedvetlen, étvágytalan típus, napok múltán vettem csak komolyan, és vittem orvoshoz. Az infúzió után pár órával már jobban volt, azóta is éli világát. Ezzel szemben szegény néhai fiatal kutyámon reggel láttam, hogy mintha nem lenne olyan energikus, mint rendesen, délben hívtam a dokit, aki kora délután ki is jött - a kutya este 10-kor már nem élt. :( A tanyaszomszédom beagle-jében meg folyton nyüzsögnek a kullancsok, és még sose volt baja. Utána olvastam, talán van valami védettségük. Az elszínezõdött vizelet már eléggé kései stádium, a nyálkahártáyk is elõbb színtelenné, szürkéssé válnak. Sajnos fertõzött környéken lakunk, és a legtutibb szerek sem nyújtanak 100%-os védelmet, úgyhogy én ha azt látom, hogy bátyadt, nem kívánja az ételt, azonnal viszem dokihoz. A herélés témájára visszatérve, ha lehet, érzelemmentesen. Nagytestû kutyát milyen korban célszerû heréltetni? Szeretném, ha kifejlõdné magát. A házõrzõi kvalitásai mennyiben csökkennek ivartalanítás után? Tanyán lakom, nem házikedvencnek tartom, szóval fontos lenne. Az számomra sem hihetõ, hogy a személyisége semmiben nem változik meg, reális válaszokat várok. Az lehízástól nem tartok, nem olyan típus és sokat mozog - mozgatom is.

#4240 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 24. - 8:56

Csak saját tapasztalatot tudok. Mi fél éves kora körül vittük ivartalanítani. Egy terrier keverékrõl van szó egyébként. Azóta is figyelmes, a legéberebb, megy ugat, ha kell támad is. Játékos, abszolút nem lustult el. Más kutyákkal elõtte is, utána is barátságosan viselkedik, de ha kell, nekimegy a pitbullnak is. :D (csak gyõzzem megmenteni) Elhízni nem hízott el, mivel pont olyan mozgékony maradt mint elõtte. Ja, és simán megkettyintette az egyik ismerõsöm tüzelõ szukáját. Mivel a nagytestûek késõn érnek, nem tudom, mennyire veti vissza a fejlõdésbe egy korai ivartalanítás. Ha tudtok, akkor lehet érdemes vele többet várni, mint egy kistestûvel.