Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kutyám ............

• Please log in to reply
4984 válasz a témához

#4161 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 24. - 18:52

fotózgattam a wds-en, de nem ér annyit az anyag, h mutogassam, inkább nézelõdtem :)

#4162 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 26. - 14:43

Hogyan születnek a rémhírek?

Kaptam egy linket , amiben nagyon lehúzzák a Mundruczó-féle forgatást. Szégyen, hogy vagy ennyire félreértették (a film végén a filmben lelõnek néhány kutyát, a film célja pont az, hogy rádöbbentsék az embereket az esztelen kutyaszaporításra!) , vagy beindult a szarkeverõ-akció.
A megdöbbentõbb az volt, hogy egy lovas-fotós-fórumos oldaláról jött a link, így utána néztem a kommenteknek. Szerencsére a beszélgetés jó irányba haladt, bár van a cikkben egy rész: "Fontos! Ha bármilyen magyarázkodó információ érkezik a filmesektõl, nem kell elfogadni, mert ezek jól tudják már, hogy kell kimagyarázni magukat! A tények magukért beszélnek!"

A tények elsõ kézbõl: a kutyák nagy része menhelyi kutya, megnyugvással tapasztaltam, hogy gondozóik igen nagy hozzáértéssel és szeretettel foglalkoznak a kutyáikkal, ezt az is bizonyítja, hogy mint a sajátjaim, õk is csak akkor hajlandóak egyik helyrõl a másikra átfutni, a mi, gondozók elbújunk elõlük. Nem a jutalomfalat-sonka-virsliért csinálják, hanem mert szeretik a velük foglalkozókat!!! :)
A kutyák mindegyike kapott csippet, oltást a filmesektõl, és lefotózták õket, hogy egy külön honlapra kerüljenek, ahonnan a leendõ gazdik válogathatnak belõlük. ÉS NEM ALTATJÁK EL ÕKET!
A kutyák jó része pedig magánkézben van. Természetesen mi nem adjuk ki a sajátjainkat, egyrészt, mert nagy munka õket megfelelõen kiképezni, de elsõsorban mert szeretjük õket, hozzánk tartoznak. És minden kiképzõ nevében beszélek.

Egy korrekt hozzászólást kimásoltam az oldalról:

"A Mundruczó film producereként írok Neked/Nektek. Õszintén megdöbbentett a facebookon látott téves és rosszindulatú állítás, miszerint a velünk dolgozó kutyákat elaltatják a forgatás után. Ez tökéletes és iszonyatos tévedés. Mivel mind az elõkészületek, mind a forgatás során a lehetõ legnagyobb gondossággal járunk el négylábú kollégáinkkal, különösen rosszul érint minket is ez a rágalom. Mivel nem tudom, hogy honnan származik, de a Te nevedet láttam a rettentõ hír mellett, kérlek segíts nekünk, hogy a tények is eljussanak az érdeklõdõkhöz. Íme: A kevés számú több kutyát igénylõ jelenetekben 15O menhelyrõl érkezõ kutyával dolgozunk. Ezeket az állatokat a forgatás elõtt szakemberek trénelik, chipet és orvosi ellátást kapnak, amitõl örökbefogadásuk még könnyebbé válik. Magunk a menhelyekkel nagyon jó viszonyt ápolunk, a közremûködésért adomány formájában fizetünk. A munka során a velünk dolgozó magyar és amerakai szakemberek, valamint amerikai állatvédõk által írt szigorú szabályzat szerint járunk el, a kutyák tökéletes védelmében - a folyamatról dokumentumfilmet is készítünk. Az örökbefogadást külön honlappal és meghirdetett örökbefogadó napokkal fogjuk mi magunk is elõsegíteni, melyet egyébként a Proton Színház már több alkalommal megtett korábban is. Remélem ez kielégítõ válasz, és bízom benne, hogy eljut a kételkedõkhöz is. Kérlek segíts nekünk ebben. Üdvözlettel - Petrányi"

Nos, egy fárasztó forgatási napon (éjszakán) vagyunk túl, nekünk hosszú volt, a kutyák tudtak sokat pihenni közben, mert akkor más jeleneteket vettek fel, ill. váltott kutyákkal zajlott a forgatás, hogy minden állat teljes ellátás mellet aludhatott is néhány órát. (mi annál kevésbé, mégsem dohognak értünk az embervédõ szervezetek. :gm: azért 24 órát talpon- rég tettem én is ilyet. )

Az Alagútnál zajlott a forgatás, tele volt az egérluk is sajtóssal, tévéssel, kérlek, ha láttok riportot errõl, értesítsetek, szeretném megnézni, de mostanában nincs idõm a tévé elõtt ülni. Remélem, nem lesz ebbõl is rosszindulatú pánikkeltés, hanem korrekt tájékoztatás, ami elõnyére válik a gazdátlan kutyusoknak is. :)

#4163 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 26. - 15:18

http://www.rtlklub.h...ld/video/208889

#4164 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 26. - 16:03

Sajnos ez nem kuriózum, hogy egymást eszik az állatvédõk. :(
Ahol eddig béke volt ott is nagy a széthúzás. Én alapvetõen az irigységet látom motiváló rugónak, mindenhol van egy szarrágó aki a feszkót kelti. Pedig nem kellene.
Nem vigasz, de minap hallottam hogy németéknél még nagyobb a széthúzás mint szép hazánkban.

És itt a legújabb mentvény. Aznap mikor Liza utazott felakadt a kecske láncára a kertünkben, mégpediglen úgy hogy õ is egy láncot húzott maga után. Azóta üldözöm a faluban a gazdiját. Már tudom honnan érkezett, de nem jelentkeztek eddig érte, én meg nem igazán forszírozom a dolgot, lévén nem a legmegfelelõbb társaság a kutyának. Tegnap kiderült csipp sincs benne, akkor ergó oltása sincs. Így hivatalosan is gazdikeresõ státuszt kapott.

Posted Image

#4165 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 26. - 16:12

És az igért Krampi-kép:
Posted Image

"Ösztönkezelési gyakorlat" idegen kutyák között. Krampi nem verekedõs, de annál inkább szeret rámászni mindenkire, ha kell, ha nem :D Ennyi kutya közt nem igazán tud választani, kit molesztáljon :D
Remélem, azért a hét elején elvállalja a doki, hogy a kis bogyóitól megszabaduljon. :D

#4166 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 27. - 8:16

:D Basszus nem mondod hogy õk mind nálad vannak! Nekünk is a kan Morgónk ezerrel meg szeretné hágni ezt a fönti kis fiatal kanocskát. Azt hallottam dominancia ügyben igyekszik rendet tenni.

#4167 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 27. - 15:03

Dehogy vannak nálam! :D Már elég az állatállományból!

Ma elengedtem Krampit. Lássuk, lelép vagy marad. Elõbb - utóbb ki kell hogy derüljön. Rohangászott összevissza, összemordult egy-két kutyával, de nem ment el. A legelõn meg akarta enni a lovakat, kapott egy pici pofánrúgást, de nem volt elég, mert folytatta a lóevést, nem harap, csak ugat, de majd átgondolja ezt még. :gm: A házba nem mer bejönni, pedig a többi ki-be mászkálhat (mintha azt mondták volna, lakáskutya volt? )
Megfogni már kicsit nehezebb, kis ravasz. :gm:
Posted Image

#4168 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 28. - 20:55

csináltam rumlinak egy tumblr oldalt, hátha valaki szereti a képeit nézegetni. maddie és egy másik fotó alapján indítottam el, aztán meglátjuk, mennyire lesz értelme :)

tumbrl

#4169 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 2. - 17:13

"Brit tudósok..."

Az összes csivim balmancsos. (szerintem úgy, mint a lovak, a kutyák nagyobb százaléka az)
Hamarosan megjelenik egy újsághír: Vérengzõ csivava falka halálra marcangolta gazdáját... :gm:

#4170 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 3. - 1:25

Ez most ordenáré felületes lesz, de: rémlik, mintha olvastam volna egyszer, hogy a mi jobb- és bal agyféltekénk különbözõ mûködése olyan emberspecifikus dolgoknak köszönhetõ, mint a beszéd, írás-olvasás, stb. Nem hiszem, hogy ez kutyáknál meglenne.
Ja, az a felületes baromság meg, hogy "a jobb agyféltekét a negatív érzelmekkel azonosítják", különösen gyönyörû - ezen az alapon minden balkezes ember potenciális tömeggyilkos, mi?! Utoljára amikor ilyen jobb-bal agyféltekés izékéket olvastam, még csak arról volt szó hogy az érzelmek úgy globál vannak jobboldalt, a baloldali félteke meg a racionalitásé.

#4171 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 16. - 7:21

Sárám és kölyke helyébe megérkeztek az új lakók. Fél ötkor már szuper koncerttel ugrasztottak ki az ágyból. És hát persze büdösek mint a bûn, csurog a féreg belõlük és tök bolhás az összes.

Posted Image

#4172 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 16. - 16:53

meleg van

#4173 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 25. - 19:16

A forgatásnak vége, a kutyák gazdára várnak. Szerencsére van, aki megtalálta a társát, de vannak még szép számmal.

Jó újra látni õket, van egy-két kedvencem, akinek drukkolok: például Õ.

http://whitedogs.wix...about/aboutPage

#4174 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 27. - 15:22

Persze, nem mindenki látott tetanuszos kutyát, de aki igen, nem felejti el. Így eléggé hiteltelen az az állatvédõ szervezet, aki pénzt kunyerbál szérumra, mikor látszik az állaton, hogy nem tetanuszos. Na jó, más kérdés az, ha a kutyának nem szérum, hanem vakcina kell, de akkor a posztíró hozzáértését kérdõjelezem meg. Azért drukk a kutyának/kutyáért.

#4175 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 3. - 16:50

Zsebi, Farkasének :D
Remélem, egyszer sikerül a teljes repertoárt felvenni. :D Legtöbben frászt kapnak, mikor rákezd. Én imádom :D

#4176 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 5. - 5:21

:D
A szomszédok ahonnan kimentettem kifejezetten utálták, nyolcad magával nyomatta éjjel.

Ismét elutazott egy legénykénk, a Boomsly. Na õt megsirattam nagyon, és még sokáig hiányozni fog. Ha mások lennének a körülmények, meg nem váltam volna tõle, de sajnos nem mások. Neki meg így a legjobb. Nagyon jó kutya volt, sajnos Timsiliéknél rákapott a csavargásra, ezért csak felügyelettel lehetett az udvaron is elengedve.
Reggel is mennyivel könnyebb volt sétálni, most két olyan kant vittem, akik eddig tépték egymást. Míg elengedtem a sétához Bonzót, máris ment kakaskodni Boomsly-val, baromi szar volt. A juhász kutyáink meg eléggé vehemensek, na õk szépen be is támadnak ha kettesével vannak. Most a fiatalabb kant vittem, így csak olyan óvatoskán elmentek egymás mellett a hegyen, látszott hogy méregetik egymást, de nem volt vita. És visszavinni is lényegesen könnyebb, mert nem kellett nyolc felé figyelnem, míg beérünk mindenki magán szférájába, hányan ugranak össze.

Posted Image

A kölykök meg nagyon jó fejek. :D
Van egy közöttük, akiben valószínû labrador vér is csörgedezik. Na az igazi elevenség. Olyan jó kis lakli a lába, és minden hülyeségben benne van. A papucsokat meg csizmákat tudják hogy nem szabad, de õ a mai napig bepróbálkozik. Annyira jó fej, mikor látom hogy sunnyog el tegnap pölö a kisleányzóm hímzett szögedi papucskájával. Az egész kutyán látszik, nem is csinál õ semmit, nincs is a szájában, ha meg rászólok, az a tipikus hogy is kerülhetett ez a számba testtartás. Nagyon jó fej, igazi kis egyéniség.

#4177 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 5. - 12:58

Utójáték

(Íziszt szerettem volna én is magaménak :D )

#4178 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 5. - 14:18

Kíváncsi vagyok erre a filmre. Az nagyon jó hogy a menhelyek végre felismerik hogy nevelni kellene a kutyákat, én magam is elindultam volna, õsszel még speckó kiképzésre is, állandóan a kifogásokat hallgattam. Mondjuk tény, nyitott terepen van csak az összejövetel, és esett az esõ mindig. Aztán meg mi betegeskedtünk felváltva a gyerekekkel. Most meg már Lizám nincs is velünk. Meg kettõvel akartam kutyasulizni, azt a választ kaptam, még akkor is mikor saját zsebbõl finanszíroztam volna, majd a leendõ gazdi úgy tanítja ahogy akarja, nehogy má ebbe öljem az energiáimat. Így meg nem lehet nekikezdeni. Hála Liza örökbefogadóhoz ment, Boomslyt meg átvette egy osztrák befogadó, aki megtanítja pár dologra. Egyedüli kutyaként jobb lesz neki. Én magam nem vagyok kiképzõ, teszem ahogy tudom a dolgom, de ez azért kevés nekik. Látod itt kismillió kutya együtt, én meg hárommal nem bírtam hogy elférjenek egymás mellett, hiába hogy együtt nõttek föl, ahogy a golyóik kezdtek bekúszni az agyuk helyére, úgy lett egyre nagyobb a baj.

#4179 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 5. - 17:37

Hol vetítik ezt a Fehér Isten filmet?

#4180 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 5. - 21:39

Sztem még most vágják. :D A kis pincsert megérdeklõdtem, valszeg sok lesz rá a jelentkezõ, és hát holnap reggel tízre sem tudok fenn lenni, akkor jár le az ideje, így megvárom marad-e vagy tényleg elmegy. Ha marad rákérdezek. És még munkakutya sincs se égen se földön. Pedig a nyugdíjast muszáj lesz itthon hagyni, süket is szegény meg vak is, de egyszerûen nem tudjuk itthon tartani, õ az elsõ aki megy. Pár éve már azért állította le Gyula mert már sántított a nyáj igazítása közben, most meg a marhákkal kekeckedik közel a sírhoz. Most pihenõn vannak mert pásztorban legelnek pár hétig, nagyon látszik az öreg Fürgén hogy kész van. Pár napig csak feküdt szegénykém, volt hogy megfogtam a házából kilógó lábát reggel él-e még, és még úgy is csak késõbb mozdult. Tiszta ízület lehet szegény, de még mindig õ az elsõ aki mozdul ha Gyula int. Nem tudom mi lenne a jobb. Lehet ott akar meghalni munka közben, az imádott gazda lábánál. :(

#4181 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 6. - 17:24

Ahogy haszonállatból egyre kevesebb lesz, munkakutyából is. vannak még a hobbyterelõsök, de õk meg nem adják le/el a kutyájukat.
(nem adsz neki ízületi bogyót? Én adagolok az öregeknek, ha látom, nem akar reggel kelni, fõleg hidegfrontnál. Most Norbrook-ot kap.)Mozi: A szomszéd sünje mindig zöldebb :D

Edited by Kistáltos, 2013 július 6. - 17:25.

#4182 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 7. - 4:18

Na akkor írd ide az ízületi bogyót légyszi, nem ismerem. Valami + tápra már gondoltam. Munkakutya majdnem akadt, még gondolkozunk. Pont marha mellé, csak fülezik meg farkazik. Itt meg sok a borjú. Azért nagyon rendes volt a gazdája, mindent elmondott tövirõl hegyire, és pénzt sem kért volna, csak jó helyre marha mellé menjen. Még azt is odaírta családi kedvencnek meg házõrzõnek nem alkalmas. :D Lenne pár alkalmasnak tûnõ az alapítványoknál is, de mikor egy mudi mellé odaírják hogy szépen sétál pórázon, meg vigyázzunk mert sokat ugat, na hát attól az agyam elmegy. Kiveszik az elemet belõlük, aztán kinti-benti tartás mellett viheted. Nálunk is benézegetnek a házba, még megvan a család, de már mennek is ki. Szegény Morgónk fél úgy a vihartól, ha közeledik már surran is be az ámbitusra az asztal alá. Tegnap este nagyon közel lõttek, elég hamar is, még mindig nagyon sok a disznó, szegénykém azt sem tudta hová bújjon. Ezért keresnénk neki új helyet, mert így meg Gyula nem tud vinni a marhához karikást, pedig az is nagy segítség lenne. Ez a hátulütõje a talált, kidobott jószágnak, nem tudod mi volt az elõélete. Neki ennyi hibája van, egyébként egy csodás társ, nagyon pontos és megbízható munkás, birkához.

#4183 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 9. - 21:45

Posted Image

Bendegúz, Janika alomtestvére hirtelen elkezdett fogyni, az étvágya sem a régi. Ma az ultrahangvizsgálaton kiderült, hogy lép- és májdaganat alakult ki.
Megint öregedtem néhány évet.

#4184 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 10. - 6:19

Basszus de sajnálom. :( Kijut neked mostanában. Én ma viszem az egyik ördögfit csippeltetni, utazik megint egy. A végén még elfogy a kutya a portámról. Bár már izzítom az új vonalat, a menhelyen belezúgtam egy kiskutyusba, de parvó járvány lévén egy hónap karantén kellene hogy hazahozhassam tuti tisztán, lévén itt is több kölyök van most. Annyira sajnáltam. A lógó csöcsû barátnõnkért is futom a köröket, mily kicsi a világ, a menhelyen vihogtak hogy azt akartam kihozni az Illatosról, valami ismerõs állatbolond ment el érte, de hogy hol van most helyileg fogalmuk nincs.

#4185 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 15. - 11:48

Na akkor írd ide az ízületi bogyót légyszi, nem ismerem.

Írtam: Norbrook, de kapott másmilyet is, ne kérdezd, nem emlékszem. De keress egy jó dokit, az biztos ajánl. Az öregúrnak beváll, egy-egy kúra után nemhogy könnyebben mozog, hanem kergeti újra a csajokat. :D

Robi, ismerem az érzést, amikor elveszítek egyet, úgy érzem, mire elfogynak, én is elfogyok... :(

De az élet rendje: mikor neked elaludt, nekem született , öt szép picurka, remélem, mindenki megmarad. Szuper mamájuk van, egyedül csinált mindent, csiviknél ez nagy szó.

#4186 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 17. - 16:55

Fényképezõ szervizben, bocsi hogy csak így, de ez a kis nyamvadtka itt alszik a lábamon. Olyan kis csúfság, annyira össze-vissza a szõre, a CSutak nevet kapta emiatt.
A nagylányt küldtem érte a menhelyre, válasszon õ, mert én biztos hazahoztam volna az összeset mikor szóltak a karanténnak vége. Már repültünk is. :)
https://www.facebook...99?notif_t=like

#4187 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 18. - 14:09

Megérkeztek a képek a legénykérõl. Nagyon jópofa kiskutya. Bishon az anyja, apa ismeretlen.
Posted Image

Posted Image

#4188 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 18. - 16:21

Na, én ettõl kapok frászt. Eladható kistestû fajtát bemixelni egy akármivel,azért, mert a kereskedõ hülye, majd elsózzuk fajtatisztának, aztán ha nem megy, mehet menhelyre :o

Ennél egy fokkal jobb (ha lehet jónak mondani) a tuti keverék alom.

Én kutyáim meg szívatnak, a csivi húzta-halasztotta az ellést, én meg tudtam, hogy a dokik nyaralni mennek, rágtam a kefét, ha nem ellik meg addig, hova megyek császározni, szükség esetén.
Az alom meglett, picik jól vannak.

Tanyai Luca kutyám kivárta a pillanatot, mikor a dokik autóba ülnek és irány nyaralni, akkor nyalt be patimérget. Egy nagy kertrecbe tettem a mérget, ahová csak két kutyám képes beugrani, de mindkettõ finnyás, nem eszi meg. Hát tegnap nem volt finnyás. :/ Még jó, hogy észrevettem, rohangálás keríteni egy orvost, a harmadik helyen sikerült is Lucának szerezni egy jó napot (a hánytató után igen szarul érezte magát, én is, mert az aznapi keresetem ráköltöttem a köcsögre. )
Szerencsére nem volt benne, csak a méreg nyoma, de biztos, ami ziher.

(persze, tudom, felelõtlenség kint hagyni a mérget, nem is szoktam, de most így alakult. A tanulópénz megvolt. És ismét tapasztaltam, mit jelent nekem ez a két szuper doki - hiánya. :) )

A meleghez egy kis info: hol lehet kutyát ürdetni M.o.-on?
https://www.facebook.....;size=600,600

#4189 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 6:04

Õ nem direkte pároztatott. Már a mamát is kitették, vemhesen ment be egy közeli falu portájára, ott lefialt és onnan a menhely. Szóval már a mama sem kellett. Kis testben óriási szív, valami terrier féle lehet az apja, mert már a kecskéket is hajkurássza, kb akkora mint a süldõ nyulaink, etetéskor csak azt vettem észre az alsó rekeszben õrült futkározás. Nem beugrott közéjük? :D Mivel van tarka nyúl is, észre nem vettem. Reggel a nála dupla kölyköket terrorizálta, amelyik tányérra sikerült rátelepednie, na onnantól mindenki el lett ûzve vad morgások és vicsorgások közepette. Ma meg akárhol van nesz a házban, már ugatja is. Még a lányomat is megmorogta meg megugatta az elõbb mikor kijött a szobájából. Szóval jó kis ölebecskét hoztunk haza. :D

#4190 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 8:15

Na, én ettõl kapok frászt. Eladható kistestû fajtát bemixelni egy akármivel

Aki akar foxival bemixelni, csak szóljon. Nagyon kanos már szegénykém.

Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

#4191 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 9:02

Akkor talán ivartalanítani kellene. :(

"Qei me amat, amat et canem meum."

#4192 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 9:48

Akkor talán ivartalanítani kellene. :(

Téged, vazze!

#4193 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 10:35

:D

#4194 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 14:30

a foxi nem eladható :D heréltesd. Nehogymár csak úgy dugni akarjon összevissza, milyenmár az!!! :gm:

kb akkora mint a süldõ nyulaink, etetéskor csak azt vettem észre az alsó rekeszben õrült futkározás. Nem beugrott közéjük? :D Mivel van tarka nyúl is, észre nem vettem.

Zsebi, össze ne keverd a süldõ nyulakkal, levágáskor :D

#4195 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 16:17

Téged, vazze!

Nem süllyednék le a szintedre. Most jó a kutyádnak, hogy folyton kanos? (veled ellentétben, mint azt a másik topicból tudjuk...) Vagy jó lesz a világnak egy újabb ilyen-olyan szülõktõl származó alom, ami majd a menhelyen végzi, mert az az állatvédõk dolga, vagy pedig rosszabb esetben a kert végén agyonütve, elásva. Sajnos idióta vagy, és az is maradsz, de én legalább megpróbáltam némi értelmet verni az üres fejedbe. Ma is nyugodtabban fekszem le.

"Qei me amat, amat et canem meum."

#4196 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 21:13

Kocának: Végülis a farkasfalkában sincsenek kiherélve a fiatal kanok, mégis csak az alfa kufircolhat. Mert az az õ elõjoga. Az ember-kutya két(vagy több-) személyes falkában is csak az alfa kufircolhat - na ezt tessék tisztázni a foxival amikor kanos. Persze ha õ az alfa, akkor meg értem, téged mér' zavarnak az olthatatlan étvágyú ember-nõstények.

#4197 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 21:38

Nem engem molesztál, csak a csaj kutyákat, akikkel találkozunk. Különösen a pekingi palotakutyácskák jönnek be neki, azokat kivétel nélkül egybõl megugraná. :) Eszembe sincs kiheréltetni egy ilyen gyönyörû kanfoxit csak azért, mert éppen most, ebben a pillanatban senki sem akar vele fedeztetni. Volt már felkérése, lesz is még. Miért tenném tönkre? Majd ha az összes besavanyodott vénkisasszony egy évvel az utolsó pasija után kimiskároltatja magát, majd akkor szójjanak! De még akkor is kétszer meggondolom, hogy jó lesz-e az nekem, hogy a tökös kis zsivány foximból egy elhízott eunuchot csináltassak, és mindezért még csengõ aranyakat is fizessek... Elsõ megközelítésben ez egetverõ ostobaságnak tûnik. Zuzukám, minek osztja az észt az olyan, akinek magának is csak igen kevés van belõle? :P

#4198 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 21:43

Ha te vagy a főnök, akkor a te jelenlétedben nem dughat. (Nem téged, az már tényleg a tiszteletlenség csimborasszója volna; hanem úgy általában senkit és semmit, kispárnát/plüssmacit sem.) Legalábbis, ha őszerinte is te vagy a főnök.

Elhízott eunuch témában hozhatnék egy halom ellenpéldát, nem fárasztalak vele inkább; de ő pl az enyém, 2011 január végén volt ivartalanítva:

Posted Image

...egy újabb ilyen-olyan szülőktől származó alom, ami majd a menhelyen végzi, mert az az állatvédők dolga, vagy pedig rosszabb esetben a kert végén agyonütve, elásva.

Ez meg sajnos a realitás. A törzskönyves vagy tuti munkavonalas kutyák utódai sincsenek biztonságban, ahol a szukát "csak úgy, hogy egyszer legalább szüljön" befedeztetik és utána a kiskutyákat a facebookon folytatott hosszas rinyálás útján fűnek-fának elajándékozzák; ott meg szinte törvényszerű hogy legalább a fele záros időn belül gyepmesteri telepen landol. Mert megnőtt, mert bepisil (mert nem viszik ki eleget mert nem érnek rá), mert ás, mert ugat, mert megtépte a csirkét - mert foxi, szerencsétlen; pedig hát azért vitték haza kicsinek mert foxi...

#4199 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 22:02

Ha te vagy a fõnök, akkor a te jelenlétedben nem dughat.

Ó-ó. És a tenyésztõknél? Szemérmesen megvárja a kan, amíg a gazdája kimegy a látóterébõl? :kir:

A fenét, ha megérzi a punciszagot, akkor a kutya bizony beindul.

Kivéve persze, ha valami hatalommániás elmebetegé szerencsétlen kuty, aki az összes frusztrációját abban éli ki, hogy "ÜL" "FEKSZIK" "NEM" "MIT MONDTAM ÉN NEKED?" stb. és folyónyakörvön rángatja a nyomorultat, és közben vigyorog mint a vadalma, hogy végre valakinek õ is parancsolhat, még ha csak egy kutya is.

Ez meg sajnos a realitás. A törzskönyves vagy tuti munkavonalas kutyák utódai sincsenek biztonságban,

Lári-fári. Ez a topic is tele van keverék kutyákkal, és mindet szeretik. A pedigrének semmi köze nincs a felelõs állattartáshoz, szerintem ezt igazán kár összemosni!

#4200 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 22:14

Értem, szóval nem te vagy a főnök. Hát, van ilyen :rolleyes: ----------------------------------------------------------------------- Statisztikáról hallottál-e valaha?... Van-e valami fogalmad, hány gazdától-gazdához vetődő, lánc végén éhező, gyepin kiirtott, útmentén elgázolt... stb "olcsó" kutya jut egy-egy olyanra amelyiknek szerencséje van és felelős, szerető gazdinál lehet?... (és nem, nem a pedigréről, és még feltétlenül nem is az olcsóságról van szó - csak arról, hogy az emberek többsége baromira nem becsüli meg azt amit egy pillanatnyi átgondolatlan óhajtás miatt szerez be könnyedén, úgy ráadásul hogy még a másik fél tukmálja rá /meg a gyerek sír érte - aztán persze nem gondozza, a büdös kölke/)