Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Érdekesség

• Please log in to reply
8980 válasz a témához

#4081 Dana

Dana

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 130 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 12:33

Hát ez érdekes! Fõleg hogy enm is vagyok ennél a abanknál... Tisztelt Ьgyfelьnk! Ez a hivatalos йrtesнtйst arrуl, hogy a hitelkбrtyбjбt korlбtozott volt. A kцzelmъltban felьlvizsgбltбk a kбrtyбt, йs ъgy tûnik, hogy a vele kapcsolatban бllу tцbb mint 1 szбmlбk. Цsszekapcsolja a hitelkбrtya tцbb sokszoros szбmlбk szigorъan tilos, йs azt is tцrvйny bьnteti. Цn most mбr felkйrtйk, hogy nyъjtson informбciуkat a hitelkбrtyбjбt. Az OTP Bank azonnal kivizsgбlja az ьgyet, йs ha a vizsgбlatot az Цn javбra fogjuk visszaбllнtani a fiуkjбt. Hogyan бllнthatom vissza a szбmlбjбt? # Hogyan бllнthatom vissza a szбmlбjбt? Kattintson ide , йs vйgezze el a lйpйseket, hogy eltбvolнtsa korlбtozбsokat.

#4082 betyár

betyár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 12:50

mi van??? :kir:

#4083 Dana

Dana

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 130 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 12:51

Hát ez :D :D

#4084 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 13:33

http://index.hu/tech..._otp_ugyfeleit/

"(...)Természetesen a levélben van egy link, ami a levél állításával ellentétben nem az OTP, hanem a csalók weboldalára vezet.

Az OTP közleményben hívta fel az ügyfelek figyelmét arra, hogy semmilyen módon ne reagáljanak a szövegre. A bank ugyanis nem kért és nem kér emailben ügyféladatokat, és erre rendszeresen felhívja a figyelmet honlapján is."

#4085 betyár

betyár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 20:27

EZ NEM SEMMI :kir: :kir:
http://www.expressz....detes-16993207/

#4086 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 20:34

Khm, az e-mail cím tetszetõs :kir:

#4087 Kislovas

Kislovas

Csikó

• Fórumtag
  • 255 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 21:18

Az a vidám videó a nénirõl meg az ölelgetõs pacijáról nagyon tetszetõs.. :)

#4088 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 21:19

az otp-s levelet én is megkaptam néztem is nagyokat h mi van???? persze adatot nem adok meg. meg van vmien progim ami kiírta h csaló honlap :gm: így már távoztam is :D ez a németjuhászos hírdetés nem semmi... ha értékeket veszünk mien lovat kapna 1 kutya áráért??!! h mik vannak

#4089 ancsapancsa

ancsapancsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.894 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 28. - 18:38

EZ NEM SEMMI :kir: :kir:
http://www.expressz....detes-16993207/

Ez nagyon sötét,csórikám :D

#4090 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 29. - 15:34

Szoktam néha nézegetni Feribácsi honlapját, mert érdekes és tanulságos. Tanuljatok Ti is belõlle. :) levelesLÁDÁM Szevasz spori, bocsi.hogy így szóllítlak de talán megengedhetem magamnak annélkül,hogy orrolnál érte. Ahogy az írásaidat olvasom:látom,hogy a tudásodat nem vetted ezért is fordulok hozzád egy kéréssel.Ha van idõd légyszi segítsél a következõben.Tanítok egy gyermeket lovagolni és valahogy nem megyek vele egy ideje egyrõl kettõre.Kettõ éve jár hozzám nagyon ügyes már ha akar,szóval minden jármódban egyensúlyban tud ülni.Szépen kiüli a vágtát is.Egy problémán viszont egy ideje nem tudok vele zöldágra vergõdni.Történetesen azon,hogy egyszerûen nem tudja irányítani a lovat.Ahogy ráül és mondom,hogy na kezdhetnek sétálni és elindulnak a ló oda megy ahová akar és õ nem tudja oda vinni ahová akarja.Úgy látom,hogy a csizma is a helyén van meg a szár is már amennyit ugye látok belõle:és mégsem bír vele.Namost csak az a borzasztó,hogy nem mindig vagyis 5ször egymásután jó minden pl.dul utánna meg vagy 3,4 teljesen rossz.Amikor nem bír a lóval és fordítani akarja még a nyeregbõl is kifordul ami nagyon rossz tudom de csak nehezen tudom rábírni az ellenkezõjére.Szóval egyszerûen nem tudok rájönni,hogy mit rontottam el ha elrontottam.Vagy talán a lovamnak vannak olyan napjai amikor nem akar dolgozni és csak forog vele össze vissza bármit csinál.Hozzá kell tennem,hogy van még két felnõtt tanulóm is akikkel ugyanezt csinálja ha nem elég erélyesek vele.Ugyanakkor én ráülök és megsem próbálja.Szóval valószinû,hogy az üléssel van a baj,vagy a csizmával,vagy a lóval? na hát ezt nem tudom és ebben szeretném kérni a segítségedet.Persze csak ha idõd engedi és enyyi infóból tudsz valamit leszûrni.Fáradozásodat elõre is nagyon megköszönöm és maradok irántad tisztelettel: üdv.D. Gy. Üdv! Hízelgõ rám nézve, hogy elismered "tudásomat"...:-))) mindenképp jól esik, tehát köszönöm az elismerést! Alapvetõen az a véleményem, hogy a "távgyógyítás" lehetetlen, bármilyen problémát csak úgy lehet/érdemes értékelni-értelmezni, ha jelen vagyok és látom a szitut...DE! vannak általános igazságok, ezeket le tudom írni, és ezekbõl ki lehet indulni, és talán eljutsz a megoldásig is! 1. A lovaglás 2 elembõl áll: technikai tudás és pszichés vonatkozások. Nevezetesen: dominancia, határozottság, erély, akaraterõ, lelki-szellemi fölény, hit, bizalom önmagamban, az erõmben, az akartomban, a tudásomban! 2. Hiába van meg a kellõ, megfelelõ, csiszolt technikai tudás, képesség, ha hiányzik az akaraterõ, a virtus, a merés, a bátorság! 3. Az, hogy a gyerek teljesen kifordul a nyeregbõl, az arra utal, hogy nincs tisztában a helyes technikával, nem korrekt az ülése és erõvel akarja leküzdeni a lovat, ehhez meg kevés.... 4. Az hogy rajtad kívül MÁS felnõtt lovassal is megteszi ezt a ló, az meg arra: a ló "tanult dög" iskolaló, "leveszi" kivel, mikor "szabad a pálya"...:-)))) veled nem, mással alkalmasint igen:-))) és nem habozik! 5. Általában igaz az, hogy a ló a fölülésed pillanatában, az elsõ nehány lépés-ütem után PONOSAN tudja, hányadán álljon a lovassal, hova tegye! az egyensúlyodból, ami =ülésminõség!!!! Szemre ülhet a gyerek (bárki) gyönyörûen, semmit se ér!!!! Azt, hogy a ló mit érez, azt megmutatja a továbbiakban az együttmûködése! Persze EZ SEM totálisan igaz, vannak 1üttmûködõbb lovak, akik elnézõbbek a lovas gyatra gyarlóságai iránt, és vannak olyanok, akik azonnal ellenkezni kezdenek. 6. Pálcát próbáltad-é már! Tanítsd meg a gyereket a higgadt, erélyes pálcahasználatra, persze, csak azután, ha te nehányszor pedagógikusan ellazsnakoltad a lovat, hogy világos legyen nékije: ha hepciáskodik--verés! Célszerû, ha hosszú, 120 cm-es díjlovas pálcát használsz, és csak a hátulján konc!) "segítség" gyanánt. "Elöl" semmiképp ne verd, hacsak nem eszeveszetten szemét, elvetemült gonosz! ...ennyit mondanék általánosságok szintjén, érdemben akkor konkretizálható a dolog, ha az ember személyesen diagnosztizál és kúrál:-)))) ( a doki se "távgyógyít" - csak a Gyurcsok:-))))) ) üdv! feribácsi

#4091 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 29. - 18:16

Ki az a feribácsi?

#4092 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 29. - 19:57

Gondolom.Feri bácsi az a személy,aki szakszerûen tudja verni a lovakat,akik ráadásul elvetemültek,és gonoszak.Nekem ez jött le. Meg az is,hogy béna lovas nincs,csak gonosz ló,akire fel kell ülni az edzõnek,és jól meg kell mutatni hogy kell verni a lovat. :D Ez kész....

#4093 Rontó

Rontó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 632 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 29. - 20:00

Hát engem biztos felcsigázna ez a hátasló! Lehet vele vágtázni a betonon!

http://www.lovasok.h...p...scs&fromfo=

#4094 Muki

Muki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.078 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 29. - 20:13

Gondolom.Feri bácsi az a személy,aki szakszerûen tudja verni a lovakat,akik ráadásul elvetemültek,és gonoszak.Nekem ez jött le.
Meg az is,hogy béna lovas nincs,csak gonosz ló,akire fel kell ülni az edzõnek,és jól meg kell mutatni hogy kell verni a lovat. :D
Ez kész....

Szerintem alaposan felreertelmezted.

#4095 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 29. - 20:32

Szerintem is. Én is ismerek ilyen lovat.

#4096 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 29. - 21:12

Lényeg a lényeg,az ilyen rutinos lovak akkor is kibabrálnak a béna lovassal,bármilyen szép is az ülése,és akármekkora pálca is van a kezében,aztán ütheti hátul is,meg bárhol,akkor sem fog rendesen menni. Akinél pedig tudja,hogy most nincs kecmec,az pedig ok nélkül minek ütné?

#4097 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 29. - 21:21

Szoktam néha nézegetni Feribácsi honlapját, mert érdekes és tanulságos. Tanuljatok Ti is belõlle. :)

...
Célszerû, ha hosszú, 120 cm-es díjlovas pálcát
használsz, és csak a hátulján konc!) "segítség" gyanánt.

Spéci mikmárpálca, cipõfûzõvel*/bikalánccal (igény/lóaljasság szerint) a feszítõzablához kötve. A seggreveréshez hátravitt kéz finoman nyomást gyakorol a ló arcára, a ló enged, a lovas fentmarad, mindenki örül.
Csuhajjja!!!!

*- mivel cégünk univerzális megoldást biztosít minden problémára, a mikMark-cipõfûzõvel a lovas is rögzíthetõ a nyereghez. Sokkarikás túranyergek elõnyben.

Afranc, hogy nincs idõm rajzolni.

#4098 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 29. - 21:42

Célszerû, ha hosszú, 120 cm-es díjlovas pálcát
használsz

Gondolom 110 cm-eset nem célszerû használni. Úgyhogy szerintem inkább feszítõzabla, a pálcaválasztásnál csúnyán mellé lehet nyúlni!

#4099 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 29. - 21:59

Pálca vásárláshoz vigyen magával mérõszalagot.

#4100 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 29. - 22:07

Persze senki, senki, senki a világon, nem tudhatja, hogy mi is az én nagy titkos álmon...ki az a feribácsi?

#4101 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 29. - 22:12

addig jó, amíg nem tudod.

#4102 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 29. - 22:17

Ááá! Látom magam, ahogy egész éjszaka bolyongok szobáról-szobára, felborzolt hajjal, meztélábasan, bugyi nélkül, és azt motyogom: de ki az a feribácsi....de ki az a f..... :rolleyes:

#4103 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 29. - 22:50

majd akkor szólj, ha feribácsi bolyong a nálatok szobáról szobára egy szál semmiben, a haját nem kell elõre felborzolni, szájában egy mikmar zabla, kezében egy pálca, remélhetõleg díjlovagló, a méretét ne kössük ki, nehogy ne tudja kivitelezni. hátha nincs otthon 120 centis.

#4104 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 30. - 0:33

Piszok terroristák; egyáltalán nem ér elõzetes figyelmeztetés nélkül ilyen képekkel megtámadni a vizualitásomat (ilyen szó van egyáltalán???) ! Most egész éjjel álmatlanul fogok bolyongani, mert ha becsukom a szemem, akkor rémeket látok.

Feribácsi egyébként fórumunk oszlopos tagja, a mikmáron kívüli másik különös jellemzõje hogy hetente új néven regisztrál, ennélfogva összmunkássága kicsit követhetetlen. Ha szépen kérjük Pozitív kartársat, biztos megosztja velünk a honlap címét. (Jó lesz az valakinek?)

#4105 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 30. - 0:49

Most egész éjjel álmatlanul fogok bolyongani,

Addig jó amíg csak te bolyongsz egyedül, feribácsi nélkül :D

#4106 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 30. - 8:18

Mindent tudok! ;)

#4107 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 30. - 8:20

õz, nem jó az, én már ott is bolyongtam. valamelyik topicban szóba került.

#4108 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 30. - 8:38

http://www.lovasoktatas.atw.hu

feribácsi honlapja. reklámozom mert jó! :)

#4109 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 30. - 8:45

Szerintem is. Én is ismerek ilyen lovat.

Lényeg a lényeg,az ilyen rutinos lovak akkor is kibabrálnak a béna lovassal,bármilyen szép is az ülése,és akármekkora pálca is van a kezében,aztán ütheti hátul is,meg bárhol,akkor sem fog rendesen menni.
Akinél pedig tudja,hogy most nincs kecmec,az pedig ok nélkül minek ütné?

Persze, hogy vannak ilyen lovak, de ilyen lovakkal minimum nem oktatunk.
Nem kell õket bántani, csak egyszerûen a helyén kezelni.
Nekem is van imádom, de nem cseszek ki mással, hogy ráültessem.
Vagyis csak akkor szoktam, ha ki akarok cseszni valamelyik nagy arc, "lovassal" . :gm:

#4110 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 30. - 9:01

Tapasztalatom szerint viszont sokat "látott", "megélt" "mocsok" lovaknál ez sokszor nem is lovastudás függõ. Hanem személyes kapcsolat dolga is. Egy ló, ha ki akar babrálni a lovassal, legyen az "bármennyire" jó lovas, ki tud. Még kiskororomban volt egy olyan kancám, aki sorra szórta le a "profi" lovasokat. Engem meg egy szál kötõfékkel elhucolászott a hátán mindenhova. Nem voltam profi lovas, most sem vagyok, egyszerûen velem jófej volt és nem akart bántani. Mostanában meg elég sok hasonló ló került hozzánk. Jók õk, de soha nem lesznek iskolalovak.

#4111 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 30. - 9:03

http://www.lovasoktatas.atw.hu
feribácsi honlapja. reklámozom mert jó! :)

Te Feri, és kaptál a bácsitól engedélyt is? ;) (A honlapon található képek, írások bármilyen célú felhasználásához a honlap tulajdonosának engedélye szükséges.)

#4112 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 30. - 9:25

ez nem volt felhasználás. meg nem volt semijen cél sem. csak figyelem felkeltés egy méltatlanul mellõzött honlapra, az nem cél, hanem maga az út, amin jár valaki/valakik. a cél az még messze van. közkivánatra megismertettem a veblapot. vannak benn jó dolgok. :)

#4113 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 30. - 9:29

Legalább 1-jó dologra hívd fel a figyelmet erről a honlapról lécci,biztos van más tudatlan is itt rajtam kívül. :)

#4114 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 30. - 9:35

csodazabla

#4115 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 30. - 9:37

pölö a mikmáros ló végre azonos. eddig csak a szinük volt majdnem az :D aki keres az talál. bogarászatok.....

#4116 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 30. - 10:06

csodazabla

Ja,csoda!hogy túléli a lú.

#4117 kisbambee

kisbambee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 658 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 30. - 12:11

Sziaztok!
Találtam egy egész vicces megnevezésû lovaskiegészítõt militarysoknak. :gm: A neve vlmi a francba kapaszkodó. Jót nevettem rajta.

#4118 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 30. - 14:04

Majrészíj :D

#4119 Hehehe

Hehehe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 695 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 30. - 14:14

Biztos lehet rá kereslet, ha már a Prestige is gyártja. :dev:

#4120 kisbambee

kisbambee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 658 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 30. - 19:33

Én más nevesebb gyártónál még nem is láttam, csak a prestigenél. De ha már lenne pénzem prestige-re én is vennék egy "majrészíjjat" :gm: .