Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kutyám ............

• Please log in to reply
4984 válasz a témához

#4041 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 18. - 11:08

ohó, pont olyan foltja van a foxidnak, mint az enyémnek az oldalán. csak az én kis Misikém most éppen irgalmatlan mocskos-bozontos, szóval nem éppen fotogén állapotban van. :D

Edited by The Oldenburgi, 2013 február 18. - 11:09.

#4042 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 18. - 15:17

Díszkíséret.

Posted Image

#4043 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 18. - 16:09

ohó, pont olyan foltja van a foxidnak, mint az enyémnek az oldalán. csak az én kis Misikém most éppen irgalmatlan mocskos-bozontos, szóval nem éppen fotogén állapotban van. :D

Biztos tesók.

Ez is nagyon szarul nézett ki nemrég... ki akartam bekkelni a tavaszt, de úgy összegubancolódott, hogy kénytelen voltam januárban elvinni a kutyamosó csajhoz, mert márciusban már max kopira nyírni lehetett volna. :)

#4044 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 18. - 18:43

Nem csak a kutyákat, a gyerekeket is lehet nevelni. :)

#4045 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 19. - 8:58

Ez milyen jó ötlet. Ezt a kutyát úgy kaptam vissza hogy a rokon gyerekekre morgott. Itthon semmi gond vele, pedig látható intenzív kiképzésnek van kitéve.

Posted Image

Mióta ideiglenesként közremûködöm, az a GYES alatt volt/van, cirka 30 kutya fordult meg nálunk. Ebbõl egy komondor támadott a pici lányra, aki három gyerekes családból jött. Rögtön vitték is tanyára, mert arra a célra kitûnõen megfelel, azóta is köszöni jól van.

#4046 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 19. - 9:28

nem tudom, hogy a te foxid, Kocalovas, mennyi idõs és melyik tenyészetbõl van. az enyém 12 éves lesz áprilisban, Karakán Örzse a neve (fedõneve Misi, de egyébként szuka :) ).

#4047 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 19. - 14:56

nem tudom, hogy a te foxid, Kocalovas, mennyi idõs és melyik tenyészetbõl van. az enyém 12 éves lesz áprilisban, Karakán Örzse a neve (fedõneve Misi, de egyébként szuka :) ).

Hát ezt én sem tudom, talált tárgy. Négy éves körülinek saccolják.
De olyan túl sokan nem gyárthatnak idehaza drótszõrût, én látom esélyét a vérrokonságnak...

#4048 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 19. - 15:24

De olyan túl sokan nem gyárthatnak idehaza drótszõrût

akadnak azért egy páran ;)

#4049 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 19. - 19:17

akadnak azért egy páran ;)

És hova teszik? Mert én szökõévente látok egyet az utcán. Wessi az van egy csomó, simaszõrû foxi is akad, de a drótszõrû nem gyakori. Legalábbis itt büdöspesten.

#4050 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 20. - 10:02

Gondolom arra használják, amire való, nem? Azt meg Bp-n elég nehéz.

#4051 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 20. - 10:16

Gondolom arra használják, amire való, nem? Azt meg Bp-n elég nehéz.

Egy részüket talán, de asszem ez nagyon szûk piac. Hány rókavadász lehet Mo-n? És ezek hány évente vesznek új foxit? Csodálnám, ha ebbõl fenn lehetne tartani egy tenyészetet...

#4052 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 20. - 11:44

És hova teszik? Mert én szökõévente látok egyet az utcán. Wessi az van egy csomó, simaszõrû foxi is akad, de a drótszõrû nem gyakori. Legalábbis itt büdöspesten.

olaszországban a foxik 90 % tölünk van
a drotos foxi annyira elment a divat s külsösöégek irányába hogy mára gyakorlatilag alkalmatlan lett kotorék munkára talán ha 10% ban van munka hajlam de az is alacsony minöségben jelenik meg csak persze a tyukot lefojtja meg némelyik még a macskát is nyögvenyelösen de ez össze keverendö a föld alatt folytatot élet halál harcal

#4053 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 20. - 14:07

Mi nem egyszer találtunk már a Gödöllői dombság és környékéről vadászatkor elkóborolt foxikat amúgy (tény, mindegyik simaszőrű volt). Én sokat látok felénk is, kertes házaknál, kutyasuliban is vagyunk egy páran foxisok, szerintem egyáltalán nincs kevés itthon.

Edited by Saby, 2013 február 20. - 14:08.

#4054 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 20. - 15:01

olaszországban a foxik 90 % tölünk van

Jé, ezt nem hittem volna! Náluk nem tenyésztik?

a drotos foxi annyira elment a divat s külsösöégek irányába hogy mára gyakorlatilag alkalmatlan lett kotorék munkára talán ha 10% ban van munka hajlam de az is alacsony minöségben jelenik meg csak persze a tyukot lefojtja meg némelyik még a macskát is nyögvenyelösen de ez össze keverendö a föld alatt folytatot élet halál harcal

Õszintén szólva ha vadász lennék, én is inkább deutsche jagdterriert vennék. Annál nincs baj a lyukba búvási és vérengzési hajlammal...

(Mellesleg a foxi nem erre való. Csak arra, hogy kiugassa a rókát. Megölnie nem kell. Csak Magyarországon.)

#4055 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 20. - 15:41

Mifelénk a foxival meglõtt disznót kerestetnek. Volt a családban is egy, vadász rokonnak, de annyit csavargott, egyszer nem jött vissza, ha jók az értesüléseim valahol elütötték. A kennelbõl kimászott, ha nem kikaparta, lehetett neki hegeszteni akármit, mindig meglógott. Ugatni meg az összes hangos dolgot (fûnyíró, kismotor) ugatta, vagyis inkább ordítozta. A motorra úgy ült fel a gazdája, hogy seprûvel tartotta távol a kutyát közben. Bánta volna a gumi ha közel engedi. :D

#4056 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 20. - 21:15

Mifelénk a foxival meglõtt disznót kerestetnek.

Na hát ez az, errõl beszélek. :-( Itten a foxit használják vérebnek, pulival õriztetik a házat, teljes a képzavar.

Volt a családban is egy, vadász rokonnak, de annyit csavargott, egyszer nem jött vissza, ha jók az értesüléseim valahol elütötték. A kennelbõl kimászott, ha nem kikaparta, lehetett neki hegeszteni akármit, mindig meglógott. Ugatni meg az összes hangos dolgot (fûnyíró, kismotor) ugatta, vagyis inkább ordítozta. A motorra úgy ült fel a gazdája, hogy seprûvel tartotta távol a kutyát közben. Bánta volna a gumi ha közel engedi. :D

Az én elsõ foxim is pont ilyen volt, mindig meglépett, és minden biciklistát leszedett a nyeregrõl. A mostani viszont nagyon cuki. Nem azt mondom, hogy nem hiperaktív, de alapvetõen jó szándékú kis kutyus.

#4057 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 21. - 7:13

Misikének aktívan vadászó papája volt. akármilyen lyukra rámutatok, már neki is esik, és csak ás és ás. :) a vakondok életveszélyben vannak a kertünkben, sajnos nem egy esett már áldozatul az elmúlt 12 év alatt. tavasztól õszig nap mint nap járom vele a környezõ nagy szántóföldeket, és úgy kell minden pocok-lyukból kirángatni. egyébként tényleg nagyon jó fej kis kutya, imádom, hogy mindig pörög. sajnos az öcséim állandó kiabálását és ugrálását már nagyon nehezen tolerálja, általában amíg haza nem jövök, az ágy alatt gubbaszt, utána pedig követ, mint az árnyék.

#4058 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 8:23

Akkor én most szerencsésnek érzem magam :D Az enyém kertben nem csinál ásatásokat, csak és kizárólag akkor, ha kiteszi a lábát a telekrõl :D

#4059 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 19:31

Na most ennek mi értelme van?
Mint napfényben gyertyával világítani.

Nem ezért találták ki a kötelezõ csippezést? Szuper adatbázissal???

#4060 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 19:51

Unatkoznak biztosan. Ha nincs csipp a kutyában az alapból bírságot von maga után. Nekik sztem nincs joguk újabb bírságot kiszabni a semmire. Bár ebben az országban én már mindent el tudok képzelni. :rolleyes:

#4061 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 20:23

Apja fia.

Posted Image

Posted Image

Na most ennek mi értelme van?
Mint napfényben gyertyával világítani.

Jellemzõ hazánkra. Õk akarnak egy adatbázist (netán adókivetés céljából), de úgy akarnak összeírni, hogy nekik ne kelljen utánamenni és lehetõleg írni se. Mit csináljon az a rákosmenti lakos, aki nem olvassa eme kiadványt? Esetleg nem dobták a postaládájába?

#4062 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 20:43

Mit csináljon az a rákosmenti lakos, aki nem olvassa eme kiadványt? Esetleg nem dobták a postaládájába?

Én például egyetlen egy esetre sem emlékszem az elmúlt hat évbõl, amikor a helyi önkormányzat ingyenes propagandalapját nem olvasatlanul gyûrtem be a cserépkályhába.
Mellesleg ha Rákosmentén laknék, akkor is leszarnám a tanács adatgyûjtését magasról. Kinek mi köze hozzá, hogy van-e kutyám? Nyasgem.

#4063 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 22:50

Aztán a szomszédod feljelent mert ugat a kutya, kiderül hogy nincs nyilvántartva, és külön megizélnek harmincezerre amiatt hogy nem jelentetted be. Ki van ez találva... :rolleyes:

#4064 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 23. - 8:51

Aztán a szomszédod feljelent mert ugat a kutya, kiderül hogy nincs nyilvántartva, és külön megizélnek harmincezerre amiatt hogy nem jelentetted be. Ki van ez találva... :rolleyes:

Megeshet, de ez a szomszédnak is kárára lesz, az tuti.

Megjegyzem, itt mindenkinek van kutyája, és mind ugat. Az enyim a legkevesebbet, mert én foglalkozok is vele, míg a legtöbb szomszéd csak betette a kertbe, mint valami kertitörpét, és nem játszik vele, nem sétáltatja, meg se simogatja, meg is van gárgyulva majd mindegyik. :)

De félre tréfa: sose hagyd, hogy a Hatalom megfélemlítéssel arra kényszerítsen, hogy olyan dolgokat tegyél meg, ami nem áll az érdekedben! Mert akkor, barátom, elvesztél.

#4065 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 28. - 15:04

A játék rabja

Posted Image

Posted Image

Mire végzünk vele, Nagykutyák leszünk!

Posted Image

#4066 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 28. - 18:58

öregesen
Posted Image

ma kb 3 órán keresztül mikor kinéztem az ablakon ez a látvány fogadott. Nem tudja megunni. Legfeljebb idõnként kutyát cserél. :D
Posted Image

Posted Image

Posted Image

#4067 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 2. - 13:27

Nem lehet elég korán kezdeni :D Még jó, hogy van cserekutya, az se unja meg :D Robi, mit "fogtak" a vadak? Kaptunk egy marhanagy kecskét, az ellésbe pusztult el , egy nap alatt eltüntették. Veszélyes vadak :D Gondoltam, elteszem a kecske koponyáját, szép a szarva, de a koponyát is megették félig.

#4068 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 2. - 16:46

Robi, mit "fogtak" a vadak?

Mammut borda.

#4069 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 10. - 15:24

A kétlábúak legaljabbika tegnap egész nap az eltávozott öregúr tanyáját hordta szét. Nem örültem , hogy a közelben van, amihez hozzáér, ragad a kezéhez. Egész nap hallottuk, hogy ordítozik, gyerekével, emberével, bárkivel, s mikor ezek elfogytak, jöttem én, tõle 100 méterre dolgomat végezve, elkezdett fenyegetni, tanyagyújtás, kutyagyilkosság és egyéb, mert az egyik tacskó felment hozzá döglött galambért. :o A gyáva szar alak messzirõl ordított, még a lakótelepen is hallották, de bõven volt tanu a tanyán is. Viszont éjjelre bezártam a kutyákat, nehogy bántsa a rohadék, helyettük én ültem kint, és vonítottam a Holdra... Csak tûnne már el a féreg, ha már nincs mit ellopni, legalább nem jön erre többet. Másik kutyás beszólósom: egyik háznál ötödik napja lebénult láncos kutya vonszolja magát a mellsõ lábain... :o A gazdának szóltak, tegyen valamit, még a megváltó golyó is megoldás lenne... de semmi nem történik. :o Én meg nem jelenthetem fel... :o

#4070 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 16. - 9:36

Játék Apával

Posted Image

Posted Image

Hókutya

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Kiolvasztás

Posted Image

Reggeli napozás a tavaszban

Posted Image

Posted Image

#4071 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 16. - 19:32

Hölgykoszorú.
Posted Image

#4072 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 17. - 15:14

Szuperképek :)

Más:

Posted Image
Meg itt.

#4073 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 18. - 10:08

Nicsak, Lizámmal már erre készülünk õsz óta, Egerben egyenlõre csak megnézik alkalmas-e a leányzó terápiás kutyának. Nagyon jó benyomást tett a terápiás csapatra egy örökbefogadó napon. Ha igen, végig csináljuk a leánnyal, már jelentkezõ is lenne rá terápiás kutyaként.
Posted Image

#4074 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 18. - 13:08

Jó lenne belekóstolnom ebbe is, de a lehetõségeim korlátozottak. Majd írd a tapasztalataidat, kíváncsi vagyok rá. :)

#4075 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 18. - 17:12

Ha az én lehetõségeim sem lesznek annyira korlátozottak, és végre valahára eljutunk a már hónapok óta megbeszélt találkozóra, megírom. Egy másik ingyenélõvel meg már lebeszélve mentünk volna kutyasuliba, mire az egyik alapítvány jelezte, várjak már, mert indul nekik is suli pár héten belül, még a leányzó is jöhetne velem, ha elbír a kutyával õ is bevonható. :) És a lényeg lemaradt persze, kedvezményt kapok a kutyára mivel befogadott, és a buszunk megállójától köpésre van helyileg.

Edited by zsebi0202, 2013 március 18. - 17:15.

#4076 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 18. - 17:39

Az airedalem alkalmas lenne terápiásnak, csak természetesen a tanfolyam közben államvizsgázok, így nem merem bevállalni :hupp:

#4077 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 19. - 9:32

A segítségetek szeretném kérni! Tegnap elpusztult egy kutyusom. A tünetek alapján megmérgezték. A gyomor tartalmát megvizsgáltatom, és beigazolódik a gyanunk. Utána hová fordulhatok? Ki szeretném deríteni ki volt. Még van kettõ kutyánk. Nem szeretném õket is elveszíteni.

#4078 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 19. - 10:05

Lehet a jegyzõhöz fordulniés a rendõrséghez. Ismeretlen elkövetõ elleni feljelentés: anyagi károkozás, nem anyagi károkozás,állatkínzás. Ecsetelni a további aggodalmakat, állatorvosi látlelet, labor igazolás, körülmények alapos leírása, esetleges gyanusított, ha van, tárgyi bizonyíték. A bejelentést minél hamarabb.

#4079 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 19. - 10:13

Robi köszönöm a választ! Gyanusítottam és tárgyi bizonyíték nincs. A bejelentéssel megvárjam a laboreredményt? Minden igaz hamar meglesz. A tünetek alapján rágcsálóirtó mérgezte meg. Nem is értem kit zavart. Egy békés labrador keverék volt. Az utcára nem szökött. Számomra felfokhatatlan.

Edited by Kaiser, 2013 március 19. - 10:18.

#4080 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 19. - 10:18

Beigazolódik a méreg, és a kutya nem férhetett máshol hozzá, csak ha készakarva elé rakták (nem tud kimenni az udvarról) akkor én ismeretlen tettes ellen is tennék feljelentést, és a jegyzõ felé sem árt jelezni. Nem hiszem hogy meglesz a bûnös, de legalább a fülébe jut az idiótának.