Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kis színesek

• Please log in to reply
5186 válasz a témához

#4001 Varázsló

Varázsló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 14. - 21:46

Azért ekkora madárra nem számítottam! :) Aranyos. Megnéztem az elõzõ képeket is, bárány a haverja? Mesélsz róluk?

#4002 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 18:43

Az úgy volt, hogy amikor a csikóm másfél éves korában hozzám került, beletellt 3 körmölésbe, mire megtanulta, hogy mi is az. Ennyi kellett neki, hogy fejfogó nélkül szépen álljon, amíg én tartom bármelyik lábát, hogy a kovács dolgozhasson. 9 hónapig szép volt az élet, trallala, mivel együtt "éltünk". Utána felkerültem Pest mellé, õ meg lenn maradt az Alföldön. Abban a lovardában nem az én kovácsom körmölte, jöttek is a hírek, hogy szanaszét rúgta a kovácsot, a lábfogót, mindenkit (örültem nagyon :(). Aztán 6 hónap múlva, 2 hete, végre sikerült neki jó helyet találnom itt a környéken. Riasztottam is a kovácsomat, hogy jöjjön gyorsan. És ma elérkezett a nagy nap: fél év után újra együtt a csodacsapat! :kir: Az akció várakozáson felüli eredményt hozott. Kivezettem a csikót a karámból. Egy hólapáttal letornáztam a fagyott havat a kikötõ elõtti gumiszõnyegrõl. Walkert kikötöttem. Jöhetnek az elsõ lábak: egy angyal ez a csikó, tartja a lábát, pihekönnyen tudom fogni :) Na de vajh mi lesz a hátsó lábakkal? Elõször nagyon kreténül, ferdén sikerült beállnia, megcsúszott egy kicsit, kikapta a pracliját a kezembõl. Másodszorra viszont, egyszerûen hihetetlen módon, úgy állt és tartotta a hátsó lábait is, hogy az fantasztikus-csodálatos! :) Mint a nagyok! :) Nagyon-nagyon büszke vagyok rá, hogy amit majdnem egy éve megtanult, és fél évig nem "használt", azt most csak úgy elõrántotta a mellényzsebébõl :) Utána még hátra volt egy mozzanat: tegyük fel bakra a lábát, egy kicsi utánreszelés céljábólkifolyólag... Életében elõször... Mondanom sem kell, hogy itt is úgy viselkedett, mintha minden nap ezt csinálná :) Egyszerûen nem hiszem el, mennyire jó fejû... Persze a végén nagy-nagy dícséretet (simit és almát) kapott a kis tündér :ang:

#4003 Kikki

Kikki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 102 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 18:54

Gyula bácsi megmondta, a ló nem felejt.

#4004 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 19:07

A másik, amit Gyula bácsi megmondott: a ló jutifalival (kockacukorral-almával-répával) való tömése :)Az elmúlt 2 évben keményen tartottam magam pár western-edzõ tanácsához, hogy kézbõl jutifalit soha! Aztán úgy 3 hete negyed órát kergettem a kancám a 10 hektáron, mire meg tudtam fogni... Enyhe kétoldali munkaundoritisze volt épp... Na, azóta jutifalizok :) persze, az elején nem kis bûntudattal, de Dallos Gyula bácsi beszédes estéje megnyugtatott, hogy igenis jól teszem :D Egyébként, 3 hete sokkal jobb a kapcsolatom az amúgy geczi vezérkanca lovacskámmal, azóta már az is elõfordult, hogy extrémebb helyzetben is teljesen alárendelte magát (ami nála nagyon nagy szó) :ang:

#4005 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 19:26

Aztán úgy 3 hete negyed órát kergettem a kancám a 10 hektáron, mire meg tudtam fogni... Enyhe kétoldali munkaundoritisze volt épp...

Hozzászólás megtekintése

Épp ezen méláztam a napokban. Hogy jó jó a nagy legelõ, és valóban a legjobb a lónak, de mi van, ha épp nincs kedve gazdizni, és elkezdi szivatni, mint annó Szemi DZ-t? :gm:

#4006 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 19:30

Akkó suttogás van :D

#4007 Kikki

Kikki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 102 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 19:43

de mi van, ha épp nincs kedve gazdizni, és elkezdi szivatni

Hozzászólás megtekintése

Akkó suttogás van :D

Hozzászólás megtekintése

És egy kis idõ után már nem tûr nyomdafestéket a suttogás!

#4008 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 19:43

Ha sikerül megfogni.. :dev:

#4009 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 19:49

(Azért most viccen kívül: be lehet hódoltatni "erõszakmentesen" is lovat, ezt azért tudjátok... Max. idõnként ismételni kell a tananyagot :)) (Geczi vezérkancákkal max. kicsit gyakrabban :D)- és itten a behódoltatás nyilván pozitív elõjelû fogalom, alárendeltséget jelent, ami egyúttal biztonságérzetet is ad a lónak!

Edited by Filly, 2006 február 15. - 19:51.

#4010 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 19:59

Persze, be. Aztán mindettõl függetlenül, ha egy ideig nem mész ki, mert bármi van, munka, szar idõ, egyéb, vagy odamegy mikor hívod, vagy nem :) És akkor ismételtetheted vele, jó messzirõl :D A 10 hektáron meg aztán van hely futkosni jókat :D(félreértés ne essék, mind a 10 hektár, mind a "leckék" mellett vagyok, de azért el tudom képzelni az így meghiúsult lovaglást a legbirkább lóval is ):

Edited by BoKa, 2006 február 15. - 20:02.

#4011 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 20:01

Suttogás ide vagy oda, a répa,alma jó csali a lóhorgász számára. :dev:

#4012 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 20:02

Akkor beviszel 1 kiló almát és elkezded osztogatni azoknak a lovaknak, akik odamennek :) Elõbb-utóbb a tied is ott lesz...Ilusta, egy rugóra jár az agyunk, és még egyszerre is :)

Edited by Filly, 2006 február 15. - 20:03.

#4013 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 20:03

Ha a ló elfogadja a helyzetét, akkor a tízezer négyzetkilóméter közepén épp úgy áll meg mint a körkarámban. Ha meg nem akarja, akkor a boxban sem fogod meg és kész.Öreg kanca meg tud olyan lenni, hogy ha közel vagy hozzá (eléred a villanyéllel :D), akkor már nem lázad, de ha nem éred el, akkor toll a füledbe! Ilyenkor azért lehet kötni egy ésszerû kompormisszumot, pl egy darab száraz kenyér segítségével.

#4014 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 20:04

Nem. 1 db almát, répát viszek, elkurjantom magam és jön a többitõl. Ha nem, én megyek oda. :gm:De õ rendes, ha már odasétáltam, nem megy el. :dev:

#4015 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 20:05

És ezzel szépen el is megy laza 1 óra a lovaglásra szánt idõbõl, amit én ugyan az esetek legnagyobb többségében szintén nem vennék annyira zokon, de vannak szituk, mikor azért karcsú lenne a mosoly ezért az akcióért :)Mindettõl függetlenül, még egyszer, mielõtt ismét félreértés lesz: legelõs tartás mindenek felett :)

Edited by BoKa, 2006 február 15. - 20:06.

#4016 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 20:12

Nekem csak egyszer kellett begyalogolnom, de hülye voltam, hogy visszafelé nem pattantam fel rá, hanem simán kigyalogoltunk. Olyan fél óra volt. :)

#4017 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 20:38

Nem. 1 db almát, répát viszek, elkurjantom magam és jön a többitõl. Ha nem, én megyek oda. :gm:De õ rendes, ha már odasétáltam, nem megy el. :dev:

Hozzászólás megtekintése

Tavaly elõtt nyáron egy hegyoldalban lévõ karámban minimum fél órán át próbáltam megfogni egy, abban a bizonyos munkaundoritiszben szenvedõ sötétpejkó kancát, aki kb fél éve nem dolgozott a csikója miatt, rám várt a feladat hogy kivigyem terepre :DNamost már eléggé tele volt a hócipellõm a sziszifuszi hegyre fel-hegyrõl le zarándoklásból, amikor elegem lett jól megkergettem, futottam utána, csúnyán néztem, :gm: pörgettem a kötõféket, és közben gyönyörûen csengõ szavaim visszhangzottak a hegyoldalon. a BoKaszallagjaim meg vinnyogtak fájdalmukbanLényeg a lényeg, a kanca végzete az lett hogy rájött a sz*rhatnék, és mivel kakálás közben nem tud csumivágtázni (hála az égnek), kapva kaptam az alkalmon, és sûrû pofánröhögések közepette szépen rácsúsztattam a kötõféket. Terepen egész jól viselkedett, azon kívül hogy a menetszél kb majdnem levitt a nyeregbõl, nem volt vele baj.... Ezek a nõk.. :dev:

Edited by tötõ Zsó, 2006 február 15. - 20:40.

#4018 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 20:53

A legszebb, hogy nem kell csumivágtázniuk. Elég elegánsan kicsit arrébb kocogniuk, ha már megfelelõen közel van a munkáltató :D

#4019 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 20:54

A legszebb, hogy nem kell csumivágtázniuk. Elég elegánsan kicsit arrébb kocogniuk, ha már megfelelõen közel van a munkáltató :D

Hozzászólás megtekintése

Ne aggódj, ez csumivágtázott, de csak mert ott loholtam gyönyörûszép magyaros káromkodásokat suttogva a fülijébe.:gm:

#4020 Kikki

Kikki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 102 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 20:56

BokaÚgy látom, jártas vagy a témában. (te is)

#4021 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 20:59

Kinn, Ausztriában 5 lovat etettem a legelõn a karámhoz sorban kikötve. Az egyik kocsiló nem hagyta magát megfogni. A többiek kaptak kaját, õt meg, amíg a többiek ettek, folyamatosan jól elkergettem :gm: Másnap õ jött oda hozzám elõször...

#4022 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 21:00

Fici, a suttogás csak akkor mûködik ha a ló nem tud kitérni a nyomás elõl (gyk.: pl körkarámba van zárva). Errõl persze Monty Roberts mélyen hallgat.

#4023 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 21:02

BokaÚgy látom, jártas vagy a témában. (te is)

Hozzászólás megtekintése

Látam már Szemi lovat akcióban, igen :D És még csak több hektár sem kellett hozzá :D Viszont kárörvendõ nézõ voltam, nem résztvevõ. Ez persze nem rajtam múlt :) Ja, de. Régen, mikor még Dáma mamit lovagoltam, nekem is volt, hogy a legelõn nem 5 perc volt a becserkészése :)

#4024 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 21:05

Fici, a suttogás csak akkor mûködik ha a ló nem tud kitérni a nyomás elõl (gyk.: pl körkarámba van zárva). Errõl persze Monty Roberts mélyen hallgat.

Hozzászólás megtekintése

Vagy az ember annyira gyors, hogy nem engedi oda a klienst a többiekhez... Persze, ez is nagyban területfüggõ.Kijaza Fici? :confused:

Edited by Filly, 2006 február 15. - 21:06.

#4025 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 21:09

Hozzászólás megtekintése

Igazából nem suttogni akartam, mert már energiám sem volt egyáltalán akármit is csinálni, lehetõségeim szerint próbáltam nem visszaengedni a többiekhez ha már elfutott elõlem.

#4026 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 16. - 17:04

Az ideihez hasonló, havas teleken különösen fontos a kinti madarak RENDSZERES etetése. Ezeken a teleken nem ritkán különleges, ritka madarak is látogatják a kertünkbe kihelyezett etetõt.  :)

Hozzászólás megtekintése

Azért ekkora madárra nem számítottam! :) Aranyos. Megnéztem az elõzõ képeket is,  bárány a haverja? Mesélsz róluk?

Hozzászólás megtekintése

Szia Varázsló!Ne haragudj, tegnap nem sikerült net közelbe keverednem...Szóval a képeken a Panni haverja Teca kecske. Õ szarvatlan kecskeasszony volt. Pannival elsõ találkozásuk igen viharosra sikerült, szó szerint meg kellett menteni Tecát. Aztán csináltam egy olyan helyet a kisutóban, ahova csak a kecske tudott bemenni, így ott biztonságban volt. Szépen megszokták egymást, aztán meg is szerették. Egy helyen ettek, zabot is, meg együtt szunyókáltak, a kecske fekve, Panni meg fölötte állva. A fentebb hivatkozott albumban a képeken látszik, hogy ggyakorlatila egy erdõben laktunk. Közvetlen szomszédunk sem volt. Teca és Panni meg egyszerûen csak ki voltak engedve minden kerítés nélkül a rétre, meg a környezõ erdõbe és szépen eleszegettek, futkároztak. Aztán mikor jött a meleg, meg a bogarak, akkor szépen megálltak a kapuban, már csak be kellett engedni õket.Teca már nincs meg, odaadtuk egy "kecskésnek", aki direkt szelíd kecskét keresett, a gyerekeknek babusgatni. Mi meg akkor költöztün a jelenlegi helyünkre, faluba, így ide már nem hoztuk, és Panni haverja itt már egy választási csikó lett, Bodza.Hát most hirtelen ennyi. Nagyon aranyos pár voltak a kecskével, sok kalnadjuk is volt. Meg a virágainknak és gyümölcsfáinknak és a szomszédok gyümölcsfáinak is a Tecával. :D

#4027 Varázsló

Varázsló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 16. - 21:10

Hátulnézetben gyanakodtam kecskére is, de szembõl vizsgálva elvetettem ezt a lehetõséget. :) Irigylésre méltó életük lehetett ott. :)

#4028 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 17. - 13:38

Hogy az alma és a simogatás mire képes:Zsivány, akit gazdája után csak Leventének hívunk, ritkán kap szeretet, simogatást, figyelmet. Gazdája nagyon ritkán jut ki hozzá, akkor sem éppen sikerélményeket gyûjt be. Ehhez mérten a sötétpej heréltnek nincs túl jó híre, mondhatnám, bunkó. Amikor olyanja van, a legelõn simán rátámad arra a lóra amit éppen kivezetnek, emelgeti a lábát az emberre stb... Bouget "megsajnálta" és adott neki is az almából-répából-simogatásból egy kicsit. Harmadnap a ló mikor meglátta hogy jön, már "beszólt" neki :D

#4029 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 17. - 14:53

Eva, érdekes, amiket Zsiványról írsz. Nekem sosem volt még vele a leírtakhoz hasonló negatív élményem. Bár az is lehet, hogy azért, mert mindig volt hozzá egy jó szavam vagy egy simogatás, ezért elfogadott, és másnak tartogatja piszok természetét. :D Abban teljes mértékben egyet értek, hogy az emberséges bánásmód az állatokkal való kapcsolatban is a legmesszabbmenõkig beválik. :ang:

#4030 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 17:47

Egy kis színes:A lábfejem.Pályáztunk, homokosabb részen, persze néha kis kitérõ a sarasabb szélére. Na ott volt a bibi.Életemben elõször sikerült elesnem ma délelõtt, a lóval együtt.Próbálkozott szegény a felállással, de aztán eldõltünk, én meg nem hittem neki.A lábam alatta maradt, pontosabban csak a lábfejem.Jól megcsavarodott, rásegített a kaktuszvédõ.Szegény Haramiának sem lehetett kellemes azon landolni.Õ felállt, én nem nagyon.Elõször azt hittem a bokám.Pár perc múlva kiderült, csak a lábfejem, de az nagyon. Duplájára dagadt, holnapra "kis színes" is lesz.A automataváltós kocsimmal egyszerû lett volna hazajutni, ha nem a jobb lábammal történik. Mert miért ne? Nehogy könnyebb dolgom legyen! :gm: De szép lassan hazajutottam.Koszönet az ottani segítségnek, Tibornak, Szilárdnak, Misinek, Andrásnak!!!!Haramia 2 lépésig a jobb hátsóra sántított egy kicsit, aztán nem. Kis pihenõ után ügetés a kiskarámban, nem sántít. Lovászfiú szerint fájlalja a bal hátsóját. András szerint, hogy fájlalhatja azt, ha jobbra estünk el?Na majd holnap minden kiderül...remélem neki semmi baja! :ang: :ang: :ang: Párom:Jó kis ajándékot csináltál magadnak a szülinapodra! Ez van... :dev: Most legalább én leszek kiszolgálva..Csak ne fájna annyira!! :dev: Sebészetet ne emlegessen senki!Köszönöm. :dev:

#4031 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 17:51

Jajj. Ilusta. Jobbulást. Amúgy a sebészetet megúszod, nyugi, ha nem tört el, hiába is mész be, le se fogják kakkantani (ennek mondjuk örülhetsz, a lábfej legyen mástól büdi, ne a kakitól :D Mondjuk azért egy röntgen ne árt... ) Szegény Haramia hogy megijedhetett. Hogy reagált?

#4032 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 17:55

Köszi BoKa!Na õ nem az az ijedõs fajta, állt nyugodtan, mint a cövek. Tibor csodálkozott is.A múltkor belelépett a kikötõszárába, nem pánikolt akkor sem, csak lassan emelgette a lábait, hogy vegyem már észre és szabadítsam ki.Ezt is imádom benne... :yeah:

#4033 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 18:20

Jobbulást Ilus! Remélem a fájdalmon kívül nem lesz nagyobb bajod.

#4034 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 18:46

Köszönöm Adrienn. :kocc: Szerintem az erõs zúzódáson kívûl nincs más...bár ez is elég nekem. :dev:Most a kiscsaj élvezi, hogy anyu hogyan ugrál egy lábon... :dev:

#4035 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 21:32

Köszi Csikasz. Holnap majd meglátjuk, hogy sántít-e és melyikre, van-e valami duzzanat, vagy sem.De inkább azt remélem, hogy egyáltalán nincs neki semmi baja...Most õ így is pihen, mert 1 hétig minimum nem tudok ráülni. :)

#4036 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 21:39

Ilusta! Tudom, nem örülsz, nem kéne emlegetni, de... :rolleyes: ha reggel is dagadt lesz még, meg kéne röntgeneztetni! Magamról tudom, hogy a láb "sem" vicc. (Nem csak a lónak fontos! :D ) Bocsi! :ang:

#4037 tomsawyer

tomsawyer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.115 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 21:43

Jobbulást Ilus :ang: .Egyébként még jól is jártál a jobb lábbal, mert a sofõr akivel egyszer voltunk szénáért olyan szerencsétlenül esett egy bálára rakodás közben hogy a bal bokája rándult meg.Jó lehetett teherautót vezetni még onnan hazafele (kuplungolás).Mindenesetre kibírta röhögés nélkül.

#4038 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 3. - 20:04

Kinn, Ausztriában 5 lovat etettem a legelõn a karámhoz sorban kikötve. Az egyik kocsiló nem hagyta magát megfogni. A többiek kaptak kaját, õt meg, amíg a többiek ettek, folyamatosan jól elkergettem :gm: Másnap õ jött oda hozzám elõször...

Hozzászólás megtekintése

Ez tök jó megoldás egy életre megtanulta a leckét én is ezt tenném.... :gm: :D :dev:

#4039 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 3. - 20:22

Ilus jobbulást. jó hogy nem pánikos a lovad így nem nehezítette meg a dolgokat.Én gondoztam egy ponit, nem volt aznap munka és gondoltam kiviszem legelni....az elején nem is volt gond(ja ki volt pányvázva) csak hát elkezdett esni az esõ. Ezt õ nem díjazta így elkezdett hisztizni és feltekerte magát a pányvavasra bepánikolt és méginkább betekeredett, de amikor meglátott hogy rohanok felé azzonnal abbahagyta az ugrálást és a pánikolást és csak tartotta a lábaát hogy kitudjam szabadítani..... Õcsak akkor pánikolt ha nem voltam mellette tök édi volt...... :kir:

#4040 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 4. - 11:39

Köszi Mindenkinek. :kocc: Haramia nem sántít, teljesen rendben van. :ang: Õ eddig amióta velem van csak kétszer pánikolt, egyszer mikor a kombájn szembefordult velünk (míg mellette ügettünk 20 méterre nem volt gond) és meglátta a pörgõ elejét, meg másodszor mikor a bokrosban párhuzamosan futottak velünk az õzek és zajt csaptak. Bár ekkor csak egy idõ után sokallt be.Én viszont sánta maradtam.A lábfejem dagadt maradt, terhelni nem tudom a lábam. Lesz ebbõl vagy 1 hónap, mire járni tudok. Az, hogy mikor kerülök vissza nyeregbe megint más kérdés, hisz a bõröm a lábfejemen sokáig érzékeny lesz nyomásra, érintésre.Itt a neten utánanéztem a zúzódásoknak, annyit írnak csak az orvosok, hogy várjunk, míg meggyógyul.. :gm: